Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-18, 22:22   #3631
vivinn
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Nie lubię tego balsamu bo skleja mi włosy i niszczy skręt
Serio nie ma problemu z wysyłką, Jak go nie będziesz chciaął to będe zmusozna go wyrzucić bo ja go nei zuzyje a u mnie w domu nikt nie ma kreconych włosow albo nie uzywają taki kosmetyków

Oj tu z ręcznikiem się nie zgodze Dla mnie najlepszy jest z mikrofibry!
Szybko wsiąka wodę i najwazniejsze czyli nie puszy włosów

jaka to jest gliceryna niefarmaceutyczna?
Ok, będę dawała znać czy u mnie będzie się sprawował (oby)
Hmm, gliceryną niefarmaceutyczną nazwałam taką zwykłą, apteczną dla rozróżnienia

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
U mnie znów chyba chodzi o to, że przedtem gdy prostowałam włosy to po wielu rzeczach wyglądały na ładniejsze, a teraz sztuką jest, żeby wyglądały ładnie bez prostowania.
Ehh, znam to niestety bardzo dobrze Co więcej, mimo że prostowane moje włosy wyglądały po prostu zdrowiej, choć takie nie były. Teraz mam zdrowsze włosy, ale pusz i busz nie do zniesienia czasem (na przykład - dzisiaj...)
Stary 2012-08-18, 22:23   #3632
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leanne Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jak myślicie: lepiej wcierać w skalp raz olej rycynowy, a raz wcierkę na porost czy robić np. tydzień kuracji z rycyną i kolejny tydzień z wcierką?
ja bym robiła na przemian, raz to raz to, moje włosy dość szybko się nudzą, ale najlepiej jak sama wyczujesz która metoda służy Ci najlepiej.
Poza tym jak już robić kurację to dłużej niż tydzień, ale z drugiej strony naprzemienne stosowanie kosmetyków typu jednego dnia coś, następnego coś innego też może być korzystne, skóra nie lubi ładowania non stop tego samego ( na mój przykład: po dłuższym stosowaniu Jantara włosy zaczęły wypadać, no to przeszłam na GP i było niebo, jednak przedawkowałam i znowu włosy wypadają jak głupie ;/ )

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 23:11   #3633
Agatusiek
Raczkowanie

GG do Agatusiek

robilam dzisiaj laminowanie i włosy rzeczywiście gladkie, miłe w dotyku, miekkie i wgl. nie wiem czy to zasługa akurat żelatyny ale ok. Nie bylo jednak efektu ktory by mnie powalil na kolana ale to tylko dlatego ze jestem na etapie w ktorym nie trawie moich wlosów. Brzydki kolor, odrastające po mega stopniowaniu włosy i mega kłopot z grzywka ;( jejku, kiedy to minie. gdyybym je wyprostowala to patrzylabym na nie inaczej ale nie chce ich niszczyc tymbardziej ze i tak nigdzie nie wychodze. Przeczekam

Agatusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 23:30   #3634
Leanne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
ja bym robiła na przemian, raz to raz to, moje włosy dość szybko się nudzą, ale najlepiej jak sama wyczujesz która metoda służy Ci najlepiej.
Poza tym jak już robić kurację to dłużej niż tydzień, ale z drugiej strony naprzemienne stosowanie kosmetyków typu jednego dnia coś, następnego coś innego też może być korzystne, skóra nie lubi ładowania non stop tego samego ( na mój przykład: po dłuższym stosowaniu Jantara włosy zaczęły wypadać, no to przeszłam na GP i było niebo, jednak przedawkowałam i znowu włosy wypadają jak głupie ;/ )
dzięki za odpowiedź w takim razie od jutra próbuję na przemian
Stary 2012-08-19, 02:01   #3635
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
U mnie jak chemią farbowałam to płukanka octowa rozjaśniała kolor, także chyba to nie dla mnie.
Przy jednym użyciu ?

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090
Tzn., że olei nie mogę stosować?
Odpowiedź -
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Henna kocha oleje, ale na pewno nie wnikające
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 07:53   #3636
syla929
Rozeznanie

Musiałyście kusic tak Jantarem? Dwa wpadły same do koszyka + Dermogal. Ciekawe kto teraz za to zapłaci.
Ostatnio zaczęłam dodawać miodek do masek Włosy są taaakie gładkie, mięciutkie. Cały czas mogłabym je dotykać.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 08:14   #3637
Limone
Zakorzenienie

A ja po dłuższym czasie czytania pigułek i wizażu mam pytanie aby się upewnić, czy dobrze zrozumiałam, bo od nadmiaru wiadomości dostaję kręćka Rozumiem, że włosy jeśli należą do porowatych wymagają olei niewnikających lub częściowo wnikających do jakich należą oleje jedno i wielonienascycone?
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 08:35   #3638
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Rozumiem, że włosy jeśli należą do porowatych wymagają olei niewnikających lub częściowo wnikających do jakich należą oleje jedno i wielonienascycone?
Moim zdaniem - tak . Ale z tym lubieniem też może rożnie być.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 09:47   #3639
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
U mnie jak chemią farbowałam to płukanka octowa rozjaśniała kolor, także chyba to nie dla mnie. Tzn., że olei nie mogę stosować?
Jakim cudem płukanka octowa mogła Ci włosy rozjaśnić
Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to taki recznik mialby byc naj do wlosow?

http://www.amazon.de/Aktiv-Haarturba...5308541&sr=8-6
Męski podkoszulek z długimi rękawami, a nie turban za 11 ojro
Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
tak, sorki pomyliłam wątki
czytałam kiedyś ze cytryna w herbacie traci swoje właściwości...a z miodem nie wiem jak, na pewno nawilża gardło.
Prosze cie tylko nie czosnek w życiu !
CzosnekAż chyba zjem, dziś z nikim nie będę się całować
Cytat:
aa i nikt mi jeszcze nie odpowiedział, czy ta gliceryna farmaceutyczna sie nadaje na włosy, czy to musi być jakaś specjalna?
Możesz dawać Gliceryna to jeden związek, tylko w różnym stężeniu
Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Oglądam te gliceryny i:
gliceryna farmaceutyczna ma większe stężenie - rzędu 99%
gliceryna niefarmaceutyczna - 83-86%.

Dalej czytam, że gliceryna to "najprostszy trwały alkohol trójwodorotlenowy (triol)".
Wychodzi mi więc na to, że gliceryny farmaceutycznej należy użyć mniej niż gliceryny niefarmaceutycznej, aby otrzymać takie samo stężenie w kosmetyku Ale czy farmaceutyczna jest bezpieczna (ze względu na to stężenie) - nie wiem, po prostu Zaczekaj na kascysko albo poszperaj w necie
Dokładnie propano-1,2,3-triol
Wiesz, różnica w stężeniach jest tak niewielka, że nie musicie niczego zmieniać w ilości dodawanych kropli (bo dyskutujemy o kroplach, a nie litrach).
Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
A ja po dłuższym czasie czytania pigułek i wizażu mam pytanie aby się upewnić, czy dobrze zrozumiałam, bo od nadmiaru wiadomości dostaję kręćka Rozumiem, że włosy jeśli należą do porowatych wymagają olei niewnikających lub częściowo wnikających do jakich należą oleje jedno i wielonienascycone?
Bardzo dobrze wyniuchałaś

Idę dogorywać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 09:53   #3640
moooniek
Zakorzenienie

Kascysko, właśnie siedzę z maską głęboko nawilżającą, wzorowałam się na Twoim przepisie
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 10:07   #3641
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Kascysko, właśnie siedzę z maską głęboko nawilżającą, wzorowałam się na Twoim przepisie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 10:12   #3642
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dam Ci znać jak się sprawowała
Myślisz, że jak teraz nawilżę włosy, a przy następnym myciu(za 2 dni) zalaminuje, to wszystko powinno być w porządku?
Stary 2012-08-19, 10:16   #3643
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dam Ci znać jak się sprawowała
Myślisz, że jak teraz nawilżę włosy, a przy następnym myciu(za 2 dni) zalaminuje, to wszystko powinno być w porządku?
Jeśli tylko wybierzesz odpowiednią dla siebie metodę to nie sądzę, żeby były jakieś problemy
Stary 2012-08-19, 10:38   #3644
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

rozplatałam moje ślimaczki, ale niestety niebyt dobrze to wygląda, zwłaszcza, że jedna strona zakręciła się inaczej, a druga inaczej buuu

trzeba szukać innego sposobu na układanie włosów
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 10:39   #3645
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tylko wybierzesz odpowiednią dla siebie metodę to nie sądzę, żeby były jakieś problemy
na razie to mój pierwszy raz
i wydaje mi się, że będę miała troche tłuste włosy jak wyschną, ale mam czas, więc nie idę ich myć teraz, dopiero jak wyschną
Stary 2012-08-19, 11:02   #3646
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
na razie to mój pierwszy raz
i wydaje mi się, że będę miała troche tłuste włosy jak wyschną, ale mam czas, więc nie idę ich myć teraz, dopiero jak wyschną
Gdyby Ci efekt nie podszedł to spróbuj innej metody - to taka refleksja po czytaniu opinii dziewczyn
Stary 2012-08-19, 11:11   #3647
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby Ci efekt nie podszedł to spróbuj innej metody - to taka refleksja po czytaniu opinii dziewczyn
pewnie, że spróbuję nawet jak mi podejdzie;D
Stary 2012-08-19, 11:37   #3648
MesaVerde
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
drogeria jasmin na dworcu centralnym, są maski bingaczowe (do ciałka też coś tam się znajdzie), odżywki i szampony hegron (a szampon okazał się całkiem fajny

ps. maski bingo są na dolnej półce, zawsze ukryte w jakimś niepozornym miejscu, z tego co zauważyłam
Jutro polecę, dzięki kochana
Jest pełny wybór Bingaczy? Czy tylko niektóre?

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Musiałyście kusic tak Jantarem? Dwa wpadły same do koszyka + Dermogal. Ciekawe kto teraz za to zapłaci.
Ostatnio zaczęłam dodawać miodek do masek Włosy są taaakie gładkie, mięciutkie. Cały czas mogłabym je dotykać.
Ja po miodzie mam mega przyklap, a szkoda, bo każdy zachwala.

Po wczorajszej imprezie zostały piwa wywietrzałe. Mam płukankę

Przymierzam się też do wypróbowania glutka, muszę iść o krok dalej we włosomaniactwie, bo same kupne kosmetyki już mi się nudzą

Ale od wczoraj mam śliczne włoski Mimo że były mocno obciążone po ostatnim myciu odżywką postanowiłam spróbować je trochę pociapać zamiast od razu zmywać SLSem. Na noc balsam Pottersa aloes i proteiny, o dziwo rano jak wysły włosy w ogóle nie było widać, że coś w nich jest . Rano nałożyłam na 1/2h maskę domową - żółtko, jogurt nat., olej rycynowy, lniany i trochę Isany z pszenicą. Potem spłukałam i Garnier AiK na jakieś 20min., mycie BD, a na koniec trochę Isany płynny jedwab i na końce znowu AiK. Potrzymałam chwilunię i spłukałam. Nie były obciążone a mięcitkie na całej długości i puszyste
MesaVerde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 11:48   #3649
anoska
Zakorzenienie

jakąś bombę na włosach znów mam: isana z jedwabiem, oliwa z oliwek, miód, gliceryna, b3, alantoina za 10 min zmywam, a dopiero mi się przypomniało, że skończyła mi się b/s, będzie trzeba kombinować, echh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 12:24   #3650
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MesaVerde Pokaż wiadomość
Jutro polecę, dzięki kochana
Jest pełny wybór Bingaczy? Czy tylko niektóre?

Ja po miodzie mam mega przyklap, a szkoda, bo każdy zachwala.

Z tego co zauważyłam są wszystkie, ale na zmianę. Tzn, że jest do wyboru np. shea i ghassoul, a innym razem błotna i jakaś tam inna. Ale nie przyglądałam się aż tak

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 12:52   #3651
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że ja też muszę mieć maskę bingo

przyda mi się coś niedrogiego, co bym mogła spokojnie sobie tuningować

i teraz tak, jestem raczej wysokim porem, włosy trochę suche, trochę zniszczone, odpadają wszystkie wersje proteinowe bo mam keratynę i kolagen z elastyną (w zamiarze jeszcze jedwab), które zamierzam dodawać do maski, i teraz nie wiem co wybrać, czy zachwalaną przez kascysko 40 składników aktywnych, czy może algową (ale nie tą shea i 5 alg bo już wiem że dla wysokiego pora to nie za bardzo), czy z zieloną glinką, czy z glinką ghassoul

kto wie, jakie rodzaje można dostać w jaśminie na długiej w krk? Bo niestety zamoyskiego, tesco i auchan to druga strona wisły, a tam się jeszcze samochodem nie zapuszczam, musiałabym kombinować z przesiadaniem w mpk, to bym wtedy wolała na necie zamówić.
Stary 2012-08-19, 13:02   #3652
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
\
i teraz tak, jestem raczej wysokim porem, włosy trochę suche, trochę zniszczone, odpadają wszystkie wersje proteinowe bo mam keratynę i kolagen z elastyną (w zamiarze jeszcze jedwab), które zamierzam dodawać do maski, i teraz nie wiem co wybrać, czy zachwalaną przez kascysko 40 składników aktywnych, czy może algową (ale nie tą shea i 5 alg bo już wiem że dla wysokiego pora to nie za bardzo), czy z zieloną glinką, czy z glinką ghassoul

kto wie, jakie rodzaje można dostać w jaśminie na długiej w krk? Bo niestety zamoyskiego, tesco i auchan to druga strona wisły, a tam się jeszcze samochodem nie zapuszczam, musiałabym kombinować z przesiadaniem w mpk, to bym wtedy wolała na necie zamówić.
Przy wysokoporowatości może nie ryzykuj shea i 5 alg. W Jasmin były drożdżowa i zielona glinka. Drożdżowa jest fajna
Stary 2012-08-19, 13:16   #3653
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Przy wysokoporowatości może nie ryzykuj shea i 5 alg. W Jasmin były drożdżowa i zielona glinka. Drożdżowa jest fajna
no właśnie tą z shea wykluczyłam, zwłaszcza że masło shea i moje włosy niezbyt się lubią (chociaż znów garnier AiK jest ok-dziwne)

hmm drożdżowej jakoś nie brałam pod uwagę, no ale zastanowię się (chociaż KWC nie przekonuje)

ciężkie jest życie włosomaniaczki hehe
Stary 2012-08-19, 13:23   #3654
Mimi1985
Raczkowanie

ja też sie przymierzam do maski bingo, tylko właśnie przy moich wysokich porach musze wybrać ostrożnie, bo nie tolerują żadnych protein więc wybór mam marny : albo drożdżowa, albo z glinką ghassoul? tylko ciekawe czy w mojej maciupkiej mieścinie znajde. Jest jeden zielarski więc może tam spróbuje.
Mimi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:07   #3655
Caarroolliinnee
Raczkowanie

no ja jak już pisałam jutro ide po Bingacza, ale nie mam pojęcia którą wybrać, też jestem wysokoporem, myślałam o tej z algami, ale nie mam pojęcia w sumie.

a teraz mi się nudziło i zmieszałam miód (pierwszy raz w życiu na moich włosach) + trochę rycyny + isana balsam kakaowy ciekawe co to będzie

możecie mi zaproponować jakąś odżywkę b/s bez silikonów oczywiście i możliwie bez alkoholu i tendecji do wysuszania???

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:24   #3656
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
rozplatałam moje ślimaczki, ale niestety niebyt dobrze to wygląda, zwłaszcza, że jedna strona zakręciła się inaczej, a druga inaczej buuu

trzeba szukać innego sposobu na układanie włosów
Skąd ja to znam?
Miałam ostatnio śliczne loczki po piance (gdyby nie fakt, że z każdej strony wyglądały inaczej, a jedno pasemko pozostało proste), ale je rozczesałam drugi dzień mam prawdziwą 'objętość'
Spróbuję następnym razem zrobić inaczej z tą pianką.. i na pewno zaplotę warkocz. Albo jak ostatnio czytałam - o sposobie 'na skarpetę' i chyba nawet już dzisiaj
Cytat:
możecie mi zaproponować jakąś odżywkę b/s bez silikonów oczywiście i możliwie bez alkoholu i tendecji do wysuszania???
Krem z Biedry albo Joaśka Naturia
Poza tym włosomaniaczki nic ciekawego chyba nie odkryły

___
Na moich włosach teraz: troszkę Isany z babassu, krem z Biedry i olejek Alterra limonka (szkoda marnować migdały). Dużo białej ciapki mi wyszło, ale po nałożeniu na moje włosy jeszcze zabrakło (nie wiem jak one to robią, że pożerają kosmetyki).

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:39   #3657
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Versatille o lokach z koczka na skarpetę też marzę (nawet wczoraj znów oglądałam filmik ), ale narazie mam za krótkie włosy, tzn może gdyby nie cieniowanie to coś by z tego było a tak to

robię czasem koczek z wypełniaczem, ale normalnie go zakrywam, a nie zawijam tak jak ze skarpetą, no ale po tym loków nie ma

a ja dzisiaj nic nie nakładam na włosy (poza wcierką wieczorem) bo jutro jestem jeszcze na zwolnieniu to nie ma sensu żebym dzisiaj włosy myła,

wogóle po wczorajszym są fajne, gładziutkie i zniknęła ta sztywność, będę dalej próbować z glutkiem
Stary 2012-08-19, 14:51   #3658
Kaveri
Spaceroholiczka

Coś słabo Wam idzie pisanie
Nie widać także Ewci, Redhaired Witch (?), the rock (chyba wyjechała czy źle kojarzę?)

U mnie bez przełomów. Pod koniec sierpnia kolejna aktualizacja włosów, a jeszcze wcześniej wybiorę po tą piankę do loków z Rossa - ciekawa jestem czy w ogóle będę umiała "zrobić sobie loki" pianką
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:56   #3659
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
joanna naturia len rumianek w drogerii no name kupuję za całe 4zł ale na pewno są w leclercu i w naturze jak dobrze pamiętam
Stary 2012-08-19, 14:58   #3660
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dobrze wyniuchałaś
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Moim zdaniem - tak . Ale z tym lubieniem też może rożnie być.
Dziękuję! Z lubieniem i nielubieniem to wiem że różnie jest. Bo póki co sama mam olej kokosowy, który moim włosom bardzo służy

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
U mnie bez przełomów. Pod koniec sierpnia kolejna aktualizacja włosów, a jeszcze wcześniej wybiorę po tą piankę do loków z Rossa - ciekawa jestem czy w ogóle będę umiała "zrobić sobie loki" pianką
O co chodzi z tą pianką i robieniem loków?
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości