Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 08:17   #271
letina
Rozeznanie

Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
mniammm! Chociaż jak dla mnie za bardzo smakuje żurawiną za mało piwem Ale jest najlepszy z redd'sów.
Cytat:
U mnie w lodówce stoi desperados reds-ten z guaraną i somersby :p pychota! kusza już od początku sierpnia, ale czekają jak osiągne cel postawiony do konca wrzesnia to wypije !
Ja uwielbiam redsa żurawinowego Wczoraj też piłam pierwszy raz (tylko kilka łyków ;p) tego nowego desperadosa i jest całkiem znośny, ale wolę redsa czy zwyczajne piwo z sokiem Shandy i radlera też próbowałam-oba całkiem smaczne.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35992173]Czas na mój dzisiejszy jadłospis
1. śniadanie - 3 małe kromki chleba ciemnego z szynką drobiową i pomidorem
2. drugie śniadanie - miseczka płatków owsianych z mlekiem 1,5%, odrobiną rodzynek i płatków migdałowych
3. obiad - 100g mintaja + surówka ze 100g marchewki skropiona cytryną + 50g brązowego ryżu (ważone przed ugotowaniem)
4. podwieczorek - nektarynka + jogurt owoce leśne 125g
5. kolacja - jajecznica z dwóch jajek + średni pomidor + dwie kromki chrupkiego pieczywa

I jak? [/QUOTE]
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez natalia926 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Trzymaj sie! ja niestety wciąż na nią czekam, nie dość, że przychodzi kiedy chce to jeszcze też zawsze mnie wymęczy :/
Oj.. też miałam ten problem. Raz czekałam 25, raz 29, a raz 37
Zaczęło mnie to już okropnie denerwować i poszłam do lekarza po tabletki anty, przy okazji zabezpieczenia, regulują okres. Także jestem w trakcie 2opakowania, okres nie był tak bolesny i trwał 3dni! Co prawda w pierwszym miesiącu trzeba pocierpieć - plamienia itp, później jest co raz lepiej.

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Orlica wywal z menu chrupkie pieczywo. Niby ma mało kalorii ale wysoki index glikemiczny, żeby poczuć, że się coś zjadło trzeba zjeść sporo więc lepiej zastąp je chlebem np. razowym. To samo tyczy się wafli ryżowych, gdyby któraś się zastanawiała czy są ok (zalecenia dietetyka).

Ja już dzisiaj zaliczyłam wizytę na siłowni i dałam sobie niezły wycisk z czego jestem bardzo zadowolona
I tak zrobiłam:
65 minut bieżnia-szybki marsz pod górę -600 kalorii
45 minut orbitrek - 500 kalorii
20 minut rowerek - 100 kalorii
30 minut ćwiczenia siłowe
3km spacer na siłownie i z powrotem.
A teraz odpoczynek
Też słyszałam, że właśnie chrupkie i wafle ryżowe to czyste zło. Niestety czasem zdarza mi się, jak np przed chwilą, zjeść 2-3kromki, gdy nie posiadam zwykłego pieczywa.

Brawa za te wszystkie ćwiczeniaklask i:
Sama chodzisz na siłownie czy z kimś?

Ja już po śniadaniu. Wczoraj jeszcze przed pójściem spać zaliczyłam godzinny spacerek Dzisiaj szykuje się spokojny dzień, mam zamiar trochę poćwiczyć i zaliczyć jakiś spacerek. Mam tylko nadzieję, że koleżanki nie wyciągną mnie na lody Jeśli tak, to obiecuję, że skuszę się jedynie na big milka albo loda wodnego
Stary 2012-08-20, 08:46   #272
agatak87
Raczkowanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35988740]Dziś kolejny dzień, kiedy jem wg diety na mniej więcej 1100 kcal, a jestem wiecznie syta Naprawdę mam wrażenie, że się przejadam, a kalorycznie to 2x mniej niż jadłam wcześniej
Właśnie zjadłam lekki podwieczorek - mały jogurt owoce leśne 125ml + nektarynka [/QUOTE]

Witam po weekendzie Mam dokładnie to samo - wcześniej noooo... delikatnie mówiąc jadłam dużo mimo to byłam głodna :/ Teraz czuję się wciąż syta (czyż to nie cudowne?)

Wczoraj jadłam pyszny obiadek wg własnego pomysłu - kawałeczki piersi z kurczaka obsypałam chili oraz ziołami prowansalskimi oraz odrobiną wegety i odłożyłam na 2 godz do lodówki. Następnie usmażyłam na pół łyżeczki oleju na teflonie, do momentu aż zaczęły się przypalać (lubię taka skórkę).
Następnie zrobiłam sos z jogurtu naturalnego + czosnek z całej prawie główki + papryka słodka w proszku + wegeta ---- mniaaaam i tym polałam kurczaczka.
Jako dodatki pół dużego ziemniaka posypanego szczypiorkiem orz sałatka z ogórka korniszonego, cebulki pomidorów z pieprzem.

Mój TŻ narzekał, że nie będzie jadł dietetycznych obiadów, że on chce smażone, w panierce itp.. ;/ a potem dosłownie zlizywał z talerza co zostało ale mnie duma przepełniała heheh :P
Stary 2012-08-20, 09:18   #273
CARLA_23
Wtajemniczenie

Właśnie skończyłam ćwiczyć...kurczę zapomniałam już jak ciężko się zaczyna po baaardzo długiej przerwie
15 min na orbim - wiem, że przy Was na cieniasa wychodzę... ale o mało na zawał nie zeszłam
15 min - ogólnie pojęta gimnastyka: brzuszki, nóżki, hantelki ( żeby pelikanów nie było)

Mam kilka pytań odnośnie orbitreka:
- 15 min
- 70 kcal
- 4,7 km przebyty dystans
- 18,8 - średnia prędkość

Czy wyświetlacz mnie nie okłamał?
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:18   #274
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Ja już na nogach jestem ledwo żywa, w ogóle się nie wyspałam nie wiem jak ja w pracy wytrzymam w dodatku @ nie daje mi żyć

Cytat:
Orlica wywal z menu chrupkie pieczywo. Niby ma mało kalorii ale wysoki index glikemiczny, żeby poczuć, że się coś zjadło trzeba zjeść sporo więc lepiej zastąp je chlebem np. razowym. To samo tyczy się wafli ryżowych, gdyby któraś się zastanawiała czy są ok (zalecenia dietetyka).
Zależy które pieczywo, im więcej błonnika, tym mniejszy IG Wasa z błonnikiem (tym pow. 20%) ma coś ok. 40 IG- niski.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:34   #275
agatak87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam ćwiczyć...kurczę zapomniałam już jak ciężko się zaczyna po baaardzo długiej przerwie
15 min na orbim - wiem, że przy Was na cieniasa wychodzę... ale o mało na zawał nie zeszłam
15 min - ogólnie pojęta gimnastyka: brzuszki, nóżki, hantelki ( żeby pelikanów nie było)

Mam kilka pytań odnośnie orbitreka:
- 15 min
- 70 kcal
- 4,7 km przebyty dystans
- 18,8 - średnia prędkość

Czy wyświetlacz mnie nie okłamał?
Hmm ja przy 50 minutach na orbim spalam ok. 400 kcal. A nie spieszę się. Lepiej sobie jedź spokojniej a dłużej, trenerki na siłowni mówią, że minimum 40 minut, ale tętno nie powinno być za wysokie bo wtedy zamiast tłuszczu spalasz mięśnie a nie o to nam chodzi Ogólnie tętno liczy się 220-wiek i z tego 60%-70% - przy takim tętnie powinnaś ćwiczyć, w praktyce takie tętno umożliwia swobodną rozmowę podczas ćwiczeń - a więc wypruwanie sobie flaków wcale nie pomaga
Stary 2012-08-20, 09:43   #276
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatak87 Pokaż wiadomość
Wczoraj jadłam pyszny obiadek wg własnego pomysłu - kawałeczki piersi z kurczaka obsypałam chili oraz ziołami prowansalskimi oraz odrobiną wegety i odłożyłam na 2 godz do lodówki. Następnie usmażyłam na pół łyżeczki oleju na teflonie, do momentu aż zaczęły się przypalać (lubię taka skórkę).
Następnie zrobiłam sos z jogurtu naturalnego + czosnek z całej prawie główki + papryka słodka w proszku + wegeta ---- mniaaaam i tym polałam kurczaczka.
Jako dodatki pół dużego ziemniaka posypanego szczypiorkiem orz sałatka z ogórka korniszonego, cebulki pomidorów z pieprzem.
Opis smakowity w tygodniu wypróbuję

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Hmm ja przy 50 minutach na orbim spalam ok. 400 kcal. A nie spieszę się. Lepiej sobie jedź spokojniej a dłużej, trenerki na siłowni mówią, że minimum 40 minut, ale tętno nie powinno być za wysokie bo wtedy zamiast tłuszczu spalasz mięśnie a nie o to nam chodzi Ogólnie tętno liczy się 220-wiek i z tego 60%-70% - przy takim tętnie powinnaś ćwiczyć, w praktyce takie tętno umożliwia swobodną rozmowę podczas ćwiczeń - a więc wypruwanie sobie flaków wcale nie pomaga
Jadę spokojnie a i tak dłużej nie wyrabiam...kompletny brak kondycji daje o sobie znać
Łydki drgały mi po zejściu z orbiego przez kilka minut
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:53   #277
donkje
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie go można kupić?
Super sukienka! Gdzie kupiłaś?
No i jakie masz chudziutkie łydki też takie chcę
Corneliusa Grejfrutowego można kupić w sklepach typowo z alkoholami, albo miejscowych, gdzie mają regionalne piwa. Widziałam kiedys w Tesco to piwo, ale nie pamiętam czy akurat grejfrutowe.

Sukienka ze Stradivariusa. Chude łydki?

Cytat:
Ostatnio najbardziej smakuje mi taki z mąki pszennej i pszennej razowej (mieszam w równej ilości)do tego orzechy, rodzynki, słonecznik... pychotka
MNIAM

Cytat:
Dzięki za uwagi przydadza sie
Owianki nie lubie niestety już próbowałam, nie wyobrażam sobie tego jeść . Najczesciej na sniadanie zjadam cała grahamkę, ale jak późno wstanę to nie potrzebuje tyle-szczególnie, że jem co jakieś 2 h-3h- i nie jestem głodna po tym dziwne?!.Kupiłam wczoraj w TESCO akurat CRUNCHY Z PEŁNEGO ZIARNA OWSA FIRMY-SANTE A jedna berlinka ma 125 kcal . A tak jak już odpisywałam dziewczynom przez 2 poprzednie dni jadłam samo białko i dlatego na kolacje wczoraj była ta parówka )
Polecam spróbować różnych wariacji na temat owsianki, bo sama takiej zwykłej nie lubię Ja mam problem z IIśniadaniem, nigdy nie jestem głodna między śniadaniem a obiadem. W porządku, parówki od czasu do czasu można, sama bardzo lubię. Ale są one po prostu pełne tłuszczu i soli, wiec niezdrowe i diecie też nie sprzyjają.

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość

Z tym, że "niesłodzone" muesli Sante czy jakiekolwiek inne to też dziadostwo Zamiast białego cukru dosładzane są sztucznymi słodzikami. Nawet bodajże raz czytając skład takich niesłodzonych płatków, widziałam aspartam, który jest szkodliwy i rakotwórczy. O wiele zdrowiej jest samemu zrobić sobie muesli np. z płatków owsianych, orkiszowych, suszonych owoców, bakalii.
Akurat niesłodzone muesli Sante ma dobry skład Ja wiem, jak jest z tymi wszystkimi produktami bez cukru i light, ale Sante Lo mogę polecić z czystym sumieniem-pyszne i zdrowe.

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Ja polecam też to wszystkim tą nową serię muesli orkiszowych bez cukru "Lo"
Mega smaczne Mi bardziej podeszły te z owocami ale te z goja też dobre

http://www.portalspozywczy.pl/nowe-p...kru,64496.html

Płatki 64,4%: (owsiane, pszenne) inulina 5,6%, mieszanka owoców 30%: daktyl suszony (daktyl, mąka ryżowa), brzoskwinia suszona (brzoskwinia, mąka ryżowa), figa suszona (figa, mąka ryżowa), morela suszona (morela, mąka ryżowa), rodzynka, śliwka suszona (śliwka, mąka ryżowa).

Jest tylko inulina, ale to nic złego A wręcz coś dobrego
O tych mówię. Też wolę z owocami, mniam

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35989282]
Bo znacznie lepiej mi się funkcjonuje nocą niż za dnia, kiedy jest hałas, upał i w ogóle be
A wstaję koło 10-11 teraz w wakacje.[/QUOTE]
Mam tak samo, takie sowy z nas

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35990890]Właściwie ja też nie przepadam, poza smakowymi, a smakowych mają duuużo większy wybór niż my [/QUOTE]
kolejny raz namawiam na Corneliusa

Cytat:
U mnie w lodówce stoi desperados reds-ten z guaraną i somersby :p pychota! kusza już od początku sierpnia, ale czekają jak osiągne cel postawiony do konca wrzesnia to wypije !
Mnie czerwony desperados nie podchodzi . Piłam raz i to w wymiarze promocyjnym, który rozdawali na Opener'ze i osobiście nie polecam. Natomiast Somersby po chwilowym zachwycie, następnie znienawidzeniu znowu mi smakuje.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35992173]Czas na mój dzisiejszy jadłospis
1. śniadanie - 3 małe kromki chleba ciemnego z szynką drobiową i pomidorem
2. drugie śniadanie - miseczka płatków owsianych z mlekiem 1,5%, odrobiną rodzynek i płatków migdałowych
3. obiad - 100g mintaja + surówka ze 100g marchewki skropiona cytryną + 50g brązowego ryżu (ważone przed ugotowaniem)
4. podwieczorek - nektarynka + jogurt owoce leśne 125g
5. kolacja - jajecznica z dwóch jajek + średni pomidor + dwie kromki chrupkiego pieczywa

I jak? [/QUOTE]

ZERO ZASTRZEŻEŃ

Cytat:
Heloł

Ja już na nogach jestem ledwo żywa, w ogóle się nie wyspałam nie wiem jak ja w pracy wytrzymam w dodatku @ nie daje mi żyć idę się zbierać.... do później
biedna
donkje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 09:55   #278
Sikorka0204
Zakorzenienie

gwiazdka93 napisałam tylko co dostałam w zaleceniu od dietetyka, może bardziej chodziło o to, że tym się po prostu nie nasyci - nie mam pojęcia, mimo to na forach dietetycznych odradzają je więc coś w tym musi być. Moim zdaniem zamiast dwóch czy trzech kromek lepiej zjeść jedną chleba np. razowego.
agatak87 ja na 10 minut spalam na orbitreku 100 kalorii ale szybkim tempem(nie wiem ile km wychodzi bo maszyna nie pokazuje mi dystansu niestety). A z tętnem to ja nie wiem jak to jest...na maszynie po wpisaniu wagi i wzrostu wylicza mi, że muszę mieć ok 130 aby spalać...a aby go utrzymać muszę bardzo wolno ćwiczyć.

Swoją drogą zastanawiałam się nad tym jak powinno się ćwiczyć?
Przykładowo co jest waszym zdaniem lepsze:
30 minut ćwiczeń bardzo intensywnych czy 60 minut w wolniejszym tempie, zakładając że w obu przypadkach np ilość km będzie taka sama. Ma to w ogóle znaczenie?

letina niestety chodzę sama (chociaż może to i lepiej bo nie obijam się tak jak kiedyś chodząc z koleżanką).

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2012-08-20 o 09:57
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:58   #279
agatak87
Raczkowanie

Cytat:
Opis smakowity w tygodniu wypróbuję

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Jadę spokojnie a i tak dłużej nie wyrabiam...kompletny brak kondycji daje o sobie znać
Łydki drgały mi po zejściu z orbiego przez kilka minut
Kochana nie przejmuj się, ze mnie się lało jak z psa jak zaczynałam ćwiczyć, też miałam rozedrgane nogi po 20 min, teraz (po niespełna 3 m-cach ćwiczeń -2-3 razy w tyg) mogę z placem w d... przysłowiowym i być 60 min, tylko nudą zawiewa
Stary 2012-08-20, 09:58   #280
donkje
Raczkowanie

Dzień dobry
Standardowo dopiero wstałam. Jestem po śniadanku-owsianka na mleku z budyniem. Wypadałoby dzisiaj poćwiczyć, ale u mnie takie upały, że historia. Nic tylko leżeć i pachnieć.
donkje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 10:16   #281
agatak87
Raczkowanie

Cytat:
Swoją drogą zastanawiałam się nad tym jak powinno się ćwiczyć?
Przykładowo co jest waszym zdaniem lepsze:
30 minut ćwiczeń bardzo intensywnych czy 60 minut w wolniejszym tempie, zakładając że w obu przypadkach np ilość km będzie taka sama. Ma to w ogóle znaczenie?
Ma, wielkie, gdyż ćwicząc intensywnie (zbyt) nie spalasz tłuszczu - zachodzą inne procesy - każdy trener Ci to powie. Jeżeli dasz radę możesz robić interwały - są jeszcze lepsze niż trening aerobowy i można je robić krócej. W Internecie znajdziesz mnóstwo artykułów wyjaśniających dlaczego intensywny wysiłek niewiele pomaga na odchudzanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 10:18   #282
letina
Rozeznanie

Cytat:

letina niestety chodzę sama (chociaż może to i lepiej bo nie obijam się tak jak kiedyś chodząc z koleżanką).
Ja nie potrafię się wybrać na żadne zajęcia sama... obojętnie czy ma to być siłka, zumba czy jakiś inny fitness... Po prostu samej mi się nie chce... ;/
Stary 2012-08-20, 10:30   #283
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
gwiazdka93 napisałam tylko co dostałam w zaleceniu od dietetyka, może bardziej chodziło o to, że tym się po prostu nie nasyci - nie mam pojęcia, mimo to na forach dietetycznych odradzają je więc coś w tym musi być. Moim zdaniem zamiast dwóch czy trzech kromek lepiej zjeść jedną chleba np. razowego.
Rozumiem, ale nie do końca się zgadzam Pieczywo chrupkie jest odradzane z powodu ubogich wartości odżywczych, a nie głównie IG. Tak, jak wyżej pisałam, jest i rodzaj p. chrupkiego o niskim IG. Choć masz rację, jeśli ktoś nie musi przestrzegać zasad diety opartej na IG, to chleb razowy jest lepszym produktem (w przeciwnym razie jego IG= 65- wysoki).

Ja chyba w ramach ćwiczeń wybiorę się dzisiaj na aqua aerobik
Stary 2012-08-20, 10:53   #284
Sikorka0204
Zakorzenienie

agatak87 dziękuje za odpowiedź bo ja oprócz tego, że staram się w miarę długo ćwiczyć to dość intensywnie. Jakoś te kalorie na liczniku znacznie szybciej lecą i myślałam, że im szybciej tym lepiej.
letina to jest chyba 4 siłownia na którą chodzę sama więc już to dla mnie nie problem aczkolwiek rozumiem Cie doskonale bo ciężko zacząć i niejednokrotnie przełamać wstyd. We dwie osoby niby raźniej ale zauważyłam, że często jedna spowalnia więc chyba samej mi się lepiej ćwiczy.
gwiazdka93 ja miałam 1200 kalorii od dietetyka. Nie potrafię uargumentować czemu miałam to pieczywo w produktach zakazanych ale ze względu na to, że dietetyk ma większą wiedzę niż ja to wykluczyłam je na dobre A tego aqua aerobiku to zazdroszczę mam karnecik na basen i wszystkie zajęcia ale akurat ćwiczeń w wodzie niema
Stary 2012-08-20, 11:02   #285
chcewazyc42
Przyczajenie

Hej. Mogę się dołączyć ?
Mam 16 lat 158 cm wzrostu i ważę 56 kg ;O
Niedawno (pod koniec czerwca) ważyłam 63 kg.
Mój cel to 42 kg
chcewazyc42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 11:09   #286
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chcewazyc42 Pokaż wiadomość
Hej. Mogę się dołączyć ?
Mój cel to 42 kg
Witamy witamy

A czy to aby nie niedowaga przy 42kg?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 11:16   #287
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
A tego aqua aerobiku to zazdroszczę mam karnecik na basen i wszystkie zajęcia ale akurat ćwiczeń w wodzie niema
Ja jeżdżę na aqua aerobik i aqua zumbę do aqua parku. Płacę normalnie za wejście, a o 20 cztery dni w tyg. prowadzone są zajęcia przez godzinę i kto chce, to po prostu bierze w nich udział Zwykle jest max. kilkanaście os. na basenie Ja uwielbiam te zajęcia, prowadzi je świetna instruktorka. Ostatnio nawet była joga twarzy
Stary 2012-08-20, 11:52   #288
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Ja już dzisiaj zaliczyłam wizytę na siłowni i dałam sobie niezły wycisk z czego jestem bardzo zadowolona
I tak zrobiłam:
A teraz odpoczynek
Wow!

jak ja dam radę szybkim marszem pod górę (tempo 6-6,5, nachylenie 10-14) 35min to rekord wtedy :P
Mi się maksymalne udało spalić 450 kcal... przy tobie to tylko 450

Nie dziwie się, ze musisz odpocząć. (Ja to bym pewne umierała :P)

Ale to chyba kwestia psychiki też, bo ja jak jestem sama to sobie zawsze mowie "boże juz wiecej nie dam rady", a z kimś to mogłabym nawet 2 razy tyle

Cytat:
Ja jeżdżę na aqua aerobik i aqua zumbę do aqua parku. Płacę normalnie za wejście, a o 20 cztery dni w tyg. prowadzone są zajęcia przez godzinę i kto chce, to po prostu bierze w nich udział Zwykle jest max. kilkanaście os. na basenie Ja uwielbiam te zajęcia, prowadzi je świetna instruktorka. Ostatnio nawet była joga twarzy
Z Krakowa nie jesteś może ?

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:36   #289
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Z Krakowa nie jesteś może ?
Nie, spod Tatr Ale od paź. będę studiowała w Krakowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 13:19   #290
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja przeważnie ćwiczę 45 min, takim średnim tempem na najmniejszym obciążeniu to te 300 kcal na pewno spalam, licznik mi się zepsuł może t wina baterii, kupię nowe i zobaczę

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
no to na początek jestem Ania, mam 19 lat i w październiku zaczynam studia. dietę zaczęłam 9.08. mam 174cm wzrostu. w zeszły poniedziałek ważyłam 71,6kg, teraz mam nadzieję, że jest chociaż trochę mniej, jutro podam dokładną wagę. chcę schudnąć do 56kg. dietą będzie standardowo mż-wr, na innych ciężko mi wytrwać (swoją drogą nawet na tej ciężko mi wytrwać ), zresztą nie lubię jak mam dokładnie wyznaczone co mogę, a co nie i muszę się tego kurczowo trzymać.
odchudzam się już od jakichś 3 lat i cały czas nie mogę schudnąć. za każdym razem waga mi wraca i to w dodatku często z nawiązką. pod koniec września zeszłego roku ostro wzięłam się za siebie, zaczynałam od 72kg, zeszłam do 61,5. czułam się już naprawdę świetnie, byłam pewniejsza siebie, zaczynałam się sobie podobać. potem były święta, odpuściłam sobie i trochę przytyłam. potem, z racji że zbliżał się mój wymarzony wyjazd, zaczęłam mocno ograniczać kcal i dużo ćwiczyć, zeszłam do 64kg, a po powrocie już całkowicie sobie odpuściłam. jadłam mnóstwo, bo każdego dnia postanawiałam, że 'od jutra się odchudzam' (chyba najczęściej wypowiadane przeze mnie zdanie ) i chciałam zjeść jak najwięcej, bo przecież 'to już ostatni dzień'. no i tym sposobem znowu ważę tyle co na samym początku... ehh, błędne koło.

ooo będziemy się wzajemnie motywować ja mam 173 cm i chcę zejść poniżej 60 kg, tak do 55 i też miałam takie "przygody" z odchudzaniem, w tamtym roku, dwa razy udało zejść mi się do 60 kg i świetnie się wtedy czułam, no ale potem odpuszczałam, teraz na stałe muszę zmienić moje nawyki.. tydzień temu było 67 kg i to moja waga startowa, np w styczniu miałam 70,4,potem schudłam do 64 no i 3 kg wróciło i stąd 67, ale walczę

Na obiad miałałam kalafior gotowany z 2 jajkami sadzonymi, pycha jak nie będzie padać to idę na rower wieczorem, bo teraz gorrąco

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

A sikorka to demon ćwiczeń, rozwala wszystkich
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:20   #291
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Nie, spod Tatr Ale od paź. będę studiowała w Krakowie
Ooo no proszę Która uczelnia?

Stary 2012-08-20, 13:28   #292
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Widzę, że nie tylko ja umieram z bólu w tym czasie...ja jestem po a już dni odliczam do kolejnej...brr
Trzymaj się dzielnie z każdym dniem będzie lepiej
ja z wiekiem mam coraz bardziej bolesne dzisiaj drugi dzień, czyli umieram eh... a leje się ze mnie, że ło jesu

Cytat:
I tak zrobiłam:
A teraz odpoczynek
Brawo za taki ogromny wysiłek ale podobno lepsze rezultaty są jak się ćwiczy krócej codziennie tak ćwiczysz? Nie nadwyrężaj mięśni
O której Ty poszłaś na tą siłownię? chociaż u Ciebie chyba inny czas

Cytat:

Mój TŻ narzekał, że nie będzie jadł dietetycznych obiadów, że on chce smażone, w panierce itp.. ;/ a potem dosłownie zlizywał z talerza co zostało ale mnie duma przepełniała heheh :P
Mniam!
No proszę faceci zawsze wybrzydzają, a jak przychodzi co do czego to żrą aż im się uszy trzęsą mój mi też podjada zawsze kurczoka w ziołach a niby dieta taka bee i w ogóle

Cytat:
Brawo Rób tyle ile możesz z każdym dniem będzie coraz łatwiej

Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:34   #293
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
A sikorka to demon ćwiczeń, rozwala wszystkich
Hehe dobre
A tak serio to staram się wrócić do początku roku, tak dobrze nam szło wtedy Musimy to powtórzyć
A jaką miałam wtedy kondycję i nogi wyćwiczone...a teraz sam tłuszcz i na nowo cell
Widzę, że Kraków opanował wątek (ja też z Krk).

gaia ja ustalam sobie jakiś rezultat, później zwykle podnoszę poprzeczkę i tak kilka razy A teraz to mam taki plan, żeby od poniedziałku do piątku spalać 1000 kalorii + siłowe.
Marzeniem byłoby ćwiczyć tak jak dzisiaj ale po 2-3 dniach będę miała słabsze nogi i pewnie nie dam rady tyle

heroine86 u mnie już 20:40 a otwierają u mnie siłownie o 10 i jestem tak do 13 mniej więcej.
Staram się chodzić od poniedziałku do piątku. A w weekend odpoczynek

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2012-08-20 o 13:36
Stary 2012-08-20, 13:40   #294
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donkje Pokaż wiadomość
Corneliusa Grejfrutowego można kupić w sklepach typowo z alkoholami, albo miejscowych, gdzie mają regionalne piwa. Widziałam kiedys w Tesco to piwo, ale nie pamiętam czy akurat grejfrutowe.

Sukienka ze Stradivariusa. Chude łydki?
Muszę się rozejrzeć

No chude

Cytat:
Napisane przez donkje Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Standardowo dopiero wstałam. Jestem po śniadanku-owsianka na mleku z budyniem. Wypadałoby dzisiaj poćwiczyć, ale u mnie takie upały, że historia. Nic tylko leżeć i pachnieć.
U mnie też duchota nie z tej ziemi na termometrze w tej chwili 37 stopni w cieniu to ja nie wiem ile jest na słońcu ale wolę ten upał niż deszcz i zimnicę, naprawdę ostatnie dni to normalnie chodziłam w polarze i mnie trzęsło także ja chcę jeszcze lato i upały ale ćwiczyć to się faktycznie nie chce w taki skwar

Cytat:
Napisane przez chcewazyc42 Pokaż wiadomość
Hej. Mogę się dołączyć ?
Mój cel to 42 kg
Hej nie za niski ten cel? powiedz jak się odchudzasz, co ćwiczysz

Cytat:
heroine86 u mnie już 20:40 a otwierają u mnie siłownie o 10 i jestem tak do 13 mniej więcej.
Taki trening codziennie? to naprawdę zdrowe nie jest...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-20, 13:40   #295
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Hehe dobre
A tak serio to staram się wrócić do początku roku, tak dobrze nam szło wtedy Musimy to powtórzyć
A jaką miałam wtedy kondycję i nogi wyćwiczone...a teraz sam tłuszcz i na nowo cell
Widzę, że Kraków opanował wątek (ja też z Krk).

gaia ja ustalam sobie jakiś rezultat, później zwykle podnoszę poprzeczkę i tak kilka razy A teraz to mam taki plan, żeby od poniedziałku do piątku spalać 1000 kalorii + siłowe.
Marzeniem byłoby ćwiczyć tak jak dzisiaj ale po 2-3 dniach będę miała słabsze nogi i pewnie nie dam rady tyle

Witam Krakowiankę

hehe ale 1000 dziennie? :P to chyba było pytanie retoryczne... Ciągle nie wyszłam z podziwu

Odpocznę jeszcze po obiadku i chyba też ładuję się na rower i jadę na siłkę

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2012-08-20 o 13:42
Stary 2012-08-20, 13:47   #296
agatak87
Raczkowanie

http://littlebrainchild.blogspot.com...z-zielona.html

co myślicie?
Stary 2012-08-20, 13:54   #297
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go dosypuję do owsianki jak ją jem szczerze, mi to nie smakuje no bo jest takie... bezsmakowe ale dobrze działa na qpkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 14:12   #298
agatak87
Raczkowanie

Cytat:
Ja go dosypuję do owsianki jak ją jem szczerze, mi to nie smakuje no bo jest takie... bezsmakowe ale dobrze działa na qpkę
Hehehe ja np bardzo lubię musli Just Fit z Biedronki tylko mam wrażenie że to tuczące tym bardziej z moim ulubionym Danio (light oczywiście :P)
Stary 2012-08-20, 14:31   #299
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Taki trening codziennie? to naprawdę zdrowe nie jest...
5 razy w tygodniu. Na bieżni tak jak wspomniałam nie biegam tylko szybko maszeruje więc tu stawy są bezpieczne, orbitrek podobno też nie obciąża stawów i pod tym względem jest lepszy od bieżni a ćwiczenia siłowe nie są z dużym obciążeniem więc raczej wszystko powinno być w porządku
Poza tym od stycznia do kwietnia ćwiczyłam intensywnie (ok 1,5 godziny dziennie w tym np godzina na skakance) i było ok
Ale dziękuje za zwrócenie uwagi jeśli tylko cokolwiek odczuje, że jest nie tak to zwolnię
Stary 2012-08-20, 14:31   #300
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe ja np bardzo lubię musli Just Fit z Biedronki tylko mam wrażenie że to tuczące tym bardziej z moim ulubionym Danio (light oczywiście :P)
To muesli to ja też lubię ale cukrów to ma od ciula
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości