Na polu piździ lecz w sercu grzeje,bo w przyszłym roku welon przyodzieje PM2013 cz.23 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 20:13   #781
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Na polu piździ lecz w sercu grzeje,bo w przyszłym roku welon przyodzieje PM2013

Extassy, KLIK byliśmy na ich próbie, od pierwszego kawałka wiedzieliśmy że są super no i repertuar mają taki, jakiego szukaliśmy - dużo typowo weselnych kawałków, np. ukochane "W gorącym słońcu Casablanki" Kawałki na stronie (całe dwa ) nie oddają efektu jaki robią na żywo Dodatkowo mają porządny sprzęt (TŻ obczaił, trochę się na tym zna) no i są fajni i otwarci na sugestie

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-08-19 o 20:16
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:14   #782
weronikad2
Rozeznanie

Dot.: Na polu piździ lecz w sercu grzeje,bo w przyszłym roku welon przyodzieje PM2013

Cytat:
Napisane przez viconia
3 sierpień 2013 Nie celowaliśmy wcale w miesiąc z "r" bo nie wierzymy w przesądy, ale nasza sala była akurat wtedy wolna, a termin wypada pomiędzy naszymi urodzinami i się spodobał.
masz nasz termin my też nie celowaliśmy w "r" tylko w to jaqk mojej siostrze urlop przypadnie(mieszkaja w norwegii i zawsze przyjezdzaja na 3 ostatnie tyg lipca i 1 tydzien sierpnia

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
Ja też się chętnie do Was przyłączę
troszkę poczytałam wstecz ale nie za dużo - tak tylko, żeby się rozeznać kto jest kto

to może troszkę o mnie i moim TŻciku napiszę, żebyście mogły mnie lepiej poznać
Oboje pochodzimy z Płocka, chodziliśmy razem do klasy w liceum a po liceum zostaliśmy parą Na początku naszego bycia razem trafił nam się kapsel w tymbarku z napisem "Na zawsze razem" . Poszliśmy razem na studia do Olsztyna i od tamtej pory mieszkamy razem. TŻ oświadczył mi się na początku 5 roku podczas spaceru nad jeziorko Odbyło się to przy pomocy tymbarka, który zamówił specjalnie od producenta z kapslem z napisem "Wyjdziesz za mnie?" Wesele zaczęliśmy planować mniej więcej w styczniu. Najpierw myśleliśmy o terminie majowym (a konkretnie o 18 maja bo ten dzień uważamy za naszą rocznicę bycia razem, a w 2013 wypada w sobotę) ale później się okazało, że w 2013 u TŻ w najbliższej rodzinie są 3 komunie i nie wiadomo kiedy wypadną więc wybraliśmy termin 8 czerwca (niestety był to termin z odzysku i w ostateczności nie wypalił bo się Pani rozmyśliła) w końcu nasz termin to 14 września 2013 wesele odbędzie się w sali "Złota Podkowa" na dużej sali http://www.zlotapodkowa.com.pl/wycieczka/. Nasze wesele planujemy na około 150 osób (gości zaproszonych w pierwszym rzucie będzie ok 170). Zdecydowaliśmy się na tą salę tylko dlatego, że właściciel jest w trakcie budowy hotelu (dużą część gości będziemy musieli przenocować bo rodzina od strony mojej mamy mieszka w całej polsce). Mamy też już umowę z zespołem (Anex z Gostynina - można znaleźć na youtube ich filmiki z jakiegoś festynu ). Ja jestem na etapie oglądania sukni i chciałabym zamówić już w tym roku, żeby było taniej. Kilka już przymierzałam - głównie księżniczki - ale na prawdziwe łowy wybiorę się dopiero we wrześniu/październiku i to w Płocku (narazie mierzyłam w Olsztynie i w Maximusie w Nadarzynie - teraz mieszkamy w Warszawie bo TŻ ma tu pracę a ja jestem po miesięcznych praktykach i szukam czegoś na dłużej i już zaczynam mieć depresje z powodu braku pracy - daję sobie miesiąc na znalezienie porządnej a jak nie to biorę "cokolwiek"). Mój TŻ też jeszcze słabo się interesuje przygotowaniami ale ostatnio mu kazałam poszukać nam wycieczki na miesiąc miodowy i się w to mocno zaangażował znalazł nam wycieczkę głównie objazdową do meksyku, gwatemali i czegoś jeszcze chyba. Ja najbardziej martwię się teraz o fotografa i kamerzystę, bo u nas terminy na wesela rezerwuje się nawet z 2letnim wyprzedzeniem - i sale i zespoły rozchodzą się jak "świeże bułeczki" i boję się, że to samo może być z fotografami i kamerzystami a jakoś nie możemy się zebrać, żeby poszukać - tym bardziej, że teraz sezon i ciężko nam się z kimś umówić na łikend na obgadanie oferty.

Mój tata umarł w czerwcu ubiegłego roku po roku i 3 miesiącach od wykrycia raka żołądka/jelita. Przez to moje przygotowania do ślubu często zamiast z radością obmyślam z płaczem. Ciężko mi myśleć o szczegółach uroczystości, które wiążą się z rodzicami, takich jak błogosławieństwo czy podziękowania dla rodziców.

Mam nadzieję, że z Waszym wsparciem dam radę przejść przez całe przygotowania i ślub z uśmiechem i jak najmniejszą ilością łez.

A my z TŻ wymyśliliśmy, że moja będzie węższa niż jego bo mi nie pasuje gruba a jemu cienka
nie przejmuj sie, jak sie weźmiecie za poszukiwanie teraz to na pewno jeszcze znajdziecie zespół, kamerzyste i fotografa my łatwiliśmy wszystko w czerwcu a slub za rok na początku sierpnia i wszystko udało nam sie załatwić w niecały tydzień.
Meksyk super, my chyba sie zadowolimy Egiptem lub Indiami ale to wszystko zależy od funduszy choć tak naprawde marzą nam sie Chiny, Japonia lub USA
Współczuje z powodu straty Taty, wiem coś o tym bo zarówno moj tata jak i Tż-ta nie żyją(rak w obydwu przypadkach) i ostatnio bardzo często rozmawiamy na temat naszych ojców

a tak ogólnie to witam w niedziele...już dawno po pracy i byliśmy niedawno nad rzeczaką z Tż nogi pomoczyć bo nadal 30 stopni na dworze i sie ugotować można
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:15   #783
myszonka88
Zakorzenienie

malwka Witam nową PM
Bardzo ładną sale macie
Co do obrączek to ja też mam węższą, ale tego nie widać. Chodziło mi bardziej o jakiś wzorek, kolor złota itp.

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:16   #784
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Extassy, KLIK byliśmy na ich próbie, od pierwszego kawałka wiedzieliśmy że są super no i repertuar mają taki, jakiego szukaliśmy - dużo typowo weselnych kawałków, np. ukochane "W gorącym słońcu Casablanki"
Super! Sami ich rozważalismy. Ale padło na zespół przy którym się dobrze bawilismy;-)
Stary 2012-08-19, 20:21   #785
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronikad2 Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie, jak sie weźmiecie za poszukiwanie teraz to na pewno jeszcze znajdziecie zespół, kamerzyste i fotografa my łatwiliśmy wszystko w czerwcu a slub za rok na początku sierpnia i wszystko udało nam sie załatwić w niecały tydzień.
Meksyk super, my chyba sie zadowolimy Egiptem lub Indiami ale to wszystko zależy od funduszy choć tak naprawde marzą nam sie Chiny, Japonia lub USA
Dla mnie miedzy jednym a drugim jest przepasc, Egiptem też "bym sie zadowolila", ale za Indie duzo bym dała
Stary 2012-08-19, 20:42   #786
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
czy któraś z was też ma tak że baleriny ją obcierają? miałam juz ze trzy pary i masakra.... wszyscy się zachwycają a ja cierpię.... dlatego kupuję sporo butów na koturnie. już inne ułożenie stopy i zero problemów....

pytanie ślubne: chcę kupić sobie zielone buty ślubne na obcasie. jeśli nie znajdę, to beż, nude lub biel. no ale co do tych kolorowych: jaki kolor obcasa? też w kolorze butów? czarny? drewnopodobny (jak u perfuzji)? biały (e.....)?
mnie większość butów obciera na początku, baleriny też. Ale że one się zawsze rozłażą (przynajmniej mi) to po pewnym czasie problem znika
teraz sobie kupiłam śliczne z kokardką i mnie gniotą straasznie, czekam aż się w końcu rozejdą

a co do butów to ja też uważam że obac tylko w kolorze buta
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:49   #787
asia27100
Zakorzenienie

mia no właśnie ja tez każde buty odchoruje, ale potem mogę pomykać az milo. a np. baleriny które teraz mam ubieram raz na tydzień, i po całym dniu muszę od nich odpocząć.... i tak juz ze 3 miesiace. poprzednie oddalam siostrze bo nie było nawet szans ich zniszczyc

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2012-08-19 o 20:54
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:50   #788
extassy
Zakorzenienie

Jeszcze mi się nie zdążyło żeby mnie jakieś nie obtarly,, nie ważne czy za 30czy za 300:-( przed ślubem muszę rozchodzić;-)obcas tylko w kolorze buta
Stary 2012-08-19, 20:51   #789
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

dziewczyny jak wam sie widza te obraczki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod141_0_m.jpg (11,2 KB, 9 załadowań)

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:53   #790
myszka 1234567
Zakorzenienie

malwka witam nowa PM

mu_minka biedna Mam nadzieję ze ta nasza doskonała słuzba zdrowia jakos Ci pomogła, zebys tam drugi raz nie musiała jexdzic
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:55   #791
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
mia no właśnie ja tez każde buty odchoruje, ale potem mogę pomykać az milo. a np. baleriny które teraz mam ubieram raz na tydzień, i po całym dniu muszę od nich odpocząć.... i tak juz ze 3 miesiace. poprzednie oddalam siostrze bo nie było nawet szans ich zniszczyc
kuurcze, mam nadziej że te moje nowe sie rozchodzą bo inaczej to się zapłaczę
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:58   #792
asia27100
Zakorzenienie

blondyneczka my czegos podobnego bedziemy szukac. ładne

ja tez koniecznie będę musiała rozchodzić buty ślubne. bo jak tu potem tańczyć,,,, ba, stwierdziłam nawet, że jak już teraz trafie na jakieś ładne, to kupię.

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2012-08-19 o 21:00
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:59   #793
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
Super! Sami ich rozważalismy. Ale padło na zespół przy którym się dobrze bawilismy;-)

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
Bardzo ładne moja przyjaciółka i jej mąż mają takie - na żywo wyglądają dużo lepiej niż na tym obrazku

310813
Stary 2012-08-19, 21:04   #794
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się chętnie do Was przyłączę
troszkę poczytałam wstecz ale nie za dużo - tak tylko, żeby się rozeznać kto jest kto

to może troszkę o mnie i moim TŻciku napiszę, żebyście mogły mnie lepiej poznać
Oboje pochodzimy z Płocka, chodziliśmy razem do klasy w liceum a po liceum zostaliśmy parą Na początku naszego bycia razem trafił nam się kapsel w tymbarku z napisem "Na zawsze razem" . Poszliśmy razem na studia do Olsztyna i od tamtej pory mieszkamy razem. TŻ oświadczył mi się na początku 5 roku podczas spaceru nad jeziorko Odbyło się to przy pomocy tymbarka, który zamówił specjalnie od producenta z kapslem z napisem "Wyjdziesz za mnie?" Wesele zaczęliśmy planować mniej więcej w styczniu. Najpierw myśleliśmy o terminie majowym (a konkretnie o 18 maja bo ten dzień uważamy za naszą rocznicę bycia razem, a w 2013 wypada w sobotę) ale później się okazało, że w 2013 u TŻ w najbliższej rodzinie są 3 komunie i nie wiadomo kiedy wypadną więc wybraliśmy termin 8 czerwca (niestety był to termin z odzysku i w ostateczności nie wypalił bo się Pani rozmyśliła) w końcu nasz termin to 14 września 2013 wesele odbędzie się w sali "Złota Podkowa" na dużej sali http://www.zlotapodkowa.com.pl/wycieczka/. Nasze wesele planujemy na około 150 osób (gości zaproszonych w pierwszym rzucie będzie ok 170). Zdecydowaliśmy się na tą salę tylko dlatego, że właściciel jest w trakcie budowy hotelu (dużą część gości będziemy musieli przenocować bo rodzina od strony mojej mamy mieszka w całej polsce). Mamy też już umowę z zespołem (Anex z Gostynina - można znaleźć na youtube ich filmiki z jakiegoś festynu ). Ja jestem na etapie oglądania sukni i chciałabym zamówić już w tym roku, żeby było taniej. Kilka już przymierzałam - głównie księżniczki - ale na prawdziwe łowy wybiorę się dopiero we wrześniu/październiku i to w Płocku (narazie mierzyłam w Olsztynie i w Maximusie w Nadarzynie - teraz mieszkamy w Warszawie bo TŻ ma tu pracę a ja jestem po miesięcznych praktykach i szukam czegoś na dłużej i już zaczynam mieć depresje z powodu braku pracy - daję sobie miesiąc na znalezienie porządnej a jak nie to biorę "cokolwiek"). Mój TŻ też jeszcze słabo się interesuje przygotowaniami ale ostatnio mu kazałam poszukać nam wycieczki na miesiąc miodowy i się w to mocno zaangażował znalazł nam wycieczkę głównie objazdową do meksyku, gwatemali i czegoś jeszcze chyba. Ja najbardziej martwię się teraz o fotografa i kamerzystę, bo u nas terminy na wesela rezerwuje się nawet z 2letnim wyprzedzeniem - i sale i zespoły rozchodzą się jak "świeże bułeczki" i boję się, że to samo może być z fotografami i kamerzystami a jakoś nie możemy się zebrać, żeby poszukać - tym bardziej, że teraz sezon i ciężko nam się z kimś umówić na łikend na obgadanie oferty.

Mój tata umarł w czerwcu ubiegłego roku po roku i 3 miesiącach od wykrycia raka żołądka/jelita. Przez to moje przygotowania do ślubu często zamiast z radością obmyślam z płaczem. Ciężko mi myśleć o szczegółach uroczystości, które wiążą się z rodzicami, takich jak błogosławieństwo czy podziękowania dla rodziców.

Mam nadzieję, że z Waszym wsparciem dam radę przejść przez całe przygotowania i ślub z uśmiechem i jak najmniejszą ilością łez.

A my z TŻ wymyśliliśmy, że moja będzie węższa niż jego bo mi nie pasuje gruba a jemu cienka
Witaj gratuluję romantic Tżeta. A tak na prawdę fajnie że tak się postarał
Cytat:
Wwitam nowa pm:-D
"Cco" Ty dziś piłaś?
Cytat:
blondyneczka my czegos podobnego bedziemy szukac. ładne

ja tez koniecznie będę musiała rozchodzić buty ślubne. bo jak tu potem tańczyć,,,, ba, stwierdziłam nawet, że jak już teraz trafie na jakieś ładne, to kupię.
No ja włąśnie myślę że szybko na suknię muszę się zdecydować i butów szukać żeby chodzić w nich całą zimę po domu żeby rozchodzić.

A poza tym to was juz żegnam na dziś dobranoc dziewczynki biegnę do Tżta
Stary 2012-08-19, 21:04   #795
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mi się nie zdążyło żeby mnie jakieś nie obtarly,, nie ważne czy za 30czy za 300:-( przed ślubem muszę rozchodzić;-)obcas tylko w kolorze buta
Mam prawie tak samo, tylko buty ecco mnie nie obcierają...
Tez obstawiam obcas w kolorze buta, tamte z drewnianym to tylko rysunek na pudełku

Cytat:
Bardzo ładne. Zaczęliście już przymierzać? Na nas niestety płaskie wyglądają tragicznie.

Coraz bardziej przekonuje sie do palladu. Albo białego nierodowanego złota
Stary 2012-08-19, 21:11   #796
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Witaj! Skądś Cię kojarzę, ale nie wiem z którego wątku
może z sukni marzeń albo z jakiegoś włosowego: walki o zdrowe i piękne włosy albo z jakiegoś "zapuszczającego"
Stary 2012-08-19, 21:13   #797
extassy
Zakorzenienie

Tak to jest pisać z telefonu;-) jeszcze nie p.ilam ale planuje;-)
Stary 2012-08-19, 21:17   #798
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
może z sukni marzeń albo z jakiegoś włosowego: walki o zdrowe i piękne włosy albo z jakiegoś "zapuszczającego"
Na włosowych ostatnio nie siedzę, więc pewnie z sukni marzeń

310813
Stary 2012-08-19, 21:34   #799
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
My takie początkowo chcielismy tylko, że błyszczący brzeg w białym złocie Ale przymierzyliśmy inne i bardziej nam pasowały

Ależ źle się czuje, @ mi dokucza A do tego 27 stopni w pokoju

Stary 2012-08-19, 21:39   #800
Smerfetka_88
Zakorzenienie

dzień dobry
wróciłam z weekendu u znajomych, fajnie było, wybawiłam się z ich córeczką, był grill, ognisko, słoneczko

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:44   #801
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Na włosowych ostatnio nie siedzę, więc pewnie z sukni marzeń
oj! ja też już tam długo nie zaglądałam, chyba ostatnio to w czerwcu byłam więc pewnie masz rację
Stary 2012-08-19, 21:45   #802
Karoloo
<3 <3 <3

hej
Alez mialam cięzki weekend Wczorajsza impreza mnie wymęczyła i stwierdzam, że juz jestem za stara Dobrze, że mam jeszcze tydzien urlopu Jutro jade do rodziców i zostaje u nich na 2 dni...

Nadrobiłam Was ale nie będę cytować

Cowie bardziej podobasz mi się w długiej.

Witam nowe PMki
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:47   #803
kaczuszka69
potworkowa

dobry wieczór witam nowe pmki

szczęśliwie dotarliśmy do domu

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:53   #804
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dobry wieczór witam nowe pmki

szczęśliwie dotarliśmy do domu
Dobrze, że szcześliwie dojechaliście Jak drogi ??
Stary 2012-08-19, 21:54   #805
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Dobrze, że szcześliwie dojechaliście Jak drogi ??
masakra 4 godziny powrotu na 200 km drogi - godzina 10 na Słowacji, reszta w Polsce a 100 km na Slowacji i 100 km w Polsce.

Mysza

-15kg

Stary 2012-08-19, 22:02   #806
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
masakra 4 godziny powrotu na 200 km drogi - godzina 10 na Słowacji, reszta w Polsce a 100 km na Slowacji i 100 km w Polsce.
o ciu Nie zazdroszcze podróży.... Takie korki czy droga daremna ?
Stary 2012-08-19, 22:07   #807
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
o ciu Nie zazdroszcze podróży.... Takie korki czy droga daremna ?
korki jeden po wypadku, a drugi na remontowanym moście. najlepsze w tym wszystkim jest to, że wahadłówka puszczona jest na światłach i tak są ustawione, że z naprzeciwka mają dłuższe zielone, a z tamtej strony nie jedzie praktycznie nic

Mysza

-15kg

Stary 2012-08-19, 22:12   #808
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
korki jeden po wypadku, a drugi na remontowanym moście. najlepsze w tym wszystkim jest to, że wahadłówka puszczona jest na światłach i tak są ustawione, że z naprzeciwka mają dłuższe zielone, a z tamtej strony nie jedzie praktycznie nic
Tak właśnie wygląda polska rzeczywistość :/ Jak drogowcy sie za coś zabiora to rece opadają... Hmm może kiedyś się to zmieni
Stary 2012-08-19, 22:12   #809
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja kocham polskie drogi Ale dobrze, że wróciliście cali i zdrowi
Ja powoli będę się żegnać, bo rano do pracy I jeszcze nie wiem jak nockę przeżyję DOBRANOC

Stary 2012-08-19, 22:17   #810
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Tak właśnie wygląda polska rzeczywistość :/ Jak drogowcy sie za coś zabiora to rece opadają... Hmm może kiedyś się to zmieni
nie sądzę, że to się kiedyś zmieni

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Jak ja kocham polskie drogi Ale dobrze, że wróciliście cali i zdrowi
Ja powoli będę się żegnać, bo rano do pracy I jeszcze nie wiem jak nockę przeżyję DOBRANOC
dziura na dziurze
współczuję miłego dnia w pracy i dobranoc

ja też idę do łóżka, tż jutro do Krakowa jedzie, potem wracamy do niego do domu i koniec podróży aż do podróży na porodówkę czeka mnie cudowna noc, bo zrobiłam pranie i wisi mi centralnie koło łóżka, będę się narkotyzować
dobranoc

Mysza

-15kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości