Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 11:37   #3271
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszcze tych ruchow...

Z tego, co czytalam to niby nie trzeba, ale oczywiscie przy umowie na czas nieokreslony sa wieksze szanse na wyzsza kwote kredytu.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny a na rodzine na swoim trzeba miec umowe na czas nieokreslony? Maz dostanie dopiero w maju i wtedy bedziemy mogli sie o kredyt starac, a tak piekne mieszkanie znalezlismy ze az nas skreca:-(

Zazdroszcze wam tych aktywnych 9miesiecy, ja dostalam pozwolenie na lekkie spacerki, a od lekkich spacerkow raczej formy nie utrzymam :-D
ja też chciałam rodzina na swoim ale niestety mamy z mężem intercyzę i to nie było zbyt dobrze postrzegane
ale co do umowy- to tak jak nafiqa mówi- jeśli jest ciągłość, wtedy się więcej punktów dostaje
dla mnie załatwianie kredytu było masakrą- poza pitem za 2011 rok poprosili mnie o pit za 2010
papierki chcieli takie wymyślne,że szok
nie wspomne o kosztach- operat szacunkowy, potem wszystkie zaświadczenia odnośnie nieruchomości z sądów a na końcu notariusz który krzyknłął taką sumę,że mnie pozamiatał
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:37   #3272
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36017334]A to akurat jest dawny, dawny przesąd, kiedy dzieci też chorowały, ale głupie przeziębienie mogło do grobu wpędzić. Ludzie JAKOŚ musieli sobie tłumaczyć, no i wymyślili: złe spojrzenie - ktoś na dziecko źle spojrzał, nieprzychylnie, to dziecko zmarło. I - tadam! - jest na to rada: trzeba odwrócić od dziecka uwagę, a czerwony kolor znakomicie się do tego nadaje stąd czerwona wstążeczka przy ubranku czy wózku dziecka.

Dokładnie rodzina mego męża z podkarpacia + sanockie strony, i tam też: muszę uspać dziecko.
[/QUOTE]
Ja jestem z podkarpacia i pierwsze słysze że u nas tak się mówi , misię raczej ze śląskiem to kojarzy.
Co do tych zabobonów, to akurat w urok wierzę, moja bratowa tak miała że mała płakała cały czas i w kńcu moja mama wymyśliła że może jakiś urok albo coś i wylały wosk nad dzieckiem i spokój; a Tż miała taką ciotkę co jak u kogoś pochwaliła kwaitka to max 3 dni i po kwiatku, raz mu córkę pochwaliła to mała się darła 3 dni bez przerwy aż zapałki w wodzie topili i przestała
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:40   #3273
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
2. Jeśli u ciężarnej pojawiły się piegi – urodzi dziewczynkę

Piegi są cechą dziedziczną – one musiały być już wcześniej, ale w ciąży wzrost stężenia hormonów powoduje silniejszą pigmentację i piegi stają się bardziej widoczne. Bez względu na to, czy urodzi się chłopiec, czy dziewczynka.
3. Jeśli brzuch jest okrągły lub opadnięty będzie dziewczynka, a jeśli spiczasty – chłopiec

Stwierdzić płeć dziecka przed urodzeniem można jedynie, badając jego chromosomy (uzyskane dzięki amniopunkcji lub biopsji kosmków łożyska) albo oglądając jego narządy płciowe podczas badania USG.

11. W ciąży nie wolno obcinać ani farbować włosów, bo po strzyżeniu dziecko będzie miało „krótki rozum” (czyli będzie niezbyt mądre), a po farbowaniu urodzi się rude

Jedno i drugie to bzdura, ale z farbowaniem trzeba uważać, żeby, podobnie jak z depilacją, nie zaszkodzić sobie. Niektóre farby podrażniają skórę albo powonienie, co może mieć nieprzyjemne skutki. O kolorze włosów dziecka decydują wyłącznie jego geny.
.
Piegi mam na co dzień, ale delikatne i bardziej widoczne latem, brzuch mam spiczasty - już się nie zgadzają ze sobą te przesądy.

A co do włosów, to wkurzyła mnie końcówka - po farbowaniu urodzi się rude. Jak zwykle - rude znaczy gorsze? Mój TŻ jest rudowłosy i nasze dziecko też może takie być. Wkurzają mnie te głupie stereotypy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:42   #3274
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
badzia- te pierwsze bodziaki- jakie maleńkie

Szaja- ja też piegus i do tego mańkut
niby wszystkie są na 0-3 miesiąca ale też (w zasadzie dopiero robiąc zdjęcie) stwierdziła, że te jakieś malutkie
Stary 2012-08-21, 11:44   #3275
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
12 ciążowy przesądów

5. Gdy ciężarna oparzy się albo przestraszy nie może dotykać dłonią swego ciała, bo w miejscu w którym się dotknie, jej dziecko będzie miało znamię

Mówiono np., że gdy kobieta przestraszy się myszy, a potem złapie się za łydkę, ani chybi maluch urodzi się z myszką na łydce. Inny wariant: nie można niczego smażyć, bo jeśli tłuszcz pryśnie na brzuch, to znamię murowane. Bzdura! Znamiona na skórze są spowodowane nieregularną pigmentacją lub czynnikami genetycznymi – żadne inne „powody” nie mają znaczenia.
Moja mama w ciąży przestraszyła się psa i złapała się ręką za brzuch. Jak się urodziałam miałam na lewym boku odciśniętą dłoń (takie ciemniejsze znamię), teraz już się to rozeszło i zostały tylko jakby opuszki pięicu palców.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ale miałam twardy sen z rana, nie mogłam się obudzić. Śniło mi się że zdradzam męża ze starym znajomym. I to prawie na jego oczach. Boszz skąd te sny heh. Pogoda dziś o wiele chłodniejsza na szczęście.
Może to przez hormony bo mi teraz też cześto śni mi się były z którym mam zero kontaktu, i niektóre te sny dość dwuznaczne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-21, 11:44   #3276
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Piegi mam na co dzień, ale delikatne i bardziej widoczne latem, brzuch mam spiczasty - już się nie zgadzają ze sobą te przesądy.

A co do włosów, to wkurzyła mnie końcówka - po farbowaniu urodzi się rude. Jak zwykle - rude znaczy gorsze? Mój TŻ jest rudowłosy i nasze dziecko też może takie być. Wkurzają mnie te głupie stereotypy.
BlackSanctum ja bym była przeszczęśliwa mając rudowłosą córeczkę
Stary 2012-08-21, 11:46   #3277
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witam po mojej kilkudniowej nieobecnośći. Byłam u rodziców na wsi, niestety bez męża i się nudziłam trochę. Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście zasłabłam w autobusie ja nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna czy WY tez tak macie ale jak tylko jest duszno to ja jestem nie do zycia. Głowa mnie boli , mam mdłości i słabo mi się robi. Naprawdę nie mogę się już doczekać zimy nie dość że dzidzia się urodzi to jeszcze nie będzie tych upałów
Naprawdę jestem wykończona tymi codziennymi mdłościami, boję się wyjść gdzieś z domu sama żeby nie zemdleć.
Ja to jak ide do kościoła to mi sie od razu słabo robi, chyba z tej duchoty
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-21, 11:46   #3278
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja mama w ciąży przestraszyła się psa i złapała się ręką za brzuch. Jak się urodziałam miałam na lewym boku odciśniętą dłoń (takie ciemniejsze znamię), teraz już się to rozeszło i zostały tylko jakby opuszki pięicu palców.
Mój kolega ma czerwoną plamę na skroni. Babcia mi opowiadała, że jego mama przestraszyła się pożaru będąc w ciąży i złapała za głowę i dlatego takie ma, ale ja jakoś w takie rzeczy nie wierzę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:50   #3279
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mój kolega ma czerwoną plamę na skroni. Babcia mi opowiadała, że jego mama przestraszyła się pożaru będąc w ciąży i złapała za głowę i dlatego takie ma, ale ja jakoś w takie rzeczy nie wierzę
mój Tż jak usłyszał ten przesąd to stwierdził, że słaby ze mnie inkubator i, że nasze dziecko będzie miało dużo znamion bo ja sie strasznie boję pająków iinnych robali i trudno powiedzieć za co się jeszcze nie lapałam
Stary 2012-08-21, 11:51   #3280
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ja nie chcę w takie rzeczy wierzyć, ale jakoś mnie ten przesąd akurat troszkę przeraża.

Wrrr ale się wkurzyłam, zawsze listonosz nam przynosi paczki do mieszkania itd a teraz poszłam na dół do skrzynki na listy a tam awizo, może ksiązka przyszla a dobrze wie, gagatek że zawsze jest ktoś w domu, zastrzelę go dzisiaj chyba jak go spotkam ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:53   #3281
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wizyty do ja mam średnio co miesiąc wizytę. Też jeszcze nie znam płci, ale liczę, że teraz tzn. na najbliższej wizycie 29 sierpnia się dowiem, u mnie już leci 21 tydzień.
Ja mam wizyty co 4 lub 5 tygodni, jestem w 14 tygodniu, zawsze robi mi usg, na druga wizytę mialam komplet badań, teraz mam zrobic na tarczycę, morfologie i mocz, i powtórzyć toxo a wizyta 17.09; no i płeć już znamy wg lekarza prawie na pewno dziewczynka.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-21, 11:56   #3282
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja też chciałam rodzina na swoim ale niestety mamy z mężem intercyzę i to nie było zbyt dobrze postrzegane
ale co do umowy- to tak jak nafiqa mówi- jeśli jest ciągłość, wtedy się więcej punktów dostaje
dla mnie załatwianie kredytu było masakrą- poza pitem za 2011 rok poprosili mnie o pit za 2010
papierki chcieli takie wymyślne,że szok
nie wspomne o kosztach- operat szacunkowy, potem wszystkie zaświadczenia odnośnie nieruchomości z sądów a na końcu notariusz który krzyknłął taką sumę,że mnie pozamiatał
A pisalas kiedys o tej intercyzie. Nie no musimy poczekac, mlodzi jestesmy tykko troche w goracej wodzie kapani, wszystko bysmy chcieli na juz. Tylko wiesz, najgorsze jest to, ze teraz wynajmujemy mieszkanie 52m 1100+media, moglibysmy juz splacac pieknie kredyt na wlasne mieszkanie-a w Bytomiu sa jedne z najtanszych w Polsce! To ktore nam sie marzy swiezutko po remoncie nowe panele okna, samiutkie centrum - 120m i 190tys a czynsz 255zl. Taka sprawiedliwosc, stac nas, chcemy a nie mozemy:-D

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:58   #3283
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem z podkarpacia i pierwsze słysze że u nas tak się mówi , misię raczej ze śląskiem to kojarzy.
Co do tych zabobonów, to akurat w urok wierzę, moja bratowa tak miała że mała płakała cały czas i w kńcu moja mama wymyśliła że może jakiś urok albo coś i wylały wosk nad dzieckiem i spokój; a Tż miała taką ciotkę co jak u kogoś pochwaliła kwaitka to max 3 dni i po kwiatku, raz mu córkę pochwaliła to mała się darła 3 dni bez przerwy aż zapałki w wodzie topili i przestała
W sprawie tych uroków: w sobotę żona kuzyna opowiadała, że sama w szoku była, bo dziecko strasznie płakało i nic nie uspokajało, jej matka w końcu jakąś formułkę odmówiła i ... w momencie przestało.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:00   #3284
LadyWhisper
Zakorzenienie

O Delicjanko mialam pytac wlasnie, czy ksiazka doszla, zawsze sie stresuje jak komus cos wysylam poczta:-P

Stary 2012-08-21, 12:02   #3285
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja to jak ide do kościoła to mi sie od razu słabo robi, chyba z tej duchoty
Mam to samo, zresztą mnie się dość często robi duszno w Kościele, raz mnie już mąż nawet wynosił, bo po prostu poleciałam. Dosłownie odlot. Teraz zawsze zostajemy gdzieś z tyłu, albo najlepiej przed drzwiami. Ale to nie tylko kwestia Kościoła, w ogóle nie służą mi miejsca gdzie jest duże zagęszczenie ludzi i mało powietrza i duchota. Ja muszę mieć koło siebie przestrzeń, a w domu zawsze mam pootwierane okna. Teraz przy upałach okna nic nie dają, najlepiej pozasłaniać zasłony i rolety, wtedy jest najchłodniej.

Dzisiaj jest okropna duchota i gorąc i coś czuję, że po południu przyjdzie burza.

Cytat:
Ja mam wizyty co 4 lub 5 tygodni, jestem w 14 tygodniu, zawsze robi mi usg, na druga wizytę mialam komplet badań, teraz mam zrobic na tarczycę, morfologie i mocz, i powtórzyć toxo a wizyta 17.09; no i płeć już znamy wg lekarza prawie na pewno dziewczynka.
Ja również na każdej wizycie mam usg, ale płci do tej pory jeszcze nie dało się stwierdzić. Gratuluje córci
Stary 2012-08-21, 12:03   #3286
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
BlackSanctum ja bym była przeszczęśliwa mając rudowłosą córeczkę
No ja też będę szczęśliwa, sama bym chciała mieć rude włosy naturalnie... Tylko wkurza mnie podejście niektórych ciemnych, nierozgarniętych ludzi.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wrrr ale się wkurzyłam, zawsze listonosz nam przynosi paczki do mieszkania itd a teraz poszłam na dół do skrzynki na listy a tam awizo, może ksiązka przyszla a dobrze wie, gagatek że zawsze jest ktoś w domu, zastrzelę go dzisiaj chyba jak go spotkam ;]
Mój jest beznadziejny - wie, że ja jestem w domu codziennie rano, a czasem nie wchodzi, jak widzi, że nie ma samochodu mojego ojca. A mój ojciec jest kierowcą i często jest w trasie kilkudniowej. Poza tym ten koleś się boi mojej suki, bo ona go strasznie nie lubi i zawsze do niego gada niezbyt przyjemnym tonem. A to takie kochane psisko, nigdy nikogo nie ugryzła i w ogóle nie jest agresywna.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:04   #3287
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W sprawie tych uroków: w sobotę żona kuzyna opowiadała, że sama w szoku była, bo dziecko strasznie płakało i nic nie uspokajało, jej matka w końcu jakąś formułkę odmówiła i ... w momencie przestało.
Może to było zaklęcie
Stary 2012-08-21, 12:05   #3288
eff8
Zakorzenienie

Moj listonosz tez czesto zostawia awizo w skrzynce bo mu sie poprostu nie chce isc na góre
ale moze i lepiej bo mi tak to zawsze dziecko budzil ze snu ...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:08   #3289
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A pisalas kiedys o tej intercyzie. Nie no musimy poczekac, mlodzi jestesmy tykko troche w goracej wodzie kapani, wszystko bysmy chcieli na juz. Tylko wiesz, najgorsze jest to, ze teraz wynajmujemy mieszkanie 52m 1100+media, moglibysmy juz splacac pieknie kredyt na wlasne mieszkanie-a w Bytomiu sa jedne z najtanszych w Polsce! To ktore nam sie marzy swiezutko po remoncie nowe panele okna, samiutkie centrum - 120m i 190tys a czynsz 255zl. Taka sprawiedliwosc, stac nas, chcemy a nie mozemy:-D
Faktycznie tanio A które to piętro? Tylko w dużych mieszkaniach jest w zimie większa opłata za ogrzewanie i jakaś opłata jeszcze (nie pamietam jaka) zalezy od powierzchni, więc utrzymanie jest drozsze.
My za nasze, całkowicie rozwalone, 64 m i nie do zamieszkania zapłaciliśmy (razem z notariuszem itp) 170 tys.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-21 o 12:09
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:08   #3290
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Lady- nie rezygnuj, spróbować trzeba może jak raz się uda
takie mieszkanie to naprawdę okazja

moje pierwsze to był TBS 56 m chyba za 40 tys- wspominam te czasu pięknie, synuś miał 3 miesiące, my byliśmy tacy smarkaci, wielkie mieszkanie i nasza mała rodzinka, robiliśmy z TZ fikołki na podłodze ze szczęścia
potem moj kochany skręcał meble a ja Samiego cyckiem pod kaloryferem karmiłam bo nie było nic na czym można by usiąść a potem jedliśmy kanapki z pasztetem
nawet teraz jak o tym piszę,to mi się łezka w oku zakręciła
Stary 2012-08-21, 12:10   #3291
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja wole sobie pojsc i sama odebrac przesylke dzisiaj sie wkurzylam bo mnie o 10.30 obudzil, a zwykle jak wiecie spie do 12 i bede musiala w ciagu dnia odespac

Stary 2012-08-21, 12:11   #3292
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Widzę temat ruchów dziecka - dziewczyny, któe już czujecie kopniaki prawdziwe których nie można z niczym pomylić. Ile czasu minęło od pierwszych nieśmiałych ruchów do tych kopniaczków?
Ja ostatnio coraz więcej bąbelków czuję, ale nadal nie wiem czy to jest to.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:11   #3293
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dziewczyny do tej pory nic jeszcze nie kupowałam.
Ostatnio zaczęłam już o tym myśleć i nawet zaczęłam działać. Oto moje zdobycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 082112095800.jpg (43,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 082112095917.jpg (41,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 082112095940.jpg (43,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 082112100005.jpg (45,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-08-21, 12:15   #3294
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
O Delicjanko mialam pytac wlasnie, czy ksiazka doszla, zawsze sie stresuje jak komus cos wysylam poczta:-P

Właśnie rozpakowałam ))

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Mój jest beznadziejny - wie, że ja jestem w domu codziennie rano, a czasem nie wchodzi, jak widzi, że nie ma samochodu mojego ojca. A mój ojciec jest kierowcą i często jest w trasie kilkudniowej. Poza tym ten koleś się boi mojej suki, bo ona go strasznie nie lubi i zawsze do niego gada niezbyt przyjemnym tonem. A to takie kochane psisko, nigdy nikogo nie ugryzła i w ogóle nie jest agresywna.

Mój listonosz też się boi mojego psa, a on przecież taki spokojny haha, nie no fakt faktem ludzie się go boją troche, ale to dlatego że jest średniej wielkości i ma pyszczek taki specyficzny... ale dla mnie jest słodziakiem moim maluszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 43e2a9bb1c.jpg (51,8 KB, 22 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:16   #3295
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Widzę temat ruchów dziecka - dziewczyny, któe już czujecie kopniaki prawdziwe których nie można z niczym pomylić. Ile czasu minęło od pierwszych nieśmiałych ruchów do tych kopniaczków?
U mnie delikatne ruchy pojawiły się jak pisałam koło 19 tygodnia. Potem już za kilka dni czułam je już mocniej. Teraz (21) są bardzo wyraźne szczególnie wieczorami lub nocą.
Stary 2012-08-21, 12:16   #3296
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
kochana ja bąbelki poczułam ok 12 lipca
pierwsze ruchy tak jak to lenova opisywała- wrażenie takiego ciężarka wędrującego po brzuchu 29 lipca(tę datę wpisałam do książeczki bo wiedziałam,że to już nie pykające bąbelki może z jelit ) i to już czuła moja siostra i syn
tydzień później można było zaobserwować kiedy nie spi- czułam pływaka np mocno wieczorem ale było tak,że np przez dwa nic coś ledwo ledwo
natomiast od wczoraj czuję coraz mocniejsze i wyraźniejsze kopnięcia i widać jak dziecko fika bo brzuch podskakuje
Stary 2012-08-21, 12:17   #3297
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Właśnie rozpakowałam ))

Mój listonosz też się boi mojego psa, a on przecież taki spokojny haha, nie no fakt faktem ludzie się go boją troche, ale to dlatego że jest średniej wielkości i ma pyszczek taki specyficzny... ale dla mnie jest słodziakiem moim maluszkiem
Jaki piękny!<3 Chyba bym zaprzytulała na śmierć
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:18   #3298
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ja na razie spadam gotować jedzonko. Menu na dziś: zupa krupnik, ziemniaczki, fasolka szparagowa i jajko sadzone.
Stary 2012-08-21, 12:20   #3299
LadyWhisper
Zakorzenienie

Okazja, bo wyremontowane z wielkim tarasem i dodatkowo balkonem, ale powiem wam, ze takie do remontu 120m idzie za 100-120tys znalezc, Bytom jest naprawde tani. no ale nie kazdy chce mieszkac w kamienicach, nam to akurat nie przeszkadza.
Fakt , zima ogrzac takie mieszkanie ciezko, ale powiem wam, ze mniej jak 100m nie chce mieszkac na stale, lubie przestrzen, musze miec miejsce dla kota dwojki dzieci i goldena

Stary 2012-08-21, 12:21   #3300
badziabadzia
Zakorzenienie

Delicjanka a jak z pielęgnacją takiego piesia? bardzo kłopotliwa?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości