|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#67861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
wszyscy widzą
o mamusiu, są piękne! jakie kręcenie ich?! ; o Cytat:
świetny kolor! ;-) Cytat:
jest mega ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam u mojego szczyt możliwości, to obiecanie że jak zostanę łysa to sam się zrobi na zero i to wszystko. i krzyczy że ,,im więcej tej chemii bede nakładać na włosy tym szybciej wypadną i tym bardziej beda zniszczone'' -.- mówiąc chemia nie ma wcale na myśli SLSów, silikonów i innych takich.... Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-08-18 o 22:30 |
||||
|
|
|
#67862 |
|
Raczkowanie
|
Żeby nie zostać zlinczowaną od razu powiem, że tak przeglądałam, czytałam przed chwilą FAQ i pigułkę, i nie znalazłam tego co by mnie nęciło, może źle patrzyłam.. Do rzeczy, przeglądając wasze posty, spotkałam się z używaniem kosmetyków niekoniecznie przeznaczonych do włosów, właśnie do nich, czyt. krem do rąk, mycie płynem do higieny intymnej. Więc mam pytanie, czy są jeszcze jakieś inne sprawdzone przez was kosmetyki, o których bym nawet nie pomyślał, żeby je użyć
|
#67863 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam wiele wątków na wizażu , oglądałam zdjęcia zdrowych loków i POZAZDROŚCIŁAM
w życie plan CG Głównym problemem moich włosów jest nadmierne puszenie się i suche, matowe włosy . Załączam zdjęcia i jestem otwarta na podpowiedzi co moge dobrego zrobic dla moich loków.
CG od 18.08.2012 Edytowane przez roz09 Czas edycji: 2012-09-01 o 10:28 |
|
|
|
#67864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze spożywczych balsam do kąpieli Babydream fur mama.. żel aloesowy. czasami delikatnie przejadę po włosach olejkiem z filtrem jak na słońce wychodzę, ale potem oczyszczam SLSem |
|
|
|
|
#67865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O jezu jakiś śliczny skręt !
|
|
#67866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Śliczny skręt.
|
|
#67867 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie kupuję lniany i zobaczymy jak się sprawdzi
najwyzej potem dodam jeszcze jakis.Dziekuje wam trochę mnie podniosłyście na duchu, w poniedziałek podcinak te popalone końcówki... Aha i jeszcze jedno bo dużo tutaj było o tym że dobrze jest oczyścić najpierw włosy szamponem z sodą oczyszczoną, żeby zmyć sylikony itd. ale jak mam takie podniczszczone włosy to po takim zabiegu nie bedzie jeszcze gorzej
|
|
#67868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#67869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie następnym razem zastosuje
|
|
|
#67870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Soda otwiera łuski chyba, więc może zniszczone włosy jeszcze bardziej osłabić. Tak na logikę
|
|
#67871 |
|
Raczkowanie
|
właśnie znałazłam na blogu arajszy informacje na ten temat. Zastosuje jedną z masek które tam poleca po takim zabiegu i może będzie ok.
|
|
#67872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaczełam dziś od zmycia siliconów zwykłym szamponem "barwy natury " potem mycie odzywką i na koniec jeszcze odzywka d/s garniera AiK . do tego mam jeszcze zamiar dokupić olej amla zobaczymy jak to będzie .A jak chronić włosy przed chlorem ? ( chodze dwa razy w tyg, na basen ) nie chciałabym żeby moje wysiłki szły na marne . Gdzieś chyba tu przeczytałam żeby je olejkiem jakimś spryskać przed .
|
|
#67873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy pielęgnacja CG i się umocni
|
|
|
|
|
#67874 |
|
Raczkowanie
|
Co na waszych włosach lepiej się sprawdza? Maska Kallos, Bingo, Seboradin? Bo przeglądam to wszystko i nie moge się zdecydować...
|
|
#67875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale spokojnie, wszystko jest do zrobienia Brakuje ci odżywki b/s która zabezpieczy włosy przed ucieczką wody. U nas często są to Joaśki Naturie np. A co do ochrony.. Oj ja się nie wywiązuje tak jak powinnam, czasem wgniatam trochę filtra we włosy, po basenie nie myję ich szamponem i mocno odżywiam. Ale jest tutaj coś na ten temat - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26 , zawsze można coś zgapić. sheep_zoons codziennik
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-08-18 o 23:53 |
|
|
|
|
#67876 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie wielonienasycone jakich próbowałam robiły mi masakrę ![]() Cytat:
Orzechowe masło (i teraz chyba jakieś nowe wyszło?) do ciała Isany jako maska i jeszcze krem do twarzy zamiast b/s...generalnie jeśli wciągniesz się w czytanie i minimalne analizowanie składów szybko przestaniesz patrzeć na etykietkę kosmetyku i zastosowanie podane przez producenta. będziesz tylko kombinować czy jest w nim coś dobrego dla włosów. w ten sposób znajdują się takie perełki jak biedronkowy krem do rąk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rzepakowy, słonecznikowy, oliwa, cokolwiek innego się nada ![]() posty nt. basenu też chyba są gdzieś w faq, ale w skrócie to tak, włosy zabezpieczy olej (nie 'olejek' do włosów ze sklepu, w którym przeważnie są silikony) lub jakaś cięższa odżywka, a po pływaniu i myciu włosów kwaśna płukanka
|
|
|
#67877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz rację, skład to podstawa, ale za nim człowiek zapamięta nazwy i ich oznaczenia, nie mając wcześniej z tym styczności, to trochę czasu minie, więc albo chodzę do sklepu z ściągawką, albo czerpie rady od was
|
|
#67878 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() na zdjęciach to widać
|
|
|
|
|
#67879 | |
|
ma zielone pojęcie
|
O, chwaliłyście się TŻ-ami
To ja też się pochwalę ![]() Mój TŻ: -ma długie włosy; -ma loki -używa kosmetyków, które mu polecam; -nie krytykuje moich sześciu półek zastawionych kosmetykami; -zamawia mi na Allegro kosmetyki, o które proszę; -słucha o kosmetykach; -zadaje pytania ;-nie dziwi się niczemu, co robię z włosami, zresztą… Kiedyś kupiłam w Naturze płyn do higieny intymnej Intimelle. W domu nawiązała się taka rozmowa. Chatul: Kochanie, pomyślisz sobie, że zwariowałam (ta, jakby wcześniej tak nie myślał ).TŻ: A co? Chatul: A bo ja będę myła włosy płynem do higieny intymnej, bo jest dobry, ma delikatny detergent i kwaśne pH, które jest dobre dla włosów. TŻ: No i co w tym dziwnego? Ja jestem przyzwyczajony do tego, że narzędzi używa się do tego, do czego są dobre, a nie do tego, do czego są przeznaczone przez producenta ![]() Cytat:
Czym je tutaj układałaś?
|
|
#67880 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę wam efekty nawijania włosów na materiał. Ja byłam i nadal jestem w szoku.
|
|
|
|
#67881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj pięknie tu będzie ![]() ![]() już jest ![]() Cytat:
W FAQ albo Zagranicznych artykułach na pewno jest wątek albo wpis poświęcony lokom na basenie, tam znajdziesz więcej szczegółów Cytat:
tez takiego zamawiam ![]() Moje poranne raz - przedziałek chyba się przestawił od pół roku z nim walczę dwa - wstaję a tu faliska dawno nie było, bo zazwyczaj kładę się w wilgotnych. trzy - kolor, ja go widzę tak jak na pierwszym fot może faktycznie taki chcę widzieć ![]() pewnie mam jak z kolorem oczu - co minutę inny ![]() i tak, zdjęcia zrobione w odstępie minuty :P EDIT Vidia - Twoje loki będą mi się śniły po nocach.. piękne! sheep - jak one błyszczą!! śliczne
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-08-19 o 10:13 |
|||
|
|
|
#67882 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Polecam informatyków
![]() Cytat:
![]() Właśnie, Ty używasz/używałaś(?) l-cysteiny, to może mi wyjaśnisz Dlaczego ona tak dobrze działa na włosy? Po prostu je oblepia i przez to wygładza?Myślałam o zrobieniu jakichś mazidłowych zakupów, ale ciągle się waham… Wiadomo, jak zrobię zamówienie, to od razu spore
|
|
#67883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, tak będę tłumaczyła tacie jak znów będzie w szoku .Cytat:
Mnie tam nigdy na żadne papiloty nic nie wychodzi, mam taki bałagan. Może nawijać nie umiem .Jaki kolor w słońcu .
|
|
#67884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam już jednego
kręconego w dodatku unforgettable ![]() Cytat:
Ona niekoniecznie dobrze działa U mnie były niefajne, widocznie jest moją "keratyną" - suche i szorstkie. Oddałam koleżance, zadowolona że hej!Cytat:
![]() Włoski dziękują za komplementy
|
||
|
|
|
#67885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, uwielbiam długie włosy u facetów próbowałam namówić współlokatora na odpowiednią pielęgnację, ale jakoś nie chciał a ma już suche te końcówki...Cytat:
![]() pytam się wczoraj mamy, czy mamy żelatynę w domu M: a po co Ci? J: do włosów. M: czyś ty do końca oczadziała? |
||
|
|
|
#67886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze średnich, odrośniętych bejbików zrobił mi się taki lokas na środku czoła, obłędny
|
|
#67887 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Słusznie
![]() Informatycy są świetni TŻ mi mówi, że dziwna jestem, bo mój typ faceta, to właśnie taki długowłosy informatyk-nerd Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od tego najlepiej zacząć: poczekać aż zacznie narzekać na jakiś problem z włosami (zwykle jest to trudność rozczesywaniem) i… Pomóc mu go rozwiązać Wtedy jest szansa, że coś podchwyci. Bo takie przekonywanie, kiedy on potrzeby nie czuje, niekoniecznie coś da ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Nie tylko Ty Moja rodzina od dawna już niczego nie mówi. To jasne, że Chatul eksperymentuje z włosami i potem ma śliczną fryzurę Nawet coraz częściej krewni proszą mnie o jakieś porady Cytat:
|
|
#67888 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kallosa a poluję na bingo. ogólnie polecam ![]() Cytat:
dość szybko, tzn mniej wiecej ile Ci to zajęło? ![]() chociaż powiem wam że i u mnie odrobinę wyżej się zaczynają skręcać włosy po 1.5 miesiąca Cytat:
uwielbiam go! ![]() Cytat:
Cytat:
wyglądają na takie mięciutkie i zdrowe że ajjj. phi, mój też informatyk, i co? tylko krzyczy i się spina. chociaż jak powiedziałam, że robie zmówienie półproduktów i urządzę sobie małe laboratorium w mieszkaniu to się ucieszył dobrze że nie wie że chodzi mi tylko o włosy ![]() Cytat:
![]() polecicie jakiś olej? z pestek śliwki mnie kusi, awokado i ze słodkich migdałów. a może coś innego? ![]() Cytat:
![]() jestem z mamą w tesco i przecena żelatyny, ja już mój podejrzany uśmieszek na buzi i pytam: -mami, a my mamy w domu żelatynę? ![]() -no, mamy. -.... -coś Ty znowu wymyśliła?! na włosy chcesz ją kłaść?! -nie, nie, tak tylko pytam.. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- chyba tak ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#67889 |
|
Raczkowanie
|
Martek_- dziekuje za linka, może coś uda mi sie wymyślić, pod ręką mam olej rycynowy więc może troche go zaaplikuje przed wejściem na basen.
Dziekuje za przypomnienie o odzywce b/s kompletnie o niej zapomniałam ![]() yarrowia - w sumie nawet nie zwrociłam uwagi na skład tego oleju Amla , poczytałam trochę teraz o olejach i mysle zeby zacząć od oliwy z oliwe i oleju sojowego uwielbiam oglądać zdjęcia waszych loków strasznie motywujące! dlatego się nakręciłam na tą odpowiednią pielęgnacje ,już się efektów doczekać nie mogę !
|
#67890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba się za informatykiem rozejrzeć Cytat:
ja swoją też
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

A następnego zadziwił mnie jeszcze bardziej mówiąc, że umył włosy płynem do higieny intymnej (to po tym jak zaczęłam jakiś czas wcześniej mówić o tym, że jest łagodniejszy) i jest o wiele bardziej zadowolony niż po jakimkolwiek szamponie.
Użycza konta na allegro przy kolejnych i kolejnych włosowych zakupach 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mnie tam nigdy na żadne papiloty nic nie wychodzi, mam taki bałagan. Może nawijać nie umiem 
a ma już suche te końcówki...