Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 22:39   #2041
gda
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

oj, jaki on duży? moja mała w 32 tyg miała 2100 a lekarz mówił, że raczej drobna będzie. a niedawno koleżanka mi napisała że dziś miała usg i jej synek w 32 tyg waży 2900 to dopiero kolos
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gda mój w 34 tygodniu 2600g ważył. A z tym palcem to może chodzi o to, że jak szyjka zaczyna się robić luźniejsza i czubek palca wejdzie.
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj mam 34 + 1 , synek waży 2500 i gin twierdzi, że mały to on nie jest.
Dzięki dziewczyny. To ja już nie wiem, ale trzech lekarzy powiedziało, że jest duży

Dziś jak mi obmacywali brzuch (profesor i moja gin), to też stwierdzili, że oj czuć, że duży...

Może to Wasi nie chcą Was straszyć?

No nic zobaczymy co się okaże 31.08

Kciuki z wszystkie nasze wątkowe bliźniaki!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 22:45   #2042
sandra23s
Zadomowienie

cały dzien boli mnie podbrzusze,tak ciśnie strasznie...wczoraj bylo przytulanko,wiec moze po tym

zielona ciesze sie ,ze tż twoj oczy wkoncu otworzył

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 23:01   #2043
m_moni
Zadomowienie

cześć dziewczyny!

poćwiczyłam teraz, bo wcześniej się nie dało.

byłam odebrać gbs i jest minus mówię Wam jak mi ulżyło

dobrej nocki!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 23:39   #2044
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
byłam odebrać gbs i jest minus mówię Wam jak mi ulżyło
Zazdroszczę! Ja wynik będę znała dopiero na wizycie 4 września, ale niestety nie jestem dobrej myśli...

Dobrej nocy
Stary 2012-08-21, 06:38   #2045
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj pisałam Wam, że bardzo swędział mnie dekolt. Wieczór to był horror. Swędziały mnie pachwiny, uda i łokcie i skóra na głowie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać w związku z czym mam dzisiaj wielkie czerwone placki na udach i niestety swędzi mnie dalej. Wizytę u jednego lekarza mam w czwartek (przyjmuje tylko w ten dzień gdyż dojeżdża z Katowic) a drugi jest na urlopie :/ Ale jak tak dalej pójdzie to coś będę musiała zrobić.
Stary 2012-08-21, 06:58   #2046
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj pisałam Wam, że bardzo swędział mnie dekolt. Wieczór to był horror. Swędziały mnie pachwiny, uda i łokcie i skóra na głowie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać w związku z czym mam dzisiaj wielkie czerwone placki na udach i niestety swędzi mnie dalej. Wizytę u jednego lekarza mam w czwartek (przyjmuje tylko w ten dzień gdyż dojeżdża z Katowic) a drugi jest na urlopie :/ Ale jak tak dalej pójdzie to coś będę musiała zrobić.
a moze masz uczulenie??? zmieniałas proszek do prania??

hejka u mnie w nocy popadało i odrazu jest czym oddychac dzis wybieram sie oddac krew bo w poniedziałek wizyta

trzymam kciuki za wszystkie mamuski
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:02   #2047
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Może zrób sobie badania alat i aspat. Objawy jak przy cholestazie a tego nie można lekceważyć.
Oby to było uczulenie..

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-08-21 o 07:03
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:18   #2048
kajaja
Zadomowienie

Laski w naturze sa HAGGIES ZA 32,99 opylaja sie???
a i jeszcze jakies chusteczki za 8 z groszami http://drogerienatura.pl/aktualna_gazetka_promocyjna/
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:23   #2049
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
a moze masz uczulenie??? zmieniałas proszek do prania??
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Może zrób sobie badania alat i aspat. Objawy jak przy cholestazie a tego nie można lekceważyć.
Oby to było uczulenie..
Nie widzę opcji aby to było uczulenie. Ani nie jadłam nic nowego, ani nie używałam żadnych nowych kosmetyków. Myślę jeszcze czy coś mnie nie pogryzło, ale to też mało prawdopodobne.
Jeśli dzisiaj nie będzie lepiej pojadę na IP albo jutro rano zrobię te badania to akurat wyniki będę miała na czwartek do lekarza.
Stary 2012-08-21, 07:27   #2050
zielona1911
Zakorzenienie

dziewczyny kochane jak napisac wypowiedzenie z przedszkola?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:58   #2051
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem

i rodzę tak mi ginek powiedział
tylko że się śmiał że nie wiadomo jak długo rodzić będę mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...

Rozwarcie na dwa palce, ujście szyjki w pełni uformowane, mówił że gdyby Zośka była większa to zrobiłby masaż szyjki żeby wywołać skurcze, ale jak jest tka jaka jest to mówi że nie będzie ingerował i mam cierpliwie czekać.

Teraz te złe informacje.. po pierwsze- ginek jeszcze dwa tygodnie ma urlop od szpitala :/ więc nie ma szans- rodzimy bez niego, szkoda bo całą ciąże byłam nastawiona że będę mieć tego najbardziej zaufanego przy sobie.
Kolejna niezbyt dobra informacja- jak zgłosilam ginkowi że mnie skóra piecze w okolicach blizny po cc i ogólnie w dole brzucha to mi oswiadczył że niestety ale taka dolegliwość jest niebezpieczna przy sn i prawdopodobnie skonczy się na cc tak jak było mówione od początku...

No nic spadam nadrabiać
Sojeczko kochana głowa do góry - nawet jeśli zrobią Ci cc to najważniejsze, że będziesz miała Zośkę już niedługo przy sobie. I trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:35   #2052
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry. Wczoraj późno wróciliśmy to nawet lapka nie otwierałam.
Meble zamówione, mają być pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego Już się nie mogę doczekać, poukładam sibie ładnie, poprasuję wszystkie rzeczy synka
Obejrzeliśmy tą porodówkę w Trzciance i powiem Wam że mały fajny przytulny oddział. Tylko 3 łóżka porodowe, sale po dwu osobowe, ogólnie dobre wrażenia mam.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Tamlin nasza skarbnico Colds pyta czy jest sens by sie skontaktowala ze swoim lekarzem prowadzacym i zapytala jak On widzi ta sytuacje?
Pewnie już za późno, ale jak dla mnie na pewno jest pod dobrą opieką i jej gin w tym momencie nic nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ale się ostatnio zastanawiałam dlaczego mnie blizna po cc swędzi - ja mam wizytę w środę ciekawe co mi powie
Blizna swędzi jak się skóra na niej rozciąga, jakby blizna się rozchodziła to by był ból a nie swędzenie, bo tkanki by pękały.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.ginka stwierdziła rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdził rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak łape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzień to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie
Ula jak na bliźniaki to i tak długo się kulasz, wagę mają całkiem ładną, więc jeśli przyjdzie Ci rodzić to tragedii nie ma

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka
kurde tego mi brakowalo
Lepiej późno niż wcale

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Oby to było uczulenie..
Przy cholestazie strasznie swędzą dłonie i stopy, później dopiero dochodzi reszta.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Laski w naturze sa HAGGIES ZA 32,99 opylaja sie???
a i jeszcze jakies chusteczki za 8 z groszami http://drogerienatura.pl/aktualna_gazetka_promocyjna/
Chusteczki dzidziuś fajne są, a Haggisy jak dla mnie dziadostwo. Paula wiecznie przesikana była. Kupiłam jeden jedyny raz, połakomiona na promocję.
Stary 2012-08-21, 08:37   #2053
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przy cholestazie strasznie swędzą dłonie i stopy, później dopiero dochodzi reszta.
To jedyne pocieszenie bo ani dłonie ani stopy mnie nie swędzą.
Stary 2012-08-21, 08:39   #2054
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane my po wizycie i jest ok. Szyjka zdaniem ginka powinna wytrzymać jeszcze tydzień, dwa jeśli się będę oszczędzała. Usg mi nie robił ale powiedział, że bliżej 3 niż 2kg mała waży.
Nie wiem jak to wyczuł podczas badania dowcipnego
odstawił zgodnie z obietnicą fenka i magnez. Kazał brać jedynie żelazo.
Następna i zarazem ostatnia wizyta 6 września. Wtedy zrobi mi usg.
Byleby Jagódka wysiedziała do wizyty
martwię się, bo brzuch boli mnie coraz częściej i mocniej no ale ginek powiedział, że teraz to już normalne i nie mam się czym martwic. Jak bardzo to dokucza to mam sobie zapodać nospę.

morfologia ok, hemoglobina 12 to zdaniem mojego gink bardzo dobry wynik w ciąży. Kazał mi jednak powtórzyć mocz, bo wyszło mi:
glukoza (++)

co to może kochane oznaczać? gin. mówi, że mam zanieść ten drugi do badania, nie pierwszy zaraz po wstaniu. Powiedział, że nim nie powtórzymy to nie ma się czym martwic

colds
wracaj szybko do zdrówka kochana
coco 33t
sojka kciuki, by Zosia lada moment wyszła z brzuszka
elena dziękuję
konczita to mnie zestresowałaś tym odstawieniem fenka a jaką dawkę brałaś? bo ja 0,5 tabl co 4h.
co do wagi to dasz radę ja tez będę chciała ponad 20 zrzucic
kate mi kazał od razu fenka i magnez i tylko tardyferon mam brac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:42   #2055
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki witamy się z Jaśkiem w upalny poranek

Dziś mamy wtorek tak więc wkraczamy w 38 tydzień
no i dziś pierwszy dzień bez leków na podtrzymanie ciekawe ile tych dni bez leków będzie

Cytat:
Ja po wizycie.ginka stwierdziła rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdził rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak łape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzień to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie
no i 36 tydzień jak na bliźniaki to łądnie wytrzymałaś no i maluszki wcale nie takie małe

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
hello,troszke mnie nie bylo ale przezylam niezle stresy,myslalam ze rodze,tak mnie wczoraj zaczal brzuch bolec ze szok,w nocy bylo lepiej ale tez dwa razy mnie wzielo...dzis prostu z rano do gina, okazalo sie ze to nie skurcze tylko brzuch tak twardnieje bo mala sie wypina,one sa wieksze od normalnie pojedynczego dziecka wg statystyk a sa we dwie jednak,ja az tyle nie tyje i brzuch tez nie jakos mega wielki i mam sie przygotowaz czesciej na takie akcje...ale wsio trzyma,szyjka 4,5 cm, ktg ok wiec tylko duzo pic,odpoczywac i nie wychodzic na te upaly bo u nas dzis o 8 rano 29 w cieniu!!!!!!moze mi ktos strescic co u was bo jestem na 50 stronie i nie dam rady tyle siedziec by was nadrobic a jeszcze jestem na mamusiach list-grudz.
W takim razie odpoczywaj dużo no i dobrze że to jednak nie były skurcze

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem

i rodzę tak mi ginek powiedział
tylko że się śmiał że nie wiadomo jak długo rodzić będę mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...

Rozwarcie na dwa palce, ujście szyjki w pełni uformowane, mówił że gdyby Zośka była większa to zrobiłby masaż szyjki żeby wywołać skurcze, ale jak jest tka jaka jest to mówi że nie będzie ingerował i mam cierpliwie czekać.

Teraz te złe informacje.. po pierwsze- ginek jeszcze dwa tygodnie ma urlop od szpitala :/ więc nie ma szans- rodzimy bez niego, szkoda bo całą ciąże byłam nastawiona że będę mieć tego najbardziej zaufanego przy sobie.
Kolejna niezbyt dobra informacja- jak zgłosilam ginkowi że mnie skóra piecze w okolicach blizny po cc i ogólnie w dole brzucha to mi oswiadczył że niestety ale taka dolegliwość jest niebezpieczna przy sn i prawdopodobnie skonczy się na cc tak jak było mówione od początku...

No nic spadam nadrabiać
Nooo to kciukasy i te skurcze powoli by mogły się pojawiaać
Czekamy na Zośkę
Stary 2012-08-21, 08:42   #2056
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:44   #2057
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane my po wizycie i jest ok. Szyjka zdaniem ginka powinna wytrzymać jeszcze tydzień, dwa jeśli się będę oszczędzała. Usg mi nie robił ale powiedział, że bliżej 3 niż 2kg mała waży.
Nie wiem jak to wyczuł podczas badania dowcipnego
odstawił zgodnie z obietnicą fenka i magnez. Kazał brać jedynie żelazo.
Następna i zarazem ostatnia wizyta 6 września. Wtedy zrobi mi usg.
Byleby Jagódka wysiedziała do wizyty
martwię się, bo brzuch boli mnie coraz częściej i mocniej no ale ginek powiedział, że teraz to już normalne i nie mam się czym martwic. Jak bardzo to dokucza to mam sobie zapodać nospę.

morfologia ok, hemoglobina 12 to zdaniem mojego gink bardzo dobry wynik w ciąży. Kazał mi jednak powtórzyć mocz, bo wyszło mi:
glukoza (++)

co to może kochane oznaczać? gin. mówi, że mam zanieść ten drugi do badania, nie pierwszy zaraz po wstaniu. Powiedział, że nim nie powtórzymy to nie ma się czym martwic
za udaną wizytę czyli żelazo można brać
Stary 2012-08-21, 08:57   #2058
katiem
Wtajemniczenie

CZeść dziewczyny

Gratuluje rozpoczetych tygodni

Naawet sie wyspałam. Na chwile do pracy skoczę moze mi sie humor poprawi.

Colds wczoraj miala dostac ostatnia kroplowke. potem sie do niej odezwe jak sie czuje.

Tamlin dzieki za odp.

Zielona no wreszcie dotarło do chlopa a z przedszkolem nie wiem niestety.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:02   #2059
Asiuulka89
Zakorzenienie

Witamy się z domku

Wypuścili nas przed 15 wiec pojechaliśmy po Zuzkę i do domku. Wczoraj odwiedziny odzwiedziny i jeszcze raz odwiedziny ale kto miał zobaczyć to zobaczył i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę Nocka super jeśli chodzi o Jasia ładnie spał natomiast my z tzetem walczyliśmy z naszymi sasiadami my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.

Katee dzisiaj Ci wyślę paczuszkę.. wczoraj było za duże zamieszanie i było ciezko.

ja mam do zrobienia sama sobie 10 zastrzyków przeciw zakrzepowych właśnie powinnam go zrobic ale jakos sie boje ale trudno trzeba bo mi pomogly bo po porodzie mialam nogi jak serdelki i nie chcialy schodzic a po tych zastrzykach mam znowu piekne nozki

weszłam na wagę i mam już 11 kilo mniej z czego 19 mi jeszcze zostało

dobra to wam napisałam

3mam kciuki za wszytskie dziewczyny za Colds przedw wszytskim zeby przestało boleć. No i Ula spokojnie dasz radę mój urodził się ciut wcześniej a jest zdrów jak ryba

a tutaj po kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5749.jpg (29,7 KB, 102 załadowań)

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-08-21 o 09:11
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:06   #2060
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny kochane jak napisac wypowiedzenie z przedszkola?
ja ostatnio pisałam wypowiedzenie ze żłobka - jeśli chcesz to mogę Ci na priva wysłać - bo podejrzewam, że to podobnie się pisze
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:06   #2061
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka
kurde tego mi brakowalo
To super, że w końcu to do niego dotarło Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Witamy się z domku

Wypuścili nas przed 15 wiec pojechaliśmy po Zuzkę i do domku. Wczoraj odwiedziny odzwiedziny i jeszcze raz odwiedziny ale kto miał zobaczyć to zobaczył i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę Nocka super jeśli chodzi o Jasia ładnie spał natomiast my z tzetem walczyliśmy z naszymi sasiadami my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.

Katee dzisiaj Ci wyślę paczuszkę.. wczoraj było za duże zamieszanie i było ciezko.

ja mam do zrobienia sama sobie 10 zastrzyków przeciw zakrzepowych właśnie powinnam go zrobic ale jakos sie boje ale trudno trzeba bo mi pomogly bo po porodzie mialam nogi jak serdelki i nie chcialy schodzic a po tych zastrzykach mam znowu piekne nozki

dobra to wam napisałam

3mam kciuki za wszytskie dziewczyny za Colds przedw wszytskim zeby przestało boleć. No i Ula spokojnie dasz radę mój urodził się ciut wcześniej a jest zdrów jak ryba
O kurcze, to powodzenia z zastrzykami Super, że Jasiulek taki grzeczny i ładnie spał.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:15   #2062
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
W takim razie odpoczywaj dużo no i dobrze że to jednak nie były skurcze
odpoczywam ładnie,dzis jestem taka padnieta ze szom mimo ze chlodniej jest,zaraz zmierze cukier tę godzine po sniadnaiu i ide spać

wczoraj kolezanka mi dzwoni ze dowieźli troszke rzeczy z innych drogerii do tych co zamykają i jest wyprzedaz 75%0 na wszystko.Kupila mi 7 paczek pampersow i zamiast 32 euro zaplacila 8!!!!!!!!!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:17   #2063
weronika_91
Zakorzenienie

asiulka już pierwszy dzień Jasia w domu i powiadasz że odwiedziny za odwiedzinami z małym już byliście na spacerku ???
No 11 kg to ładne spadło brawo

My dziś resztę moich rzeczy przewozimy od mamci do Tżta ... bo cały czas to mieszkałam trochę tu trochę tu teraz już jednak wielki czas być na miejscu. Jakoś nie umiem się pogodzić z myślą że zostawiam mamę samą z bratem smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
Stary 2012-08-21, 09:19   #2064
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
asiulka już pierwszy dzień Jasia w domu i powiadasz że odwiedziny za odwiedzinami z małym już byliście na spacerku ???
No 11 kg to ładne spadło brawo

My dziś resztę moich rzeczy przewozimy od mamci do Tżta ... bo cały czas to mieszkałam trochę tu trochę tu teraz już jednak wielki czas być na miejscu. Jakoś nie umiem się pogodzić z myślą że zostawiam mamę samą z bratem smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
Tak kochana też tak miałam jak sie wyprowadzałąm do poznania i musiałam mamę zostawić.. beczałam ale tak to już w zyciu bywa. Teraz mam swoją rodzinkę i nigdy w zyciu bym juz tego nie zamieniła.

co do spacerku tak bylismy we czworo.
Stary 2012-08-21, 09:22   #2065
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się z domku

dobra to wam napisałam

a tutaj po kąpieli
Jaki cudny maluszek
Asia te zastrzyki łatwo się robi i nie bolą. Tylko rozmasuj dobrze po zrobieniu bo lubią siniaki wychodzić.
Jakby mi 11 kilo zeszło w ciągu tygodnia po porodzie to bym miała na zero No ale jeszcze by zostało minimum te 10 do zrzucenia...
Stary 2012-08-21, 09:28   #2066
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kochana też tak miałam jak sie wyprowadzałąm do poznania i musiałam mamę zostawić.. beczałam ale tak to już w zyciu bywa. Teraz mam swoją rodzinkę i nigdy w zyciu bym juz tego nie zamieniła.

co do spacerku tak bylismy we czworo.
To szybko się odważyłaś małego zabrać na dworek ja myślę że my wyjdziemy tak po tygodniu bycia w domku dopiero ... no ale jakby nie patrzeć to Wy jednak tydzień spędziliście w szpitalu .

No muszę się jakoś przyzwyczaić do tej zmiany ale nie jest łatwo.

A Jaśko jaki słodki
Stary 2012-08-21, 09:28   #2067
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jaki cudny maluszek
Asia te zastrzyki łatwo się robi i nie bolą. Tylko rozmasuj dobrze po zrobieniu bo lubią siniaki wychodzić.
Jakby mi 11 kilo zeszło w ciągu tygodnia po porodzie to bym miała na zero No ale jeszcze by zostało minimum te 10 do zrzucenia...
zrobiłam podchodziłam trochę do wkłucia długo ale dałam radę. a co do siniaków wiem bo po pierwszym mam wielkiego siniaka
Stary 2012-08-21, 09:28   #2068
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja ostatnio pisałam wypowiedzenie ze żłobka - jeśli chcesz to mogę Ci na priva wysłać - bo podejrzewam, że to podobnie się pisze
bardzo chetnie

Asiuulka89
Boziu Boziu jaki malusienki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:29   #2069
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
To szybko się odważyłaś małego zabrać na dworek ja myślę że my wyjdziemy tak po tygodniu bycia w domku dopiero ... no ale jakby nie patrzeć to Wy jednak tydzień spędziliście w szpitalu .

No muszę się jakoś przyzwyczaić do tej zmiany ale nie jest łatwo.

A Jaśko jaki słodki
ale ja myślę ze jak jest tak ciepło to nie ma zadnych przeciwskazan a spacerek niecałe 30 min
Stary 2012-08-21, 09:29   #2070
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień doberek dziołszki,

Aaliyach, katiem - ja jestem mamusią październikową 2006 teraz udało się bąbla mieć nieco wcześniej, chociaż nie ukrywam, że marzyło mi się mieć bejbika na wiosnę - ale dzieciaczki same się planują i wiedza kiedy się objawić

Ja już mam wszystko skompletowane, wczoraj zakupiłam wkład do kąpieli i chusteczki do pupy. Także jestem już gotowa. Łóżeczko czeka na złożenie ale to lada moment. Więc jest całkiem optymistycznie. Ja mam cały czas nadzieje, że tegoroczny wrzesień będzie tak ciepły jak zeszłoroczny, że szybko wyskoczę z małą na spacerek.

Zrobiłam, też ten wymaz w kierunku paciorkowca i ostatnią morfologię i mocz. Więc pod tym względem mam już spokój

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości