Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2270 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 20:51   #68071
smoothly
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
włosy mi dalej lecą, nie wiem co robić może skończyć olejowanie i mycie odżywką i kupić zwykły jakiś szampon z sylikonami i tym myć i zwyczajnie po tym odżywkę nakładać i tyle? nie wiem co robić
a jak dieta? może suplementy?
też tak myślałam, ale nie ma sensu, może coś innego jest przyczyną.

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:56   #68072
mantysa
Przyczajenie

*Basia* koniecznie podziel sie efektami. Teraz moje włosy całkiem wyglądają jak przeproteinowane (a zdazyło mi się to juz parę razy!)wiec faktycznie może to wina tego że są wysokoporowate. A wyglądają tak a nie inaczej bo są ogromnie suche. Niestety moim największym probleme jest właśnie znaleźć coś co im dogodzi bo na sporą część olei reagują meeega puchem

Cytat:
włosy mi dalej lecą, nie wiem co robić może skończyć olejowanie i mycie odżywką i kupić zwykły jakiś szampon z sylikonami i tym myć i zwyczajnie po tym odżywkę nakładać i tyle? nie wiem co robić
Miałam tak dwa razy w życiu. Pierwszy raz po farbowaniu henną (było to pierwsze i ostatnie farbowanie tym specyfikiem) Nic mnie nie swędziało podczas nakładania ani później, kolor wyszedł ale potem przez dłuugi czas męczyłam się z ogromnym wypadaniem. Drug raz nagle, bez przyczyny. W obu pomogła mi woda brzozowa wcierana dwa razy dziennie w skalp i mycie skalpu babydream a reszty włosów odżywka. Jeśli koniecznie chcesz myś SLS to może też jedynie skalp? Szkoda wysuszać włosy skoro wina leży po stronie skalpu.
mantysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:57   #68073
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Dziekuję
zrobiłam 2 zdjęcia jedno ciut ciemniejsze mam nadzieję, że coś tam dowidzicie to jeszcze nie to co zwykle ale i tak mi się podoba
o matko z córką
i ta długość

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:04   #68074
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
a jak dieta? może suplementy?
też tak myślałam, ale nie ma sensu, może coś innego jest przyczyną.
dieta ogólnie w porządku, nie wydaje mi się żeby to miało jakiś wpływ ponieważ od pewnego czasu jem podobne produkty i wszystko było okej, dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęły mi tak lecieć a diety nie zmieniałam..
Myślałam o belissie, jutro ją kupię, bo żadne inne suplementy jakoś mnie nie przekonały opiniami
Na pewno porzucę na razie olejowanie, tylko co dalej myć jednak włosy odżywką (hegron), mam ładne włosy po nim, w ogóle od kiedy zaczęłam tak o nie dbać stały się o wiele ładniejsze, ale kurcze zaczęły wypadać... nie mam żadnego pomysłu jak je ratować

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:14   #68075
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile daje oleju na włosy? może je obciążasz?

Cytat:
dieta ogólnie w porządku, nie wydaje mi się żeby to miało jakiś wpływ ponieważ od pewnego czasu jem podobne produkty i wszystko było okej, dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęły mi tak lecieć a diety nie zmieniałam..
Myślałam o belissie, jutro ją kupię, bo żadne inne suplementy jakoś mnie nie przekonały opiniami
Na pewno porzucę na razie olejowanie, tylko co dalej myć jednak włosy odżywką (hegron), mam ładne włosy po nim, w ogóle od kiedy zaczęłam tak o nie dbać stały się o wiele ładniejsze, ale kurcze zaczęły wypadać... nie mam żadnego pomysłu jak je ratować
Jeśli widzisz efekty to nie rezygnuj. Przeanalizuj od kiedy zaczęły Ci dokładnie wypadać. Jakie wtedy włączyłaś kosmetyki do pielęgnacji. Stosujesz jakieś wcierki na skalp? Może one by mu pomogły.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Dziekuję
zrobiłam 2 zdjęcia jedno ciut ciemniejsze mam nadzieję, że coś tam dowidzicie to jeszcze nie to co zwykle ale i tak mi się podoba
Wow

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:19   #68076
castorita
Przyczajenie

Hej, jestem nowa i nie do końca wiem gdzie zamieścić pytanie... Mam kręcone włosy i strasznie się rozdwajają się końcówki.... Słyszałam od różnych osób, że z kręconymi trzeba postępować inaczej niż z prostymi. Wiecie może coś na ten temat..? Będę wdzięczna za odzew
castorita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:21   #68077
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mantysa Pokaż wiadomość
Miałam tak dwa razy w życiu. Pierwszy raz po farbowaniu henną (było to pierwsze i ostatnie farbowanie tym specyfikiem) Nic mnie nie swędziało podczas nakładania ani później, kolor wyszedł ale potem przez dłuugi czas męczyłam się z ogromnym wypadaniem. Drug raz nagle, bez przyczyny. W obu pomogła mi woda brzozowa wcierana dwa razy dziennie w skalp i mycie skalpu babydream a reszty włosów odżywka. Jeśli koniecznie chcesz myś SLS to może też jedynie skalp? Szkoda wysuszać włosy skoro wina leży po stronie skalpu.
masz rację, to dobry pomysł, już kiedyś wcierałam wodę brzozową, nie zaszkodzi a może pomoże najlepiej tę z Malwy? mi dokładnie tak samo jak i tobie zaczęły wypadać tak nagle, bez konkretnego powodu (przynajmniej tak mi się wydaje)
Myślę jeszcze o humavicie z pokrzywą i skrzypem... Ale dziękuję za motywację, bo już czułam się przez chwilę taka bezradna i chciałam porzucić to CG i wrócić do starych metod..

Stary 2012-08-21, 21:22   #68078
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
zgadza się daj znać jak efekty
są dwie metody laminowania Ajrisz Marty i Anwen ( z faszionelki czy jakoś tak) jak robiłam od Anwen szału nie było, ale zrobię jeszcze raz, może włąśnie z przepisu Marty

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:36   #68079
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
witam kręcone!
Ładnie jest

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Proszę kochane wstawiam fotki z lipca i sierpnia. Jestem w szoku, jak zmieniła się kondycja włosów!
Jakie ładne faluski

Cytat:
Dziekuję
Padłam! Przepiękne!

Cytat:
Napisane przez castorita Pokaż wiadomość
Hej, jestem nowa i nie do końca wiem gdzie zamieścić pytanie... Mam kręcone włosy i strasznie się rozdwajają się końcówki.... Słyszałam od różnych osób, że z kręconymi trzeba postępować inaczej niż z prostymi. Wiecie może coś na ten temat..? Będę wdzięczna za odzew
Spójrz na pierwszy post tego wątku, zapoznaj się z pigułką i faq oraz innymi podpiętymi. Jest trochę czytania i można przeżyć mały szok, ale wszystko jest do przyswojenia . W razie pytań - pytaj
Stary 2012-08-21, 21:36   #68080
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość

Jeśli widzisz efekty to nie rezygnuj. Przeanalizuj od kiedy zaczęły Ci dokładnie wypadać. Jakie wtedy włączyłaś kosmetyki do pielęgnacji. Stosujesz jakieś wcierki na skalp? Może one by mu pomogły.
Tylko jak stosować wcierki żeby nie uszkodzić cebulek? Trochę głupie pytanie ale przez długi okres czasu stosowałam jantara i po prostu nalewałam trochę na głowę i wcierałam, może to osłabiło mi cebulki i przez to zaczęły wypadać? Jak to zrobić poprawnie, może tylko nalewać na głowę i czekać aż wyschnie?

Stary 2012-08-21, 21:41   #68081
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Boże, takie piękne loki i gdzie ja tutaj ze swoimi falami się w ogóle pokazuję?
E tam. Loki są takie, a fale takie. Nie widzę różnicy

Cytat:
Spróbuj ograniczyć olejowanie. A podczas mycia odżywką leci więcej? Czy wypadają bardziej między myciami?
Czy czeszesz włosy i kiedy?
Odstawiaj pojedynczo, nie od razu.

Cytat:
*Basia* koniecznie podziel sie efektami.
Sama jestem ciekawa efektu. Teraz są mokre pod ręcznikiem, ale po spłukaniu laminatu (czy jak to się nazywa) różnicy nie widziałam. Zaraz suszę i stylizuję, zobaczę co się podzieje.

Cytat:
Teraz moje włosy całkiem wyglądają jak przeproteinowane (a zdazyło mi się to juz parę razy!)wiec faktycznie może to wina tego że są wysokoporowate. A wyglądają tak a nie inaczej bo są ogromnie suche. Niestety moim największym probleme jest właśnie znaleźć coś co im dogodzi bo na sporą część olei reagują meeega puchem
Dociążaj je emolientowymi odżywkami (np. garnier awokado).

Cytat:
Odżywkę zostaw, oleje odstaw, zobaczysz co się będzie działo dalej.

Cytat:
Napisane przez castorita Pokaż wiadomość
Witaj
Na początek polecam poczytać podwieszone wątki. Zniszczone końcówki pozostaje obciąć. Potem je zabezpieczać (zależnie czy zdecydujesz się być cg - wtedy jakimś olejkiem, czy niekoniecznie cg - wtedy jakimś silikonowym serum)

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
są dwie metody laminowania Ajrisz Marty i Anwen ( z faszionelki czy jakoś tak) jak robiłam od Anwen szału nie było, ale zrobię jeszcze raz, może włąśnie z przepisu Marty
Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie.

Dobra, suszę włosy, potem napiszę co i jak wyszło.

Mam otwarte drzwi balkonowe, zapach iście szambowy . Balkonu nie zamknę, za gorąco, mimo wiatraka (ktory szumi i denerwuje)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:44   #68082
castorita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Spójrz na pierwszy post tego wątku, zapoznaj się z pigułką i faq oraz innymi podpiętymi. Jest trochę czytania i można przeżyć mały szok, ale wszystko jest do przyswojenia . W razie pytań - pytaj
Dzięki
castorita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:44   #68083
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Tylko jak stosować wcierki żeby nie uszkodzić cebulek? Trochę głupie pytanie ale przez długi okres czasu stosowałam jantara i po prostu nalewałam trochę na głowę i wcierałam, może to osłabiło mi cebulki i przez to zaczęły wypadać? Jak to zrobić poprawnie, może tylko nalewać na głowę i czekać aż wyschnie?
Dermatolog poleciła koleżance żeby robić to bardzo delikatnie, na zasadzie wklepywania, delikatnego masowania. Samo nalanie wcierki chyba nic nie da, bo właśnie masowanie pobudza cebulki.

Stary 2012-08-21, 21:45   #68084
mantysa
Przyczajenie

Ja nalewalam troche na dłoń, rozporwadzałam na obie dłonie tak by były wilgotne i przykładałam do skalpu, potem masowałam opuszkami palców. Dawno odstawiłaś Jantara? może to być też jakaś mała reakcja uczuleniowa jeśli widzisz związek między początkiem stosowania a wypadaniem włosów. Pamietaj też ze wcierki i suplementy działają ale raczej długofalowo, nie można spodziewać się cudów po dwóch dniach. Osobiście widziałam poprawę po ok. miesiącu stosowania wody brzozowej
mantysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:53   #68085
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Spróbuj ograniczyć olejowanie. A podczas mycia odżywką leci więcej? Czy wypadają bardziej między myciami?
Czy czeszesz włosy i kiedy?
Odstawiaj pojedynczo, nie od razu.
najwięcej leci i podczas mycia, gdy już umyję włosy i gdy nałożę odżywkę i rozczesuję je wtedy grzebieniem, wtedy wylatują najbardziej. A później to w ciągu całego dnia pojedynczo, ale zdecydowanie najwięcej podczas mycia, z tym że gdy myłam mleczkiem dla mam leciało ich więcej, a gdy myję hegronem jest ich trochę mniej

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

już mam plan. Kupię jutro wodę brzozową z malwy i belissę, odstawię oleje, będę myła tylko hegronem na razie i zobaczymy, może będzie lepiej. Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo już byłam gotowa się poddać

Stary 2012-08-21, 22:02   #68086
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nalewam na opuszki palców i delikatnie masuje skalp.
Mam też drugą opcję przelewam np. Jantar do pojemnika z psikadełkiem. Przesuwam warstwami włosy i psikam w miejscu gdzie jest skóra. Jak już zrobie tak całą głowę. To biorę takie "urządzenie"( można kupić w Pepco za 7zł lub w sklepach za 5zł) do masowania skalpu i masuję.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
n
już mam plan. Kupię jutro wodę brzozową z malwy i belissę, odstawię oleje, będę myła tylko hegronem na razie i zobaczymy, może będzie lepiej. Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo już byłam gotowa się poddać
Koniecznie sprawdź skład tej wody brzozowej czy nie ma alkoholu bo może podrażniać. Nie wiem jaki skład ma ta z malwy...

INSTAGRAM
Stary 2012-08-21, 22:13   #68087
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Faktycznie dużo lepiej, masz piękne fale! jak widze takie zdjęcia to od razu bardziej chce mi się dbać o te moje włosy
Dziękuję, też zauważam zmianę na lepsze. Jednak pielęgnacja się opłaca

Cytat:
Jak to się stało, że nie pamiętam Twoich włosów? Cudowne
Ach, bo pokazałam je tylko raz, czy dwa i to nic specjalnego nie było

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziękuję!

Cytat:
piękna zmiana! dziewczyny, ściąć, nie ściąć?
doradźcie ! bo albo zrobię to dzisiaj i zetnę z 10-20 cm albo nie zrobię tego wcale...
Dziękuję Nawet nie wiecie ile takie komplementy dają energii do dalszej pielęgnacji. Hmm, ja moje podcięłam i faktycznie lepiej się układają. Ale żeby aż 20 cm? Chyba trochę za wiele, na tyle bym się nie pisała...

Cytat:
Piękne włosy dziuwlenka! Ja także zdecydowałam się dzisiaj na laminowanie i niestety moje efekty nie są tak oszałamiające Pierwsze zdjęcie włosy przed, drugie włosy po. No nie wiem, włosy niby miękkie, bardziej błyszczące, ale ten puch mnie zniechęca do powtórzenia zabiegu.
PS. Cały czas się zastanawiam jaki mam typ włosów? Wiem, że zdjęcia nie są oszałamiającej jakości, ale jak czegoś się dopatrzycie to będę wdzięczna za informacje
Ja też jestem po pierwszej próbie laminowania i szału nie było a szkoda, bo liczyłam na mega efekty, jak u Was spróbuję jeszcze raz, z inną odżywką, może AiK się nada? Bo Balsam z Apteczki Babuni jakoś mi nie podszedł i po cichu to jego winię za sztywność i niepowodzenie laminowania

Cytat:
cudne!
dziewczyny chwalę się,że moje włosy wracają do normy w końcu po 2 miesiącach
Jutro z ranka jadę na 4 dni do Torunia to oblecę wszystkie ross za alterką mam nadzieję, że coś tam jeszcze stoi na półce i czeka na mnie
Dziękuję za miłe słowa i nadmieniam, że ja też bywam w Toruniu, bo tam studiuję! Nawet mieszkałam tam przez 3 lata, ale od tego roku akademickiego wróciłam do Inowrocławia, czyli też niedaleko

Cytat:
Dziekuję
padłam! Pokazywanie takich włosów powinno być poprzedzane ostrzeżeniem, bo można zzielenieć z zazdrości!

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość

Piękne

Cytat:
rozumiem tak słyszałam od koleżanek właśnie, że ten na mostowej jest fajny i warto się tam wybrać
To ja 3 lata po Toruniu się plączę i nigdy nie zawitałam na Mostową? przy najbliższej okazji się tam pojawiam! Dzięki za informację
Stary 2012-08-21, 22:27   #68088
milena798
Rozeznanie

dziękuję dziewczyny

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa i nadmieniam, że ja też bywam w Toruniu, bo tam studiuję! Nawet mieszkałam tam przez 3 lata, ale od tego roku akademickiego wróciłam do Inowrocławia, czyli też niedaleko
no proszę szkoda, że nie widziałam tych pieknych włosów na żywo

Cytat:
padłam! Pokazywanie takich włosów powinno być poprzedzane ostrzeżeniem, bo można zzielenieć z zazdrości!

Cytat:
To ja 3 lata po Toruniu się plączę i nigdy nie zawitałam na Mostową? przy najbliższej okazji się tam pojawiam! Dzięki za informację
ja słyszałam od jakiegoś czasu o tym sklepie ale do tej pory się tam nie wybrałam dobrze, że sophistgirl przypomniała mi o tym dziś akurat będę w toruniu kilka dni więc muszę tam wejść
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-08-21 o 22:28
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:31   #68089
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję
o nie! Przepiękne!

Kurcze jakie to dołujące, że ile by się nie starać to falowana blondynka w życiu takiego efektu nie osiągnie No, ale cóż, może lepiej jak każdy wygląda jednak inaczej

mosia07Też mi do niedawna włosy strasznie wypadały, dosłownie kłębkami. Przestały gdy zaczęłam brać zestaw witamin i minerałów w tabletkach. Nie ma to nic wspólnego ze skrzypem, pokrzywą itp., tylko ogólnym niedoborem wszystkiego w organizmie. Nie dość, że przestały wypadać jak ręką odjął, to jeszcze bardzo mi się cera poprawiła. Myślałaś o czymś takim?

Do Krakowianek: znalazłam kolejny boski sklep - Limanowskiego 1 Są produkty Bingo, oleje wszelakie, Amla, Vatika, glinki w super cenach, hydrolaty - ogólny raj Właśnie siedzę w oleju ze słodkich migdałów na głowie
Stary 2012-08-21, 22:35   #68090
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Do Krakowianek: znalazłam kolejny boski sklep - Limanowskiego 1 Są produkty Bingo, oleje wszelakie, Amla, Vatika, glinki w super cenach, hydrolaty - ogólny raj Właśnie siedzę w oleju ze słodkich migdałów na głowie
Wpisz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:45   #68091
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
odstawiaj pojedynczo, zmieniaj delikatnie, po jednej rzeczy.

Cytat:
masz rację, to dobry pomysł, już kiedyś wcierałam wodę brzozową, nie zaszkodzi a może pomoże najlepiej tę z Malwy? mi dokładnie tak samo jak i tobie zaczęły wypadać tak nagle, bez konkretnego powodu (przynajmniej tak mi się wydaje)
Myślę jeszcze o humavicie z pokrzywą i skrzypem... Ale dziękuję za motywację, bo już czułam się przez chwilę taka bezradna i chciałam porzucić to CG i wrócić do starych metod..
też tak miałam, czasami też tak myślę, ale mam nadzieję, że to minie. i wmawiam sobie że mija..

Cytat:
najwięcej leci i podczas mycia, gdy już umyję włosy i gdy nałożę odżywkę i rozczesuję je wtedy grzebieniem, wtedy wylatują najbardziej. A później to w ciągu całego dnia pojedynczo, ale zdecydowanie najwięcej podczas mycia(..)
jakbym czytała o sobie ..

Cytat:
Dziękuję Nawet nie wiecie ile takie komplementy dają energii do dalszej pielęgnacji. Hmm, ja moje podcięłam i faktycznie lepiej się układają. Ale żeby aż 20 cm? Chyba trochę za wiele, na tyle bym się nie pisała...
mhm, myślałam na taką długość za obojczyk ale na razie daję sobie spokój

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-21, 22:48   #68092
tanizaki
Wtajemniczenie

topsecri

Kurcze odżywka Isana ta z bambusem nie pasuje jakoś moim włosom. Dzisiaj wzięłam ją do ręki po jakimś czasie bo myślałam, ze może coś wtedy nie tak robiłam. No ale znów efekt ten sam szorstkie włosy, takie troche jakby sztywne chciały być. Czym ją wspomóc by ją chociaż z niej denko zrobić? Panthenol?

INSTAGRAM
Stary 2012-08-21, 22:52   #68093
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
najwięcej leci i podczas mycia, gdy już umyję włosy i gdy nałożę odżywkę i rozczesuję je wtedy grzebieniem, wtedy wylatują najbardziej. A później to w ciągu całego dnia pojedynczo, ale zdecydowanie najwięcej podczas mycia, z tym że gdy myłam mleczkiem dla mam leciało ich więcej, a gdy myję hegronem jest ich trochę mniej
Może w takim razie coś z techniką mycia nie tak? Myjąc odżywką delikatnie masujemy skalp i przesuwamy na długość, później delikatnie ugniatam włosy na długości. Nakładam odżywkę ds, przed spłukaniem czeszę włosy grzebieniem z szerokim rozstawem zębów.
Pamiętaj, że na efekty należy trochę poczekać. Suplementuj się i wcieraj. Miejmy nadzieję, że to pomoże. Jeśli nie, wtedy dermatolog.

Cytat:
Ja też jestem po pierwszej próbie laminowania i szału nie było a szkoda, bo liczyłam na mega efekty, jak u Was spróbuję jeszcze raz, z inną odżywką, może AiK się nada? Bo Balsam z Apteczki Babuni jakoś mi nie podszedł i po cichu to jego winię za sztywność i niepowodzenie laminowania
Garnier AiK nada się jak najbardziej.

No to włosy wysuszone, lekko wilgotne. Mam zdjęcie, ale pokażę jutro jeśli TŻ zrobi kolejne po nocy. A dlaczego? Myję zawsze wieczorem, potem suszę (nie do końca) i idę spać. Włosy wieczorne nawet jeśli są ładne nie są do pokazania, bo nigdzie tak nie wychodzę. Postanowiłam pokazywać się z włosami po nocy lub po całym dniu, takimi w jakich widzą mnie inni.
Opiszę w codzienniku co robiłam, ale już wiem, że efekt nie jest taki jak np. tutaj, choć całkiem sympatyczny

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Kurcze odżywka Isana ta z bambusem nie pasuje jakoś moim włosom.
Chyba z babassu

Stary 2012-08-21, 23:13   #68094
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie, nie nazywa się inaczej. Ja sprawdzałam skład tutaj, tutaj jest szelak: http://www.i-apteka.pl/product-pol-712-SILICA-Naturell-x-50-tabletek.html
Ale najważniejsze jest to, co masz na ulotce.
Przepraszam za zamieszanie
A to dziwne Nie przepraszaj, nie ma za co, dobrze, ze zwrocilas mi uwage na ten szelak. Niestety nie mam ulotki ani opakowania tylko sam blister wiec nawet nie mam jak sprawdzic, ale patrzylam na stronie producenta i nie ma tam zadnej wzmianki o szelaku

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
witam kręcone!

trochę zaniedbałam czytanie, wczoraj coś poczytałam, znalazłam temat laminowania na blogu i postanowiłam dzisiaj spróbować co to z tego wyjdzie, bo ostatnio mam włosowy kryzys, jakoś tak mnie efekt włosów ostateczny nie zadowala..

no i się wzięłam z rana za żelatynę.. mama mi powiedziała, że jestem nienormalna i że za niedługo wymyślę, że mąka ma jakieś właściwości super na włosy i zacznę ją na głowę kłaść (a nie wiadomo )

efekt przedstawiam poniżej (pierwsze zdj. od lewej to zdj. przed laminowaniem - drugi dzień po myciu, dwa kolejne to już efekt po)
chyba jest dobrze

ps; doczytam wątek wieczorem, bo teraz zabieganam.. ;p
Chyba jest dobrze? Jest szał!!!

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
o kurczę chyba przestanę się bać laminowania! efekt jest świetny!
a ja mam takie pytanko (jak gdzieś o tym było to przepraszam z góry) czy maska z żółtka, olejku Alterry- migdał i papaja, i kapki bingosa zrobi kuku na włosach, czy powinno być w miarę ok?
Kładz smialo, tylko nie za dlugo, bo zoltko lubi podsuszyc Zwlaszcza jesli jestes wysokoporowata to powinnas byc zadowolona

Cytat:
Proszę kochane wstawiam fotki z lipca i sierpnia. Jestem w szoku, jak zmieniła się kondycja włosów!

Dwa pierwsze zdjęcia są z lipca, kolejne z sierpnia.
Kolejna pięknowłosa!
Kurcze czasami marzy mi sie ten jasny blond a czasami zaluje ze juz nie mam takich ciemnych jak kiedys (kolorem podobnych do Twoich obecnych) Jednak blask na ciemnych wlosach to jest cos pieknego

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
wpadłam na chwilę Wam napisac, ze byłam dziś w mieście niedaleko (mniejsze) i były olejki alterry a pomarańczy była cała półka i żadnej kartki nic. pytałam pani i powiedziała, że nic nie wie o wycofaniu, więc gdyby ktoś chciał, żeby mu kupić czy coś to mogę pomóc
Szkoda, ze to nie w Poznaniu...

Cytat:
Ja bym Ci jednak radziła na razie nie myc skalpu odżywką tylko zmienić na delikatny szampon - Hipp, BD, Timotei Organic (a reszte wlosow myc odzywka tak jak lubisz). I moze troszkę częściej oczyszczać sam skalp SLESem, np. Eva Natura czarna do wypadajacych. Mozesz sobie pozatykac sebum ujscia mieszkow wlosowych i zrobic sobie kuku. Jak wlosy zaczynaja wypadac to ja bym naprawde nie kombinowala z myciem odzywka Mi zaczely wlasnie tak mocno leciec po farbie+myciu wlosow i skalpu Hegronem przez tydzien po albo i troszke dluzej (doradzono mi to zeby farba sie tak szybko nie wyplukala). A do tej pory po farbowaniu mylam skalp szamponem i nie dzialo sie nic podobnego. Odstawienie poki co olejów to tez dobry pomysł, choc jak nalozysz mala ilosc oleju tylko na dolne partie wlosow, daleko od skalpu to nie powinno to miec duzego wplywu. Suplementy - jak najbardziej, ale uzbroj sie w cierpliwosc, bo mowi sie ze na efekty trzeba czekac 1-3 miesiace. Jesli zauwazylas zwiekszone wypadanie po trzymaniu wlosow z maska pod czepkiem, w stosunku do "zwyklego" mycia to na razie z takich dzialan rowniez zrezygnuj. Uwaga na polprodukty - jesli stosujesz np. mocznik to trzeba stosowac sie bardzo scisle do zaleconych stezen bo tym tez mozna sobie zaszkodzic! No i wcierki - moze Seboradin albo Joanna Rzepa?

Smoothly 10cm? 20 cm??? Biada Ci!

Milena umarlam z wrazenia Są idealne!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:15   #68095
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Smoothly 10cm? 20 cm??? Biada Ci!
hahahah, ok, już nic nie mowie, nie ścinam , nie, nie, nie

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-21, 23:26   #68096
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cześć, Dziewczyny!
To mój pierwszy wpis tutaj. Postanowiłam przedstawić Wam moje uparte włosy, nieskore do współpracy. Nigdy nie były zupełnie proste, ale nie podejrzewałam, że mogą być kręcone! O włosy zaczęłam dbać pod koniec marca 2012 - wprowadziłam oleje, maski, zrezygnowałam z sls i silikonów, bo włosy były w opłakanym stanie - długi, zniszczony puch Wkręciłam się totalnie i moje rodzina ma czasami dość mojej obsesji na punkcie włosów

zdjęcia:
1 - marcowe początki, po podcięciu, namiętne rozczesywanie na sucho TT
2 - zdjęcie z czerwca, początki CG (ogromne zdziwienie jak można nie czesać włosów!? )
3-6 - najbardziej aktualny stan, sprzed około tygodnia, zdecydowanie dobry dzień dla moich włosów - pierwsze mycie po laminowaniu żelatyną z naturalnym schnięciem przez noc

Niestety, ostatnio nie mogę poradzić sobie z moimi lokami, puszą się, są przyklapnięte, słabo się kręcą, zbijają w cienkie sznureczki Schodzę z cieniowania, bo denerwują mnie smętnie wystające spod spodu końce Nie mam już siły i od paru dni rozważam prostowanie encanto, z jednej strony chciałabym piękną gładką, prostą taflę włosów, z drugiej szkoda mi kręciołków, bo odpowiednio zadbane potrafią wyglądać powalająco.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marzec2.jpg (30,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poczatekcgczerwiec.jpg (27,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sie.jpg (42,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sier2.jpg (40,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sierpien.jpg (58,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sierpien (2).jpg (58,4 KB, 51 załadowań)
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:58   #68097
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny!
To mój pierwszy wpis tutaj. Postanowiłam przedstawić Wam moje uparte włosy, nieskore do współpracy. Nigdy nie były zupełnie proste, ale nie podejrzewałam, że mogą być kręcone! O włosy zaczęłam dbać pod koniec marca 2012 - wprowadziłam oleje, maski, zrezygnowałam z sls i silikonów, bo włosy były w opłakanym stanie - długi, zniszczony puch Wkręciłam się totalnie i moje rodzina ma czasami dość mojej obsesji na punkcie włosów

zdjęcia:
1 - marcowe początki, po podcięciu, namiętne rozczesywanie na sucho TT
2 - zdjęcie z czerwca, początki CG (ogromne zdziwienie jak można nie czesać włosów!? )
3-6 - najbardziej aktualny stan, sprzed około tygodnia, zdecydowanie dobry dzień dla moich włosów - pierwsze mycie po laminowaniu żelatyną z naturalnym schnięciem przez noc

Niestety, ostatnio nie mogę poradzić sobie z moimi lokami, puszą się, są przyklapnięte, słabo się kręcą, zbijają w cienkie sznureczki Schodzę z cieniowania, bo denerwują mnie smętnie wystające spod spodu końce Nie mam już siły i od paru dni rozważam prostowanie encanto, z jednej strony chciałabym piękną gładką, prostą taflę włosów, z drugiej szkoda mi kręciołków, bo odpowiednio zadbane potrafią wyglądać powalająco.
Cześć ) Masz piękne włosy, ta długość... marzenie
nie prostuj włosów, takie ładne kręciołki, szkoda by było... może to jakiś kryzys?

a właśnie zrobiłam maskę z żółtka, jestem na maksa zadowolona, włoski mięciutkie, sypkie, marzenie... foty będą w codzienniku

Keep Calm and Draw

Edytowane przez madziaart
Czas edycji: 2012-08-22 o 00:16
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 01:21   #68098
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
wooooow, pięknie
też kiedyś się skuszę na laminowanie. jaką metodą robiłaś?
ja podpatrzyłam z blogu kascysko, ale jak porównałam to jest takie same jak Marty - suszyłam suszarką

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
dziuwlenka skąd masz takie włosiska ?!?!!
takie włosy to chyba moje przeznaczenie to tak jak z paznokciami - w krótkich nie potrafię funkcjonować, a skręt to bonusik dość przyjemny

Cytat:
Piękne włosy dziuwlenka! Ja także zdecydowałam się dzisiaj na laminowanie i niestety moje efekty nie są tak oszałamiające Pierwsze zdjęcie włosy przed, drugie włosy po. No nie wiem, włosy niby miękkie, bardziej błyszczące, ale ten puch mnie zniechęca do powtórzenia zabiegu.
PS. Cały czas się zastanawiam jaki mam typ włosów? Wiem, że zdjęcia nie są oszałamiającej jakości, ale jak czegoś się dopatrzycie to będę wdzięczna za informacje
nie wiem ile już o nie dbasz, bo za późno, żeby takich informacji się doszukiwać, a ostatnio trochę zaniedbałam ten wątek, ale myślę, że spokojnie jest to 2c przechodzące w 3a

Cytat:
Dziekuję
ale włosy....

jeszcze co do laminowania to mogę przypuszczać, że bingacz z kolagenem zostawiony po myciu na ponad godzinę zadziałał co nieco..
zapytałam obiektywnie koleżanki czy moje włosy wyglądają dzisiaj inaczej niż zwykle i stwierdziła, że tak samo z tym, że niektóre pasma z tyłu były bardziej zawinięte w spiralki

cała moja przygoda z CG zaczęła się od tego, że powiedziałam koledze, że chce sobie zrobić prostowanie encanto, a on powiedział, że nie mogę i w ogóle, że nie i tyle.. to zaczęłam szperać po necie i tu trafiłam..
tak więc ten kolega był na bieżąco w mojej pielęgnacji tylko tak bez przesady. i ostatnio paliliśmy ze znajomymi ognisko i ja dmuchałam, żeby się lepiej paliło, a on wtedy powiedział " Sylwia, uważaj, bo Ci się włosy spalą, a szkoda by było, bo przecież włożyłaś w nie tyle kasy"
to zdanie mnie rozłożyło po prostu

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:00   #68099
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
a której alterry? Bo ta z granatem jest wszędzie.
Panie w rossmanie niekoniecznie są poinformowane o wszystkim niestety (nie chcę uogólniać i nikogo obrażać, ale niektóre są niekompetentne). Któraś z wiazażanek pytała u źródła (dzwoniła do siedziby rossmana lub pisała maila).
Może masz rację, może do kumpeli nie dotarła jeszcze informacja o wycofaniu alterry ale akurat w tym rosmanie w którym byłam była różna alterra ale może to oni mieli jakieś zapasy na magazynach i dlatego

Cytat:
Dziekuję
Stary 2012-08-22, 08:16   #68100
mosia07
Raczkowanie

a czy tym szamponem mogę myć skalp a resztę hegronem czy działa on zbyt przesuszająco?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości