Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-18, 09:52   #4381
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

cześć

Madzia 3 miesiące matko ja nie chcę żeby moje dziecko tak szybko rosło strasznie szybko to leci, ledwo się urodzi a już będzie szło do szkoły, miało 18-stkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 09:56   #4382
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Kasiu hehe Ale szczerze?? Ja wolę Maję jak ma te 3 miesiące niż jak była taka malutka. Teraz jest fajniejsza

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 10:15   #4383
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wpadlam się tylko pożegnać. Zostało mi dopakowanie się i pomalowanie pazurow

Niestety mój przybity palec przeswituje nawet przez czerwony lakier a nie pomyślałam żeby kupić coś fioletach

Abby chciałam Ci tylko napisać że ją też mam meble wenge i na żadne inne bym ich nie zamieniła! I u mnie się tak nie kurzy! Spokojnie tydzień a czasem i dłużej wutrzymuja! Wszystko zależy chyba od tego czy masz okna od ulicy, ją akurat nie mam więc i z kurzem mam sppkoj

Zabcia powodzenia jutro!

Mowinko trzymam za Was kciuki! Oby pękł ten pecherzyk!

Blonde praca szybko zleci!

Trzymajcie się i do zaś
Guciu udanego wypoczynku

Ja po pracy
Musialam zostac godz dluzej, bo szefowa zapomniała mi wczoraj dac wyplete, takze sobie poczekalam az wstałaale mamWAKACJE CZAS ZACZAC

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy to od 3 miesiąca dziecko z noworodka staje się niemowlakiem??
nie, po miesiacu

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kojażę, że po 28 dniu życia jest niemowlakiem
ja wiem,ze po miesiacu

Czesc

Wpadlam sie tylko pozegnac, wykapalam sie, robie kanapki na droge i przed poludniem wyjezdzamyMam nadzieje,z e ta długa droga bedzie bez przygodOdezwe sie najprawdopodobniej z Ustki

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Kasiu hehe Ale szczerze?? Ja wolę Maję jak ma te 3 miesiące niż jak była taka malutka. Teraz jest fajniejsza
pewnie
Stary 2012-08-18, 10:28   #4384
Malensstfo
Zakorzenienie

No i miałam dzisiaj pierwsze spotkanie z kibelkiem
Tak mi było źle od rana i chyba zaszkodził mi banan...pół biedy, że zdążyłam dolecieć Ale normalnie siedziałam i ryczałam...tak mnie to wszystko rozwaliło

Teraz mi się lżej zrobiło...ale muszę coś zjeść...tylko nie chce mi się nic...
A do tego mi głowę rozsadza

Madzia gratulacje dla Majki za 3 miesiące!

Blonde udanego wypoczynku i spokojnej drogi!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 11:04   #4385
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Guciu udanego wypoczynku

Ja po pracy
Musialam zostac godz dluzej, bo szefowa zapomniała mi wczoraj dac wyplete, takze sobie poczekalam az wstałaale mamWAKACJE CZAS ZACZAC

nie, po miesiacu

ja wiem,ze po miesiacu

Czesc

Wpadlam sie tylko pozegnac, wykapalam sie, robie kanapki na droge i przed poludniem wyjezdzamyMam nadzieje,z e ta długa droga bedzie bez przygodOdezwe sie najprawdopodobniej z Ustki

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

pewnie
mi oddziałowa na położnictwie mówiła, że dziecku do roku czasu liczy się miesiące księżycowe czyli właśnie po 28 dni wiele leków jest też dla niemowląt po ukończeniu właśnie 28 dni - czyli 1 mca i jak na obiadkach czy kaszach pisze np. po 4 mcu, tzn., że po 4x28 dni dla mnie to troche bez sensu bo przecież miesiące normalnie mają 30-31dni i jak liczyłam kiedy skończył np. pół roku to wychodziły różnice kilkudniowe więc odpuściłam i liczyłam normalnie
Malenstfo - biedulko jescze kilka mcy i bedziesz miała 2 szkrabiki przy sobie i zapomnisz o tych atrakcjach

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 11:20   #4386
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to w ogóle jesteś taka życiowa optymistka, nie wiem czy zawsze taka byłaś ?
Zresztą Żabcia też jest taką pozytywną duszą..

Ciekawe jak to ze mną będzie.. jak będę kiedyś miała dziecko (tzn. Hanię). Pewnie będę zaniedbaną, marudzącą, nerwową i niecierpliwą mamą..

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Tak mi było źle od rana i chyba zaszkodził mi banan...pół biedy, że zdążyłam dolecieć Ale normalnie siedziałam i ryczałam...tak mnie to wszystko rozwaliło

Biedna jesteś.. tak mocno Cię te mdłości męczą..

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

No a w ogóle bo się nie pochwaliłam: zrobiłam w czwartek killera z Ewą
Ale jestem z siebie dumna

A dziś też już poćwiczyłam 50 minut także idę wypakowac teraz zakupy i zabieram się za sprzątanie

No i jak się jeszcze tak chwale to jeszcze Wam powiem, ze wczoraj zrobiłam muffiny malinowo-kokosowe Pyyyszne
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 11:40   #4387
onyks
Zakorzenienie

Witam się weekendowo!

Uff, nadrobiłam wszystko

Blonde, udanego urlopu

Kotek miłego weekendu i spóźnione życzenia z okazji rocznicy

Bao, cieszę się, że leżenie przyniosło dobry skutek odpoczywaj dalej I pięknie urządziliście mieszkanko

Mrowinko to do działania

Stokrotko, czyli można uznać, że po wizycie dobrze

Agnusku, trzymam kciuki żeby w pracy się coś wyklarowało w dobrą stronę

Madziu, już widzę minę tej szefowej, co za babsko!! Dobrze jej mąż powiedział!

Strong, jak tam zdrówko, jelitówka przeszła? Małego ominęło?

Amani, współczuję zawrotów

Żabciu, muszę obejrzeć Wasze fotki

Butter, miłego urlopu, Chorwacja jest piękna

Gosiu, ja też chyba rosnę na dole bo znów pojawiły się te bóle i kłucia jak przy rozciąganiu macicy

Bika, Madzia, laski wy 30 tyg 9 kg miałyście? Zazdroszczę, tyle to ja będę miała pewnie w 20

Abby, Ana jak Wam pisanie idzie?

Mam nadzieję, że w miarę zapamiętałam...jeśli coś ważnego pominęłam to przepraszam

Witam nowe dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Moja zawsze mówi, żeby symulować rwę kulszową, bo tego się nie da za bardzo na badaniach wykryć a podobno boli jak cholera
Boli jak cholera, potwierdzam

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Maleństfo, bidulko przytulam

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Bika warto, efekt wklejałam chyba w tamtej części wątku...u mnie to przede wszystkim samodzielność przy czesaniu więc warta każdych pieniędzy i czasu A podróż trwała trochę krócej 8 godz

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Dziewczyny myślimy nad imionami i mamy takie typy:

Natasza
Inga
Lena
Gabrysia (tylko o ile zdrobnienia Gabrysia i Gabi są ładne, to Gabriela niekoniecznie)

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 11:42   #4388
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Natasza
Inga
Lena
Gabrysia (tylko o ile zdrobnienia Gabrysia i Gabi są ładne, to Gabriela niekoniecznie)
Cześć Kochana!

Mi się podoba Natasza (tylko jakie zdrobnienie wtedy?) i Lena
Stary 2012-08-18, 12:03   #4389
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się weekendowo!

Uff, nadrobiłam wszystko

Blonde, udanego urlopu

Kotek miłego weekendu i spóźnione życzenia z okazji rocznicy

Bao, cieszę się, że leżenie przyniosło dobry skutek odpoczywaj dalej I pięknie urządziliście mieszkanko

Mrowinko to do działania

Agnusku, trzymam kciuki żeby w pracy się coś wyklarowało w dobrą stronę

Madziu, już widzę minę tej szefowej, co za babsko!! Dobrze jej mąż powiedział!

Strong, jak tam zdrówko, jelitówka przeszła? Małego ominęło?

Amani, współczuję zawrotów

Butter, miłego urlopu, Chorwacja jest piękna

Gosiu, ja też chyba rosnę na dole bo znów pojawiły się te bóle i kłucia jak przy rozciąganiu macicy

Bika, Madzia, laski wy 30 tyg 9 kg miałyście? Zazdroszczę, tyle to ja będę miała pewnie w 20

Abby, Ana jak Wam pisanie idzie?

Mam nadzieję, że w miarę zapamiętałam...jeśli coś ważnego pominęłam to przepraszam

Witam nowe dziewczyny

Boli jak cholera, potwierdzam

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Maleństfo, bidulko przytulam

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Bika warto, efekt wklejałam chyba w tamtej części wątku...u mnie to przede wszystkim samodzielność przy czesaniu więc warta każdych pieniędzy i czasu A podróż trwała trochę krócej 8 godz

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Natasza
Inga
Lena
hejjjj mnie sie strasznie podoba Natasza koleżanka u nas na mamusiowym ma Nataszkę można zdrabniać Nati, Natusia, Natka Lenek to jest tyle co Julek Inga też ładne, ale tu nei wiem jak zdrabniać co do Gabrysi - mam to samo, nie podoba mi się Gabriela ale to Tobie i tż ma się podobać
tż wrócił z zakupów, ależ mam obrotnego chłopa nie dość, ze kupił wsio z listy to jeszcze poszedł do boti i kupił mi japonki do szpitala pod prysznic, nospę - bo widział, że mi się kończy i ręczniki papierowe do podcierania do szpitala "mięciutkie, coby cię nie drażniło"

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a no i teraz skrobie ziemniaczki, kupił koperek, boczek swojski i kefir - mój ulubiony zestaw jedzeniowy na lato

Stary 2012-08-18, 12:08   #4390
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:

oj współczuję wymitów i złego samopoczucia, oby jak najszybciej ustąpiły

Cytat:

Natasza
Inga
Lena
można tak powiedzieć, ze dobrze, wolałabym nie mieć tej drożności ale cóż zrobić, cieszę się że owulka jest co do imion to mi Gabrysia się strasznie podoba Lena też ale za bardzo popularne u nas jest
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Hej

Stokrotko no to męża za chabety i do roboty!
tak jest, będziemy działać

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Super, że zbliża się owulka! To nic tylko się teraz starać
Mi lekarka powiedziała, że rzeczywiście może nie pęknąć pęcherzyk ale na to są ewentualnie zastrzyki

Jedyne co to trzeba być na czczo. Ogólnie ja pojechałam potem do pracy. Było mi bardzo słabo ale to chyba przez ten tramal który dostałam. Ja tak reaguje na silne leki. I z powodu tramalu nie można prowadzić samochodu . Mąż był ze mną i zawiózł mnie do domu, a właściwie od razu potem pojechałam autem do pracy. Także w sumie ok tylko ta potworna słabość.

No ale na razie nie myśl o tym, bo może się okazać że badanie nie będzie już potrzebne
dzieki za informacje, ja też chciałam iść do pracy po badaniu ale ginka mi mówiła, że mam wziąść wolne a jak nie to da mi zwolnienie bo będe się źle czuła no i teraz nie wiem co robić, bo wolałabym się nie tłumaczyć dlaczego biorę wolne. Jeszcze sie zastanowię i też mam nadzieję, że może akurat badanie nie będzie potrzebne mnie nie bedzie miał kto zawieść bo mąż w pracy, najwyżej taksówkę wezmę. Mi ginka nic o znieczuleniu nie wspomniała

Cytat:
Stokrotko bo zapomniałam Ci napisać, że ja przed drożnością musiałam zrobić kilka badań - wymaz z szyjki macicy, HIV, kiła i coś tam jeszcze. Na wymazie wyszły mi jakieś nieliczna bakterie i dostałam biseptol żeby potem po badaniu się te bakterie nie rozprzestrzeniły..
Ale to lekarka kazala mi z robić także nie wiem czy u Ciebie też tak będzie.
ja cytologię miałam robioną 2 miesiące temu zresztą ginka nic nie mówiła o badaniach że mam coś zrobić, chyba na podstawie tej cytologi mi zrobi (bo ona to robi w szpitalu) na Hiv miałam robione badania jakieś 5 miesięcy temu przy okazji bólu wątroby.
Teraz trzymam kciuki za twoją owulację no i wizytę u nowego lekaża

blonde udanych wakacji i szczęśliwej podróży

jeszcze 2 godziny i do domku

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Bao brawo dla męża, że tak o was dba

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 12:19   #4391
201606201204
Konto usunięte

Madzia stola lat dla Majeczki!!!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
tż wrócił z zakupów, ależ mam obrotnego chłopa nie dość, ze kupił wsio z listy to jeszcze poszedł do boti i kupił mi japonki do szpitala pod prysznic, nospę - bo widział, że mi się kończy i ręczniki papierowe do podcierania do szpitala "mięciutkie, coby cię nie drażniło":
Kochany.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 12:51   #4392
metkaa
Zakorzenienie

czesc

kotekk81 spoznione zyczenia, wszystkiego dobrego

tomalinka, stokrotka
dziekuje za kciuki,

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Jak można cukinii nie lubić, przecież ona sama w sobie to żadnego smaku nie ma, zależy co do niej dodasz to taki smak przejmuje.....
uwierz ze mozna

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
kupka bez płaczu w ciszy i spokoju i to cały pampers widać ze dziecko Stronga
super,

mona_ja
koszula fajna, milam podobna tylko denerwowalo mnie ze cyce wylatywaly jak lezalam lepsza okazala sie taka odpinana, a szlafrok jak dla mnie moze byc

aaby butki ladne,

Cytat:
Mąz był, dał wypowiedzenie. Szefowa tak na niego popatrzyła i mówi "pewnie w nowej pracy będzie ci lepiej??" Mąz takie oczy na nią i się pyta dlaczego uważa, ze ma coś nowego, a co ona, że przecież ma kredyt na głowie, małe dziecko więc logiczne, ze nie zwalnia się bez pewnej drugiej pracy. Więc mąz jej powiedział, że na bank będzie mu lepiej niż tu. Co do urlopu to ma sobie policzyć wszystko i mu powie od kiedy mu da. I potem mu powiedziała, ze i tak mu nie daruje tego manka, któe wyszło na koniec roku (5,5 tys) i ma jej zwrócić (razem z tą panią co pracowali) . mąż jej mówi, ze to wina komputera (rozliczenie robił z kwoty towarów wprowadzonych na początku roku, nie uwzględniał potem zmian cen) a ta, ze ją to nie interesuje i ma jej zwrócić. Mąz jej powiedział, ze on nie podpisywał odpowiedzialności materialnej więc nie musi płacić. To nie stało się na jego zmianie, nie on zawinił, więc nie będzie nic płacił. Ona dalej , ze mu nie daruje. Wiem, ze w tamtym sklepie wszyscy ti podpisywali a w jego zapomniała im dac tego dokumentu do podpisu. Jej strata. Mąz powiedział, ze będzie szedł z tą sprawą do Pip-u.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

aaa i co najlepsze Dziś mąż powiedział innym pracownikom , ze się zwalnia (wcześniej nie chciał mówić, aby szefową zaskoczyć) i co się okazało w tym miesiącu jeszcze 2 osoby dają wypowiedzenia buahaha - to się kobieta zdziwi. W tym nasz kolega , który jest od serwisu - czyli naprawa tych wszystkich urządzeń. I nie ma nikogo na jego miejsce. Tyle, ze oni mają 3 m-ce wypowiedzenia.

jak nic nie podpisywal to kobieta moze mu skoczyc
dobrze ze juz sie pozegnal

Blonde udanego wypoczynku

ksiezna_kluska witaj,

Cytat:
My we wtorek wyjeżdżamy do Chorwacji
ooo jak fajnie, zazdroszcze

Baobabek super fotki, nie moge oderwac oczu od mebli w kuchni

Cytat:
Dziewczyny, dałam się namówić mężowi...i kupiliśmy lustrzankę właśnie
super, to teraz nic tylko zdjecia robic

Cytat:
mam pytanko odnośnie termometrów dla dzieci (i nie tylko) wczoraj na kursie ratownik mówi i jakiś na podczerwień - wiadomo Wam coś o nich..... i tak musimy jakiś kupić, więc rozpoczynam poszukiwania i zbieram opinie.
my mamy brauna z miekka koncowka, na tych na podczerwien sie nie znam,

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35952069]Byłam u ginekologa. Przy okazji miałam usg, wyhodowałam pęcherzyk 25 mm - chyba za duży, żeby pękł Mam przyjść za kilka dni sprawdzić, bo jeśli nie pęknie, to trzeba będzie brać jakieś leki. Zdarza się, że pęcherzyki przerastają zamiast pękać. A starać się już możemy...[/QUOTE]

to do dziela,

Cytat:
Emilko, na wzdęcia podobno jest dobry sab simplex.
sab simplex to to samo co bobotic tylko wiecej sie go daje,

Bika fajny wozek chociaz dla mnie troche za ciemny,

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. Wyniki męża super, moje tak jak na wypisie pcos. Ginka mówiła, że teraz mam owulkę ale za miesiąc mogę jej nie mieć nawet przez pół roku chociaż jej się wydaje, że bardziej mam zaburzenia pękania jajeczka ale nie jest pewna Pęcherzyk jest i owulka powinna być tak za 6-7 dni (czyli zgodnie z moimi wyliczeniami). Po owulce mam duphaston brać i jak się nie uda to do niej zadzwonić i zrobimy drożność jajowodów. Wg niej to nie jest za szybko, ona woli najpierw wszystko sprawdzić. Chciała mi dać clo ale stwierdziła że dopiero po drożności (i dobrze, bo mojego małża cały miesiąc nie będzie to po co na darmo brać leki). Trochę mi nie na rękę te badanie jajowodów bo muszę dzień wolnego wziąść w pracy i muszę się wytłumaczyć dlaczego biorę (koleżanka będzie na urlopie i w takich przypadkach szef nie chce dawać drugiej osobie wolnego chociaz zostaje nas jeszcze 3).
swietnie, to do roboty
a praca to Ty sie nie przejmuj, tlumaczyc nikomu sie nie musisz, to Twoja prywatna sprawa, potrzebujesz wolne i tyle a jak nie chce dac to na zwolnienie,

Cytat:

Natasza
Inga
Lena
mi sie podoba Inga i Gabrysia

porzadki zrobilam, zakupy tez a ok 15 ruszamy na dzalke do tesciow bedziemy grillowac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:15   #4393
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bika, tabelka dotarła Ona typowo ciążowa rzeczywiście ale ją sobie zmodyfikuje dziękuję ;*

Gucia0, udanego wypoczynku

Żabcia, moczyłaś nóżki....? fajnie... ja jak tylko Kamil zaśnie to biorę się za ogarnięcie domu bo u nas ciągle bałagan... czas dla siebie mam dopiero koło 22 ale to już nie mam siły na rozkosze.

Stokrotko, dobre wiadomości u Ciebie ciesze się
a że pcos, a tam ! i z tym się zachodzi w ciąże

Tomalinko,
Cytat:
Ciekawe jak to ze mną będzie.. jak będę kiedyś miała dziecko (tzn. Hanię). Pewnie będę zaniedbaną, marudzącą, nerwową i niecierpliwą mamą..
prawie jak ja tylko ja jeszcze wystraszona i rozhisteryzowana

i biegnę na te mufinki z kokosem

Onyks, dziekuję że pytasz, jelitówka dalej panuje, teraz nad kibelkiem wisi mój tata, ja już się czuję dobrze, a kamilek narazie nie ma żadnych objawów. Nie calujemy go, nie dmuchamy i ogółem jakbyśmy byli nie normalni to pewnie byśmy chodzili w maseczkach ale myślę że uda nam sie tego uniknąć.
a jak u Ciebie kochana?

a imię to mi się podoba Inga i Gabrysia

bao, zorganizowany ten Twój mężuś
Stary 2012-08-18, 15:52   #4394
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

witajcie
gratulacje dla tych którym w ostatnim czasie przybyły fasolki w brzuszkach
doczytałam właśnie że u Malensstfa bliźniaki się szykują w związku z tym mam pyt.(jak chcesz możesz odp. na PW) czy ciąża mnoga to u Ciebie przypadek/geny/efekt po pigułkach? nie śledzę wątku na bieżąco bo nie mam neta na codzień
co do mnie to chyba trzeba zmienić 1 stronę...na moją niekorzyść
mieliśmy zaraz po ślubie się starać ale zdaje się że czeka nas kosmiczny kredyt do spłacenia...więc póki co nie odstawiam piksów jeszcze
no i ogólnie mam teraz 3 wersje
1. staramy się od marca 2013
2. staramy się od lipca 2013
3. staramy się w bliżej nieokreślonej przyszłości (jeśli spłacanie 5-letniego kredytu będzie nam dobrze szło to zaczniemy się starać pod koniec jego spłacania czyli gdzieś za 4 lata)

trudno powiedzieć która opcja jest najbardziej prawdopodobna, ja bym celowała pośrodku
Stary 2012-08-18, 16:18   #4395
Malensstfo
Zakorzenienie

Mabi nie wiem dlaczego, na pewno to nie sprawa genetyczna, bo nie mam nikogo w rodzinie ani mój mąż....być może po pigułkach albo czysty przypadek...

Szkoda, że kredyt wam zmienił plany...

A jak przygotowania do ślubu?

Ja dziś zdycham cały dzień...nie wiem czy się nie zatrułam dodatkowo...bo dziś to mi jakoś wyjątkowo inaczej to wszystko męczy
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 16:55   #4396
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą Żabcia też jest taką pozytywną duszą..
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

No a w ogóle bo się nie pochwaliłam: zrobiłam w czwartek killera z Ewą
Ale jestem z siebie dumna

A dziś też już poćwiczyłam 50 minut także idę wypakowac teraz zakupy i zabieram się za sprzątanie

No i jak się jeszcze tak chwale to jeszcze Wam powiem, ze wczoraj zrobiłam muffiny malinowo-kokosowe Pyyyszne

brawa za cwiczenia i muffinki

Cytat:

Natasza
Inga
Lena
zapraszam

mi sie podoba Lena i Gabi

Cytat:
Żabcia, moczyłaś nóżki....? fajnie... ja jak tylko Kamil zaśnie to biorę się za ogarnięcie domu bo u nas ciągle bałagan... czas dla siebie mam dopiero koło 22 ale to już nie mam siły na rozkosze.
nooo

maly zasnal szybko sobie nalalam cieplutkiej wody z piaskiem i dawaj

Cytat:

Ja dziś zdycham cały dzień...nie wiem czy się nie zatrułam dodatkowo...bo dziś to mi jakoś wyjątkowo inaczej to wszystko męczy
przytulam kochana

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:32   #4397
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tomalinko, prawie jak ja tylko ja jeszcze wystraszona i rozhisteryzowana

i biegnę na te mufinki z kokosem
Zapraszam Kochana

No wystraszona i rozhisteryzowana też na pewno będę

I serio tak mało masz czasu dla siebie w ciągu dnia? Straszne

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no i ogólnie mam teraz 3 wersje
1. staramy się od marca 2013
2. staramy się od lipca 2013
3. staramy się w bliżej nieokreślonej przyszłości (jeśli spłacanie 5-letniego kredytu będzie nam dobrze szło to zaczniemy się starać pod koniec jego spłacania czyli gdzieś za 4 lata)

trudno powiedzieć która opcja jest najbardziej prawdopodobna, ja bym celowała pośrodku
hej wpadaj do nas częściej

Na Waszym miejscu odpuściłam decyzję co do określenia dokladnego terminu do przyszłego roku. Pewnie jeszcze wiele się rzeczy zdarzy - ciężko tak decydować rok naprzód. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Waszej myśli

Cytat:
tż wrócił z zakupów, ależ mam obrotnego chłopa nie dość, ze kupił wsio z listy to jeszcze poszedł do boti i kupił mi japonki do szpitala pod prysznic, nospę - bo widział, że mi się kończy i ręczniki papierowe do podcierania do szpitala "mięciutkie, coby cię nie drażniło"

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a no i teraz skrobie ziemniaczki, kupił koperek, boczek swojski i kefir - mój ulubiony zestaw jedzeniowy na lato
Ale masz kochanego Tż Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzieki za informacje, ja też chciałam iść do pracy po badaniu ale ginka mi mówiła, że mam wziąść wolne a jak nie to da mi zwolnienie bo będe się źle czuła no i teraz nie wiem co robić, bo wolałabym się nie tłumaczyć dlaczego biorę wolne. Jeszcze sie zastanowię i też mam nadzieję, że może akurat badanie nie będzie potrzebne mnie nie bedzie miał kto zawieść bo mąż w pracy, najwyżej taksówkę wezmę. Mi ginka nic o znieczuleniu nie wspomniała

ja cytologię miałam robioną 2 miesiące temu zresztą ginka nic nie mówiła o badaniach że mam coś zrobić, chyba na podstawie tej cytologi mi zrobi (bo ona to robi w szpitalu) na Hiv miałam robione badania jakieś 5 miesięcy temu przy okazji bólu wątroby.
Teraz trzymam kciuki za twoją owulację no i wizytę u nowego lekaża
Na razie nie myśl o tym badaniu. Może się jednak uda w tym cyklu
Trzymam mocno za to kciuki Także wykorzystuj męża na maxa

Metka to się rozpisałaś, a nic nie napisałaś jak ten cykl? Kiedy testujesz? I w ogóle

No posprzątane, obiadek zjedzony (deserek też) i teraz idę wypożyczyć jakiś film.. tylko nie wiem co
Stary 2012-08-18, 17:44   #4398
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz kochanego Tż Jak się czujesz?

miło, ze pytasz czuję się dobrze, tzn., nie mam skurczy - a to dla mnie najważniejsze ale bolą mnie biodra - leżę głównie na boku, muszę wstawać co jakiś czas bo do tego dochodzą bóle mięśni i stawów - od leżenia no i jak chwilę pochodzę to mnie kłuje w pipce i się kłądę sporotem-przechodzi wtedy - i tak w kółko a no i jeszcze idę sikać ze strachem, bo jakieś głupie uczucie mam, że albo mi wody pójdą albo co takie parcie dziwne na krok jak sikam

Stary 2012-08-18, 18:33   #4399
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć Kochane
BOSZE JAK MI TĘSKNO ZA WAMI, ale mała nadal ma wzdęcia i jak śpi to ja tez odsypiam i nie mam czasu na nic, bo Lenka bardzo mało śpi

tak na szybko to mam grzybice piersi i biorę leki, ale nadal karmię
Lenka mała pleśniawki i tak poszło

teraz śpi od 14,30 i mam czas aby tutaj zajrzeć
hej kochana, mam nadzieję że z piersią szybko sobie poradzisz.
I oby wzdęcia szybko minęły

Cytat:
Oj dziewczyny dzisiaj mi źle od samego rana

Kupiłam sobie coca-colę i narazie jest trochę lepiej...ale tylko trochę [COLOR="Silver"]
mi lekarka powiedziała, jakbym miała duże mdłości to mogę wziąć aviomarin lub locomotiv.

Wpadnij na mamuśki marcowo-kwietniowe

Cytat:

A wózek ten http://www.ceneo.pl/13860459 i chyba nawet w tym kolorze
super! miałam tako i byłam mega zadowolona! polecam
Stary 2012-08-18, 19:18   #4400
Emilusiaaaa
Raczkowanie

GG do Emilusiaaaa

Witam wszystkie Panie! Szybko o mnie, mam na imię Emila, lat 20 . Ostatnio często z narzeczonym rozmawiamy o dziecku, jednak jestem w trakcie przyjmowania anty. Wiem, że on już by chciał w końcu ma 27 lat. Mieszkamy razem we własnym gniazdku, on pracuje, dobrze zarabia, ślub 17 maja 2014 jedyną rzeczą jaka nie daje mi spokoju jest jednak jak poradzę sobie z ciążą a później z dziedziusiem na studiach (zaczynam IIrok dziennych) Może wy mi coś podpowiecie? Pozdrawiam!!
Emilusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 20:31   #4401
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi nie wiem dlaczego, na pewno to nie sprawa genetyczna, bo nie mam nikogo w rodzinie ani mój mąż....być może po pigułkach albo czysty przypadek...

Szkoda, że kredyt wam zmienił plany...

A jak przygotowania do ślubu?

no właśnie dlatego pytałam bo ja mam bliźniaki w rodzinie a do tego już nie pamiętam jak życie bez pigułek wygląda...więc u mnie taki bonus jest bardzo możliwy
prawda jest taka że po ślubie nie mamy swojego kąta, więc czas kupić mieszkanie a w naszym przypadku to się wiąże ze zmianą wszystkiego-oboje musimy zmienić pracę, zamieszkać całkowicie w innym rejonie no i spłacić kredyt (jaki- narazie nie wiemy, będziemy to załatwiać po weselu...)
przygotowania do ślubu już prawie dopięte na ostatni guzik, narzeczony DOPIERO dziś się ubrał do ślubu, ale wziął mnie na te ubraniowe zakupy (o dziwo)
teraz na 3 tyg. wróciłam do domu więc będę tu zaglądać
Stary 2012-08-18, 21:20   #4402
metkaa
Zakorzenienie

mabi84 ja bym zrobila tak jak pisze tomalinka

Cytat:
Metka to się rozpisałaś, a nic nie napisałaś jak ten cykl? Kiedy testujesz? I w ogóle
pisalam wczesniej
objawow ciazy raczej nie mam zadnych chyba ze ten bolacy cholernie jajnik, cykl zakladajac ze po duopashonie powinien byc regularny to @ powinna byc dzis (jutro) na razie jej nie ma jak nie przyjdzie to test zrobie w srode

Cytat:
Napisane przez Emilusiaaaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie! Szybko o mnie, mam na imię Emila, lat 20 . Ostatnio często z narzeczonym rozmawiamy o dziecku, jednak jestem w trakcie przyjmowania anty. Wiem, że on już by chciał w końcu ma 27 lat. Mieszkamy razem we własnym gniazdku, on pracuje, dobrze zarabia, ślub 17 maja 2014 jedyną rzeczą jaka nie daje mi spokoju jest jednak jak poradzę sobie z ciążą a później z dziedziusiem na studiach (zaczynam IIrok dziennych) Może wy mi coś podpowiecie? Pozdrawiam!!
witaj,
ja to jestem tradycjonalistka i z dzieckiem bym poczekala, tym bardziej ze masz studia i jestes mlodziutka ale kazdy robi jak uwaza, pewnie jak dziecko by bylo to bys sobie jakos rade dala, strongwomen daje

wrocilismy po 19 z grilla i jeszcze mialam powera ze umylam okno w kuchni
ide spisywac przepis butter na kieszonki z kurczaka bo jutro na obiad beda
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 21:26   #4403
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde udanego urlopowania

Maleństwo współczuję bardzo.

Tomalinko mi się wydaje, ze się dużo po porodzie zmieniałam. Kochana a mi się wydaje, ze też będziesz energiczną, optymistyczną kobietką

Onyks z tych zaproponowanych to mi się Lena podoba.

bao dla męża.

Iza, Metka

strong oby na małego nie przeszło, trzymajcie się

Mabi witaj

Stary 2012-08-18, 21:44   #4404
Emilusiaaaa
Raczkowanie

GG do Emilusiaaaa

dziękuje za odpowiedź, ciagle się waham ... bo wiem, że sama ciąża była by dla mnie wyzwaniem pod względem wyrzeczeń ps. widzę, że na wizaz.pl Panie są sympatyczniejsze niż na kafe...
Emilusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:13   #4405
Ana***
Zakorzenienie

Blonde ostrożnie na drodze

Onyks
dziękuję, ze pytasz, ale nie zaczęłam jeszcze pisać, zbieram literaturę

Cześć wieczorową porą

my wróciliśmy z działki, trochę porobiliśmy, ale jeszcze sporo przed nami

a w ogóle to Wam nie pisałam, ale wyskoczyło mi coś na dłoniach, takie plamy czerwone, jakby poparzone... a dokładnie na palcach wskazujących u obu rąk, wczoraj- smarowałam pantenolem i nadal jest... do tego dziwne uczucie piecze, szczypie, boli- tak jak poparzenie pokrzywą, albo odmrożenie ogólnie skórę na całym ciele mam b. wrażliwą.

Pisałam do lekarza i kazał mi odstawić leki doustne...

Nie wiem czy to nie od tego, ze byłam wczoraj i dziś trochę na dworze... być może lek wszedł w jakąś reakcje ze światłem... bo chyba alergia po 15 tabletkach (zostało 5) to chyba nie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:16   #4406
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Na Waszym miejscu odpuściłam decyzję co do określenia dokladnego terminu do przyszłego roku. Pewnie jeszcze wiele się rzeczy zdarzy - ciężko tak decydować rok naprzód. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Waszej myśli
siostra mówi mi to samo, że nie ma co planować bo pewnie i tak nas życie zaskoczy
no tylko że narazie jesteśmy z Tż na etapie biorę/nie biorę pigułek więc póki biorę to nic nas raczej nie zaskoczy, dla mnie już odstawienie pigułek=pełna gotowość na ciążę no a sytuacja jest taka jak pisałam wyżej więc chyba cukiereczki będą mi musiały smakować jeszcze jakiś czas
Cytat:
Mabi witaj
Stary 2012-08-18, 22:26   #4407
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mabi, czas pokaże co Wam los zaplanował

Żabcia, i ta woda jeszcze z piaskiem? nooo bajer to już na wakacje jechać nie musisz tylko niech Ci jeszcze mąż palmą macha nad głową

Tomalinko, bo lubię z małym spędzac czas nawet jak śpi a jak nie śpi to serio wizaż i sprzątanie jakbym chciała to byłby i czas dla mnie ale jakoś mi się nie chce go wykrzesać

Bao, Ty to jesteś biedna w tej ciąży ...

Emilia hej ! ja mam 20 lat i jestem zadowoloną mamuśką i nie skromnie powiem że daję radę

Ana, nie wiem z czego możesz mieć te plamy ale współczuję
Stary 2012-08-19, 08:48   #4408
kaska87
Zakorzenienie

czesc
głowa mnie boli od rana

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 09:03   #4409
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Stary 2012-08-19, 09:23   #4410
Baobabek
Zakorzenienie

cześć♥
u mnie rosół już nastawiony - wstałam sama nastawić siostra wpadła po kasę bo pojechali do ikei takze dzisiaj będę miała mój trofast z pudłami dla małej jupppi
No i może dzisiaj się zabiorę za pakowanie torby do szpitala

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości