Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2268 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 12:57   #68011
Yoassa
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Hej,
mam takie szybkie pytanie (chyba szybkie). Jeśli CG zdradzam z serum na końcówki Joanny Rzepa (co dwa dni aplikuję na włosy po myciu), to czy SLS raz na dwa tygodnie wystarczy? Wiem, że będą się nadbudowywać te silikony, ale nie mam pojęcia, w jakim tempie się to dzieje... Wolałabym najrzadziej jak to możliwe, ale też aby nie doprowadzić do odwrotnego efektu...
Może któraś coś wie?
Yoassa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:25   #68012
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
niekoniecznie. U mnie mycie odżywką jest idealnym rozwiązaniem od początku.
no okej, to była tylko moja propozycja i powiedziałam jak to u mnie jest

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:31   #68013
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak, wprowadzenie alg to dobry pomysł. Świetne źródło białka i (w przypadku niektórych typów alg) jodu
Z tego, co pamiętam, to bierzesz tabletki z B12, więc już w ogóle nie masz się, czego obawiać. Zwłaszcza, że alg nie je się na kilogramy
Juz nie biore na razie bo za duzo tych tabletek sie zrobilo Teraz akurat przyjmuje Silice, nadal magnez z B6 i beta karoten.
Ale masz racje, duzo sie alg i tak nie je a potencjalne korzysci sa chyba wieksze niz zagrozenia

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
witamy
a nie lepiej OMO? u mnie mycie odżywką się nie spisało - zaraz następnego dnia tłuściutkie włosy
Popieram, OMO to dobry pomysl na poczatek zeby nie przezyc takiego szoku zwiazanego z przejsciem z doglebnych oczyszczaczy od razu do odzywki Ja nawet przy myciu delikatnym szamponem nie moglam sie przez pewien czas przyzwyczaic do tego takiego blyszczenia i nawilzenia wlosow przy skorze glowy, a jak sprobowalam mycia odzywka to mialam ochote natychmiast umyc jeszcze raz-szamponem Oczywiscie u jednych bedzie od razu fajnie, ale w wielu przypadkach nie jest tak kolorowo

Malina pieknie w codzienniku! Sam sex

A ja potrzebuje pomocy bo cos chyba dzis skopalam! Moj zestaw:
-Vatika kokosowa + olej ze slodkich migdalow na noc
-rano mycie skalpu Stieprox (szampon od dermy), reszta Pottersem aloesowym
-Garnier AiK na chwile, rozczesanie grzebieniem
-ostatnie plukanie zimna woda
-Joaśka makowa b/s, plunking, schniecie naturalne

No i wlosy sa jednoczesnie spuszone i obciazone Nawet nie mialam pojecia ze to mozliwe Nie wiem co sie stalo bo wstyd sie przyznac ale po 9 miesiacach nadal nie ogarniam tych wlosow, to ten kokos?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:44   #68014
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mantysa Pokaż wiadomość
oto moje włoski a w sumie bardziej ja lepszym zdjęciem włosów aktualnie nie dysponuję
fajne włoski

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:49   #68015
caroline_m
Raczkowanie

Hoshi94
Malwina_89

też walczę z niedowagą
dużo kaloryczne dania (przynajmniej się staram), chodzę też na fitball gdzie ćwiczę z dodatkowym obciążeniem, na masę, jem posiłki okołotreningowe opisane chyba na podforum Dietetyka, albo Fitness - efekt kilogram tygodniowo, na razie doszłam do 50 ale chcę conajmniej 53 ważyć, chude ciałko do loków nie pasuje loczki są bardzo kobiece

Alverde.. kiedy byłam początkującą włosomaniaczką, gdzieś w kwietniu, pojechałam do koleżanki do Austrii , nie spakowałam wtedy odżywki do włosów, byłam wtedy na etapie mycia włosów babydreamem i musiałam użyć odżywki, bo nie rozczesałabym włosów, koleżanka dała mi swoją -aloes i hibiskus Alverde , tak mi się spodobała, że koleżanka dała mi ją do domu, dopiero jakieś 2 miesiące później przeczytałam o tej firmie na wizażu
jutro TŻ jedzie do Austrii na kilka dni, poprosiłam koleżankę o podanie tej odżywki , zastanawiam się jeszcze nad maską a najbardziej nad jakimś olejkiem.. mogłybyście mi coś polecić z Alverde do kręconych włosów ?

po tym laminowaniu, nawet TŻ, z którym jestem ponad 6 lat, pochwalił moje loki, że bardzo mu się podobają - pierwszy raz w życiu to mi powiedział, zmotywowałam się, żeby dalej dbać i zapuszczać, zmotywowały mnie jeszcze te włosy:
http://www.youtube.com/watch?v=SDw31LXVmDI

Edytowane przez caroline_m
Czas edycji: 2012-08-21 o 14:48
caroline_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:57   #68016
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
No i wlosy sa jednoczesnie spuszone i obciazone Nawet nie mialam pojecia ze to mozliwe Nie wiem co sie stalo bo wstyd sie przyznac ale po 9 miesiacach nadal nie ogarniam tych wlosow, to ten kokos?
Ja mam często to połączenie. Właśnie po kokosie tak miałam Może masz włosy wysoko porowate? Ja zmieniłam olej na Alterrę/Babydream fur mama i się bardzo poprawiło.

Ja jestem drugi miesiąc na CG i co zużyje to co mam, to kupuję zupełnie inny zestaw. Widzę, że jeszcze daleka droga, żeby znaleźć coś dla siebie
Stary 2012-08-21, 14:08   #68017
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
Hoshi94
Malwina_89

też walczę z niedowagą
dużo kaloryczne dania (przynajmniej się staram), chodzę też na fitball gdzie ćwiczę z dodatkowym obciążeniem, na masę, jem posiłki okołotreningowe opisane chyba na podforum Dietetyka, albo Fitness - efekt kilogram tygodniowo, na razie doszłam do 50 ale chcę conajmniej 53 ważyć, chude ciałko do loków nie pasuje loczki są bardzo kobiece

Alverde.. kiedy byłam początkującą włosomaniaczką, gdzieś w kwietniu, pojechałam do koleżanki do Austrii , nie spakowałam wtedy odżywki do włosów, byłam wtedy na etapie mycia włosów babydreamem i musiałam użyć odżywki, bo nie rozczesałabym włosów, koleżanka dała mi swoją -aloes i hibiskus Alverde , tak mi się spodobała, że koleżanka dała mi ją do domu, dopiero jakieś 2 miesiące później przeczytałam o tej firmie na wizażu
jutro TŻ jedzie do Austrii na kilka dni, poprosiłam koleżankę o podanie tej odżywki , zastanawiam się jeszcze nad maską a najbardziej nad jakimś olejkiem.. mogłybyście mi coś polecić z Alverde do kręconych włosów ?

po tym laminowaniu, nawet TŻ, z którym jestem ponad 6 lat, pochwalił moje loki, że bardzo mu się podobają - pierwszy raz w życiu to mi powiedział, zmotywowałam się, żeby dalej dbać i zapuszczać, zmotywowały mnie jeszcze te włosy:
http://www.youtube.com/watch?v=SDw31LXVmDI
Widzę, ze duzo nas tu jest ja mam niedowagę całe moje zycie i już nie staram się nawet żeby coś z tym zrobić. Może samo przyjdzie
Jak tak czytam, tu wszyscy mają takich kochanych TŻ, a mój chłopak mówi "włosy jak włosy, zwyczajne masz" -.- kiedyś mu się odmieni
Co do Alverde, jeszcze nie testowałam, ale być może za parę miesięcy będę w Niemczech to wtedy wypróbuję
Stary 2012-08-21, 14:35   #68018
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
Hoshi94
Malwina_89

też walczę z niedowagą
Ze sa kobiece to sie zgodze ale moim zdaniem chude cialko pasuje jak ulal Mi sie wlasnie bardzo podobaja drobniutkie dziewczyny z burzą loków Ale to tylko moje zdanie, po prostu mam swira na punkcie duuuzej ilosci wlosow i duzej objetosci a ze szczupla figura fajnie to kontrastuje

Cytat:
Alverde
Cytat:
.. kiedy byłam początkującą włosomaniaczką, gdzieś w kwietniu, pojechałam do koleżanki do Austrii , nie spakowałam wtedy odżywki do włosów, byłam wtedy na etapie mycia włosów babydreamem i musiałam użyć odżywki, bo nie rozczesałabym włosów, koleżanka dała mi swoją -aloes i hibiskus Alverde , tak mi się spodobała, że koleżanka dała mi ją do domu, dopiero jakieś 2 miesiące później przeczytałam o tej firmie na wizażu
Na razie nie jestem w stanie polecic zadnej odzywki, uzywalam morelowo-cytrynowej i ladnie wygladzala, ulatwiala rozczesywanie i nablyszczala ale niestety troche rozprostowywala, natomiast szalwiowo-brzozowa to straszny niewypal u mnie bo choc podkresla skręt to niesamowicie plącze włosy! Natomiast fajny jest olejek arganowy do wlosow Bardzo lekki, pachnacy cytrusowo, swietnie sie spisuje do zabezpieczania koncowek, pewnie jako dodatek do odzywki ds tez, a olejowac nim samym jeszcze nie probowalam.

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja mam często to połączenie. Właśnie po kokosie tak miałam Może masz włosy wysoko porowate? Ja zmieniłam olej na Alterrę/Babydream fur mama i się bardzo poprawiło.
Tak, raczej sa o wyzszej porowatosci niz nizszej... Ale takiego dziwactwa jak dzis to jeszcze nie mialam na glowie po Vatice A nawet nie uzylam jej samej tylko w mieszance. Moze ta pogoda spotegowala puch wywolany kokosem.

W ogole musze sie pochwalic ze wczoraj kupilam sobie na mazidlach olej z orzechow wloskich, olej z pestek sliwki, lecytyne i ekstrakt z bananka W koncu jakies mini zakupy wlosowe Kusily mnie jeszcze ceramidy i spirulina ale jakos sie oparlam, bo przez nastepne 3 lata nie zuzyje tych wszystkich polproduktow

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-08-21, 14:39   #68019
Mysia mysz
Zakorzenienie

Mam do Was pytanie o stosowanie soku aloesowego.

Kiedyś kupiłam takie cudo
http://taknaturalne.pl/aloes-1l-sok-...esu-p-387.html

z ambicją picia, ale jest tak ohydne w smaku, że nie dam rady

Czy używacie soku z aloesu do włosów? Jeśli tak to w jaki sposób i jak często go stosujecie.
Stary 2012-08-21, 14:44   #68020
caroline_m
Raczkowanie

ja Wam tu proponuję zakup, a właśnie przeczytałam, że chyba muszę być Organizatorką i chyba popełniłam wizażowe przestępstwo

usunęłam propozycję zakupów, żeby nie było

Edytowane przez caroline_m
Czas edycji: 2012-08-21 o 14:49
caroline_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:51   #68021
Chatul
ma zielone pojęcie

Widziałam dzisiaj szampony Green Pharmacy. Stylizowane na takie a'la stare, dobre, ziołowe receptury. I co? I sylikony i pq w składzie. Wspaniale, naprawdę

Cytat:
Juz nie biore na razie bo za duzo tych tabletek sie zrobilo Teraz akurat przyjmuje Silice, nadal magnez z B6 i beta karoten.
Ale masz racje, duzo sie alg i tak nie je a potencjalne korzysci sa chyba wieksze niz zagrozenia
Silica ma niewegetariański szelak w składzie… Chyba, że coś pokręciłam ze składem Siliki.
A algi polecam Są świetne
Stary 2012-08-21, 15:24   #68022
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
A masz już wypróbowaną Joaśkę makową? Bo mi ona nie pod pasowała, własnie dlatego, że obciąża a puchu nie ujarzmia. Musze bardzo uważać z ilością by nie przedobrzyć.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:29   #68023
Aldrin
Zakorzenienie

Witam,
Jestem po zakupach i pełna zapału mam zamiar rozpocząć dbać o swoje włosy.
Przedstawiam wam moje włosy po całym dniu w pracy, po piance, lakierze i wszystkim najgorszym co mogłam zafundować włosom, no i chwale się moimi zakupami
A teraz pytanie czy mogę od samego początku zafundować swoim włosom takie oto zestawienie...
-maseczkę z żółtek
-mycie facelle
-odżywka alterra do spłukiwania
- odżywka z joanny z apteczki babuni ze skrzypu i rozmarynu(na opakowaniu pisze do spłukiwania a gdzieś wyczytałam aby jej nie spłukiwać i nie wiem co zrobić)
-no i na koniec pianka isana i żel mrożący?
Czy takie zestawienie pasję czy jutro nie będę w stanie się pokazać w pracy?
Wiem, że wszystkie włosy inaczej reagują ale nie wiem czy już na początku nie popełniam błędu przy użyciu takich kosmetyków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0598.jpg (150,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0599.jpg (101,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0600.jpg (124,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-08-21, 15:45   #68024
topsecri
Raczkowanie

Dziewczyny a czy któraś z Was używa nafty kosmetycznej do włosów? Wyczytałam na wizażu opinie i są ochy i achy. Ale czytałam, że prostuje włosy. Stosuje któraś?
Stary 2012-08-21, 15:46   #68025
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was używa nafty kosmetycznej do włosów? Wyczytałam na wizażu opinie i są ochy i achy. Ale czytałam, że prostuje włosy. Stosuje któraś?
Mnie nie prostowała. Czasem wręcz zwiększała skręt.
Stary 2012-08-21, 15:52   #68026
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam,
Jestem po zakupach i pełna zapału mam zamiar rozpocząć dbać o swoje włosy.
Przedstawiam wam moje włosy po całym dniu w pracy, po piance, lakierze i wszystkim najgorszym co mogłam zafundować włosom, no i chwale się moimi zakupami
A teraz pytanie czy mogę od samego początku zafundować swoim włosom takie oto zestawienie...
-maseczkę z żółtek
-mycie facelle
-odżywka alterra do spłukiwania
- odżywka z joanny z apteczki babuni ze skrzypu i rozmarynu(na opakowaniu pisze do spłukiwania a gdzieś wyczytałam aby jej nie spłukiwać i nie wiem co zrobić)
-no i na koniec pianka isana i żel mrożący?
Czy takie zestawienie pasję czy jutro nie będę w stanie się pokazać w pracy?
Wiem, że wszystkie włosy inaczej reagują ale nie wiem czy już na początku nie popełniam błędu przy użyciu takich kosmetyków.
ta joaśka jest niezgodne z CG - też ja kupiłam w jakimś zaćmieniu słońca pomyliłam ją z inną

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:07   #68027
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Silica ma niewegetariański szelak w składzie… Chyba, że coś pokręciłam ze składem Siliki.
A algi polecam Są świetne
Nie widze go w skladzie Ze strony Naturell (subst. dodatkowe w Silice):
fosforany wapnia (fosforan diwapniowy, stabilizator),
celuloza (mikrokrystaliczna celuloza, sub. wypełniająca),
kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy, nośnik),
hydroksypropylometylocelu loza (sub. glazurująca),
sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu, nośnik).

Chyba ze jakos inaczej sie tu nazywa?

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
A masz już wypróbowaną Joaśkę makową? Bo mi ona nie pod pasowała, własnie dlatego, że obciąża a puchu nie ujarzmia. Musze bardzo uważać z ilością by nie przedobrzyć.
Uzywam ja juz dlugo i w zasadzie zwykle jestem zadowolona. Zreszta chyba troche za wczesnie napisalam tamtego posta, bo gdy dalam wlosom doschnac to okazalo sie po zerknieciu w lustro ze nie sa obciazone a i puchu jest normalna ilosc jak na moje wlosy bez stylizacji Po prostu na pewnym etapie schniecia jeszcze byly zbite w "strączki" (bo wilgotne) ale juz zaczynaly sie oddzielac pojedyncze wloski i przez jakis czas wygladalo ze bedzie istna masakra po wyschnieciu

Stary 2012-08-21, 16:09   #68028
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie widze go w skladzie Ze strony Naturell (subst. dodatkowe w Silice):
fosforany wapnia (fosforan diwapniowy, stabilizator),
celuloza (mikrokrystaliczna celuloza, sub. wypełniająca),
kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy, nośnik),
hydroksypropylometylocelu loza (sub. glazurująca),
sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu, nośnik).

Chyba ze jakos inaczej sie tu nazywa?
Nie, nie nazywa się inaczej. Ja sprawdzałam skład tutaj, tutaj jest szelak: http://www.i-apteka.pl/product-pol-712-SILICA-Naturell-x-50-tabletek.html
Ale najważniejsze jest to, co masz na ulotce.
Przepraszam za zamieszanie
Stary 2012-08-21, 16:49   #68029
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Uzywam ja juz dlugo i w zasadzie zwykle jestem zadowolona. Zreszta chyba troche za wczesnie napisalam tamtego posta, bo gdy dalam wlosom doschnac to okazalo sie po zerknieciu w lustro ze nie sa obciazone a i puchu jest normalna ilosc jak na moje wlosy bez stylizacji Po prostu na pewnym etapie schniecia jeszcze byly zbite w "strączki" (bo wilgotne) ale juz zaczynaly sie oddzielac pojedyncze wloski i przez jakis czas wygladalo ze bedzie istna masakra po wyschnieciu
No to dobrze, ze wszystko sie dobrze skończyło

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:13   #68030
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

witam kręcone!

trochę zaniedbałam czytanie, wczoraj coś poczytałam, znalazłam temat laminowania na blogu i postanowiłam dzisiaj spróbować co to z tego wyjdzie, bo ostatnio mam włosowy kryzys, jakoś tak mnie efekt włosów ostateczny nie zadowala..

no i się wzięłam z rana za żelatynę.. mama mi powiedziała, że jestem nienormalna i że za niedługo wymyślę, że mąka ma jakieś właściwości super na włosy i zacznę ją na głowę kłaść (a nie wiadomo )

efekt przedstawiam poniżej (pierwsze zdj. od lewej to zdj. przed laminowaniem - drugi dzień po myciu, dwa kolejne to już efekt po)
chyba jest dobrze

ps; doczytam wątek wieczorem, bo teraz zabieganam.. ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MOJE WŁOSY.jpg (37,1 KB, 92 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:38   #68031
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
witam kręcone!

no i się wzięłam z rana za żelatynę.. mama mi powiedziała, że jestem nienormalna i że za niedługo wymyślę, że mąka ma jakieś właściwości super na włosy i zacznę ją na głowę kłaść (a nie wiadomo )

efekt przedstawiam poniżej (pierwsze zdj. od lewej to zdj. przed laminowaniem - drugi dzień po myciu, dwa kolejne to już efekt po)
chyba jest dobrze
o kurczę chyba przestanę się bać laminowania! efekt jest świetny!
a ja mam takie pytanko (jak gdzieś o tym było to przepraszam z góry) czy maska z żółtka, olejku Alterry- migdał i papaja, i kapki bingosa zrobi kuku na włosach, czy powinno być w miarę ok?

Keep Calm and Draw
Stary 2012-08-21, 17:41   #68032
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanko (jak gdzieś o tym było to przepraszam z góry) czy maska z żółtka, olejku Alterry- migdał i papaja, i kapki bingosa zrobi kuku na włosach, czy powinno być w miarę ok?
Często robię taką maskę, tylko z inną odżywką i olejem. I jest ok Od żółtka mam pięknie lśniące włosy!
Stary 2012-08-21, 17:47   #68033
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Często robię taką maskę, tylko z inną odżywką i olejem. I jest ok Od żółtka mam pięknie lśniące włosy!
Dziękować Czyli można działać

Keep Calm and Draw
Stary 2012-08-21, 18:01   #68034
topsecri
Raczkowanie

Proszę kochane wstawiam fotki z lipca i sierpnia. Jestem w szoku, jak zmieniła się kondycja włosów!

Dwa pierwsze zdjęcia są z lipca, kolejne z sierpnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy lipiec 2012 (1).jpg (113,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy lipiec 2012 (2).jpg (100,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy sierpien 2012.jpg (93,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2012-08-21, 18:08   #68035
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Proszę kochane wstawiam fotki z lipca i sierpnia. Jestem w szoku, jak zmieniła się kondycja włosów!

Faktycznie dużo lepiej, masz piękne fale! jak widze takie zdjęcia to od razu bardziej chce mi się dbać o te moje włosy

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:08   #68036
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Yoassa Pokaż wiadomość
Hej,
mam takie szybkie pytanie (chyba szybkie). Jeśli CG zdradzam z serum na końcówki Joanny Rzepa (co dwa dni aplikuję na włosy po myciu), to czy SLS raz na dwa tygodnie wystarczy? Wiem, że będą się nadbudowywać te silikony, ale nie mam pojęcia, w jakim tempie się to dzieje... Wolałabym najrzadziej jak to możliwe, ale też aby nie doprowadzić do odwrotnego efektu...
Może któraś coś wie?
Myślę, że wystarczy. Obserwuj swoje włosy, jeśli będą obciążone, to znaczy, ze czas na siarczan.

Cytat:

Jak to się stało, że nie pamiętam Twoich włosów? Cudowne

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:13   #68037
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:19   #68038
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam i raz użyłam na końcówki, nie zauważyłam prostowania

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
witam kręcone!

trochę zaniedbałam czytanie, wczoraj coś poczytałam, znalazłam temat laminowania na blogu i postanowiłam dzisiaj spróbować co to z tego wyjdzie, bo ostatnio mam włosowy kryzys, jakoś tak mnie efekt włosów ostateczny nie zadowala..

chyba jest dobrze

ps; doczytam wątek wieczorem, bo teraz zabieganam.. ;p
wooooow, pięknie
też kiedyś się skuszę na laminowanie. jaką metodą robiłaś?

Cytat:

piękna zmiana!

dziewczyny, ściąć, nie ściąć?
doradźcie ! bo albo zrobię to dzisiaj i zetnę z 10-20 cm albo nie zrobię tego wcale...

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-08-21 o 18:22
Stary 2012-08-21, 18:39   #68039
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dziuwlenko, piękny efekt po laminowaniu.

Zalaminuję dziś włosy metodą Czarownicującej (AjriszMarty) KLIK.
Marta pierwsza zamieściła na blogu kurację proteinową. Z tego co czytałam na blogach są tylko dwie metody: pierwsza Marty, druga zamieszczona na blogu Anwen (od Fashionistki chyba). Więcej nie ma. Jeśli ktoś pisze inaczej, źle pisze.
Najwięcej kombinacji ma metoda Marty.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
dziewczyny, ściąć, nie ściąć?
doradźcie ! bo albo zrobię to dzisiaj i zetnę z 10-20 cm albo nie zrobię tego wcale...
A dlaczego chcesz ciąć tak dużo?

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-08-21 o 18:40
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:06   #68040
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
A dlaczego chcesz ciąć tak dużo?[COLOR=Silver]
są suche po rozjaśnianiu, może lepiej by się kręciły?
albo zostawię i będę po troche podcinac co jakiś czas

akcja - powrót do formy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości