Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 15:24   #301
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Bylismy z mama i siostra w Kielcach i w samym cetrum okazalo sie ze chlodnica nie dziala .. masakra .. silnik prawie 100 stopni a my w korku .. ale postalismy troche z otwarta maska i jakos dojechalismy . Stary gracior mojej siostry nadaje sie tylko do jezdzenia do pobliskiego sklepu

Upał niemiłosierny .. jak wysiadlysmy to nogi mialam tak miekkie ze ledwo do domu doszlam .. zmierzylam cisnienie .. tetno 116 a norma do 100 .. chyba umieram powolutku sobie ..

Ja mam juz 10 na plusie ..
Co do tetna to spokojnie, w ciazy sie podnosi a i to 116 po wysilku zle nie jest, odpocznij....
A kg to milo milo tylko ze jak Wy macie po 10-11 a ja sie juz jakis czas nie wazylam to obawiam sie ze moge miec 15

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja mam wlasnie ten syrop) teraz czuje sie lepiej tylko mi zimno;/ pranie zrobilam) jejku, ile bedzie prasowania;p

miazdzysz mnie

z tego co ja wiem to kwas foliowy powinno sie brac cala ciaze i nawet podczas karmienia) ale moge sie myslic;p co chwile gadaja inaczej Ci lekarze;/

duzy)
AAA wlasnie i tak tez myslalam do pewnego momentu az ktos czy gdzies mnie nie uswiadomiono ze wcale nie, ze "podobno ktos kiedys cos mowil" tylko tak jak mowie.... nawet sobie tego do glowy nie przybieram wiec konkretow nie pamietam

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
niooo pewnie jutys ze nas gonia a co same mamy byc grube
dekajka slonce ale mnie rozbawilas zabiegana to owszem jestem ale jedyna rzecz jaka zrobilam kolo siebie w niedz to wyprostowanie wlosow i tyle nwet cieni ani pudru nie zdazylam nalozyc nicccc dobrze ze nowa prostownica super szybko sobie radzi z wloskami

a tak na seri to ja mam taaakie rano biegi ze szooook tz sniadanie corcia sniadanie ze wpadam do lazienki myje zeby buzke wioze wlosy i w droge na nic wiecej nie mam czasu
niedz nienawidze przewaznie jedziemy do babci tz i rano pakowanie niuni ubieranie i wszytsko w pospiechu
AAAAA co ! niech gonia

Ja nie wiem jak Ty na to wszystko masz czas....ja bym padla takim sie leniem zrobilam! az sie boje bo to ma duze znaczenie podczas porodu! a ja aktywna nie jestem zbytnio i obawiam sie ze moge sie niezle nameczyc:/

Mialam isc do apteki....poszlam tylko do stokrotki najblizszej bo wazne spozywczaki i ciasto na ewentualnych gosci..... zmeczylam sie jak niedzwiedz:/
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:27   #302
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a powiedzcie mi ile macie zakupionych body z krótkimi rękawkami. Tak się zastanawiam na naszymi zimowymi dzieciaczkami i nad tym w czym będą w domu ubrane. Nie wiem czy kupować w ogóle z krótkimi rękawkami, czy tylko w tym najmniejszym rozmiarze z długim, żeby maluszkowi zimno nie było.
Ja mam kilkanascie bodziakow z krotkim ale nie wiem czy mi tyle potrzeba .. Tyle po prostu dostalam . a z dlugim mam tylko pare i musze dokupic ..

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Co do tetna to spokojnie, w ciazy sie podnosi a i to 116 po wysilku zle nie jest, odpocznij....
A kg to milo milo tylko ze jak Wy macie po 10-11 a ja sie juz jakis czas nie wazylam to obawiam sie ze moge miec 15

Mowisz ze nie jest tak zle ? ze nie umieram ?? no to suuuper

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:28   #303
agasobo
Zadomowienie

Ma_majka: BOSKO!!!!!

widziałyście ten art. o nowoczesnym teście ciążowym, z usb?
szok! za granicą już podobno kilka lat funkcjonuje. u nas jak zawsze zaścianek :/

http://technowinki.onet.pl/biznes/wy...2,artykul.html

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:29   #304
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam kilkanascie bodziakow z krotkim ale nie wiem czy mi tyle potrzeba .. Tyle po prostu dostalam . a z dlugim mam tylko pare i musze dokupic ..

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Muszę się powoli zabrać za wyprawkę i nie wiem od czego zacząć
Czyli też kupię kilka body z krótkim rękawkiem i z długim też

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

szok! za granicą już podobno kilka lat funkcjonuje. u nas jak zawsze zaścianek :/

widziałam kurcze, jest technika. Co to będzie za 10 lat.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:30   #305
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu.....tylko ze to bylo tragiczne zawodzenie a nie pochlipywanie
a teraz z usmiechem na gebie wpierdzielam cini minis z mlekiem.....zrozumiec kobiete?? ahh no tak - ciezarna kobiete
My same teraz nie rozumiemy siebie, a co dopiero mają nas zrozumieć inni.

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Kurczak w pomarańczach zrobiony i skonsumowany, boskie to było i koniecznie z migdałami mniam, na zachętę real fota

ps. dziękuje za miłe słowa
Wygląda super

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Teraz tylko nie wiem czy mojemu Tż nie powiedziec ze pisał do mnie, nutka zazdrości chyba nie zaszkodzi
Możesz powiedzieć, w końcu nic złego nie zrobiłaś.

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
ale doła złapałam

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane jeszcze jedno, bo tam napis wszystko zasłonił Sorki że w majtasach ale tak gorąco że nie chce mi się ubierać
Super

Cytat:
To Twoja corcia bedzie miala na imie Karolka ???
Karolina
Kiedyś już o tym pisałam
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:31   #306
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki a powiedzcie mi ile macie zakupionych body z krótkimi rękawkami. Tak się zastanawiam na naszymi zimowymi dzieciaczkami i nad tym w czym będą w domu ubrane. Nie wiem czy kupować w ogóle z krótkimi rękawkami, czy tylko w tym najmniejszym rozmiarze z długim, żeby maluszkowi zimno nie było.
Jak na razie to mam 0 (słownie: zero) Body z krótkim to może posłużyć jako "bielizna" na zimę, tzn pod pajacyk czy kaftanik. Jak będę kupować to może 1-2, jeśli okaże się że potrzebuję więcej to po prostu dokupię
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:33   #307
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Jak na razie to mam 0 (słownie: zero) Body z krótkim to może posłużyć jako "bielizna" na zimę, tzn pod pajacyk czy kaftanik. Jak będę kupować to może 1-2, jeśli okaże się że potrzebuję więcej to po prostu dokupię
no właśnie to jest chyba najlepszy pomysł, żeby nie kupować za dużo.
To widzę, że bilans sie nam zgadza. Ja też jeszcze nie mam nic kupione. Oglądałam sobie tu i tam, ale jeszcze nic nie kupiłam. A kiedy zamierzasz coś zacząc? Bo ja to tak myślę, że po następnej wizycie, może tak za 2 tygodnie.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:36   #308
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
ja akurat mam zawsze zimą gorąco w domu, wiec mam tych body chyba ze 4,

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:36   #309
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie kwasu foliowego to ja kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś lekarza, że tak naprawdę jego branie ma wpływ przed zajściem w ciążę. Ale ja go brałam go gdzieś do 12 tygodnia ciąży ( może tydzień lub dwa dłużej - nie pamiętam) - tak jak mi zalecał mój lekarz.

Pamiętam, że któraś dziewczyna kiedyś pisała coś, że nie powinno się go brać za długo, chyba powyżej 28 tygodnia, bo się może to przyczynić do astmy czy jakoś tak. Ale nie pamiętam dokładnie.
Stary 2012-08-20, 15:39   #310
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

Ale bajer ten test, ciekawe ile będzie kosztował

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
no właśnie to jest chyba najlepszy pomysł, żeby nie kupować za dużo.
To widzę, że bilans sie nam zgadza. Ja też jeszcze nie mam nic kupione. Oglądałam sobie tu i tam, ale jeszcze nic nie kupiłam. A kiedy zamierzasz coś zacząc? Bo ja to tak myślę, że po następnej wizycie, może tak za 2 tygodnie.
Też chyba koło września Ale najpierw muszę odebrać od siory ciuszki które ma dla mnie odłożone i je przejrzeć. Dopiero wtedy zdecyduję co mi jeszcze potrzebne
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:47   #311
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Też chyba koło września Ale najpierw muszę odebrać od siory ciuszki które ma dla mnie odłożone i je przejrzeć. Dopiero wtedy zdecyduję co mi jeszcze potrzebne
Dobrze robisz

Ja niedawno dostałam 3 wielgachne torby ubranek i cieszę się, że zaczekałam z zakupem nowych ubrań. Teraz przynajmniej wiem co muszę kupić, czego nie muszę. Oczywiście jak mi wpadnie w oko coś co już mam to pewnie kupię, ale to już bardziej dla przyjemności niż z potrzeby.

Na początku myślałam, że 3 torby to nie jest tak dużo, ale nie wzięłam pod uwagę, że ubranka są małe. Mam teraz mnóstwo ubranek z których się bardzo cieszę. Niektóre są praktycznie nieużywane. Muszę je tylko posegregować, bo niektóre są na późniejszy okres.
Teraz muszę się tylko zebrać i zrobić miejsce w szafie.
Stary 2012-08-20, 15:49   #312
marti86
Zakorzenienie

Hej kobitki

czytam i czytam i sie doczytac nie moge i konca nie widac wic chyba dam sobie na luz-nie gniewajcie sie

ja ostatnio zalatana bo moj tz jak g nie pilnuje to tylko szuka pretekstu zeby zamiast srubki wkrecac to na kompie pograc normalnie bym go rozszarpala kilka dni krzyku i sie sprezyl...wlasnie skladaja meble i sa piekne az w szoku jestem ze za grosze kupione i tak wygladaja!!
pozatym juz prawie wszytsko skompletowalam z wyprawki.pozostawaly mi pojedyncze rzeczy.dzis poszlam do besty i kupilam malemu ekstra meska kurtke i na szmatkach kilka rzeczy upolowalam.w dodatku nie moge sie dotarabanic dod ziewczyny z ktora umowilam sie na sesje.napisalam do innego kolesia ale tez milczy i zaczynam sie wkurzac bo bardzo zalezy mi na zdjeciach.a jak mi wczpraj tz kilka zrobil to jak je zobaczylam wygladalam tak z negatywnego wrazenia rzecz jasna no nic lece jeszcze troche poczytac.

A my w sobte zaczelim III trymestr odliczam teraz te 5 tyg do "bezpiecznego okresu....na szczescie skurcze troszke ustaly!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:52   #313
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się powoli zabrać za wyprawkę i nie wiem od czego zacząć
Czyli też kupię kilka body z krótkim rękawkiem i z długim też
Ja gdybym nie dostala i musiala sama kupowac to pewnie bym wziela z 5 z krotkim i z 5 z dlugim .. tak zeby chociaz na tydzien bylo zakladajac ze maluch by sie ciagle brudzil ..
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Karolina
Kiedyś już o tym pisałam
No to mi umknelo .. ale ladnie imie , ladne ..

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

czytam i czytam i sie doczytac nie moge i konca nie widac wic chyba dam sobie na luz-nie gniewajcie sie

ja ostatnio zalatana bo moj tz jak g nie pilnuje to tylko szuka pretekstu zeby zamiast srubki wkrecac to na kompie pograc normalnie bym go rozszarpala kilka dni krzyku i sie sprezyl...wlasnie skladaja meble i sa piekne az w szoku jestem ze za grosze kupione i tak wygladaja!!
pozatym juz prawie wszytsko skompletowalam z wyprawki.pozostawaly mi pojedyncze rzeczy.dzis poszlam do besty i kupilam malemu ekstra meska kurtke i na szmatkach kilka rzeczy upolowalam.w dodatku nie moge sie dotarabanic dod ziewczyny z ktora umowilam sie na sesje.napisalam do innego kolesia ale tez milczy i zaczynam sie wkurzac bo bardzo zalezy mi na zdjeciach.a jak mi wczpraj tz kilka zrobil to jak je zobaczylam wygladalam tak z negatywnego wrazenia rzecz jasna no nic lece jeszcze troche poczytac.

A my w sobte zaczelim III trymestr odliczam teraz te 5 tyg do "bezpiecznego okresu....na szczescie skurcze troszke ustaly!!
Dobrze ze mezus sie poprawil .
Ty bezpiecznym okresem rozumiem nazwywasz 33 tydzien tak ?
No i super ze skurcze odpuscily ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 15:53   #314
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

No to mi umknelo .. ale ladnie imie , ladne ..
Mi też się podoba

A pamiętasz jak rozmawiałyśmy, że Ty dajesz na imię swojemu synkowi Adaś jak ma mój tz, a ja, że jak będę mieć córeczkę to daję jej na imię Karolinka?
Stary 2012-08-20, 15:54   #315
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się podoba

A pamiętasz jak rozmawiałyśmy, że Ty dajesz na imię swojemu synkowi Adaś jak ma mój tz, a ja, że jak będę mieć córeczkę to daję jej na imię Karolinka?
A no cos tam pamietam .. to fajnie nam sie zlozylo .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 15:56   #316
marti86
Zakorzenienie

DeKajka tak mi lekarz powiedzial-najlepiej 38 ale jesli juz wczesniej tak maly chce sie wypchnac do wlasnie najwczesniej moze kolo 33 tc wtedy ryzyko nie jest juztak duze.oczywiscie nastawiam sie na listoad

Stary 2012-08-20, 16:04   #317
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
DeKajka tak mi lekarz powiedzial-najlepiej 38 ale jesli juz wczesniej tak maly chce sie wypchnac do wlasnie najwczesniej moze kolo 33 tc wtedy ryzyko nie jest juztak duze.oczywiscie nastawiam sie na listoad
Dla mnie takim przelomowym momentem jest 35 tydzien Wtedy moge juz rodzic .. Czyli jeszcze 6 tygodni ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 16:08   #318
marti86
Zakorzenienie

Aha dziewcznki kupujac wyprawke ☠☠☠☠☠☠☠kowa i korzystajac z okazji ze i tak place za przesylke zamowilam chusteczki z allegro pampersa wychodzi4,5zl za paczke.wzielam 2x zwykle i 1x sensitive jakby maly mial wrazliwa skore.jesli nie beda pasowaly to odsprzedam-tyle sie dzieci narodzilo u nas ze zbyt bedzie bezproblemowy.zastanowcie sie czy macie kogos kto by chcial zlozyc sie na kuriera zamowic kilka zestawow bo naprawde sie oplaca!!
http://allegro.pl/chusteczki-pampers...549786220.html
http://allegro.pl/12-x-chusteczki-pa...565488334.html

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

DeKajka 6 tyg kurde my chyba podobne terminy mamy nie??

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

To juz tak blisko porodu

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

a ja tam chce rodzic w 40

Stary 2012-08-20, 16:08   #319
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja slyszalam ze tylko do 12 tygodnia .. ja juz nie biore dawno .. tymbardziej ze w tych tableetkach dla kobiet w ciazy tez jest kwas foliowy

Ja do moich 10 nigdy nie mialam sexualnego podejscia .. i raczej miec nie bede ..
no tak) ja tez biore tylko femibiom bo tam jest kwas foliowy juz)
Cytat:
A jaki to jest seksualny stosunek do wagi???
nie moge powiedziec bo to jesr wylgarne slowo;] zaczynajace sie na "P"
Stary 2012-08-20, 16:12   #320
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]DeKajka 6 tyg kurde my chyba podobne terminy mamy nie??

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

To juz tak blisko porodu

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

a ja tam chce rodzic w 40
No 6 tygodni do 35 tygodnia .. A ja to bym chciala tak 38, 39 .. nie musze czekac do 40 ale znajac zycie pewnie przenosze Adasia .. i na moim ''chceniu'' sie skończy ..

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
no tak) ja tez biore tylko femibiom bo tam jest kwas foliowy juz)
W moim falvicie tez .. w kazdy chyba wiec nie ma sensu jeszce dodatkowo brac .. ja mialam zalecone do 12 tygodnia i tak bralam ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 16:13   #321
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie takim przelomowym momentem jest 35 tydzien Wtedy moge juz rodzic .. Czyli jeszcze 6 tygodni ..
jak ja bym urodizla w 35 tygodniu to moze trafilabym w ur mojego M mial by prezent a tak na powaznie to chcialabym urodzic kilka dni przed terminem;p po terminie to takie wyczekiwanie juz;p
Stary 2012-08-20, 16:13   #322
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A żebym to ja wiedziała smutno mi sie zrobiło jakoś, nie macie tak czasami ze zycie wydaje wam sie bez sensu?
tez taak mam ;/ czasami
Cytat:

w ogóle to zauważyłam pająka na ścianie i chciałam na niego zerkać żeby patrzeć gdzie idzie, no i się zaczytałam a on zwiał - teraz się stresuję, bo nie wiem gdzie poszedł :/ i co chwila wydaje mi się, że na mnie siedzi... brrrr
skąd ja to znam .. ;]
Cytat:
Proszę bardzo - mój gigantozaur 23t3d

Cytat:

dobrze, że już skurcze ustały

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:14   #323
marti86
Zakorzenienie

Obejrzalam wszytskie brzuszki-piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fajnie juz wygladamy tak brzuszkowo

Stary 2012-08-20, 16:14   #324
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja bym urodizla w 35 tygodniu to moze trafilabym w ur mojego M mial by prezent a tak na powaznie to chcialabym urodzic kilka dni przed terminem;p po terminie to takie wyczekiwanie juz;p
Szwagierka TŻeta mowila ze najbardziej dluzy sie ten ostatni 9 miesiac .. ze wtedy juz wszystko jedno byleby malego wypedzic z siebie ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 16:14   #325
marti86
Zakorzenienie

PAniJasiowa widze powyzej ze Ci smutno jutro przejdzie

a wy tez tak macie ze najpierw idzie brzuch a potem Wy??

Stary 2012-08-20, 16:15   #326
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
W moim falvicie tez .. w kazdy chyba wiec nie ma sensu jeszce dodatkowo brac .. ja mialam zalecone do 12 tygodnia i tak bralam ..
to ja kwas foliowy zaczelam brac ju z wstyczniu;] i moj M tez bral;]
Stary 2012-08-20, 16:15   #327
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie juz wygladamy tak brzuszkowo
A jak tam Twój ? .. powiekszyl sie cos od ostatniej fotki ???

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-20, 16:18   #328
justa86
Zadomowienie

Cytat:
No powiem Ci że ja za wszelką cenę bym dążyła do tego, żebyśmy mieszkali sami. Przez 3 lata mieszkaliśmy z moją mamą, ona jest ok, w ogóle się nie wtrąca ale mimo wszystko nie wróciłabym za żadne skarby do niej. Młode małżeństwo powinno mieszkać same
Taaak, zbawieniem jest mozliwosc mieszkania samemu! ja nie zaluje, nawet jesli mielismy mozliwosc swojego pokoju u moich czy i tz rodzicow, widze jakie sa akcje u kuzynek i znajomych gdzie rodzice sie wpierdzielaja. Niby na poczatku wydawalo sie ze bedzie cudnie a tu prosze, jednak maja cos do powiedzenia.
My wynajmujemy, czasem mysle ze te pieniadze mielibysmy zaoszczedzone mieszkajac u rodzicow.... ale co tam, na przyszlosc to zaowocuje lepszym zwiazkiem, z glody nie umrzemy a przynajmniej klotni mniej

Cytat:
Ja slyszalam ze tylko do 12 tygodnia .. ja juz nie biore dawno .. tymbardziej ze w tych tableetkach dla kobiet w ciazy tez jest kwas foliowy
.
ja tez slyszalam o tych 12tygodniach, ale mowie wlasnie tez o dawce kw foliowego zawartego w kompleksach witamin dla ciezarnych.... moze nie powinno go w ogole byc? :/

Cytat:

Mysle ze jeszcze cos z Ciebie bedzie

Cytat:
My same teraz nie rozumiemy siebie, a co dopiero mają nas zrozumieć inni.
oj taaak

Pytanie z innej beczki.....czym myjecie panele zeby nie zostawaly smugi?
Wymylam raz czyms w rodzaju ajax - smugi, wkurzylam sie i wymylam 2 raz plynem do drewna, paneli - smugi..... wiem ze po czesci to wina tego ze nie moge na maxa wycisnac mopa ale to wkestia tego ze boje sie o brzuszek, cisne i cisne ale moze za malo? :/
Le..... gosposie pomozcie co prawda to tylko 30pare m2 podlogi w kawalerce ale myje ja praktycznie codziennie po 2x bo sie denerwuje tymi smugami wiec moglabym wreszcie znalesc dobry sposob

No to sie rozpisalam o smugach na panelach
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:23   #329
MiciaKicia
Zakorzenienie

Zaraz bede miała dla Was foteczki brzuszka

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:24   #330
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez slyszalam o tych 12tygodniach, ale mowie wlasnie tez o dawce kw foliowego zawartego w kompleksach witamin dla ciezarnych.... moze nie powinno go w ogole byc? :/

Mysle ze jeszcze cos z Ciebie bedzie

Pytanie z innej beczki.....czym myjecie panele zeby nie zostawaly smugi?
Wymylam raz czyms w rodzaju ajax - smugi, wkurzylam sie i wymylam 2 raz plynem do drewna, paneli - smugi..... wiem ze po czesci to wina tego ze nie moge na maxa wycisnac mopa ale to wkestia tego ze boje sie o brzuszek, cisne i cisne ale moze za malo? :/
Le..... gosposie pomozcie co prawda to tylko 30pare m2 podlogi w kawalerce ale myje ja praktycznie codziennie po 2x bo sie denerwuje tymi smugami wiec moglabym wreszcie znalesc dobry sposob

No to sie rozpisalam o smugach na panelach
Skoro ten kwas tam jest to widocznie powinien byc ..
Uff , to dobrze ze nie umieram .. w sumie dzieki Tobie.. A co do paneli to moja mama myje je dosyc dziwnie .. spryskuje takim psikiem do kwiatkow zwykła wodą .. a potem przeciera recznikiem papierowym do sucha i smug nie ma .. ale jak masz bardziej brudne panele to nie mam pojecia .. u nas jakos sa zawsze czyste ..

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Zaraz bede miała dla Was foteczki brzuszka
no to czekamy z niecierpliwoscią .

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości