|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mariza
To może ktoś, kto już ma maila z katalogiem mógłby się podzielić ?
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2012-08-19 o 20:24 |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, tylko że nie można zobacyzć składów kosmetyków, bo koleżanki często mnie pytają, czy są naturalne, czy zawierają sylikony, parabeny i nie za bardzo wiem
|
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Loreen, dzięki za link
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Przyczajenie
|
witam
a czy są może na forum jakieś konsultantki marizy z Lublina lub okolic?
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Przyczajenie
|
Ri Ri jesli masz dostep do biura on-line to tam masz szkolenia na temat roznych kosmetykow i jest dokladnie wszystko napisane. Warto sie z tym zapoznac, bo to ulatwia doradzanie przy sprzedazy kosmetyków.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
wątek jest bardzo długi, dlatego przepraszam jeśli któreś z moich pytań się powtórzy. Otrzymałam propozycje pracy w tej firmie przez Internet i zastanawiam się czy w celu rejestracji skorzystać ze strony którą wysłała mi proponująca mi to osoba czy też lepiej będzie skorzystać w tym celu z oficjalnej strony Marizy (co wydaje mi się być bezpieczniejsze)? Czy trzeba być pełnoletnim żeby zacząć pracę w tej firmie czy też można mieć ukończone 16 lat? I czy za każdy katalog trzeba płacić, jeśli tak to ile i czy oprócz tego będę konieczne jeszcze jakieś koszty? I ile mniej więcej można na tym zarobić na starcie, ile później? I już ostatnie pytanie: czy to wszystko działa na podobnej zasadzie jak Avon/Oriflame? ![]() To chyba tyle na razie, pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- a i zapomniałam o najważniejszym: co to jest ta bonifikata, czyli dokładniej kiedy będę musiała mieć podpisaną z nimi umowę, a kiedy nie?
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1150 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
1. Jeśli rejestrujesz się przez stronę podaną przed osobę proponującą, to ona będzie Twoim sponsorem i będziesz mogła w każdej chwili do niej napisać i prosić o pomoc. Jeśli zarejestrujesz się przez stronę Marizy to zaczynasz od zera zupełnie sama, nie mając żadnego wsparcia. Lepiej mieć sponsora, ponieważ np. w mojej grupie są organizowane szkolenia, wysyłamy sobie materiały, mamy własny czat na którym rozmawiamy o wszystkim (nie tylko o pracy). Ja jestem zawsze dyspozycyjna dla swojej grupy i jak mają jakiś problem to nie muszą szukać odpowiedzi po forach tylko znajdują ją u mnie. 2. Musisz mieć ukończone 18 lat, ponieważ przy rejestracji musisz podać serie i nr dowodu osobistego. Jeśli nie masz 18 lat to możesz porozmawiać z rodzicami i może któreś z nich się zarejestrować, a Ty będziesz działać na ich koncie 3. Zawsze jeden NOWY katalog jest darmowy i zamawiać go normalnie tak jak składasz zamówienie z tym, ze katalog taki idzie pocztą ok. 2 tygodni. Chyba, że od razu robisz też zamówienie normalne i wtedy przychodzi w paczce z kosmetykami. 4. Kolejne katalogi kosztują w zależności od zamawianej ilości. Poniżej 20 szt 2 zł/szt, chyba do 50 sztuk 1,8/szt, a dalej nie pamiętam. 5. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa Avon czy Oriflame, więc Ci nie odpowiem czy na takiej samej zasadzie. W Marizie kupujesz kosmetyki po cenie konsultanta, sprzedajesz po cenie katalogowej. Dodatkowo możesz budować strukturę, dzięki czemu zarabiasz jeszcze więcej. 6. Rejestrując się do Marizy nie ponosisz żadnych kosztów. Nikt Ci nie każde płacić wpisowego (bo takiego nie ma), nie musisz kupować żadnego pakietu startowego. Rezygnując ze współpracy również nic nie płacisz. 7. Bonifikata to twój zarobek, który jest zależy od Twojej struktury. Jeśli nie budujesz grupy to nie dostajesz za to bonifikaty. Umowę musisz podpisać dopiero, gdy budujesz swoją strukturę i gdy nie masz możliwości wypłacenia bonifikaty w rabacie na kosmetyki. Mam nadzieję, że wszystko dokładnie wyjaśniłam. Jeśli nie to pisz, a będę odpowiadać dalej
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, a czy nie wiecie może czy będzie labo jest możliwa opcja płatności odroczonej? Kiedy podpisywałam umowę wtedy taka opcja nie była możliwa. Czy wiecie może kiedy będzie uruchomiona? Wiadomo, że taka płatność jest ogromnym plusem w MLM.
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Nowości i promocje z nowego katalogu na fotkach.
Zamawiamy z Katalogu nr 9 do 31 sierpnia. Nowy katalog obowiązuje od 1 września. Juz teraz konsultantki mają możliwość zamówienia bezplatnego katalogu na stronie Marizy.
|
|
|
#1153 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma możliwości płatności odroczonej i na razie nie zapowiada się, żeby taka opcja była dostępna w najbliższym czasie. Najlepiej zadzwoń do firmy i się dowiedz czy planują wprowadzić taką opcję.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1154 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za odp. już się zdecydowałam i jestem konsultantką, zobaczymy jak będzie mi to szło
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia. ja za chwilkę będę miała papierowy katalog w dłoni. nie mogę się doczekać
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Możesz mieć 16 lat i się rejestrować, warunkiem jest posiadanie dowodu osobistego tymczasowego!
|
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Marizjanki czy któraś z Was ma lub będzie miała w nadmiarze nowy katalog i chciałaby go wysłać? Chodziłoby mi o 2-3 sztuki. Oczywiście zapłacę zarówno za katalogi, jak i za przesyłkę
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bloguję o robótkach wszelakich, dobrych książkach i innych takich na stronie kawa80.blogspot.com Edytowane przez kawa80 Czas edycji: 2012-08-26 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
firma nowe katalogi ma rozsyłać dopiero od poniedziałku 27.08 trochę cierpliwości, wiadomo że na początku sezonu katalogowego może być mały poślizg
|
|
#1161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli ci nie przeszkadza, że będą dopiero w przyszłym tygodniu to napisz mi PW czy nadal potrzebujesz i ile
|
|
|
#1162 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynam przygodę z w/w firmą. Mam pytanko odnośnie promocji w strefie konsultantki, czy dotyczą one nowego katalogu czy poprzedniego? |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z 10ego katalogu będzie można kupować po 1 września
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Wchodzisz w strefe konsultantki/ zamówienie/promocje i jest
|
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Marizanki
![]() kilkanaście minut temu wysłałam zgłoszenie i ........zobaczymy co z tego mi wyjdzie ;-) mam nadzieję, że w przypadku pytań doszukam się tutaj odpowiedzi - a jeżeli nie, to pomożecie (?)
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A wogóle jak tam wasze zamówienia dziewczyny. I pytanko czy klienci chwalą te kosmetyki? |
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Media zrobiły z nich najgorsze zło, a prawda jest taka, że są niezwykle bezpieczne i stabilne. Ponadto świetnie nadają się do pielęgnacji włosów - tworzą na ich powierzchni warstwę ochronną, która zapobiega uszkodzeniom, rozwarstwianiu, nadmiernemu wysychaniu itd. Mówię to z perspektywy chemiczki ![]() Parabeny to też najbezpieczniejsze z konsewantów Aczkolwiek parabenów w szamponach Marizy nie znajdziesz.Pozdrawiam i służę pomocą!
|
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze parę dni do tyłu gdy widziałam tylko wersje online ani trochę ten katalog mi się nie podobał, ale w realu robi zupełnie inne/pozytywne wrażenie.
|
|
|
#1170 |
|
BAN stały
|
Co myślicie o nowściach t katalogu nr 10? Ja się bardzo cieszę z szamponów i odżywek
lobbowałyśmy za produktami do włosów i sie udało panowie też nie mogą narzekać, bo kosmetyków dla panów jest też więcej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

I już ostatnie pytanie: czy to wszystko działa na podobnej zasadzie jak Avon/Oriflame? 

Jeszcze parę dni do tyłu gdy widziałam tylko wersje online ani trochę ten katalog mi się nie podobał, ale w realu robi zupełnie inne/pozytywne wrażenie.