|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Dokładnie, jak ktoś nie umie zadbać o siebie to nawet najwspanialsza aptekarka i najmądrzejszy lekarz z najładniej wypisanymi receptami jej nie uchroni przed zrobieniem czegoś głupiego. Nigdzie nie pisałam o zniesieniu zakazu prowadzenia po pijanemu, wymyślanie bzdurnych przykładów to nie jest argument. ciri: dzięki
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36032507]Inne ułomności, choroby i upośledzenie też mogą być wynikiem kazirodztwa. Genetyka i dziedziczenie to sprawy bardzo złożone. Trudno stwierdzić jaki będzie efekt jeśli się nie spróbuje. Konsekwencje mogą być zarówno pozytywne, jak i negatywne. W każdym razie z ewolucyjnego punktu widzenia kazirodztwo nie popłaca. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chów_wsobny[/QUOTE]
Ale generalnie to jest chyba tak, że nie przekażesz w genach czegoś czego nie masz, tak? Tylko, że u rodzeństwa jest większa szansa, że mają oboje jakiś gen i dlatego zwiększa się prawdopodobieństwo, że dziecko go odziedziczy. Wydaje mi się(?), że zapłodnieniem komórki i plemnika brata i siostry rządzą takie same prawa jak zapłodnieniem komórki dwóch niespokrewnionych osób.
|
#4893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą ludzie mają zabezpieczenia przed krzyżowaniem się z osobnikami podobnymi genetycznie. Kobiety uważają za atrakcyjnych seksualnie mężczyzn o jak najbardziej odmiennym układzie zgodności tkankowej
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
To ciekawe, z tym zainteresowaniem.
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nick na LCytat:
Niestety. Pewne przepisy są bzdurne, ale wolę,żeby były takie niż żadne. Wszystkim nie dogodzisz. A jak mi się coś bardzo nie spodoba to zmienie kraj na taki, w którym te normy nie obowiązują. |
||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już napisałam, ze w przypadku antybiotyków stanowiących realne zagrożenie (jak to dziewczyny opisywały) nie protestowałabym przeciwko pewnym obostrzeniom. Jednak większość leków będących na recepcie (np. takie na nadciśnienie) nie zagrażają "ogółowi społeczeństwa", a jednak nie można po prostu ich wykupić. Widzisz różnicę? Mam wrażenie, że piąty raz to samo piszę.
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego obowiązkiem jest wydac lek a nie analizować dlaczego, jak i po co. Z drugiej strony, mimo,że sama jestem za decyzją kobiety odnośnie ciąży to uważam,ze lekarz ma prawo tego zabiegu odmówić, chyba,ze zagrożone jest życie matki. |
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
jakiego zabiegu? przecież nie piszemy o aborcji, która jest prawnie zakazana, wiec nikt o to tutaj się nie pluje ;-)
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Atakowanie osób których praktycznie się nie zna, praktycznie o nic- przez internet. (Wyjasniam- zalozylam grupe na facebooku, mielismy zorganizowac spotkanie integracyjne, zaangazowalam się i ogariałam to... a chlopak ktory tam byl zjechal mnie, ze spamuje, i moje wypowiedzi są bezsensowne i wogole wkur...go powiadomienia.. a jak powiedzialam ze moze zablokowac je.. to mowi ze odwracam kota ogonem, i polowa postow jest moja na tym forum...i jakies bezsensowne najazdy na mnie- na nikogo innego nie (wstawiali obrazki, piosenki)- tylko na mnie)
|
|
|
|
#4900 |
|
Konto usunięte
|
Spoko ja się zaangażowałam w wymiany przez internet. Wystawiłam torebkę, laska strasznie natarczywa chciała za paczkę fajek wymienić. Zgodziłam się a ona chciała żebym przyjechała do niej z tym i oburzyła się jak stwierdziłam że mi się to w ogóle nie opłaca.
|
|
|
|
#4901 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36033136]
Swoją drogą ludzie mają zabezpieczenia przed krzyżowaniem się z osobnikami podobnymi genetycznie. Kobiety uważają za atrakcyjnych seksualnie mężczyzn o jak najbardziej odmiennym układzie zgodności tkankowej [/QUOTE]podobno jest tak w przypadku, gdy rodzeństwo żyje ze sobą od dziecka. Taka bariera biologiczna. Słyszałam, że kiedy rodzeństwo (a nawet rodzice), którzy z jakiegoś względu zostali rozdzieleni ze sobą od samego początku, a później się spotkają, może nastąpić wtedy silny pociąg seksualny. |
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wydaje mi się,ze na tym ucierpiałyby głównie istoty niewinne (starsze osoby, dzieci) Ludzie z kasą (niekoniecznie Ci ynteligentni czy wartościowi) daliby se radę |
||
|
|
|
#4903 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam średnią 4,95 na UG i na rektorskie się nie załapałam
|
|
|
|
#4906 |
|
|
Ale dlatego, że nie załapałaś się do 10% najlepszych, tak?
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Miałam jedną 4+ z jednego egzaminu. Naukowe dostałam
Nie wiem jak jest teraz
|
|
|
|
#4908 |
|
|
No tak, bo Ty piszesz o stypendium rektora jeszcze z czasów, kiedy było naukowe.
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tylko rektora dla najlepszych, chyba 10% z całego roku.
|
|
#4910 |
|
Konto usunięte
|
10% dla danego kierunku
|
|
|
|
#4911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masakra
|
||
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
aha
u mnie na uczelni zresztą większość martwi się o to, żeby w ogóle zaliczyć sesję, a co dopiero trzaskać z każdego przedmiotu 5.0 i załapać się na stypendium
|
#4913 |
|
|
Rozumiem, że na Twojej uczelni też tak jest i się nie załapałaś? Jakieś 10% osób jednak to stypendium dostało, więc to nie legenda.
|
|
#4914 |
|
Konto usunięte
|
tak emenemsiku podobno ktoś dostaje
|
|
|
|
#4915 |
|
|
Można też nie narzekać na to jaki system jest zły i jak ludzie oszukują i być po prostu dumnym ze swojej zaradności.
|
|
#4916 |
|
Konto usunięte
|
Można być ale dla mnie system przyznawania stypendiów jest śmieszny, bo to nie jest 10% z automatu tylko DO 10% studentów danego kierunku
plus jakieś warunki w stylu osiągnięcia sportowe takie srakie. A z bycia dumnym chlebem się nie najem niestety, ani nie wyśpię porządnie.
|
|
|
|
#4917 |
|
|
Naprawdę? Ale jakie są te dodatkowe wymogi? Z tego co wiem uzyskuje się po prostu dodatkowe punkty, a "do 10%" bierze się z tego, że na przykład na 100 osób 9 ma średnią powiedzmy powyżej 4,8, a 4,7 ma 5 osób i dlatego stypendium dostaje tylko 9%.
|
|
#4918 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie osiągnięcia jakieś, na przykład sportowe wykazanie się na rzecz uczelni, wszelkie wygrywane konkursy i tak dalej, osiągnięcia naukowe; publikacje, artykuły... artystyczne, nie więcej niż 10% studentów danego kierunku studiów, a stypendia rektorskie stanowią nie więcej niż 40% środków przeznaczonych łącznie na stypendia.
Hmmm |
|
|
|
#4919 |
|
|
No tak, bo cała idea stypendium rektora polega na tym, żeby dostawały je osoby wyróżniające się czymś poza dobrą średnią.
(choć zdarza się, że sama średnia wystarcza)
|
|
#4920 |
|
Konto usunięte
|
A co do tego nawiasu to nie wiedziałam. Zasiałaś mi ziarnko niepewności bo tak jak mówię, u mnie to urban legend :P
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- aaa to wiem dlaczego. bo czytam właśnie regulamin - najpierw rozpatrują podania osób które mają osiągnięcia a niewykorzystana pula idzie na wysoką średnią. biorąc pod uwagę ze u mnie na roku osób jest tyle co w piątej klasie wiejskiej szkoły podstawowej, 10% wynosi malutko a aktywnych osób jest sporo. więc chyba trzeba się nagimnastykować, nie mówiąc o starszych latach chyba lepiej mają osoby które właśnie mają ogromne popularne kierunki. jeśli 10% studentów danego kierunku to liczba dwucyfrowe (a daj bóg trzycyfrowa) chyba jest trochę łatwiej niż gdy to jedna cyfra :P
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-08-22 o 00:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Nick na L

to nic że ja muszę pracować i studiować normalnie, skoro innym się nie opłaca - tu zasiłek tam zasiłek 500 zł stypendium i siedzi bo jak pójdzie do pracy to mu okroją. a socjalne i tak nie trafia do potrzebujących tylko do tych kogo rodzice pracują na czarno. najbardziej sie to odbija na tych którzy są za bogaci na stypendium za biedni by umrzeć. także uwielbiam ten system po prostu uwielbiam