|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() Byłam 3 godzinki i trochę sie rozruszalam, pogadałam ![]() I wpadło parę groszy bo Zus mi zalega z wypłatą i wczoraj miałam ostatnie 200 zł w portfelu i trochę sie zdolowalam. JA też sie martwilam o wymaz, ale wyszedł ok. Filusia super, ze juz bedziesz w domku Konczi - rozkoszna Twoja malutka. A gdzie kupiłaś bodziaka? Śpioszka głowa do góry A Colds ma nadzieję, ze sen Dearlie sie nie spelni bo nie chce rodzic w tym szpitalu
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-21 o 16:48 |
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowia dla męza i Ty też zachowaj spokój Cytat:
Przykro mi z powodu lekarza,że Cię zawiódł A powiedz,myślisz teraz nad zmianą szpitala?jako że prowadzący okazał się konowałem
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
czescd dziewczynki
wczoraj odebralam wyniki morfologi i moja hemoglobina wynosci 11,7 takze odstawiam zelazo ![]() zadnego hiva i zoltaczki tez nie mam uff niby nie mialam powodow do zmartwien ale wiadomo czlowiek sobie od razu wymysla..wizyte nastepna mam 30 sierpnia, jejku juz taka ciekawa jestem ile wazy Igusia ![]() Angel gratuluje udanej wizyty,3mam kciuki zeby Jagodka jeszcze posiedziala w Twoim brzuszku Asiuulka , Jasio ale slodki, nie ma to jak w domku nie Iwoncia, Filusia witajcie w domku Konczita ale Wam rosnie piekna krolewna Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-08-21 o 17:00 |
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nigdy nie mialam tak dlugiej przerwy w pracy, moze dlatego nie moge sie przystosowac, a to juz dokladnie miesiac od kiedy nie pracuje... Wogole dzieki wszystkim za pocieszenie, i tak jak mowicie, juz nieedlugo bede miala do kogo sie odzywac |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi cudo - jaka ona maleńka jest
.Fiulusia witamy ![]() Ja też ciągle sama, niby musze się uczyć, bo mam poprawkę... no ale cały dzień tak bez przerwy to nie umiem... Dziś sobie z nudów fc założyłam to do mnie drzwiami i oknami się pchają:P.... i ciągle jakieś wiadomości dostaję.... aż się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ![]() I jeszcze kciuki za Colds I gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i udanych wizyt ![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-08-21 o 17:05 |
|
|
|
#2166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raz to były w niej jakby ziarenkaCytat:
Cytat:
![]() Dobra uciekam,bo nie pójde a samo się nie posprząta i nie poprasuje a szkoda
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Konczi cudowna ta wasza córeczka
cukierek ![]() spioszka dużo pracuje Twój TŻ... Iwoncia myślę że w Twoim przypadku opuszczenie szpitala było dobrą decyzją. |
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Duzo, duzo..ale to chwilowo, bo pozniej bedzie robil od 9-18 tak dla pocieszenia
|
|
|
|
#2169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzić nigdzie nie będę, bo za gorąco, obiad ugotowany. Kosmetyki w łazience układam, wyrzucam te przeterminowane-trochę ich się uzbierało. Muszę poprać pędzelki do malowania, bo dawno nie używałam i się ukurzyłyA no i musze kupić te podkłady na łóżko po porodzie. Kupowałyście te z baby-dream do przewijania??? Zapomniałam o nich na śmierć. Cytat:
To nie ładnie ze strony lekarza, że tak się zachował. Jak był w szpitalu to powinien decydować o Twoim losie. Mój tam do mnie specjalnie przychodził oczywiście jak miał dyżur. Bo jak nie miał to go poprostu nie było ![]() Moja koleżanka chodziła też prywatnie do lekarza i była święcie przekonana, że jej lekarz specjalnie przyjedzie, jak zacznie rodzić gdyby dyżuru nie miał
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o zmianie szpitala i musiałabym porozmawiać z tż czy by nie pojechać ciut dalej, chociaż pewności nie mam czy tam byłoby lepiej. Cytat:
Musze sie przespać bo na sali zawsze ktoś chrapał, trzaskał itp. W razie czego powiedziałam że gdyby sie coś działo to zaraz wracam, ale mam nadzieje że przez chociaż najbliższe 3 tygodnie będzie sobie mały mieszkał w brzuchu
|
||
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+każda sobota do 13-14
|
|
#2172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też zawsze się stresowałam czy tam wsio ok będzie z wynikami ... ![]() Cytat:
grudeczki przerabiamy aktualnie - wszystko pod kontrolą ![]() dzisiaj na wizycie zrobiła kupkę więc pani doktor nam ją luknęła i powiedziała że bez zmartwień ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
o którym myślałaś?
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Filusia, Iwoncia witam
Bardzo dobre nie skromnie przyznam ![]() Cytat:
Cytat:
Co do gina... Kawał drania. Teraz na sam koniec będziesz zmieniała? |
||
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, nadrobiłam, ale nie mam jakoś weny cytować, bo po pierwsze boli mnie pęcherz- chyba jakieś zapalenie, po drugie jest mi gorąca, a po trzecie jakaś depresja mnie ostatnio łapie
.Konczita i Asiulka- piękne dzieciaczki, az sie cieplej na sercu robi jak sie patrzy U mnie w miarę ok, poza ty m co wcześniej napisałam, TŻ chciał jutro spontanicznie jechać nad morze, ale ja nie mam spraw z uczelnią załatwionych, poza tym się trochę boję, bo wolę mieć szpital niedaleko. Powiedziałam, że może w przyszły czwartek (w środę mam wizytę i bym wiedziała, czy wszystko ok), to mu już za późno i zły jest na mnie. Teściowa mnie wczoraj trochę wkurzyła, bo gada, że pampersy są złe na co dzień i ona już dziecko 7 msc sadzała na nocnik, czy takie dziecko w ogóle usiedzi w takiej pozycji? Jak przez tyle lat mi nie podpadła, to teraz się zaczyna, chyba dziecko ostatecznie psuje relacje synowa- teściowa . Ja sobie nie dam nic wmówić i będzie wojna najwyżej.Dostaliśmy od jakiś dalszych znajomych TŻ-ta 3 siatki ubrań dla małej, szkoda, że dopiero teraz, gdy wszystko praktycznie mam, no ale przyda się . Wczoraj je przejrzałam i aż jedna siatka na 56-62 i wszystko różowe jak prosiaczek, będzie do domu na zasikanie i zarzyganie , nie jestem przeciwniczką różu, ale takie ilości mnie poraziły |
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
wspolczuje
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
a ja piere
ubranka bo planuje za niedlugo spakowac juz torbe do szpitala---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- no a co ja mam powiedziec? 3 tygodnie w trasie i 7 dni w domu lub (przewaznie) 2 tyg w trasie i 4 dni w domu. Takie zycie... |
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, chciałam go przy porodzie i już nie chce, kawał palanta. Chyba za dużo kasy już nazbierał to robi z siebie króla, eh - ani sie już nie denerwuje ![]() Cytat:
Poza tym im szybciej dojade na miejsce tym lepiej. Tylko sie zastanawiam jak oni będą traktować po wypisie na żądanie. Myśle że byliby totalnymi świniami jakby to miało dla nich jakies znaczenie. |
||
|
|
|
#2179 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff mieszkanie ogarnięte, jeszcze tylko odkurzyć i przetrzeć podłogę, ale to za chwilkę
![]() Cytat:
A malowanie to głupia wymówka, bo w dzisiejszych czasach są farby olejne tylko trochę droższe, które wcale nie śmierdzą i są na bazie wody, choć może dla was to argument, że są droższe, żeby ich nie kupić, bo pamiętam, że czasem kaski brakowało, no ale one kosztują ok 5 - 7 zł drożej za puszkę, więc myślę, że jest to do wzięcia pod uwagę a przynajmniej sprawdzenia w sklepach ile to będzie kosztowało. Cytat:
co do leków nie pomogę, bo ja nic takiego brać nie musiałamCytat:
|
|||
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Z przyjęciem po wypisie na żadanie to problem jest jeślibyś na przykład dziś trafiła tam z tego samego powodu co leżałaś i się wypisałaś. Do porodu nie powinni na to patrzeć.
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no cieżkie są takie rozłąki.moj tez jezdził do niemiec i raz na miesiąc zjeżdżał na weekend ale wkoncu zabrał mnie ze soba i tak juz tu siedze 3 lata fakt,ze bez przyjaciół,znajomych,rodz iców ale mam 2 najblizsze mi osoby przy sobie i zaraz dołączy do nich trzecia
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No kiedys wczesniej sie wysadzalo ze wzgledu na tetre. Ale to nie jest jej sprawa
|
||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tak samo było, z rana super po deszczu a później już masakrycznie gorąco Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Ja może nie byłam w takiej sytuacji, ale podobnej tj. odmówiłam hospitalizacji i mi powiedzieli, że mogę nawet jutro wrócić z tymi samymi objawami i nie będzie to żaden problem. |
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ide troche wypocząć bo i psychicznie i fizycznie jestem wykończona. |
||
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie wiedzieć temu to zawsze teściowie nie rozumieją prostej zasady, że porad się nie udziela, jeżeli ktoś o nie nie poprosi, albo nie zapyta o zdanie na jakiś temat .
|
|
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam problemu bo mąż potrafi swoim rodzicom z grubej rury powiedziec co mysli na dany temat - a najczesciej ma inne zdanie
|
|
|
|
|
#2189 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakim ja jestem flakiem
Nie mam na nic siły, najprostsze czynności powodują, że dostaję zadyszki i muszę usiąść i odpocząć. Czy tak już będzie do końca czy to przejściowe? ![]() Iwoncia, Filusia ... bardzo się cieszę, że obie już spędzacie dzisiejsze noce w swoich domach i to w dodatku w dwupakach! Witajcie spowrotem. Cudo ![]() Cytat:
Super, że w końcu leki pomogły colds i obyło się bez antybiotyków. Mam nadzieję, że jutro wypuszczą dziewczyny. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

niby nie mialam powodow do zmartwien ale wiadomo czlowiek sobie od razu wymysla..
A Twój tż ma jakieś wyjazdy z pracy?

raz to były w niej jakby ziarenka

Jak przez tyle lat mi nie podpadła, to teraz się zaczyna, chyba dziecko ostatecznie psuje relacje synowa- teściowa 
co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów
.
I teraz wyrósł z niej taki leń,w domu syf,w jej pokoju także.Mama jej nic nie mówi,bo ma się uczyć-paranoja.Jakoś też się uczyłam i jak wracałam w piątek z internatu zawsze się brałam za sprzątanie a w sobotę kończyłam.A że ona najmłodsza to jej na dużo pozwolili,ale życie jeszcze ją nauczy...wierzę w sprawiedliwość..
Nie mam na nic siły, najprostsze czynności powodują, że dostaję zadyszki i muszę usiąść i odpocząć. Czy tak już będzie do końca czy to przejściowe?