Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 11:31   #3931
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=2tWJ6t0_-es
własnie nie zrobiłam i jestem oczarowana fryzurką. Ale musiałam pociąć skarpetę M. najpierw
Skąd ludzie biorą takie pomysły
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a może zamiast dysku zewnętrznego wrzucic je w chmurę. my mamy w https://one.ubuntu.com/ ale są jeszcze np.www.dropbox.com

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

możliwe, kinga ma suche z auszami, artur tez mial. jak byli na UU to im wiecej (albo wogole - to u kingi) nabialu ja jadlam, tym gorsze uszy, potem szlo na policzki i kark...[COLOR="Silver"]
Ja mam troche zdjec na serwerach tak ze zawsze cos

Siostra wróciła do wiednia i poszła z nim do swojego pediatry, wyśmiał tą ich niby skaze, kazał normalnie dawac UU, a jak mało to zwykły bebilon.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff, jak gorąco, puff jak gorąco...
Lubie kiedy jest ciepło, ale to już przesada.

Wiecie co, Hania zaczęła do mnie podchodzić i sama z siebie się przytulać. (ściska za szyję, aż oczy wychodzą) Potem daje buziaka- no coś pięknego. Tym bardziej jest to dla mnie rozczulające, że ona wcześniej nie była przylepą i przytulasem. (za to ja ją cały czas zacołowywałam)
A u nas cud miód chłodniutko chociaż w nocy Lila spala w samym pamersie, nawet body jej zdjęłam bo byla cała mokra

Dzieciaczki rosna nam z dnia na dzień Lili ostatnio daje buzi, caluje mnie i tż w usta z wielkim "mmmmmmmmmua"

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:54   #3932
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Agula a mi nie sortuje, przestawia jak chce ale nie po kolei. Tzn może dlatego ze to są jeszcze ponumerowane pozycje, i np to wygląda tak;

1. Sander I.; Olszak B.; Kuniak C.; 2004. Zioła i ich zastosowanie. Wyd. PWRiL. Warszawa. 23-35

Tak wygląda przykład, i mam prawie 30 takich pozycji, może o to chodzi że nie mieści się w jednej linii?
nie sortuje alfabetycznie bo masz liczbe z przodu. sortule wg liczb. skasuj numeracje i wtedy posortuj

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pracowałaś w Castoramie?
chrzestny kingi pracuje, w razie czego to pytaj mnie o co chcesz

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wow!

a gdzie wytatuujesz trzecie?
wlasnie chciałam zapytac

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
nie da mi .ię w K...

No to my.
niezla d.pa z ciebie a i niezlego kawalera wyrwałaś

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Czy w tym normalnie się siedzi?
oddycha? funkcjonuje?
Czy tak ściska że ledwo oddech można złapać,
kupię takie coś ale jak będzie wygodne,
a nie że będę się czuła jak sardynka
tak, nie ma że sie fiszbiny w brzuch wppijają (w slubnej sukience tak mialam i nic nie jadlam na weselu bo mi pod gardło podchodziło). na chrzcinach mialam i bylo wygodnie, a wtedy mialam 10 kg na plus

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

NADROBIŁAM

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:10   #3933
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku dziękuję, że pytasz - no jakoś poszło. na wizycie oczywiście musiałam Hankę siła trzymać na kolanach podczas badania, bo zachciało jej się spacerować po gabinecie. na razie pani doktor kazała podawać Eurespal i cebion, do tego 2x inhalacje z atrowentu. a jakby kaszel nie minął to przed weekendem przyjść po antybiotyk... tak myślę, czy nie powinnam od razu zgodzić się na antybiotyk, ale będę Hanię obserwować uważnie. a pani doktor Hanią zachwycona, więc połechtała moje matczyne serce i lubię ją jeszcze bardziej- bo okazało się, że przyjęła nas moja lekarz rodzinna, a nie jakaś "obca" lekarka przychodniowa. co prawda nie jest pediatrą, ale zdam się na jej zdanie.

dla Tymka za kolejną umiejętność

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:16   #3934
patik87
Zakorzenienie

Monia rzeczywiście, działa dzięki

Marina ale laska jesteś, na tym zdjęciu całkiem podobna do postaci z avka Twojego, tak tak. Ładne buty. Zdradzisz skąd? kolor mi się podoba. A one mocno wysokie są? ja sobie kupiłam w cc na wesele, mocno przecenione były, 39 zł i od tego -20%, z tym że czarne ale tez mi się przydadzą.

Zaneta to gratuluję pracy i tego że tak świetnie sie zgrywa ze złobkiem. Dobrze Ci zrobi takie wyjście do ludzi, na pewno.

Elika śliczne widoki. Gdzie są góry stołowe ? lubię takie zdjęcia na łonie przyrody.

Coś jeszcze chciałam ale nie wiem co.
Sara daje w kość nic mi się nie chce.
Stary 2012-08-21, 12:17   #3935
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

gdzie zmalowana??

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Żbik idzie jak burza!
no tak na raz spodobało mu się chodzenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Byłam zrobić badanie krwi, beta-hcg nie pozostawia wątpliwości W czwartek idę do lekarza Miałam iść dzisiaj, ale kolejka szła jak krew z nosa, a nie miałam za wiele czasu, to nie czekałam...
cieszę się twoim szczęściem

Cytat:

Wiecie co?
Idę biegać zaraz
Zgadałam się z sąsiadkami i od dzisiaj zaczynamy
Trzymajcie kciuki żeby to dzisiaj nie było jednorazowe
no ambitnie ja mam -4kg jeszcze 7 i będę w normie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Shira83

Żbik umie naśladować krowę i rozróżnia zwierzęta ale tylko kilka
Stary 2012-08-21, 12:42   #3936
zanetaa88
Zakorzenienie

Marzena kiedy Ja mowię do damy," daj mi buzi" to ona bierze rączkę i wysyła mi buziaka, jeszcze nikomu nie dała buzi w policzek,nie no sorry misie całuje
natomiast idąc po nią do żłobka, pierwszy raz w życiu uslyszałam jak woła "mama" że chce do mnie,bo w domu to tylko tata a mama raz na ruski rok powie...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:50   #3937
youyou
Zakorzenienie

HEJ mamuśki

Byliśmy właśnie opłacić przedszkole Filipa i od 03.09 będzie małym przedszkolakiem

Dzięki za komplementy co do tatuaży , tez mi sie podobają, choć Lila będzie jeszcze poprawiana, zrobimy z tego napis Lilka

Telik czcionka piękna bo to własnoręczne napisy mojego Tż-ta

aania o nieee trzeciego nie będzie nie mogę, bo przecież już nie mam miejsca na nogach
Jak sie dziś czujesz nasza ciężaróweczko?

Marina jesteś prześliczna wiesz??

zaneta gratuluje pracy idealnei Wam sie to układa, dobrze Ci zrobi wyjście do ludzi

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-08-21 o 12:51
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:53   #3938
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

aania o nieee trzeciego nie będzie nie mogę, bo przecież już nie mam miejsca na nogach

Stary 2012-08-21, 12:56   #3939
83monia
Zakorzenienie

ktoś tu tesknił za moimi linkami? to macie SUPER PIES http://www.youtube.com/watch?v=qPyP_7Xuqr0

Stary 2012-08-21, 13:00   #3940
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marinko kurde mam wrażenie że twój TZ nie docenia jaki ma skarb w domu ..... pinokio? kurde czy on jest gejem? kiedy przyjedziesz na plac zabaw na smoczkę?

Zapałeczko przeczytałam o weselu ... biedactwo ...ech
a wiesz, ze tak czesto jest. Facet wyrywa piekna dziewczyne i pozniej ja doluje, nie docenia. Jakby nie wiem zazdroscil, albo bal sie, ze jak powie komplement raz na ruski rok, to dziewczyna ucieknie z innym, bo jej woda sodowa uderzy.

Marinko kochana, a ja mam pytanie z innej beczki, nie probowalas swoich sil w modelingu?

Cytat:
Monia rzeczywiście, działa dzięki

Marina ale laska jesteś, na tym zdjęciu całkiem podobna do postaci z avka Twojego, tak tak. Ładne buty. Zdradzisz skąd? kolor mi się podoba. A one mocno wysokie są? ja sobie kupiłam w cc na wesele, mocno przecenione były, 39 zł i od tego -20%, z tym że czarne ale tez mi się przydadzą.

Zaneta to gratuluję pracy i tego że tak świetnie sie zgrywa ze złobkiem. Dobrze Ci zrobi takie wyjście do ludzi, na pewno.

Elika śliczne widoki. Gdzie są góry stołowe ? lubię takie zdjęcia na łonie przyrody.

Coś jeszcze chciałam ale nie wiem co.
Sara daje w kość nic mi się nie chce.
Szymon tez marudzi

Cytat:
Marzena kiedy Ja mowię do damy," daj mi buzi" to ona bierze rączkę i wysyła mi buziaka, jeszcze nikomu nie dała buzi w policzek,nie no sorry misie całuje
natomiast idąc po nią do żłobka, pierwszy raz w życiu uslyszałam jak woła "mama" że chce do mnie,bo w domu to tylko tata a mama raz na ruski rok powie...
Ha u nas "mama" slysze tylko jak mu cos dolega. W ogole teraz znowu przestal mowic, a mowil juz"dac" i inne slowa. Pewnie skupia sie na chodzeniu. Zawsze tak mamy.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

gdzie zmalowana??

no tak na raz spodobało mu się chodzenie

no ambitnie ja mam -4kg jeszcze 7 i będę w normie

Żbik umie naśladować krowę i rozróżnia zwierzęta ale tylko kilka
Blizniak tez potrafi krowe nasladowac Jego ulubione zwierze.

Dzisiaj bylam z mlodym u lekarza. Cos go uzarlo w piatek i powstal taki rumien. Nie byl to kleszcz, ale i tak nie dawalo mi to spokoju. Na szczescie nic takiego to nie jest.

Zastanawiam sie czy nie isc z nim na USG brzuszka, tak kontrolnie.
Stary 2012-08-21, 13:06   #3941
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Dziękuję w imieniu Domka za tyle komplementów

Dziubku, piękne Szymek miał te loczki Pewnie było Ci szkoda ich ścinać

Brumku, ostatnio zapomniałam Ci napisać.My za naszą działkę, za m2 zapłaciliśmy niecałe 80 zł (tyle że to wieś), w Gliwicach ceny za m2 od 300zł. My do Gliwic mam. Ale 1000-2000 zł to już masakra

Marina, Ty to jesteś dżaga ! Twój mąż za tego pinokia to powinien w łeb dostać Nie jeden facet pewnie wodzi za Tobą wzrokiem
A teściową się nie przejmuj,głupia franca z niej i tyle!

Zapałeczko, Twoi rodzice też się nie popisali

Monia, biedna Kinga

Telik, dla Jaśka.
Wszystkiego najlepszergo z okazji imienin Kochana

Cytat:

Wiecie co, Hania zaczęła do mnie podchodzić i sama z siebie się przytulać. (ściska za szyję, aż oczy wychodzą) Potem daje buziaka- no coś pięknego. Tym bardziej jest to dla mnie rozczulające, że ona wcześniej nie była przylepą i przytulasem. (za to ja ją cały czas zacołowywałam)
Coś pięknego

Youyou, świetne te tatuaże

Iustyna, ja się boję takich opuszczonych miejsc Bardzo mnie ciekawią, ich historia, kto mieszkał,co sięstało itd, ale wejść bym się bała

Patik, po obronie wygarnij tej promotorce co o niej myslisz

Zaneta, gratuluję pracy

Witaj nowa mamusiu

Dominik dzisiaj bardzo źle spał, a ja wyglądam jak zoombi Teraz cwaniaczek sobie śpi a ja gotuje mu obiad

Dzisiaj wylewają już nam strop, wklejam kolejne foto budowyi dwa filmiki z udziałem mojego Domka
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:18   #3942
alibany
Rozeznanie

marina nie będe oryginalna i napisze tylko WOW
(fajnie, że ten Twój Gepetto chociaż wysoki jest, to możesz w takich szpilkach paradować) I podpisuje się pod slowami kajool odnosnie sposobu na "dowartościowanie" się facetów.....

Ala od pewnego czasu robi mnóstwo nowych rzeczy, wystarczy jej kilka razy w danym dniu pokazac jakąś nową sztuczkę i już to podłapuje. Teraz jak przyjezdżają babcie czy widzimy się z jakimiś znajomymi to prezentujemy nasze numery popisowe

Zaczęło mnie boleć gardło. Dokąłdnie jak ok 2 mce temu. Ala katar a ja gardlo. mam nadzieje, że nie zejdzie jej znowu na uszka jak ostatnio. Tylko w sumie ten zatkany nos u niej objawia się tylko w nocy. idziemy dzisiaj na szczepienie, ale nie wiem czy ją zaszczepimy. Wolałabym nie bo skoro jakas infekcja może się dopiero rozwija....ale niehc ją lekarka zbada i sama oceni.
W ogóle mam z nią ejszcze jeden problem. Od tygodnia ma nagminnie odruch wymiotny na wszystko co podaje jej do jedzenia. ALe nie to, że tego nie chce. jest pora jedzenia, jest głodna ma na coś ochote, ale przy tym zaczyna miec "cofkę" jak TO widzi. Ale zjada wszystko!!!! Zastanawiam się czy to ta wydzielina z noska jej gardełko zatyka, czy może (oby nie) coś polkneła co powoduje u niej tkai odruch.....jak to mozna sprawdzić. Tak jak jej zerknę w gardełko nic nie widze......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:25   #3943
Natka_
Zakorzenienie

Aniu, cieszę się razem z Tobą Kiedy wpadniesz do nas? Chcemy pogratulować osobiście

http://www.youtube.com/watch?v=qRrR7...ature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=UUoKr...ature=youtu.be
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120818_171221.jpg (172,6 KB, 60 załadowań)
Stary 2012-08-21, 13:35   #3944
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Aniu, cieszę się razem z Tobą Kiedy wpadniesz do nas? Chcemy pogratulować osobiście

Hihi Domek cudowny Ala też w ten sposób pokonuje przeszkody przenosząc wózki, pojazdy Doszło do niej, że pchając na sile w próg nic nie wskura A wchodzenie po schodkach Aż musiał sobie rpzysiąść i chwilke odpocząć

A chatka rosnie jak grzybek po deszczu w lesie Dopiero co załatwialiście formalności a tu już tyle wybudowane!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:49   #3945
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a wiesz, ze tak czesto jest. Facet wyrywa piekna dziewczyne i pozniej ja doluje, nie docenia. Jakby nie wiem zazdroscil, albo bal sie, ze jak powie komplement raz na ruski rok, to dziewczyna ucieknie z innym, bo jej woda sodowa uderzy.

Dzisiaj bylam z mlodym u lekarza. Cos go uzarlo w piatek i powstal taki rumien. Nie byl to kleszcz, ale i tak nie dawalo mi to spokoju. Na szczescie nic takiego to nie jest.

Zastanawiam sie czy nie isc z nim na USG brzuszka, tak kontrolnie.
Dokładnie!!

Dobrze, że to ukąszenie to nic poważnego. W tym roku wyjątkowo dużo gryzoni jest. My też cali pogryzieni

A wiesz, że ja też ostatnio też zastanawiałam się żeby zrobić tak kontrolnie Domkowi I chyba w przyszłym tygodniu pójdę.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala od pewnego czasu robi mnóstwo nowych rzeczy, wystarczy jej kilka razy w danym dniu pokazac jakąś nową sztuczkę i już to podłapuje. Teraz jak przyjezdżają babcie czy widzimy się z jakimiś znajomymi to prezentujemy nasze numery popisowe

Zaczęło mnie boleć gardło. Dokąłdnie jak ok 2 mce temu. Ala katar a ja gardlo. mam nadzieje, że nie zejdzie jej znowu na uszka jak ostatnio. Tylko w sumie ten zatkany nos u niej objawia się tylko w nocy. idziemy dzisiaj na szczepienie, ale nie wiem czy ją zaszczepimy. Wolałabym nie bo skoro jakas infekcja może się dopiero rozwija....ale niehc ją lekarka zbada i sama oceni.
W ogóle mam z nią ejszcze jeden problem. Od tygodnia ma nagminnie odruch wymiotny na wszystko co podaje jej do jedzenia. ALe nie to, że tego nie chce. jest pora jedzenia, jest głodna ma na coś ochote, ale przy tym zaczyna miec "cofkę" jak TO widzi. Ale zjada wszystko!!!! Zastanawiam się czy to ta wydzielina z noska jej gardełko zatyka, czy może (oby nie) coś polkneła co powoduje u niej tkai odruch.....jak to mozna sprawdzić. Tak jak jej zerknę w gardełko nic nie widze......
dla Ali

Jeśli chodzi o cofanie się to faktycznie dziwne Obserwuj ją jakiś czas jeszcze, może samo minie. A jak nie to pokażcie się lekarzowi. Nawet dzisiaj przy okazji szczepienia może zapytać pediatrę No i za szczepienie!

Cytat:
Hihi Domek cudowny Ala też w ten sposób pokonuje przeszkody przenosząc wózki, pojazdy Doszło do niej, że pchając na sile w próg nic nie wskura A wchodzenie po schodkach Aż musiał sobie rpzysiąść i chwilke odpocząć

A chatka rosnie jak grzybek po deszczu w lesie Dopiero co załatwialiście formalności a tu już tyle wybudowane!!!
Stary 2012-08-21, 14:11   #3946
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
U Nas też od miśków się zaczęło, teraz daje buziaki w usta, ale tylko mi i tż. (i jeszcze zawsze po tym całusie się tak uroczo wstydzi )
Mama, też od święta słyszę.

Cytat:
1. czcionka piękna bo to własnoręczne napisy mojego Tż-ta
2. o nieee trzeciego nie będzie nie mogę, bo przecież już nie mam miejsca na nogach

1. Zdolny tż.
2. A już myślałam, że napiszesz trzeciej stopy...

Cytat:
Widziałam go jakiś czas temu- niesamowity jest.

Cytat:

Dominik dzisiaj bardzo źle spał, a ja wyglądam jak zoombi Teraz cwaniaczek sobie śpi a ja gotuje mu obiad

Dzisiaj wylewają już nam strop, wklejam kolejne foto budowyi dwa filmiki z udziałem mojego Domka
Współczuję nocy może dzisiejsza będzie lepsza.
Niezły spryciarz z Domka ja się podniecam jak Hania wdrapie się na łóżko, a on takie cuda wyprawia.
No i dom Wam urósł niesamowicie- widać, że praca wre, bo tempo jest imponujące.

Alibany, nie mam pojęcia skąd ten odruch wymiotny. Może faktycznie wydzielina spływa po gardle. Jeśli idziesz z nią do lekarza, to najlepiej jego spytaj.
Zdrówka dla Ali i Hanyska.

Mamy pierwszą krew za sobą. Hania przycięła sobie wargę zębem uderzając o szczebelek w łóżku. Nie dała sobie przyłożyć nic zimnego, za to chłodny jogurt ukoił ból i cierpienie.
Stary 2012-08-21, 14:20   #3947
Kolina
Zadomowienie

hej
ellika, ładnie zdjęcia, jednak góry to góry, może i nachodzić się trzeba (aktualnie i nanosić ) ale widoki i cisza rekompensują wszytsko
ja w Sudetach nigdy nie byłam, a szkoda

Marina, zdjęcie podziwiałam już na fb, powtórzę co już kiedyś pisałam - piękna kobieta z ciebie jakby to powiedziałą moja babcia - "rasowa kobieta"

natka, domek szybko się buduje - fajnie podziwiać efekty każdego dnia
Domek na schodach obłędny!

alibany, Dawida tez zwykle naciąga przy pierwszej łyżeczce, ignoruję to bo w rezultacie i tak zjada cały posiłek, ostatnia łyżeczka - gdy ma już pełno, często też odruchem zakończona
w ogóle na początku posiłku kręci głową na boki na "nie", ale jak dam mu trochę na usta spróbować, to zaczyna jeść

telik, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!

youyou, super tatoo, bardzo mi się podobają i widzę że pracownia doceniana przez gwiazdy
ja nie umiałabym się zdecydować na tatuaż, co zrobić? w jakim miejscu? Twoje mogłyby być insparacją, teraz nie mam co o nich myśleć ale w przyszłości poważnie się nad czymś takim zastanowie

iustyna, wierzyć się nei chce że takie miejsca są w Polsce

zanetka, gratulacje z pwoodu znalezienia pracy, zadowolenia życzę

83monia, na naszym terenie też organizują takie zloty, w Bielsku - jakoś w maju czy w czerwcu, nie pamietam dokładnie, ciekawe pojazdy to fakt, szczególnie dla chłopców (małych i dużych), na pewno nie zła atrakcja

tyle z pamięci, nie cytowałam

dziewczyny, moje dziecko nie chce chodzić, tylko przy sofie czy szafce, przejdzie wzdłuż, ale chodziki olewa, nawet przy próbie postawienia i trzymania pod pachy, od razu siada
nie chce tez mówić, mama i baba ale to rzadko
nie naśladuje zwierząt, jak tak czytam o postępach waszych dzieci to zaczynam się martwić, chyba powinnam iść z nim do kontroli

no i jeszcze, od 3 dni ma rzadsze qpki, wczoraj dawałam mu po trochę smecty, pomogło, nie są to biegunki ale po prostu kilka rzadszych qpek (przedwczoraj 7, wczoraj niewiele mniej, dziś już 2), nie wiem co jest powodem, to że przechodzimy na bebilon 3? to że przedwczoraj jadł odrobinę ogórka ze smietaną z mizerii? (tak długo by trzymało?) no nie wiem
Stary 2012-08-21, 14:45   #3948
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję nocy może dzisiejsza będzie lepsza.
Niezły spryciarz z Domka ja się podniecam jak Hania wdrapie się na łóżko, a on takie cuda wyprawia.
No i dom Wam urósł niesamowicie- widać, że praca wre, bo tempo jest imponujące.

Mamy pierwszą krew za sobą. Hania przycięła sobie wargę zębem uderzając o szczebelek w łóżku. Nie dała sobie przyłożyć nic zimnego, za to chłodny jogurt ukoił ból i cierpienie.
Wdrapać się na łóżko to też wyczyn

Biedna
Stary 2012-08-21, 15:15   #3949
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
paticzku dziękuję...
Buty mojej mamy- kupiła je chyba na bazarze, u na jest taki stadion i tam są i buty i ciuchy. Ale ładne s ą skubane, jakby takie plecione peep toe z platformą. Bardzo wysokie bo 13 cm.

Cytat:

Marinko kochana, a ja mam pytanie z innej beczki, nie probowalas swoich sil w modelingu?

.
Ja może na początku związku ułyszałam od M. parę komplementów. Teraz milczy. Nic mi nie powie. Ale na dodatek nie jet w ogóle zazdrosny, męda jedna. Na weselu dałam chusteczkę haftowaną() jednemu przytojniakowi i co? i nic...

Kajoolku nie. nigdy nie próbowałam sił w modelingu... Może i słuszny wzrost mam i wagę jako tako, ale zawsze byłam za nieśmiała by robić co w tym kierunku...

Cytat:
Wdrapać się na łóżko to też wyczyn

Biedna
Natko domek ronie jak grzyb po dezczu.

Juju tatuaże rewelka. Je kocham dziary

słoneczko kochana moja może hmm może w czwartek popołudniu przyjedziemy na plac zabaw? Igor już chodzi tak ładnie jak Maksiu co wtedy byliście u nas, także chłopaki by pobiegali razem

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej
[
dziewczyny, moje dziecko nie chce chodzić, tylko przy sofie czy szafce, przejdzie wzdłuż, ale chodziki olewa, nawet przy próbie postawienia i trzymania pod pachy, od razu siada
nie naśladuje zwierząt, jak tak czytam o postępach waszych dzieci to zaczynam się martwić, chyba powinnam iść z nim do kontroli

n
kolinko nie przejmuj się!
Mój Igor chodzi od ok 5 dni - zaczął po kończonym 14 m-cu...
Też nie mówi.
Nie naśladuje zwierząt.
Chłopcy ponoć później się rozwijają... Oczywiście możesz isć do kontroli dla swiętego spokoju ale nie martw się!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:19   #3950
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka mam pytanie daleko z nowego domu jest szkoła?
Domek rośnie jak na drożdzach jeszcze trochę i przeprowadzka
u Nas działki 30 km od Poznania 0d 150zł w centrum ok 2000zł.Znajomi sprzedali mieszkanie 60-70 m z działką za milion złotych
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:45   #3951
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

no i jeszcze, od 3 dni ma rzadsze qpki, wczoraj dawałam mu po trochę smecty, pomogło, nie są to biegunki ale po prostu kilka rzadszych qpek (przedwczoraj 7, wczoraj niewiele mniej, dziś już 2), nie wiem co jest powodem, to że przechodzimy na bebilon 3? to że przedwczoraj jadł odrobinę ogórka ze smietaną z mizerii? (tak długo by trzymało?) no nie wiem
moje chodzi (kilka krokow) od tygodnia, od tygodnia ma tez kupy rzadkie. obstawiam zeby albo to nasze nieszczesne ucho. nie szla bym do kontroli z rozwojem, wg mnie ok jak chodzi przy szafie. moja sie denerwuje jak idzie za 1 raczke, za 2 juz pójdzie. i tez nie nasladuje zwierzat, chociaz jak u rodzicow bylam to zagladala a to do kur, a to do psa, ale nie nasladowala zwierzecej mowy.

Stary 2012-08-21, 16:03   #3952
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne Powiedzieli Wam dziś czemu tak może być? A szczepiliście w ogóle czy przełożone?

Cytat:
Kolinko, jestem na 100% pewna, że Dawid rozwija się prawidłowo. Po prostu niektóre dzieci na forum to torpedy i dlatego resztę w kompleksy wpędzaj Tymek też nie naśladuje głosów zwierząt Tylko zegara

Cytat:
Brumku, ostatnio zapomniałam Ci napisać.My za naszą działkę, za m2 zapłaciliśmy niecałe 80 zł (tyle że to wieś), w Gliwicach ceny za m2 od 300zł. My do Gliwic mam. Ale 1000-2000 zł to już masakra
Koszmarna róznica między tym moim miastem a innymi

Cytat:

Domek jest boski I silny! Jak sobie słodko przysiadł po dobrze wykonanej robocie
A na drugim filmie cały czas w kamerę patrzy

A dom to już... dom!

Cytat:
ktoś tu tesknił za moimi linkami? to macie SUPER PIES http://www.youtube.com/watch?v=qPyP_7Xuqr0
Ale komandos

To i ja coś wkleję
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...91681790_n.jpg

Cytat:
Dobrze że jogurcik pomógł

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku dziękuję, że pytasz - no jakoś poszło. na wizycie oczywiście musiałam Hankę siła trzymać na kolanach podczas badania, bo zachciało jej się spacerować po gabinecie. na razie pani doktor kazała podawać Eurespal i cebion, do tego 2x inhalacje z atrowentu. a jakby kaszel nie minął to przed weekendem przyjść po antybiotyk... tak myślę, czy nie powinnam od razu zgodzić się na antybiotyk, ale będę Hanię obserwować uważnie. a pani doktor Hanią zachwycona, więc połechtała moje matczyne serce i lubię ją jeszcze bardziej- bo okazało się, że przyjęła nas moja lekarz rodzinna, a nie jakaś "obca" lekarka przychodniowa. co prawda nie jest pediatrą, ale zdam się na jej zdanie.
No to oby szybko przeszło i obeszło się bez antybiotyku A ze Hania robi wrażenie to wierzę

Cytat:
Dzięki za komplementy co do tatuaży , tez mi sie podobają, choć Lila będzie jeszcze poprawiana, zrobimy z tego napis Lilka
A czemu coś zmieniasz?

Byłam dziś sobie kupić ciuch na urodziny Tymusia. Wzięłam w końcu 3 sukienki, bo nie miałam czasu na zastanawianie się - w domu poprzymierzam i dwie oddam
No i zajrzałam na dział dziecięcy w Zarze. I za 125 zł kupiłam Tymciowi tonę przepięknych ubranek Jeszcze z tej letniej przeceny. Np. t-shirty są po 9 zł,a spodenki i cienkie spodnie po 15-20 Cała wielka torba tego wyszła
Stary 2012-08-21, 18:01   #3953
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy te skórzane paputki dla dzieciaków Wam też tak na początku śmierdziały? Dzisiaj mi przyszły - narazie wywaliłam je na balkon..
Nie przypominam sobie żeby był jakiś nieprzyjemny zapach.

Patik Góry Stołowe są koło Kudowy Zdrój. Niedaleko Kłódzko i granica z Czechami. Też nie wiedziałam, wujek google mi powiedział

Marina, Agawoo gratulacje z okazji rocznic

Natka Dominik to torpeda, jak któraś tu napisała. Rzeczywiście wysmuklał i włoski mu zjaśniały. Zrobił się z niego taki chłopczyk

Marina poka mamę w K
Ciekawi mnie co za kobieta nosi takie wysokie obcasy

Marzena biedny Haniołek

Alibany dziś szczepienie? Pytałaś co to może Ali być z tym odruchem wymiotnym?

Byłam dzisiaj na dziadach. Szału nie było ale co nie co udało się kupić.
Parno dzisiaj, pocę się jak mysz.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Zamówiłam dziś Radkowi ośmiorniczki do kąpieli

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Nikogo nie ma na pasku tylko ja
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:39   #3954
Madziulka_17
Wtajemniczenie

dla Domka, pięknie się rozwija

Od wczoraj nie jem nic po 18-stej

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:11   #3955
Kajool
Zadomowienie

Natka, Domek rewelacyjny. A co do tego usg ja chyba tez pojde w przyszlym tygodniu.

Brumku gratuluje zakupow, Pokaz sukienki, ocenimy, w ktorej ci najlepiej
A co do oslonki, moja siostra miala z Ikei, ale mowi, ze teraz chyba ich juz nie ma. Bardzo im sie sprawdza, chociaz jej maz powiedzial, ze lepsze by byly azurowe, coby np. raczka od patelni sie zmiescila.

Smutno mi wiecie??
Stary 2012-08-21, 19:34   #3956
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aania gratuluję

A ja gratuluję udanej imprezy

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Jak juz wspominałam w końcu byliśmy "na wyjeździe"
- weszliśmy na szczeliniec wielki (góry stołowe)
- obeszliśmy skalne miasto (Adrspach, Czechy) Polecam
- zwiedziliśmy zamek Książ
Było męcząco ale cudownie

świetna wycieczka! Byłam tam, rzeczywiście piękne miejsca

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Niestety muszę wyłączyć kompa, bo po 1 robale przylatują do światła, po 2 P. upierdliwiec siedzi mi na uchu

robala jednak łatwiej ubić

Cytat:
dzięki dziewczynki moje kochane za miłe słowa... Ale jako nie czuję się specjalnie ładna, raczej przeciętna... A na co dzień to już całkiem niewidzialna

Aniu jak s ię czujesz?

no wiesz co, taka śliczna!

A ja w miarę, choć mnie mdli trochę, słabo się robi, ale nie jest źle. I beczę bez powodu

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Cytat:

e tam, jeszcze są dwie łydki na przykład
dziękuję że pytasz, odpisałam wyżej

Cytat:

filmiki super!!!

Mam nadzieje że we wrześniu mi się uda do Was wybrać

Cytat:
Ja może na początku związku ułyszałam od M. parę komplementów. Teraz milczy. Nic mi nie powie. Ale na dodatek nie jet w ogóle zazdrosny, męda jedna. Na weselu dałam chusteczkę haftowaną() jednemu przytojniakowi i co? i nic...

Kajoolku nie. nigdy nie próbowałam sił w modelingu... Może i słuszny wzrost mam i wagę jako tako, ale zawsze byłam za nieśmiała by robić co w tym kierunku...

a może warto się przełamać? Na pewno warto!

A TŻowi się solidne lanie należy, ślepy chłop albo głupi...

Cytat:
Smutno mi wiecie??

co się dzieje?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:54   #3957
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Parno dzisiaj, pocę się jak mysz.

A Ja przeczytałam, że dzisiaj będzie PORNO

Co to za ośmiorniczki?

Cytat:
Natka, Domek rewelacyjny. A co do tego usg ja chyba tez pojde w przyszlym tygodniu.

Brumku gratuluje zakupow, Pokaz sukienki, ocenimy, w ktorej ci najlepiej
A co do oslonki, moja siostra miala z Ikei, ale mowi, ze teraz chyba ich juz nie ma. Bardzo im sie sprawdza, chociaz jej maz powiedzial, ze lepsze by byly azurowe, coby np. raczka od patelni sie zmiescila.

Smutno mi wiecie??
A dlaczego ?

Wiecie co mnie dzisiaj spotkało?
Nie wiedziałam normalnie jak mam się zachować
Stałam w kolejce z damą na rękach, przed Nami była rodzina z niemiec (ona i on + dwójka chłopaków) dzieciaki bawili się takimi koszykami które się ciągnie, w pewnym momencie mama im powiedziała, że mają je odstawić - jeden z nich (starszy) tak zrobił,a ten drugi (młodszy) nadal się tym bawił. I ten starszy mówi młodszemu, że ma go odstawić i zabiera mu koszyk, młodszy zaczął ryczeć, krzyczeć na cały sklep... w pewnym momencie podchodzi ojciec i mówi im że mają ciszej się zachowywać... a ten starszy że mają odstawić koszyk i nadal zabiera go młodszemu i wiecie co ojciec zrobił? ( oczywiście w tej całej ich rozmowie młodszego wiecznie płakało) walną w twarz tego starszego...zaniemówiłam nie wiedziałam normalnie czy coś powiedzieć,czy cokolwiek zrobić.Ręce mi opadły, widziałam już nie jednego klapsa,ale żeby uderzyć tak w twarz dziecko które miało może z 7 lat...okropność....MAŁO TEGO! wracając tatusiek sobie wziął młodego na barana a starszy szedł z opuszczoną miną przed nimi...makabra jakaś...aż w aucie stanęły mi łzy w oczach...i ojciec sobie z tym nic nie zrobił, totalnie nic...ach...

Stary 2012-08-21, 19:58   #3958
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dziękuje wszystkim za życzenia Jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Obchodzisz imieniny 21? I nic się nie chwalisz
Sto lat najdroższy, kochany teliczku Żyj nam długo i dostatnio i nic a nic się nie zmieniaj!!!!!!!!!!!!!

Ta istota - Niepohamowanie - mieszka tez we mnie I wiesz co - nie lubię jej! Ale one mnie chyba tak, bo się wynieść nie chce

Sprytnie rozegrałaś kwestię "TAK" Tymek robi tylko "nie", więc trzeba by inaczej pytanie postawić. Np. "czy kochasz kogoś bardziej niż mamusię? "
A "kawał główna" to jak rozumiem nie jest obraza, tylko "kiwał głową" Buziaki dla iPada

O moich urodzinkach wczoraj coś tam napisałam Byli goście, 2 torty i jeszcze jedno ciacho. Świeczki dmuchałam i Tymuś pomagał Bardoz miło, tylko goście się trochę zasiedzieli i mi dziecko skrajnie wykończyli Ale można to potraktować jako taką zaprawę przed sobotą

A u Was też pewnie przygotowania pełną parą?
Przygotowanie póki co żadne
Tj mięsko bedą nam ta. Smazyli
Sałatki zrobimy my, pieczywo napoje przekąski przywieziem
Zrobię chyba tort( albo kupię ) i upiera ciacho
Kurcze mam nadzieje ze sie wyrobimy
Chociaż ja w pracy ostatni mam bardzo intesywny okres i cieżko mi sie zorganizować .

Straszńie jestem ciekawa co ubierzesz. Pokazesz
A Tymonja w co ubierasz ?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

dla Tymka za kolejną umiejętność
Brawa dzielnej Hani

Cytat:

no jaka ładna budowa- uwielbiam klimat budowy. I jak tam czysto.
A Dominik jak zwykle mnie zachwyca

Cytat:

tulasy dla mojej Hani
Cytat:
hej

Kolinko przecież jeszcze Dawidek ma czas. U nas tez nie ma mowy o pchaczach. Odgłosy zwierząt to tez odległy temat. Każdy maluch ma swoje tempo
Stary 2012-08-21, 20:16   #3959
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

A dlaczego ?

Stałam w kolejce z damą na rękach, przed Nami była rodzina z niemiec (ona i on + dwójka chłopaków) dzieciaki bawili się takimi koszykami które się ciągnie, w pewnym momencie mama im powiedziała, że mają je odstawić - jeden z nich (starszy) tak zrobił,a ten drugi (młodszy) nadal się tym bawił. I ten starszy mówi młodszemu, że ma go odstawić i zabiera mu koszyk, młodszy zaczął ryczeć, krzyczeć na cały sklep... w pewnym momencie podchodzi ojciec i mówi im że mają ciszej się zachowywać... a ten starszy że mają odstawić koszyk i nadal zabiera go młodszemu i wiecie co ojciec zrobił? ( oczywiście w tej całej ich rozmowie młodszego wiecznie płakało) walną w twarz tego starszego...zaniemówiłam nie wiedziałam normalnie czy coś powiedzieć,czy cokolwiek zrobić.Ręce mi opadły, widziałam już nie jednego klapsa,ale żeby uderzyć tak w twarz dziecko które miało może z 7 lat...okropność....MAŁO TEGO! wracając tatusiek sobie wziął młodego na barana a starszy szedł z opuszczoną miną przed nimi...makabra jakaś...aż w aucie stanęły mi łzy w oczach...i ojciec sobie z tym nic nie zrobił, totalnie nic...ach...
przytlaczaja mnie pewne sprawy. Niby mialo byc dobrze, mialam jechac do tz. a nadal doopa i konca nie widac tej naszej rozlaki. Poza tym nie moge sie u rodzicow jakos odnalezc ostatnio.

Teliku sto lat z okazji imienin

A wiecie jaka zabawka robi u nas furore?? Takie kubki FP za cale 20 zl. Mozna z nich budowac wieze, brac do kapieli. Szymon je uwielbia
Stary 2012-08-21, 20:55   #3960
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za ośmiorniczki?

Ośmiorniczki to takie:
http://allegro.pl/mzk-osmiorniczki-d...547498382.html

A co do tatusia... nawet nie wiem co napisać. Cóż za okropne zachowanie.
Jeśli się to powtarza to pewnie nie będą się później dogadywać...
Biedne dziecko
A co na to matka? Jakoś zareagowała?

Telik dla Ciebie z okazji imienin.

Madziulka ja też nie jem po 18stej od wczoraj.
Waga wyjściowa 80 kg
A wiecie, że jak Radek miał 3 miesiące to ważyłam 75kg? Nie wiem skąd mi się te pięć wzięło
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości