![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem z cellulitem.
Dzień dobry
![]() Nie bardzo wiedziałam, gdzie umieścić ten wątek. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam. Mam pytanie: jak skutecznie walczyć z cellulitem? Jestem dość szczupła, wysportowana, dużo trenuję, odżywiam się względnie zdrowo. Jedyny problem to właśnie cellulit i niewystarczająco jędrna skóra (głównie na udach i pośladkach). Nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić. Jakiś czas temu przez 2 miesiące brałam zimno-ciepłe prysznice, tarłam uda szorstką gąbką, wklepywałam najróżniejsze balsamy antycellulitowe. Niewiele to wszystko dało. Słyszałam o Body Space, jedak w moim przypadku to odpada. Mam pajączki i dziedziczne skłonności do żylaków. Jestem niskociśnieniowcem. Od lekarza dowiedziałam się, że to też przeciwwskazanie. Nie mam już pomysłów jak walczyć z "pomarańczową skórką". Niedługo wakacje. Pomocy! ![]() Pozdrawiam, Ala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EDUkator
|
Dot.: Problem z cellulitem.
Wyszukiwarka.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, teoretycznie wszystko można znaleźć w wyszukiwarce, więc po co fora internetowe? Nieraz przeglądałam internet w tej sprawie. Miałam nadzieję, że znacie jakieś sprawdzone, domowe sposoby. Jeżeli ktoś bardziej uprzejmy miałby jakiś pomysł, to będę bardzo wdzięczna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też tak mam- pajączki, tendencje do cellu na udach, niskie ciśnienie.
Pomaga mi siłownia- urządzenie na ćwiczenie mięśni ud właśnie- opuszcza się i podnosi taki ciężar-wałek na nogach. No i bieżnia. Ja robię 1 godzinę na bieżni a potem trening obwodowy siłowy na kilku urządzeniach. Mnie pomaga. Z kosmetyków pomógł mi elancyl offensive cellulite. Teraz jest chyba lepszy cellu slim ale tego jeszcze nie testowałam. Natomiast offensive miałam ponad 3 miesiące i bardzo mi pomógł. Szorowanie odradzam- podrażnisz naczynka. Podobnie z ciepłymi prysznicami tym bardziej,że cellu lubi ciepło a nie lubi zimna, więc lepsze są chłodne natryski i kosmetyki chłodzące. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Sorry za kiepskie zdjęcia ale tylko takie znalazłam Ja ćwiczę na takim urządzeniu jak to widoczne na 2 dolnych zdjęciach http://www.treningiindywidualne.pl/a...iczen,3,17.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
MissChievousTess, bardzo Ci dziękuję!
![]() Jescze raz dzięki! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- [QUOTE=MissChievousTess;34 306228] Z kosmetyków pomógł mi elancyl offensive cellulite.[COLOR="Silver"] Możesz mi jeszcze powiedzieć na ile wystarcza Ci opakowanie 100 ml? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Na cellulit zawsze dobry jest kolagen. Ja biorę go w tabletkach od Noble Health i efekty są bardziej niż OK. Nic, tylko polecić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
W walce z cellulitem na nogach pomogla mi mezoterapia z fosfatydylocholiny uzywanej do lipolizy.To taki pomysl mojej doktor bardzo skuteczny!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
O, dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
też mam ten problem i kupiłam krem jakieś ponad tydzień temu, tani ok. 11 zł i czytałam dużo o nim na forum i naprawdę podobno pomaga :
http://eveline.eu/image/krem_wyszczu...a_250ml_PL.jpg mam ten sam, musisz spróbować ; ) ja używałam 3 dni bo nie mam na to czasu i mi się nie chce, ale od poniedziałku postaram się regularnie z ćwiczeniami ---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ---------- Cytat:
http://kosmetykinaczasie.pl/uploads/...a47dc80531.jpg czy ten : http://www.zielonagoracity.pl/files/...MzODQ2OT_o.jpg ??????????? proszę o odpowiedź i ile kosztuje ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dużo wody, dużo warzyw i owoców oraz ruchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hmmm zgodzę się że ćwiczenia i hektolitry wody pomagają
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Z domowych sposobów bardzo dobry jest peeling z kawy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No będę musiała spróbować najpierw coś takiego ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny peeling kawowy jest naprawdę skuteczny! ja dopiero zacząłam, ale już po pierwszysm zastosowaniu skóra była mięciutka jak pupcia niemowlęcia i jędrna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dajcie znać jak tam po tym peelingu
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kup sobie w Rossmannie http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://aqua-sanit.pl/369-506-large/szczotka-do-cellulitu-vitality.jpg&imgrefurl=ht tp://aqua-sanit.pl/masaz/369-szczotka-do-cellulitu-vitality.html&h=300&w=300 &sz=9&tbnid=hPEdfXz9tx1Tb M:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Ddo%2Bcelluli tu%26tbm%3Disch%26tbo%3Du &zoom=1&q=do+cellulitu&us g=__rTc4iV0pHYl4TnVD32Vrz ErtNGY=&docid=pAfb3ZCm6Ug HNM&hl=pl&sa=X&ei=HfgvUPa rKY7PsgbR-YGIAw&ved=0CFoQ9QEwAw&dur =373i 4 razy w tygodniu rób sobie maseczkę na miejsca gdzie masz cellulit. Bierzesz 4 łyżeczki kawy nierozpuszczalnej, zalewasz wrzątkiem, ale nie dużo, troszkę. Tylko tak żeby się zaparzyła i dodajesz 2 łyżki spirytusu. Czekasz aż będzie chłodne i wcierasz tą szczotką. Zostawiasz tak na 10 min i zmywasz letnią wodą. Na mnie to działa. Po miesiącu już nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam sobie maseczkę kawową. Jeju, jakie mam jędrne nogi ! Polecam gorąco. Czuje się świetnie patrząc na moje uda i pośladki (bez przechwalania się)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hehe dobra, przekonałaś mnie! ;D Dziś robię maseczkę kawową ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Jest rewelacyjna! Nie dodaję co prawda spirytusu, bo jakoś nie jestem przekonana ;p ale sama maseczka kawowa to coś pięknego. Robię ją teraz regularnie, także piękne dzięki! =D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a jakie kremy , tabletki mogę używać jak karmię piersią??czy jest cos co nie przenika do mleka??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Odchodząc na chwilę od naszego kochanego cellulitu ;p Biorę udział w konkursie Pantine. Będę bardzo wdzięczna za głosy
![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Breslaw, oczywiście masz rację. Cellulit to choroba naszych czasów i główną przyczyną pojawiania się skórki pomarańczowej jest chemiczna żywność. Szkoda, że praktycznie niemożliwością jest zwalczenie problemu u jego źródła. Tak czy inaczej warto z nią walczyć na wszystkie możliwe sposoby. No i dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Z tematu tabletek zrezygnowałabym na Twoim miejscu. Jeżeli chodzi o kremy to Elancyl ma świetną serię dla kobiet w ciąży i karmiących. Stosuję na swoich klientkach i sprawdza się rewelacyjnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2013-03-01 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.