|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Megi i Brunetka są autentyczne i szczerze wierzę, że są dokładnie takie same w życiu - po prostu miłe, uśmiechnięte dziewczyny.
Co do AzjatyckiegoCukru, to kiedyś bardzo ją lubiłam naprawdę, ale od pewnego czasu jakoś przestałam nawet tolerować. To jej podkreślanie wykształcenia (i to podwójnego) trochę razi. Chyba dużo ją kosztowało zdobycie tego...
|
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Brunetki nie kojarzę ... co do megi - absolutna racja. Dla mnie to nr. 1
|
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Dziekuje . |
|
|
|
|
#1894 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
sori za styl pisania ale mam jedna dlon pomalowana [paznokcie] i nie mam jak kliac alty i inne takie ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Może mnie ktoś za to i zjedzie, ale ja w dysleksję i dysortografię nie wierzę, a już teksty pt. " dyslektycy inaczej odbierają świat", są dla mnie żywą próbą pogwałcenia mojego światopoglądu. Mimo, iż dopiero mam 24 lata na karku to "za moich czasów szkolnych" jak ktoś miał problemy z nauką klasyfikowany był po prostu jako uczeń słaby i nikt go nie dyskryminował z powodu słabszych wyników. Od zawsze, w szkołach byli bardzo zdolni uczniowie i ci, którzy nad nauką się mozolili - , ale teraz nazywamy ich po prostu dyslektykami. Azjatyckicukier jest przewrażliwiony na punkcie swojej inteligencji, zdolności i kreatywności zawodowej, ja tej dziewczynie nic nie ujmuję, jednak w dysleksję nadal nie wierzę. Dla mnie osoba, uczeń, student, który ma duże problemy z nauką jest mało zdolny i ot cała filozofia. Po prostu, dziwi mnie, tłumaczenie małolotności dysleksją. W takim razie, oznacza to, że wszyscy z nas są inteligentni i mądrzy, tylko każdy w inny sposób. Czy tylko ja widzę tu jakąś sprzeczność?
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2012-08-21 o 17:01 |
|
|
|
#1896 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale chyba sama je mam, albo zwyczajnie nie jestem zbyt normalna
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zartujesz?Ja za kazdym razem przed prostownica uzywam jedwabiu .. Myslalam, ze dobrze chronie swoje wlosy, pierwszy raz pokazala mi to wlasnie fryzjerka A powiedz co uzywasz w takim razie , zeby zabezpieczyc wlosy, przed uszkodzeniem? |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ale adhd to zupełnie inna "bajka"
. Mam tutaj na myśli stritce naukową kwestię, a fachowa literatura dotycząca adhd wyraźnie podkreśla, że dzieci cierpiące na to "schorzenie" w mega przewadze są bardzo, ponadprzeciętnie rozwinięte . W adhd zdecydowanie "wierzę" i zwróć uwagę, że rodzice, którzy mają dzieci z adhd są bardzo świadomi problemu i wcale swojego dziecka nie usprawiedliwiają właśnie adhd. Wręcz przeciwnie, rygor jest jeszcze bardziej zaostrzony, bo takie dzieci trudniej jest utrzymać w ryzach. Mało który rodzic, a żaden specjalista nie powie, że trzeba patrzeć przychylnym okiem, bo dziecko ma adhd. I to jest właśnie fajne. Niczego się tutaj nie usprawiedliwia, a usilnie się pracuje, żeby adhd było jak najmniej uciężliwe i dla dziecka i dla otoczenia. Natomiast, w przypadku dysleksji, czy dysortografii, bardzo usprawiedliwia się wszelakie niedociągnięcia edukacyjne ucznia - to mnie właśnie przeraża. Rozumiem, że ktoś może mieć problemy z koncentracją i nauką, ale czyż to nie oznacza, że ktoś po prostu jest mniej zdolny? Wkurza mnie, że żyjemy w czasach, gdzie wszytsko się usprawiedliwa. Kiedyś by powiedziano, że ten jest bardzo zdolny, ten zdolny, tamten mniej zdolny, a ostatni niezdolny i jakoś ludzie żyli...
|
|
#1899 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam: http://www.dysleksja.pierwszapomoc.net.pl/slawni.html Trudno przecież Leonarda Da Vinci na głupka uznać, prawda? Druga lista dyslektyków: http://www.poradnia2krakow.pl/dyslek...ja_slawni.html Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-08-21 o 17:17 |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komentarz Basi nt naturalności, który ktoś tu wkleił... No ja nie zrozumiałam chyba do końca, o co jej chodzi. I pamiętam, pisała coś, że psia kupa też jest naturalna i nikt się nią nie zachwyca. Chyba trochę nie trafiła z argumentem Osobiście uważam, że naturalne piękno ma jednak wyższość nad sztucznym, stworzonym przez człowieka. Mało kto jest naturalnie piękny tak, że au naturell można się nim zachwycać i uważam, że to skarb od Boga/natury/czy jak kto uważa. Banderoza pisząc Brunetka miałam na myśli Brunettesheart http://www.youtube.com/user/BrunettesHeart/videos Bubus900 też uważam, że Megi i Alina są autentyczne i mi bardzo ich sposób bycia odpowiada. |
|
|
|
|
#1902 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d Czas edycji: 2012-08-21 o 17:21 |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1907 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko zauważ, że np. w przypadku takiego leonarda da vinci ta 'dysleksja' jest mocno naciągana. On był geniuszem i nigdy nie miał żadnych problemów z nauką. On był po prostu specyficznym człowiekiem i został zakwalifikwoany jako dyslektyk, bo "dziwnie pisał", co było celową zagrywką...I spróbuj wziąć to na logikę, jeżeli masz mega problemy z ogarnięciem materiału np. dotyczącego ułamków (głupi przykład, ale zrozumiesz), wszyscy łapią, a Ty nie, to, co Twoim zdaniem to oznacza? Trzeba Ci tłumaczyć 10 razy dłużej niż innym dzieciom - moim zdaniem to świadczy o braku zdolności i tyle.
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
no ale jej koleżanki zostały tutaj skrzywdzone więc nawet nie musi tu wchodzić xDD
|
#1911 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was kojarzy może taką youtubowiczkę, która jest Polką a nagrywała filmiki chyba w Irlandii ale tego pewna nie jestem ;p. Miała rude włosy, często nagrywała w aucie..opowiadała o tym jak wyjechać za granicę, o życiu za granicą, o randkach bo jakoś nie mogę jej znaleźć.
|
|
|
|
#1913 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że karolina nie chciała narażać się koleżaneczkom
.
|
|
#1915 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#1916 |
|
|
Szkoda, chciałabym zobaczyć kontekst tej wymiany zdań.
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dyslektyk jak najbardziej "dziwnie pisze". |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zartujesz?