Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 22:19   #2971
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej, ja cały dzień na dworze. dopiero teraz udało mi się synka do domu zaciągnąż i to podstępem. Podwórko to jego królestwo Pół dnia się pluskał w wannie na dworze, drugie pół biegał z psiarnią

a ja padam - za dużo słońca jak dla mnie
ja też jestem padnięta
byłyśmy w parku przy morzu na pikniku..pomimo, że siedziałam w cieniu pod drzewem to i tak nic nie dało..zwariować można od tylu stopni..

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady, śliczne ciuszki
ja też poza spodniami nie mam zamiaru kupować ciążowych ciuchów,
jedynie planuję kupić ładną koszulę do spania do szpitala jak będę na porodókę jechać bo mam same koronki i jakieś sexy fatałaszki

no wiecie co, strasznie mnie dziś ta kłótnia zmęczyła spałam potem jak dziecko, TZ się śmiał,że się nie dziwi skoro miałam w sobie tyle energi jak z filmu Vicki Cristina Barcelona
a on taki kochany nadal, nawet się nie obraził na mnie, to chyba nawet gorzej bo mnie wyrzuty sumienia dręczą

poza tym u nas niedziela super i bardzo rodzinnie
mój też jest taki spokojny..
jak się kłócimy..to w sumie tylko ja się drę...on nigdy i to mnie właśnie irytuje..bo mógłby coś powiedzieć głośniej i wyraźniej

a co do koszuli nocnej...to widziałaś jakąś fajną już?
bo ja co przeglądałam to same owieczki, krówki itp...a mnie takie śmiechowe leczą...
Stary 2012-08-19, 22:23   #2972
LadyWhisper
Zakorzenienie

tylko wydaje mi się, że te workery będą wyglądały jak kajaki przy legginsach, te pierwsze są jednak jakby zgrabniejsze

Black ja nie wiążę butów, wolę rozwiązane

Djerba ja nie cierpię zakupów w sklepach, naprawdę, przez internet znajdę dokładnie to, czego szukam, zawsze potem mogę sprzedać, ostatnio chodziłam za nietoperką czy jakąkolwiek luźną bluzką i jak usłyszałam w szóstym sklepie, że nie mają to chciało mi się płakać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:32   #2973
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35990782]No bo facet nie ma po co w trakcie porodu między nogi włazić
Tylko by przeszkadzał.

Ja też nie lubię słitaśnych, ale przy Agu po prostu w pewnym momencie stwierdziłam, że pierdzielę, poszłam na targ i kupiłam 2 koszule: jedną z misiem i wózkiem, drugą w malutkie, haftowane kwiatki, z firmy Vienetta Secret. Jakościowo super są.

Jak nie słodkie, to widzę na razie to:

http://allegro.pl/africa-koszula-na-...542710423.html

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...544442325.html ładne, jednokolorowe, proste

http://allegro.pl/koszula-muzzy-na-o...510817037.html

http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...518581541.html czarny jest

http://allegro.pl/koszulka-do-karmie...548062276.html[/QUOTE]

ooo fajne te pierwsze 3

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
marsi z Ciebie to agentka jest naprawdę. u mnie problem jest z włosami bo jak ich nie wyprostuję to wyglądam jakbym miała mopa na głowie

ja śpię w majtach i bokserce. Jakoś nie mam zamiaru kupować dodatkowej koszuli nocnej specjalnie na karmienie - przez dekolt w bokserce też cyc wyjdzie - o właśnie sprawdziłam, wychodzi

o szaja ta ostatnia cudna

http://allegro.pl/new-buty-botki-jes...554409222.html co myślicie o tych butkach? na jesień mam cholibka same na obcasach i muszę sobie jakieś takie sprawić. Podobają mi się strasznie takie jeszcze http://allegro.pl/super-workery-rozm...562260474.html ale nie ma mojego rozmiaru.

Mój dzisiejszy schemat dnia - 100stron książki / 100 stron allegro / 2 strony wizażu
fajne są, ale ja bym nie kupowała
widać już na zdjęciach jak z jakością...za 40 parę złotych...to wyjdziesz parę razy na deszcz i się rozkleją.
nie warto..kup sobie coś porządniejszego !
Stary 2012-08-19, 22:45   #2974
Debrah
Zakorzenienie

Lady : ja mam z zeszłego roku workery czarne ale długie, przed kolano. Z kożuszkiem w środku. Ciepło jest, płaskie są - do legginsów, grubych dzianinowych rajstop + sukienka/tunika też dobrze wyglądają. Nie dałam dużo, poniżej 100zł.

Tych z linków od Ciebie bym nie brała - ewentualnie drugie. Przy pierwszych już widać, tandetne plastikowe wykonanie, rozpadną Ci się. I IMO nie będą pasowały do leggów.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Edit : praktycznie jak te:
http://www.czasnabuty.pl/product-pol...5813B-P33.html popatrz na zdjęcia na modelkach np. ostatnie. Nie odstają, do rajstop są dobre, do leggów i swetra też.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:50   #2975
onaella
Zakorzenienie

cześć

ja nareszcie zakończyłam tydzień pracy i jutro jeden dzień wolnego. Ehh.. pomału mi się robi ciężko codziennie po 9,5 godziny stać w pracy, a wytrzymać muszę do końca grudnia, do macierzyńskiego. Oj ciężko będzie w 7 i 8 miesiącu, a o 9 już nie wspomnę. No ale co zrobić, życie

Marsi ja sobie kupiłam piękne kalosze i co, mogę je sobie do szufladki schować, bo nogi mi popuchły abo przytyły i nie dam rady w łydkach zmieścić zawsze miałam szerokie (po treningach mi zostały) no ale teraz to już przesada

aaaaaaa i zapomniałam - witam w 5 miesiącu

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2012-08-19 o 22:52
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:50   #2976
suzi31
Raczkowanie

Hej
U nas znów kilka dni upałów, ponad 30 stopni i ciężko jest wytrzymać. Wczoraj byłam z córką na basenach i było super. Dziś obiad u mamy i lenistwo, tak się objadłam, że mam wyrzuty sumienia. Poza tym od jutra robię sobie postanowienie, że biorę się za siebie - tzn. moja ciąża w dużej mierze mnie ogranicza, ale obiecuję sobie chociaż chodzić codziennie na spacery, bo inaczej zamienię się w wielkiego wieloryba Jutro rano idę na badanie krwi, a we wtorek do gina, z tym że raczej nie będzie mi robił usg, dopiero zrobi mi we wrześniu i wtedy mam nadzieję poznam płeć.
Miłej nocy
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 23:01   #2977
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

ja nareszcie zakończyłam tydzień pracy i jutro jeden dzień wolnego. Ehh.. pomału mi się robi ciężko codziennie po 9,5 godziny stać w pracy, a wytrzymać muszę do końca grudnia, do macierzyńskiego. Oj ciężko będzie w 7 i 8 miesiącu, a o 9 już nie wspomnę. No ale co zrobić, życie

Marsi ja sobie kupiłam piękne kalosze i co, mogę je sobie do szufladki schować, bo nogi mi popuchły abo przytyły i nie dam rady w łydkach zmieścić zawsze miałam szerokie (po treningach mi zostały) no ale teraz to już przesada

aaaaaaa i zapomniałam - witam w 5 miesiącu
To gdzie Ty pracujesz?? Nie mozesz tyle to po pierwsze i nie mozesz tez tyle stac!

Ja w zeszlym roku kupilam sobie cos ala emu tylko nie orginalne ale ze skory i przechodzilam od jesieni do konca zimy kocham te buty bo nie przemokly ani nie zmarzlam, w tym roku planowalam kupic orginalne (mimo ze tamte sa dobre) ale zobacze jak bedzie z finansami podobaja mi sie tez takie nie wiem jak to okreslic ze normalnie sa plaskie, ale maja taka szeroka cholewke nad kostke czasem w dziurki lub bez. Widzialam ost takie w zwyklym sklepie ze skory super wykonane za 199 ale nie bylo rozmiaru....
Juz sie wyleczylam z kupowania butow za 40 zl bo wychodze w nich 3 razy i sie rozlatuja lub przemakaja....
Stary 2012-08-19, 23:05   #2978
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh : o saszki Ci chodzi?
Stary 2012-08-19, 23:09   #2979
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
To gdzie Ty pracujesz?? Nie mozesz tyle to po pierwsze i nie mozesz tez tyle stac! .
a no niestety ale mogę . Nie ma tutaj czegoś takiego jak L4 płatne, albo idę wcześniej na macierzyński (i co za tym idzie potem krócej będę z Maluszkiem) albo pracuję do końca. Nie stoję tyle, bo po prostu chodzę do kibelka albo szafki i siedzę jak potrzebuję przerwy, ale generalnie na te 9,5 h pracy przysługują mi dwie przerwy po pół godziny, plus moje dodatkowe ''nielegalne'' i daję radę

ale już się przyzwyczaiłam i już tak nie przeżywam. Ale na początku jak mi w pracy powiedzieli, że do 12 tygodnia nie ma dziecka, nic ważnego się wtedy nie dzieje ani u mnie ani u dziecka, a jak poronię to przecież tylko naturalna selekcja to do śmiechu mi nie było.

14.08.2010
baby
Stary 2012-08-19, 23:12   #2980
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
a no niestety ale mogę . Nie ma tutaj czegoś takiego jak L4 płatne, albo idę wcześniej na macierzyński (i co za tym idzie potem krócej będę z Maluszkiem) albo pracuję do końca. Nie stoję tyle, bo po prostu chodzę do kibelka albo szafki i siedzę jak potrzebuję przerwy, ale generalnie na te 9,5 h pracy przysługują mi dwie przerwy po pół godziny, plus moje dodatkowe ''nielegalne'' i daję radę

ale już się przyzwyczaiłam i już tak nie przeżywam. Ale na początku jak mi w pracy powiedzieli, że do 12 tygodnia nie ma dziecka, nic ważnego się wtedy nie dzieje ani u mnie ani u dziecka, a jak poronię to przecież tylko naturalna selekcja to do śmiechu mi nie było.
O kurczę, okropne.
Stary 2012-08-19, 23:15   #2981
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bokeh : o saszki Ci chodzi?
Cos jakby ale takie porzadne,musze szukac jak znajde pokaze
Cytat:

Straszne to chyba nie w pl??
Stary 2012-08-19, 23:18   #2982
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O kurczę, okropne.
Cytat:

Straszne to chyba nie w pl??
wiem, że okropne i dla kogoś kto słyszy to pierwszy raz to naprawdę przykre. No i nie to nie w Pl.

ale pocieszam się, że za to 9 miesięcy mam płatnego macierzyńskiego.

14.08.2010
baby
Stary 2012-08-19, 23:46   #2983
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, będę szukać dalej

onaella okropność, podziwiam naprawdę, że dajesz radę. No i kciuki na dalsze miesiące. Selekcja naturalna.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 23:52   #2984
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
onaella okropność, podziwiam naprawdę, że dajesz radę. No i kciuki na dalsze miesiące. Selekcja naturalna.....
nie ma co podziwiać muszę dawać radę, bo co innego mi pozostaje. Ogólnie opieka okołoporodowa jest dobra, oddziały położnicze naprawdę porządne , tylko to ich podejście doi wczesnej ciąży jest dla nas niezrozumiałe (tzn dla kobiet przyzwyczajanych do innych standardów).

Najgorszy stres miałam właśnie na początku bo w razie jakiegokolwiek problemu w szpitalu nawet nie ratują ciąży, nie ma czegoś takiego jak leki na podtrzymanie. Ale przetrwałam bez problemów na szczęście i teraz jest dobrze. tylko trochę mi ciężko jeszcze uwierzyć, że opieka ginekologa nie jest potrzebna przez 9 miesięcy ciąży

14.08.2010
baby
Stary 2012-08-20, 00:13   #2985
ania13.03
Zadomowienie

Podejrzewam, ze to w uk bo mialam tak samo przy pierwszej ciazy. Ale mimo iz zalezalo mi na tym, zeby jak najdluzej dostawac macierzynskie, tym samym, zeby jak najdluzej pracowac to jak w siodmym miesiacu zaczelam nie dawac rady, brzuch mi twardnial, pobolewal, itp. to bez chwili zawahania odeszlam na maternity. Zycze Ci jednak zebys jak najdluzej dala rade pracowac jezeli taki jest Twoj priorytet.

Ps. zle sie wyrazilam bo domyslam sie, ze priorytetem jest dla Ciebie zdrowy dzidzius Jezeli to dla Ciebie wazne powinnam napisac

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-08-20 o 00:27
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 06:55   #2986
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki ;D
Ale pogoda! hmhmhm właśnie mój TŻ wyszedł do pracy i nie wiem czy pojedzie w delegacje czy na miejscu hmmm......
kurcze cos mnie brzuch pobolewa( ale lekko nie żeby bardzo) od wczoraj, nie ciągle no ale.. ;/ nie wiem co robić brać nospe(wziełam wczoraj jedną tab) czy iśc do lekarza (?)

21 TYDZIEŃ CZAS ZACZĄĆ

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-20 o 06:58
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:15   #2987
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Ale na początku jak mi w pracy powiedzieli, że do 12 tygodnia nie ma dziecka, nic ważnego się wtedy nie dzieje ani u mnie ani u dziecka, a jak poronię to przecież tylko naturalna selekcja to do śmiechu mi nie było.
masakra

Witam dziewczyny
Ja też w weekend pokłóciłam się z TŻ, na szczęście szybko mu przyszły do głowy przeprosiny, ale co się na wkurzałam to moje... Ci faceci
Pogoda przeupalna, nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień wczoraj poczyniłam pierwsze zakupy ciążowe To się pochwalę
http://allegro.pl/show_item.php?item=2517591193
http://allegro.pl/show_item.php?item=2549091131
Stary 2012-08-20, 08:20   #2988
Hosenka*
Zakorzenienie

Ceny tych wszystkich koszul/piżam kosmiczne Tradycyjnie poszukam czegoś w lumpkach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:33   #2989
marsi11
Zakorzenienie

onella a co jak ciąża jest zagrożona? dla mnie to dziwne

wiecie co, mi teściowa opowiedziała,że moja sąsiadka z naprzeciwka była w ciąży w 7 miesiącu coś dzwignęła w pracy, dostała krwotoku i nie uratowali maluszka, pochowała córeczkę ze dwa miesiące temu
kurde tak mi jej strasznie szkoda bo ona taka młodziutka

wiem,że ciąża to nie choroba ale pracodawcy powinni być bardziej wyrozsumiali

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

21 TYDZIEŃ CZAS ZACZĄĆ
gratuluje, jeszcze tydzieńi zaczniesz 6 miesiąc
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:37   #2990
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
firma pinio seria barcelona
Muszę przyznać że piękne

Cytat:
Ja też myślę żeby tak zrobić nie wiem czy chciała bym w ogkól mnie miliona ludzi patrzacych jak skręcam się z bólu....
Lepiej jak bedzie po wszystkim albo jak tż zadzwoni w jakiejś ostatniej fazie porodu że jak przyjada to już dzidzie zobaczą a ja będe spać :P
Ja zaznaczę rodzince, że nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu (oczywiście poza mężem) Przecież wytrzymają aż wrócimy ze szpitala i się zadomowimy Jak ktoś się obrazi to jego sprawa.

Wczoraj kuzynka namówiła mnie na wypad na wieś do cioci. Pojechałyśmy razem z jej trzymiesięczniakiem, moją i jej mamą. Ale ten maluch grzeczny, uśmiechy rozdawał na prawo i lewo Za to powrót mieliśmy koszmarny. Jak normalnie jedziemy ok godziny, to wczoraj takie korki były że zajęło to nam 2,5 h. Z dwoma przerwami na karmienie. Ale było super Jak wróciłam to zastałam pięknie wypucowaną kuchnię Mam cudownego męża Póki mnie nie zdenerwuje
Dziś znów niezłe ciśnienie - 99/58 Ale na szczęście dobrze się czuję. Zapowiada się upał
Zakisiłam dziś buraczki na zakwas i będę piła na krew
Ogórki też dziś zakiszę. Miłego poniedziałku
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:40   #2991
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, jak ty liczysz? Jeden miesiąc to 4,5 tygodnia. Czyli 5 miesiąc TRWA 22,5 tygodnia, dopiero pod koniec 23 tygodnia zaczyna się 6 miesiąc

Dziewczyny, tak się zastanawiam nad tym olewaniem ciąży w UK i sobie pomyślałam - oni nie mają starego społeczeństwa, nie martwią się o emerytury, może stąd olewanie? Bo nawet jak dzieci mało się rodzi, to ogrom emigrantów na nich pracuje Gdyby nie miał kto pracować, od razu traktowanie ciąży byłoby inne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:47   #2992
badziabadzia
Zakorzenienie

Nazeczona daj znać jak przyjdzie

Hej Dziewczynki

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

heh, i ja mam już 5 miesiac
Stary 2012-08-20, 09:06   #2993
laurka23
Zakorzenienie

Właśnie jem maliny z ogródka teściowej, pyszne Zastanawiam się co zrobić na obiad. Na ziemniaki już patrzeć nie mogę. Chyba zrobię kaszotto z sosem grzybowym Nie ruszam się z domu bo upał straszny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:17   #2994
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja też jadłam dziś gofra Ale tylko z dżemem i bita śmietaną
A to mój dzisiejszy brzuszek 19 tc
Gofffffffryyyyyyyyyyyy cholerka i skąd je tu teraz wziąc???? Substytutem może byc przybajmniej serrnik na zimno bo mi jeszcze został kawałek- no nawet całkiem spory kawał
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ceny tych wszystkich koszul/piżam kosmiczne Tradycyjnie poszukam czegoś w lumpkach.
Faktycznie powalają, ale przecież do szpitala nie pasuje w spranych domowych.... Zresztą ja praktycznie śpię w podkoszulkach (kupuje rozmiar XL przy moim M) i majtakch - a teraz to w ogóle bez majtek bo mnie uwierają
A do szpitala już widziałam u siebie na lokalnym bazarku takie fajne z bawełny rozpinane wzdłuż a nie po bokach, cena też przyjemna takze na pewno sie zaopatrzę w nie.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Tak w ogole witam sie z rana, wyspana i zadowolona

wczoraj mialam szalony dzień przed południem niespodziewanie przyjechała moja koleżanka z narzeczonym, tak wpadli po drodze z wczasow do domu- dobrze że z samego rana zrobiłam ten sernik na zimno i zdążył się zsiąśc... potem obiadek, oni pojechali a my z małżem wskoczylismy do łóżka
jak już się zebraliśmy to mój mówi ni z tego ni z owego- jedziemy do teściów- czyli moich rodziców- a u nich z niczego rozkręcił się grill, przyszedl wujek z żoną i dziecmi- mieszkają obok i impreza jak ta lala nawet tance były wróciłam po 23 o padłam mordą na pysk.... towarzystwu wesoło było, rozejsc się nie chciało i tylko ja jedna bidula w całym towarzystwie siedziałam przy soczku a małż zatankował i pieron do domu nie chciał wracac, bo cytat: "tesciowa mu dobrze zrobiła tym grillem"

A na obiad... chyba udka wrzuce do piekarnika razem z ziemniaczkami będą się piekły i do tego jakaś surówka... Marchewka z jabłkiem - uwielbiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:29   #2995
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę takich koleżanek to skarb, moje "przyjaciolki" zawsze odchodzily jak juz mni enie potrzebowaly, a ja mam straszna tesknote za taka prawdziwa przyjaciolka, teraz w doroslym zyciu tak samo poznalam jedna, zalatwilam jej jedna prace, pozniej druga u siebie, wszystko jej pokazalam, wdrozylam, nauczylam a ona chciala doprowadzic do mojego zwolnienia, i teraz juz stracilam nadzieje na tak przyjazn ale bardzo mi tego brakuje.
ja też do czasu miałam "przyjaciółki". Jedna się nie odzywała od października, a jak usłyszała, że w ciąży jestem to na kawę przybiegła itp. Druga z kolei jest przyjaciółką, jak jej się nudzi, jak czegoś potrzebuje, lub chce się wygadać.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Tak poza tym to strasznie źle mi się ostatnio śpi. Ciągle się rzucam z boku na bok, boli mnie kark, albo kręgosłup na samym dole, do du*y
Muszę chyba się zaopatrzyć w tą poduszkę do spania o której pisałyście, może ona coś pomoże...
mi też się tak niewygodnie ostatnio śpi zauważyłam, że ostatnio często budzę się na prawym boku

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie mam dużo rzeczy na dziewczynkę - kupuję uniwersalne. Chłopczyk w jasno-fioletowym dresiku przecież też moze być Tak pomyślałam, że skoro dorośli faceci chodzą w różowych/fioletowych () koszulach, podkoszulkach to co dopiero taki maluszek

Wizytę mam 06.09 i mam nadzieję, że wtedy się dowiem.
ja też mam kilka rzeczy bladoróżowych w rozmiarze 56, bo nawet na mieszkaniu ubiorę, a ciepłe. Reszta różowych i dziewczęcych ubranek (prawie pół worka) schowana głęboko w szafie

Cytat:
muszę zobaczyć jak zareaguje na moją prośbę, czy rozepnie rozporek czy wsiądze w auto i pojedzie po batonika

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj wyczytalam nowy zabobon
Odslaniasz lekko palcem dolna powieke oka i szukasz naczynka krwionosnego w ksztalcie liery V Jezeli jest po lewej stronie to na dziewczynke, jak po prawej to na chopca

U mnie jest po prawej
u mnie jest po lewej, a synuś będzie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zboczuchy ja się dzisiaj rzuce na małża bo wczoraj wrócił przed 23 z pracy i zmęczony padł jak przecinak, nie miałam najmniejszych szans na (r)o(z)budzenie go..... więc taka trochę przeposzczona jestem
ale obiecał, że dzisiaj stanie na wysokosci zadania

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj jest tutaj dość cicho - zapewne za sprawą pogody. Ja się chwilowo chłodzę w domu, bo na zewnątrz straszny upaaaał. Zaraz idę zrobić obiadek - dzisiaj penne z sosem pieczarkowo-śmietanowym, a do tego delikatne kąski z kurczaka. Mama sobie zażyczyła murzynka (w sensie ciasto ), tak więc to też muszę zrobić.
hehe ja też murzynka na niedzielę piekłam na obiad do teściówki

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki ;D
Ale pogoda! hmhmhm właśnie mój TŻ wyszedł do pracy i nie wiem czy pojedzie w delegacje czy na miejscu hmmm......
kurcze cos mnie brzuch pobolewa( ale lekko nie żeby bardzo) od wczoraj, nie ciągle no ale.. ;/ nie wiem co robić brać nospe(wziełam wczoraj jedną tab) czy iśc do lekarza (?)

21 TYDZIEŃ CZAS ZACZĄĆ

a my wczoraj spędziliśmy cały dzień nad wodą. Nieco mnie spiekło słoneczko na udach TŻ mi kupił Bavarię jabłkową bezalkoholową. To nie to samo, co Reds żurawinowy, ale zawsze przyjemność ogólnie weekend był leniwy i szkoda, że się skończył, bo mi się tak w pracy nie chce siedzieć, że masakra wczoraj wzięłam się jeszcze za segregowanie ciuszków i powoli ich pranie a z racji całego dnia na słońcu odpadłam po 22, więc w miarę wcześnie jak na mnie ostatnio
Niemniej jednak, miałam pobudkę o 3:30, bo komuś stała ale nawet mi się chciało

witam w 21 tygodniu i ja

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:34   #2996
misia1505
Rozeznanie

Witajcie. My też w sobotę zaliczyliśmy grila u naszych wspaniałych, "byłych" sąsiadów. Niedziela spokojnie, kawka, śniadanko, herbatka u rodziców, obiadek, leniuchowanie, długi spacerek w tym lody, kolacja i spanie

My też witamy się w 18 tc.
Stary 2012-08-20, 09:36   #2997
badziabadzia
Zakorzenienie

a ja się pochwalę, bo ostatnio kuzynka zaproponowała, że pożyczą nam wózek i całą masę rzeczy dla malucha więc może nie będzie trzeba aż tak dużo kupować
Stary 2012-08-20, 09:48   #2998
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35995193]Marsi, jak ty liczysz? Jeden miesiąc to 4,5 tygodnia. Czyli 5 miesiąc TRWA 22,5 tygodnia, dopiero pod koniec 23 tygodnia zaczyna się 6 miesiąc
[/QUOTE]

na pierwszej stronie jest napisane,że 5 miesiąc trwa do 22 tygodnia
zresztą no matter

jeju, jakie zrobiłam pyszne naleśniki na śniadanie- polane gorącymi malinami
oj będzie co zrzucać po ciąży
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:49   #2999
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też do czasu miałam "przyjaciółki". Jedna się nie odzywała od października, a jak usłyszała, że w ciąży jestem to na kawę przybiegła itp. Druga z kolei jest przyjaciółką, jak jej się nudzi, jak czegoś potrzebuje, lub chce się wygadać.
Ja nie narzekam akurat na przyjaciółki, ale jak teraz coraz częściej TŻ wyjeżdża służbowo to trochę źle samej, a dziewczyny co raz częściej mają swoich TŻ, swoje sprawy, wiadomo jak jest i cały czas na plotach nie ma się czasu spędzać
Stary 2012-08-20, 09:53   #3000
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
onella a co jak ciąża jest zagrożona? dla mnie to dziwne

wiecie co, mi teściowa opowiedziała,że moja sąsiadka z naprzeciwka była w ciąży w 7 miesiącu coś dzwignęła w pracy, dostała krwotoku i nie uratowali maluszka, pochowała córeczkę ze dwa miesiące temu
kurde tak mi jej strasznie szkoda bo ona taka młodziutka

wiem,że ciąża to nie choroba ale pracodawcy powinni być bardziej wyrozsumiali

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

gratuluje, jeszcze tydzieńi zaczniesz 6 miesiąc
masakra z tym dzieciątkiem... trzeba na siebie naprawdę uważać, a ja głupia walnęlam się niechcąco w ten brzuch (lekko no ale..)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Faktycznie powalają, ale przecież do szpitala nie pasuje w spranych domowych.... Zresztą ja praktycznie śpię w podkoszulkach (kupuje rozmiar XL przy moim M) i majtakch - a teraz to w ogóle bez majtek bo mnie uwierają
A do szpitala już widziałam u siebie na lokalnym bazarku takie fajne z bawełny rozpinane wzdłuż a nie po bokach, cena też przyjemna takze na pewno sie zaopatrzę w nie.

--

A na obiad... chyba udka wrzuce do piekarnika razem z ziemniaczkami będą się piekły i do tego jakaś surówka... Marchewka z jabłkiem - uwielbiam
Ja też śpie w gatkach i jakiejś podkoszulce, nie umiem spać w normalnej piżamie

ja na obiad mam jakąś zupę, chyba zarzucajkę babcia będzie robić a ja zaraz sobie zetrę jabłko i pomieszam z bananem

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

jeju, jakie zrobiłam pyszne naleśniki na śniadanie- polane gorącymi malinami
oj będzie co zrzucać po ciąży
lecę do CIebie hahaha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości