|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień dober!
Gda ja polecam tantum verde, mi pomógł na początku ciąży jak załapałam przeziębionko i ból gardła |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
no to mamy 34tydz
dzis mialam taki porypany sen ze glowa boli ![]() snilo mi sie ze moj wujek ukradł mi mojego malego gorylka i ja mialam taka misje ze znajomymi zeby go odbic tylko ze ten gorylek pozniej mial 2 m wzrostuNiewiem co mi w tej psychice siedzi
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt - za dobry to on nie jest ale pomaga
![]() Asiejka86 - moje siostra przeżywała to samo. W końcu pojechali obydwoje do teściów i powiedzieli, że niestety nie mogą poświecać życia rodzinnego dla pomocy przy żniwach. Teściowe na początku byli zbulwersowani, ale później zrozumieli. U Niej to też tak wyglądało. Szwagier na 7 do pracy, a po 15 do pola, a Ona sama w domu. Może porozmawiajcie z Nimi. Czy TŻ ma rodzeństwo?
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Asiejka a czemu nie jeździsz z mężem? zawsze miałabyś go bliżej w razie W a u teściów zawsze jakieś miejsce do posiedzenia lub połozenia się chyba znajdzie? czy raczej nie? czy jak byś przyjechała z mężem to i ciebie by na pole pogonili do roboty?
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny! Mąż poleciał po tantum verde w psikaczu i wapno z wit c. Za późno mu o tym syropku powiedziałam... Może potem skoczę i go sama kupię.
![]() A mam takie pytanko jeszcze - macie jakiś sposób na rozróżnienie skurczy macicy, a bóli jelitowych (takich jak na biegunkę), czy to niemożliwe? Przed chwilą miałam takie trzy mega skurcze, ale jadłam musli z mlekiem, a potem wodę z cytryną i zastanawiam się, czy to nie biegunkowe bóle po prostu
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzien
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
widze,że dzisiaj ciekawe sny miałyście hehe,a ja nawet nie pamiętam co mi się śniło ja wypiłam kawke,zjadłam bułeczke z serkiem i nic mi sie nie chce miłej niedzieli
|
|
|
|
#1722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie wieczorem brzuch stanął - nie wiem czy skurcz czy mała się wypięła, ale bolało kilka godzin...w końcu wstałam po nospę i magnez po 1 w nocy i pusciło no i coraz bardziej boje sie siadać na kibel i sikać...ba boję się z łóżka wstawać
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
a my nadal w szpitalu
![]() do jutra to tu chyba jajo zniosę.... przypominam że czekamy na konsultację z hematologiem - aż się boję że mimo spędzonych już tutaj 10 dni zaleci coś dożylnego (lub co gorsza domięśniowego ) i znów będzie trzeba tu zostać mam już dosyć! jak wymyślą coś takiego to zapytam czy jest opcja żeby przychodzić na te zastrzyki, bo będę chciała się wypisać na własne żądanie... No nie wyleżę tutaj już!!! kurde, tym bardziej że wcale leżeć nie muszę
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
zielona , lidka co to za sny ![]() miałam iść na 10 do kościoła ale zrezygnowałam bo już od rana straszna duchota ![]() za rozpoczęte tygodnie ![]() Cytat:
już trochę w tym szpitalu jesteś ... więc domyślam się co czujesz :/ ale oby było wszystko w porząsiu to jutro wyjdziesz życzę Ci tego ![]() Cytat:
myślę ze teraz już jest lepiej ?
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-08-19 o 09:46 |
||
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nuedlugo jajo zniose tym bardziej ze jest taka piekna pogoda a ja sie ksze w tych 4 scianach Jeszcze w nicy babka rodzila i darla sie praktycznie pod moimi drzwiami przez 2 godziny wiec nadal jestem nie wyspana ![]() Weronika duzy masz brzuszek juz praktycxnie niedluho bedziesz na wylocie
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-19 o 09:56 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pieknie spal od karmienia do karmienia
mysle ze noc wczesniej sie nie najadal bo mi dosyc malo mleka dla niego dawali a dzisiaj jest inna babka i kazala dawac 50-60ml i widze ze tak jest dobrze jasiu juz jutro kOnczy tydzien |
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Sms od colds:
Tak jak pisałam z rana na forum...całą noc bolał mnie lewy bok, tak jak jest talia. Rano pojechałam na IP. Okazało się, że to kolka nerkowa. Na razie łapię 3 kroplówkę.Boli już znacznie mniej i mam nadzieję , ze długo trzymać mnie nie będą Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-19 o 10:09 |
|
|
|
#1730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Teściów odwiedzam tylko, że teraz jak są żniwa to wiadomo, że i teść i teściowa też zapracowani. Mnie do pracy nie zagonią, ale teściowa będzie chciała dotrzymać mi towarzystwa i nie zrobi tego, co powinna i potem nocami będzie latać. A poza tym ja od poniedziałku do piątku pracuję, więc mogę do nich jechac tylko na weekend jak coś. No i w razie W wolę trafić do swojego szpitala niż tak u nich. Staram sobie zagospodarowywać czas i nie myslec o tym, ale są chwile, że po prostu dopada mnie jakaś chandra i wtedy się rozklejam. Ale dziś jakoś jest lepiej - to chyba Wasza zasługa - Wasza obecność ma magiczną moc |
||
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko się przywitać i nadrobić Was, bo jedziemy dzisiaj w odwiedziny do rodziców TŻ-ta, więc pewnie dopiero późnym wieczorem wrócimy.
Ja wczoraj przeżyłam horror, bo dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która jest w 22 tyg. ciąży miała wypadek. Stała na skrzyżowaniu, a facet za nią zamiast na hamulec, to nacisnął gaz i walną z całą siłą jej w tył. Debil tłumaczył się, że jest przedstawicielem handlowym, wraca z trasy i z przemęczenia mu się pomyliło. Niegrzeczna miło Cię znowu u nas widzieć i to na szczęście nadal w dwupaku. Iwoncia, Filusia trzymajcie się biedule w tych szpitalach i wracajcie do nas szybciutko, najlepiej jeszcze w dwupakach Jakieś nowe wieści od Marty, Martusi lub aloy? Mam nadzieję, że nie kręcę pozostałych osób w szpitalach. Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna colds - oby szybko jej się poprawiło i wróciła do nas w dwupaku bez bólu
|
|
|
|
|
#1733 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ale upał od rana, a ja się cieszyłam że już koniec lata a tu dupa blada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nowy tydzień.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
ale ze mnie gapa - piszę, ale się nie przywitałam
Dzień dobry Dziewczynki. Gratuluję rozpoczętych dziś tygodni i zyczę słonecznego dnia.
|
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz lece na zakupy, ale nie bede dlugo.
przekazalam colds kciukasy od Was. |
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dearlie dobrze że nic się nie stało przyjaciółce i maleństwu. Asiuulka matko już tydzień, jak ten czas leci. Pytałam już, ale nie odpowiedziałaś. Dlaczego nie karmisz piersią? Nie chcesz? |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze zrobiła jadąc na IP niż miałaby się męczyć . i ciekawe czy colds wróci do nas sama czy już z Melcią
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Tamlin dziękuję za wsparcie. Tak jak pisałam już kraven i lidce - na razie cały czas pracuję, więc w tygodniu nie pojadę, a w weekend jak ich odwiedzę to wiem, że teściowa będzie chciała siedzieć ze mną i nie zrobi tego co powinna, więc tylko bym przeszkadzała. I wiem, ze 60 km to nie tak dużo i że TŻ zapewne zdąży dojechać, jak zadzwonię, ale jak to baba nakladłam sobie do głowy jakiś głupot i czasem się stresuję
Choć zapewne przenoszę Dzieciątko i mąż już dawno będzie z nami w domu.
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tym roku siedzę /leżę z wiadomych wzgledów i ledwo zipiędzisiaj wezmę się za pakowanie torby do szpitala od razu zobaczę czego mi brakuje i jeszcze w planie mam przegląd ciuchów jesienno-zimowych moich i wywalenie niepotrzebnych (miejsca brak) i może uda mi się wystawić kombinezon i buty zimowe po synku na all
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

i ja mialam taka misje ze znajomymi zeby go odbic
tylko ze ten gorylek pozniej mial 2 m wzrostu

za nowy tydzien
i nic mi sie nie chce

no i coraz bardziej boje sie siadać na kibel i sikać...ba boję się z łóżka wstawać
już trochę w tym szpitalu jesteś ... więc domyślam się co czujesz :/ ale oby było wszystko w porząsiu to jutro wyjdziesz 

I dobił mnie jeszcze dziś informacją, że w środę pewnie będę musiała sama jechać do lekarza, bo on zapewne będzie kosił, a trzeba korzystać z pogody. Ogólnie to moi teściowie są spoko, ale pod kątem ich podejścia do gospodarki mnie załamują - wiedzą, że ich syn ma żonę i że spodziewa się dziecka i że my tej gospodarki nie przejmiemy, a mimo to nie robią nic w kierunku, żeby jakoś rozwiązać ten problem. Nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania jakie funkcjonuje teraz na dłuższą metę...
Może teraz uda mi się zasnąć...