Problem z cellulitem. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 14:11   #1
Alice_92
Raczkowanie

Unhappy

Problem z cellulitem.

Dzień dobry

Nie bardzo wiedziałam, gdzie umieścić ten wątek. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam. Mam pytanie: jak skutecznie walczyć z cellulitem? Jestem dość szczupła, wysportowana, dużo trenuję, odżywiam się względnie zdrowo. Jedyny problem to właśnie cellulit i niewystarczająco jędrna skóra (głównie na udach i pośladkach). Nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić. Jakiś czas temu przez 2 miesiące brałam zimno-ciepłe prysznice, tarłam uda szorstką gąbką, wklepywałam najróżniejsze balsamy antycellulitowe. Niewiele to wszystko dało. Słyszałam o Body Space, jedak w moim przypadku to odpada. Mam pajączki i dziedziczne skłonności do żylaków. Jestem niskociśnieniowcem. Od lekarza dowiedziałam się, że to też przeciwwskazanie. Nie mam już pomysłów jak walczyć z "pomarańczową skórką". Niedługo wakacje. Pomocy!

Pozdrawiam,

Ala
Alice_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 14:37   #2
Majka1503
EDUkator

Dot.: Problem z cellulitem.

Wyszukiwarka.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 16:16   #3
Alice_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Wyszukiwarka.
Tak, teoretycznie wszystko można znaleźć w wyszukiwarce, więc po co fora internetowe? Nieraz przeglądałam internet w tej sprawie. Miałam nadzieję, że znacie jakieś sprawdzone, domowe sposoby. Jeżeli ktoś bardziej uprzejmy miałby jakiś pomysł, to będę bardzo wdzięczna.
Stary 2012-05-24, 17:08   #4
MissChievousTess
Zakorzenienie

Też tak mam- pajączki, tendencje do cellu na udach, niskie ciśnienie.
Pomaga mi siłownia- urządzenie na ćwiczenie mięśni ud właśnie- opuszcza się i podnosi taki ciężar-wałek na nogach. No i bieżnia. Ja robię 1 godzinę na bieżni a potem trening obwodowy siłowy na kilku urządzeniach. Mnie pomaga.
Z kosmetyków pomógł mi elancyl offensive cellulite. Teraz jest chyba lepszy cellu slim ale tego jeszcze nie testowałam. Natomiast offensive miałam ponad 3 miesiące i bardzo mi pomógł. Szorowanie odradzam- podrażnisz naczynka. Podobnie z ciepłymi prysznicami tym bardziej,że cellu lubi ciepło a nie lubi zimna, więc lepsze są chłodne natryski i kosmetyki chłodzące.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Sorry za kiepskie zdjęcia ale tylko takie znalazłam
Ja ćwiczę na takim urządzeniu jak to widoczne na 2 dolnych zdjęciach
http://www.treningiindywidualne.pl/a...iczen,3,17.htm
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 08:56   #5
Alice_92
Raczkowanie

MissChievousTess, bardzo Ci dziękuję! Do tej pory chodziłam na zajęcia fitness i biegałam. Teraz właśnie układam sobie plan treningowy. Strasznie drogi ten elancyl ale jeżeli faktycznie ma pomóc, to też się skuszę. Mam nadzieję, że będzie dobrze ;D

Jescze raz dzięki!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

[QUOTE=MissChievousTess;34 306228]
Z kosmetyków pomógł mi elancyl offensive cellulite.[COLOR="Silver"]

Możesz mi jeszcze powiedzieć na ile wystarcza Ci opakowanie 100 ml?
Stary 2012-05-29, 08:36   #6
bbuka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Na cellulit zawsze dobry jest kolagen. Ja biorę go w tabletkach od Noble Health i efekty są bardziej niż OK. Nic, tylko polecić.
bbuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 15:53   #7
milanowianka
Przyczajenie

W walce z cellulitem na nogach pomogla mi mezoterapia z fosfatydylocholiny uzywanej do lipolizy.To taki pomysl mojej doktor bardzo skuteczny!
milanowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 16:14   #8
Alice_92
Raczkowanie

O, dziękuję za odpowiedź Każda rada się przyda. Kolagen mówisz? Poczytam o tych tabletkach i może się skuszę
Stary 2012-06-02, 10:15   #9
agattkkaa
Przyczajenie

też mam ten problem i kupiłam krem jakieś ponad tydzień temu, tani ok. 11 zł i czytałam dużo o nim na forum i naprawdę podobno pomaga :
http://eveline.eu/image/krem_wyszczu...a_250ml_PL.jpg
mam ten sam, musisz spróbować ; ) ja używałam 3 dni bo nie mam na to czasu i mi się nie chce, ale od poniedziałku postaram się regularnie z ćwiczeniami

---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bbuka Pokaż wiadomość
Na cellulit zawsze dobry jest kolagen. Ja biorę go w tabletkach od Noble Health i efekty są bardziej niż OK. Nic, tylko polecić.
ten :
http://kosmetykinaczasie.pl/uploads/...a47dc80531.jpg
czy ten :
http://www.zielonagoracity.pl/files/...MzODQ2OT_o.jpg
??????????? proszę o odpowiedź i ile kosztuje ??
agattkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 23:35   #10
Alice_92
Raczkowanie

Hej Z Eveline mam balsam i peeling http://eveline.eu/product/id/1555.SU...CELLULITU.html a wcześniej miałam różowy. Teraz zmieniłam to na polecony przez MissChievousTess Elancyl. Używam na razie 3 dzień, więc na efekty muszę jeszcze poczekać, ale na pewno dam znać jak działa No i zachęcam do ćwiczeń oczywiście! =)
Stary 2012-06-12, 06:34   #11
znawczyni9
Raczkowanie

dużo wody, dużo warzyw i owoców oraz ruchu.
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 12:52   #12
miraabelka
Raczkowanie

Hmmm zgodzę się że ćwiczenia i hektolitry wody pomagają Ja mysle, ze z zabiegów mógłby pomóc jakiś masaż, piling no albo terapia jakimś laserem lub też terapia Sculptrą (tutaj tylko słyszałam, że cellulit tez można nią zmniejszać )

miraabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 15:29   #13
Koka_inna
Raczkowanie

Z domowych sposobów bardzo dobry jest peeling z kawy fusy z wypitej już kawy lub kawe prosto z opakowania pomieszać np z żelem pod prysznic, oliwką czy balsamem do uzyskania takiej ciapki i wcierać w ciało kilka minut. Już po pierwszym takim zabiegu skóra jest jędrniejsza! czytałam, że efekty są równie dobre jak zabiegi różnymi specyfikami u kosmetyczek, tyle że duuużo tańsze można sobie wsypać też cynamon np jak ktoś lubi sposobów na wykonywanie tego peelingu jest dużo zresztą większość balsamów antycellulitowych zawiera kofeinę. poczytajcie sobię o tym.

Dół - 26.05.2011 - Listopad.2012
Góra - 5.08.2011 - Listopad.2012

Hyrax - od 14.02.2011 do 2.08.2011
Koka_inna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 09:59   #14
miraabelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koka_inna Pokaż wiadomość
Z domowych sposobów bardzo dobry jest peeling z kawy fusy z wypitej już kawy lub kawe prosto z opakowania pomieszać np z żelem pod prysznic, oliwką czy balsamem do uzyskania takiej ciapki i wcierać w ciało kilka minut. Już po pierwszym takim zabiegu skóra jest jędrniejsza! czytałam, że efekty są równie dobre jak zabiegi różnymi specyfikami u kosmetyczek, tyle że duuużo tańsze można sobie wsypać też cynamon np jak ktoś lubi sposobów na wykonywanie tego peelingu jest dużo zresztą większość balsamów antycellulitowych zawiera kofeinę. poczytajcie sobię o tym.
Hmmm
No będę musiała spróbować najpierw coś takiego

Stary 2012-06-26, 10:17   #15
Alice_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koka_inna Pokaż wiadomość
Mówisz? Sprawdzam wszystko - wypróbuję i to =D od jutra! Polecony Elancyl jest rewelacyjny. Zużyłam połowę i efekty są lepsze niż się spodziewałam, więc polecam dalej. =D Troche to drogie ( chociaż ja znalazłam w promocji 100ml za 42 zł. ), ale nie martwcie się, jest na prawde wydajny. Stosuję ponad dwa tygodnie a jestem dopiero w połowie flakonika Trzymajcie się!
Stary 2012-07-02, 13:39   #16
NAasia91
Raczkowanie

Dziewczyny peeling kawowy jest naprawdę skuteczny! ja dopiero zacząłam, ale już po pierwszysm zastosowaniu skóra była mięciutka jak pupcia niemowlęcia i jędrna będę robić systematycznie- co 2 dni, pić dużo wody, jakieś małe ćwiczonka i mam nadzieje że o cellulicie zapomnę
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 17:20   #17
Alice_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny peeling kawowy jest naprawdę skuteczny! ja dopiero zacząłam, ale już po pierwszysm zastosowaniu skóra była mięciutka jak pupcia niemowlęcia i jędrna będę robić systematycznie- co 2 dni, pić dużo wody, jakieś małe ćwiczonka i mam nadzieje że o cellulicie zapomnę
Potwierdzam! Peeling kawowy jest rewelacyjny! Próbujcie, Dziewczyny, próbujcie! =D
Stary 2012-07-09, 08:17   #18
miraabelka
Raczkowanie

Dajcie znać jak tam po tym peelingu Też jestem ciekawa efektów. Dla odmiany moja znajoma poszła na Sculptrę

Stary 2012-08-18, 21:19   #19
flisiunia
Raczkowanie

Kup sobie w Rossmannie http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://aqua-sanit.pl/369-506-large/szczotka-do-cellulitu-vitality.jpg&imgrefurl=ht tp://aqua-sanit.pl/masaz/369-szczotka-do-cellulitu-vitality.html&h=300&w=300 &sz=9&tbnid=hPEdfXz9tx1Tb M:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Ddo%2Bcelluli tu%26tbm%3Disch%26tbo%3Du &zoom=1&q=do+cellulitu&us g=__rTc4iV0pHYl4TnVD32Vrz ErtNGY=&docid=pAfb3ZCm6Ug HNM&hl=pl&sa=X&ei=HfgvUPa rKY7PsgbR-YGIAw&ved=0CFoQ9QEwAw&dur =373i 4 razy w tygodniu rób sobie maseczkę na miejsca gdzie masz cellulit. Bierzesz 4 łyżeczki kawy nierozpuszczalnej, zalewasz wrzątkiem, ale nie dużo, troszkę. Tylko tak żeby się zaparzyła i dodajesz 2 łyżki spirytusu. Czekasz aż będzie chłodne i wcierasz tą szczotką. Zostawiasz tak na 10 min i zmywasz letnią wodą. Na mnie to działa. Po miesiącu już nie ma
flisiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 09:45   #20
Alice_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez flisiunia Pokaż wiadomość
Kup sobie w Rossmannie http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://aqua-sanit.pl/369-506-large/szczotka-do-cellulitu-vitality.jpg&imgrefurl=ht tp://aqua-sanit.pl/masaz/369-szczotka-do-cellulitu-vitality.html&h=300&w=300 &sz=9&tbnid=hPEdfXz9tx1Tb M:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Ddo%2Bcelluli tu%26tbm%3Disch%26tbo%3Du &zoom=1&q=do+cellulitu&us g=__rTc4iV0pHYl4TnVD32Vrz ErtNGY=&docid=pAfb3ZCm6Ug HNM&hl=pl&sa=X&ei=HfgvUPa rKY7PsgbR-YGIAw&ved=0CFoQ9QEwAw&dur =373i 4 razy w tygodniu rób sobie maseczkę na miejsca gdzie masz cellulit. Bierzesz 4 łyżeczki kawy nierozpuszczalnej, zalewasz wrzątkiem, ale nie dużo, troszkę. Tylko tak żeby się zaparzyła i dodajesz 2 łyżki spirytusu. Czekasz aż będzie chłodne i wcierasz tą szczotką. Zostawiasz tak na 10 min i zmywasz letnią wodą. Na mnie to działa. Po miesiącu już nie ma
A jakie działanie ma spirytus? Ja co jakiś czas robię sobie peeling kawowy i jest świetny, ale o takiej maseczce nie słyszałam Gdzie ją znalazłaś?
Stary 2012-08-19, 12:10   #21
flisiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice_92 Pokaż wiadomość
A jakie działanie ma spirytus? Ja co jakiś czas robię sobie peeling kawowy i jest świetny, ale o takiej maseczce nie słyszałam Gdzie ją znalazłaś?
Siostra mi o niej powiedziała razem, we 2 stosujemy. Po spłukaniu tej maseczki mam bardzo jędrną skórę i nie widać na niej cellulitu a spirytus nie wiem jakie mam działanie. Wiem tylko we bardzo dobra jest ta maseczka- przynajmniej działa na mnie i moją siostrę
Stary 2012-08-19, 15:34   #22
flisiunia
Raczkowanie

Właśnie zrobiłam sobie maseczkę kawową. Jeju, jakie mam jędrne nogi ! Polecam gorąco. Czuje się świetnie patrząc na moje uda i pośladki (bez przechwalania się)
Stary 2012-08-20, 13:04   #23
Alice_92
Raczkowanie

Hehe dobra, przekonałaś mnie! ;D Dziś robię maseczkę kawową ;p
Stary 2012-08-20, 17:49   #24
flisiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice_92 Pokaż wiadomość
Hehe dobra, przekonałaś mnie! ;D Dziś robię maseczkę kawową ;p
Poproszę o zdanie relacji po maseczce
Stary 2013-02-15, 16:18   #25
Alice_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez breslaw Pokaż wiadomość
jej chyba nie ma kobiety, która by nie miała pr0oblemu z cellulitem, u każdej się zdarzy. Mnie się wydaje czasem, że walka z pomarańczową skórką przypomina trochę walkę z wiatrakami, ale nie poddaję się. Widzę, że kilka sposobów zdradziłyście będzie lepiej walczyć z pomarańczową skórką, ale może też by się wybrać do gabinetu na serię zabiegów? Może któraś z was była i napisze, na jakie warto byłoby pójść?
Ja znam kilka kobiet u których nie widać cellulitu, ale one z kolei mają typowo męską sylwetkę, brak wcięcia w pasie, bardzo szybko rozwijające się i BARDZO widoczne mięśnie. Nie wiem czy to reguła, ale jeżeli tak, to już wolę cellulit i kobiecą sylwetkę. Co do zabiegów, moja kuzynka była ostatnio na drenażu limfatycznym i powiedziała, że jest rewelacyjny. Bardzo poprawiła jej się sprężystość i napięcie skóry. Taki zabieg jednorazowo kosztuje ok 35zł i podobno efekty widać już po pierwszej wizycie. Ja się zastanawiam, może kiedyś się skuszę

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez flisiunia Pokaż wiadomość
Poproszę o zdanie relacji po maseczce
Jest rewelacyjna! Nie dodaję co prawda spirytusu, bo jakoś nie jestem przekonana ;p ale sama maseczka kawowa to coś pięknego. Robię ją teraz regularnie, także piękne dzięki! =D
Stary 2013-02-17, 15:33   #26
agu2005
Przyczajenie

Dziewczyny, a jakie kremy , tabletki mogę używać jak karmię piersią??czy jest cos co nie przenika do mleka??
agu2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 00:15   #27
Alice_92
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Odchodząc na chwilę od naszego kochanego cellulitu ;p Biorę udział w konkursie Pantine. Będę bardzo wdzięczna za głosy https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=986761

Pozdrawiam!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 22:34   #28
Alice_92
Raczkowanie

Breslaw, oczywiście masz rację. Cellulit to choroba naszych czasów i główną przyczyną pojawiania się skórki pomarańczowej jest chemiczna żywność. Szkoda, że praktycznie niemożliwością jest zwalczenie problemu u jego źródła. Tak czy inaczej warto z nią walczyć na wszystkie możliwe sposoby. No i dziękuję za odpowiedź
Stary 2013-02-26, 23:42   #29
agawawa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agu2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie kremy , tabletki mogę używać jak karmię piersią??czy jest cos co nie przenika do mleka??
Z tematu tabletek zrezygnowałabym na Twoim miejscu. Jeżeli chodzi o kremy to Elancyl ma świetną serię dla kobiet w ciąży i karmiących. Stosuję na swoich klientkach i sprawdza się rewelacyjnie.
agawawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:27   #30
anittar
BAN stały

spam

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2013-03-01 o 13:00
anittar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości