|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
WITAM!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() : oklaski:
|
|||
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cześć Kobietki
![]() Doczytałam wszystko, ale już nic nie pamiętam Dla Solenizantek spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego naj,naj,naj - niech się Wam darzy ![]() Przyłączam się do dziewczyn z @ - u mnie po 50 dniach od # zawitał w piątek wieczór i cóż trzeba się cieszyć że w końcu przyszła, ale przeżycia mam iście ekstremalne leje się ze mnie ja z kranu + wylatują ogromne ilości skrzepów i dziwnych "tkanek" i generalnie boli mnie tak jakby mi się tam coś wyrywało, podpaski zmieniać muszę po 0,5-1h. a i tak pościel po nocy do przebrania - cieszę się że przynajmniej te dwa pierwsze dni wypadły na weekend, a jutro mam nadzieję że się już trochę uspokoi bo w pracy będzie ciężko.. W ogóle taki piękny weekend a ja jestem nie do życia.. i ryczeć mi się chce jak sobie o wszystkim pomyślę.. Ostatnio prześladuje mnie myśl, że gdyby... to miałabym teraz już kochanego maluszka i ręce pełne roboty i serce pełne miłości, a tak mam tylko pustkę ... |
|
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
Anitko ja też mam takie myśli, często. Zawsze jak chodzę do Dawidka, to mu mówię, że dzisiaj wyszlibyśmy na spacerek, a może nawet 2 razy, bo jakby tatuś wrócił z pracy, to poszlibyśmy w trójkę.... Te myśli przeszywają moje serce po prostu.
A co do @, pewnie jeszcze się czyścisz. Miałaś łyżeczkowanie? Ja myślę, że podkłady poporodowe to super sprawa, nawet jak się ma mocny okres tak na co dzień, nie tylko po porodzie. Jeśli macie z tym problem, to polecam te: http://www.bagirasklep.com/files/187...60_30szt_1.jpg Nie trzeba co noc zmieniać prześcieradła. I polecam z tej firmy, są przewiewne, bo można też w aptece kupić takie jednorazowe, ale są mniej przewiewne, na lato - średnio. |
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Perse mój pierwszy maluszek miał urodzić się końcem maja, więc chyba podobne terminy miałyśmy? Bardzo bałam się tej daty, ale wtedy wiedziałam już że jestem w drugiej ciąży i byłam jakaś pełna wiary i nadziei .. ale teraz co raz częściej gdy np. gdy nie mogę spać rozmyślam o tym, że gdyby.. to teraz pewnie tuliłabym mojego maluszka do snu, obesrwowała jak śpi, doglądała go, potem przychodzą myśli że jeśli nie mogłam urodzić mojego pierwszego maluszka to drugi powinien być teraz w mnie w brzuszku.. i tak w koło
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35982099] A co do @, pewnie jeszcze się czyścisz. Miałaś łyżeczkowanie? /QUOTE] Tak miałam łyżeczkowanie. Masz rację na pewno wszystko się oczyszcza, do tego po zabiegu zrobił mi się w macicy polip i gin mówił że może się sam wydalić podczas@ więc może dlatego tak bardzo krwawię. Co do podkładów to chyba się w nie zaopatrzę, bo moje@ po # są dużo bardziej obfite niż wcześniej. Dziękuję za radę |
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak byłam w łazience po nodze popłynęła mi taka kropka wodnisto biała. Trochę się martwię czy to czasem wody się nie sączą :/ ale od tego czasu sucho :/
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
MAGA! obserwuj! a jak cos Cie jeszcze niepokoi to jedz na IP
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nadrobilam ale nie.wiele pamiętam a nie.cytowalam bo podczytywalam z tel poza tym impreza udana bardzo wróciliśmy o 2!!! było super! kadarki niestety nie było ale.za to krupnik był który wchodził jak woda a teraz glowa boli i nadal w łóżku lezymy z Tz dobrze że rosół wczoraj ugotowalam
|
#4571 | ||
|
Zadomowienie
|
każda z nas AM to wie...
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35980736] Ja wstałam (aż o 7.40! ), zrobiłam śniadanko, potem sprzątam i wychodzimy gdzieś, taka ładna pogoda... [/QUOTE] Perse! Czy Ty się w ogóle wysypiasz jak tak wcześnie wstajesz? Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35982099]Ja myślę, że podkłady poporodowe to super sprawa, nawet jak się ma mocny okres tak na co dzień, nie tylko po porodzie.[/QUOTE] Ja też polecam, parę razy uratowały mnie od porannego prania ![]() Pogoda super, ale po piwkowaniu głowa trochę boli, poza tym @ nie pozwala pojechać nad wodę :/ Biorę TŻta do lasu, pochodzimy trochę. Nie lubię niedziel. |
||
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Maga a moze to luteina?? bierzesz jeszcze?? ja tak raz mialam jak majtki zmienialam akurat trafilam na moment jej intensywnego splywania spadly na podloge ze 3 takie krople... ale jesli Cie to nie pokoi jak napisalam Esia to jedz na IP...
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- a mnie cos dzis brzuch boli i pokluwa, juz 2 nospy wzielam, mam nadzieje ze to Kropek sobie domek powieksza... upal...juz 30st w cieniu, uffff....
|
|
#4573 |
|
Konto usunięte
|
Adunia tak, nie muszę spać pełnych 8 godzin, zwykle 6 mi wystarcza. Jako dziecko też ponoć mało spałam. Taki typ chyba. Nie raz mnie już głowa bolała, jak przyspałam.
My byliśmy z TŻem na spacerku, było ogólnie fajnie, ale upaaaał... Zaraz się zabieram za obiad. |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
też bym poszła na spacerek bo pogoda piękna albo na rowerek ale cóż jak Tż źle się czuje ja już doszłam do siebie
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po Kosciele obiad sie robi (ja mięsko-wczoraj zrobiłam, dzis ziemniaki wstawiłam a Tz robi surówke). Potem pewnie do teściów pojedziemy. Ale temperatura dzis konkretna a od jutra ma byc jeszcze cieplej
|
|
|
|
|
#4576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podziwiam, ja jak mam kaca, to leżę martwa cały dzień A TŻ właśnie wstaje i mi pomaga, nosi te wszystkie herbatki, itd.Ale już dawno nie miałam i wcale nie chcę mieć, to straszne uczucie, drugie okropne po migrenie Ja po obiedzie. Mam pytanko: ile w wodzie mogą leżakować ziemniaki? Bo obrałabym je jutro rano, a TŻ by je wstawił i miałabym szybciej obiad. Czy mogą siedzieć w wodzie od powiedzmy 8 do 19? Pytam, bo ja z reguły nigdy w tygodniu nie robię ziemniaków, bo za długo by mi się gotowały. Ale wczoraj kupiłam więcej i mogłabym tak zrobić. |
|
|
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odp. odnośnie farb
zeberka jutro pokażę panele natalia kiedy się staracie o rodzeństwo dla Mikołaja? Są wyniki egzaminów? Maga a Wy współżyjecie ze sobą? może to reszta spermy hmm choć ja przypominam sobie, że miałam taką wydzielinę. Kochana Perse ziemniaki zalej wodą i włóż do lodówki, będą ok, nie sol wcześniej bo zczernieją Dołączyłam wczoraj do Waszych libacji, byliśmy na koncercie feel-a później impreza, pierwszy taki wypad bez dzieci. Cały dzień leżę, zdycham...nie nadaję się do picia, namieszałam ![]() Wzięłam się w garść i byliśmy na obiedzie w restauracji, rosołek moje zbawienie. Już jest lepiej
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Perse pewnie że mogą tylko do lodówki włóż.....ja czasami obieram sobie w sobotę i mam na niedzielę
Wódka wchodziła mi jak woda wczoraj ale dziś aż takiego kaca nie miałam....a ciągle kielona podnosiłam i ugotowałam chrzestnego hihi narzuciłam im tempo jak tralala tyle że ja np tez latałam i podawałam młodym jedzenie i pomagałam ciotce w kuchni no i wytańczyłam się za wszystkie czasy normalnie jak na weselu
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
OKS, dzięki za rady
To jak mi się będzie chciało, to rano je obiorę i wrzucę do lodówki w nieosolonej wodzie. Kotletów (z kurczaka) zrobiłam więcej, więc są tylko do podgrzania, a do tego mam pieczarki, więc obiadek jutro będzie jak się patrzy Kończę sprzątanie nr 2 (w niedziele zawsze muszę sprzątać dwa razy, najpierw rano standardowo, a potem po obiedzie, bo narobię tyle bajzlu....), pranie nr 3, biorę prysznic i potem książka
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
szkoda gadać
Cytat:
![]() anitaxas ja kilka takich obfitych @ miałam po 2 #. ale już sie to unormowało. madziu uważaj na siebie ja wczoraj przyłączyłam się do drinkujących i wypiłam 2 lampki wina. niby nic a dziś głowa pęka.
|
|
#4581 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam,
ja dopiero teraz mogę nadrobić bo od wczoraj imprezuje. Dziękuje wszystkim za życzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że masz ten rosołek na kaca jak znalazł
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam jednak na IP, dla spokoju własnego sumienia. Niby fałszywy alarm, ale w głowie i tak mam swoje. Cały czas mam wizję, że wtedy też byłam na IP i niby było wszystko ok... a nie było
|
#4583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale musisz zdać sobie z tego sprawę, że to inna ciążą i że z nią będzie wszystko dobrze. Musisz, bo się zamęczysz A Malutki to będzie odczuwał
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, wiem o tym, ale nie myślałam, że to będzie takie trudne :/ rano naprawdę wpadłam w panikę. Teraz mi lepiej, dobrze że pojechałam, bo pewnie bardziej bym się denerwowała, jakbym nie pojechała
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
mega tule mocno, wierzę, że teraz u Was wszystko ok
alfa chyba nici z wyjazdu do wrocka, mąż jedzie ale my nie mielibyśmy noclegu i co robić przez 2 dni. A tułać w nowym miejscu z małym dzieckiem mi się nie chce. maksi hm.... rozmarzyłam się.... mam właśnie owulację i chciałabym być znów w ciąży, ale życie jest brutalne i na marzeniach się nie kończy ;/ co do kolorków u mnie w domu nie ma żadnej białej ściany, nawet sufity są kolorowe. Uwielbiam za to ten dom ;d. barbie podziwiam, 1,5 h ruchu... ja jakoś nie umiem się zmusić do 100 brzuszków, które obiecuje sobie każdego dnia. dobrej nocki
|
|
#4586 |
|
Konto usunięte
|
Ale ja nie twierdzę, że to źle, że pojechałaś. Jestem zdania, że intuicja mamy jest niezawodna i sto razy lepsza niż wszystkie badania. Dobrze, że wszystko jest OK
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wiedziała co robić we Wro jest wiele ciekawych miejsc, choć fakt z małym dzieckiem w obcym mieście pewnie trudniej ![]() mi się wycieczka do Zoo marzy, ale Wiktorowi by się pewnie jeszcze nie spodobało co tam krokodyle on woli domek i cycka ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- szukam zaproszeń na chrzest za duży wybórktóre się wam podobają: http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...565418385.html http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...552319440.html http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...544432741.html http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...550840604.html http://allegro.pl/battesimo-zaprosze...544771897.html http://allegro.pl/hit-subtelne-zapro...566613848.html
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35992795]Ale ja nie twierdzę, że to źle, że pojechałaś. Jestem zdania, że intuicja mamy jest niezawodna i sto razy lepsza niż wszystkie badania. [/QUOTE]
Mi chodziło o to, że tak ciężko się nie denerwować. A z intuicją... czasem mi teraz będzie ciężko ją odróżnić od strachu
|
#4589 | |
|
Konto usunięte
|
Battesimo
Ale w sumie wszystkie są ładne ![]() Ja zmykam powoli do łóżka, jutro od nowa młyn... Dobrej nocki! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Sama nie wiem, co Ci napisać, jak wiem po sobie, że pewnie będę chciała spać w gabinecie z USG... Taki już nasz los Ale musi być dobrze, tym razem musi!
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Co ja zrobiłam i będę robić to wszystkie wiecie, więc już nie piszę :P Napiszę tylko, że komar mnie pogryzł w nocy :/ I pogoda zapowiada się pięknie, więc się cieszę. Niech będzie jeszcze trochę ciepło. To lecę, miłego
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-08-20 o 08:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

), zrobiłam śniadanko, potem sprzątam i wychodzimy gdzieś, taka ładna pogoda... 

hihi narzuciłam im tempo jak tralala 

A Malutki to będzie odczuwał