Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 09:03   #451
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

kasia moj mial wczoraj 1,333 i ulozenie posladkowe i mam nadzieje ze to sie zmieni bo chce sn bo glebszych przemysleniach

ja juz po zakupach obiad nastawiony 2 danie juz sie konczy za chcwiel jedziemy na pol godz na budowe ustalic gdzie ma stac wanna

arien kochana wspolczuje a mamie to sie lanie nalezy
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:08   #452
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty o ile takie dzisiaj sa

U nas pod wieczór burza i icała noc padało... teraz jest tak przyjemnie chłodno... ale już widzę, że słońce daje

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

A.. muszę się ubrać bo mama mnie gania do robienia pierogów z mieskiem dzisiaj

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:08   #453
weronika23
Zakorzenienie

u nas na razie jest pochmurno az zaaaa pochmurnooo
Stary 2012-08-21, 09:11   #454
muminek88
Zadomowienie

jeju ale chce mi sie spac....zjadlam sniadanko,musze odczekac godzine z mierzeniem cukru i uciekam spac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:12   #455
aerien83
Zadomowienie

Weronika ja Cię sunę, kiedy Ty to wszystko robisz i skąd czerpiesz energię jesteś bezbłędna

ja zmusiłam się właśnie żeby pranie nastawić bo trochę się nazbierało. A na zakupy koło południa planuję, chyba ze kurier zjawi się wcześniej (o ile zjawi w ogóle). Kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad myślałam o łazankach ale zbyt czasochłonne, więc nie wiem w lodówce jeszcze wczorajszy rosół jest.

Pani_Jasiowa pierogi z mięsem, mniam
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:13   #456
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Oj tak.. ja tez lubię pierożki ale nie chce mi sie ich robić

P

Szymonek
Stary 2012-08-21, 09:14   #457
weronika23
Zakorzenienie

ja dzis robie prosty obiadek noooo niestety musze sie sprezac ale za to bedzie domek a chce teraz ugotowac pozniej jak gabrysia zasnie posprztam a wieczorkiem bede odpoczywac hehe za to padam o 21

u mnie dzis kwasna pomidorowka rosolek na nia konczy sie gotowac i miesko na wodzie z puszki ananasa bo tz uwielbia z ryzem
Stary 2012-08-21, 09:15   #458
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Koche zmykam... królowa matka do roboty goni

P

Szymonek
Stary 2012-08-21, 09:16   #459
muminek88
Zadomowienie

ja robie dzis zapiekankę z szparagami i kalafiorem bo nie mam siły....a ostatnio robilam pierogi ruskie i z kap i grzybami.Wyszlo mi z 100 szt chyba to pomrozilam mezowi jakby mnie juz mialo nie byc

wczoraj kolezanka mi dzwoni ze dowieźli troszke rzeczy z innych drogerii do tych co zamykają i jest wyprzedaz 75%0 na wszystko.Kupila mi 7 paczek pampersow i zamiast 32 euro zaplacila 8!!!!!!!!!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:16   #460
Pokrzywka19
Zakorzenienie

A u nas od rana skwar znowu ale wczoraj wieczorkiem zawierucha bo mieszkam w kujawsko-pomorskiem a w pomorskiem wczoraj jakie ulewy były
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:18   #461
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć Dziewczyny Śpieszę Wam powiedzieć, że w końcu wyklarowała się u mnie decyzja, którą tak przekładałam...złożyłam dziś papiery na studia I to kompletnie nie w kręgu moich dotychczasowych... hm...predyspozycji, bo na Politechnikę Śląską, kierunek inżynierski

Aerien, bardzo współczuję kłótni z mamą. Wiem, że ciężko tak wszystkie przykre słowa puścić mimo uszu, ale bądź dzielna i staraj się odsuwać tę myśl od siebie, wiadomo, jak nerwy na nas wpływają w obecnym stanie...

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
U mnie jutro zaczynamy malować pokoik małego marynarza. W Leroy Merlin jest taka pasiasta tapeta biało-granatowa i do polowy ściany będą w paski, a ściany do sufitu białe. A co w Ikei wypatrzyłaś fajnego? Ja może w niedzielę się wybiorę.
Ja wybrałam białe, proste meble (szafę, komodę) ze słojami wpadającymi właśnie w siwy/błękit. Model komody jak na zdjęciu niżej, niestety na stronie nie ma tej wersji kolorystycznej. Do tego zasłony lniane białe w pastelowe pasy i granatową małą sofkę. Mam sosnowe panele, a ściany planuję zrobić na dwa kolory, rozłożone poziomo - dół niebieski, taki jak najciemniejszy pasek na zasłonach i górę białą Na razie mam taką wizję, ale muszę to jeszcze przetrawić, czy za jasno nie będzie. Na ścianach mam zamiar poprzyczepiać jakieś obrazki z motywami morskimi i marynarskimi...Muszelki itp. A koleżanka obiecała mi pluszowy ster
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (17,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zasłony.jpg (18,3 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-08-21 o 09:24
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:19   #462
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...569569821.html widzialyscie straznie sie mi podoba ale mam juz rozki
ja dzis kupilam happy 1 bo maja wyciecie na pempek i kupie jeszcze huggisy 1
Stary 2012-08-21, 09:23   #463
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

Trochę smutno mi było na tym weselu, bo wszystcy robili wielkie oczy że to 6 miesiąc. Że małyu brzuch itd. jak dla mnie jest w sam raz
Ja tak się też nasłuchałam ... taaaaaaak? 5 miesiąc? (teraz to już 6...) to mały masz brzuszek..
O ja ☠☠☠☠☠☠☠e... 6 to 6! to 8-9 jeszcze troszke, bedzie miec czs urosnąć... Każda musi wyglądać jak słonica za przeproszeniem? Juz nie pamiętają jakie swoje brzuchy miały
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
czemu ja juz takiej ochoty nie mam ? jakis taki wstret mam.
Nie ma chyba tego uczucia we mnie. Ja chyba tez nie umiem byc z kims w zwiazku dlugo... kazdy mi sie po czasie nudzil ;/
ja nei wiem czy to ta ciaza tak na mnie dziala czy co?
Może po prostu nie jesteś stworzona do stałych związków, może nie dojrzałaś do poważnego wiązania się. Jednym to przychodzi szybciej innym później
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Witam się porannie
dziś zaczynam 31 tydzień.
Chyba właśnie zdałam sobie sprawę jak to blisko a tu jeszcze nic nie mam.
Tyle trzeba kupić, zrobić - spanikuję jak nic...

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

koniec końców pokłóciłam się z mamą i wyjechała wczoraj strasznie obrażona, nie chce mi sie do tego wracać, ale tej nocy wstałam na siusiu o 1 i do 4 ryczałam, nie mogłam zasnąć, dobrze, że mężuś się w końcu obudził i pół godziny przegadaliśmy, uspokoił mnie, pocieszył, i zasnęłam. Nie spodziewałam się po mamie takich słów i takiego cyrku, zwłaszcza teraz, gdy jestem w ciąży - nigdy nie miałyśmy jakiegoś super kontaktu, ale teraz przesadziła siedzi to jednak we mnie, o 3 w nocy łykałam nospę bo brzuch mi się z nerwów stawiał. Jeszcze kilka dni i powinno ze mnie zejść to ciśnienie, ale nie zapomnę jej tego i pierwsza ręki nie wyciągnę. A najbardziej żal mi maleństwa z brzuszka, muszę się szybko pozbierać, bo inaczej płaczka urodzę

Z miłych rzeczy: przyszedł wczoraj zamówiony na allegro kombinezonik, już Wam pokazywałam, ale przypominam w załączniku bo mam tę fotkę na pulpicie akurat Przyszedł i jest CUUUUDNY I bardzo ciepły przy tym, ale nie jakiś koszmarnie ciężki. Na pewno grubszy od tego misia z h&m. W ogóle to w reserved kids widziałam identyczne misie-kombinezony jak w h&m ale o wiele cieńsze, a przy tym droższe, beznadzieja. Bo te z h&m to jeszcze jeszcze

a dzisiaj może na pociechę przyjdzie paczka z pieluchami i butelkami, może też paczka od kuzynki męża z ciuszkami od 6-12 m po jej córeczce.

Wciąż mnie ściska w dołku i czuję gorycz na języku, nic tak nie boli, jak krytyka matki.
Musiałam Wam się wygadać, przepraszam.
eh... współczuje przeżyć z mamą... a co takiego Ci wygarnęła?
kombinezonik naprawdę śliczny

Heloł
od przyjazdu M z pracy aż do 6 rano burza u nas była. Ale to dobrze, nie ma takiego skwaru jak wczoraj uff

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Śpieszę Wam powiedzieć, że w końcu wyklarowała się u mnie decyzja, którą tak przekładałam...złożyłam dziś papiery na studia I to kompletnie nie w kręgu moich dotychczasowych... hm...predyspozycji, bo na Politechnikę Śląską, kierunek inżynierski
super!!! Gratuluję decyzji

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:29   #464
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...569569821.html widzialyscie straznie sie mi podoba ale mam juz rozki
Ale fajne, chyba sie skuszę tylko poczekam na piatkowa wizytę niech lekarz potwiedzi po raz 3 dziewuche to bede spokojniejsza i kupie ten rózowy
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:30   #465
aerien83
Zadomowienie

magdaef ale super, świetna decyzja i w ogóle szacun a dzienne czy zaoczne? Z polonistyki masz licencjat czy magisterkę bo nie pamiętam? Pokoik malucha świetnie zaplanowałaś, już widzę oczyma wyobraźni

MiciaKicia ahh nie chcę nawet wracać do tego myślami... padło za dużo ostrych słów z jej strony, parę spraw się nałożyło, zabrała walizki, załatwiła sobie transport i pojechała.

Weronika no całkiem fajne co do pieluch, to ja na początek kupuję paczkę pampersów i paczkę biedronkowej dady, będziemy próbować
Stary 2012-08-21, 09:31   #466
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś też raczej rezerwowo złożyłam papiery na kierunek inżynierski (bo w planach miałam zupełnie inne studia) - dostałam się na Polibudę i nie żałuję. Było świetnie i strasznie mi się spodobało. Powodzenia!

arien83 - staraj się już nie przejmować. Wiem, że słowa od bliskiej osoby bolą i siadają na głowie, ale radzę Ci spróbować zdystansować się do tego.

Ja właśnie śniadanko wykańczam i tak mi się do pracy nie chce iść, że szkoda gadać..

Zamówiłam sobie wczoraj poradnik Benjamin'a Spock'a - Dziecko - pielęgnacja i wychowanie - omawia rozwój i problemy dziecka aż do 18 roku życia więc myślę, że jestem w tej sprawie ustawiona. To ponoć światowy bestseller - zobaczę jak przyjdzie czy faktycznie dobry

http://www.dobreksiazki.pl/b7214-dzi...h-rodzicow.htm

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:33   #467
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dzien doberek

Aerien glowa do góry, ja w lipcu tak sie pozarlam z ojcem i to nie pierwszy raz w życiu, ale w ciazy tak mocno nikomu nie zycze i niby nic takiego, ale jego zachowanie potrafi mnie tak rozwalić ze szkoda pisać..Po tamtej sytuacji mocno sie postawilam i teraz niby mamy jakiś tam kontakt normalny ale właściwie z nim nie gadam jak nie musze tzn od tego czasu jak dzwonię na komórkę to mama odbiera, jak cos załatwić to z nią...
Rodziców jak to sie mówi sie nie wybiera to prawda, ale dla mnie teraz najważniejsze jest zminimalizować nerwy.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:36   #468
kaaamila1
Zakorzenienie

Magda- gratuluje decyzji ! Ja również już wyobraziłam sobie pokoik i będzie piękny

Weronika- super te kocyki ! Dodałam już do obserwowanych i kupię go na 100 %
......................... ......

Słabo się dzisiaj czuje.. nie wiem co jest..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:37   #469
Ma_majka
Zakorzenienie

Witajcie Kochane

Cytat:
Oooo, ciekawe, a czemu akurat taki kierunek wybrałaś?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:39   #470
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

Jakie to słodkie
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:41   #471
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki

koniec końców pokłóciłam się z mamą i wyjechała wczoraj strasznie obrażona, nie chce mi sie do tego wracać, ale tej nocy wstałam na siusiu o 1 i do 4 ryczałam, nie mogłam zasnąć, dobrze, że mężuś się w końcu obudził i pół godziny przegadaliśmy, uspokoił mnie, pocieszył, i zasnęłam. Nie spodziewałam się po mamie takich słów i takiego cyrku, zwłaszcza teraz, gdy jestem w ciąży - nigdy nie miałyśmy jakiegoś super kontaktu, ale teraz przesadziła siedzi to jednak we mnie, o 3 w nocy łykałam nospę bo brzuch mi się z nerwów stawiał. Jeszcze kilka dni i powinno ze mnie zejść to ciśnienie, ale nie zapomnę jej tego i pierwsza ręki nie wyciągnę. A najbardziej żal mi maleństwa z brzuszka, muszę się szybko pozbierać, bo inaczej płaczka urodzę

Z miłych rzeczy: przyszedł wczoraj zamówiony na allegro kombinezonik, już Wam pokazywałam, ale przypominam w załączniku bo mam tę fotkę na pulpicie akurat Przyszedł i jest CUUUUDNY I bardzo ciepły przy tym, ale nie jakiś koszmarnie ciężki. Na pewno grubszy od tego misia z h&m. W ogóle to w reserved kids widziałam identyczne misie-kombinezony jak w h&m ale o wiele cieńsze, a przy tym droższe, beznadzieja. Bo te z h&m to jeszcze jeszcze

a dzisiaj może na pociechę przyjdzie paczka z pieluchami i butelkami, może też paczka od kuzynki męża z ciuszkami od 6-12 m po jej córeczce.

Wciąż mnie ściska w dołku i czuję gorycz na języku, nic tak nie boli, jak krytyka matki.
Musiałam Wam się wygadać, przepraszam.
Kochana współczuję. Ciężko mi nawet cokolwiek powiedzieć, to musi być dla Ciebie strasznie przykre że nie masz oparcia we własnej matce!

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

widzę że tu jakaś większa produkcja się kroi ..... a z czego te kompoty z makowin

jak to do czego, do usypiania malucha pewno Noooo chyba że większa produkcja idzie to na pewno na spłatę kredytu hipotecznego

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Laseczki ja mam dzisiaj usg 3/4d na 18:10. Robię jednak to połówkowe drugi raz, ale u innego lekarza, bo mój na urlopie, a chcę być spokojna, co z tymi przepływami. Gorzej jak w sobotę na wizycie u mojego zaleci mi zrobić znowu usg. Najwyżej mu powiem, że jak był na urlopie to brzuch mi twardniał i chciałam skontrolować malucha i pokarzę mu wyniki badania. Może się nie obrazi.

Dziewczyny mogę powysyłać Wam zaproszenia, bo chciałabym pooglądać Wasze brzuszki?
za wizytę

Wysyłaj śmiało. Ja mam skromną galerię ale mam zamiar nad tym popracować
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:43   #472
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
magdaef ale super, świetna decyzja i w ogóle szacun a dzienne czy zaoczne? Z polonistyki masz licencjat czy magisterkę bo nie pamiętam? Pokoik malucha świetnie zaplanowałaś, już widzę oczyma wyobraźni
Dzięki Z tą filologią to wygląda tak, że zaczęłam licencjackie i nie skończyłam. Oficjalnie mam otwartą drogę, żeby wracać tam dziennie po urlopie zdrowotnym od października...ale w czasie urlopu oczywiście zmieniły się przepisy Licencjat uprawnia do nauczania tylko w podstawówce, czyli de facto tylko w klasach 4-6, co raczej nie ułatwia to szukania pracy, a filologów u nas jak grzybów po deszczu. Rozegram to tak, że złożę u nich papiery o przedłużenie urlopu o kolejny rok (zdrowotny + wychowawczy) i zostawię sobie furtkę, a w międzyczasie spróbuję sił na kierunku, który da mi pewny chleb...(z tytułem mam możliwość rozszerzenia działalności firmy rodzinnej o kolejny kierunek) Nie jestem wybitnym ścisłowcem, ale zwycięzców nikt nie sądzi, próbować warto.

------------dopisano 9:45-----------poprzedni post 9:43-------------------

Przeczytałam co napisałam i wyszła ze mnie materialistka straszna To nie tak, że zmieniam kierunek, żeby grzać posadkę u ojca, nie nie... Wybrałam Zarządzanie i inżynierię produkcji, co osobiście bardzo mnie "kręci". Podziwiam te wszystkie inspektorki, które nadzorują pracę ludzi i mają ogromny posłuch. (No i ogromnie atrakcyjnie wyglądają w kaskach ) Z tym, że zawsze brakowało mi odwagi na takie zmiany, bo odkąd pamiętam planowałam przyszłość w szkole. Teraz widzę, że wszystko zmierza ku temu, że przekwalifikować się będę musiała tak, czy siak...Więc dlaczego właśnie nie teraz?

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-08-21 o 09:49
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:46   #473
gk7
Raczkowanie

Cytat:

Ja wybrałam białe, proste meble (szafę, komodę) ze słojami wpadającymi właśnie w siwy/błękit. Model komody jak na zdjęciu niżej, niestety na stronie nie ma tej wersji kolorystycznej. Do tego zasłony lniane białe w pastelowe pasy i granatową małą sofkę. Mam sosnowe panele, a ściany planuję zrobić na dwa kolory, rozłożone poziomo - dół niebieski, taki jak najciemniejszy pasek na zasłonach i górę białą Na razie mam taką wizję, ale muszę to jeszcze przetrawić, czy za jasno nie będzie. Na ścianach mam zamiar poprzyczepiać jakieś obrazki z motywami morskimi i marynarskimi...Muszelki itp. A koleżanka obiecała mi pluszowy ster
Bardzo ładna ta komoda i sporo tych szufladek. Zasłonki też piękne. Mój pokoik będzie ciemniejszy, przez tą tapetę i mebelki. Zasłony chyba właśnie kupię granatowe, tylko dla ozdoby i rolety takie w paski "dzień-noc".Nam zostały Mamuty z Ikei po córci i będziemy je malować na granatowo-biało, lub granatowo-kremowo. Jak wyjdzie lipa to coś kupimy. Łóżeczko tez białe będzie i fotel wiklinowy do karmienia też biały. Ostatnio widziałam na stronie Glucka całą serię marynarską, mebelki i ciuszki, ale ciuszki już wyprzedane, a mebelki drogie.

O muszelkach nie pomyślałam, dzięki za inspirację.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:56   #474
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczytałam co napisałam i wyszła ze mnie materialistka straszna To nie tak, że zmieniam kierunek, żeby grzać posadkę u ojca, nie nie... Wybrałam Zarządzanie i inżynierię produkcji, co osobiście bardzo mnie "kręci". Podziwiam te wszystkie inspektorki, które nadzorują pracę ludzi i mają ogromny posłuch. (No i ogromnie atrakcyjnie wyglądają w kaskach ) Z tym, że zawsze brakowało mi odwagi na takie zmiany, bo odkąd pamiętam planowałam przyszłość w szkole. Teraz widzę, że wszystko zmierza ku temu, że przekwalifikować się będę musiała tak, czy siak...Więc dlaczego właśnie nie teraz?
Miałam na studiach inżynierię produkcji też Powiem Ci, że studia mnie tak wciągnęły, że chodziłam na wykłady po prostu dlatego, że były niezwykle ciekawe (nie wszystkie oczywiście), ale też nigdy ścisłowcem nie byłam - a skończyłam z wyróżnieniem.
Idź w kierunku, który Cię interesuje i nie zastanawiaj się jak to zostanie odebrane - bo ja bynajmniej nie skojarzyłam tego materializmem. Na życie trzeba zarabiać a najlepiej robić coś co nas kręci

Stary 2012-08-21, 10:05   #475
aerien83
Zadomowienie

magdaef w ogóle o materializmie nie pomyślałam masz bardzo zdrowe, trzeźwe podejście i chwała Ci za to humaniści coraz mniej światu potrzebni, niestety - wiem co mówię bo sama mam licencjat z filologii i nic mi po nim a studiować będziesz zaocznie?

Ma_majka
, Gabi2, halwaya dzięki kochane

A ja zerknęłam na maila i już dziś kurier dostarczy mi tę pakę różności z allegro, to później się pochwalę - mam nadzieję, że towar będzie ok

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-08-21 o 10:08
Stary 2012-08-21, 10:05   #476
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Z tą filologią to wygląda tak, że zaczęłam licencjackie i nie skończyłam. Oficjalnie mam otwartą drogę, żeby wracać tam dziennie po urlopie zdrowotnym od października...ale w czasie urlopu oczywiście zmieniły się przepisy Licencjat uprawnia do nauczania tylko w podstawówce, czyli de facto tylko w klasach 4-6, co raczej nie ułatwia to szukania pracy, a filologów u nas jak grzybów po deszczu. Rozegram to tak, że złożę u nich papiery o przedłużenie urlopu o kolejny rok (zdrowotny + wychowawczy) i zostawię sobie furtkę, a w międzyczasie spróbuję sił na kierunku, który da mi pewny chleb...(z tytułem mam możliwość rozszerzenia działalności firmy rodzinnej o kolejny kierunek) Nie jestem wybitnym ścisłowcem, ale zwycięzców nikt nie sądzi, próbować warto.

Jestem jak najbardziej za ! Czasami nasze plany ulegają zmianie gdyż własnie zmieniony zostaje punkt widzenia i zainteresowania.. Nic nie stoi na przeszkodzie aby poszerzać swoją wiedzę i umiejętności ! Skoro chcesz i o tym marzysz to czemu nie spróbować !
Ja zawsze będę popierać dalekie posunięcia !

Aerien
- czekam w takim razie na zdjecia zakupów !!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:10   #477
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

MiciaKicia ahh nie chcę nawet wracać do tego myślami... padło za dużo ostrych słów z jej strony, parę spraw się nałożyło, zabrała walizki, załatwiła sobie transport i pojechała.
rozumiem
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Zamówiłam sobie wczoraj poradnik Benjamin'a Spock'a - Dziecko - pielęgnacja i wychowanie - omawia rozwój i problemy dziecka aż do 18 roku życia więc myślę, że jestem w tej sprawie ustawiona. To ponoć światowy bestseller - zobaczę jak przyjdzie czy faktycznie dobry

http://www.dobreksiazki.pl/b7214-dzi...h-rodzicow.htm
mam to dostałam od mamy na ślub, sama sobie wybrałam taką książkę. Bardzo fajna, dużo o karmieniu jest np

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
eeeeeeeee wcale tego tak nie odebrałam. Wręcz byłam zaskoczona tym, że myślisz tak przyszłościowo - to się ceni

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:13   #478
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
magdaef w ogóle o materializmie nie pomyślałam masz bardzo zdrowe, trzeźwe podejście i chwała Ci za to humaniści coraz mniej światu potrzebni, niestety - wiem co mówię bo sama mam licencjat z filologii i nic mi po nim a studiować będziesz zaocznie?
Zaocznie, zaocznie 2 weekendy zjazdowe w miesiącu, może dam radę Mąż się na ten wydział wybiera na magisterkę, to i na paliwie oszczędzimy
Stary 2012-08-21, 10:13   #479
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Uwierz mi że mały jest słodki. Nim się obejrzysz to wyskoczy taki duży
U mnie są odwrotne reakcje (i nawet nie wiecie jak mi się głupio robi) - "jaaaaki wielki brzuch" (i najlepsze są te miny, albo jak prawie ktoś odskakuje z wrażenia), "to za chwilę poród", "a jesteś pewna że to nie bliźniaki - żaden się nie ukrył". Brzuszek jak brzuszek - nie wiem czego oni odemnie chcą

Miłego dnia dziewczyny lecę do pracy
No właśnie nie wiem czy mi wyskoczy. W pierwszej ciąży jak przyjechałam na porodówkę rodzić to babka do mnie mówi w drzwiach " Słucham Panią?"
"Dzień dobry przyjechałam rodzić"
"a który to tydzień"
"40"
" aaaaa to zapraszam"
CHociaz mi wtedy się wydawało, że jest wielki. Teraz też mam takie wrażenie, ale jak widać tylko ja I tak jest duuużo większy niż wpoprzedniej ciąży na tym etapie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Poza tym mam cały czas dylemat, co z porodem.. Chciałabym rodzić w tej prywatnej klinice, ale jak nie przeprowadzimy się do rodziców, to będzie ciężko.. Z miejsca gdzie teraz jestem mam tam ponad 200 km, więc tylko zaplanowana cesarka (i to zapewne na początku 39 t.c.) wchodzi w grę, bo jak się coś zacznie dziać to nie dojadę.. Druga rzecz to wizyty. Tam praktykują prowadzenie ciąży przynajmniej 2 miesiące przed porodem, czyli już od teraz powinnam chodzić tam
Nie mogę poukładać sobie tego w gółowie.. Mam nadzieje, że niebawem mąż dostanie odpowiedź i będziemy wiedzieli na czym stoimy
A jaki masz tam dojazd? Bo może Ci to zająć nawet 3 godziny i jeszcze nie zdążysz
Ja się zastanawiałam nad prywatną kliniką tylko, że u nas koszt toi 6 tysięcy Stwierdziliśmy, że wolimy to małym wplacić na lokatę. Fakt, że przy pierwszym porodzie były takie warunki, że czułam się jak krowa w oborze rodząca cielaka ale leżałam 2 doby i jakoś przeżyłam te warunki.
Teraz chce jechać 40km do szpitala, gdzie są lepsi specjaliści i sprzęt. W moim mieście został ordynatorem ginekolog z którym miałam przyjemność i dziękuję bardzo

Cytat:
Myślę, że bez problemu będzie dobry i po ciąży. Krój jest taki prosty i wiązanie nie jest na kopertę tylko pod cyckami Materiał jest bardzo fajny, taka grubsza bawełna. Myślę, że na sezon grzewczy w szpitalu będzie w sam raz, bo takie misiowe to za ciepłe by były.

Ja też, ale moja jest dobra, bo ja ją zaparzam razem z torebką mięty

Laseczki ja mam dzisiaj usg 3/4d na 18:10. Robię jednak to połówkowe drugi raz, ale u innego lekarza, bo mój na urlopie, a chcę być spokojna, co z tymi przepływami. Gorzej jak w sobotę na wizycie u mojego zaleci mi zrobić znowu usg. Najwyżej mu powiem, że jak był na urlopie to brzuch mi twardniał i chciałam skontrolować malucha i pokarzę mu wyniki badania. Może się nie obrazi.

Dziewczyny mogę powysyłać Wam zaproszenia, bo chciałabym pooglądać Wasze brzuszki?
No włąsnie ja też chcialam iść sprawdzić płeć i poznać opinię na temat szyjki innego lekarza, ale nie chciałam żeby mi w kartę wpisywał itd

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:15   #480
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
mam to dostałam od mamy na ślub, sama sobie wybrałam taką książkę. Bardzo fajna, dużo o karmieniu jest np

No właśnie - ja nie miałam okazji obczaić jak książka wygląda, bo research robiłam przez neta - w końcu zamówiłam przez amazona (za niecałe 6 funtów myślę, że to dobra inwestycja). Poczytałam jedynie opinie. Generalnie są bardzo pozytywne, choć są osoby, które nie zgadzają się z niektórymi rzeczami w tej książce, ale to chyba naturalne (bo zawsze są ludzie w opozycji do pewnych teorii). Ja tam zaufam B. Spock'owi - skoro książka w 3 pokoleniach robi karierę musi być naprawdę dobra.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości