|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36002593]Ja mam jutro rano za twoją wizytę też trzymam kciuki a mi się chyba coś w tym cyklu rozregulowało
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
tak, tak, mi o to chodzilo. Caly fotel jest w jednej czesci - kubelkowy i caly sie przechyla, a nie jak w innych wozkach, ze samo oparcie mozna polozyc a pupa w miejscu.
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
opublikowałam przegląd, przepraszam że tak późno, dziś nie nadrobię bo mały dziś nam ciągle płacze, obawiam się że kolka, dałam bobotic i zasnął ale bardzo niespokojnie śpi. Zajrze wieczorem jak mi pozwoli.
Przesyłam wam buziaczki
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
nawet sobie nie wyobrażasz ile komentarzy, marudzenia i wyrzutów przy tym jest...
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam
Cytat:
Porównując obydwa to joolz u nas jest tańszy niż bugaboo...Cytat:
też już bym chciała jechać po wózek![]() Ciekawe jak Tomalinka po wizycie?
|
||
|
|
|
#4596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do usg - myślę, że lekarka zauważyłaby torbiele, nie martw się |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dziś tylko na chwilkę, bo ciągle było coś do zrobienia to zakupy, to fryzjer itp...Ale i tak widzę, że na tapecie temat wózków, a ja nic do powiedzenia nie mam - nie znam się ![]() Bika, mam dla Ciebie dobrą wiadomość, TŻ mi obwieścił, że tam gdzie się zatrzymamy w Chorwacji jest wifi i bierzemy laptopa, więc sama ponadrabiam od czasu do czasu Nie musisz nic dla mnie spisywać, czy przeklejać do worda ![]() Odebraliśmy dziś aparat. TŻ cały podjarany, łazi i cyka foty - cieszy się jak dziecko. Z tej radości kupił mi torebkę, szalik i majtki w sowy Ja jeszcze muszę zrobić pedicure, włożyć ostatnie pranie, poprasować kilka rzeczy i ostatecznie się zdecydować co zabieram oprócz orsona
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36008276]Stokrotko, może jajnik Cię zaczął pobolewać już kilka dni przed owulacją? Różnie to może być.
Co do usg - myślę, że lekarka zauważyłaby torbiele, nie martw się w niektórych cyklach tak miałam, że lekko pobolewał jajnik ale dzisiaj to mniej już boli tak mocno jak w owulkę, nie jakiś tępy ból tylko taki właśnie owulacyjny, już sama nie wiem. No i śluz po południu i wieczorem zrobił się bardzo rozciągliwy i jest bardzo mokro będę obserwować dalej, może będę miała po prostu krótszy cykl, zobaczymy jak tempka zareaguje, jak skoczy za 2 dni to znaczy, że to była owulacjaCytat:
poopalałam się na leżaczku z książką w ręku ale zmuszona byłam uciec bo idzie burza, chociaż trochę się schłodziło bo dzisiaj niewyróbka była tak gorąco, u mnie w biurze na termometrze było 27 stopni i jak tu pracować w takiej temperaturze
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Onyks tak jest troszke tanszy, co u mnie przewazylo to ze bugaboo jest troszke bardziej zwrotny a mi to ulatwi zycie bo zawsze wiesz musze miec druga reke przygotowana na Filipa jak np prez ulice trzeba przejsc itp Ale w PL patrzac na ceny to chyab bym Joolza kupila bo duza roznica w pieniazkach jest. |
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Tomalinka oby dobre wieści przyniosła
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze odnosnie tych wozkow... Dzis wracalam ze sklepu (15 min pieszo) z Malym w wozku, kosz caly zapakowany na dole, reklamowka powieszona na kierownicy i lustro pod pacha pchalam wozek jedna reka cala droge... bez problemow
|
|
#4602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A skoro masz śluz płodny, to owulacja u Ciebie się zbliża. Działajcie, Stokrotko
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łatwo nie jest, bo jednak te komentarze mnie denerwują, co nie jest wskazane terazWłaśnie sobie pizze odgrzewam i zaraz z małym będziemy jeść ![]() Bika - co tam w klubie kangura ciekawego??
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek jak tam u Ciebie uspokoilo sie troszke
odpoczywasz dalj plackiemBikus daj znac jak juz wozeczek bedziesz miala, pochwal sie Strong wytrwalosci kochana, i buziak dla Kamilka niech spi spokojnie maluszek, biedactwo Ok kochane ide zrobic cos do jedzonka i ide odpoczywac , wpadne do was jutro milego wieczorku
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-08-20 o 20:15 |
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Monia współczuję.
Natalko dołączasz do naszego klubu budująco-remontujących ?? ![]() Agnusku zdrówka. Co do wózków to ja jestem bardzo zadowolona z x-landera xa Tyle km co ja codziennie robię to naprawdę jest super i prowadzi się jedną ręką (bo już nie raz w drugiej musiałam mieć parasolkę Stokrotko jak się to będzie powtarzać to idz do gina. Strong jak krostki małego?? Butter udanego urlopowania ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Dziś szefowa wezwała męża na koniec pracy. Zapytała się tylko co z ty mankiem. Więc mąż grzecznie jej powiedział, ze nic, bo on się nie czuje winny. Kobieta powiedziała tylko, ze "ok, po sądach i tak cię nie będę ciągała" buahaha
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cieszę się, że domek się podoba. Miał być mniejszy,ale chcemy mieć 3 dzieciaczki i chciałabym mieć dużo miejsca. Działkę też mamy dużą(35 a)więc domek pasuje idealnie. Tylko kiedy w nim zamieszkamy... Nawet się śmiałam, że najpierw postawimy ten garaż, bo u góry jest pomieszczenie o powierzchni 11,70 (po podłodze 42,26) a parter ma 34 więc zaadoptujemy to najpierw na mieszkanie. Na co mój TŻ powiedział- ależ ty jesteś głupiutka. Więc muszę cierpliwie czekać =)
Cytat:
Ale za to, że za miesiąc zaczynamy starania czy że chcąc zminimalizować stresy TŻ postanowiłam go upić na tę okoliczność? Dziewczyny ja się na wózkach jeszcze nie znam więc nie wypowiem się w tym temacie. Byłam dzisiaj na swojej działce powalczyć dalej z chwastami. Dopiero wróciłam do domu. Bratowa przyszłej teściowej wyszła ze szpitala. To krwawienie to nic poważnego. Ma na siebie uważać i już. Także jeden pozytyw. Mój tata leży już tydzień i nic nie zapowiada że wyjdzie na dniach. Nawet babcia dzwoniła, że mam go odwiedzić. A ja uparcie odmawiam... Ach ten charakterek Siedzę teraz i sie ciesze jak dzieciak. Kupił sobie mój pierwszy smartfon i próbuje go ogarnąć. A myślałam, że już z tego wyrosłam...
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-08-20 o 20:41 |
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam Kamilek? Jak Ty się czujesz? Stokrotko i Onyks dziękuję za pamięć Co do wizyty to prawdopodobnie była owulacja ale lekarka nie była w stanie tego w 100% potwierdzić. Ale to i tak na marne bo my przez ten szpital i sytuacje z dziadkiem w ogóle nie myśleliśmy o staraniach i przytulankach. Także raczej nie ma szans. Spytałam się lekarki jedynie czy jeśli dziś jeszcze spróbujemy to jest jakiś cień nadziei, że się uda. Powiedziała że szanse są małe ale są, bo może być tak, że pęcherzyk pękł dzisiaj. W gruncie rzeczy 12h po pęknięciu jeszcze jajeczko jest gotowe do zapłodnienia. Oczywiście sobie wkręciłam, że dzisiaj miałam owulację bo coś mnie jajnik trochę bolał i było mi cały czas niedobrze.. tak na wszelki wypadek wypilam drinka na szybciocha dla rozluźnienia i wiecie.. podziałaliśmy No lekarka tradycyjnie przepisała mi luteinę i przed odstawieniem mam zrobić mimo wszystko test ciążowy. Jeszcze ostatni cykl będę na clo bo już dłużej nie można. Mam znowu brać maksymalną dawkę i zobaczymy czy znowu będzie owulka. Natomiast jak lekarka zobaczyła wyniki rezerwy jajników to mi powiedziała, że ona jednak zrobiłaby laparoskopie. Trochę mnie to zdziwiło, bo dotychczas była tylko mowa o inseminacji. Ale ona tlumaczyła mi, że trzeba ponacinać jajniki żeby zmniejszyć ilość pęcherzyków i pobudzić jajniki do pracy.. ![]() Także reasumując tę moją przewlekłą wypowiedź przyszły cykl ostatni raz clo i jeżeli się nie uda to w następnym laparo...... Zobaczymy co mi w środę powie ten drugi lekarz. |
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko dobrze, że jest jakiś plan działania
Trzymam kciuki. A może nie będzie już kolejnych cykli
|
|
|
|
#4609 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że Twój mąż ucieka od tej dziwnej szefowej// Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Choć wiesz.. psychika pewnie i tak zadziała...---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Mrowinko trzymam za Ciebie mocno kciuki, żebyś przyniosłam nam jutro pozytywne informacje powodzenia na wizycie..
|
|||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko ja tam wierzę
|
|
|
|
#4611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A w ogóle to wielu parom udaje się krótko po HSG, bo czasem są jakieś niewielkie zrosty albo jajowody są sklejone, a wlanie kontrastu pomaga. Tak mi tłumaczyła lekarka. Kto wie, może niedługo Wam się uda i laparoskopia nie będzie potrzebna. Tego Ci życzę, bo to jednak mimo wszystko zabieg operacyjny i lepiej tego uniknąć. A z ciekawości, jakie miałaś badanie w celu określenia rezerwy jajnikowej? |
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36009191]Mnie np. w tym cyklu jajnik zaczął pobolewać w 7. dniu cyklu, a USG robione w 13. dniu wykazało, że jeszcze owulacji nie było.
A skoro masz śluz płodny, to owulacja u Ciebie się zbliża. Działajcie, Stokrotko [/QUOTE]ja u siebie zobserwowałam, że mnie boli tak ok 8-10 dni ale tak lekko i tylko pikanie i to chyba a dopiero potem właśnie na owulkę ok 16-17 dnia, ale dzisiaj jest dopiero 13 dc. Na wszelki wypadek zadziałamy dzisiaj, a a jak to nie to to będziemy dalej próbować u Ciebie wcześniej jest owulacja z tego co widziałam, bo masz krótsze cykle, ciekawe co jutro powie ci lekarz, oby pęcherzyk pękłCytat:
Cytat:
I bardzo dobrze, ze szefowa nie będzie ciągać twojego męża po sądach, pewnie wie, że nie ma podstaw i się boi. Ale macie teraz czasu dla siebie, super Cytat:
![]() Cytat:
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-08-20 o 20:58 |
||||
|
|
|
#4614 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy w ogóle jutro będę miała USG, bo wybieram się do innego lekarza. |
||
|
|
|
#4615 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaz swoje zakupy ![]() U nas tez bylo bardzo milo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde mam nadzieje ze sie n ie wygadam . Bo wczoraj mowie do niego " Monika ( jego siostra ) z mama napewno by chcialy pochodzic po sklepach itp" I sie w jezyk ugryzlam ale maz chyba nie uslyszal jak wspomnialam o jego mamie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko wiesz z wyniekiem testu wytrzymalam 4 dnia tu caly miesiac czekania ![]() Cytat:
A spacerowka rozklad sie na plasko w tym wozku? Bo duzo mamusiek czerwcowych wlasnie narzeka ze sa strasznie male gondole a tu zima idzie ....
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia właśnie spacerówka w x-landerze jest bardzo obszerna - to było dla mnie mega ważne. I rozkłada się na płasko. Do tego ma ciepły śpiworek w zestawie
Ja patrzyłam głownie na spacerówki a nie na gondolę i słyszałam wiele dobrego o tej i na żywo też mnie urzekła, dlatego kupiłam. jak czasami patrzę na spacerówki w innych wózkach to się za głowę łapię jak dzieci mają mało tam miejsca, albo jakie dziwne są. Nie wszystkie oczywiście, ale sporo takich dziwnych widziałam.
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, dzięki.
Dobrze, że szefowa męża spokorniała... i tak nic by nie wywalczyła. A jak teść? Jaka jego reakcja? Żabciu, kurcze, ja chyba nie umiała bym się nie wygadać - ale trzymam kciuki ![]() Tomalinko, mam nadzieję, że Wam się uda ![]() Mrowniko, trzymam kciuki za wizytę u lekarza!! |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wiesz... on sie chyba ucieszył.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi, idę poćwiczyć, wykąpię się, powiesze pranie, nadrobię Was i....
pewnie będzie 2:30 i mały się obudzi
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36010411]Tomalinko, mnie się obiło o uszy, że nawet do 24 godziny po owulacji jest jeszcze szansa na zapłodnienie
A w ogóle to wielu parom udaje się krótko po HSG, bo czasem są jakieś niewielkie zrosty albo jajowody są sklejone, a wlanie kontrastu pomaga. Tak mi tłumaczyła lekarka. Kto wie, może niedługo Wam się uda i laparoskopia nie będzie potrzebna. Tego Ci życzę, bo to jednak mimo wszystko zabieg operacyjny i lepiej tego uniknąć. A z ciekawości, jakie miałaś badanie w celu określenia rezerwy jajnikowej?[/QUOTE] No zobaczymy.. ale spróbuję się nie nakręcać mimo wszystko ![]() Rezerwę jajnikową określa się na podstawie badania krwi AMH: http://leczenie.gameta.pl/faq/czym-j...znaczenie.html http://portal.abczdrowie.pl/amh Ja miałam wynik 4,4. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Także Mrowinko, zmień mnie na liście...

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

będę obserwować dalej, może będę miała po prostu krótszy cykl, zobaczymy jak tempka zareaguje, jak skoczy za 2 dni to znaczy, że to była owulacja

milego wieczorku
Wirus panuje i mam jego wszystkie objawy...