|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
cześć
Madzia 3 miesiące matko ja nie chcę żeby moje dziecko tak szybko rosło strasznie szybko to leci, ledwo się urodzi a już będzie szło do szkoły, miało 18-stkę
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Kasiu hehe
Ale szczerze?? Ja wolę Maję jak ma te 3 miesiące niż jak była taka malutka. Teraz jest fajniejsza
|
|
|
|
#4383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po pracy Musialam zostac godz dluzej, bo szefowa zapomniała mi wczoraj dac wyplete, takze sobie poczekalam az wstała ale mam![]() Cytat:
ja wiem,ze po miesiacu Czesc ![]() Wpadlam sie tylko pozegnac, wykapalam sie, robie kanapki na droge i przed poludniem wyjezdzamy Mam nadzieje,z e ta długa droga bedzie bez przygod Odezwe sie najprawdopodobniej z Ustki![]() Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałam dzisiaj pierwsze spotkanie z kibelkiem
![]() Tak mi było źle od rana i chyba zaszkodził mi banan...pół biedy, że zdążyłam dolecieć Ale normalnie siedziałam i ryczałam...tak mnie to wszystko rozwaliło ![]() Teraz mi się lżej zrobiło...ale muszę coś zjeść...tylko nie chce mi się nic... A do tego mi głowę rozsadza ![]() Madzia gratulacje dla Majki za 3 miesiące! ![]() Blonde udanego wypoczynku i spokojnej drogi! |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele leków jest też dla niemowląt po ukończeniu właśnie 28 dni - czyli 1 mca i jak na obiadkach czy kaszach pisze np. po 4 mcu, tzn., że po 4x28 dni dla mnie to troche bez sensu bo przecież miesiące normalnie mają 30-31dni i jak liczyłam kiedy skończył np. pół roku to wychodziły różnice kilkudniowe więc odpuściłam i liczyłam normalnieMalenstfo - biedulko
|
|
#4386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą Żabcia też jest taką pozytywną duszą.. Ciekawe jak to ze mną będzie.. jak będę kiedyś miała dziecko (tzn. Hanię ). Pewnie będę zaniedbaną, marudzącą, nerwową i niecierpliwą mamą..Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- No a w ogóle bo się nie pochwaliłam: zrobiłam w czwartek killera z Ewą ![]() ![]() Ale jestem z siebie dumna ![]() A dziś też już poćwiczyłam 50 minut także idę wypakowac teraz zakupy i zabieram się za sprzątanie ![]() No i jak się jeszcze tak chwale to jeszcze Wam powiem, ze wczoraj zrobiłam muffiny malinowo-kokosowe Pyyyszne
|
||
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się weekendowo!
![]() Uff, nadrobiłam wszystko Blonde, udanego urlopu Kotek miłego weekendu i spóźnione życzenia z okazji rocznicy Bao, cieszę się, że leżenie przyniosło dobry skutek odpoczywaj dalej![]() Mrowinko to do działania ![]() Stokrotko, czyli można uznać, że po wizycie dobrze Agnusku, trzymam kciuki żeby w pracy się coś wyklarowało w dobrą stronę Madziu, już widzę minę tej szefowej, co za babsko!! Dobrze jej mąż powiedział! Strong, jak tam zdrówko, jelitówka przeszła? Małego ominęło? Amani, współczuję zawrotów Żabciu, muszę obejrzeć Wasze fotki ![]() Butter, miłego urlopu, Chorwacja jest piękna Gosiu, ja też chyba rosnę na dole bo znów pojawiły się te bóle i kłucia jak przy rozciąganiu macicy ![]() Bika, Madzia, laski wy 30 tyg 9 kg miałyście? Zazdroszczę, tyle to ja będę miała pewnie w 20 ![]() Abby, Ana jak Wam pisanie idzie? Mam nadzieję, że w miarę zapamiętałam...jeśli coś ważnego pominęłam to przepraszam Witam nowe dziewczyny Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Maleństfo, bidulko przytulam ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Bika warto A podróż trwała trochę krócej 8 godz---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Dziewczyny myślimy nad imionami i mamy takie typy: Natasza Inga Lena Gabrysia (tylko o ile zdrobnienia Gabrysia i Gabi są ładne, to Gabriela niekoniecznie) |
|
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie strasznie podoba Natasza Inga też ładne, ale tu nei wiem jak zdrabniać co do Gabrysi - mam to samo, nie podoba mi się Gabriela ale to Tobie i tż ma się podobaćtż wrócił z zakupów, ależ mam obrotnego chłopa ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- a no i teraz skrobie ziemniaczki, kupił koperek, boczek swojski i kefir - mój ulubiony zestaw jedzeniowy na lato
|
|
#4390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
tak jest, będziemy działać ![]() Cytat:
mnie nie bedzie miał kto zawieść bo mąż w pracy, najwyżej taksówkę wezmę. Mi ginka nic o znieczuleniu nie wspomniałaCytat:
Teraz trzymam kciuki za twoją owulację no i wizytę u nowego lekaża blonde udanych wakacji i szczęśliwej podróży jeszcze 2 godziny i do domku ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Bao brawo dla męża, że tak o was dba
|
|
#4391 | |
|
Konto usunięte
|
Madzia stola lat dla Majeczki!!!
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
kotekk81 spoznione zyczenia, wszystkiego dobrego tomalinka, stokrotka dziekuje za kciuki, Cytat:
![]() Cytat:
mona_ja koszula fajna, milam podobna tylko denerwowalo mnie ze cyce wylatywaly jak lezalam lepsza okazala sie taka odpinana, a szlafrok jak dla mnie moze byc![]() aaby butki ladne, Cytat:
jak nic nie podpisywal to kobieta moze mu skoczyc ![]() dobrze ze juz sie pozegnal ![]() Blonde udanego wypoczynku ![]() ksiezna_kluska witaj, ooo jak fajnie, zazdroszcze ![]() Baobabek super fotki, nie moge oderwac oczu od mebli w kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35952069]Byłam u ginekologa. Przy okazji miałam usg, wyhodowałam pęcherzyk 25 mm - chyba za duży, żeby pękł Mam przyjść za kilka dni sprawdzić, bo jeśli nie pęknie, to trzeba będzie brać jakieś leki. Zdarza się, że pęcherzyki przerastają zamiast pękać. A starać się już możemy...[/QUOTE]to do dziela, sab simplex to to samo co bobotic tylko wiecej sie go daje, Bika fajny wozek chociaz dla mnie troche za ciemny, Cytat:
![]() a praca to Ty sie nie przejmuj, tlumaczyc nikomu sie nie musisz, to Twoja prywatna sprawa, potrzebujesz wolne i tyle a jak nie chce dac to na zwolnienie, Cytat:
![]() porzadki zrobilam, zakupy tez a ok 15 ruszamy na dzalke do tesciow bedziemy grillowac
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Bika, tabelka dotarła
Ona typowo ciążowa rzeczywiście dziękuję ;*Gucia0, udanego wypoczynku ![]() Żabcia, moczyłaś nóżki....? fajnie... ja jak tylko Kamil zaśnie to biorę się za ogarnięcie domu bo u nas ciągle bałagan... czas dla siebie mam dopiero koło 22 ale to już nie mam siły na rozkosze. Stokrotko, dobre wiadomości u Ciebie ciesze się ![]() a że pcos, a tam ! i z tym się zachodzi w ciąże ![]() Tomalinko, Cytat:
![]() i biegnę na te mufinki z kokosem ![]() Onyks, dziekuję że pytasz, jelitówka dalej panuje, teraz nad kibelkiem wisi mój tata, ja już się czuję dobrze, a kamilek narazie nie ma żadnych objawów. Nie calujemy go, nie dmuchamy i ogółem jakbyśmy byli nie normalni to pewnie byśmy chodzili w maseczkach ale myślę że uda nam sie tego uniknąć. a jak u Ciebie kochana? a imię to mi się podoba Inga i Gabrysia ![]() bao, zorganizowany ten Twój mężuś
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
gratulacje dla tych którym w ostatnim czasie przybyły fasolki w brzuszkach ![]() doczytałam właśnie że u Malensstfa bliźniaki się szykują w związku z tym mam pyt.(jak chcesz możesz odp. na PW) czy ciąża mnoga to u Ciebie przypadek/geny/efekt po pigułkach? nie śledzę wątku na bieżąco bo nie mam neta na codzieńco do mnie to chyba trzeba zmienić 1 stronę...na moją niekorzyść ![]() mieliśmy zaraz po ślubie się starać ale zdaje się że czeka nas kosmiczny kredyt do spłacenia...więc póki co nie odstawiam piksów jeszcze no i ogólnie mam teraz 3 wersje 1. staramy się od marca 2013 2. staramy się od lipca 2013 3. staramy się w bliżej nieokreślonej przyszłości (jeśli spłacanie 5-letniego kredytu będzie nam dobrze szło to zaczniemy się starać pod koniec jego spłacania czyli gdzieś za 4 lata)trudno powiedzieć która opcja jest najbardziej prawdopodobna, ja bym celowała pośrodku
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi nie wiem dlaczego, na pewno to nie sprawa genetyczna, bo nie mam nikogo w rodzinie ani mój mąż....być może po pigułkach albo czysty przypadek...
Szkoda, że kredyt wam zmienił plany... A jak przygotowania do ślubu? ![]() Ja dziś zdycham cały dzień...nie wiem czy się nie zatrułam dodatkowo...bo dziś to mi jakoś wyjątkowo inaczej to wszystko męczy |
|
|
|
#4396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za cwiczenia i muffinki ![]() Cytat:
![]() mi sie podoba Lena i Gabi Cytat:
![]() ![]() maly zasnal szybko sobie nalalam cieplutkiej wody z piaskiem i dawaj ![]() Cytat:
Witajcie
|
|
|
#4397 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wystraszona i rozhisteryzowana też na pewno będę ![]() I serio tak mało masz czasu dla siebie w ciągu dnia? Straszne ![]() Cytat:
Na Waszym miejscu odpuściłam decyzję co do określenia dokladnego terminu do przyszłego roku. Pewnie jeszcze wiele się rzeczy zdarzy - ciężko tak decydować rok naprzód. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Waszej myśli Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam mocno za to kciuki Także wykorzystuj męża na maxaMetka to się rozpisałaś, a nic nie napisałaś jak ten cykl? Kiedy testujesz? I w ogóle ![]() No posprzątane, obiadek zjedzony (deserek też ) i teraz idę wypożyczyć jakiś film.. tylko nie wiem co
|
||||
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
miło, ze pytasz
a no i jeszcze idę sikać ze strachem, bo jakieś głupie uczucie mam, że albo mi wody pójdą albo co
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby wzdęcia szybko minęły ![]() Cytat:
Wpadnij na mamuśki marcowo-kwietniowe Cytat:
|
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie! Szybko o mnie, mam na imię Emila, lat 20 . Ostatnio często z narzeczonym rozmawiamy o dziecku, jednak jestem w trakcie przyjmowania anty. Wiem, że on już by chciał w końcu ma 27 lat. Mieszkamy razem we własnym gniazdku, on pracuje, dobrze zarabia, ślub 17 maja 2014
jedyną rzeczą jaka nie daje mi spokoju jest jednak jak poradzę sobie z ciążą a później z dziedziusiem na studiach (zaczynam IIrok dziennych) Może wy mi coś podpowiecie? Pozdrawiam!!
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawda jest taka że po ślubie nie mamy swojego kąta, więc czas kupić mieszkanie a w naszym przypadku to się wiąże ze zmianą wszystkiego-oboje musimy zmienić pracę, zamieszkać całkowicie w innym rejonie no i spłacić kredyt (jaki- narazie nie wiemy, będziemy to załatwiać po weselu...) przygotowania do ślubu już prawie dopięte na ostatni guzik, narzeczony DOPIERO dziś się ubrał do ślubu, ale wziął mnie na te ubraniowe zakupy (o dziwo) teraz na 3 tyg. wróciłam do domu więc będę tu zaglądać
|
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
mabi84 ja bym zrobila tak jak pisze tomalinka
![]() Cytat:
![]() objawow ciazy raczej nie mam zadnych chyba ze ten bolacy cholernie jajnik, cykl zakladajac ze po duopashonie powinien byc regularny to @ powinna byc dzis (jutro) na razie jej nie ma jak nie przyjdzie to test zrobie w srode![]() Cytat:
ja to jestem tradycjonalistka i z dzieckiem bym poczekala, tym bardziej ze masz studia i jestes mlodziutka ale kazdy robi jak uwaza, pewnie jak dziecko by bylo to bys sobie jakos rade dala, strongwomen daje ![]() wrocilismy po 19 z grilla i jeszcze mialam powera ze umylam okno w kuchni ![]() ide spisywac przepis butter na kieszonki z kurczaka bo jutro na obiad beda
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde udanego urlopowania
![]() Maleństwo współczuję bardzo. Tomalinko mi się wydaje, ze się dużo po porodzie zmieniałam. Kochana a mi się wydaje, ze też będziesz energiczną, optymistyczną kobietką ![]() Onyks z tych zaproponowanych to mi się Lena podoba. bao dla męża.Iza, Metka ![]() strong oby na małego nie przeszło, trzymajcie się ![]() Mabi witaj
|
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedź, ciagle się waham ... bo wiem, że sama ciąża była by dla mnie wyzwaniem pod względem wyrzeczeń
ps. widzę, że na wizaz.pl Panie są sympatyczniejsze niż na kafe...
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ostrożnie na drodze
![]() Onyks dziękuję, ze pytasz, ale nie zaczęłam jeszcze pisać, zbieram literaturę ![]() Cześć wieczorową porą ![]() my wróciliśmy z działki, trochę porobiliśmy, ale jeszcze sporo przed nami ![]() a w ogóle to Wam nie pisałam, ale wyskoczyło mi coś na dłoniach, takie plamy czerwone, jakby poparzone... a dokładnie na palcach wskazujących u obu rąk, wczoraj- smarowałam pantenolem i nadal jest... do tego dziwne uczucie piecze, szczypie, boli- tak jak poparzenie pokrzywą, albo odmrożenie ogólnie skórę na całym ciele mam b. wrażliwą.Pisałam do lekarza i kazał mi odstawić leki doustne... Nie wiem czy to nie od tego, ze byłam wczoraj i dziś trochę na dworze... być może lek wszedł w jakąś reakcje ze światłem...
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tylko że narazie jesteśmy z Tż na etapie biorę/nie biorę pigułek więc póki biorę to nic nas raczej nie zaskoczy, dla mnie już odstawienie pigułek=pełna gotowość na ciążę no a sytuacja jest taka jak pisałam wyżej więc chyba cukiereczki będą mi musiały smakować jeszcze jakiś czas ![]() |
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi, czas pokaże co Wam los zaplanował
![]() Żabcia, i ta woda jeszcze z piaskiem? nooo bajer to już na wakacje jechać nie musisz tylko niech Ci jeszcze mąż palmą macha nad głową ![]() Tomalinko, bo lubię z małym spędzac czas nawet jak śpi a jak nie śpi to serio wizaż i sprzątanie jakbym chciała to byłby i czas dla mnie ale jakoś mi się nie chce go wykrzesać ![]() Bao, Ty to jesteś biedna w tej ciąży ... Emilia hej ! ja mam 20 lat i jestem zadowoloną mamuśką i nie skromnie powiem że daję radę Ana, nie wiem z czego możesz mieć te plamy ale współczuję
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() głowa mnie boli od rana
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
cześć♥
u mnie rosół już nastawiony - wstałam sama nastawić siostra wpadła po kasę bo pojechali do ikei takze dzisiaj będę miała mój trofast z pudłami dla małej jupppiNo i może dzisiaj się zabiorę za pakowanie torby do szpitala
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

matko ja nie chcę żeby moje dziecko tak szybko rosło
strasznie szybko to leci, ledwo się urodzi a już będzie szło do szkoły, miało 18-stkę

Ale szczerze?? Ja wolę Maję jak ma te 3 miesiące niż jak była taka malutka. Teraz jest fajniejsza 

ale mam

wiele leków jest też dla niemowląt po ukończeniu właśnie 28 dni - czyli 1 mca
a podobno boli jak cholera 

Mam przyjść za kilka dni sprawdzić, bo jeśli nie pęknie, to trzeba będzie brać jakieś leki. Zdarza się, że pęcherzyki przerastają zamiast pękać. A starać się już możemy...[/QUOTE]
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.