|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
podwójny podbródek
Nie wiem do kogo sie z tym zgłosic.Moj problem polega na podwojnym podbródku,strasznie mi sie on nie podoba i chcialabym go w jakis sposob usunac.Czy sa jakies sposoby na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podwójny podbródek
Bardzo skuteczne jest picie duzej ilosci wody mineralnej, cwiczenia < wymawiaj bardzo wyraziscie samogloski "o", "u" i spolgloske "x" to naprawde pomaga. Jesli mozesz żuj takze czesto gume bez cukru
Edytowane przez noemi18 Czas edycji: 2007-09-17 o 01:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja tez w sumie w porownaniu do reszty ciala. twarz mam bardziej okragla i ten nieszczesny podbrodek jakis obwisly...kiedys widzialam w tv takie smieszne pilki, ktore sie wkladalo pod brode i opuszczalo glowe tak zeby jak najmocniej scisnac pileczke...to wymusza prace tych wlasnie miesni. Probowalam z pileczka tenisowa, ale czy skuteczne nie wiem, bo wytrwalam w cwiczeniach...3 dni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
noemi18 a jak dlugo trzeba powtarzac te cwiczenia z literkami? i jak czesto?
dlugo musialas to robic, aby efekty byly zadowalajace? pozdrawiam
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak byłam W sephorze konsultantka Clarinsa ( Clarins NR.1 na Swiecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
podwójny podbródek spodowowany tarczycą?
czy choroby tarczycy (niedoczynność + jeden guzek 13 mm) mogą powodować podwójny podbródek? Jeśli tak to dlaczego i jak to usunąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: podwójny podbródek spodowowany tarczycą?
ja tez mam podwójny podbródek, akurat tarczycę mam w normie, ale mnóstwo przytyłam po antydepresantach, podobno podwójny podbródek pojawia się gdy brak ci ruchu. Garbienie się, wadliwa postawa, głowa wciśnięta w ramiona powodują utratę sprężystości mięśni szyi. U osób, które często zwieszają głowę, mięśnie szyi i podbórdka wiotczeją, a w tkankach rozrastają się komórki tłuszczowe. Podbródkowi sprzyja również spanie na kilku poduszkach i opieranie głowy na klatce piersiowej. Długie prażenie się w słońcu i opalanie w solarium także nie pomoże w walce z drugim podbródkiem. Gdy się opalasz, szybciej pękają i ulegają uszkodzeniu włókna kolagenowe odpowiedzialne za sprężystość. Ponadto twoja skóra szybko traci wodę, staje się przesuszona, więc dodatkowo traci elastyczność.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podwójny podbródek spodowowany tarczycą?
moze kriopolizą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.