|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień doberek
Zjadam śniadanko i zmykam do rodziców wrócę wieczorkiem.colds żeby poradzili i wypuścili do domku szybciutko zielona1911 za nowy tydzień
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaaa wczoraj nasza zanjoma urodzila malego Samuele milej niedzieli dziewczynki |
||
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Od szwagra dziolucha tez jest w ciazy i caly czas mi dokuczala ze ja mam samych chlopcow a tesciowej marzy sie wnuczka i ze ona napewno bedzie miec dziewczynke i nawet rzeczy rozowe kupowala a tu po wizycie okazalo sie ze chlopak
![]() Kiedys jej mowilam ze podoba mi sie trasznie tako jumper zielono czarny i rura go kupila teraz to juz niewiem co zrobic i chyba zdecyduje sie na ten espiro atlantic zeby potem nie gadali ze odgapiam czy cos no maskara.Niewiem jakie inne wozki sa jeszcze ok-w maire tanie-uzywane.Nie chce napewno xlandera bo mi sie nie podoba ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Colds bedzie dobrze. Ja tez kiedys trafilam z podejrzeniem kolki nerkowej do szpitala w 33 tygodniu,ale u mnie akurat wyszly przedwczesnie skurcze,ale bolało jak fiks-lewa strona brzucha. Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-08-19 o 11:29 |
|
|
|
#1744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ja juz wczesniej pisalam ze nue chce karmic piersia. Mam nadzieje ze uszanujecie mOja decyzje...
3mamy za Colds kciuki
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teściowej to się może marzyć gwiazdka z nieba nawet a na ziemi jeszcze nie wymyślili metody, żeby płeć dziecka utrafić, ludzie nie cieszą się tym co jest, tylko wymyślają, ehh smutne toJa tam bym miała w głeboki poważaniu, że taki sam wózek kupiła i co ktoś tam będzie gadał, tylko jeśli ci się taki podoba to kupuj i bądź mądrzejsza od nich i w głupie dyskusje się nie wdawaj ani nie komentuj tego faktu, ja przynajmniej tak bym zrobiła ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
każdy ma swoje powody do podjęcia jakichś tam decyzji i dopóki nie jest to przestępstwo należy je uszanować
|
||
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zeby nawet taki sam kolor kupic to to masakra przeciez,jak tako ma milion chyba kolorow![]() narazie mam do konca miesaica zdecydowac sie na wozek bo tz powiedzial ze jak wroci ostatniego to da mi kase i mam juz miec wybrany |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo chcę karmić piersią chociaż tak do pół roku myślę że to coś pięknego jak dzidzia się przyssie do mamusi cycusia ![]() Ja studiuję zaocznie i od października zacznie się szkoła ... myślicie że już od początku mam małego uczyć pić z butelki ? tak myślałam żeby z raz albo dwa razy dziennie od początku odciągać mleko i podawać z butli , ale no nie wiem, nie znam się
|
|
#1749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na twoim miejscu tak jak już napisałam zrobiłabym i tak, to co by mi się podobało i kupiła wózek, nawet jeśli miałby być taki sam ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak z ciekawości pytałam, czy nie chcesz czy jakieś przeszkody są.Cytat:
![]() Cytat:
Paula z babcią jedzie nad jezioro, my szybko na działkę skoczymy zerwać co trzeba, bo robić nie da rady w tym upale i będę się lenić |
|||
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!Gratuluję nowych tygodni
![]() Colds mam nadzieję że szybko do nas wrócisz. A ja mam labe dziś mąż z synkiem pojechali na grzyby a ja się lenię ![]() Najadłam się babki ziemniaczanej bo mi mamuś podrzuciła mniam
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Colds, Filusia, Marta, Iwonka
|
||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciaze zaszlam jak mialam 19 lat,ale jakos od poczatku myslalam o zyciu,kombinowalam jak zdobyc to czy tamto i jak sobie wynajac mieszkanie z tzetem i jakos sobie poradzilam.Czasem jak z nia rozmawiam to jak ją slysze to mi uszy więdną np.ze Bog ja skaral ta ciaza i pewnie bedzie rodzic w sylwestra a wszyscy beda sie bawic Moja mama rodzila siostre w sylwestra i nie w glowie jej byly szalenstwa,tylko ze wtedy matulka miala 32lata a nie 18![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- ja tez zaczynam szkole od pazdziernika ale ja pojde na pierwsze zajecia dopiero w listopadzie. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie weszłam na stronę uczelni i pierwszy zjazd mam już 29-30 wrzesień ...
|
|
#1756 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za ustąpienie bólu i szybkie wyjście.Cytat:
Cytat:
Co do sylwestra to przyszła do mnie ostatnio koleżanka i mi mówi, że faajnie, bo będziemy wszystkie razem i się zabawimy (dwie koleżanki zza granicy akurat przyjadą), szkoda, że nie pomyślałam, że ja raczej dziecka dwa miesiące, które ma być karmione piersią nie zostawie i nie pójdę pić na całą noc, była wielce zdziwiona jak jej to powiedziałam, że jak to nie mogę zostawić .---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiulka ja tez nie bede karmic piersia ![]() wazne : szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ![]() fajnie ze bedzie na forum jeszcze jedna mamuska butelkowa, co by sie informacjami dzielic
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie już z brzuszkiem nie zobaczą hehe
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na studia to sie nie wybieram.ja robie policealną co drugi weekend
![]() a co do mam butelkowych,to nie przeszkadza mi to czym karmią swoje dzieci. Po to chyba takie mleko wymyslili zeby mozna bylo maluszki karmic. Ja postaram sie wychodzac z domu do szkoly odciagnąc mleko,ale nie wiadomo jak to bedzie w praktyce wiec nie wykluczam,ze pod moja nieobcenosc tesciowa po prostu da mleko w proszku bo np. ja odciagne za mało. Lepiej miec moim zdaniem jakies mleczko 1 pod ręką. |
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zle doswiadczenia w zwiazku z naturalnym karmieniem i niestety tak mu zapadli to w glowie ze ze mna w tej sprawie to jak grochem o sciane corke mam zdrowa usmiechnieta i madra a tez od poczatku na mm Znowu kolezanka ktora do tej pory karmi piersia (dziecko ponad rok) to nie pamietam by ona kuedykolwiek zdrowa byla bo zawsze bylo cos. Ciezko mi jest odpisywac na wszystko bo jednak komputer to komputer ale i tak dziekowac za tskie sprzety ze wogole mam co robic. Wogole mam zegar powiesziny przeciwko jak leze i czas dzisiaj stoi w miejscu |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Dokonałam zakupow na all znowu. Kupilam 2 butelki tommmee a zarzekałam sie ze tylko z Aventa wezme jak kilka lat temu
![]() Zamowilam koszule o taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=2543207105 i taki stanik (wogole nie mialam w planie kupowac narazie,ale za taka cene 11zl to sie skusiłam) http://allegro.pl/show_item.php?item=2543874194 i wkladki laktacyjne. |
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Boze jaki skwar.. siedze w domu i sie pocemoze wieczorem dopiero wyskoczymy na jakis spacer bo nudno troche w tym domu.. 3mam za Colds kciuki, aby te bole przeszly, biedna sie meczy weronika sliczny brzusio zmierzylam sie i mam rowne 100 cm na wysokosci pepka jeszcze niedawno caly czas stal w miejscu i mialam 98 cm.. |
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę odciągała mleko i mroziła ... bo jednak na uczelni jestem dwa dni pod rząd po 12 godzin to tego mleka troszkę potrzeba ... a mamuśki które mroziły już mleko co polecacie ? bo widziałam że są pojemniczki i woreczki ...
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze w nocy jest bardziej tresciwy pokarm niz w ciagu fnia.
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja się zmierzyłam u mnie jest 104 ...
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
no moja mama też mówiła, że na warsztatach o laktacji uczyli ją, że nocny pokarm jest najtreściwszy i tak jak mówisz, skład mleka zmienia się w trakcie ssania, dlatego trzeba opróżniać pierś aby dziecko doszło do mleka II fazy, ja ten "język niemowląt" czytałam jakoś na początku ciąży i musiałabym zajrzeć, bo może to ja coś pokręciłam ale kojarzy mi się, że autorka pisząc poranne mleko miała na myśli takie odciągane między 5 a 6 rano z piersi, z której akurat dziecko nie jadło po nakarmieniu maluszka
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 98cm-stoi w miejscu jak narazie.
kurde powiedzialam mamie ze butelki kupilam to myslalam ze mnie zlinczuje haha ona karmila prawie rok i powiedziala ze pierwszy słoik moja siostra dostala jak miala 8miesiecy i mi mowi ze tyle kasy zaoszczedzila ze szok.No i miala szczescie bo jadla praktycznie wszystko oprocz grochu i kapusty.ja jak karmilam Oskara to jadlam tylko platki z mlekiem i herbatniki to byla moja dieta przez 2 tygodnie,a nie bo raz zjadlam koperkową dlatego tak jadlam bo jak zjadlam ogórkowa to malego obsypało to sie balam jesc wtedy cokolwiek![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- anesh_ szkole mam jakies 25 min drogi od domu ![]() a jak sie przeprowadze na inne osiedle to bede musiala pare przystankow autobusem podjechac ale to tez mi zajmie chwilke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

wrócę wieczorkiem.
za nowy tydzień

teraz to juz niewiem co zrobic i chyba zdecyduje sie na ten espiro atlantic zeby potem nie gadali ze odgapiam czy cos no maskara.
ale zeby nawet taki sam kolor kupic to to masakra przeciez,jak tako ma milion chyba kolorow

myślę że to coś pięknego jak dzidzia się przyssie do mamusi cycusia 

Moja mama rodzila siostre w sylwestra i nie w glowie jej byly szalenstwa,tylko ze wtedy matulka miala 32lata a nie 18
Debil tłumaczył się, że jest przedstawicielem handlowym, wraca z trasy i z przemęczenia mu się pomyliło.