Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 09:40   #4561
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość

Z tymi gratulacjami to wiecie, wiek nie broni przed wpadką. Moja siostra cioteczna zaliczyła wpadkę, a ma 35 lat. Jak piszesz słitaśne komcie to nigdy nie wiesz. Jak wie się, że ktoś bardzo chciał dziecka, to pewnie, można pogratulować. Ale tak, to gratulujemy serio tylko naturalnych funkcji macicy.
dlatego ja nikomu nie gratuluję no, z wyjątkiem bliskich mi osób, które wiem, że z faktu ciąży się serio cieszą.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-20 o 09:41
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:12   #4562
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Nie rozumiem przyjaciółki mojej siostry
Dziewczyna od jakiegoś czasu spotyka się z kolesiem, na którym coraz bardziej jej zależy. Ostatnio nie wylogował się z fejsa na jej laptopie, więc coś ją podkusiło sprawdzić jego pocztę. Okazało się, że koleś kręci na dwa albo trzy fronty.
Co mnie dziwi? A no to, że ona do tej pory mu nie powiedziała o tym, że wie, bo... nie chce się przyznać, że przejrzała mu fejsa No sorry, ale jeśli mnie facet by zdradzał(odpukać), to gdzieś bym miała, że szpiegowanie fb jest lamerskie i zrobiłabym armagedon. Zwłaszcza, że takiego delikwenta już bym raczej nie chciała spotkać
Teraz ta dziewczyna zachowuje się jak histeryczka, ciągle kłóci się z tym chłopakiem(na inne tematy niż TEN ), że w końcu on ją rzuci
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:12   #4563
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi piętnowanie małoletnich matek. No jeju, zdarzyło się. Takie najeżdżanie na nie do końca ogarniętą psychicznie dziewczynę może skutkować porzuceniem dziecka albo urodzeniem go na jakiejś działce (dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie o takim przypadku mówili). A najbardziej dziwi mnie postawa rodziców: masz dzieciaka to spier.... z domu Normalnie stosunek do własnej pociechy i przyszłego wnuka... tylko "pogratulować". Dziewczyna popełniła jakiś tam błąd młodości no i świat się nie zawalił. Powinno się takie wspierać. Z resztą uważam, że w szkołach przydałaby się porządna edukacja seksualna a nie kalendarzyki, pszczółki i boćki . Powinny być porządne poradnie dla zagubionych nastoletnich matek i zapewniane wsparcie. A nie, że potem wywalają dzieci do śmieci albo robią z nimi gorsze rzeczy.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:23   #4564
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Dziwią mnie moi znajomi (16-19 lat) który wstawiają zdjęcia swoich dzieci na fb.. Nie chodzi mi o zdjęcia, ale o sam fakt. Normalnie mam ochotę pod każdym zdjęciem napisać "gumek nie mieliście?"
A cóż Tobie przeszkadza,że mimo ,nawet, wpadki, są szczęśliwi i dumni z dziecka
Ja akurat prawie w ogóle nie wstawiam zdjęć,ale rozumiem ludzi, którzy to robią, szczerze to wolę to niż jakieś durne obrazki z demotywatorów

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi piętnowanie małoletnich matek. No jeju, zdarzyło się. Takie najeżdżanie na nie do końca ogarniętą psychicznie dziewczynę może skutkować porzuceniem dziecka albo urodzeniem go na jakiejś działce (dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie o takim przypadku mówili). A najbardziej dziwi mnie postawa rodziców: masz dzieciaka to spier.... z domu Normalnie stosunek do własnej pociechy i przyszłego wnuka... tylko "pogratulować". Dziewczyna popełniła jakiś tam błąd młodości no i świat się nie zawalił. Powinno się takie wspierać. Z resztą uważam, że w szkołach przydałaby się porządna edukacja seksualna a nie kalendarzyki, pszczółki i boćki . Powinny być porządne poradnie dla zagubionych nastoletnich matek i zapewniane wsparcie. A nie, że potem wywalają dzieci do śmieci albo robią z nimi gorsze rzeczy.
dokładnie
Nie popieram rodzicielstwa małoletnich,ale jeśli już się zdarza, to taka mama powinna mieć wsparcie.Dorosłej matce bywa ciężko a co dopiero zagubionej nastolatce.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

I jeszcze rozwala mnie jak potem jej rówieśnice robią sobie ploty jaka to ona nie jest, jaka głupia, bo w ciąży itp. itd.-same niby takie święto....we i najmądrzejsze:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:26   #4565
201604181004
Konto usunięte

wszystkie piętnujące kato-polaczki zwłaszcza te stare blokowe babcie co słuchają radia maryja powinny się cieszyć że zdecydowały się po pierwsze urodzić, po drugie zatrzymać to dziecko i wychowac;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:29   #4566
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
...No sorry, ale jeśli mnie facet by zdradzał(odpukać), to gdzieś bym miała, że szpiegowanie fb jest lamerskie i zrobiłabym armagedon. Zwłaszcza, że takiego delikwenta już bym raczej nie chciała spotkać
Teraz ta dziewczyna zachowuje się jak histeryczka, ciągle kłóci się z tym chłopakiem(na inne tematy niż TEN ), że w końcu on ją rzuci
Jaki tam armagedon? Można tez na bambus takiego posłać, odprawić z kwitkiem, powiedzieć bye bye... Jak się zacznie wypytywać dlaczego - to zbyć tekstem "A to już sam powinieneś wiedzieć."

Kolejna rzecz, którą kobieta robić i lubić powinna: wczoraj mój teść mało nie wyszedł z siebie, chciał żebym sobie poszła nazrywać malin i narobić dziecku dobrego soczku na zimę. Ja pitolę... malin może na dwa słoiczki i ja mam się z tym babrać... Nie przeczę, zdrowe to na pewno, ale nie mógł on chyba zrozumieć, że nie każdy robi weki, nie każdy to lubi. Ja nienawidzę, nie umiem nawet. Już wolę mrozić owoce jak są ładne. Ale jak to? To w Polsce istnieją ludzie, którzy nie robią weków? Przecież to taki nasz sport narodowy... babski, żeby nie było.
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:39   #4567
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja nie próbowałam robić, więc nawet nie wiem, czy umiem, czy nie . Przyznam, że mi się po prostu nie chcę i nie mam gdzie tego przechowywać. Jak będę potrzebowała dżem czy inne ogórki, to sobie pójdę i kupię. Na szczęście w Wiatrakowie takie mają, więc weków nie muszę robić.

A takie "jechanie" po nastoletnich mamach przez "koleżanki" to mnie rozwala. Same się pewnie puszczają na prawo i lewo. Jednej się zdarzyła wpadka i już wyzywana jest od najgorszych. No i fakt... jaśnie oświecone kato-polaczkowe pitolenie przez starsze panie. Same zapomniały już, że za ich czasów wychodziło się za mąż w wieku 18 lat albo wcześniej i że większość małżeństw prawdopodobnie była dlatego, bo dziecko w drodze .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 10:43   #4568
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
A cóż Tobie przeszkadza,że mimo ,nawet, wpadki, są szczęśliwi i dumni z dziecka
Ja akurat prawie w ogóle nie wstawiam zdjęć,ale rozumiem ludzi, którzy to robią, szczerze to wolę to niż jakieś durne obrazki z demotywatorów
no tak, ale czy to takie fajne chwalić się w 80% przypadków swoją nieodpowiedzialnością i niefrasobliwością?
układa się, super, świetnie, ale jak jest to już kolejna nastoletnia osoba to jest dziwne i jest to jakiś problem.
jak wspomniane było wyżej - w szkołach powinny być przeprowadzane lekcji nt antykoncepcji, a nie tzw wdżwr, które daje nic

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
A takie "jechanie" po nastoletnich mamach przez "koleżanki" to mnie rozwala. Same się pewnie puszczają na prawo i lewo. Jednej się zdarzyła wpadka i już wyzywana jest od najgorszych. No i fakt... jaśnie oświecone kato-polaczkowe pitolenie przez starsze panie. Same zapomniały już, że za ich czasów wychodziło się za mąż w wieku 18 lat albo wcześniej i że większość małżeństw prawdopodobnie była dlatego, bo dziecko w drodze .
a niech się wszystkie puszczają tylko żeby uważały na antykoncepcje, a nie, że potem szybki ślub i jeszcze szybszy rozwód

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:45   #4569
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie próbowałam robić, więc nawet nie wiem, czy umiem, czy nie . Przyznam, że mi się po prostu nie chcę i nie mam gdzie tego przechowywać. Jak będę potrzebowała dżem czy inne ogórki, to sobie pójdę i kupię. Na szczęście w Wiatrakowie takie mają, więc weków nie muszę robić.
No nie? Tylko dla mojego teścia wszystko kupne (przetwory, ale też świeże warzywa czy owoce z targu, nie prosto od "chłopa") to jest chemia. Nawet jak pisze na opakowaniu, że nie ma chemii, to i tak pewnie jest chemia. Tylko od niego z prowizorycznego ogródka jest cacy. Ja wiem w jakim środowisku żyjemy i co jemy, czym są nawożone płody rolne i jak to się przetwarza (zwłaszcza że bardzo zwracam uwagę na składy, zwłaszcza jak mam tym dziecko karmić). Straszne no... chemia panie, sama chemia...
Stary 2012-08-20, 10:50   #4570
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość

a niech się wszystkie puszczają tylko żeby uważały na antykoncepcje, a nie, że potem szybki ślub i jeszcze szybszy rozwód

Ślub i ten rozwód, o których piszesz, za Twoje pieniądze są robione, że się tak martwisz?

O ludzie, każdy ma swoje życie do przeżycia, i niech ten każdy lepiej pilnuje swoich własnych błędów.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:54   #4571
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

Ślub i ten rozwód, o których piszesz, za Twoje pieniądze są robione, że się tak martwisz?

O ludzie, każdy ma swoje życie do przeżycia, i niech ten każdy lepiej pilnuje swoich własnych błędów.
odnosiłam się do posta MinikiFaustyny stąd to wulgarne słowo

oczywiście, nie jest to moja sprawa, nie moje życie i błędy, ale jest to typowy schemat powtarzany przez młodych ludzi. lepiej zapobiegać niż cierpieć

Mother

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 10:55   #4572
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak, ale czy to takie fajne chwalić się w 80% przypadków swoją nieodpowiedzialnością i niefrasobliwością?
układa się, super, świetnie, ale jak jest to już kolejna nastoletnia osoba to jest dziwne i jest to jakiś problem.
jak wspomniane było wyżej - w szkołach powinny być przeprowadzane lekcji nt antykoncepcji, a nie tzw wdżwr, które daje nic

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ale to co, skoro zdarzyła się ta wpadka, ale urodziła dziecko i je zatrzymała to teraz ma ukrywać przed światem/wstydzić się/chować w piwnicy do końca życia? No bo przecież potem będzie dziwne, że w tym wieku ma już takie duże dziecko, prawda?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:59   #4573
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ale to co, skoro zdarzyła się ta wpadka, ale urodziła dziecko i je zatrzymała to teraz ma ukrywać przed światem/wstydzić się/chować w piwnicy do końca życia? No bo przecież potem będzie dziwne, że w tym wieku ma już takie duże dziecko, prawda?
O tym samym pomyślałam.
Stary 2012-08-20, 10:59   #4574
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
a skąd, że ukrywać. kurczę, zawsze coś poplączę. chodzi o to, że ilość tych matek świadczy o kiepskiej świadomości narodu nt antykoncepcji. zgadzam się z MonikąFaustyną, że powinni jej uczyć.

Mother
Stary 2012-08-20, 11:03   #4575
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd, że ukrywać. kurczę, zawsze coś poplączę. chodzi o to, że ilość tych matek świadczy o kiepskiej świadomości narodu nt antykoncepcji. zgadzam się z MonikąFaustyną, że powinni jej uczyć.
Tu, gdzie mieszkam, jest odwrotnie. W pierwsze ciąże zachodzą najczęściej po 30. i jak chodziłam do położnej, to byłam chyba najmłodsza w poczekalni (a mam 25 lat). Do tego młodo wyglądam, więc dla nich widok był co najmniej egzotyczny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 11:06   #4576
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Tu, gdzie mieszkam, jest odwrotnie. W pierwsze ciąże zachodzą najczęściej po 30. i jak chodziłam do położnej, to byłam chyba najmłodsza w poczekalni (a mam 25 lat). Do tego młodo wyglądam, więc dla nich widok był co najmniej egzotyczny.
co kraj to obyczaj.
i nie chodziło mi o to, że należy się wstydzić dzieci, ale ciąża w wieku lat 16-18 nie jest "normalna" (nieodpowiednie słowo, ale niech będzie), a zapewne wynika z poglądów typu "gumka psuje chwile"

Mother
Stary 2012-08-20, 11:13   #4577
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to dziwi. Sama mam przyjaciółkę, która wpadła z chłopakiem w wieku 18 lat i co? Wstawia zdjęcia, bo teraz synek jest dużą częścią jej życia. Nie wiem dlaczego kogoś to dziwi, bo co? Bo ma tylko 19 lat?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:14   #4578
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
co kraj to obyczaj.
i nie chodziło mi o to, że należy się wstydzić dzieci, ale ciąża w wieku lat 16-18 nie jest "normalna" (nieodpowiednie słowo, ale niech będzie), a zapewne wynika z poglądów typu "gumka psuje chwile"
No nie jest czymś "normalnym", jak to nazwałaś. Dlatego powinno się edukować młodzież. Ale jak już się zdarzy, to nie powinno się piętnować, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Ja byłam lekko zdołowana faktem ciąży na początku, bo miałam nieco inne plany, a co dopiero osoba około 10 lat ode mnie młodsza
Stary 2012-08-20, 11:14   #4579
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
wszystkie piętnujące kato-polaczki zwłaszcza te stare blokowe babcie co słuchają radia maryja powinny się cieszyć że zdecydowały się po pierwsze urodzić, po drugie zatrzymać to dziecko i wychowac;p
mnie dziwią takie teksty, świadczą wg mnie o braku szacunku do ludzkich poglądów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 11:14   #4580
201604181004
Konto usunięte

przestań naprawiać świat bo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu... zgadzam się z dzustam
Stary 2012-08-20, 11:17   #4581
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
mnie dziwią takie teksty, świadczą wg mnie o braku szacunku do ludzkich poglądów
Nie mam szacunku dla poglądów, które obrażają innych ludzi. Jeśli ktoś kogoś nie szanuje zasłaniając się jakąś ideologią, to niby czemu ja mam go szanować? Ani wiek, ani nic takiego nie mają w tym momencie znaczenia.
Stary 2012-08-20, 11:17   #4582
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3599834 8]Jaki tam armagedon? Można tez na bambus takiego posłać, odprawić z kwitkiem, powiedzieć bye bye... Jak się zacznie wypytywać dlaczego - to zbyć tekstem "A to już sam powinieneś wiedzieć."

Kolejna rzecz, którą kobieta robić i lubić powinna: wczoraj mój teść mało nie wyszedł z siebie, chciał żebym sobie poszła nazrywać malin i narobić dziecku dobrego soczku na zimę. Ja pitolę... malin może na dwa słoiczki i ja mam się z tym babrać... Nie przeczę, zdrowe to na pewno, ale nie mógł on chyba zrozumieć, że nie każdy robi weki, nie każdy to lubi. Ja nienawidzę, nie umiem nawet. Już wolę mrozić owoce jak są ładne. Ale jak to? To w Polsce istnieją ludzie, którzy nie robią weków? Przecież to taki nasz sport narodowy... babski, żeby nie było. [/QUOTE]
Może źle się wyraziłam Gdybym była w takiej sytuacji, to od razu po dowiedzeniu się prawdy, bez cackania pozbyłabym się takiego faceta. Powiedziałabym, co wiem i skąd, pożegnałabym się kulturalnie i wyrzuciłabym takiego ze swego życia

Co do weków: moja mama powoli przekonuje się do mrożenia owoców Ale i tak mamy już pół spiżarni dżemów truskawkowych(których nikt nie je).
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:20   #4583
Troian
Raczkowanie

Fakt, piętnować nikogo nie można. Jednak dziwi mnie, że w dobie internetu, gdzie można samemu się douczyć, wiedza na te tematy u młodych ludzi, często jest zerowa i np. są święcie przekonani, że podczas pierwszego razu nie można zajsć w ciążę (lub inne, równie absurdalne rzeczy).

Nie piętnuję osób, którym w młodym wieku zdarza się wpadka, ale szczerze mówiąc, dziwi mnie, jak często ma to miejsce. Najzwyczajniej w świecie, żal mi takich osób, bo często są niegotowi na taki gwałtowny skok w dorosłość, a co najistotniejsze, zapewnienie dobrej opieki takiemu dziecku.

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-08-20 o 11:58
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:21   #4584
megamag
BAN stały

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3599834 8]
Kolejna rzecz, którą kobieta robić i lubić powinna: wczoraj mój teść mało nie wyszedł z siebie, chciał żebym sobie poszła nazrywać malin i narobić dziecku dobrego soczku na zimę. Ja pitolę... malin może na dwa słoiczki i ja mam się z tym babrać... Nie przeczę, zdrowe to na pewno, ale nie mógł on chyba zrozumieć, że nie każdy robi weki, nie każdy to lubi. Ja nienawidzę, nie umiem nawet. Już wolę mrozić owoce jak są ładne. Ale jak to? To w Polsce istnieją ludzie, którzy nie robią weków? Przecież to taki nasz sport narodowy... babski, żeby nie było. [/QUOTE]

Może po prostu jeszcze nie załapał, że teraz takie rzeczy się kupuje za grosze. Mam wrażenie, że dla wielu osób z poprzednich pokoleń co innego jest cenne, ot choćby takie domowe przetwory to wielka wartość. Może dlatego, że kiedyś nie było. Dla nas co innego jest cenne, (nowy telefon na przykład) a nie jakieś tam jedzenie, dostępne w każdym sklepie. Stąd takie kwasy.

Ostatnio moja leciwa sąsiadka była oburzona, że ktoś dobrą sukienkę wyrzucił do śmietnika. Że przecież to się jeszcze może komuś przydać. Ja też wyrzucam albo ścierę robię, wcale mi nie szkoda. Inne pokolenie po prostu.

Dla nas, jak maliny gniją na krzaku, to niech gniją, co nie zjem niech sobie ptaki zjedzą, ale dla starszej osoby to zbrodnia.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:27   #4585
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Czy mama ma 15, czy 40 lat, każda ma takie samo prawo pochwalić się swoim dzieckiem i nie chować z nim po piwnicach, bo ,,nie wypada":/

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2012-08-20, 11:28   #4586
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Może źle się wyraziłam Gdybym była w takiej sytuacji, to od razu po dowiedzeniu się prawdy, bez cackania pozbyłabym się takiego faceta. Powiedziałabym, co wiem i skąd, pożegnałabym się kulturalnie i wyrzuciłabym takiego ze swego życia
Spoko, z grubsza zrozumiałam, tylko pomyślałam od razu, że szkoda nerwów na jakiekolwiek dalsze rozmowy, wyjaśnianie, cokolwiek - armagedon czyli w moim rozumieniu afera i awanturka . A z całokształtem się zgadzam.

A co do nastoletnich ciąż, z grubsza mi to zwisa i powiewa, ale przeraża mnie stan wiedzy na temat antykoncepcji w naszym pięknym kraju. Nastolatkom brakuje rzetelnych informacji, jak już się ktoś czegoś dowiaduje to nigdy nie wiadomo czy z pewnego źródła - bo i szkoła i rodzice umywają łapy. A potem takie kwiatki, że szesnastka głosi wszem i wobec jak to seks z gumką jest niczym lizanie lizaka przez papierek... A skąd to się takiej smarkuli podobne przekonania wzięły? Jakaś dojrzała para, która wie dokładnie co to ten seks i z czym to się je może sobie wyrobić takie a nie inne zdanie, ale dzieciaki, które dopiero zaczynają?
Stary 2012-08-20, 11:28   #4587
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mama ma 15, czy 40 lat, każda ma takie samo prawo pochwalić się swoim dzieckiem i nie chować z nim po piwnicach, bo ,,nie wypada":/
zgadzam się
Stary 2012-08-20, 11:29   #4588
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Stary 2012-08-20, 11:31   #4589
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
w jakim świecie ty żyjesz o nazistach też się nie wypowiesz negatywnie żeby przez przypadek nie okazać braku szacunku do ich poglądów? i masz rację, nie mam szacunku do wszystkich poglądów które dyskryminują kogoś ze względu na płeć, wiek, pochodzenie. Póki co żyję z tym i mi bardzo dobrze
Stary 2012-08-20, 11:32   #4590
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

A rodzic nieletniej matki/ojca ma zasrany obowiązek pomóc.Jeśli nie był w stanie rozmawiać z dzieckiem na tematy seksu, antykoncepcji,bo takie brzydkie słowa nie przechodzą mu przez świętą buźkę, lub żył w mniemaniu, że Jasio i Marysia to się jeszcze bawią w piaskownicy, no to trzeba znaleźć się w nowej roli babci i dziadka i wykonywać ją najlepiej jak się da, a nie kazać ,,wypier... z domu"

Moja fragrantica

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości