|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Hej
![]() Już myslalam ze watek umarl ![]() Pamietacie jak pisalam zebyscie trzymaly kciuki za prace malza? udalo sie wczoraj malz dał wypowiedzenie i od listopada zaczyna nową prace- bedzie prowadził hotel 3* w Tychach, troche daleko bo 55km ale bedzie zarabial o polowe wiecej niz teraz ![]() Zapowiada sie ciely weekend wiec spedzimy go aktywnie
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko bardzo się cieszę!
u nas też słoneczko świeci, Oli do kościoła nie chce iść, to chyba nie pójdziemy. Kupiłam jej ciapki do przedszkola, tzn, takie bardziej sandałkowate, bo chciałam odkryte zeby nóżka jej się nie pociła. Mogą takie być? http://www.befado.pl/nasze-obuwie/sa...y/sunny12-2729 nie chciałam różowych, ale innych nie było. Te są super lekkie i mają bardzi przyjemną wkładkę. Były też inne z befado, tansze o połowe, ale takie ciężkie, gumowe, ogólnie nie widziały mi sie jakoś. i teraz mam pytanko, Oli jest zapisana do przedszkola od września, nie mamy możliwości iść teraz w sierpniu żeby się oswoiła z miejscem bo zamknięte przedszkole u nas. I nie wiem co mam zrobić, zeby szoku nie przezyła wielkiego, zostawić ją od razu na cały dzień samą? czy zostać z nią trochę na godzine i zabrać do domu? czy jak to zrobić w ogóle. pojęcia nie wiem jak to rozwiązać. Oli nie rozstawała się ze mną na cały dzień, tzn zostawała ale z dziadkami, a tam obce dzieci, obca pani, miejsce. to państwowe przedszkole i nie wiem cz tak można sobie zabierać dziecko o której sie chce? może tak po godzinie ją przyzwyczajać? czy lepiej od razu zostawić? doradźcie, jak wy robicie? czeko Werka idzie do przedszkola? |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
czeko mąż będzie szefem hotelu czy kuchni? tak i tak gratuluję a pytam z ciekawości
jak to ja ![]() wojtusia,a w ogóle na ile czasu Oli będzie chodziła do przedszkola?ile h?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu Oli jest zapisana na 7 albo 8godzin, bo głupia tak ją zapisałam, zresztą za namową dyrektorki, która mówiła ze dziecko które jest zapisane na większą liczbę godzin ma pierwszeństwo przyjecia jeśli jest więcej dzieci niż miejsc.
Jak tylko otworzą to przedszkole to mam zamiar zmienić tą umowę i puszczać do przedszkola tylko na darmowe 5 godzin od 8 do 13, a ewentualnie jak później bedzie chciała chodzić na jakiś dodatkowe zajęcia to wtedy ją zapiszę na dłużej. |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
no to niestety tak jest też u nas, że jak większa ilość godzin to pierwszeństwo-czyt.zarobek dla przedszkola
to niech idzie na 4h i zobaczysz jak będzie,albo tak obczaj żeby była po obiadku. Ja posłałam pierwszy dzień 8-14 chyba.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm a moze dowiedz sie z kim Oli bedzie w grupie zeby mogla juz poznac jakas dziewczynke- jak bedzie miec kolezanke to i razniej bedzie nie Cytat:
a w obecnej pracy jest menagerem ale pokazal ze za duzo potrafi i wykorzystuja to ze umie gotowac zeby obciac godziny kucharzom to malz wkracza z paroma godzinami na kuchnie co prawda kocha gotowac ale umowa o prace inna byla wiec.....
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeko gratuluję Mężowi!! ![]() Cytat:
![]() Denerwuję się trochę, wiadomo, na pewno będzie parę dni szoku, ale trudno, takie życie. Tłumaczę sobie, że tyle dzieci chodzi do przedszkola i żyją, więc chyba ostatecznie damy radę ![]() W Twoim przypadku, jeśli miałabym taką możliwość, pewnie dałabym na krócej, przynajmniej na początku. Też muszę kupić kapciuszki, myślałam właśnie o takich z Befado, zresztą Zośka od zawsze w takich chodzi. Poza tym jadę w przyszły weekend nakupić leginsów/getrów, bo to najwygodniejsze dla dziecka, tym bardziej, jak będzie musiała być w miarę samodzielna ![]() Powiem Wam, że trochę się denerwuję, ale i też czekam na to przedszkole, bo to będzie oznaczało sporo zmian dla nas, w sensie rozwoju Zosi-teraz jest tak rozpieszczona, że czasami nie ogarniam
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
czeko, gratulacje dla męża
![]() Cytat:
![]() co do przedszkola to ja też mam dylemat, jak to rozwiązac, bo od 6 września ide na zwolnienie już a mam 15km do przedszkola w pon mam ją w planie dac na 5 godzin apotem do końca m-ca niby na 8-9 miała byc ale jak będzie to niewiem jeszcze a od października napewno zmienie godziny, niewiem też jak ją bedziemny wozic bo nawet jeśli mąż by ją zawoził to ja ją bede odbierac a fotelik jeden... no i jeszcze czy ja bede miała chęci i siły żeby ją w 9tym m-cu wozic... i co potem ehh, całkiem zrezygnoawc tez nie chce, bo chciałam żeby do tego przedszkola poszła a poza tym jak zrezygnuję to mogę mosty spalic za sobą... *** a wogóle to cześc ![]() pustki tu jak nie wiem co ![]() mnie przez week tez nie było ale wykorzystaliśmy wolny czas i pojechaliśmy na week do Zatoru, w niedziele połaziliśmy po Krakowie + małe zakupy w Ikei i tak zleciało Zuza się wyszalała, pooglądała dinozaury, jeździła karuzelami, wytłukła się mega, w aucie spała jak zabita ![]() a w piątek jeszcze byłam z Zuza u okulisty bo jej oczko bardzo spuchło, dostalo masc i kropleki (wyglądało toto na jęczmien), juz jest dobrze ale 3 dni spuchniete było
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny.
Ale mnie nie było. Niestety teraz nie nadrobię i pocytuję, spróbuję wieczorem. U nas ciężko, wszystko się posypało, a ja mam jakiegoś doła. Nie wiem czy sie pozbieramy. Dobrze że i Was nie ma na forum to mam mało nadrabiania ![]() Zmykamy na dwór, znowu upał niemiłosierny ![]() Buziaki dla Was.
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
aga co się dzieje? popiszesz w klubie?
|
|
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*** U nas tez mega upał. Na dwór nie wychodzę bo nie ma sensu, siedzę przy wiatraku i obmyślam
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeeee Kasiu Maju ni warto klubu zaśmiecać. Ciągle o to samo chodzi. Mam kłopoty z porozumiewaniem się z małżem. Tylko teraz jest jeszcze gorzej niż zawsze. Trzeba porozmawiać. Tylko że takich rozmów były już dziesiątki....
Dzięki za troskę. Lecę pod prysznic bo na 17 do gina zmykam.
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wspóczuję ze sie nie dogadujecie. Rozmawiajcie, bez tego ani rusz.
Maju to u Ciebie z tym przedszkolem tez nieciekawie. nie wiadomo jak rozwiązać, a kupować drugi fotelik to też wydatek. A moja Oli ma gorączkę, od wczoraj. Nic jej poza tym nie dolega, ładnie je, dużo pije, bawi się. Nie wiem o co kaman. Jak jutro też bedzie to pójdę do lekarza. |
|
|
|
#1064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u każdego są lepsze i gorsze dni my też się czasem mamy problem dofadac w pewnych sprawach, ale to chyba tez dlatego że nas nerwy ponoszą bo są pewne decyzje do podjęcia a to nie łatwe ![]() Cytat:
pogadam z dyrektorką przeszkola czy mogę zostawiac a jak nie to mogę do kumpla zawozic, dołożę kawałek drogi ale co zrobię, do teściowej nie zawioze bo mi się na 2 p. nie chce wychodzic... no niewiem co zrobię a co do temp, to Zuza z 3 tyg temu tez tak miała, w sumie temp trzymała ją 2 dni i przeszła sama, oczywiście przeciwgorączkowe dawałam, a max miała pierwszej nocy 40,5C oby i Oli szybko przeszło ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- a ja się hemoroida nabawiłam :/
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
![]() Wojtusiu oby na gorączce się skończyło My byliśmy w środę na pogotowiu z Zosią-cały dzień wymiotowała i miała gorączkę (40 st.). Powiedzieli nam, że ma anginę, przepisali antybiotyk z zaleceniem natychmiastowego podania i żeby koniecznie iść na drugi dzień do pediatry, a na drugi dzien okazało się, że to nie angina Doktor powiedział, że bardzo prawdopodobne, że to był ZUM, ale badań nie było sensu juz robić, bo wyniki i tak byłyby zafałszowane. Dzisiaj kończymy antybiotyk (nasz pierwszy raz ).Chcemy kupić na dniach nowy fotelik i zastanawiamy się nad Cybexem...
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my już teraz od razu robimy badanie moczu jak tylko jakaś wyższa temp albo jak coś podejrzewam i wtedy do lekarza już z wynikami ide a poza tym, gdzie Wy się dziewczyny uchowałyście? tylko pogratulowac że bez antybiotyków tyle czasu się obyłyście ![]() Cybex fajny a ile Zosia waży/mierzy? my chyba gdzieś pod koniec roku kupimy albo może już wcześniej bo czy ja w grudniu czas znajdę
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() czeko, gratulacje dla Twojego małża Kiedy będziecie Werce robić badania na boreliozę? ![]() Zdrówka dla Oliwki i Zosi Wojtusiu, Kuba ogólnie będzie chodził na 5 godzin tylko, dziś mieliśmy pierwszy dzień adaptacyjny Ja bym chciała jak najpóźniej zmienić fotelik, całe szczęście Kuba ma jeszcze zapas w zagłówku
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle tego nie podejrzewałam, a że cały dzien wymiotowała to bałam się, że się odwodni, nie chciałam dłużej czekać, zresztą lekarz brzmiał, jakby był pewny diagnozy (anginy) więc... Generalnie do dziś niewiadomo, co to było Podobno wymioty to najczęściej objaw albo anginy, albo zapalenia ucha, albo ZUM-u właśnie. Ponieważ dwóch pierwszych nie było, to zaczęło się gdybanie na temat 3...Cybex kupiony Zosia waży około 16,5 kg i ma +- 100 cm. W tym teraz już jej niewygodnie było. *** Miramej dzięki , Zosia ma się juz dobrze![]() No i opowiadaj, jak ten dzień! Denerwowałaś się? I jak Kuba??
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-08-20 o 20:56 |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że się denerwowałam
Pół nocy nie spałam ![]() Kuba super, nie zapytał o mnie nawet raz , a jak przyszłam, to panie ujrzały piękny pad na glebę z histerią i krzykiem "Mama, idź, ja się jeszcze bawię" Panie powiedziały, że są w szoku, ile on je. Gdy odstawiły II śniadanie, bo Kuba jakiś przestój miał, to poszedł i powiedział "Ale ja się jeszcze nie najadłem" A obiadu zjadł najwięcej z wszystkich dzieci ![]() Tylko, że wiadomo, płacz pewnie i tak będzie, jak ta fascynacja minie ![]() Ja mu już od miesiąca opowiadam, co będzie robił, jaki plan dnia, co będziemy robić, zanim pojedziemy, kiedy po niego przyjadę. Kupiłam mu też szczoteczkę w ulubionym różowym kolorze i pastę o smaku truskawkowym
|
|
#1070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy
eh, ciężko było wstac ![]() Cytat:
ale, ważne że przeszło ![]() Zuza ma ok 15kg i jakieś 95-96 cm i póki co fotelik jest jeszcze OK a jaki teraz miałaś? Cytat:
![]() ![]() oby tak mu zostało ![]() a wiesz że ja się jeszcze nie przygotowałam do przedszkola, wczoraj o piżamce pomyślałam, ale mam taki komplecik w którym mało chodziłą więc będzie ok ale o szczoteczce nie pomyślałam
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam, że często po pierwszej fascynacji przychodzi kryzys.... Oby nie Ja coś czuję, że u nas kryzys będzie na początku, bo Zosia nie z tych, co się łatwo poddają regułom innych![]() Cytat:
![]() Teraz mięliśmy Be Safe, musiałabym poszukać model, bo nie pamiętam dokładnie. Wkurzało mnie to, że ostatnio Zosi zaczęła głowa lecieć do przodu przy spaniu, niezależnie od tego ile byśmy nie przechylili tego fotelika (miał taką funkcję). W tym Cybexie jest fajne to, że sam zagłówek można odchylać Ja też jeszcze muszę wszystko kupić, czyli: małą poduszkę, ręczniczek, kapcie, szczoteczkę+pastę, no i trochę ciuszków. *** A Zosi zaczynają się włoski kręcić-po mamusi
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-08-21 o 08:12 |
||
|
|
|
#1072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet niewiem co musze miec, muszę się zorientowac
Nie byłam na zabraniu, a Pani Dyrektor powiedziała,że wystarczy jak pierwszego dnia porozmawiamy. W razie "W" ręczniczek mam, tylko ta pastę kupię A co do fotelika to Zuza ma stabilnie główkę, a mamy Maxi Cosi. Jak śpi to jej nie leci i wogóle jestem baaaardzoz niego zadowolona
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chyba raczej nigdzie nie pojedziemy na wakacje bo w zwiazku z nową pracą malza musimy auto na gaz przerobic a to koszt 3 tyś. No ale plus taki ze zwroci sie szybko bo ile kosztuje benzyna wiadomo![]() Zdrowka dla Zosi dla dzielnego Kubusia
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
To na razie jeden dzień
, zobaczymy jak będzie we wrześniu, październiku itd. ![]() Cytat:
![]() Poka ![]() Cytat:
A Wy jaki macie?![]() *** Dziś Kuba już pokazał paniom różki i nie ubrał kapci, bo na przekór ubierał nie na tę nogę, co trzeba , pani mówi, że szybko pokazuje różki ![]() No i oczywiście jadł najdłużej i najwięcej śniadania, normalnie jakby jakiś niedożywiony był
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-08-21 o 10:55 |
||
|
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o! to w stylu Zuzy
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1077 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ***** Hejka, wróciłam ![]() Ożyłyście troszkę? ![]() Na działce wypoczęłam. Kilka dni była teściowa z dziećmi siostry Małża, ogólnie spokojnie. Jak pojechała ściągnęłam sobie w czwartek moją Gosię z dziewczynkami. Pogoda dopisała,dzieci wyszalały się na dworku biegały na bosaka i pełen luz.Przychodziły dzieci z gospodarstwa i 6 dzieci tak szalała. Bylismy oglądać gospod.,dojenie krówek itp, więc wielka frajda dla nich. Teraz czas wrócić do rzeczywistości ![]() Klientki, szykowanie się do szkoły i przedszkola. Musze zrobić listę wyprawki ![]() Miłego dnia
|
|
#1078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też 2 dni i juz po. to się zdarza w ciąży, potem mogą zniknąć, nie martw się, ale ginka pożesz popytać Cytat:
o masz to przeszliście Cytat:
dzwoniłam dzisiaj do przedszkola, w piątek bedzie dyrektorka to pójdziemy, zeby Oli chociaż salę obejrzała i pogadam z nią co i jak bo nawet nie wiem co trzeba kupić, czy dzieci spią czy nie itd. Cytat:
Cytat:
Ale faktycznie zwróci Wam się bo sporo kilometrów małż będzie teraz robił. My teraz mamy diesla i jest ok. my też mamy priori Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1079 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziwne te napady gorączkowe u dzieci Cytat:
![]() Biedulo Ty jak nie jedno to drugie się Ciebie czepia Cytat:
o kurcze, przeraża mnie taka wysoka gorączka. Oby wszystko było ok My też już daaaaawno powinniśmy kupić nowy fotelik bo nasz tylko do 18 kg i widać że Alanowi w nim niewygodnie. Tylko jakoś nie podrodze do sklepu ![]() Cytat:
Super, doczytałam dalej że dzień bardzo udany. Dla Dzielniaka-PrzedszkolakaCytat:
Ja też nie. Pani w przedszkolu powiedziała, że powie wszystko pierwszego dnia, bo wrzesień to i tak taki miesiąc adaptacyjny więc spoko na luzie ma być. Zobaczymy. Cytat:
Super, kaski więcej.A jak Werka po tym kleszczu???? Cytat:
![]() Mama, głodzisz dziecko A jakie ma Kuba menu w przedszkolu?? Catering czy swoja kuchnia? Cześć Oluś ![]() **** Alan chyba wyeliminował sobie drzemki ![]() Już od ponad tygodnia nie śpi w dzień. A ja jestem w szoku, jak organizm się przestawia Mianowicie, mając drzemki Alan łącznie przesypiał po 12 godz na dobę. Zasypiał ok 21,30 i wstawał ok 7 a potem jeszcze drzemka w dzień, a teraz zasypia ok 20.30 i wstaje ok 9 rano i już bez drzemki jest.A ja dziś żeby nie mysleć o głupotach wziięłam się za ogarnianie domu. Umyłam tylko 2 okna bo mnie coś ostatnio kręgosłup boli. Powycierałam, poukładałam w szufladach itp. Jutro dokończe okna i będzie super. Muszę sobie kupić firanki nowe. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Sorki, ale wczesniejszego nie dam rady już nadrobić, więc jakbym zadawała jakieś pytania nie na topie to proszę mnie sprowadzić na ziemię
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ola
![]() Cytat:
Rozumiem Cię, bo też przeżywam, przedszkolanki mówią, że często rodzice bardziej się przejmują niż dzieci ![]() Cytat:
![]() Nie mam doświadczenia ![]() Hehe ![]() Catering
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Podobno wymioty to najczęściej objaw albo anginy, albo zapalenia ucha, albo ZUM-u właśnie. Ponieważ dwóch pierwszych nie było, to zaczęło się gdybanie na temat 3...
, a jak przyszłam, to panie ujrzały piękny pad na glebę z histerią i krzykiem "Mama, idź, ja się jeszcze bawię" 

Mianowicie, mając drzemki Alan łącznie przesypiał po 12 godz na dobę. Zasypiał ok 21,30 i wstawał ok 7 a potem jeszcze drzemka w dzień, a teraz zasypia ok 20.30 i wstaje ok 9 rano i już bez drzemki jest.