|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() Ja jeszcze w kwestii sikania-budzenia zapomniałam dodać, że za bardzo sznuję swoje spanie, żeby siebie budzić po to żeby gnojka obudzić ![]() ![]() Jak sama się obudzi i zawoła-trudno-zwlekam się, ale inaczej? nie ma mowy ![]() bao, brawo dla kubusia ![]() libra, zapomniałam napisać-torby super ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Spakowałam torbę...2 paki podkładów poporodowych, podkłady na łóżko, paczka pieluch, paczka chusteczek dla małej, ręcznik papierowy, 3 koszule, szlafrok cienki, klapki pod prysznic i 2 ręczniki duży i mały i TYLE...więcej nie wcisnę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siostra mi przywiozła trofasta - tż pojechał do teściów, jak wróci będzie składał ![]() ![]() ![]() No gdzie wy jesteście??? ja tu leżę, kubuś śpi i nawet nie ma gęby do kogo otworzyć ![]()
#1743 |
Zakorzenienie
|
Bao ja miałam 2 torby tzn. jedna moja do szpitala i tam wszystko co pisałaś + kubeczek, sztućce, podstawowe kosmetyki higieniczne, wodę itp. a druga z naszykowanymi ubraniami dla Zosi na wyjście i z moimi z tym, że jak jechałam rodzić to tylko z jedną a drugą Tż wiedział że ma zabrać jak będzie nas odbierał. Te porodowe rzeczy miałam w walizeczce. Szkoda że nie wzięłam żadnej siatki na brudy z sali porodowej ale położne dały Tżowi worek. Nie brałam żadnego laktatora. Jakoś uznałam że nie będzie mi potrzebny.
Aha i nie brałam żadnych pieluch dla Zosi ani chusteczek. W szpitalu mieli tetrowe pieluchy i wodę ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-19 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Bao - jak Cię tak czytam, to aż sama nie mogę się doczekać
![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj pierwszy dzień bez pawia ![]()
#1745 |
Zakorzenienie
|
Megi super
![]()
#1746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Megi jeszcze 2 tyg i powinny Cię rzygania opuścić, II trymestr za pasem ![]()
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Iza - dobrze ze małej juz przeszło.
My to ostatnio nigdzie nie wychodzimy. Tz niechodzacy wiec siedzimy w domu albo pod domem. AgaSoss- ja chyba Cię jeszcze nie przywitalam. Witam wiec oficjalnie w naszym gronie. Mała Tosia jest urocza. ![]() Madzia- Ty to wredna baba jednak jestes ![]() Swoja drogą to faceci maja strasznie mocny sen. Mój śpi z dziecmi a ja w innym pokoju. Ale jak malutka płacze to on nie słyszy tylko ja wstaje i lecę. Oczywiście budze go i się pytam czy nie słyszy jak dziecko płacze. ![]() Nas ostatnio sąsiedzi rozpieszczaja. Jeden starszy pan (ponad 80 lat) non stop przynosi nam owoce i warzywa i zostawia na tarasie. A dzisiaj inna sąsiadka przyniosła mi z 50 gorących pierogów ruskich. Z głodu to ja tutaj nie umrę. Coś nie potrafię zerwać z dojeniem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Bao - ja jakoś nie miałam dylematu z pakowaniem. Wiecej ja nigdy nie kupowałam sobie tych wszystkich podkladow poporodowych czy majtek. To wszystko kupował mi Tz i przynosił po fakcie. Za drugim razem to nawet nie musiałam mu mówić co i jak tylko mi wszystko od razu poprzynosił. Z ciuszkami dla dziecka tez nie miałam problemu bo kupowałam je dopiero po urodzeniu - miałam duuuuuzo czasu na to.
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niestety nie przeszło
![]() Pop bo ze spaniem facetów to jest tak że oni wcale nie śpią tak głęboko czy mocno ale ich uszy nie odbierają jakiejś częstotliwości, w której m.in. jest płacz czy kwilenie dziecka. Oglądałam to kiedyś na discovery czy innej planecie ![]() No i do dziś mi przykro jak pomyślę o momencie, w którym Zosia odmówiła cycorka ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-19 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie co spakuj co najważniejsze, na sam poród i np.pierwszy dzień, a resztę tż doniesie na drugi dzień w reklamówce. Pieluch bym tez do torby nie ładowała (znaczy całej paki, tylko osobno wzięła albo raczej kazała tż przytargać na drugi dzień), lakatora to już bym na pewno nie brała od razu-tż ci doniesie jak będzie potrzebny. Ale już wodę chociaż małą to bym wzięła. Ja pamiętam, że miałam dwie torby-jedna moja jedna młodej Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też o tej głuchocie na płacz kiedyś słyszałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie narazie zastanawiam , ale właśnie chce jakaś sprawdzona , dobra . W domu dorabiają? Śliczna , ale widać ze taki mały Szogunek Cytat:
Twoja mała nie jest workiem treningowych na którym możesz sie wyrzyc bo Cie jakiś gownoarze wkurzył . Dasz radę , duża dziewczynka juz jesteś hehehe Mi sie wydaje ze normalnie pije, każdy pije inaczej, są osoby które szklankę wody ,czy herbaty wypija i im styknie a inni pochłaniają literami. Każdy jest inny. Moje tez dużo piją. Co do nie jedzenia to teraz taki okres? Jak było wcześniej? Cytat:
Wygadac, radzić , opowiedzieć o pracy jasne jak najbardziej . Może róbcie to wieczorem jak sami jesteście , a jak przekroczysz próg domu to włączysz guziczek off - praca i zajmujesz sie mała i domowymi sprawami , odpoczynkiem. Jakiś system sobie wypracuj. Pop podaj adres przeprowadze sie ![]() Iza ucaluj mała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1752 | ||
Rozeznanie
|
W imieniu moich dzieci, zwłaszcza syna- bardzo dziękuję
![]() No właśnie rzecz w tym, że mój 14 latek wygląda już jak kawaler, a to jeszcze dzieciak. O antykoncepcji rozmawialiśmy, ale zapewnia, że to jeszcze przed nim. Dziś mnie oświecił, że musi schudnąć ![]() A potem ni z gruszki, ni z pietruszki spytał, czy wiem, ile kalorii traci się przy całowaniu... ![]() ![]() Libra- nie wiem, jak u Ciebie bo o starszym nie piszesz, ale wchodzimy w trudny okres. Cytat:
Ale słodka ![]() Izazula- współczuję choróbska- oby szybciutko przeszło, ucałuj małą. Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-08-19 o 19:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka a co mu odwalilo z tym odchudzaniem??? Ktoś coś mu może powiedział czy co? Przecież normalny chłopak . Młody uprawia jakiś sport? Jak nie to niech poszuka coś , może są tam u was jakieś kluby z piłka nożna, koszem, jakaś ściana wspinaczkowa, albo dobra siłownia z dobrymi trenerami którzy opracuje specjalnie dla niego program . Na mięśnie trzeba długo pracować więc nie masz co się bać ze szybko zrobi się z niego miesniak. Pamietam ze w tym wieku u nas chłopaki zaczynali przygodę z silka. Nie było to nic groźne a mieli zajęcie mogli się wyrzuc , spędzić miło czas.
Dorasta ci chłopczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Megi ja na poczatku to ciagle mdlosci mialam i koszmarne zmeczenie,pozniej tylko zmeczenie i max zgaga do konca:/ oj dobrze ze juz mnie to nie czeka.
P0P moj tz i tak ma bardzo duzy ubytek sluchu. Czasami prucz budzenia go lokciem musze jeszcze kopac pieta w jego piszczele. Ale co najlepsze to on rano nawet nie pamieta ze wstawal do dziecka :P. Ja zawsze sie tlumacze jak on do mnie ze maly mama siusiu wola a nie tata,ze ja jak taka wyrwana ze snu mam takie zawroty glowy ze on musi isc :P Moj mlody najlepiej jakby sam w nocy na nocnik np usiadl sizrobil swoje i nam glowy nie zawracal. Erwin malo pije, bo przy dzisiejszych upalach 500ml. Ale np na sniadanie zupa mleczna z 350ml mleka,zupa przy obiedzie okolo 400ml. Wiec przy tym nadrobi Agas Witamy Erwi w nocy sam sie budzi na siusiu i nas tez. Jak pieluche z 2 tyg co noc mial sucha to juz z niej zrezygnowalismy na dobre. Niewiele pije a zawsze w nocy budzi na siku ![]() Dzisiaj caly dzien na plazy. Maly padl o 20 ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-08-19 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przyjarałam sobie czułko i nos mam jak rudolf . Ale 300km przez weekend zrobiliśmy . Dziś nad jeziorko pojechaliśmy , bo pogoda sliczna . dzieciaki zadowolone i wyganiane .
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
o tym bumie na wielorazówki to się słyszy raz po raz, ale jakoś do tej pory nie słyszałam o tetruchach siermiężnych w szpitalach. Także jak widać dziwię się dalej, bo nie jestem widać w temacie na bieżąco
![]()
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Dusiaczku to synek fajny sposób na odchudzanie znalazł.
![]()
#1758 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() bao- jestem, jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madzia- u nas identycznie, mala śpi od ponad tygodnia bez pampka i woła siku minimum raz. Około 23-24 i czasem jeszcze nad ranem. Nawet jak spala z pampkiem to juz wolała, zawsze był suchy wiec zrezygnowalam. Ale mi to nie przeszkadza, uwielbiam ją jak prawie śpi na nocniku ![]() Teraz uciekam, we wtorek nadrobię bo jutro praca... pa
#1759 |
Zakorzenienie
|
Asiulek a my z Michałkiem Cię dziś w pracy szukaliśmy
![]()
![]() |
#1760 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jaką miała Dygant nie pamiętam ,ale też lubię właśnie wielkie torby ,nie byłoby mnie stać żeby ciągle kupować nową a lubie mieć różne więc szyję ![]() Cytat:
Tak pisałyście o tych dywanach że też zapragnełam mieć jakiś ![]() Cytat:
U nas też nie raz są dni że nic nie chce jeść a nie raz młóci aż wióry lecą także ja się nie przejmuję jak nie chce Cytat:
Oby Zosi szybko przeszło ,lepiej iść do lekarza bo to nie wiadomo Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, Zosia wycałowana i wytulona. Wystraszyła mnie bo chciałam ją szybko wykąpać żeby po pierwsze schłodzić a po drugie brudna była po wczorajszej wycieczce i nocnych wymiotach. Bawiła się nawet fajnie i jak wychodziła to uderzyła się w łokieć, oczywiście płacz był nieziemski ale zaczęła mi się prężyć i trząść jak osika. Uspokoiła się i przeszło na szczęście. Kurcze niby nie choruje ale jak już się coś dzieje to mam dość. Ostatnia akcja choroba była w ubiegłym roku też w sierpniu.
Cytat:
To był taki miły powiatowy szpital, mieli swoją pralnię, kuchnię i salowe ![]() Sama zostawiłam tam zestaw dla następnych mam czyli ubranka + pieluchy. Cytat:
![]() ![]() Ja się nie dziwię że szpital zakazuje, w końcu płacą majątek za utylizację odpadów a tych zalanych pampków się nazbiera w ciągu doby. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Agasoss moja Zosia sporo pije. Nie pozwalam tylko żeby na raz wypijała dużo, wolę jak popija cały czas mniejszymi łykami. Jak dziecko dużo i łapczywie pije (zwłaszcza do wymiotów np.) to trzeba iść do doktora i powinien dać skierowanie na badanie poziomu cukru. Do tego muszą być też inne objawy. Jedzeniem bym się nie martwiła bo jak jest tak gorąco to dziecię może nie chcieć jeść i o ile nie jest to typowy, książkowy niejadek (patrz np. Oliwka Pop) to spokojnie. Zawsze coś dziubnie.
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
W Opolu w szpitalu na patologi były szpitalne ubranka. Dziecko codziennie po kąpieli było przebierane w częste rzeczy. I oczywiście w razie potrzeby tez można było przebrać. Pieluchy Tetrowe tez zawsze w sali były tylko bardzie do zabeieczenia przed ulewaniem albo tak do owiniecia dziecka w czasie jedzenia. Tam wystarczyło ze cokolwiek spadło na podłogę to od razu do prania szło. Ale pampersy dostarczalo się własne i chusteczki tez. Jak jakieś dziecko nie miało to dawali szpitalne. No i każde dziecko otrzymało swój zestaw kosmetyków. Jakiś krem do pupy, płyn do kąpieli, oliwkę, mleczko do ciała.
Zawsze były wystawione wysterylizowane buteleczki na pokarm. Ja np. Codziennie brałam 8 buteleczek. Oni w innych buteleczkach mleka nie przyjmowali. Smoczek tez przy każdym karmieniu dostawało się nowy i do kosza.
#1763 |
Zakorzenienie
|
Izzazula i jak corcia,lepiej rano?
Libra ja mam schagy i dla mnie nie jest wogle problemem. Odkurzacz mam taki ze wszystko z tych wlosow wyciagnie i postawi je ze stoja pionowo. Raz na jakis czas wyciagam go na balkon i robie takie mini wytrzepanie,potem tylko balkon zamiatam,i zostawiam go aby albo solidne slonce albo mroz na roztocza podzialaly. Jak chcesz miec soczyste kolory to kupuj poliestrowy,drozszy ale latwiejszy w czyszczeniu i nie klapnie. Mloda taki ma i polecala. Ja do szpitala bralam dwie torby. Jedna walizka dla mnie,druga torba dla mlodego. U mnie dzieci byly prawie od samego poczatku na intensywnej noworodkow to mialy ze soba swoje rzeczy. Choc na pierwszy porod jechalam z zakupow :P i nic nie mialam ![]()
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
dusiaczku nieeee to nie twoj syn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
jezuuuu w zyciu bym go nie poznala-na plus dla niego my mamy dywan shaggy u lasek w pokoju i ja go bardzo lubie,kolorki zieleni sa fajne zywe i jakos mi tak podpasowal.... co do sikania w nocy moja oli jak sie obudzi to sama zlazi sciag gacie i sik na nocnik pozniej wraca do wyra,nieraz sie "pomyli" i chcialaby trafic nie do tego co trzeb ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Bao j pojechalam rodzic...z torba taka zakupowa hahaha;-) reszte tz dowiozl,nie bierz rzeczy ktore moga sie nie przydac ,po co??przeciez jak cos to ci tz dowiezie..
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() dziewczyny, czy któraś z was bedzie w najbliższym czasie sie wybierała do IKEI ? czy mogłybyście mi sprawdzić, czy jest u was materiał ![]() ![]() jest albo czerwony w kropki białe, albo żółty w białe kropki. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby był, to prosiłabym o 1 metr tego i tego ![]() We Wrocławiu nieststy juz nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Darusia moja Julia robi tak samo jak Twoja Oli, ale od tygodnia wole sama z nią do wc chodzić, z racji tego, że ona śpi z nami w sypialni i ostatnio zdazyła jej się wpadka ![]() ![]() ![]()
#1766 |
Zakorzenienie
|
daria - nie biorę połowy tego co z kubusiem: kosmetyków typu balsamy, odżywki itp....same te podkłady i pieluchy 3/4 torby zajęły
![]() asiulek - zazdraszczam wypadu ![]()
#1767 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() 2...4....6....8.....10 wyładowanie złości nastąpiło Libra masz super ogród. My z działką dopiero zaczynamy, teściowa przepisała na synka w maju i tak sobie powolutku tam plewimy, sadzimy. Na przyszły rok myślę już będzie można kogoś zaprosić. Teraz to tylko rodzinka czasami zagląda. PoP witaj ![]() Ania co do buziek masz rację, że chyba duża zasługa Was - jak juz na forum się przyznałam i wiem że będę "rozliczana" to i sie pilnuję. Niech bedzie i tak, ważne że działa i wczoraj DOSTAŁAM KOLEJNĄ ![]() Dusiaka słodki diabełek raczej z tej mojej Młodej. A jak już portafi podejść człowieka, jak coś bardzo chce, a jak rzęsami trzepota wtedy - sie szybko dziewczyna uczy ![]() Co pakowania, do szpitala. Ja m-cą przed porodem raz w tyg lądowałąm na oddziale: a to wysokie cisnienie( a skakało mi jak w poczekalni siedziałam), a to obrzęk (chyba mój lekarza miał go na oczach). Mój lekarz wysyłał do szpitala, a po nocy i obchodzie ordynator wypisywał do domu. A jak juz miałam skurcze, to było 16.02 przyjęli na oddział zjadłam sniadanie i po obchodzie do domu. I dawaj torba, jeszcze mój miał wtedy nerwoból i ledwo chodził, ja co parę minut przystanek bo skurcz. Dobrze że miałam znajoma położną, bo jak mnie tego dnia o 17ej chwyciły bóle, doczekałam do 21ej i wtedy do szpitala. I wtedy naszykowane aparaty i kamery, które czekały... z tego wszystkiego zapomnielismy zabrać. Tylko moja torbe wzięlismy i heja. Co do pieluch i ciuszków: ciuszki dawali, ale pampki każdy musiał mieć swoje. A o 3:35 juz Tosiula była z nami ![]()
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Dusiaczku Ola prześliczna, a syn przystojniak
![]() ![]() ktoś pytał o dywan shaggy, ja mam dwa: jeden u nas w pokoju taki porządny, bo daliśmy za niego dużo kasy, a drugi u Zosii taki z cienkimi włosami. Ale oby dwa się super odkurzają, smieci nie widać na nich. ja do szpiala miałam jedną torbe i wszystko do niej zmieściłam ![]()
#1769 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Tz w pracy, Oliwka w żłobku a Nataszka śpi. Powinnam się zbrac za jakaś robotę ale mi się wyjątkowo nie chce. Czytać tez tu nie ma czego. ![]() Normalnie nie mam co robic.
#1770 |
Przyczajenie
|
PoP tylko Ci pozazdrościć. Ja właśnie wróciłam z Tosią ze sklepu, za godzinę obiad do zrobienia, a teraz przede mną analiza egzaminu gimnazjalnego - prezentacja, którą muszę zrobic na przyszły poniedziałek. A tak mi się nie chce...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.