|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. X
A ja wczoraj zrobiłam panzanellę i oficjalnie ogłaszam ją najlepszą sałatką świata!
![]() http://strawberriesfrompoland.blogsp...-pomidory.html Jeżeli jeszcze jej nie jadłyście, dziewczyny, to musicie jej spróbować właśnie teraz, kiedy są najlepsze pomidory. A jeśli ktoś też jest z Wawy to polecam zakupy u Pana Ziółko. Ja u niego kupiłam bawole serca i świeżą bazylię i myślałam, że się rozpłynę jak je jadłam
|
#4563 |
|
w krainie snu i marzeń
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;35985455]Dziewczyny, może coś doradzicie - szukam mlecznego lakieru do paznokci, nie biel, nie przezroczysty, tylko właśnie mleczny, nie mogę trafić na nic sensownego do 30 zł
(Coś jak TEN)[/QUOTE]ja się nie znam, więc się nie wypowiem ale Mallene cały czas poszukuje idealnego mlecznego lakieru http://mallene.blogspot.com/2012/08/...kieru-cz2.htmloraz tutaj http://mallene.blogspot.com/2012/08/...kieru-cz1.html Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2012-08-19 o 15:30 |
|
|
|
#4564 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
David jest BOSKI ale moja ulubiona chyba postac to zbok Runkle
|
||
|
|
|
#4565 |
|
Crazy turtle lady
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;35985455]Dziewczyny, może coś doradzicie - szukam mlecznego lakieru do paznokci, nie biel, nie przezroczysty, tylko właśnie mleczny, nie mogę trafić na nic sensownego do 30 zł
(Coś jak TEN)[/QUOTE]Możę Inglot Whitener ? http://beauty-is-prison.blogspot.com...-whitener.html
|
#4566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też w PL tak gorąco?? U mnie 34 st w mieszkaniu! Rozpływam się na siedząco próbując pisać magisterkę. A najgorsze jest to, że w promieniu kilkudziesięciu km nie ma żadnego otwartego zbiornika wodnego z niezabronionym wstępem |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Na blogu makijaż na czerwony dywan
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrażeniem szybkości schnięcia lakiery Essence z Miami Rollergirl.
Pomalowałam paznokcie dwoma warstwami lakieru, zaczęłam się w to bawić 10, max 15 minut temu, w tym momencie są idealnie suche. Love.
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po południu
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
widze idziesz jak burza heheh
ja wole ciagiem ogladac niz czekac co tydzien na nowy odcinek , a jeszcze 2 i koniec serii...pewnie bedzie dluzsza przerwa bo glowna postac w ciazy jest obecnie ja mam zdecydowanie za duzo tego..nie moge sie ogarnac z tymi kosmetykami i toaletka hehe
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze dwa sezony oglądałam ciągiem, teraz jestem na bieżąco
|
|
|
|
|
#4572 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiem, ze się "nie znam", ale zrezygnowałabym z tego szarego cienia "na nosie" i postarała się bardziej zgrywać kolor szminki z kolorami cieni, bo wygląda to jakbyś połączyła dwa makijaże i z uwagi na kolory cieni wyglądasz na bardzo chorą... Z tego co tam pisalaś w notce może być to kwestia światła albo obróbki, ale wyszłaś strasznie trupio
![]() I pobawiłabym się troszkę w korygowanie kształtu dolnej wargi. Wiem, ze usta - chcąc nadać im idealny kształt - maluje się czasem cieżko, ale warto. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Enn - prawie dziś jeden kupiłam Dobijaj, bo nie planuje w tym miesiącu kosmetycznych zakupów. Chyba, że ktoś mi coś kupi jako prezent, albo wygram w lotto...
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
uff zapraszam na notke
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszłam trupio, bo światło miałam wyjątkowo zimne, nic z tym nie mogłam zrobić ;/ Co do ust - musiałabym je korygować codziennie, a na to jestem za leniwa. Poza tym kiedyś je korygowałam i wyglądałam fatalnie (nie pasuje mi kształt półokręgu), więc sobie darowałam. Ja tam lubię swój naturalny kształt, nawet jeśli dolna warga jest bardzo wydatna w stosunku do górnej.
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trust mnie się to jakoś w oczy nie rzuciło w Twoim przypadku, ale podejrzewam, że gdybyś chciała wyrównać, były elegancki karpik, bo masz ładne, duże usta
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to raczej nie rzuca się w oczy, przynajmniej nikt z mojego otoczenia nie zwraca na to uwagi - ba, wizażystki na sesjach zdjęciowych również nie korygowały dolnej wargi tylko zachwycały się pełnością ust
Ale ja ogółem nie odczuwam potrzeby pomniejszania wargi. Zresztą, zrobię kiedyś eksperyment jak to wygląda u mnie - to same ocenicie
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Wam
![]() wróciłam, dwa razy większa, bo tak mnie komary pogryzły chyba mnie nawet trochę słonko na plaży złapało jak wróci moc, to postaram się Was nadrobić
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się stopy opaliły. Byłam w balerinach i mam blade palce.
|
|
#4579 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Po prostu masz dolną wargę w kształcie półkola, co można delikatnie skorygować.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-19 o 17:59 |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Widzisz, a mnie z kolei charakteryzatorki tłukły do głowy korygowanie kształtu ust i oczu, a czasem nawet wyszczuplanie nosa, jeśli jest taka potrzeba
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4583 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie mam takiej potrzeby, ale koleżanka mi pokazywała kiedyś, bo mnie to interesowało jako ciekawostka - albo ciemniejszym pudrem albo nieco ciemniejszym podkładem.
Nie lubię swojego nosa, ale jest raczej dopasowany do buzi.
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę po 2 ibupromie max i pisze notkę
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Bo charakteryzatorki tym się zajmują zawodowo i mają na tym punkcie "zboczenie"
Ja ani nie jestem charakteryzatorką, ani nawet wizażystką, a jedynie samoukiem podpatrującym profesjonalistów przy pracy, ale jakoś do korekty ust nigdy mnie nie ciągnęło (choć wiem, że powinnam to opanować) Na dziesiątki sesji zdjęciowych, na których byłam tylko 2 wizażystki podjęły się korekty moich ust. Jednej zeszła na to cała godzina! A druga zrobiła taką korektę, że wyglądałam jak idź stąd i nie wracaj
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2012-08-19 o 18:56 |
|
|
|
#4586 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Niekoniecznie mają fizia :P Po prostu jak coś robią, to od początku do końca. A korygowanie niektórych cech to przecież to, po co w ogóle stworzono makijaż*
![]() Ale to prawda, przez koleżankę ćwiczącą różne badziewia na mnie sama przejęłam z czasem kilka takich "zboczeń" - może dlatego jak widzę jasny makijaż z ciemnym cieniem w załamaniu powieki albo powiekę umazianą na środku na złoto/srebrno/beżowo itp, a dookoła ciemny cień i szumną nazwę "smokey eye", to krew mi się ścina Cień można różnie poprowadzić w zalezności od kształtu oka, ale zrobienie jasnej czy kolorowej plamy na środku ruchomej powieki to zaprzeczenie smokey eye... prędzej brzoskwinka/śliwka/wisienka/złota moneta/srebrna moneta z dymkiem w tle :P*ten "współczesny" - nie mam na myśli malowania twarzy z powodu jakichś ludowych czy religijnych obrzędów oczywiście
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-19 o 19:07 |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, spoko - wiadomo, że czasami można sobie krzywdę zrobić makijażem
Ale to, że nie koryguję ust, chyba nie sprawia, że robię sobie krzywdę, prawda?
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
smokey eye przybralo juz takie ksztalty ze czasem sie dziwie co niektore makijaze maja ze smokey
ale przeciez skoro rociera sie cien az on zanika to juz mozna uznac ze smokey nie ?:P hehe skonczylam...szalu nie ma , ale jest wsio w jednym miejscu , jeszcze tylko trzeba wywalic ten stary monitor spod biurka i moge sie maziac tam;P wiem , ze to biurko to nawet nie toaletka, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi...
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stuknęło mi dziś 50 tyś. wyświetleń ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4590 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Panna Mrau, widze, że w końcu ktoś rozumie mój ścisk wnętrzności, gdy każdy makijaż z ciemnymi cieniami jest nazywany mianem smokey
Trust, no tym makijażem zrobiłaś sobie krzywdę, bo zawiodło światło i przez nałożenie tego szarego (sinego?) cienia w wewnętrznym kąciku tuż przy nasadzie nosa pierwszą moją myślą było "eee, plamy opadowe czy co!?" (jak robiłam za trupa, to się naoglądałam ;P) Tutaj i w Moulin Rouge zrobiłaś zbyt mdłe oczy do bardzo wyrazistych ust. Makijaż oka niby nawet powinien być lżejszy, gdy usta są tak wyraziste, ale w tym dwóch przypadkach fantastyczne usta znalazły się obok oczu niczym z jakiegoś innego, mglistego, jesiennego makijażu. Przy czym to moje osobiste zdanie
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

(Coś jak 
ale Mallene cały czas poszukuje idealnego mlecznego lakieru 
Lush & China Glaze lover!