|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
też tak myślałam, ale nie ma sensu, może coś innego jest przyczyną. |
|
|
|
|
#68072 | |
|
Przyczajenie
|
*Basia* koniecznie podziel sie efektami. Teraz moje włosy całkiem wyglądają jak przeproteinowane (a zdazyło mi się to juz parę razy!)wiec faktycznie może to wina tego że są wysokoporowate. A wyglądają tak a nie inaczej bo są ogromnie suche. Niestety moim największym probleme jest właśnie znaleźć coś co im dogodzi bo na sporą część olei reagują meeega puchem
Cytat:
|
|
|
|
|
#68073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ta długość
|
|
#68074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam o belissie, jutro ją kupię, bo żadne inne suplementy jakoś mnie nie przekonały opiniami Na pewno porzucę na razie olejowanie, tylko co dalej myć jednak włosy odżywką (hegron), mam ładne włosy po nim, w ogóle od kiedy zaczęłam tak o nie dbać stały się o wiele ładniejsze, ale kurcze zaczęły wypadać... nie mam żadnego pomysłu jak je ratować |
|
|
|
|
#68075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
#68076 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jestem nowa i nie do końca wiem gdzie zamieścić pytanie... Mam kręcone włosy i strasznie się rozdwajają się końcówki.... Słyszałam od różnych osób, że z kręconymi trzeba postępować inaczej niż z prostymi. Wiecie może coś na ten temat..? Będę wdzięczna za odzew
|
|
|
|
#68077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej tę z Malwy? mi dokładnie tak samo jak i tobie zaczęły wypadać tak nagle, bez konkretnego powodu (przynajmniej tak mi się wydaje) Myślę jeszcze o humavicie z pokrzywą i skrzypem... Ale dziękuję za motywację, bo już czułam się przez chwilę taka bezradna i chciałam porzucić to CG i wrócić do starych metod.. |
|
|
|
|
#68078 |
|
Kazar Lady
|
są dwie metody laminowania Ajrisz Marty i Anwen ( z faszionelki czy jakoś tak) jak robiłam od Anwen szału nie było, ale zrobię jeszcze raz, może włąśnie z przepisu Marty
|
|
|
|
#68079 | |||
|
Zadomowienie
|
Ładnie jest
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. W razie pytań - pytaj
|
|
#68080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68081 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Loki są takie![]() Cytat:
Czy czeszesz włosy i kiedy? Odstawiaj pojedynczo, nie od razu. Sama jestem ciekawa efektu. Teraz są mokre pod ręcznikiem, ale po spłukaniu laminatu (czy jak to się nazywa) różnicy nie widziałam. Zaraz suszę i stylizuję, zobaczę co się podzieje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na początek polecam poczytać podwieszone wątki. Zniszczone końcówki pozostaje obciąć. Potem je zabezpieczać (zależnie czy zdecydujesz się być cg - wtedy jakimś olejkiem, czy niekoniecznie cg - wtedy jakimś silikonowym serum) Cytat:
Dobra, suszę włosy, potem napiszę co i jak wyszło. Mam otwarte drzwi balkonowe, zapach iście szambowy . Balkonu nie zamknę, za gorąco, mimo wiatraka (ktory szumi i denerwuje)
|
||||||
|
|
|
#68082 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#68083 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68084 |
|
Przyczajenie
|
Ja nalewalam troche na dłoń, rozporwadzałam na obie dłonie tak by były wilgotne i przykładałam do skalpu, potem masowałam opuszkami palców. Dawno odstawiłaś Jantara? może to być też jakaś mała reakcja uczuleniowa jeśli widzisz związek między początkiem stosowania a wypadaniem włosów. Pamietaj też ze wcierki i suplementy działają ale raczej długofalowo, nie można spodziewać się cudów po dwóch dniach. Osobiście widziałam poprawę po ok. miesiącu stosowania wody brzozowej
|
|
|
|
#68085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- już mam plan. Kupię jutro wodę brzozową z malwy i belissę, odstawię oleje, będę myła tylko hegronem na razie i zobaczymy, może będzie lepiej. Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo już byłam gotowa się poddać |
|
|
|
|
#68086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam też drugą opcję przelewam np. Jantar do pojemnika z psikadełkiem. Przesuwam warstwami włosy i psikam w miejscu gdzie jest skóra. Jak już zrobie tak całą głowę. To biorę takie "urządzenie"( można kupić w Pepco za 7zł lub w sklepach za 5zł) do masowania skalpu i masuję. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Koniecznie sprawdź skład tej wody brzozowej czy nie ma alkoholu bo może podrażniać. Nie wiem jaki skład ma ta z malwy...
|
|
#68087 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ach, bo pokazałam je tylko raz, czy dwa i to nic specjalnego nie było ![]() Dziękuję! Cytat:
Cytat:
a szkoda, bo liczyłam na mega efekty, jak u Was spróbuję jeszcze raz, z inną odżywką, może AiK się nada? Bo Balsam z Apteczki Babuni jakoś mi nie podszedł i po cichu to jego winię za sztywność i niepowodzenie laminowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
padłam! Pokazywanie takich włosów powinno być poprzedzane ostrzeżeniem, bo można zzielenieć z zazdrości! Cytat:
|
|
#68088 | |||
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny
Cytat:
szkoda, że nie widziałam tych pieknych włosów na żywo Cytat:
![]() Cytat:
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-08-21 o 22:28 |
|||
|
|
|
#68089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepiękne!Kurcze jakie to dołujące, że ile by się nie starać to falowana blondynka w życiu takiego efektu nie osiągnie No, ale cóż, może lepiej jak każdy wygląda jednak inaczej![]() mosia07Też mi do niedawna włosy strasznie wypadały, dosłownie kłębkami. Przestały gdy zaczęłam brać zestaw witamin i minerałów w tabletkach. Nie ma to nic wspólnego ze skrzypem, pokrzywą itp., tylko ogólnym niedoborem wszystkiego w organizmie. Nie dość, że przestały wypadać jak ręką odjął, to jeszcze bardzo mi się cera poprawiła. Myślałaś o czymś takim? Do Krakowianek: znalazłam kolejny boski sklep - Limanowskiego 1 Są produkty Bingo, oleje wszelakie, Amla, Vatika, glinki w super cenach, hydrolaty - ogólny raj Właśnie siedzę w oleju ze słodkich migdałów na głowie
|
|
|
#68090 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale na razie daję sobie spokój
|
||||
|
|
|
#68092 |
|
Wtajemniczenie
|
topsecri
Kurcze odżywka Isana ta z bambusem nie pasuje jakoś moim włosom. Dzisiaj wzięłam ją do ręki po jakimś czasie bo myślałam, ze może coś wtedy nie tak robiłam. No ale znów efekt ten sam szorstkie włosy, takie troche jakby sztywne chciały być. Czym ją wspomóc by ją chociaż z niej denko zrobić? Panthenol?
|
#68093 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Pamiętaj, że na efekty należy trochę poczekać. Suplementuj się i wcieraj. Miejmy nadzieję, że to pomoże Cytat:
No to włosy wysuszone, lekko wilgotne. Mam zdjęcie, ale pokażę jutro jeśli TŻ zrobi kolejne po nocy. A dlaczego? Myję zawsze wieczorem, potem suszę (nie do końca) i idę spać. Włosy wieczorne nawet jeśli są ładne nie są do pokazania, bo nigdzie tak nie wychodzę. Postanowiłam pokazywać się z włosami po nocy lub po całym dniu, takimi w jakich widzą mnie inni . Opiszę w codzienniku co robiłam, ale już wiem, że efekt nie jest taki jak np. tutaj, choć całkiem sympatyczny ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Chyba z babassu
|
||
|
|
|
#68094 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przepraszaj, nie ma za co, dobrze, ze zwrocilas mi uwage na ten szelak. Cytat:
![]() Cytat:
Zwlaszcza jesli jestes wysokoporowata to powinnas byc zadowolona Cytat:
![]() Kurcze czasami marzy mi sie ten jasny blond a czasami zaluje ze juz nie mam takich ciemnych jak kiedys (kolorem podobnych do Twoich obecnych) Jednak blask na ciemnych wlosach to jest cos pieknego ![]() Cytat:
Cytat:
Smoothly 10cm? 20 cm??? Biada Ci! ![]() Milena umarlam z wrazenia
|
|
|
#68095 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah, ok, już nic nie mowie, nie ścinam , nie, nie, nie
|
|
|
|
#68096 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny!
To mój pierwszy wpis tutaj. Postanowiłam przedstawić Wam moje uparte włosy, nieskore do współpracy. Nigdy nie były zupełnie proste, ale nie podejrzewałam, że mogą być kręcone! O włosy zaczęłam dbać pod koniec marca 2012 - wprowadziłam oleje, maski, zrezygnowałam z sls i silikonów, bo włosy były w opłakanym stanie - długi, zniszczony puch Wkręciłam się totalnie i moje rodzina ma czasami dość mojej obsesji na punkcie włosów ![]() zdjęcia: 1 - marcowe początki, po podcięciu, namiętne rozczesywanie na sucho TT 2 - zdjęcie z czerwca, początki CG (ogromne zdziwienie jak można nie czesać włosów!? ) 3-6 - najbardziej aktualny stan, sprzed około tygodnia, zdecydowanie dobry dzień dla moich włosów - pierwsze mycie po laminowaniu żelatyną z naturalnym schnięciem przez noc Niestety, ostatnio nie mogę poradzić sobie z moimi lokami, puszą się, są przyklapnięte, słabo się kręcą, zbijają w cienkie sznureczki Schodzę z cieniowania, bo denerwują mnie smętnie wystające spod spodu końce Nie mam już siły i od paru dni rozważam prostowanie encanto, z jednej strony chciałabym piękną gładką, prostą taflę włosów, z drugiej szkoda mi kręciołków, bo odpowiednio zadbane potrafią wyglądać powalająco.
|
|
|
|
#68097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Masz piękne włosy, ta długość... marzenienie prostuj włosów, takie ładne kręciołki, szkoda by było... może to jakiś kryzys? ![]() a właśnie zrobiłam maskę z żółtka, jestem na maksa zadowolona, włoski mięciutkie, sypkie, marzenie... foty będą w codzienniku
zapuszczam do wcięcia w talii Keep Calm and Draw Edytowane przez madziaart Czas edycji: 2012-08-22 o 00:16 |
|
|
|
|
#68098 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie włosy to chyba moje przeznaczenie to tak jak z paznokciami - w krótkich nie potrafię funkcjonować, a skręt to bonusik dość przyjemny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze co do laminowania to mogę przypuszczać, że bingacz z kolagenem zostawiony po myciu na ponad godzinę zadziałał co nieco.. zapytałam obiektywnie koleżanki czy moje włosy wyglądają dzisiaj inaczej niż zwykle i stwierdziła, że tak samo z tym, że niektóre pasma z tyłu były bardziej zawinięte w spiralki cała moja przygoda z CG zaczęła się od tego, że powiedziałam koledze, że chce sobie zrobić prostowanie encanto, a on powiedział, że nie mogę i w ogóle, że nie i tyle.. to zaczęłam szperać po necie i tu trafiłam.. tak więc ten kolega był na bieżąco w mojej pielęgnacji tylko tak bez przesady. i ostatnio paliliśmy ze znajomymi ognisko i ja dmuchałam, żeby się lepiej paliło, a on wtedy powiedział " Sylwia, uważaj, bo Ci się włosy spalą, a szkoda by było, bo przecież włożyłaś w nie tyle kasy" to zdanie mnie rozłożyło po prostu
|
|
#68099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#68100 |
|
Raczkowanie
|
a czy tym szamponem mogę myć skalp a resztę hegronem czy działa on zbyt przesuszająco?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

może skończyć olejowanie i mycie odżywką i kupić zwykły jakiś szampon z sylikonami i tym myć i zwyczajnie po tym odżywkę nakładać i tyle? nie wiem co robić

jedno ciut ciemniejsze mam nadzieję, że coś tam dowidzicie
to jeszcze nie to co zwykle ale i tak mi się podoba

daj znać jak efekty 

a szkoda, bo liczyłam na mega efekty, jak u Was
spróbuję jeszcze raz, z inną odżywką, może AiK się nada? Bo Balsam z Apteczki Babuni jakoś mi nie podszedł i po cichu to jego winię za sztywność i niepowodzenie laminowania 
No, ale cóż, może lepiej jak każdy wygląda jednak inaczej

umarlam z wrazenia