|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
|
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Zapytałam o to tycie w 9 miesiącu bo dzisiaj rano się zważyłam no i wyszło, że mam na plusie 13 kg. Jakoś do tej pory nie przejmowałam się tym tak bardzo bo sama po sobie nie zauważałam jakiś drastycznych zmian, w sumie mieszczę się w swoje spodnie normalnie. Ale jakoś tak mnie to dzisiaj tknęło. W ogóle jakiś taki gorszy dzień mam. Wydaje mi się, że o czymś ważnym zapomnę żeby to kupić, że sobie nie poradzę, że oczywiście nie zgubię nic z tych kilogramów i jeszcze setki innych wątpliwości.
A na dodatek od kilku dni próbuję wybrać jakieś kosmetyki dla Malucha i nie potrafię, już mnie to irytuję, prostej decyzji nie mogę podjąć, czy Nivea, czy Hipp czy Bambino i co kupić. Dramat jakiś żeby nad najprostszym zakupem spędzić 3 dni :/
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-08-19 o 20:43 |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia kazdemu zdarza sie gorszy dzien. Ja przytylam 30 kilo i zaczynalam z bmi 27 w domu jak bede to dam wam znac ile zeszlo. I tak jutro dzwonie do dietetyka i zaczynamy zrzucac
tez mam tu w szpitalu gorsze dni i mam czarne mysli dwidentnie zle na mnie dziala patrzenie sie na sciany i rozmyslanie... Mam nadzieje jutro wyjsc do domu i zajac mysli czyms przyjemnym.
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz znowu mysle nad wozkiem
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ten problem z kilogramami jest taki, że przed ciążą schudłam 20 kg i czułam się świetnie, wpłynęło to na całą mnie. Ehhh, po prostu kryzysowy dzień, może jutro będzie lepiej
|
|
#1866 | |||
|
Zakorzenienie
|
taaa...tylko mój leń się zupełnie nie spieszył i suma sumarum wylazł 10.10
![]() Cytat:
Sorry piękne czasy Cytat:
![]() Na naszym wątku niektóre piersiowe dzieci często coś łapały te na mm nie chorowały- nie ma reguły. Najważniejsze by mama dobrze się czuła karmić obojętne czy butlą czy piersią Pisałyście o laktatorach- u nas większośc kupowała po porodzie- bo wiadomo różnie to może być z k.p. Ja ambitnie kupiłam Medele harmony i był do Ja miałam laktatory ręczne, te laski co miały elektryczne jakoś mnie marudziły na ściąganie Fakt faktem na początku wszystkim ciężko szło- jak któraś udoiła 50 ml to się cieszyła- dopiero po 2-3 m-cach szło bez problemu A jeszcze odnośnie k.p. - sorry ,ze tak Wam się wtryniam ale jestem weteranką zastoi i zapaleń piersi z naszego wątku. W SR mówili mi tylko ,że na początku może być nawał i trzeba tego pilnować by się własnie zastój nie zrobił- mnie taka atrakcja akurat omineła, ale gdzieś po 1,5 mca zaczeły mi sie zastoje i powracały co 3-4 tyg. Objawem była gulka w piersi wielkosci jajka. Chodzo o to,ze jak takie cos sie wyczuje to trzeba dołozyc staran by dzieciątko szybko to wyssało. Można próbowac laktatorem, a najlepiej ręcznie pod ciepłym prysznicem. Niestety u mnie często towarzyszył temu ból i zaczerwienienie- robilo sie zapalenie. I tu Wam napisze jak sobie z tym radzić (Położne laktacyjne biorą za to 100zł lub więcej a czesto mało co pomogą bo i tak Wy musicie sie z tym uporac): Gdy boli bierzemy Ibuprom (Paracetamol nie działa przeciwzapalnie) co 6h Przed karmieniem rozgrzewamy pierś (prysznicem lub okładem z ciepłej oliwki) , jak pierś jest mocno czerwona to nie wolno rozgrzewać. Karmienie zaczynamy zawsze od "chorej" piersi Po karmieniu należy pierś ochłodzić i robić okłady chłodzące. Świetnie działa schłodzona , potłuczona kapusta. Ale najpierw nabrzmiale miejsce smarujemy Altacetem w żelu (omijamy sutek). W nocy zamiast kapusty robimy okłady z naparu szałwi (uwaga brudzi)- dobrze na okład położyć pieluszkę jednorazową. No i ściągać mleko i jeszcze raz ściągać. Mam nadzieje,ze żadnej z Was to nie dopadnie Wiem ze trochę się wyrywam przed szereg z tymi radami ale serio bardzo mi to dokuczyło. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() Ja chyba ze 3 m-ce wybierałam butelkę do karmienia, po czym mama mi jakaś dała i problem się rozwiązał
|
|||
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kuś
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
archinta
moj z racji cc wyjdzie napewno wczesniej a co do chipsow to zawsze chipsy i cola byly nie odlacznym moim elementem Do teraz mnie z tym znajomi kojarzą,ale za miesiac bede musiala sie z tym pozegnac niestety... teraz to ograniczam jeszcze ale pozniej bede musiala calkowicie przestac.
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ile jej w ciąży wyżłopałam to moje ![]() AAA- to termin pewny fajnie- u mnie tez sie skonczylo cc
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zachcianek to ja raczej malo mialam,pare miesiecy temu to musialam jesc codziennie mozarelle,pomidora i oliwki.Teraz codziennie wypijam litr soku pomaranczowego-tak juz od miesiaca
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ww. pepsi ![]() Jak szaleć to szaleć, c`nie?? ![]() 3mam kciuki za termin |
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
Przepraszam, że tak wpadam i wypadam, ale robotę mam i jeszcze znajomi nas odwiedzili z 3 letnim synkiem. poszliśmy do takiej okolicznej kawiarni gdzie jest mnostwo atrakcji dla dzieci. Trampolina, jeździki, piłki itd. I wstyd i było bo ten synek znajomych jest taki niegrzeczny - i popchnal dotkliwie takiego malego chlopca. Wprawdzie rodzice reaguja odpowiednio, ale to dziecko to wcielony diabeł. A teraz wiadomosc od Colds: jest kiepsko. Dostala lacznie 6 kroplowek i jakis zastrzyk, ale na razie ledwo co pomaga. bol promieniuje juz prawie wszedzie, ledwo daje rade. z bolu az jej sie chce wymiotowac. Caly czas lzy jej same leca biedna nasz colds
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Colds mam nadzieje, że kroplówki w końcu zaczną działać i ból ustąpi.
Ja chyba zmykam spać bo mi się nudzi, ale równocześnie nic mi sie nie chce. Do jutra
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Colds.. 3mam za nia kciuki oby bole przeszly
![]() ide spac dziewuszki ..jakos nie mam weny na pisanie duszno i parno i wogole zapowiada sie ciezka noc masakra
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Colds trzymaj się Niunia !!!!!!!!!!!!
Jutro mam spotkanie nareszcie ze swym ginkiem... Czeka mnie pierwsza samodzielna podróż samochodem 60 km :P a wiecie co jest najzabawniejsze??? że jeśli w tym tygodniu złapie mnie rodzenie to jestem w lekkiej czarnej dupie// tż pracuje 100km od domu jeszcze przez najbliższy tydzień i od 6 do 19-20 jestem sama
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Niue dość, że ciąża sama w sobie jest uciążliwa to jeszcze takie gó***o się do człowieka przyplącze |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jeszcze do tego moja mama jest na diecie i super wygląda, chyba mniej ode mnie waży pierwszy raz w życiu i mnie dołuje .W ogóle zauważyłam, że moja mała osiągnęła chyba jakiś nowy poziom rozwoju i siły, bo się pcha zdecydowanie mocniej i niektóre jej wyczyny zaczynają mnie na prawdę boleć, dzisiaj raz, to aż się zgięłam wpół tak mi jakiś narząd kopnęła, dobrze że rośnie, aż się boję, co będzie później. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-19 o 22:11 |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Colds
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi co mam zrobić, bo chcę karmić piersią, ale czeka mnie ten zabieg, na który muszę się zgłosić w miarę możliwości najszybciej jak się da po porodzie i boję się, że przez te kilka dni w szpitalu Mały się oduczy doić cyca i będzie chciał być już tylko na butelce
![]() Trzymam kciuki za Colds, żeby się w końcu lepiej poczuła.... |
|
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brała Hipp bo ma najlepsze składy. Cytat:
Cytat:
Fatalnie wspominam nawał w trzeciej dobie. Mąż i mama na zmianę mnie "doili". Okropnie bolało. A po porodzie człowiek myśli, że już nic złego go nie czeka. Z karmieniem w ogóle jest tak, że jednym przychodzi naturalnie i bezboleśnie, a u innych mam dramat. Dlatego najlepiej podejść na luzie, nie zniechęcać się, ale też nie stawiać sprawy na ostrzu noża. Ja właśnie żałowałam, że nie miałam elektrycznego laktatora wtedy, może moja przygoda z karmieniem miałaby pozytywne zakończenie. Nie wiadomo. Teraz jestem dobrej myśli, zobaczymy jak to będzie.
|
|||
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja październikowa 2010
![]() Colds napisala jeszcze, ze lekarz zlecil jeszcze jedno ktg bo chyba sie boi, ze po tych lekach nie odczuje skurczy.. Poki co wychodza lekkie, max 45, ale rzadko. Po tym zastrzyku moze lezec choc i tak boli. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
nie moge spac
jest mi gorąco,mam spuchniete nogi,zgage,pogryzły mnie komary i mała okłada mnie z każdej strony...colds
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nie moge spac od 4.30... Wkurza mnie to! Ale chociaz gardlo troche mniej boli. I mam skurcze co jakis czas, nawet po oproznieniu pecherza
A czy podczas skurczu, ktoras z Was odczuwa takie klucie przy odbycie jakby?
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Colds ale sie nameczys z tym bolem. Wspolczuje
Gda no bo co tu robic o 4.30? ja nie miewalam skurczy wiec nie wiem. 3majcie kciuki bysmy dzisiaj wyszli do domu bO juz mam w planach dpacer na dzisiaj
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno Was wypuszczą.ja juz tez pospane mam zasnełam o 2 i juz oczy jak 5 zlotych![]() zgaga nie zdpuszcza
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
A wogole wam nipisalam ale tak przez cala ciaze meczylo mnie jak ja bede chodzic na dpacery z dwojka i chcialam kupic ta platforme, dostawke do wozka. Skusilam sie jak urodzilam i dzisiaj do mnie przyjdzie i mam nadzieje ze sie sprawdzi bo drogie to bylo ze szok
Ja jyz nie wiem co to zgaga po porodze od razu poszla w sina dal
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre to jest
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

tyle ile jej w ciąży wyżłopałam to moje

biedna nasz colds