![]() |
#991 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
Raz chleb , raz bułka ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
glam,aniolina-ona idzie od razu do póki,gdzie jak wstaje to moze uderzyc sie w ciemiączko i od razu placze jak sie uderza...podchodzi do kosza gdzie sa brudne pieluchy...
plastikowe miski,garnki-nie interesuja jej ![]() Wiolqn-myslałam,ze jak mały zjada zupki itp to ładnie przybiera...moze nie ma co sie martwic,moze to taka jego uroda?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-21 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Brokacik ma chyba ze 100 zębów i jest nie do opanowania ![]() ![]() Wróciliśmy z nad morza. 4 dni bez dziecka to jest u mnie max ![]() Jak Wasze dzieci jeżdżą autem? Nie ma żadnych problemów? U nas do sklepu nie można podjechać!! Wyłazi i muszę ją trzymać na rękach a ona wtedy ćwiczy na mnie zapasy ![]() Ela jak na swoim? Pisałaś pewnie, ale nie mam jak doczytać. O ile teraz Twoją wypowiedź doczytam. Lecę jeszcze klub obejrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Seona
![]() ![]() ![]() czemu Brokacik?? u nas nawet jak ma kiepski humor i nie ochoty na jazde w foteliku to i tak jest przypieta-NIE wypinamy jej i nie uczymy,że jadąc moze być u mnie na rękach
#995 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Rozeznanie
|
dygotko fakt, jak Kasia ma swoje ulubione miejsca to ciezko ja powstrzymac, zeby tam nie szla, pocieszajce jest to, ze lada dzien nauczy sie, ze tam lepiej nie wstawac, moja wiecznie paletala sie nam pod krzeslami a jak siadala to sie uderzala w glowke i juz tak nie robi
teraz hitem jest podnoszenie klapy od sedesu- jest ciezka i uderza ja w paluszki jak spada, a ona i tak to robi, czekam az zalapie, ze to nie jest fajna zabawa ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- u nas tez jest ok w foteliku, spokojnie siedzi, szybko sie robi senna, ale faktem jest, ze nigdy nie jezdzi sama, zawsze ktos kolo niej siedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma szans, żeby wysiedziała
![]() ![]() A tą jak się uśpi wcześniej to w azcie się budzi i jest dziki ryk. Ale taki ryk, że takiego w życiu nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- tak ją nazywamy: Brokacik albo Masełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
WITAM!!!
Jejjjj nie dam rady nadrobic, chyba że będę cierpieć na bezsenność co teraz mi nie grozi. To tak na szybko co u nas, mamy kolejne dwa ząbki, wstaje gdzie popadni, szczypie mnie po nogach i dalej kable najlepsze. W niedziele wrócilismy do DE (tzn tu do siebie,bo tydzien bylismy u brata). Urlop w PL to gonitwa itd, no ale jak juz bedziemy jechac nastepnym razem to bedzie spokojniej. Maly ciagle noszony byl, smok w buzi i powracamy teraz do starych nawyków. Zmykam bo nie da mi napisac nic, ciagnie za monitor i tyka klawisze. Postaram sie wiecej napisac w wolnej chwili, narazie odpakowywanie itp a upał taki ze nic sie nie chce, nie ide z nim na spacer bo w domu przyjemniej a na balkonie mamy fajny cien wiec idziemy tam posiedziec ![]() Buziaki dla wszystkich maluszków i ich mamuninek ![]() ![]() Ależ się stesknilam za Wami heh... ![]()
#999 |
Raczkowanie
|
janeczka
![]()
#1000 |
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas noc w miare ok,mala sie obudzila nad ranem,i wzielam ja do siebie,najlepiej bylo wczoraj,nie wiem czy pisalam,obudzil mnie budzik tz-eta i slysze ze cos tez wlozeczku skrobie,PACZE a tak jakas mala glowka mieszy szczebelekami wystaje i sie chichra,ale jak juz mnie zobaczyla to koniec,do mamy i juz glam super ze nocka udana,ale masz fajne slodziaki z tych maluszkow ![]() princ my jeszcze chlebka nie podajemy,ale nasza alergolog powiedziala ze mozemy pietke zwyklego chleba malej dawac,jak ja teraz dziasla swedza w ogole mamy przechodzic na zwykle mleko,zobaczymy co z tego bedzie dygotko ja mojej malej nie moge nawet zabrac ze soba do lazienki,bo od razu jest dziki wrzask,a jak wode odkrece to juz w ogole,nie wiem czy ona sie boi,czy to tak starsznie wyglada jak mama myje glowe ![]() janeczka i seona dawno was nie bylo ![]() mala cala obsypana,czesc to zapewne potowki,a czesc to chyba komar ja pogryzl,najgorzej wyglada na buzi pelno wielkich krop ![]() a no i bylam w lidlu,fajne te spodenki,ale te fioletowe co chcialam byl tylko rozmiar 62,wyjelam obejrzalam i nie wzielam bo chyba za male beda ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- co do jazdy samochodem,nasza nawet lubi,ale jak jedziemy daleko to wtedy jak jest spiaca,a w upaly sie nigdzie nie wypuszczam,klimy nie ma,a w aucie z 50stopni ![]()
#1001 |
Zadomowienie
|
Princ jak jem chleb albo bułke to skubie jej tam żeby podziamdziała, albo daje kawałek skórki do chleba żeby sobie pogryzła ale jako posiłek tzn kanapeczki nie dawałam
my juz po spacerku duchota tam jak nie wiem;/ uspałam gagatka w chuście i teraz kima ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
Seonka i Janeczka witajcie
![]() Seonka jest cudownie, korzystamy ze świeżego powietrza, spacerujemy, lepiej to mi już w życiu nie będzie, żeby tylko tż nie musiał za granicę jechać ![]() Ja przy swoim smyku nie wchodzę do łazienki bo on zaraz wspina sie do wanny i domaga kąpieli ![]() Aniolinka jesli Kasia już chodzi to już moze się tak nie przewraca? Bo Miłosz najczęściej wstaje z jakąś zabawką w ręce i wtedy na płytkach to niebezpieczne. Seonka jeju źle z wyłażącym dzieckiem z fotelika, ja swoim chłopcom nie pozwalam, Mateusza jak był mały teściowa chciała wyjąć, nie powoliłam, i Miłosza też nie wyciągam choć akcje czasem robił, i też się przekręcał. Szwagierki córa była nauczona wychodzenia z fotelika, do 2.5 roku skakała po aucie, kierowcy na kolana chciała wchodzić, koszmar, byłam przerażona, ale że to teściowej córki córkla to wszyscy byli tym zachwyceni, przynajmniej przy mnie ![]() Nie chciałam wypwiadać swojego zdania bo cokolwiek się odezwałam to teściowa przy jakiejś sprzeczce dawała mi do zrozumienia że się mądrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
wariateczka88 mój mały też w kropkach
![]() Princeska ja podobnie robie jak Kasiaa_aa, jak jem to mu dam troszkę chleba, smiać mi się chce jak to tak smiesznie mieli w buzi heheh, dałam mu też takiej szyneczki drobiowej z chlebkiem, nie za wiele ale smakowało bo zjadł i to bardzo szybko ![]() Co do jeżdzenia w foteliku to u nas nie ma problemu, nasz dzieć zaraz zasypia a jak nie spi to se tam gada sam do siebie ![]() ![]() Jeśli chodzi o noce to ostatnio to byla tragedia, nie pamietam żeby od poczatku jak sie urodził tyle musiałabym wstawać, no szok i to to akurat jak padaliśmy ze zmęczenia. No a w ślub brata to ani nie gadam, płakał, gorączkę miał, koszmar. Podałam mu nurofen i naprawdę polecam ![]() No ale od 2 dni jest o niebo lepiej ![]() ![]() Myślimy, że zmiana co chwila otoczenia też ma wpływ na jego zachowanie, no ale taki nasz urok koczowników heh. Teraz do listopada nie wybieramy sie nigdzie na dłużej ![]()
#1004 |
Zakorzenienie
|
qrde dziewczyny, jak zacznynam tu cos pisac to od razu czytam i zamiast zajmowac sie domem to tu siedze a dom wyglada jak na obrazku, ktory kiedys zalczylam
![]() z tym wyciaganiem to osttecznosc ale maz nie da rady jechac przy takim wrzasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Hej Seona
![]() uff kupilam chlopcom 3 pary spodni (wszystkie takie same ![]() a zaraz spadam do poradni chirurgii z ta moja reka. trzymta kciuki
#1006 |
Rozeznanie
|
janeczka, seona
![]() elu zazdraszczam Ci mieszkania na swoim.... Jak mi się marzy nawet byle jaki drewniany domek byle własny ![]() ![]() Od rana mam humor do bani i nawet nie mam sie komu wygadac bo jedyna przyjaciolka wyjechala za granice ![]()
#1007 |
Rozeznanie
|
Hej
U nas jazda w fotelku ostatnio koszmar, mimo iz sedzi przodu obok mnie. Jak wydziera sie niebogłosy to zatrzymuje auto wyciągam tule i wsadzam z powrotem, czasem pare razy ale w koncu docoera ze nic z tego i jakos dojezdzay celu. Mała je zawsze na śanidaie kawałek bułki, suchej bo inaczej ja nic bym przeżuc niemogła ![]() ![]() ![]() A noc do 4 super zero wstawania potem sie obudziła i do5 wariowała, w końcu padła z moją pomocą i musiałam ją budzić o 7;30 zeby do złoban na 8 dojechć
#1008 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zdaję się bardziej na obserwację Cytat:
a teraz jest jakieś szczepienie? coś niedoinformowana jestem chyba
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Olka to takie nasze- wynajmowane, ale będziemy robić wszystko zeby to było naprawdę nasze
![]() A u teściów strych przystosowaliśmy na poddasze mieszkalne, mieliśmy tam 3 pokoje, łazienkę, kuchnię garderobę i korytarz. Ślicznie się urządziliśmy, ale cóż.... Jedyna nadzieja to taka że kiedyś to będzie nasze bo wszystko jest na męża zapisane. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odp w sprawie chlebka - dałam małej kawałek skórki, ale potargała w rękach i bach na podłoge
![]() Wróciłyśmy ze spacerku, gotuję małej obiadek. Ta szaleje na podłodze, zwiedza każdy zakamarek - a przecież wczoraj już oblookała wszystko hehe Ale może coś nowego wynajdzie? ![]() ![]() W lumpku kupiłam małej śpioszki, ale te z krótkimi nogawkami, różowe, takie cieplutkie, na 90 jak nowe to będzie miała na przyszłość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do azs ... my mamy azs i te skaze białkową. Sterydow nie musisz sie bać, sa niebezpieczne dla dzieci ponizej 6 miesiecy. My juz druga tubke zużywamy i przepisuje nam ja znajomy lekarz takze krzywdy Martynce nie da zrobic. A z azs ponoc do 10 roku życia sie wyrasta ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2012-08-21 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- My mamy zgłosić się jak roczek skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Martynka caly czas wysypana czy juz tak profilaktycznie tez dajecie? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
nie, tylko w UK nei szczepia na zoltaczke wiec teraz nadrabiamy kolejna ture
bylam u fryzjera lala, jak cudnie. juz nie moglam patrzec na odrosty. Tygrys u babci spal 2h i teraz znowu drzemie. jak to tak?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
Wiolqn to dobrze, że śpi chyba nie?
![]() Kasssik ja ryczałam jak małego przestawiałam na peptika, że takie g*** będzie pił a on szamie aż uszy mu się trzęsą. Wasze maluchy dużo mm jeszcze piją dobowo ? Coś miałam napisać, aaaa my sterydu nigdy nie stosowaliśmy.
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłabym szczęśliwa jakby cokolwiek wypiła ![]() ehhh nie wiem jak małą nauczyć pić z butli a nasz ślub tuż tuż ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |||
Zadomowienie
|
helołki
![]() Młoda własnie sie obudziła - ładnie dzisiaj spała w dzień 2 x po 2,5 h ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- to tylko moja prosto? ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szlag mnie chyba dzis trafi.....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-21 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i tak nie daję jej ich codziennie - nie wiem, ale jakoś tak kojarzy mi sie podawanie tych wszystkich bułek, chrupków, ciasteczek jako podjadanie ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
ale niektóre maja o znacznie wiecej-trzeba poczytac.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.