|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Jeśli chodzi o Douglasy i inne- najlepiej po wejściu wziąć coś do ręki i udać, że się to bierze, wtedy większy spokój
![]() Jak się w sklepie nie podoba to najlepiej go unikać- wiadomo, ale czasem trzeba coś kupić na szybko. Zauważyłam też, że jak się ogląda z miną 'nie wiem o co chodzi' to bardziej podchodzą, jak się od razu na pudełku szuka składu i go analizuje jak ja np, wtedy już 5 razy nie podejdą, bo chyba czują, że to osoba, która tak łatwo nie da sobie wcisnąć byle czego. A, że ilość próbek zależy od ubioru- racja. Przy tej samej ilości rzeczy można dostać 2 próbki za ciemnego podkładu ze średniej półki warte grosze (jak sobie stwierdzą, że pewnie rok zbierała na te 2 rzeczy na prezent dla kogoś) albo zestaw miniaturek liczony po cenach douglasowych warty np 100-150 zł i do tego inne próbki. Sprzedawczynie mają proste myślenie- dobrze ubrany=ma kasę, byle jak= nie ma. Są wyjątki, ale chyba jednak ubiór (nie mówię, że od razu balowa suknia i torebka za 10 tysięcy) ma jakieś powiązanie z ilością pieniędzy. A w sumie nie sama ilość pieniędzy się liczy, a chęć ich wydawania ![]() A po osobie ubranej w hity sezonu i pomalowanej według najnowszych trendów można się bardziej spodziewać chęci zostawienia gotówki w kasie. A na tym sklepowi zależy, więc takiej osobie da się więcej gratisów. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
A taka szminka plus mocny makijaż oczu i pełno różu na policzkach to dla mnie za wiele.
|
|
#1652 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
, nie sapia mi za plecami ochroniarze - a nie nosze ubran od Versace i w mojej ocenie nie wygladam na zadnego krezusa (ktorym zreszta nie jestem ).
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-08-20 o 00:38 |
|
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę? A ja ściągłam jej filmik wcześniej
Tak, tak mam materiał dowodowy i nie zawaham się go użyć
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, podobnie się czuję w Sephorze i Douglasie, dlatego mimo ochoty zobaczenia czegoś i być może kupna, nawet tam nie wchodzę. Najbardziej jednak drażni mnie, że ochroniarze mnie biorą za potencjalnego złodzieja, a przecież nie będę się ubierać jak na spotkanie biznesowe chcąc kupić tusz do rzęs:-/
|
|
|
|
#1655 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Oświadczam, że nie użyje go dalej .
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Douglasie i Sephorze mają z góry narzucone, jak mają się zachować - , że mają podejść do klienta, pokazać mu produkt, zaprezentować itp. Wkurzające, ale jeszcze da się znieść, jak nie są mega nachalne, ale niestety w 90% są i już Wam tłumaczę dlaczego - sprzedawcy w takich perfumeriach mogą bardzo szybko stracić pracę. Każda z nich jak kasuje ma swój kod (tak, jak w innych sklepach), tylko, że w D i S one są rozliczane ze sprzedaży na podstawie tzw. średniego koszyka sprzedawcy, który jest średnią z tego, co sprzedały i jeżeli ta średnia jest niska mogą wylecieć... Żeby było śmieszniej, taka średnia obliczana jest w taki sposób, że system zalogowany na dane konto sprzedawcy zapisuje, ile kobietka sprzedała pojedynczych produktów, a ile np tzw 'dwójek", czy "trójek", czy jeszcze więcej. Więc jeżeli ich średnia jest nie wiem 1.4 - to oznacza, że sprzedają same pojedyncze kosmetyki ( w opinii pracodawcy dyskwalifikujące w dalszej pracy), a jak ma np. 3.2 - to oznacza, że średnio sprzedaje po 3 kosmetyki jednemu klientowi.
Oto tajemnica nachalności ekspedientek. Strasznie im współczuję.
|
|
#1657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja kiedyś myślałam, że fajnie byłoby pracować w takim miejscu. Mimo wszystko ta praca musi być stresująca, ciągle być rozliczaną, pod presją |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie - moje dwie znajome z grupy tam pracowały, odeszły po dwóch miesiącach, bo nie wytrzymały presji. Dodatkowo, nie wiem, czy to już jakaś stała cecha tych perfumerii, ale podobno panuje tam nieprzyjemna atmosfera, ale trudno się dziwić, jak tam taki wyścig szczurów jest...
|
|
#1660 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie można zobaczyć to też gdzieś w internecie.
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa - oceniając klienta tylko po jego ubiorze generują straty, ponieważ są ludzie naprawdę majętni, a ubrani jak gorsza klasa średnia ![]() Jeśli im tak faktycznie zależy na kliencie, powinny ubiegać się o każdego. Nijak ich sytuacja ma się z olewaniem klienta ![]() PS Choć ja znam bardzo sympatyczne kobietki
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-08-20 o 09:57 |
|
|
|
|
#1662 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
. Z 2 lata temu udało mi się wytypować 3 fajne babki w jednej Sephorze, ale niestety już tam nie pracują, więc faktycznie rotacja pewnie jest spora. |
|
|
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na samej górze zaznacz opcję - Pokaż tylko przesłane filmy, a z rozwijanej listy po prawej wybierz Widok - Wszystko. Powinno działać Chyba, że masz tą jeszcze nowszą wersję YT, której mi jeszcze łaskawie nie włączyli.Ja jestem bardzo rzadko w Douglasie, ale nigdy (na szczęście) nie miałam żadnych złych doświadczeń
|
|
#1664 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
źródło http://media2.pl/media/94790-Trzy-po...a-i-Klich.html |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1666 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Szczerze wątpie by gdziekolwiek było to wrzucane w Internet ponieważ żaden z programów (produkcji polskiej) z TLC nie był nigdzie wrzucany. O ile na oficjalnej stronie amerykańskiego TLC dział z video jest bardzo rozbudowany to na polskim są tylko 'zapowiedzi' programów.
|
|
#1667 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1668 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezbyt do mnie przemawia ten argument ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Sama znam takich ludzi. Szczególnie zagranicą ![]() PS Sama nie umiem się modnie ubrać. Normalnie wyglądam, ale kosmetyki lubię kupować i to te droższe.
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-08-20 o 10:31 |
||
|
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona z mężem woli popływać łódką, pojeździć camperem zagranicą ![]() PS Nadal wydaje mi się, że ekspedientka nie jest od oceniania "kogo na ile stać" Można się grubo przejechać na takim toku rozumowania.
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-08-20 o 10:35 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Również znam takie osoby, które zarabiają bardzo dużo, a nie przywiązują wagi ani do ubrań ani np do wyposażenia mieszkania. Wszystko najtańsze, byle jakie i pieniądze wolą wydawać np na podróże : ) I też po nich nie widać, że mają tyle pieniędzy
podejście pań w D i S przypomina mi scenę z filmu "Pretty Woman" kto oglądał ten wie
|
#1673 |
|
Konto usunięte
|
Strój dnia u Nieesi:
http://www.youtube.com/watch?v=QVOSL...&feature=g-u-u + modne ostatnio przechadzanie się przy kamerze ![]() Torebka u Olimpii: http://www.youtube.com/watch?v=HrStM...layer_embedded Ze słynną ostatnio kopertówką od nietuzinkowej Powiem szczerze, że bardzo nie lubię torebek, które nie mam za copowiesić ani złapać bardzo jak dla mnie nieporęczne a wygoda musi być!
Edytowane przez b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d Czas edycji: 2012-08-20 o 11:01 |
|
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z kolei zauwazylam, że zazwyczaj ci, którzy kasy naprawde maja jak lodu to są (moim zdaniem) inteligentni i się z tym nie afiszuja. widuję takich co pokazują ile to maja kasy, bo maja ciuch od Tommiego Hilfigera i jezdza zarąbistą furą, tylko,że poza tym to nic więcej nie mają... [1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;35997557]Strój dnia u Nieesi: http://www.youtube.com/watch?v=QVOSL...&feature=g-u-u + modne ostatnio przechadzanie się przy kamerze ![]() Torebka u Olimpii: http://www.youtube.com/watch?v=HrStM...layer_embedded Ze słynną ostatnio kopertówką od nietuzinkowej Powiem szczerze, że bardzo nie lubię torebek, które nie mam za copowiesić ani złapać bardzo jak dla mnie nieporęczne a wygoda musi być![/QUOTE]jestem identycznego zdania, mam dwie kopertowki i w ogole ich nie używam. nie lubie tego typu torebek, są zwyczajnie niewygodne. |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja często wyglądam trochę :lumpowato:. Mam taki dziwny "fetysz" że np moje dżinsy zazwyczaj są pocięte, ten górny pasek z guziczkiem też jest odcięty, czasami zrobię jakąś posiepaną dziurkę przez którą przeciągnę apaszkę która sobie dynda gdzie chce, chodzę w związanych na pętelkę bokserkach-koszulkach( kiedy są za długie) albo po prostu je ucinam zostawiając bez podszywania. Zawsze miałam sentyment do takich szalonych bezdomnych Pań ze starych komedii :P Nie maluje się wiec ocenianie po makijażu też raczej odpada a na kosmetyki bardziej pielęgnacyjne czy perfumy wydaje mnóóóstwo . W uk to tam nikt nie zwraca na mnie uwagi az jestem ciekawa co by było w takim S czy D w PL :P
Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2012-08-20 o 12:13 |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;35997557]Torebka u Olimpii:
http://www.youtube.com/watch?v=HrStM...layer_embedded Ze słynną ostatnio kopertówką od nietuzinkowej Powiem szczerze, że bardzo nie lubię torebek, które nie mam za copowiesić ani złapać bardzo jak dla mnie nieporęczne a wygoda musi być![/QUOTE]ja nie mam ani jednej kopertówki, bo mam schize, że bym ją gdzieś zostawiła ja mam talent do tego poza tym bałabym się złodziei... normalne torebki z ramienia kradną, a co dopiero jak się niesie w ręce no chyba, że taka torebka tylko na jakieś wyjścia, a nie na łażenie po mieście, sklepach itp
|
#1677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;35998271]haha... podzielamy jeden talent
[/QUOTE] ej bo tego naprawdę trzeba pilnować jak oka w głowie jak idę do sklepu z normalną torebką, pooglądać coś to oczywiste że nie zdejmuje z ramienia, bo mam wolne ręce. A tu? No mówię ja bym ją w pierwszym lepszym sklepie zostawiła -.-
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kopertówkę na wesele i... od tego czasu nie użyłam jej ani razu
Tak niepraktycznej torebki świat nie widział
|
|
|
|
#1680 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

, nie sapia mi za plecami ochroniarze - a nie nosze ubran od Versace i w mojej ocenie nie wygladam na zadnego krezusa (ktorym zreszta nie jestem
Tak, tak mam materiał dowodowy i nie zawaham się go użyć 
A ja kiedyś myślałam, że fajnie byłoby pracować w takim miejscu. Mimo wszystko ta praca musi być stresująca, ciągle być rozliczaną, pod presją

Mam nadzieję, że będzie można zobaczyć to też gdzieś w internecie.

. 

poza tym bałabym się złodziei... normalne torebki z ramienia kradną, a co dopiero jak się niesie w ręce
no chyba, że taka torebka tylko na jakieś wyjścia, a nie na łażenie po mieście, sklepach itp