![]() |
#181 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3576661 6]ale maly tu ruch
![]() dzisiaj bylam u dentystki i zrobila mi w niecala godzinke 4 zeby i czyszczonko. czas szybko leci i ze smutkiem odliczam dni ![]() ale tu jest duzy wybor wszystkiego... widzialam np balsamy z garnier czy szampony fructis, ktore we Wloszech moze beda za 5 lat ![]() ![]() skad ja to znam, jak robie w Polsce zakupy do dostaje szalu zakupowego i oczoplasu ... chce wszystko ,bo tu nawet polowy nie ma ![]()
#182 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
No racja. Moja kolezanka z pracy sie dzisiaj obrazila jak powiedzialamm, ze jest maly wybor farb do wlosow we wloszech.
Ja uzywalam zwsze garniera i tu w sklepach jest aby jasny blond numer 2 i blond naturalny numer 4 i potem jakis ciemny blond. Wzielam ten drugi a wlosy i tak mi wyszly ciemne. W polsce z garniera jest chyba z 10 odcieni blondu. Ja mieszkam na wsi wiec sklepy sa male wiec wyboru w ogole nie ma ufff ![]() Ja wczoraj mialam wolne i pojechalam sobie do Bolzano ahhh jakie piekne miasto. Pelno kwiatow, slicznych kawiarni, stragany. Jedynie mnie wkurzalo, ze przez to, ze jestem blondynka wszyscy do mnie mowili po niemiecku uhhhh... |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
O tak - wybor mamy wiekszy i to nawet w niezbyt duzym sklepie w miescie prowincjonalnym.
![]() Kran w kuchni mi sie zepsul! ![]() Na dzien przed wyjazdem, w sezonie urlopowym plus jeszcze brat potem z nami przyjedzie! ![]() Dacie wiare ze nie dzialal nawet jednego roku. ![]() Najpierw odkrylam ze mi kapie z kranu po rurce na wewnetrzna strone szafki pod zlewem. - Mam wysuwana sluchawke - taka prysznicowa. I po tym prysznicu sobie kapu, kap. Podstawilam miseczke, polozylam sciereczke i tesc mial poprosic znajomego zeby to naprawil. W zeszlym tygodniu to bylo (jak nie dawniej) ![]() Jeszcze nie zdarzyl przyjsc! ![]() Odkrylam dzisiaj ze tam gdzie sitko - to plastik jest popekany. Wolam meza - pokazuje mu a tu przy normalnie odkreconej wodzie - cale to plastikowe badziewie gdzie jest siteczko (zreszta ze sladami rdzy juz) wylecialo! ![]()
#184 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 863
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- nie mog³abym tak, ¿elazko i deskê do prasowania kupowali¶my z emkiem jeszcze zanim siê do niego wprowadzi³am. Przylecia³am na sylwestra i jak tu wyj¶æ na imprezê bez wyprasowanej kiecki....... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Hej Dziewuszki!
![]() Jak wam mija wypoczywanie? Opalone, zrelaksowane? Jak± macie pogodê, co zwiedzi³y¶cie? ![]() Mi zosta³y jeszcze trzy dni,tylko jutro i wtorek do szko³y. Walizki zacznê pakowaæ ju¿ jutro, a w ¶rodê lecimy ![]() ![]()
#186 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ale w sumie to jednak lepiej jest tutaj niz tam umierac z goraca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie ze wrocilam z Polski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Witaj na z powrotem na w±tku Cuciola
![]() Czekamy na relacjê ![]() Evelinarav Wczoraj rozmawia³am z mam± i mi mówi³a,¿e u nich zimno jest... brr... zreszt± u mnie te¿ wieczorami ju¿ ch³odnawo i trzeba sweter zabieraæ. Ale jak piszesz przyda siê trochê takiego ch³odku, tym bardziej,¿e w It mocno grzeje.
#189 |
Zakorzenienie
|
Doczytalam was, widze ze za bardzo nie balowalyscie beze mnie
![]() Witam nowa wizazanke Isabelle ![]() Lot poszedl fajnie ![]() ![]() Nie popatrzalam glupia na karte pokladowa, bo tam pisalo wyraznie 2. Na lotnisko pierwszy raz przyjechala tez moja mama, zwykle czeka w domu a tym razem wybieralismy sie od razu do babci na dzialke na weekend wiec byla i ona ![]() Pogoda w weekend dopisala, moglismy spokojnie sobie grillowac a raczej piec kielbaski bo bylo ognisko ![]() Ale wieczorem musialam zalozyc gore z dresu, bo troche wiatru bylo. Siedzielismy na tarasie i dlugo rozmawialismy z rodzicami i dziadkami. W kolejny wieczor za to gralismy w karty przy "no Martini no party" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej Dziewczynki nadaje z upalnej Sycylii i modle sie o deszcz
![]() ![]()
#191 |
Konto usuniête
|
a u mnie nadal pada
![]() ![]() jeszcze tylko tydzien ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
U mnie calkiem milutko...23 stopnie..we Wloszech? Wiaterek hihi normalnie jak w Polsce!!! Rozpkowuje walizke dalej..
princi udanych wakacji! Super ze korzystacie z urlopu i ze Flavciowi tez sie podoba!! evelinarav jak ci bedzie smutno to pomysl o tych ktorzy juz z Pl wrocili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Konto usuniête
|
te 2 tygodnie to stanowczo za malo, no ale do Zakopanego chcialam jechac...
23° we Wloszech? to chyba jakis luksus ![]() cuciola i co mialas jakas dyskusje z rodzicami ? ![]() Princi a Ty czemu nie wstawiasz fotek z wakacji? tez bysmy chcialy Sycylie zobaczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
No juz upal sie ukazuje wlasnie!!
Nie, dyskusji nie bylo! ![]() No wiec w niedziele juz konczyl sie nasz weekend u babci i pojechalismy do mojej chrzestnej na podwieczorek i kolacje. Czekal na nas pyszny sernik no i rozniste kanapki. W pon poszlam na badanie krwi bo mama sie uparla ze juz dawno nie robilam. Pochodzilysmy po osiedlowych sklepikach juz u mnie w Katowicach-Piotrowicach a po poludniu pojechalismy do Mikolowa, gdzie jest piekny ryneczek. Skoczylismy na lody no i zrobil sie wieczor. We wtorek pojechalismy do SCC na kosmetyczne zakupy, obkupilam sie w Rossmanie i Super Pharm, ciuchow nie kupilam bo specjalnie za nimi nie patrzalam. Za to u babci w weekend udalo mi sie kupic sliczne rozowe balerinki z kokardka, ktore potrem wymyslilam ze przydadza sie do zmiany na wesele. Po sklepach poszlismy na obiad do 2 babci ktora tam blisko mieszka. Byla pyszna biala pieczen z kluskami i salatka a M. mial golonko, ktore zasmakowalo mu w Zakopcu ![]() W srode grillowalismy na dzialce, kielbaski i oscypki, ktore przywiozl moj brat z gor bo akurat wrocil z urlopu. Wczesniej skoczylam tez do piekarni po rozne drozdzowki i paczki. W czwartek byl Krakow ![]() cdn.. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Evelinarav pochwale sie fotkami po powrocie jeszcze sie wakacjujemy dzis jedziemy kolejka na Etne
![]()
#196 |
Zakorzenienie
|
Wrzuce tak na szybko moje kosmetyczne lowy, conieco brakuje ale to wiekszosc
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Potwierdzam ze w Polsce ochlodzenie.
Ale nie jest zle. Dzisiaj mialam dzien pieknosci - bylam u kosmetyczki i fryzjerki. ![]() A wczoraj bylismy w duzym centrum handlowym - caly dzien chodzenia a jeszcze nie bylismy we wszystkich sklepach. ![]()
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() te¿ tak robiê, jak tylko jadê do Pl to siê umawiam u kosmetyczki na zabiegi. U mnie rzeczy przygotowane, ale jeszcze nie spakowane. Jestem padniêta, dzi¶ ca³y dzieñ w ruchu....Musia³am przygotowaæ bratu jedzenie, bo jak sam zostanie to nie bêdzie na pewno gotowa³ (jest na praktyce w jednej z firm). Zrobi³am ostatnie zakupy... Kurs niemieckiego oficjalnie zakoñczony, teraz czekam tylko na wyniki z testu. Za chwilê idziemy na przedwakacyjne piwko ze znajomymi i jutro o 12 wyje¿d¿amy na lotnisko. ![]()
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() no u mnie to mniej niz 10°. juz nie o to chodzi ze zimno, ale ten deszcz mnie dobija. nie mozemy sie przejsc gdzies dalej... Edytowane przez e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 Czas edycji: 2012-08-14 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Probowalam dzis
![]() Hydrain udalo mi sie dostac za 9,99 jesli sie zrobilo zakupy w Super-pharm. A Timotei mnie urzekl opakowaniem i brakiem parabenow itp zobaczymy czy taki niby naturalny szampon nada sie na moje wlosy. Kiedys lubilam Timotei taki wisniowy ale nie znalazlam go. A kakaowa ziaje mialam ![]() BUON FERRAGOSTO kobitki...co dzis planujecie? My grillujemy sobie w domu. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-08-15 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Romanaccia jest w kawalkach .... ale mialam "jazdy" ,ze tak sie wyraze juz od samego poczatku sierpia ,na urodziny dostalam "donos na wlasciciela mieszkania" ,moi wspollokatorzy na niego doniesli,bo nie mielismy umow o wynajem ,chcieli zajac mieszkanie i byc tutaj bez placenia ,jeden z nich oprocz tego,ze sie nie myje i smierdzi jak merda ,nie pracuje i nic mu sie nie chce robic ,wiec wymyslil sobie taki sposob na nie placenie czynszu ..... i tak dla jasnosci ,wlasciciel to porzadny facet ,nikomu nic zlego nie zrobil,zawsze byl fair w stosunku do nas ,slowny ,mozna sie bylo zawsze dogadac.... jego blad ,wynajmowal na czarno ,ale zlym czlowiekiem nie jest ,a tamci coglioni chcieli nie tylko zajac mieszkanie,ale zemscic sie na nim za to ,ze.... kazal im czynsz placic !
tak tak.... jeden nie placi od 2 miesiecy ,wlasciciel domagal sie zaplaty (logicznie) ,a tan oskarzal go o "przesladowanie" ,grozil mu donosem i wkoncu donisol przekonany,ze w ten oto sposob nie bedzie musial nic placic ,ale sie duren smierdzacy przeliczyl i teraz jest zobowiazany do regularnego placenia .... ja wkoncu po dlugim czasie troche sie zrelaksowalam ,pojechalam z przyjaciolka na krotkie wakacje do Amalfi-Positano ,wybrzerze Amalfi to cud natury poprostu ,bylysmy wniebo wziete ,a Ferragosto spedzilysmy w Maiori obok Amalfi ,byl tam przepiekny pokaz sztucznych ogni ,dosc widowiskowa procesja ,skandal z zamobojca skaczocym z urwiska .... ![]() ![]() od chodzenia boli mnie culo w niewyobrazalny wrecz sposob ... nie wiedzialam ,ze bol doopy moze tak doskwierac ![]()
#203 |
Konto usuniête
|
kurde, nie moge nigdzie znalesc tych odzywek do paznokci z eveline... dzisiaj poszlismy do jednego CH, bo widzialam raz, ze tam bylo stoisko tej firmy, tyle ze byly tam same kosmetyki do ust
![]() kaska juz sie prawie skonczyla, a ja bym chciala jeszcze kupic tyyyyle rzeczy, bo we Wloszech prawie nic nie ma... i jeszcze firanki bym sobie kupila ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Romanaccia, dla ladnych widokow mozna czasem poswiecic doope ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia no to mialas przeboje, dobrze ze wypoczelas, te okolice sa faktycznie piekne
![]() evelinarav ostrzegam cie przed ta odzywka bo zawiera formaldehyd i niektorym osobom popazyla paznokcie, poszukaj zdjecia na blogach. Ja uzylam kilka razy i zaczely mnie opuszki bolec i odstawilam. Jak chcesz to wysle ci ja cala listem. (mam diamentowa) Moze u ciebie sie sprawdzi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usuniête
|
cuciola, co za zbieg okolicznosci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dziewczyny, ale Wam zazdroszcze zakupow w Polsce, ja ostatni raz bylam w kwietniu i juz mi sie wszystko pokonczylo, tak jak pisalyscie wczesniej tutaj wybor kosmetykow jest kiepski nawet w wielkim miescie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#208 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Do bambi-bergamo
HEJ DZIEWCZYNY!
szukam informacji na temat bergamo. zamierzam sie tam wybraæ. jak sie dostac z lotniska ? czy warto tam jechaæ??? prosze o info BEDE WDZIÊCZNA ZA JAK NAJWIÊCEJ RAD, WSKAZÓWEK I INFORMACJI...pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do bambi-bergamo
Jestem i ja
![]() Mam nadzieje, ze wybaczycie mi moja nieobecnosc ale bardzo duzo sie dzialo wiec nie mialam nawet chwili by odpalic kompa i posiedziec na wizazu (korzystalam z internetu przez telefon i ciezko mi sie czyta tak wizaz). Musze znalezc chwile aby was doczytac, ale poki co uciekam na miasto, buziakiii kochane moje!! ![]() ![]() ![]()
#210 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Dot.: Do bambi-bergamo
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.