![]() |
#2341 | |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XLIII
Cytat:
![]() --- Spać chyba pójdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za gratulacji i świetowanie mojej osmiotysięcznicy i za linka
![]() Cytat:
To samice i samce podczas godów. Po spełnionym obowiązku pan ginie, a pani łączy się z następnymi zalotnikami, aż zgromadzi zapas nasienia. Potem traci skrzydła i kopie gniazdo, gdzie się osiedla w roli królowej. Już nigdy go nie opuści. Sama się zapładnia i znosi jaja. Z jaj wylęgają się larwy, a z nich robotnice oraz nieliczne samce i samice (niektóre z nich założą nowe kolonie). Płynie stąd wniosek: póki jest królowa, póty będą mrówki! Najlepiej zmrozic, gina w ok. 10 stopni C Rośliny-odstraszacze Posadź przy płocie gatunki, których zapachu mrówki po prostu nie znoszą. Są to m.in. piołun, wrotycz, nagietki i zioła (lawenda, mięta, tymianek, majeranek, czosnek, pietruszka). Przenosiny Wciśnij w mrowisko do góry dnem doniczkę z ubitymi trocinami. Odczekaj co najmniej trzy tygodnie, aż owady się tam przeprowadzą, a wtedy - na łopatę i do lasu!
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2012-08-19 o 00:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyciąg z peta ![]() ale może wystarczy jak stanę obok "gniazda" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem co gorsze a nad moją lawendą mrówki się nabardziej kumulują ![]() Cytat:
![]() wyłóż stary dywan na trawnik.......... nie no mi mrówki w ogrodzie nie przeszkadzają, na fajce w sumie też nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale one lubią tez w domu się osiedlic ![]() dobrej nocki
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2012-08-19 o 01:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
kolorowych
![]() Cytat:
a jeśli nawet to wyziewy koźlane je zabiją ![]() i ja zmykam, kolorowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos lazienek to wybieram sie do parku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#2352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam! ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
![]() koszmar miałam ![]() Jak w końcu poszli, to wylazł zza szafy taki mały człowieczek, z 30cm miał. I wiedziałam,że jest zły i chce mnie skrzywdzić, to zaczęłam go wyganiać z pokoju, ale nic nie dało, to złapałam rękami, ale nie mogłam ruszyć z miejsca, to zaczęłam ściskać i dusić i dusić... I mnie rano obudzili ![]()
#2354 | ||
Konto usunięte
|
Heloł
![]() Nie wiem co chcesz zasugerować ![]() Cytat:
![]() Jajczo ![]() ![]() Mi tam żadne turki nie piszo takich zbereźności ![]() ![]() Kresowy Ziomek ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Panaroja
|
Znad kawusi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uuuupał ![]() ![]() ![]() ide prać , sprzątać , szorować ![]() Aczkolwiek nie chce mnie się ![]() Więc nie wiem , co ze szczytnych zamiarów wyjdzie ![]() i we łbie mi się kręci ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie zjadłam śniadanie ![]() ![]() Za to chuop ma kaca bo wczoraj zaprosiliśmy moją Siss z chuopem i oczywiście faceci przesadzili z piwami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
![]() dobry macie pomysł z tą kawą, też sobie zaraz zrobię i poczytam a zna ktoś piwo Twierdzowe Ciemne? ![]() bo wczoraj mi zalatywało barszczykiem czerwonym ![]() i nie wiem czy tak ma być ![]() Maju ![]() znam ten ból niestety... a ostatnio mam same porypane sny najpierw w jakimś dziwnym szpitalu kazali mi "podawać leki zmarłym pacjentom" ![]() innym razem sama kazałam jakimś ludziom wykonywać jakieś dziwne obliczenia na podstawie Analizy matematycznej cz. 2, Krysickiego (leży 10 cm od mojej głowy - ale żeby promieniowała...) a ze 2 tygodnie temu lunatykowałam - położyłam się spać we własnym łóżku, a obudziłam w innym pokoju - w dodatku na plecach, a nigdy tak nie sypiam, bo mi trudno oddychać... i spodnie leżały obok wywrócone na lewą stronę z wysypaną zawartością kieszeni... ![]()
#2359 | |
BAN stały
|
![]() O! Z M. przyszłaś! ![]() ![]() Kto do nas zawitał! ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;35983368]Jajczo ![]() ![]() Se nie pogrywaj! ![]() ![]() ![]() Nareszcie! ![]() Cytat:
![]() I jeszcze Maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
do natrętnych Turków dodaję jeszcze Rumunów
![]() choć ten, co mnie do znajomości na fesie zaprasza, to akurat wygląda jak metalowo-pogański mroczniak ![]() ale Rumunia?.. ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
Jem ciastka
![]() ![]() Dobrze że do mnie na Fejsie nie piszą inne nacje narodowe ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2012-08-19 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
ja pitolę
![]() w domu awantura, bo nie chcę ze starymi na dożynki powiatowe jechać. Powaliło tych ludzi??? ![]()
#2369 | ||
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;35985079]Noji so s tego?
![]() Jak to, co? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba nigdy na dożynkach nie byłem, choć za niedługo i u mnie gminne będą, impreza z rozmachem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Pachnącego dzionka wszystkim.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.