|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko
Ja chyba bym takiej tragedii nie przeżyła
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Jeszcze lecę z życzeniami dla rocznej Julki i nieco starszego Brumka
Sto lat kobietki! Beatko, strasznie mi przykro, aż ciężko uwierzyć ![]() Iustyna, przedziwne miejsce, zdjęcia świetne! Carmela, no do innych mam, zafasolkowanych... Domek przystojniak, a Szymek to nasz loczek - po kim on ma te kręciołki?Dobranoc! |
|
|
|
#3783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Beatko, bardzo mi przykro
Straszna tragedia dziękuję Cytat:
dziękuję po co masz czekać? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dziękuję ![]() Pokaż koniecznie tatuaże jak będą Cytat:
mały dżentelmen Cytat:
![]() no pewnie że tak, gdzież bym miała iść
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Bez nastroju, jak zwykle. Ponarzekam, kto nie chce słuchać niech zignoruje.
Beata jak przeczytałam nie uwierzyłam..musiałam odejść od kompa i przemyśleć, to straszna niewyobrażalna tragedia..taka nagła śmierć. Jak ta dziewczyna to udźwignie Dziubek boskie loczki, śliczne są Justyna omg nie wiedziałam że takie rzeczy w Polsce, ale to chore, dobrze carmela pisze.. Ciekawią Cię takie wycieczki w takie opuszczone miejsca? ja bym się trochę bała. Brumek, Dziubek otóż napisała, że to żenada że wysyłam jej w całości pracy pliki które ona kiedyś sprawdzała a ja wklejam te niesprawdzone, że jestem nieskupiona, ona tez miała małe dziecko i musiała sobie radzić, i takie farmazony. Że najlepiej żebym jej przywiozłą wydrukowaną pracę a ona będzie ołówkiem poprawiać. Tak kur W nocy znowu armagedon, Sara zaczęła kilka ni temu dwa razy jeść, wyobrażacie sobie? ale to nic, opórcz tego sto razy się budzi, jęczy. Ja jestem wiecznie zmęczona i niewyspana, śpię we wszystkich możliwych pokojach, najpierw mam problem z zaśnięciem bo się przejmuję a potem dziecko zaczyna.. nie mam energii, nie mam ochoty na nic. Z tż ciągle spięcia, zmęczenie swoje robi u mnie i u niego myślę też. I ciągle coś nam się na głowę zwala i jakieś problemy non stop. Nie ogarniam tej kuwety Czy ktos mi opowie na pytanie z poprzedniego posta? Marina co u Ciebie? pisz, moze być bez "s".
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-08-20 o 09:08 |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pytanie nie odp. bo się nie znam |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
A i wczoraj zbiłam lustro
Nie wierze w żadne 7 lat nieszczęścia, ale lustra mi szkoda.
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle kocham muzyke Krajewskiego, "Nie jesteś sama" leciało na naszym weselu jako I taniec
Cytat:
Sprawdzałam przed momentem w wordzie i mi sortuje alfabetycznie jak zaznacze dany tekst i wcisnę ten znaczek AZ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo miło ze strony gości, że mimo wszystko chcieli pogratulować Tymusiowi akurat w tym dniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie robi wrażenie ![]() Cytat:
A co do piaskownicy ![]() Ja z Lila jeszcze dłuugo nie będę musiała iść ![]() Loczki ma genialne! W końcu chłodniejszy dzień... wczoraj juz była tragedia 42st! Lila pół dnia w basenie u siostry bo nie szło wytrzymać w mieszkaniu... w sypialni w nocy 29st nie dało się spać.. wyglądam jak zombi.. Jeszcze dzisiaj z tż do dentysty muszę iść a tak mi się nie chce
|
|||||
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Aania gratuluję! I trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Beata współczuję tragedii rodzinnej... Nie wiem, co napisać... Brumek przyjmij ode mnie spóźnione życzenia: dużo zdrowia, radości, mnóstwo powodów do śmiechu, spełnienia marzeń! Patik moja promotorka też wolała wersję papierową pracy, ale takich numerów jak Twoja nie robiła. Wydrukowaną lepiej się czyta. Mam nadzieję, że jednak dojdziecie do porozumienia i w końcu obronisz się na 5,0 ![]() Ja tez każdej nocy wstaję co najmniej 2-3 razy... A my w piatek przed snem wymyśliliśmy sobie, że pojedziemy do moich rodziców (mąż zaproponował - wcześniej twierdził, że raczej nie pojedziemy). W sobotę szybkie pakowanie i pojechaliśmy. Chcieliśmy przejść się Doliną Białego, ale Patryka nie za bardzo to interesowało - oprócz patyków i kamieni na ziemi - to ostatnio jego ulubione "zabawki". W Zakopanem tłumy ludzi, na Krupówkach spotkaliśmy koleżankę z osiedla ![]() Moi rodzice zaskoczeni, że przyjechaliśmy, ale się ucieszyli. W parafii był odpust, więc i okazja żeby się wystroić (zdjęcia w K.) i spotkać z rodziną. Patryk dostał mnóstwo prezentów urodzinowych. On był tak wszystkim zafascynowany, że szkoda mu było czasu na sen ![]() Trochę baliśmy się powrotu, ale pomimo dużego ruchu na zakopiance ruch był płynny. A moje dziecko nie zmrużyło nawet oka, choć był padnięty. Za to po kąpieli padł
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-08-20 o 09:33 |
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko
![]() Nie mam weny jakoś ;| |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
patiku kochana żes, wiesz?
![]() Przebojów współczuję ![]() A my byliśmy jednak w sobotę na tym weselisku, nie dalismy w kopertę, bo nas nie stać było, ale kuzyn M. tak nalegał że nie zależy mu na kasie, ale na obecności i poszliśmy. Kupiliśmy za to dobre wino na prezent. Było fajnie, nie mam zdjęć, nie- chociaż jedno mam to wam wieczorem wkleję. Oczywiście i tak pokłóciłam ię z M. pod koniec A ten żeby mi dokopać jeszcze to powiedział, że przez cale wesele czuł się jakby tańczył z Pinokiem... W ogóle to teściowa mnie mega zawiodła...Dowiedziałam ię, że obgaduje mnie w najlepsze za plecami i to takie nie.tworzone rzeczy wygaduje, że hej... I my tam mamy isć jeszcze do tej szopy obok ich domu... Co wygadywała to mi ię piać nawet nie chce... powyłam ię w sobotę jak głupia ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie rozpisalyscie
![]() Beatko baaardzo wspolczuje
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece do K ogladac![]() Cytat:
co jedna to lepsza.. A zachowanie Gepetto
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina
jak się dowiedziałaś? A tż przez krzesło i po pupie za Pinokia .---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Patik ja nie pamiętam z tym sortowaniem w word. A babę olej, ale Ci się trafiła....
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Beata, o Boże aż mi ciary przeszły jak to czytałam. Niewyobrażalna tragedia, taki młody chłopak...
Bardzo Wam współczuję, no i nawet sobie nie chcę wyobrażać, co musi czuć jego żona.Iustyna, ja znam tą stronę! Takie miejsca są jednocześnie piękne i przerażające.Marinko, tż po tyłku powinien oberwać, tak jak i teściowa. ![]() Patik, promotorka faktycznie przesadza, ale tak sobie pomyślałam, że może ma jakieś problemy rodzinne? Stąd to zachowanie i wahania nastroju. Mówiłaś, że wcześniej (przy pracy licencjackiej) bardzo Ci pomagała, więc ta nagła zmiana może jest czymś spowodowana... (nie chcę jej bronić, tak mi po prostu przyszło do głowy) Musisz zacisnąć zęby i nie przeżywać tak mocno, bo się wykończysz. Niedługo będziesz miała to za sobą. ![]() Brumku, i jak tort, masa stężała? Smakował (i podobał się) gościom? ![]() Kulę oddam, jak wpadniesz do Poznania. ![]() Natka, Domek przystojniak ![]() Wczoraj było pięknie i gorąco, myślałam, że dopiero popołudniu pójdziemy z Hanią na jakiś spacer, ale zadzwonił znajomy i zabrał Nas z Hanią nad jezioro.
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina czyli jednak idziecie tam mieszakć/ życie Cię nie oszczędza, przytulam. A co ta wiedźma wygadywała? ktoś ci powtórzył? rozmawiałas o tym z M.? a dla niego lanie za to gadanie! Agula a mi nie sortuje, przestawia jak chce ale nie po kolei. Tzn może dlatego ze to są jeszcze ponumerowane pozycje, i np to wygląda tak; 1. Sander I.; Olszak B.; Kuniak C.; 2004. Zioła i ich zastosowanie. Wyd. PWRiL. Warszawa. 23-35 Tak wygląda przykład, i mam prawie 30 takich pozycji, może o to chodzi że nie mieści się w jednej linii? Eh. Marzena mi się wydaje że ma problemy zdrowotne. Już 2 lata temu zauważyłam jakby miała jakąś wadę, tzn jedną nogę krótszą, tak lekko kulała. Jednak w ciągu 2 lat strasznie to się pogorszyło, chodzi jak pijana, obstawiam ze choruje na stwardnienie rozsiane i choroba postępuje, może o to chodzi
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko współczuję bardzo ... ogromna tragedia
![]() Marinko baty dla Tz ..... pinokia sobie znalazł .... może mu chodziło że taka szczuplutka jesteś? a teściowej po du.pie pałą ... czarownica jedna, a skąd wiesz takie rzeczy? na weselu sie dowiedziałaś? a powiedz jej prosto w twarz że " w swoje gniazdo sie nie s.ra" spóźnione życzenia dla solenizantów mnie coś męczy żołądek ..... boję się że to jakiś wirus , bo mały wymiotował wczoraj a Tz dzisiaj ...ech |
|
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam sobie spokojnie i natrafiłam na wieści od aania
GRATULACJE!!!! ale się cieszę no to druga tura (kolejna ) na dobre się rozpoczęła ![]() to która nastepna??
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu Gratuluję
![]() Marina a co z wyjazdem za granicę Twojego M ? Patik Ja Ci nie pomogę, nei umiem tego znaleźć kurcze,ale wiem właśnie żę takie coś sie robi że do AZ się wciskało, chyba w tabulattorach ? nie pamiętam Brumek sto lat ![]() Marzena jestem, ale czytam po łebkach
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek doszła przesyłka
Jak Radek wstanie to będziemy mierzyć Dzięki! Beatka ale tragedia W głowie się nie mieści.
|
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
Beatko
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
matko jaki upał straszny jestem w pracy, ale nie daję rady myśleć - mózg mi wyparował chyba nie ma czym oddychać nawet..ani pół przewiewu..nic...beatko co za tragedia..wyrazy współczucia dla ciebie, TŻ i jego siostry... patiku ja tam zawsze spis literatury robię na pieszo - w kolejności alfabetycznej of course- więc nie pomogę... Ty się masz biedaczku z tą kobietą... ale pomyśl, że już niedługo będziesz po obronie i chociaż te kłopoty związane z pracą znikną marinko no TŻ to się należy a teściowej tym bardziej justynko ciekawe miejsce więcej nie pamiętam co chciałam napisać, bo - jak już wspominałam- nie mam mózgu od kilku godzin... |
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
strasznie mi przykro Beatko ![]() mały śpi dziś o 16 na kontrolę z małym dalej ma katar i pokasłuje, ale gorączki już nie ma ![]() ale ciepło pokosiłam koło domu i pot mi się do tyłka lał
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej miłe panie
![]() Nie pospałam dziś w nocy za bardzo ![]() Cytat:
Ale tylko odrobinkę starszego ![]() Cytat:
![]() Faktycznie mu się niezłe kędziory porobiły ![]() Cytat:
Ale pomyśl - już tak niedługo i pozbędziesz się jej raz na zawsze. Cytat:
Cytat:
2. Ale fanie ![]() Cytat:
![]() 2. Małpa! Co gadała? I jak to do Ciebie dotarło? To zaledwie część naszych możliwości ![]() Tort się podobał (aczkolwiek ochów i achów nie było ) i smakował, ale masa niestety dalej rzadka i nieładnie się go kroiło I nie wiem czy to przez wiśnie czy przez poncz? Czy którejś z tych rzeczy za dużo nie dałam...Napisz jak te ośmiorniczki? Fajne, warto? Bo już parę razy się im przyglądałam ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Oliweczko - jak się udała impreza? Moniu - hop hop!!! Adrji - gdzie jesteś
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem o jakich osmiorniczkach mowa - my mamy takie:
http://allegro.pl/mzk-osmiorniczki-d...547498382.html u nas HIT! Karolcia uwielbia sie nimi bawic i tym kubkiem z dziurkami. Naprawdę polecam
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na 102 stronie
kiedy was nadrobie???ale wrocilam. fajnie miec urlop, ale jednak w domu najlepiej. syn teraz tydzien u drugiej babci. kinga chodzi. robi kilka kroczkow calkowicie sama i bez szczucia ![]() a artur jezdzi sam na 4kolowym rowerku |
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa dla Kingi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Sto lat kobietki! 

I nigdy jakoś nie miałam ochoty. A Wy mówicie, że to takie fajne...

wyglądam jak zombi.. 

Zakończone: 2