![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Płaski brzuch - dieta i ruch
Witam.
Moją zmorą jest wystający brzuch. Coraz bardziej mnie denerwuje. Do tego dochodzą problemy jelitowe (wzdęcia). Muszę w końcu porządnie się za to wziąć, a nie tylko po łebkach. Na początek wykluczam zboża, bo wiem, że od nich mam te wariacje jelitowe. Z diety niestety to nie wszystko. Wiem, że są inne produktu, które mi szkodzą, ale na razie dość trudno mi je wskazać. Powoli muszę je znaleźć. Poza tym oczywiście włączam ruch. Na razie jest to tylko pilates/joga i wdrażam się w ZWOWy z Zuzaną z youtube'a. Może ktoś powalczy ze mną o płaski brzuch? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płaski brzuch - dieta i ruch
Ja walcze ale na swój sposób
![]() Wzdęcia to jeden problem. Zatrzymanie wody to moj większy problem. I gdy ważyłam 46kg to może i miałam płaski brzuch. Teraz wazę 53kg i brzuszek mi troszke odstaje, lekko ale mnie to denerwuje. Chodzę na siłownie, zgubiłam około 5cm w obwodzie. Nie stosuje diety oprócz zdrowego jedzenia i śniadań (które kiedyś jadłam o 13godz.). To póki co mój sposób.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
też z chęcią się dołączę
![]() ![]() ![]()
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
To ja sie dołąnczam...znam kilka fajnych ćwiczeń na płaski brzuszek..
![]() Przy następnej okazji chętnie je wam podam.. Pozdrawiam wszystkie walczące o płaski brzuszek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja też sie przyłaczam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- aaa no i oczywiście wiekszość odkłada mi sie właśnie na brzuchu wiec bluzki które już zwisały ze mnie powoli znów zaczynają wszystko wybijac- mój brzuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć! Chętnie się do Was dołączę, na wizazu jestem już długo lecz zawsze ciężko się dołączyć do osób które już stworzyły jakiś wątek, więc dopiero teraz się zarejestrowałam bo temat idealnie mi pasuje, gdyż w mojej figurze mam wielki problem z brzuchem i "boczkami"
![]() Mam na imię Asia i pierwsze dni diety już za mną, jem dobrze i smacznie i mogę powiedziec, ze czuję się lepiej niż po śmieciowym jedzeniu. Moje postanowienie którego będę się twardo trzymać to: ZERO słodyczy, fast foodów, słonych przekąsek oraz białego pieczywa. Zaczęłam ćwiczyć, ruch to jest to :P Ćwiczę 8 min abs na brzuch i 15 min cardio z Mel B, aktualnie czekam aż przyjdzie mi hulahop z masażerem to będę też kręcić po 30-60 min dziennie, po jakimś czasie planuje jeszcze coś dodać, czasem biegać i pływać ![]() Ale się rozpisałam ;p ale chyba wszystko ujęłam ; Pozdrawiam i dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dobrze że sie rozpisujesz Asiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam.
Fajnie, że nie jestem sama. ![]() Dziś rano zmierzyłam obwód brzucha w największym miejscu i załamka: 89 cm. Do porodu szłam ze 100 cm brzuchem. Ale wstyd ![]() Dziś nic nie poćwiczę, bo mam gości na noc. I niestety na pizzę się dziś wybieramy, ale po raz pierwszy będę się pilnować przy pizzy ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Razem zawsze raźniej, trzeba się wspierać by dojść do celu.
![]() Dziewczyny powiedzcie coś o sobie, ile macie lat, czym się zajmujecie, skąd jesteście ![]() akot80 kilka dni temu się mierzyłam i brzuchu 88 ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a też tak macie, że jak zjecie to nagle wam wywala brzuszek? Od czego to jest?
U mnie jest problem z dołem brzuszka. Tam umieścił się tłuszcz. Górna część jest ok. A co do przedstawienia się ![]() Justyna, 26 lat. Mieszkająca w Gdańsku ![]() Obwód w talii 65cm, a dół brzucha już 75. To jest moja zmora. Chyba, że to genetycznie tak mam, że zawsze będzie brzuszek i musze to zaakceptować.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak mi wywala brzuch jak cos zjem...dlatego ja sie już wogle nie mierze..jak narazie bo wiem że przybrało mi sie znów...ale dziś troche wiecej udało mi sie poruszac wiec z tego sie ciesze...
kiedyś słyszałam ze róznica w cm miedzy talią a biodrami powinna wynosić 5 cm ii wtedy jest ok ![]() ja jestem Zosia, 19 lat , z okolic Rybnika, moją zmorą jest brzuch bo tu mi sie wszystko odkłada- nogi i pupa są ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
ja mam 16 lat uczę się hmm
![]() mam pomysł może co tydzień w niedzielę będziemy pisac ile ważymy, ile mierzymy? mam na myśli nasze spadki ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]()
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Sylwia wiem ale ja teraz nawet rano sie nie mierze bo to fatalnie wyglada a nie chce sie już totalnie załamać i rzucić tym wszystkim w kat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja też jestem w trakcie diety a dokladnie dzis mija moj 5 dzien z south beach ![]() Ogolnie jest ok ale brakuje mi troche chleba... Od jutra chce zaczac tez cwiczyc, polecicie mi cos ciekawego? Wczesniej cwiczylam troche z ewa chodaowska ale jak dla mnie to za monotonne cwiczenia, juz moglam recytowac to co ona zaraz powie ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
fajnie jest sobie wybrać kilka rodzajów cwiczen i na zmiane robić je co drugi dzie np
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam z rana kobietki ;*
Wczoraj juz nie dałam rady nic naskrobać tu bo cały dzień mialam zabiegany, nawet nic nie poćwiczyłam ![]() Co do cotygodniowego pomiaru to jestem jak najbardziej za! A teraz życzę Wam miłego dnia, idę pałaszować owsiankę i wypić kawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
To i ja dołączę, studentka z Krakowa, moja walka trwa od miesiąca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Na płaski brzuch polecam ćwiczenia ABS, są filmiki na youtubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja na diecie nie będę bo nie chce za bardzo chudnąć. Mi wystarcza jak jest (no może chciałabym 2kg w dół). Pół roku temu zaczełam intensywnie ćwiczyć na siłce pod okiem trenera i schudłam ale brzydko. Nie miałam zarysowanej pupy, taka płaska się czułam. Rzuciłam w kąt ten trening i teraz robię coś sama i widzę efekty. A co do diety nie robie jej z tego wzgledu, że wiem ze bede musiała być ciągle na niej. Wole zmęczyć moj organizm, spalić zbędny tłuszcz ale bez jakiś większych "wspomagaczy". Bo ja tez nie chce chudnąć dużo, więc ruch mi wystarcza.
Przytyło mi się 2 kg (jak na złość ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mogę się przyłączyć ?
![]() By nie użyć gorszego słowa napiszę, że strasznie nie lubię swojego brzucha ![]() wracam do ćwiczeń. Muszę w końcu zacząć go katować ![]() ![]() Myślę o 10 minutówkach z Mel B i może program z BBL...sama nie wiem..
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jestem na innym watku ale tez walcze o plaski brzuch od jakiegos czasu ![]() cwicze a6w i 8 min z Mel B ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hej! Można się przyłączyć? Mam na imię Diana, lat 19, pochodzę w województwa lubelskiego. Walkę z nadprogramowymi kilogramami zaczęłam pod koniec maja... Miałam wielkie problemy żeby schudnąć, mimo że wszystko było jak należy (dieta, ćwiczenia).
Teraz jakoś trudno mi uwierzyć, że waga pokazuje 55 kg... Kiedyś ważyłam 10 kg mniej, ale do tej wagi nie chcę wrócić... Bardzo zależy mi na płaskim brzuchu, kiedyś taki miałam, teraz mimo utraty 5 kg, jakoś specjalnej różnicy nie widać, bo nadal jest wystający i wielki po prostu. Może jakieś fotki wstawimy tych naszych brzucholi?
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że mogę się dołączyć.
Po powrocie z wakacji jakoś nie mogę powrócić do zdrowego stylu życia. Mam nadzieję, że z Wami mi się uda. W piątki będę podawała swoja wagę ![]() ![]() Ważę 55,5 kg, a chciałabym zejść do 52. Niewiele mi zostało, ale jakoś nie mogę się tego pozbyć. Kiedyś bardzo mi pomagało, jak pisałam na wątku swój jadłospis z danego dnia ![]() Wy też piszcie co jadłyście, to może się czymś zainspirujemy ![]() U mnie dzisiaj: 8:30- kawa z mlekiem bc, bułka pełnoziarnista z miodem i dżemem. 11:30- 3 śliwki i frugo (wiem, że słodkie picie out) obiad: gulasz drobiowy + kromka pełnoziarnistego chleba dalej zobaczymy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj
I śniadanie: 1,5 kromki chlebka sonko żytnie, jajecznica z 1 jajka, 1 pepperoni II śniadanie: activia, a jakąś godzinkę wcześniej wpadły 2 śliwki Obiad: kromka chlebka sonko żytnie, kotlet mielony (nie mogłam sobie odmówić, bo był babcinej roboty :P)
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ale wracając w temat wczoraj postanowiłam ze zjadłam ostatniego słodycza wieczorem i od dziś biore sie totalnie w garść....a ze tak u tego doktora byłam to i moje posiłki takie dziś poskakane, a wiec: 10.00 - 2 grahamki z pasztetem 14.00- banan -rosół(miska) - ryż brązowy, kapusta kiszona(troszke), troche miesa z królika,kompot zobacze do wieczora jeśli bede głodna jakieś białko sie weżmie tylko ![]() są upały to i jeść sie nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
To i ja się do was dołączę ![]() ![]() ![]() Od dwóch tygodni jestem na South Beach, dowiedziałam się o tej diecie przypadkiem i postanowiłam spróbować (moja pierwsza dieta) bo ostatnio moja waga doszła do takiego poziomu na jakim jeszcze nie była (nie licząc ciąży). W środę ważenie więc zobaczymy ile juz spadło, po tygodniu ubyło mi 2kg, i zauważyłam że brzuch też trochę spadł. Nie mierzyłam go na początku diety, ale wiem że miałam w talii powyżej 75cm, teraz mam 73.
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja szczególnie polecam nożyce pionowe i poziome..
Jeśli znacie jakieś prodykty których szczególnie nie należy jeść to proszę o pomoc pozdrawiam wszystkie walczące z brzuszkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać, że moim problemem nie jest brzuch, a raczej pupa i uda, ale mam nadzieję, że Wam nie bedę przeszkadzać
![]() Ja słyszałam, że brzuch tyje przez nadmierną ilość węglowodanów, a niższe partie ciała przez tłuszcze. Ale nie wiem ile w tym prawdy. ![]() Chciało mi się słodkiego po obiedzie, więc 2 kostki gorzkiej czekolady z chili wpadły ![]() Mam nadzieję, że motywacja do diety mi nie przejdzie ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja poćwiczyłam z Mel B na pośladki i brzuch
![]() u mnie dziś: I. jajecznica na maśle z cebulką i zerem żółtym + grzanka z pesto II. jogurt naturalny z malinami, bananem, pestkami dyni i płatkami III. Koktajl na mleku sojowym z malin, brzoskwini i banana IV. fritata z cukinii, pomidorów i cebulki z wbitym jajkiem a teraz szamam trochę loda ![]() na kolacje serek wiejski z pomidorem, papryką, jajkiem i łyżeczką oleju lnianego.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
no
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.