|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Dobranoc ..
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nie zostana taka podrapana bardziej i z siniakami do jutro powinno byc lepeij zrobie wam fotke ale pierwszy raz taka obita
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ja tez lece kochane milej nocki pa
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc mamusie
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
melduje sie i ja w nowym watku i zycze wszystkim milutkich pachnacych oliwka, ze slicznymi bobaskami snow
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam poprasować .... wracam a tu nowy wątek ..... matko ile ja tego prasowania miałam
Znów leżę uziemiona z tą luteiną i tak dwa razy dziennie
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jesteśmy i my
U nas remont rozpoczęty. Dzisiaj malowanie sypialni mąż zrobił, a w poniedziałek za tapetowanie się bierze. Ja z mopem do samego wieczora biegałam i padłam w końcu. Kamalika dzięki za zaproszenie. Lecę pooglądać Twje fotki. Kupiłam dziś na allegro taką komodę kompielową z Primi Sogni. Są teraz sporo przecenione, a marzyłam o takiej, bo myślę, że to wygodna rzecz. http://allegro.pl/komoda-kapielowa-p...566486146.html
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
ja tylko na chwilę, zaznaczyć swoją obecność w nowym wątku dziś raczej z Wami nie posiedzę: z Niemiec przyjeżdża moja mama, nie widziałyśmy się od marca mąż właśnie pojechał ją z dworca odebrać ![]() Życzę Wam wszystkim przyjemnej niedzieli |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Morning - ja się melduję o 6 rano z kawką.. spać nie mogę czy co?
Kamilaka - dużo zdrowia życzę (a prasowanie oddać partnerowi - mój twierdzi, że i tak robi to lepiej, więc teraz to jego działka )gk7 - sprytna ta wanienka - podoba mi się, że jest z opcją przewijaka no i fajnie, że ma te półeczki na przybory. Ja sama nie wiem jak logistycznie się urządzę ze wszystkim peperonik - mi się jak śnią dzieci to właśnie z serii thriller - ostatnio śniło mi się, że zostawiłam niemowlaka w sklepie - odwiesiłam jak po prostu jak śpioszki na wieszak i zapomniałam później zabrać go ze sobą weronika23 - taki urok dzieci - ja też rodzicom się 'zepsułam' podczas pierwszego dnia wczasów - latałam z rozharataną buzią przez cały urlop (do dziś mi wypominają )arien83 - no pewnie, że posiedź z mamą nas masz na co dzień ![]() Ja mam dziś w planie posiedzieć i pomęczyć kwestie prawne dot dziecka urodzonego tutaj, tzn gdzie się rejestruje, jak się rejestruje, co trzeba zrobić, wypełnić, gdzie pojechać.. no i na jakie nazwisko. Znajomi doradzają mi od razu wystąpienie o brytyjski paszport, ale jakoś nie wiem - dziwnie się z tym czuję.. I dodatkowo muszę (bo już mi się po nocach śni) zorientować się, czy dziewczynka, która dostaje nazwisko po ojcu będzie miała nazwisko na -ski czy -ska (ja mam inne nazwisko) i jak z pisownią - czy polskie litery będą uwzględnione w paszporcie? Mój tż ma w nazwisku ń). No i zastanawiam się, czy właśnie jeśli dziecko będzie lecieć tylko ze mną na urlop do Polski to czy muszę udowadniać, że to moje dziecko skoro nazwiska różne? Eh.. nie miała baba problemu zrobiła sobie dziecię
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-19 o 08:33 |
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziś moi rodzice przyjeżdżaja nas odwiedzić. Matko do czego to doszło
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane
Cytat:
ale ja też tak mam, dopiero co mówiłam wszystkim że jestem np w 3 miesiącu czy np 15 tygodniu, a teraz to już z górki hehehe ![]() No i pochwalę się, zaczynamy 27 tydzień !!! czyli ostatni tydzień drugiego trymestru dzisiaj z tej właśnie okazji idziemy z M do kościoła ![]() i wogóle, orientujecie się może czy ślub kościelny można zrobić w terminie chrztu?? Bo mamy taki plan właśnie, ale nie wiem czy tak się da
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:chyba da się połączyć slub z chrzcinami
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się na nowym wątku
o dziwo udało mi się na drugiej stronie
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie w słoneczną niedzielę
![]() My już po śniadanku i trzeba sie trochę ogarnąć, w domu grobowa atmosfera... chętnie bym sobie gdzieś pojechała.
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
kochana mozna jak najbardziej moje 2 kolezanki tak robily dzieciatko siedzialo z nimi i po slubie byl chrzest ja zawsze mowilam do tz ze jakbysmy wpadli to chce slub plus chrzest na raz
my za chwilek zmykamy do mojej mam na obiad a pozniej do dziadzia na imoeniny wiec buziole i milego dnia |
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ze można, dużo moich znajomych tak wlaśnie robiło.
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane w tą piękną słoneczną niedziele! i witam w nowym wątku się i ja : ))))
Micia widzę, że opuściłaś mnie z mamuś na 15. grudnia ; p ... mi mój lekarz nie zmienia daty, ciągle mam wg om liczone... mówi, że takie zmiany nie mają sensu bo dzidzia i tak może przyjść na świat z 2 tygodnie przed czy po terminie... wybaczcie ale mam nadzieję, że dziś za długo tu nie posiedzę. taka pogoda, że aż żal w domu przy kompie siedzieć... |
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja małżon kawkę robi, a ja sobie dzisiaj pospałam że ho ho - muszę się ogarnąć i zacząć wcześniej wstawać
halwaya z tym udowadnianiem, że to moje dzicko to też się zastanawiam - bo my niby w PL i małżeństwo ale ja nie zmieniłam nazwiska po ślubie, więc ja mam inne i mąż ma inne a dziecko będzie miało po mężu - chyba będę nosiła akt urodzenia w portfelu ![]() Jasiu chodź do mnie na kawkę
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
to zazdroszcze spania ja mialam koncert od 2:10 do 4:20 i pozniej pobudke o 7:40
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Również się witam z Wami
![]() Jem właśnie zupę mleczną, ale nie za bardzo czuje smak ![]() My również zaczynamy 27 tydzień Ależ ten czas leci! |
|
|
|
#51 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie w ten piękny niedzielny dzionek !
Mąż na służbie, a ja chyba po obiadku przejdę sie z pieskiem do moich rodziców. Posiedzę na ogródku Cytat:
Dziwnie mi jakoś, że jeszcze tak naprawdę chwilka a maluszek będzie już z nami.. Sierpień, wrzesień pracuje a od października wracam na L4 i tak naprawdę to będzie już chwila moment do terminu.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Można łączyc, sama byłam na takim ślubie- chrzcie u mojej kuzynki i jej synka.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
to fajnie jeśli by nam się udało te dwie ceremonie połączyć. Mamy w planach zaprosić wszystkich po prostu na chrzciny, i dopiero w kościele się dowiedzą że to jest też nasz ślub
cywilny w sumie był z jako takim weselem (mimo że nie chciałam wesela) więc kościelny będzie taki prawie w tajemnicy, tak jak mi się marzyło zawsze... tylko teraz zobaczymy czy nie będzie księdzu przeszkadzało to, że nie chodziłam w technikum na religię (u nas w parafii proboszcz jest wręcz okropny), najwyżej pójdziemy do innej parafii spytać bierzmowanie mamy oboje, więc tylko nauki i jazda przed ołtarz hihi ![]() my dziś też chyba wybywamy nad wodę, taka ładna pogoda że to grzech siedzieć w domu
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny, słoneczny dzień
![]() Dziś zaczynamy 30 tydzień łiiii!!!! Ja od rana na fochu na tż bo balagan w kuchni a tak mial ladnie posprzatac wieczorem.... ehhh :/ te hormony daja mi sie chyba we znaki bo w sumie to powodu do zlosci duzego nie mam ![]() gk7 - moglabys zrobic zdjecie na zywo tej koszulki i szlafroka?? bo sie czaje na niego i nie wiem czy kupic
|
|
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Również bym chciała spedzic dzień z mężem.. Ostatnio jesteśmy tacy zapracowani, że nie mamy dla siebie czasu.. ![]() Justa !!!! Gratuluje 30 tygodnia !!!!!!!!!!! Jaaaaaaa jak to brzmi !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-19 o 10:54 |
|||
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Wczoraj Was nadrobiłam i nie miałam siły już odpisywać Dalej korzystamy z urlopu Tża. W piątek miał pomalować kącik maleństwa ale stwierdził, że mu się nie chce i miałam takiego nerwa, ze myślałam ze go rozniosę nienawidzę zostawiać wszystkiego na ostatnia chwile tym bardziej, ze z tym przestawianiem mebli wiąże się spore sprzątanie i układanie ubrań i gratów w szafach a ja niestety od kilku dni czuje ze nawet najprostsze kiedyś czynności wymagają w tej chwili ode mnie nadludzkiej siły ![]() No to się wygadałam ![]() Gratuluje wszystkim nowych tygodni ![]() Kamilka- ale masz uparte dziecię
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki gratuluję rozpoczętych tygodni!!!!!!
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy na chrzciny a tu co? biała suknia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja ogarnełam pokój żeby to jakoś wyglądało normalnie ;P robię notkę o targach
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z wami po miesiecznej nieobecności. Zagladam -a tu az trzy watki pękły
Z braku czasu i netu na mojej wiosce nie dawałam rady sie kontaktowac. Gratuluje wszystkim noworozpoczetych tygodni i trzymam kciuki za wizyty![]() U mnie wszystko ok. Mamy juz 27 tygodni W miare mozliwosci nadrobie zaległosci- choc to bedzie cięzkie. Myśle że od tego tygodnia bedę sie pojawiac czesciej. Buziole
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi głównie o szykowanie miejscówki dla nowego członka rodziny Ja również chciałabym już wszystko miec.. na szczęście sprawy remontowe prawie skończone, ale muszę czekac na kilka mebli a to już zalezy od mojego taty..Hehe.. no mój mały uparciuch.. jeszcze nienarodzone a ja już wiem jaki ma charakter.. czysty ojciec i tyle Cytat:
Gratuluje 27 tygodnia
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

(a prasowanie oddać partnerowi - mój twierdzi, że i tak robi to lepiej, więc teraz to jego działka
)
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

klask i:

nienawidzę zostawiać wszystkiego na ostatnia chwile tym bardziej, ze z tym przestawianiem mebli wiąże się spore sprzątanie i układanie ubrań i gratów w szafach a ja niestety od kilku dni czuje ze nawet najprostsze kiedyś czynności wymagają w tej chwili ode mnie nadludzkiej siły

28.08 2010 Nasz Dzień