|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Helol!! Dzis bylam pierwszy dzien w pracy po przeszlo 2-tygodniowym urlopie. Masakra, zmeczona i nic sie nie chce. Przeczytalam wszystko ale nie mam Wam juz sil odpisac
A z dieta na weekendzie tak jak przypuszczalam do doopy. Nie wiem czy nie zucic tego w cholere na jakis czas, dac sobie troche luzu i zaczac np od nowego miesiaca wrzesien???
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
ale 45 stopni w cieniu to stanowczo za dużo !! Ależ proszę |
||
|
|
|
#2883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Dziękuję za komplementy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Hehe, no pycha były To trzeba przyznać Kończył się termin ważności tego ciasta, pieczarki 3 się ostały to zrobiłam![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Dzisiaj zaliczyłam godzinę Stepu Na fitness poszłam
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Jestem z siebie oficjalnie dumna- ruszyłam tyłek!
Zawsze nienawidziłam biegania i chyba dalej tak będzie, ale jak mus to mus- choć chyba jutro przejadę się rowerem ;pW sumie 30-40minut się ruszałam. Tak ok. połowe drogi przebiegłam a resztę marszem :P Moja kondycja jest w opłakanym stanie, ale się ruszyłam I coś z tym będę robić Wyglądałam strasznie po, już się wykąpałam ale wciąż cała czerwona (taka moja przypadłość pod wpływem wysiłku przybieram kolorków ;p). Cała byłam mokra po tym "bieganiu" ;p Jutro chyba jadę do miasta to kupię sobie dobre spodenki do ruszania się- te co mam są okropne... Więc dziewczynki- trzymać za mnie kciuki, żebym codziennie coś poćwiczyła przez 30min. Już o tej godzinie nie wskazane mi nawet na lodówkę spojrzeć Ależ i tak dziś pojadłam :P Powoli będę się nastawiać na 5posiłków (gości nie ma to już mogę ).Dziś rano zjadłam trochę sałatki mamy z kromką ciemnego chleba (wiem- starczyło by ). Na moje nieszczęscie były świeże bułki (rzadkość rano w moim domu ;p), więc musiałam zjeść jedną (w sumie to 3/4, bo już nie wciskałam w siebie:P) z serem żółtym/almette i pomidorem. Po takim śniadaniu odpuściłam sobie wszystko do 15 kiedy zjadłam bułkę z serem/almette i pomidorem (ale różnorodność ale miałam ochotę- zaraz nie będzie pomidora :P). Ok. 17 zjadłam gruszkę i jabłko. To wszystko :P Nic dziś więcej nie zjem ![]() Jutro nie wiem od czego zacząć dzień. Chyba mam biały ser to myślę, że chleb z białym serem i do tego cebula :P Może nie dla każdego to dobre, ale mój dziadek tak jadał i takie mam wspomnienia dzieciństwa ;p Wskazane jest w młodym wieku jadać te wszystkie masła na cholesterol? I mają one mniej tłuszczu? Bo suchy mi ten chleb bywa bez niczego ;pA co polecacie mi do kupienia na dietę? Co mi się przyda? Będę w markecie to mogę w końcu coś popatrzeć :P |
|
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
kutwa... spuchłam;/;/;/ jutro warzywka!!! obowiazkowo
poszłam sobie na solarium a tam to samo lustro co ostatnio... no i załamka Mam okres.. dlatego sobie pozwalam. Od jutra ściśle dietkowo musi już byc
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-08-21 o 20:15 |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Lady No widzisz!!!
Udało się ruszyc z domu !Hm...napiszę Ci co ja ZAWSZE mam w lodówce, czy szafkach ![]() -jogurty (od naturalnych, po owocowe, z ziarnami) -warzywa (pomidor, ogórek, sałata-obowiązkowo) -twarogi (serek wiejski, twaróg chudy) -jajka -otręby -makaron razowy -ryż To są rzeczy obowiązkowe u mnie. Zawsze zrobisz dietetyczne śniadanie, obiad i kolację z nich. No to ja to przeważnie takie rzeczy uważam za najpotrzebniejsze ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- A załatwiłaś się...? Od warzyw gaz wzbiera w organizmie.
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Zooska czemu ty wciąz się męczysz? Z takim wyglądem i w ogóle mogłabyś miec każdego :P
W ogóle polecisz mi jakieś miejsce do przenocowania we Wro? I do poimprezowania? Jadę z koleżankami najprawdopodobniej niedziela-wtorek i wciąż o tym myślę :P Jezu jak ja pomyślę, ze kiedyś moja waga 56 wskazała... kurde ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Otręby zawsze mnie przerażały.. może czas się zmienić :P Jutro coś z tym pomyślę :P |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
LadyOooj... ciężko będzie...nie orientuję się gdzie są tanie miejsca do spania
![]() Z klubów...hm ja wolę cięższe klimaty i chodze do -Liverpool -Od zmierzchu do świtu -Salonik -Czeski pub Ale ztakich typowych imprezowych klubów to: -Antidotum -Domówka -Honey Bunny -Bezsenność -Mundo ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- http://zwegowani.pl/soczyste-burrito/ Jutro to zrobię
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Już coś mam na oku- myślałam, że może podpowiesz
Ale nie ma na mus ;p W porównaniu z wagą po śniadaniu teraz mam mniej o 0,5- nie przybrałam! hahaha Ogórki kiszone, z musztardą itd. mogę zaliczyć jako warzywa w posilku? |
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia
Kompot zrobiłam. Z miętą i cytrynką ![]() ![]() Do lodówki i super orzeźwia---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
A co masz na oku;>?
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Mam kilka hoteli i hosteli
Moon Avantgarde One More Hostel Orange Hostel Najbardziej podoba mi się przedostatni. Wyjdzie nam po 80zł za spanie, więc myślę, że nie będzie źle ;p Wiesz- ciężko już teraz o ogórki z działki :P przynajmniej ja już nie mam ich za wiele- na weekendy mamy sałatki, ale normalnie jemu to co w słoiku ;p I dziś też do bułek brałam ogórki :P ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- I ten przepis smakowicie wygląda! Ja muszę zrobić sama spaghetti od początku do końca ;p chociaż czerwoną fasolkę bym pominęła zawsze ją odgarniam jak mam warzywa z parowaru
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Lady Kojarzę przedostatni wlasnie, ale tylko z nazwy, czyli ktos z moich znajomych musiał tam spać, że zapamiętałam
Też za fasolka nie przepadam, ale muszę ją jeść ze względu na białko, także przemycam ją wszędzie gdzie się da xD Zaleję wszystko sosem czosnkowym i będzie spokój
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ale dzisiaj dzień wróciłam z pracy, wzięłam się za gotowanie obiadu, zrobiłam pranie, położyłam się bo łeb mnie nap.ier.dalał i zasnęłam na 2 godzinny obudziłam się przerażona ja nie wiem co mi jest... w ogóle siły nie mam... i ciągle mi zimno Coctail, oto przepis na rogaliki krucho- drożdżowe: Składniki: 4 żółtka (białka zostawić na smarowanie rogalików) 1 kg mąki 10 dag (kostka) drożdży świeżych 0,5 litra śmietany 18% 3 łyżki cukru + cukier waniliowy 250g masła śmietankowego Drożdże rozpuścić w śmietanie. Z mąki, żółtek, cukru, masła i drożdży zarobić ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godz. (ja połowę robiłam na drugi dzień) Rozwałkować duże koło (dosyć cienko, ok. 5mm), przekroić na ósemki, nałożyć dżem/marmoladę/czekoladę/krem czekoladowy/owoce i zawijać rogaliki, posmarować roztrzepanym białkiem na wierzchu. (ułożyć na blasze zachowując odległość, bo sporo rosną). Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. na rumiano ok. 40 min. (no ale to trzeba patrzeć, bo piekarnik piekarnikowi nierówny). Cytat:
ja nie cierpię okien myć ) i to z wielkim bólem
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Oj laski- mi moja mama ciągle o oknach gada- miało być 2 razy do roku a teraz to już jakaś przesada. Chociaż trochę spalę :P Gorzej, że ja myję wszystkie okna dachowe, bo jest superniewygodne...
Kiedyś ułożyłam sobie na cały tydzień plan tego co będę jeść i wyrzucilam- akurat pod tą dietę... grrr ale mam czas usiądę, rozpisze i będę wiedzieć co kupić ;p
|
|
|
|
#2895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale sobie dogadzacie smaka mi narobiłaś! ![]() Cytat:
jest na co popatrzeć Cytat:
Ty się zawsze omarudzisz, że przytyłaś a potem okazuje się, że to woda panikaroooo Tyyyy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine Zrób to sobie z tego ciasta francuskiego, mega są
![]() wiesz co...niby marudzę ale dalej w obwodach mam więcej... waga zeszła, bo woda uciekła, ale w udach mam +2,5 cm, w pupie to samo, w talii +3 cm...więc coś jest na rzeczy:/
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę 5 razy na dzień sprawdzać pogodynkę i za każdym razem inne dane zachmurzone i w ogóle jakoś tak nijak musisz to jakoś przetrwać ![]() Cytat:
TŻ będzie zachwycony bo on uwielbia takie nowości ![]() może mięśnie?
|
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowy tluszcz... oj nie oszukujmy się, przytyłam i tyle. Wiem o tym, widzę. W spodnie się ledwo wciskam:/ dzisiaj w sklepie mierzyłam chyba z 5 par rozmiar 38 i na żaden się nie dopięłam. Spinam d.pę i ćwiczę i jem ladnie i tyle...co tu dużo gadać.
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Akurat w niedziele się rozpływał na scenie
W słoneczku hahaha był strasznie mokry i ciągle się wycierał hahahah W ogóle mam taką strasznie chudą koleżankę- patyk dosłownie- stara się zawsze przytyć (jak jej coś waga spadła trochę to nawet jej chłopak się na nią wydzierał )- no kurcze, bułki słodkie, obiady itd. Ja dawno bym już przybrała. I dziś z nią gadałam i ta na to, że w wakacje tyje to ona, że zawsze chudnie ! Po prostu boli jak nic. Dlaczego ja tak nie mogę?
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiem, że Ty lubisz takie zjawiska a mi mało serce nie wyskoczyło prze.s.raną noc miałam, bo ta burza ciągnęła się od północy do jakiejś 4 nad ranem ![]() no bez basenu to tradżedy ![]() No ale może teraz tańsze będą te klimatyzatory? Bo wiesz, po sezonie wszystko jest tańsze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Zooska mogą też być mięsnie ;p ja tam kiedyś mierzyłam cm, ale już mi się nie chce :P Jak schudne to sama zobaczę :P
W ogóle właśnie przebiegłam się przez podwórko w koszulce i majtkach Już jestem wykąpana a telefon do mamy i musiałam wyjsc na szybkiego
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja moze zle podczytuje ale gdzie jest ten ptrzepis zoosiowy na te ciastka z cebulka??? ma to duzo kcal???
przez ten okres taka napuchnieta jestem, strasznie... Wole nawet na wage nie wchodzic bo bym znowu dostała baty od heroine hahahha;p i bym się zdołowała. Jutro musi byc 100% dietetycznie zooska a u mnie niezbędne jest: -płatki owsiane górskie -mleko 0,5% -pomidor, ogórek, warzywa na patelnie, -jajka -jogurty naturalne i owocowe -twaróg chudy -jabłka i inne owoce niestety ale przeważnie na tych produktach bazuje. Żałuje żę żadko sobie urozmaicam. Jutro spróbuje porobić troche pierogów z twarogiem Te dietetyczne co ostatnio robiłam..W ramach ćwiczeń jutro mycie okien. Dzisiaj niestety nei zdąrzyłam, bo malowałam sobie mebelki z pokoju na biało ![]() Niskim kosztem mam odświeżony pokój. Chyba sobie jeszcze pomaluje biurko i szafe na ubrania![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
żeby jedzenie przeze mnie przelatywało niczym potoczek górski przez szlak hahhahahaZnalazłam kwatere na weekend w góry UWAGA!!! 20zł nocleg, 8 zł śniadanie i 12zł obiad
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Milenus
Robiłam to tak: -cebula -2 pieczarki -przecier pomidorowy -opak. ciasta francuskiego -przyprawy Nagrzewam piekarnik. Z ciasta wykrajam kółka. Smaruję każce przecierem pomidorowym. Przesmażam cebulę i pieczarki pokrojone z przyprawami. Nakładam łyżką na przecier i do piekarnika na 15minut.
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
macie jakies pomysły na śniadanie z jajek?? Oprócz jajecznicy... Owsianka mi troche bokiem juz wychodzi i myślałam o kombinacji jajka i pomidora...
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
tak wogóle to wszystkie mylicie mojego nicka ale OK nie wy pierwsze
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Przeze mnie niby przelatuje, ale to nic nie daje :P
Mielnus możesz zrobić jajka sadzone, albo jak masz już trochę stary chleb to można go umoczyć w jajku (już roztrzepanym czy jak to się zwie) i na patelni podsmażyć. I to może być z szynką/pomidorem... W tych górach strasznie tanio znalazłaś! w jakiej wiosce? Zooska jutro chyba poszukam w lodówce składników i coś takiego zrobię- jak pojadę na zakupy to będę miała przekąskę i nic mnie nie będzie kusić :P |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
Fajna sprawa z ciastem francuskim ![]() Mielnus Nie liczę kcal w potrawach, nie bawię się w to
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
na Głóbałówce. Ah bo ta babcia to ona tylko znajomym wynajmuje. A ja mam nr od kolezanki co tam jeździ zawsze
Jajka z chlebkiem to zbyt tuczące. Raczej może te sadzone z pomidorkiem. Jutro musze lekko jeść... ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- hahha zooska poprawiłaś się;p Mi to nie przeszkadza, może być Milenus
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 jajko duża garść szpinaku 1 ząbek czosnku sól, pieprz, masło, oliwa dodatki: avocado, pomidorki cherry, chrupiąca francuska bagietka Pokrojony czosnek zrumieniam na łyżce oliwy, obok na patelni smażę na maśle szpinak oraz jajko, doprawiam solą i pieprzem. Jajko sadzone na bekonie z zieloną fasolką : 1 jajko 1 plasterek bekonu garść zielonej fasolki sól, pieprz, masło, oliwa, dodatki: grzanki Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, doprawiam pieprzem, polewam oliwą, układam na zrumienionym na oliwie bekonie i usmażonym na maśle jajku sadzonym. Grzanki posmarować ulubionym serkiem. Omlet : 2 jajka mała szczypta soli 2 łyżki mąki pszennej kawałeczek masła Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać wymieszane żółtka, cały czas ubijając, po czasie dodawać przesianą mąkę. Od razu zacząć nagrzewać patelnię z tłuszczem. Wyłożyć ubitą masę, zmniejszyć ogień i smażyć omlet (bez przykrycia) przez około 3-4 minuty, aż omlet zacznie cichutko "skwierczeć". Przełożyć omlet na drugą stronę, smażyć z drugiej strony przez około 2 minuty. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A co znaczy Twój nick...?
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniałam sobie jak kiedyś zrobiłam ciasto francuskie z cukinią itd. Nawet to dobre było :P Miałam jako śniadanie do szkoły :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

A z dieta na weekendzie tak jak przypuszczalam do doopy. Nie wiem czy nie zucic tego w cholere na jakis czas, dac sobie troche luzu i zaczac np od nowego miesiaca wrzesien???

znaliśmy się tylko przez forum, a na żywo czuliśmy się jak byśmy znali się od dawna 

ale 45 stopni w cieniu to stanowczo za dużo !! 
To trzeba przyznać 

wróciłam z pracy, wzięłam się za gotowanie obiadu, zrobiłam pranie, położyłam się bo łeb mnie nap.ier.dalał
i zasnęłam na 2 godzinny
obudziłam się przerażona
W lipcu tamtego roku xD xD xD Jakoś mnie nie kusi ponowne wystawanie na taboretach :P
ale sobie dogadzacie 
mogę 5 razy na dzień sprawdzać pogodynkę i za każdym razem inne dane