|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
ale ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa
Śliwenko zamówiłam fotki dzisiaj u tego sprzedawcy, którego polecałas mam nadzieję, ze będę równie zadowolona jak Ty ale ładowały mi się mega długo prawie 300 wysłałam
Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2012-08-19 o 20:43 |
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc ![]() Spedzilismy dzis pol dnia nad woda-bylismy na basenie i u babci. Fajnie grzalo slonko-a ja chyba murzynka zostane haha |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Czeszko
![]() Melduję, że cali i zdrowi wróciliśmy Wycieczka baaaaardzo udana... aczkolwiek upal dawal sie we znaki... wczoraj bylo chyba z 40 stopni i myslelismy ze oszalejemy z ciepla a tu trzeba bylo chodzic i zwiedzac dzis to samo... w naszym nie klimatyzowanym autku myslalam ze nie dojedziemy do domu ![]() Ogolnie muszę powiedzieć, że Belgia nas szczegolnie nie urzekla w pierwszy dzien przejazdem stanelismy w Antwerpii - musze przyznac ze miasto bardzo ladne i wizualnie spodobalo mi sie chyba nawet bardziej niz bruksela... oczywiscie szlak turystyczny, bo jak juz sie z niego zeszlo to syf i smrod ciezko tez bylo znalezc jakas restauracje na obiad bo w kolo albo fast foody albo smierdzialo.... nio ale w koncu cos zjedlismy co nas najbardziej wkurzylo to to ze nie dosc ze stalismy na mega drogim parkingu to jeszcze sie okazalo, ze nie da sie na nim zaplacic gotowka... nie zauwazylismy tego przy wjezdzie bo w zyciu by nam cos takiego do glowy nie przyszlo... patrzylismy tylko na cene ale jako ze i tak nie wiedzielismy czy w poblizu i gdzie znajdziemy tanszy parking to stanelismy... rozumiem, ze jest to wygodne dla tubylcow, ale dla turystow, nie majacych belgijskiej karty juz niekoniecznie... potem tz sie troche zdenerwowal bo ciezko nam bylo wyjechac z tej antwerpii bo nasz gps wariowal i nie mogl sie zdecydowac, a belgowie jezdza masakrycznie... Iwka holendrzy faktycznie tez ![]() pod koniec dnia dotarlismy do brukseli i do naszego hotelu i zaopatrzeni w arsenal piw padlismy do lozek W piatek rano pojechalismy zwiedzac Atomium i tam mi sie bardzo podobalo tylko oczywiscie znowu nie moglo byc wszystko super, bo wyczytalam w necie ze mozna wykupic bilet laczony do parku miniatur i oceanarium... nio i chcielismy z tztem zwiedzic oba te miejsca i po przybyciu na miejsce okazalo sie, ze rzeczywiscie jest cos takiego jak bilet laczony do mini europa + oceanade... wiec juz nie pytalam co to to oceanade jest bo bylam pewna ze oceanarium... nio i zwiedzilismy mini europe i idziemy do oceanarium... wchodzimy, zrobili nam zdjecia z jakas maskotka, schodzimy nizej a tam patrzymy szatnia do przebrania sie... okazalo sie ze jest to aquapark... ja jeszcze przez chwile sie ludzilam ze sa 2 rzeczy obok siebie (bo dokladnie tak wyczytalam w internecie, ze jest aquapark, a obok oceanarium) i pytam babki, gdzie jest oceanarium... ta na mnie zdziwiona "no na dole, nie chcecie plywac?" a ja do niej "plywać?, ja chce oglądać foki"nastepnego dnia udalismy sie do centrum brukselii... owszem centrum ladne, kawiarenki, restauracyjki i tak dalej, ale w ten dzien juz bylo mega upalnie i mega nas to chodzenie wykonczylo... zreszta wg nas niektore te zabytki mega przereklamowane np jest figurka sikajacego chlopca i wszyscy sie tak zachwycaja nia... a figurka ma z 30 cm pewnie gdyby nie tlum ludzi to bysmy ja przeszli i nie zauwazyli... to juz u mnie w bielsku byl wiekszy sikajacy chlopiec jest jeszcze ponoc sikajaca dziewczynka, ale nie moglismy ja znalezc.... jeszcze w tym upale wybralismy sie zobaczyc parlament i byla to mega dluga wycieczka... w ogole to miasto jest jakies zle oznakowane... czesto drogowskazy do zabytkow byly poprzekrecane a mape mielismy z hotelu to byla w ogole do niczego dzisiaj rano podjechalismy jeszcze do waterloo i tu znowu niespodzianka... w calej miescinie nie da sie znalezc czynnej stacji benzynowej jedynie co to mozna zaplacic karta... potem pojechalismy na stacje przy autostradzie i byla otwarta, ale zeby zatankowac gaz to trzeba najpierw zaplacic, a dopiero potem tankowac... i musisz sobie oszacowac za ile ci wejdzie do baku... benzyne na szczescie normalnie sie tankowalo, ale mamy auto na gaz w ogole cala ta belgia to jakas niepomyslana...takze jak kupowalismy bilety na tramwaj to trzeba bylo miec albo odliczone monety, albo karte, bo papierkow nie przyjmowalo... ciezko jest byc tam turysta ![]() a poza tym to brudno, wszedzie na drodze smieci i butelki (tz stwierdzil ze powoli jestesmy zgermanizowani skoro nam to przeszkadza) i drogo (Iwka w Niemczech jest duzo taniej, wiem ze bylam w stolicy, ale mieszkalismy na obrzerzach miasta i robilismy zakupy w markecie i ceny nas przerazily... tzn nie analizowalam wszystkiego ale ser, wedline, piwo, owoce mozna u nas kupic duuuuzo taniej) poza tymi wszystkimi minusami wycieczka baaaardzo udana Iwka niestety nie zdazylismy juz dojechac do Bruggi ale wymyslilismy ze poczatkiem przyszlego roku jak pojedziemy do mojego brata do anglii zrobimy sobie tam przystanek... teraz bylo za malo czasu...w ogole to ta bruksela kojarzyla nam sie z polska ufff ale sie rozpisalam a mialam sie tylko przywitac... jutro postaram sie wrzucic fotki do klubu, bo teraz laduje je na picasse ![]() a teraz ide juz spac (choc nie wiem czy usne bo jest meeeeega goraco) bo jutro rano ide do szkoly... ale mi sie nie chce
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2012-08-19 o 22:25 |
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dzisiaj nie witałam...
Więc dobry wieczór i dobranoc Tż pojechał...no i co tu dużo mówić
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko
Samba uuu ale miałaś wycieczkę, super
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki ale ledwo się ze śmiechu powstrzymałam, aż się oplułam, obsmarkałam i popłakałam ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
mam nadzieję że szybko ten czas zleci
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() bzyczka - przytulam
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Hello - chyba dzisiaj jestem pierwsza
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kiedy dokładnie wrócą to nikt nie wie, tzn pewnie wiedzą dowódcy kiedy ma się skończyć poligon a kiedy oni złożą sprzęty i sprzątną po sobie to wiesz. Początek października.
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bzyczko jakieś plany na ten czas aby szybciej zleciał?? |
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy montujecie? a w jakich kolorach masz łazienkę? a co z baterią umywalkową?Cytat:
) jestem bardzo ciekawa czy farba sie wypłucze. Bo kolor poziom wyzej czyli 5 to już na pewno dla mnie za ciemny
|
||
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy dzień z dziećmi za mną!!!!
![]() przeżyłam ![]() ![]() Cytat:
![]() a łazienkę mamy czerwoną i kupiliśmy to tylko dlatego że nasza wannowa przeciwka jest stara i kurkowa więc wymienić i tak musieliśmy, umywalkową wymienimy przy najbliżeszej okazji jeśli owo będzie.. i tak łązienka póki co to prowizorka w najbliższych 2 latach do zmiany, ale póki co robimy pokój pata i przedpokój
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-08-20 o 11:13 |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Mąż dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie, mała tęskni za nim strasznie. Wpadł na chwilkę bo czegoś zapomniał, to potem stała pod drzwiami i waliła w nie rączkami wołając "tata" ![]() A ja próbuję znowu wpaść w rytm dnia bez męża. Obiad mam od wczoraj, zupę pomidorową, teraz gotuję kompot z malin i gruszek i zajadam się plackiem z gruszkami popijając kawką. Błogo mi ![]() Wczoraj po południu wpadli do nas znajomi na kawkę i jeszcze wieczorem wyciągnęli nas na spacer nad zalewem Było super, Marcela piszczała na widok wody, dobrze że miałam dla niej jakieś ciuszki na przebranie bo była cała mokra
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu ojoj to mała bardzo musi tęsknić za tatą.
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi sie podobać
|
|
|
|
|
#259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ceny mają takie jak i u nas niestety ![]() Obiecuję, że jak pojedziesz do Bruggi będziesz miała kompletnie inną opinię. Ja się tak trochę rozczarowałam Gandawą, ponieważ w przewodnikach opisywali jako cud nad cudami a to takie sobie miasto jak miasto, trochę więcej zabytków i już. Co do śmieci - centrum u nas wygląda podobnie, nikt w weekend tego nie sprząta, dlatego są śmieci (wiele osób wywala śmieci na ulicę, bo po co szukać kosza), a poza tym w części dzielnic wystawia się worki ze śmieciami do zabrania prosto na ulicę, nie ma kontenerów. Jak się je wystawi w nocy to dodajcie sobie do tego mnóstwo wolno żyjących kaczek, łabędzi i mew, które w tych workach szukają jedzenia - śmieci są wszędzie. Cudnie wygląda to na jednej z głównych ulic Amsterdamu ![]() Aha - jak Ty chłopcem ja się tak rozczarowałam "Słonecznikami" van Gogha - zawsze na plakatach są takie duże, a to takie małe w życiu bym za to tyle kasy nie dała![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Samba ale wycieczka
a z tymi fokami to padłam Rosi też słyszałam, ze to ostatni tydzień ciepła. Choć ja na Twoim miejscu i tak bym się zdecydowała, zawsze to jakies oderwanie od rzeczywistości, a poza tym klimat i to powietrze Bzyczko Hej
|
|
|
|
#262 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie mam żadnych planów na ten czas, sama nie wiem co będę robić, albo co mogłabym robić.
No wizaż oczywiście, codziennie tu jestem ale ileż można a do ego teraz jest tak upalnie u nas że nie można nawet iść na spacer :/
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tz puscil mega focha wiec w samej sytuacji do smiechu nie bylo ![]() Cytat:
poza tym szynka, ser na kanapki tez 2 razy drozsze, winogrona drozsze... jedyne co bylo tansze to gaz na stacji w Waterloo, ale nie dalo sie go zatankowac bez karty... na autostradzie juz byl w podobnej cenie do naszej ![]() a co do smieci to pewnie tez dlatego, ze nie mieszkamy w wielkim miescie... u nas wszystkie ulice sa czysciutkie, a tam tylko sie wyszlo poza glowny deptak i juz sajgon i nie mowie o wystawionych workach na smieci tylko porozrzucanych butelkach, reklamowkach, papierkach i co tylko ![]() Musimy sie wybrac koniecznie do tej Bruggi, ale teraz bylo za malo czasu... owszem moglismy jechac w niedziele i wracac do niemiec dopiero wieczorem, ale wycieczka juz i tak byla dosc intensywna, a upal niemilosierny wiec wolelismy przelozyc to na raz nastepny... moze jakies last minute? ja i tak bym jechala chocby tak jak mowisz polazic w kurtce... wiadomo, ze lepiej miec pogode, ale zawsze to relaks i oderwanie od rzeczywistosci... w domu tak nie wypoczniecie ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Wrocilam wlasnie ze szkoly... ufff skonczyly sie wakacje...dostalam tyle zadania ze nie wiem jak na jutro to odrobie masakra... juz zapomnialam jak to jest byc uczniem na razie sie czuje taka zieloniutka ale jest fajnie heheh
|
||
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
No dla morze to nie tylko opalanie i kąpanie się, tylko sam klimat morski uwielbiam i spacery po brzegu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję ze mi się uda ![]() ![]() zapraszam do mnie!!! ![]() ![]() nie gwarantuje pogody ale rozrywkę!!
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Tak jak Marta dzis powrot do pracy...ach za malo tydzien urlopu ![]() ![]() Wypluskalismy sie z Tomem w basenie bo grzeje ach grzeje slonko. Rosi - teraz jadac w ciemno na bank cos znajdziecie nad morze, bo sezon sie po woli konczy. Tylko tak jak mowisz-bedzie pogoda to jazda. A moze ewentualnie Tatralandia lub Besenova? Tak przynajmniej masz zagwarantowana cieplą wodę w basenach
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

mam nadzieję, ze będę równie zadowolona jak Ty 

reszta zakupów w tygodniu i w przyszły week ruszamy!
w pierwszy dzien przejazdem stanelismy w Antwerpii - musze przyznac ze miasto bardzo ladne i wizualnie spodobalo mi sie chyba nawet bardziej niz bruksela... oczywiscie szlak turystyczny, bo jak juz sie z niego zeszlo to syf i smrod
sorki ale ledwo się ze śmiechu powstrzymałam, aż się oplułam, obsmarkałam i popłakałam 

kiedy montujecie? a w jakich kolorach masz łazienkę? a co z baterią umywalkową?