Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 17:45   #1921
popcorn19
Raczkowanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
ja nie wierzylam w adh ;]
ale chyba sama je mam, albo zwyczajnie nie jestem zbyt normalna
Przybijmy sobie piątkę
popcorn19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:48   #1922
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- w przypadku matmy świadczy to o dyskalkulii
I dyslektyk jak najbardziej "dziwnie pisze".
Podałam tylko przykład z matematyką (poza tym dyskalkulia to "pochodna" od dysleksji) możesz wstawić tutaj cokolwiek innego. Madana, nie rozumiesz, o co mi biega. Da Vinci nie miał żadnych problemów z nauką - był omnibusem, tego nie trzeba nikomu udowadniać i przydzielanie go do grupy dyslektyków tylko i wyłącznie dlatego, że źle pisał, co czynił celowo jest blefem i próbą pokazania, że wybitni byli dyslektykami.
Stary 2012-08-21, 17:48   #1923
dorcia 83
Rozeznanie

GG do dorcia 83

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Załącznik.
Przykre.. ja buszuje tutaj nie po tania sensacje, tylko, zeby znalesc jeszcze youtubowiczki, ktorych normalnie bym pewnie nie znalazla.
Kilka dziewczyn wlasnie dzieki Wam poznalam.
I nie wstydze sie tego, ze tutaj zagladam.
Zauwazylam, ze duzo dziewczyn Was podczytuje, ale zadna sie do tego nie przyzna.
dorcia 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:50   #1924
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez popcorn19 Pokaż wiadomość
Przybijmy sobie piątkę
<wirtualna piątka>
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:52   #1925
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez dorcia 83 Pokaż wiadomość
Przykre.. ja buszuje tutaj nie po tania sensacje, tylko, zeby znalesc jeszcze youtubowiczki, ktorych normalnie bym pewnie nie znalazla.
Kilka dziewczyn wlasnie dzieki Wam poznalam.
I nie wstydze sie tego, ze tutaj zagladam.
Zauwazylam, ze duzo dziewczyn Was podczytuje, ale zadna sie do tego nie przyzna.
Bo to obciach . Niby nikt nie czyta, a wszyscy wszystko wiedzą. Dziwne, że taki niewinny wąteczek na Wizażu psuje tyle krwi .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:53   #1926
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva2 Pokaż wiadomość
Jeszcze makijazekasid, megilounge, inez. Ale tego nikt nie zauwaza )
Wielka szkoda. Ale wiecie też jak to jest, jak jedna youtuberka odważnie powie, że nie widzi w nas wieprzowiny, to reszta na nią wsiądzie.
Stary 2012-08-21, 17:55   #1927
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- w przypadku matmy świadczy to o dyskalkulii
I dyslektyk jak najbardziej "dziwnie pisze".
To ja tą dyskalkulię mam
I dysleksję pewnie też, bo również bardzo dziwnie piszę, na co wszyscy mi zwracają uwagę (a ja myślałam, że to tylko moja leworęczność. Przy okazji: Leonardo też był leworęczny, może dlatego dziwnie pisał? Długopis dla leworęcznych nie był jeszcze wynaleziony)

Przy okazji, przypomniało mi się moje ulubione niegdyś zdanie: "nie p*** że jesteś humanistą, po prostu matmy nie umiesz" strasznie mnie kiedyś drażniło, jak osoby niezbyt zdolne w przedmiotach ścisłych uważaly się od razu za humanistów. Moim zdaniem na bycie humanistą potrzeba czegoś więcej, niż tylko nieporadność w przedmiotach ścisłych.

Edytowane przez akisia
Czas edycji: 2012-08-21 o 17:56
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:01   #1928
madana
Zakorzenienie

Cóż, ja jestem humanistką, która matmę na maturze kiedyś zdawała i korona mi z głowy nie spadła
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:04   #1929
Mother Hedgehog
BAN stały

Wiem, że to akurat blog a nie jutub, ale czy tylko mnie zirytował ten wstęp (mimo, że bardzo mądry)?
Cytat:
Napisane przez AzjatckiCukier.blogspot.s g
Zawsze kiedy mam ochotę napisać tutaj jakąś notkę kulturową, to ogarniają mnie ogromne wątpliwości, gdyż zauważyłam, że gdy tylko pojawi się jakakolwiek choćby delikatnie negatywna notka, to od razu wiele osób rzuca się na nią i rozdmuchuje do rozmiaru tragedii, plagi i zachowań, które na 1000000% dotyczą każdego Singapurczyka. To bardzo krzywdzące podejście, bo nikt nie lubi, ani nie powinien być wrzucany do jednego worka. Są pewne zjawiska społeczne, które są bardziej widoczne, nawet te które widać jak na dłoni, ale nigdy nie jest tak, że obejmują one dosłownie każdego i że można w jakiś sposób na ich bazie wydawać osądy na temat indywidualnych osób.

Prosiłabym o zachowanie umiaru, zdrowego rozsądku i przede wszystkim myślenia i wypowiadania się o innych w sposób, w jaki sami chcielibyśmy, żeby inni się o nas wypowiadali. Szacunek, dystans i umiar nie stoją w żadnym wypadku w sprzeczności z posiadaniem własnej opinii. Nie ma też sensu na bazie skrawków informacji wyrabiać sobie o czymś eksperckiego zdania - każda informacja jest tylko kawałkiem większej układanki. To tyle tytułem wstępu.
Kurcze, chyba mam jakiś antyShilpowy dzień
Przepraszam.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
To ja tą dyskalkulię mam
I dysleksję pewnie też, bo również bardzo dziwnie piszę, na co wszyscy mi zwracają uwagę (a ja myślałam, że to tylko moja leworęczność. Przy okazji: Leonardo też był leworęczny, może dlatego dziwnie pisał? Długopis dla leworęcznych nie był jeszcze wynaleziony)

Przy okazji, przypomniało mi się moje ulubione niegdyś zdanie: "nie p*** że jesteś humanistą, po prostu matmy nie umiesz" strasznie mnie kiedyś drażniło, jak osoby niezbyt zdolne w przedmiotach ścisłych uważaly się od razu za humanistów. Moim zdaniem na bycie humanistą potrzeba czegoś więcej, niż tylko nieporadność w przedmiotach ścisłych.
Zgadzam się

Moja koleżanka kiedyś napisała swoje imię w wersji lustrzanej nie będąc tego świadomą. Na zajęciach z rysunku technicznego mieliśmy napisać swoje imiona w formie brył - jej wyszło coś dziwnego i okazało się, że to lustrzane odbc.
Stary 2012-08-21, 18:14   #1930
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka kiedyś napisała swoje imię w wersji lustrzanej nie będąc tego świadomą. Na zajęciach z rysunku technicznego mieliśmy napisać swoje imiona w formie brył - jej wyszło coś dziwnego i okazało się, że to lustrzane odbc.
Wydaje mi się (ale to tylko moje przypuszczenia, nie czytałam na ten temat niczego mądrego), że ogólnie leworęcznym łatwiej pisać od tyłu niz wychodzi to osobom praworęcznym.
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:16   #1931
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Zartujesz?
Ja za kazdym razem przed prostownica uzywam jedwabiu ..
Myslalam, ze dobrze chronie swoje wlosy, pierwszy raz pokazala mi to wlasnie fryzjerka
A powiedz co uzywasz w takim razie , zeby zabezpieczyc wlosy, przed uszkodzeniem?
Hm, nie jestem pewna, bo silikonami nie do końca się lubię, ale te wszystkie jedwabie to silikony chyba, a silikon chroni przed temperaturą, więc nic złego nie robisz.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:17   #1932
Karen15
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=7VAm2...&feature=g-u-u

waniliowymakeup o swojej osobie na wizażu
około 2:55 minuty
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:19   #1933
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Zartujesz?
Ja za kazdym razem przed prostownica uzywam jedwabiu ..
Myslalam, ze dobrze chronie swoje wlosy, pierwszy raz pokazala mi to wlasnie fryzjerka
A powiedz co uzywasz w takim razie , zeby zabezpieczyc wlosy, przed uszkodzeniem?
Ja też byłam w szoku i żeby było śmieszniej jedna z fryzjerek też kazała mi używać jedwabiu a dwie inne kategorycznie zabroniły.

Sama nie wiem co myśleć...

To lecę na logikę i wizualizuję sobie...olej podgrzany faktycznie może szybciej spalić cokolwiek (wyobrażam sobie to tak - jedwab podgrzany na patelni i wrzucony do niego włos....na 100% się usmaży).

Ja nie używam już niczego,żadnej ochrony, a jedwab jedynie po prostowaniu odrobinę.
Ile w tym prawdy nie wiem,ale się przestraszyłam i już nie używam... i faktycznie mam odczucia,że włosy skorzystały na tym.

Co ciekawe, przecież wieeeele dziewczyn używa jedwabiu do prostowania i jakoś nie narzeka.

No enigma jakaś
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:21   #1934
Banderoza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość

Banderoza pisząc Brunetka miałam na myśli Brunettesheart http://www.youtube.com/user/BrunettesHeart/videos
Ahaaaa nie oglądam, ale jednak KOJARZĘ

JEDNEGO NIE POTRAFIĘ POJĄĆ .... Skoro Karolina ze stylizacji "nie bywa tutaj" to skąd wyciągnęła wnioski, ze to "chlew"

Po drugie na pewno większość do Nas wpada... Pozdrawiam
Maxi to już na pewno zagląda... "daję łeb"
Stary 2012-08-21, 18:24   #1935
bubus900
Zakorzenienie

Pozdrawiam Ramonkę serdecznie !
Stary 2012-08-21, 18:25   #1936
beznadziejniak
Łotewa

Czołem można dołączyć??
Chciałabym troszkę "pochrumkać" w tym zacnym towarzystwie
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:28   #1937
bubus900
Zakorzenienie

Z czym do Nas przychodzisz beznadziejniak?
Stary 2012-08-21, 18:33   #1938
beznadziejniak
Łotewa

jeszcze nie wiem z czym Lubie Was czytać i tak mnie naszło by konto założyć
a nie przywitałam sie: Cześć
Stary 2012-08-21, 18:35   #1939
sylwoha
Zakorzenienie

ej, a ta waniliowy make up to nie w ciazy?? sto lat temu ja ogladalam i chyba jej sie przytylo mocno
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:36   #1940
bubus900
Zakorzenienie

Ale przecież nasz wątek to chlew, na pewno chcesz do nas dołączyć?
Stary 2012-08-21, 18:37   #1941
goooosienka
Zakorzenienie

Ja miałam (a czasami i ciągle miewam) ogromną przyjemność pracować z różnymi dziećmi, nie tylko z ADHD, dysleksją a i z autyzmem się zdarzyło. I :

ADHD naprawdę istnieje, z własnego doświadczenia wiem że podczas nauki dziecko z ADHD rozprasza nawet przejeżdżający z oknem samochód, musi wstać, podejść do okna, zobaczyć co się dzieje i postać jeszcze z 5 minut. I owszem trzeba z tym walczyć ale nie można dziecka na siłę usadzić na krześle i kazać mu automatycznie skoncentrować się na wykonywanym zadaniu bo to po prostu niemożliwe.

A co do dysleksji, to ja poziom inteligencji dyslektyków i dzieci bez dysleksji oceniam na identyczny, chodzi tutaj o to że dzieciaki z dysleksją mają trudności z czytaniem i pisaniem, kiedy coś dyktuję to muszę powtórzyć to dwa razy częściej niż dzieciakom bez dysleksji.
Jeszcze co do poziomu inteligencji - niejednokrotnie dzieciaki z dysleksją łapią materiał szybciej niż Ci bez

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:37   #1942
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
ej, a ta waniliowy make up to nie w ciazy?? sto lat temu ja ogladalam i chyba jej sie przytylo mocno
Ładna dziewczyna, szkoda, że tak przewrażliwiona na swoim punkcie. To chyba ja jestem tak ☠☠☠☠☠☠☠.nięta, że się nie przejmuje cudzą opinią (chyba, że mamusia z tatusiem powiedzą ).
Stary 2012-08-21, 18:38   #1943
beznadziejniak
Łotewa

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Ale przecież nasz wątek to chlew, na pewno chcesz do nas dołączyć?
toć to napisałam, że chce "pochrumkać"
Stary 2012-08-21, 18:39   #1944
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Ja miałam (a czasami i ciągle miewam) ogromną przyjemność pracować z różnymi dziećmi, nie tylko z ADHD, dysleksją a i z autyzmem się zdarzyło. I :

ADHD naprawdę istnieje, z własnego doświadczenia wiem że podczas nauki dziecko z ADHD rozprasza nawet przejeżdżający z oknem samochód, musi wstać, podejść do okna, zobaczyć co się dzieje i postać jeszcze z 5 minut. I owszem trzeba z tym walczyć ale nie można dziecka na siłę usadzić na krześle i kazać mu automatycznie skoncentrować się na wykonywanym zadaniu bo to po prostu niemożliwe.

A co do dysleksji, to ja poziom inteligencji dyslektyków i dzieci bez dysleksji oceniam na identyczny, chodzi tutaj o to że dzieciaki z dysleksją mają trudności z czytaniem i pisaniem, kiedy coś dyktuję to muszę powtórzyć to dwa razy częściej niż dzieciakom bez dysleksji.
Jeszcze co do poziomu inteligencji - niejednokrotnie dzieciaki z dysleksją łapią materiał szybciej niż Ci bez
Ja mam zupełnie inne wrażenie, a też pracowałam z dyslektykami. Wiadomo, nie można generalizować .
Stary 2012-08-21, 18:41   #1945
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

To po co im fory na egzaminach? Potem taki ktoś ma porównywalną ilość punktów do mnie ale ja coś zrobiłam szybciej a ten ktoś miał więcej czasu by nad tym się pomęczyć.
Stary 2012-08-21, 18:42   #1946
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zupełnie inne wrażenie, a też pracowałam z dyslektykami. Wiadomo, nie można generalizować .
Może trafiali mi się jacyś mali geniusze? Wiem że jeden z 'moich' dyslektyków był laureatem olimpiady z biologi i historii Tylko chłopak miał problemy z pisaniem np wypracowań, zawsze dostawał słabsze oceny od innych

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2012-08-21, 18:43   #1947
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Ładna dziewczyna, szkoda, że tak przewrażliwiona na swoim punkcie. To chyba ja jestem tak ☠☠☠☠☠☠☠.nięta, że się nie przejmuje cudzą opinią (chyba, że mamusia z tatusiem powiedzą ).
Pierwszy raz ją oglądałam. Dziewczyna wydała mi się sympatyczna ale rzeczywiście z problemem. Niby mówi, że już się nie przejmuje opiniami a jakoś na ten temat poświęciła kilka minut. Ja gdybym się nie przejmowała to bym w ogóle nie wspomniała o tym. Nie wiem, chyba mam jakieś extremalne podejście.
Stary 2012-08-21, 18:44   #1948
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
To po co im fory na egzaminach? Potem taki ktoś ma porównywalną ilość punktów do mnie ale ja coś zrobiłam szybciej a ten ktoś miał więcej czasu by nad tym się pomęczyć.
Dlatego że jak pisałam dyslektycy mają problemy z czytaniem, jeżeli im się tłumaczy ustnie to łapią normalnie ale jeżeli czytają to muszą przeczytać kilka razy żeby zrozumieć dokładnie o co chodzi

Ale to tylko moja opinia bazowana na moim doświadczeniu, nie każdy musi się ze mną zgodzić Chociaż mój facet, który jest nauczycielem z kilkuletnim doświadczeniem ma takie samo zdanie jak ja.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki

Edytowane przez goooosienka
Czas edycji: 2012-08-21 o 18:45
Stary 2012-08-21, 18:50   #1949
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego że jak pisałam dyslektycy mają problemy z czytaniem, jeżeli im się tłumaczy ustnie to łapią normalnie ale jeżeli czytają to muszą przeczytać kilka razy żeby zrozumieć dokładnie o co chodzi

Ale to tylko moja opinia bazowana na moim doświadczeniu, nie każdy musi się ze mną zgodzić Chociaż mój facet, który jest nauczycielem z kilkuletnim doświadczeniem ma takie samo zdanie jak ja.
Dlatego cała ta "ideologia" dyslektyzmu jest naciągana.... I chyba psychologowie mają problem z rzeczywistą oceną dziecka. Pamiętam, jak kiedyś na zajęciach z pedagogiki, babeczka nam mówiła, że często bywa tak, że rodzic przychodzi z dzieckiem do psycholga, mówi, że jest problem, a "specjalista" przypina łatkę "dyslektyk". Czemu nikt nie wezmie pod uwagę, że ktoś może być po prostu mało zdolny, lub niezdolny? To jakiś grzech, powiedzieć o kimś w ten sposób? Bo ja nie rozumiem... Wszytsko się dysleksją nazywa.
Stary 2012-08-21, 18:52   #1950
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego cała ta "ideologia" dyslektyzmu jest naciągana.... I chyba psychologowie mają problem z rzeczywistą oceną dziecka. Pamiętam, jak kiedyś na zajęciach z pedagogiki, babeczka nam mówiła, że często bywa tak, że rodzic przychodzi z dzieckiem do psycholga, mówi, że jest problem, a "specjalista" przypina łatkę "dyslektyk". Czemu nikt nie wezmie pod uwagę, że ktoś może być po prostu mało zdolny, lub niezdolny? To jakiś grzech, powiedzieć o kimś w ten sposób? Bo ja nie rozumiem... Wszytsko się dysleksją nazywa.
Zgadzam się, teraz łatwiej powiedzieć że dysleksja niż usiąść i z dzieckiem popracować. Ale nie mówmy że dysleksja nie istnieje

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości