Misja w Zambii - proszę pomóż ! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-02, 19:00   #1351
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
Mimi44-mi też się wydaje że to powinno wyjaśniać się szybciej,tym bardziej że pieniążki na pół roku utrzymania wpłacałam od razu,więc już mogłyby być wykorzystane a tak leżą i czekają u nich na koncie na wybór dziecka no ale nic,jestem cierpliwa. Generalnie Pallotyni mają trochę inne podejście do tej adopcji-ja np nie będę mogła dla mojego dziecka wysłać żadnej zabawki ani ubranek,jedzenia też nie chcą tylko takie drobiazgi jak zdjęcie,naklejki, widokówki itp. Nie mogę też wpłacić więcej pieniędzy np na prezent dla niego-wszystkie dzieci mają być tak samo traktowane.Ech,niby to słuszne i sprawiedliwe,no ale...same mnie pewnie rozumiecie
także te niedogodności odbiję sobie tuta Dzisiaj wysłałam 3x350. Poszły najważniejsze rzeczy-tzn 2 kaszki (truskawkowa i bananowa), budynie przyprawy itp-i to mydełko i emulsja do kąpieli dermatologicznej...ojej,t e opisy są straszne także mam nadzieję że ta emulsja też jakiemuś dziecku się przyda,choć wolałabym żeby nie była potrzebna...
Z jednej strony rozumiem tą "sprawiedliwośc" z drugiej strony kazda rodzina ma inne potrzeby i np.jesli ma wiecej dzieci to prezenty sie dzielą miedzy wszystkimi lub jesli dziecko ciężko choruje to dodatkowo coś zawsze sie przyda
a no właśnie,mozna zawsze cos wysłac do Zambii widze ze sporo tego 3x350

Seona sporo tych dobrych wiadomości Oby tak dalej
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:03   #1352
Seona
Zakorzenienie

No moje witaminy jeszcze nie doszły Ale wg moich obliczeń to idą dopiero 18 dzień (nie licząc sobót i niedziel) lub 24 dni licząc soboty i niedziele Mam nadzieję, że dobrze to policzyłam, bo dyskalkulia nie ułatwia mi sprawy

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Pan Zbigniew proszę się ujawnić
i Pani Katarzyna z Hannoveru
i Pani Magda z Lublińca

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:25   #1353
Mikrejsza
Rozeznanie

Seona,dostałam z domu wieści że zdjęcia od Ciebie dotarły a czy na tych zdjęciach ta Siostra to może Siostra Józefa? jeszcze raz ślicznie dziękuję

ja jutro wyjeżdżam na tydzień,mam nadzieję że jak do Was wrócę to będę mogła się pochwalić moim małym szczęściem- może w końcu info dotrą

trzymajcie się cieplutko,masa cieplutkich myśli dla Was,Waszych dzieci i wszystkich dzieci Siostry Józefy-i Niej samej oczywiście

Edytowane przez Mikrejsza
Czas edycji: 2007-02-02 o 19:27 Powód: błąd
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:37   #1354
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona,dostałam z domu wieści że zdjęcia od Ciebie dotarły a czy na tych zdjęciach ta Siostra to może Siostra Józefa? jeszcze raz ślicznie dziękuję
To fajnie, że doszły Tak- na zdjęciach to Sisotra Józefa Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej dostała wiadomość o Twoim dziecku!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:37   #1355
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:

ja jutro wyjeżdżam na tydzień,mam nadzieję że jak do Was wrócę to będę mogła się pochwalić moim małym szczęściem- może w końcu info dotrą

trzymajcie się cieplutko,masa cieplutkich myśli dla Was,Waszych dzieci i wszystkich dzieci Siostry Józefy-i Niej samej oczywiście
Tak na tych zdjęciach z aukcji jest siostra Józefa i trojaczki jednej Pani z mojej parafii, która je adoptowała na odległość są cudowne prawda ?
Czeklamy niecierpliwie na twoje dzieciątko

moze do jutra siostra nauczy się obsługiwać aparat jak myślicie ?

a mówiał wam juz że jest nowa aukcja ? nie ? no to mówię i podaję link do rozgłoszenia wszem i wobec : http://www.allegro.pl/item163278898_...ozy_misja.html
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:39   #1356
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

tak szyszka i te misyjne rzeczy też tam są ( a przez chwilę myślałam że ten krzyzyk to dla mnie

Witaj Mama - Jeżeli Ci się podoba ten krzyżyk to masz go w prezencie ode mnie. Ja się postaram zeskanować taki sam krzyżyk i posłać pocztą mailową z informacją, że takie krzyżyki można nabyć w papieskich Dziełach Misyjnych . Podaję pełny numer telefonu bo w we wcześniejszym poście był za krótki. A więc 022 838 29 44. I jeszcze spóbuję Ci Przesłać twgo posta, który nie doszedł, bo na moim koncie jest w poczcie wysłanej a tam były zdjęcia tych przedmiotów, które dostałaś. Pozdrowienia.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:39   #1357
Luba
Zakorzenienie

I która to pani Ewa od aparatu?

Cieszę się, ze paczki caly czas dochodza do S. Józefy. Wiecie, to jednak dla nich radość dostac taka paczkę...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-02, 20:00   #1358
baambii
Raczkowanie

Witam po b. dlugiej przerwie ....
Przylecialam sie pochwalic, ze wlasnie dzisiaj dostalam wiadomosc od s. Jozefy, ze moja koperta potrzebowala, tylko 13 dni, i juz jest na miejscu. Pewnie, zaczniemy sie poznawac dzieki s. Jozefie imiennie .....
Ciekawa jestem tego p. Zbigniewa ....
Choc pomysl to bym pewnie miala....:-P

Dalej...
Traci - zycze Ci wielu pieknych chwil z Twoim dzieciaczkiem z WW. Moge tylko same dobre rzeczy powiedziec o tej organizacji - dzialaja szybko i sprawnie. Na kazdy list dostaje zawsze odpowiedz, i raz w roku sprawozdanie z projektu, w ktorym mieszka moja rodzina. Swiadomie mowie rodzina, bo z czasem wszyscy stali mi sie ogromnie bliscy. Raz w roku, mozna przelac dodatkowe pieniadze, ktore dostanie rodzina na swoje potrzeby - w tym roku byla to wlasnie wspominana wczesniej koza, ubrania, plus narzedzia do pracy. Procz listu od rodziny, przyszedl oficjalny list, w ktorym wszystko byly wypisane.

Jak mi sie uda pomniejszyc zdjecia, to Wam przesle kiedys mojego Jakuba, i zobaczycie jaki zrobilam tego roku niewypal ! Poczatkowo byla mowa, ze Jakub ma jednego brata, wiec wyslalam w czasie M. Swiata w Pilce Noznej pilke, dodatki, plus trykot i spodenki dla niego i jego brata. Myslalam, ze mi serce peknie jak dostalam zdjecie calej rodziny , na nim te dwa maluchy, plus reszta rodzenstwa - czworka dzieci ! W nastepnej kopercie umundurowalam reszte dzieciakow. Pamietajcie prosze, robiac swoje przesylki, byscie nieswiadomie nie zrobily przykrosci innym dziecia . Sama dostalam nauczke, bo ogromnie sie zle czulam majac zdjecie wsyzstkich przed oczami....

Mam na scianie przed oczami kalendarz z World Vision , a w nim 12 twarzy radosnych dzieci . To kalendarz, bo prawda jest taka, ze dzieci afrykanskie sa najczesciej smutne, powazne, wystraszone - pozbawione usmiechu. Dlatego nie smucice sie, jesli dostaniecie zdjecie Waszego dzieciaczka, a na nim bedzie powazna twarz. Dziecia w Afryce czesto nie jest do smiechu ....

Jesli ktos z Was zna niemiecki, i ma troche czasu, to polecam ksiazke Gert Duston " Mit der Ente durch Afrika " . Gert jest belgiem i razem z kumplem przejechal starym citroenem Afryke wzdluz rozpoczynajac podroz w Algerii, a konczac w RPA. Wspaniale opisuje poszczegolne panstwa, zwyczaje, kulture i zycie zwyklych ludzi.

No i jeszcze nie moge sie powstrzymac, zeby nie pogratulowac Mamie sukcesu tej strony ! Kazdego niemalze dnia pojawia sie nowa twarz a raczej serce gotowe do pomocy ! Brawa dla Ciebie !

New Rock - no a Ty dobry czlowieku, jestes tu takim moim cichym ulubiencem.... Ogromnie imponuje mi Twoja bystrosc ! Mam nadzieje, ze w zyciu prywatnym masz szanse to wykorzystac, bo inaczej szkoda by bylo, by sie taki talent zmarnowal !

Mikrejsza - dlugo czekasz na ta adopcje . Moja kolezanka w Pl, ma chyba przez ta sama org. swojego chlopaczka, jesli chcesz to moge zapytac jak dlugo to u niej trwalo .....

.... i znowu pisze tak nieprzyzwoicie dlugo....:-P

Pozdrawiam Was wszystkich !
baambii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 20:04   #1359
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
tak szyszka i te misyjne rzeczy też tam są ( a przez chwilę myślałam że ten krzyzyk to dla mnie

Witaj Mama - Jeżeli Ci się podoba ten krzyżyk to masz go w prezencie ode mnie. Ja się postaram zeskanować taki sam krzyżyk i posłać pocztą mailową z informacją, że takie krzyżyki można nabyć w papieskich Dziełach Misyjnych . Podaję pełny numer telefonu bo w we wcześniejszym poście był za krótki. A więc 022 838 29 44. I jeszcze spóbuję Ci Przesłać twgo posta, który nie doszedł, bo na moim koncie jest w poczcie wysłanej a tam były zdjęcia tych przedmiotów, które dostałaś. Pozdrowienia.
dzięki tak szczerze mówiac to ten krzyżyk bardzo podoba się mojej córce (mnie też) ale oczywiście będzie musiła podzielić się z kieszonkowego

pytałam jeszcze siostrę jeżeli by zechciała jednak spróbować posiać to proso, drogie nie jest bo ok. 26 zł za 20 kg ale wysyłka 190 zł i mi odpisała : Sprobujemy-bedziemy miec pole i wode. Przerazaja mnie te oplaty pocztowe-przeliczam to na puszki z mlekiem.

Faktycznie , proso musi rosnąć a dzieci chcą jeść teraz

Bambii wepchnęłaś sie i wyglada na to że cię nie przeczytałam :P

a czyta się ciebie z przyjemnością dzięki za gratulacje, a jest czego jestem dumna z tego forum i każdego z was, zresztą jest wzmianka na początku mojej strony - to wy daliście mi siłę !!!

A ty Bambii zauważyłaś na co zbieramy na aukcji ? - na kózkę, to twój pomysł i inspiracja, pisz więcej moze wspólnie to wymyślimy cos co postawi na nogi całą Zambię ? ba - Afrykę !!!

a jak już o stronce była mowa to nie mogę nie wspomnieć o jej autorze, który teraz leży biedaczek w szpitalu po operacji wyrostka i tu moja prośba o modlitwę. Biedaczek z gorączką i bólami wstawiał do ostatniech chwili artykuł o misji, poprawiał czcionkę, a jutro miał pisać egzamin.

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2007-02-02 o 20:12 Powód: do Bambii
Stary 2007-02-02, 20:20   #1360
baambii
Raczkowanie

" ...to proso, drogie nie jest bo ok. 26 zł za 20 kg ale wysyłka 190 zł " ...
Faktycznie imponujace proporcje....

A moze firmy, ktore duzo korzystaja z uslug poczty maja jakies upusty, i wtedy wysylac poprzez taka firme ?
Albo oficjalnie wystapic z zapytaniem do poczty z prosba o jakas podpowiedz jak wysylac te paczki taniej ? Moze trzeba wysylac zbiorowo ?

Tutaj, w Niemczech po katastrofie Tsunami poczta wraz z eBay przeprowadzila akcje na miare Oscara !
Kazdy mogl wyslac rzeczy, ktore chcial zaofiarowac na adres eBay za darmo, a oni robili z tego aukcje. Na pudelkach nawet nie trzeba bylo pisac adresu, a tylko " chce pomoc " , i ta paczka automatycznie trafiala o centrali. Uzbierali wtedy ogromne pieniadze ....
Stary 2007-02-02, 20:33   #1361
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

[U]Do Mamy[/U] Mam jeszcze w domu taki krzyżyk to go wyślę w poniedziałek i córce kalendarzyk misyjny. A tak a propos to ile latek ma córeczka? Ponieważ zauważyłem, że już są zdjęcia tego co wysłałem, to już drugi raz nie wysyłam.

Do wszystkich forumowiczek . Podzielam waszą radość z otrzymanych informacji, otrzymanych zdjęć i radość wynikająca z dawania, obdarowania innych. Jest całkowita racja w zdaniu " więcej szczęścia w dawaniu niż w braniu" Tak trzymać -

Dobranoc do jutra, idę jeszcze poczytać.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-02, 20:39   #1362
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
[u]Do Mamy[/U] Mam jeszcze w domu taki krzyżyk to go wyślę w poniedziałek i córce kalendarzyk misyjny. A tak a propos to ile latek ma córeczka? Ponieważ zauważyłem, że już są zdjęcia tego co wysłałem, to już drugi raz nie wysyłam.
jedna 11 a druga 2,5 - ale jej nic nie pokazywałam z twojej paczki ani synkowi (5 l) bo im to wszystko by się spodobało i po aukcji
Stary 2007-02-02, 20:40   #1363
baambii
Raczkowanie

Mama - wbrew pozorom jestem na biezaco ! I pewnie, ze wiem o kozce, i Waszej stronie, aukcjach, kopertach ze znaczkami, obrazie M. boskiej afrykanskiej , i pomyslach zbierania wspolnie paczek, i wszystkich Was ogromnie podziwiam - jestescie wspaniali !!! ...... Ma sie wrazenie, ze Wasze mozgi pracuja na pelnych obrotach !

Odkrylam Was w czasie Swiat , i od tej pory zagladam tu kazdego dnia, jednak nie mam na tyle czasu, zeby czesto pisac.

serdecznosci podsylam ....
Stary 2007-02-02, 22:31   #1364
baambii
Raczkowanie

No to popisze jeszcze troche, byscie mieli jutro po przebudzeniu co poczytac....

Ciekawa jestem jak w Zambii maja sie sprawy z woda ? Nigdzie do tej pory nie doczytalam, czy maja dojscie do wody , czy musza ja nosic we wlasnym zakresie ?
Moja rodzina - zwlaszcza mama, bo to glownie zajecie kobiet -ucieszyla sie ogromnie z takiego campingowego karnistra na wode. One sa plaskie i lekkie, i dlatego nadaja sie do wysylki.
Ogolnie rzeczy campingowe i podrozne czesto inspiruja mnie do robienia kolejnych kopert - latarka dynamo, peleryny przeciwdeszczowe, przybornik do szycia.

A pamietacie gumy do skakania ?
...macie o tyle latwiej, ze siostra pewnie by pokazala, jak sie skacze w taka gume ! Ja musialam opisac i namalowac.....
Taka guma, to radosc dla wielu dzieci ....podobnie jak skakanka czy jojo.

Czy Wy bedziecie dostawac ( dostajecie ) tez listy od Waszych dzieci ?
Nie wiem jak przebiega taka korespondencja, ale musicie sobie zdac sprawe, ze te rodziny czesto nie wiedza coz to takiego jest list. Nie mieli do tej pory potrzeby do nikogo wysylac listu, i moze im byc ciezko przelac mysli na papier.
W jednym z moich pierwszych listow wyslalam kilka pytan w formie mini "ankiety ", zeby bylo obu strona latwiej. Ankieta jest po angielsku, podam do niej linka, bo moze ktoras by miala ochote skorzystac....
http://freenet-homepage.de/det-nane/...f-englisch.doc

Choc teraz jak pomysle, to Wasze dzieci to sierotki, i wszystko jest pewnie i tak w rekach s. Jozefy ! Ilez ona ma wszystkiego na glowie , nie moge wyjsc z podziwu .....
Stary 2007-02-02, 23:49   #1365
New_Rock
Rozeznanie

to jak, robimy skok na producenta kanistrów? :D
na Allegro kanister Więcej-litrowe to chyba za ciężkie do dźwigania dla kobiety; 10 litrów, to weźmie 2 w ręce i da radę...
A tu hurtowe oferty.

Firmy korzystające z usług poczty mają upust 10%, więc niewiele. I to duuuże firmy. I to nie wiem, czy nie tylko w granicach Polski...

Baambii, dziękuję za bardzo miłe słowa :)))
List-ankieta bardzo fajny :))
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-03, 00:06   #1366
baambii
Raczkowanie

Mam dzisiaj nocne czuwanie ...

New Rock - poszukaj jeszcze tylko na Allegro odpowiednich kopert do tych karnistrow....))

Nie wiem jak to opisac - taki karnister musi sie dac zlozyc w harmonikje. Nie mam pojecia jak moglyby to sie nazwywac po polsku, ale znalazlam na niemieckich stronach zdjecia:
http://www.yatego.com/boarder-stuff-...tkanister-10-l

http://www.outdoorbedarf.de/

W tym drugim linku, pierwszy karnister wazy tylko 85g, a moze pomiescic 10l wody , choc te co ponizej zdaja sie byc trwalsze.
Ja nie wiem, czy w Zambii jest taka potrzeba, moze wypytajcie pierwsze siostry. Ja bym zapytala, ale mam wyrzuty sumienia , ze glowe Jej zawracam drobiazgami, wiec moze Mama jak bedzie pisala, to niech zapyta, o ta wode.
Stary 2007-02-03, 00:14   #1367
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baambii Pokaż wiadomość
New Rock - poszukaj jeszcze tylko na Allegro odpowiednich kopert do tych karnistrow....:-)))
ano paczka, paczka wtedy ;)

Cytat:
Nie wiem jak to opisac - taki karnister musi sie dac zlozyc w harmonikje. Nie mam pojecia jak moglyby to sie nazwywac po polsku, ale znalazlam na niemieckich stronach zdjecia:
http://www.yatego.com/boarder-stuff-...tkanister-10-l
noo, taki: ooo tu :) ale mi się wydaje, że taki się szybciej zniszczy od tego harmonijkowania go, po prostu któreś zgięcie w końcu puści. i kamień/osad wodny się będzie szybciej odkładał, takiego kanistra się nie wypłucze/nie wyszoruje tak jak zwykłego.
Stary 2007-02-03, 00:14   #1368
baambii
Raczkowanie

Teraz dopiero widze, ze ten drugi link nie laczy bezposrednio....:-(

Trzeba wejsc w piatym rzedzie na pierwsza pozycje :" Wasserkanister "
i pozniej na " Wassersäcke & Kanister " .....tylko nie patrzcie na ceny . Na pewno mozna dostac taniej.
Stary 2007-02-03, 00:20   #1369
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Teraz dopiero widze, ze ten drugi link nie laczy bezposrednio....:-(

Trzeba wejsc w piatym rzedzie na pierwsza pozycje :" Wasserkanister "
i pozniej na " Wassersäcke & Kanister " .....tylko nie patrzcie na ceny . Na pewno mozna dostac taniej.
trafiłem, trafiłem :) wiem że Wasser, a dalej tak jak po polsku :)
a zresztą:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Faltkanister_rg_2.jpg (13,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2007-02-03, 00:20   #1370
baambii
Raczkowanie

Wspanialy ! ...jestes !
Ja sie mecze, a Ty zaraz masz wszystko pod reka - czarodziej z Ciebie ...)
Takie karnistry sa tez do kupienia na oficjalnej stronie "Planu" , to jedna z organizacji adpocyjnych w niemczech, i mysle, ze oni ze swoim wieloletnim doswiadczeniem nie sprzedawaliby kitu.

.....zamykam dzisiejszy dzien, i zegnam sie z Toba ( nie siedz do rana !.... )
Stary 2007-02-03, 00:23   #1371
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
.....zamykam dzisiejszy dzien, i zegnam sie z Toba ( nie siedz do rana !....:-) )
a właśnie że będę :D
ze 2 godziny temu wstałem, teraz porobię coś do rana, pójdę na pocztę to wysłać i pójdę spać :>
Stary 2007-02-03, 00:24   #1372
baambii
Raczkowanie

To sie chyba nazywa " teaming " albo synchronizacja.....patrz na czas....

Dobranoc !
Stary 2007-02-03, 00:28   #1373
New_Rock
Rozeznanie

To się nazywa Automatyczne powiadomienia na e-mail albo częste odświeżanie strony :D
Papa :))) Do jutra, a właściwie do dzisiaj :D
Stary 2007-02-03, 01:13   #1374
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
ja nie tylko Vibowit twoja paczka też będzie pokaźna

witaj traci juz ci podpowiedziała, a jeżeli chciałaś dziecko od s.Józefy to cały problem w tym ze misja konto ma w Polsce bo to misja sióstr boromeuszek Mikołowskich. Opłaty za przelew 150 $/rok pewnie byłyby kolosalne
Droga Mamo, ja mam konto w Polsce i placilabym z tego konta. I wolalabym, zeby zajela sie tym polska misja.
Pozdrawiam
Erietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 06:35   #1375
traci
Wtajemniczenie

Bambii dzieki za Twa wypowiedz!Tez mi sie zawsze wydawalo ze WV to porzadna instytucja ,dzieki za linka do tej ankiety.Erietko tak jak wyzej wspomniala Bambii WV nie jest zle ,no ale skoro chcesz zeby sie zajela tym Polska misja to musi Ci MAMA powiedziec szczegoly.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 09:19   #1376
KAMA48
Przyczajenie

MAMA, wyjaśniam widząc Cie na WŻ, ja pisalam bezposrednio do pusiątka, ale juz wszystko wyprostowane, mam od niej wiedomość i sprawa bedzie zalatwiana.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
KAMA48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 09:35   #1377
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

bambi
New Rock

co to za nocne spotkania nie pomyliłam się jak pisałam że postawimy Afrykę na nogi z takimi umysłami
oczywiście zapytam siostrę o dostęp do wody ale nie dalej jak wczoraj napisała ze mają studnie w Mpanshya dla szpitala pewnie ale wiemy że siostry opiekuja się ludnością w promieniu 200 km, teren górzysty i z pewnością jest wielu ludzi którzy nie mają pod ręką strumyka ze źródlaną wodą.

Cytat:
Napisane przez Erietka Pokaż wiadomość
Droga Mamo, ja mam konto w Polsce i placilabym z tego konta. I wolalabym, zeby zajela sie tym polska misja.
Pozdrawiam
no to po problemie, wyślę ci na pw e-mai ldo s. Józefy i dalej sama działasz: krótka informacja o tobie i prośba o dziecko do adopcji serca i to wszystko
dzisiaj siostra ma prąd to dostanie e-mail i moze będziesz pierwszą mamą, która ekspresowo dostanie zdjęcia swojej pociechy drogą e-mail-ową za pomocą aparatu cyfrowego w niedzielę są spotkania z dziećmi i rodzinami to moze już poniedziałek

Cytat:
Napisane przez KAMA48 Pokaż wiadomość
MAMA, wyjaśniam widząc Cie na WŻ, ja pisalam bezposrednio do pusiątka, ale juz wszystko wyprostowane, mam od niej wiedomość i sprawa bedzie zalatwiana.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
witam i Ciebie, zapraszam również tutaj i dziękuję Seonie vel Pusiątko za załozenie forum na WŻ.
a możesz zdradzić co załatwiacie ?
Stary 2007-02-03, 12:51   #1378
traci
Wtajemniczenie

Dzis przyszedl list do mnie z WV.Moja dziewczynka na imie ma Belita Makonde urodzila sie 03.01.2004 czczyli dokladnie miesiac temu skonczyla trzy latka .Mieszka w Lufwanyama z rodzicami.Zaladuje zdjecia jak je zmniejsze chociaz niewiem jak to sie robi.Ma dopiero trzy latka i taka smutna buzke... Ok udalo mi sie zalaczyc zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misiu 1349.jpg (95,0 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misiu 1350.jpg (60,4 KB, 211 załadowań)
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 13:40   #1379
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Dzis przyszedl list do mnie z WV.Moja dziewczynka na imie ma Belita Makonde urodzila sie 03.01.2004 czczyli dokladnie miesiac temu skonczyla trzy latka .Mieszka w Lufwanyama z rodzicami.Zaladuje zdjecia jak je zmniejsze chociaz niewiem jak to sie robi.Ma dopiero trzy latka i taka smutna buzke... Ok udalo mi sie zalaczyc zdjecia
wreszcie się doczekałaś kolejna dziewczynka w "adopcji serca" rzeczywiście jak na 3 latka to buziunia taka smutna, a moze poprostu bała się fotografa

to juz masz dwie córeczki teraz

gratuluje !!!

chciałam też podzielic sie z wami że wszystkie zdjęcia (10 szt.) na kózke zostały sprzedane - mamy kolejne 50 zł na kózkę oczywiście aukcję wystawię ponownie tym bardziej że ostatnia allegrowiczka przekazała zdjecia do dalszej licytacji
Stary 2007-02-03, 15:03   #1380
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Traci ciesze sie ze sie doczekałaś Belita jest bardzo bella(czy jak to sie pisze )czyli śliczna Mi sie wydaje ze bardziej jest zaciekawiona aparatem i fotografem,jednak nie widuja tam ulepszeń cewilizacyjnych takich jak aparat na codzień Teraz napewno dzieki tobie bedzie częsciej sie usmiechac
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości