Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 17:15   #1021
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wiolqn wlasnie sprawdzilam siatke SOni - 10 miesiecy wazyla 8200 chlopcy maja 9.5 i waza juz powyzej 9. kazde dziecko w swoim tempie rosnie, jesli Tygrys je w miare p[rzyzwoicie to nie zamartwiaj sie waga
mój Oli tez byl drobny (zreszta dalej jest ) w wieku 10 mies wazył 8500 a B. ma 8,5 mies. i tą wagę

tylko u Ciebie to chłopcy są więksi od dziewczynki a u mnie odwrotnie mam nadzieję że Mała trochę zwolni

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Brokacik ma chyba ze 100 zębów i jest nie do opanowania Ślini się strasznie, nie wiem skąd ona ma tyle zębów, jakieś 3 komplety czy co?!? 3 na dole ze 4 na górze, straciłam rachubę
Brokacik?

Cytat:
Jak Wasze dzieci jeżdżą autem? Nie ma żadnych problemów? U nas do sklepu nie można podjechać!! Wyłazi i muszę ją trzymać na rękach a ona wtedy ćwiczy na mnie zapasy
u nas masakra - Młoda ewidentnie nienawidzi jeździc autem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Seona
czemu Brokacik??

u nas nawet jak ma kiepski humor i nie ochoty na jazde w foteliku to i tak jest przypieta-NIE wypinamy jej i nie uczymy,że jadąc moze być u mnie na rękach
my też - nie ma takiej opcji, a najczęściej jak nie spi to jest jazda na całego ale nie ma zlituj - nie ma mowy o wypięciu podczas jazdy

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
U mnie nie ma szans, żeby wysiedziała robi takiego świdra, że o mało się nie udusi tymi pasami chce do Pati, do przodu ręcę wyciąga kosmos!! To dla mnie szok, bo Pati to się brało do auta i siedziała i jechała. Zasypiała i już.
u nas to samo - starszak jeździł bez problemów - B. to całkowite przeciwieństwo brata w tym temacie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
WITAM!!!
Jejjjj nie dam rady nadrobic, chyba że będę cierpieć na bezsenność co teraz mi nie grozi.
To tak na szybko co u nas, mamy kolejne dwa ząbki, wstaje gdzie popadni, szczypie mnie po nogach i dalej kable najlepsze.
W niedziele wrócilismy do DE (tzn tu do siebie,bo tydzien bylismy u brata). Urlop w PL to gonitwa itd, no ale jak juz bedziemy jechac nastepnym razem to bedzie spokojniej. Maly ciagle noszony byl, smok w buzi i powracamy teraz do starych nawyków.
Zmykam bo nie da mi napisac nic, ciagnie za monitor i tyka klawisze.
Postaram sie wiecej napisac w wolnej chwili, narazie odpakowywanie itp a upał taki ze nic sie nie chce, nie ide z nim na spacer bo w domu przyjemniej a na balkonie mamy fajny cien wiec idziemy tam posiedziec

Buziaki dla wszystkich maluszków i ich mamuninek
Ależ się stesknilam za Wami heh...

hej

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Seonka jeju źle z wyłażącym dzieckiem z fotelika, ja swoim chłopcom nie pozwalam, Mateusza jak był mały teściowa chciała wyjąć, nie powoliłam, i Miłosza też nie wyciągam choć akcje czasem robił, i też się przekręcał.
ale jak był zapięty pasami to się przekręcal? jak odpowiednio pasy zapiete to niemożliwe chyba?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:23   #1022
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Coś jej zrobiła?
Byłam dzielna tj. wsadziłam ją do łożeczka i odliczałam od 60 do zera a ta ryczała ile fabrykała dała, siedziałam obok, głaskałam itp. A ze tak głosno płakała to mi sie liczenie kiczkało, gdy wkońcu było zero, dziecko przytuliło sie do mnie i pare sekund póznej spała...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:27   #1023
ela3010
Zadomowienie

Oliveira źle napisałam, nie przekręcał sie tylko próbował, nogi były w dziwnej pozycji i głowa, i wrzask jakby nie wiadomo co, ale zatrzymywałam się i wypinałam na chwilę, ale to sporadyczne akcje z tym wypinaniem.

Lecę na spacerek z tygrysami
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:38   #1024
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Wasze maluchy dużo mm jeszcze piją dobowo ?
Rano i wieczorem po 210ml

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Byłam dzielna tj. wsadziłam ją do łożeczka i odliczałam od 60 do zera a ta ryczała ile fabrykała dała, siedziałam obok, głaskałam itp. A ze tak głosno płakała to mi sie liczenie kiczkało, gdy wkońcu było zero, dziecko przytuliło sie do mnie i pare sekund póznej spała...

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Zapiekanka makaronowa z szyneczką już w piekarniku. Księciunio wróci za 30 min z roboty Po wczorajszej sprzeczce będę dzisiaj baaaaardzo miła No i w ogóle po weekendowych targaniach hormonów należy mu się posłuszna żona

Niedawno wróciłyśmy z drugiego spaceru, mała pospała sobie, więc tryska humorem
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:03   #1025
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

z tym wyciaganiem to osttecznosc ale maz nie da rady jechac przy takim wrzasku wyscie czegos takiego nie slyszaly. istny koszmar, ja nie wiem czy ona ma jakas chorobe lokom. czy boi sie zamknietych przestrzeni??
oj słyszę słyszę praktycznie podczas każdej jazdy autem to jest taki krzyk jakby ja ktos żywym ogniem przypalał
marne pocieszenie, ale widzę że moja to nie wyjątek

Stary 2012-08-21, 18:04   #1026
aagnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
heloo u nas tez goraca jak nie wiem! ale niebo zachmurzone i zapowiadali burze wiec moze cos bedzie!

noc zdecydowanie lepsza!!!wstalismy koło 6.40 a w nocy ze 4 pobudki jesli dobrze pamietam, 3 razy cyc i raz chyba skom albo woda, tez nie pamietam. w kazdym badz razie obyło sie bez płaczów i krzyków, no ale od razu szłam z cycem;/a to tez nie jets rozwiązanie. no ale odpoczelismy troszke mały wstał w dobrym humorku bo wyspany ja tez psychicznie odpoczełam. a może pobudki same miną

teraz pije kawke ktoś sie dołącza?
kasia, a tę meliskę podawałaś czy to tylko na cyca taka dobra reakcja?

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w takim szoku ze nie wierze - moje dzieci dzis przespaly calutka noc jak zabici obaj, nawet nie drgneli
fakt ze poszli spac 21:30- bo wrocila rodzina a na widok SOni oni od razu na nogach i tancza ...no i obudzili sie 6:30 ale caly czas spali jak aniolki po prostu
aha mama nam kupila w lidlu spodenki sztruksowe i bluzeczki- bardzo fajne, przyjemna jakosc
zdjecia zaraz sprobuje wrzucic
gratuluję nocki. Też jestem zadowolona z tych spodenek.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mamusie dajecie maluchom chleb/bułkę? Jak tak to z czym robicie kanapeczke?
ja daję jako przegryzkę i pomoc na dziąsła. Odcinam skórkę albo daję więcej. Mała to wyraźnie lubi. Dawałam jasne i ciemne pieczywo, nie zauważyłam problemów po takich małych ilościach.

Cytat:
100 lat mnie nie było, ale nie nadążam

Brokacik ma chyba ze 100 zębów i jest nie do opanowania Ślini się strasznie, nie wiem skąd ona ma tyle zębów, jakieś 3 komplety czy co?!? 3 na dole ze 4 na górze, straciłam rachubę

Wróciliśmy z nad morza. 4 dni bez dziecka to jest u mnie max Boże jak się stęskniłam. Już jeździmy tylko razem albo sami.

Jak Wasze dzieci jeżdżą autem? Nie ma żadnych problemów? U nas do sklepu nie można podjechać!! Wyłazi i muszę ją trzymać na rękach a ona wtedy ćwiczy na mnie zapasy

Ela jak na swoim? Pisałaś pewnie, ale nie mam jak doczytać. O ile teraz Twoją wypowiedź doczytam. Lecę jeszcze klub obejrzeć
nasza córka nie lubi jazdy w foteliku. Jadąc na wczasy jechaliśmy tak, żeby w tym czasie spała. Zeby nie wiem co nie wypnę jej (no oprócz postoju oczywiście). trudno, niech wrzeszczy. Krzywda jej się nie dzieje bo wystarczy stanąć na parkingu a uspokaja się od razu Męczące to jest tym bardziej że z synem nie mieliśmy takich problemów.

Cytat:
Wiolqn to dobrze, że śpi chyba nie?

Kasssik ja ryczałam jak małego przestawiałam na peptika, że takie g*** będzie pił a on szamie aż uszy mu się trzęsą.

Coś miałam napisać, aaaa my sterydu nigdy nie stosowaliśmy.
w dzien to 3x180 a przed zaśnięciem, na dwie tury to mała i 300 potrafi wciągnąć nie wiem gdzie jej się to mieści

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:13   #1027
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

Kasssik ja ryczałam jak małego przestawiałam na peptika, że takie g*** będzie pił a on szamie aż uszy mu się trzęsą.

rano 150-180 ml i wieczorem to samo

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ale niektóre maja o znacznie wiecej-trzeba poczytac.
zapewne chodzi mi o to ze ja w takim razie w ogóle na razie nie bedę podawać, no chyba ze sama upiekę

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Stary 2012-08-21, 19:28   #1028
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

mała spi, ja chwilę poczytam i też ide lulu, bo nigdy nie wiadomo co na nas czeka w nocy...
młoda nauczyła sie pchać pchacza i jeździ nim po całym domu, wstaje pada, cała poobijana, a dziś mówię do niej chodź do mnie, a ta sru puściła sie kanapy i na dwóch nogach dwa kroki, nim padła czy to mozna uznać za pierwsze kroki?????

Stary 2012-08-21, 19:33   #1029
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam w upalny wieczór

Nie miałam netu więc nie miałam jak zaglądnąć.

Z nowości: w Sobotę wyrżnęla się dolna lewa jedyna, dziś kończymy 10 męcy , przez ten upał Michał nie może zasnąć ...

Po mału będę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Baszka sorki,:-(jak tylko ja znajdę to Ci podamnazwę...
Mam też płytę do nauki ale to zakupiłam we włoszech i jest wszystko po włosku.jak by się ja dało przegrać to mogłabym Ci wysłać...jak włącze kompa to zobaczę co się da z tym zrobić...jak coś to chciałabyś?

si, si, si dobra kobieto
Stary 2012-08-21, 19:47   #1030
wariateczka88
Zadomowienie

witamy sie wieczorowa pora
wreszcie ogarnelam wszystko po przyjezdzie,ehh no ilez mozna sprzatac
taki upal znow ze masakra,cos mialam pisac ale oczywiscie skleroza nie boli
baha

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:51   #1031
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Aniolina a moze to kontaktowe a nie pokarmowe?

Dziewczyny jak rozwiązujecie obiadkowanie w trakcie długiej podróży? dajecie słoiczki? jak podgrzewacie?

Nam wypada obiad o 13, a mleko o 16, więc jak krótka podróż to zamieniam, jak nie to miałam słoiczek i na każdej stacji benzynowej CI podgrzeją
A jak byliśmy już na wczasach chodziliśmy do barów i Michał jadł takie zupy jakie były w menu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 20:02   #1032
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Nam wypada obiad o 13, a mleko o 16, więc jak krótka podróż to zamieniam, jak nie to miałam słoiczek i na każdej stacji benzynowej CI podgrzeją
A jak byliśmy już na wczasach chodziliśmy do barów i Michał jadł takie zupy jakie były w menu
nie ukrywam,że jestem w szoku

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:15   #1033
wariateczka88
Zadomowienie

smerfiko mala w podrozy je owoce jakies,a jak to pora obiadku to nie podgrzewam,to nie jest az takie zimne

dygotko- ja tez jestem w szoku,ale sprawa zywienia jest bardzo indywidualna,moze jestem przewrazliwiona ale dluugo bede pilnowac zeby mala jakiego syfu nie jadla

ktoras pytala o mm,mala je na sniadanie okolo 100 ml mm,i do tego kaszka wsypana,na kolacje butla okolo 150ml,i czasem w ciagu dnia kolo 16 jeszcze kleik albo kaszka na mm tez kolo 100ml,ona woli jesc czescniej ale mniej,na raz nie zje wiecej kaszki niz 120g,to chyba porcja jak maly sloiczek

Wymianka

Stary 2012-08-21, 20:15   #1034
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz jest jakieś szczepienie? coś niedoinformowana jestem chyba

My jesteśmy z podstawowego programu i mamy przyjść po ukończonym rokuu.

Michał je mm 3x210. Ale rano i o 16 dodaje 3 miarki kaszki, a na noc 6-7

Uciekam do wyrka, kolacja przyszła

Stary 2012-08-21, 20:21   #1035
owieczka86
Zadomowienie

Ja tylko na chwilke bo Fifi nie mmoże usnąć a i ja padam na ryjek,więc wózkam do wyrka spać

Do jutra i dobrej nocy Wam życzę:-*
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 20:48   #1036
glamourous
Zakorzenienie

Branoc
Stary 2012-08-21, 21:00   #1037
wariateczka88
Zadomowienie

mykam spac maminki

Wymianka

Stary 2012-08-21, 21:56   #1038
nettka_
Zadomowienie

Ja też idę kimać Paulinka śpi już od 2h

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:35   #1039
Oliveira79
Zadomowienie

no i ja jak zwykle zamykam drzwi

pa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 04:20   #1040
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
jak sie bawi zabawkami i lazi po nich to upada :0 ale umie upadac, nie placze i zaraz wstaje i idzie dalej. ostatnio po calym domu nosila hule kule

my tez nigdy nie wyciagamy z fotelika, wiesz jak czasem wam sie zdarylo to ona juz wie, chyba tak jak zmysl radzi trzeba. U nas pomaga tez jak wchodzi do fotelika wychodzona, zmeczona

moze zwykly kleik latwiej pojdzie, bo sinlac z czymkolwiek jest oblesny, strasznie slodki
a Martynka caly czas wysypana czy juz tak profilaktycznie tez dajecie?
Z Martynką już lepiej, ma znowu skazę na szyji po wakacjach, bo przedobrzyłam z sernikiem W sobotę jedziemy po nowy steryd bo ten co mamy nie daje sobie rady z tym.
Sinlac jemy bo nic innego nie możemy i Martynka go uwielbia. Kleik tylko na moim mleku, ale ostatnio jak byłam (2 tygodnie temu) u doradcy laktacyjnego aby coś mi pomógł z oduczaniem Martyny ssania nocnego, wręcz zabroniła mi odciągac swoje mleko w dzień. Niestety Ania Martyna tak mi narobiła tym ssaniem nocnym co godzinę, że mam laktację jakbym miała noworodka a nie 9 miesięczne dziecko.
Co do smaku sinlaca, nie wiem czy próbowałaś go z pepti .... ale to połączenie nie jest wogóle słodkie!!!! Bebilon pepti jest strasznie słone, więc sinlac troszkę nawet bym powiedziała maskuje ten smak. Z moim mlekiem to fakt mógłby być za słodki.

My juz nie śpimy, bo moje dziecko stwierdziło ... po co spac i nie śpi od 4, a dodajmy, że zasnęła po 23, a pobudki jak zwykle co godzina, więc spała tyle co nic. Nie wspominając już o mnie, bo zasnełam dopiero 0 2, bo tak mi pierś dokuczała, dopiero po paracetamolu było lepiej. Mam najprawdopodobniej grzybicę sutka. Nie życzę nikomu, gorsze to niż najgorsze zapalenie piersi i zator jakie przechodziłam. Mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej bo idę do dermatologa po leki a wcześniej znowu do poradni laktacyjnej... i oczywiście dieta ... zakwaszanie organizmu, zero słodkiego i co najwazniejsze ... wzmocnienie go, bo grzyb wg mojej polożnej zaatakował mnie poniewaz strasznie spadła mi odporność. Ale jak tu się wzmocnić, skoro Martyna zasypia koło 23, pobudki srednio co 30 minut-1 godzina, a w dzień wogóle nie śpi, no chyba, że na spacerze albo w domu to tylko jak ją kołysze w wózku, więc o tym żebym mogła się kimnąć mogę zapomnieć ... ehhhh ... daje mi w kość ta moja pociecha

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2012-08-22 o 04:22
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 06:14   #1041
dygotka8
Zakorzenienie

a w klubie anpiszę.....

Stary 2012-08-22, 06:22   #1042
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
helołki

Młoda własnie sie obudziła - ładnie dzisiaj spała w dzień 2 x po 2,5 h

ślicznota

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

to tylko moja prosto?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

moja dwa razy w swoim życiu pomemlała trochę kawałeczek suchej buły - ale tak to nie daję, nie widzę potrzeby - toż to nic wartościowego

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

no o to raczej nierealne w "sklepowym" pieczywie
Moja tez siedzi prosto w wózku

Cytat:

Samego mm z butli 3 razy,do tego raz kaszka z paczki i rano kleik z 1 miarka mm
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 06:27   #1043
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
puściła sie kanapy i na dwóch nogach dwa kroki, nim padła czy to mozna uznać za pierwsze kroki?????
Mozna, gratulacje

my wczoraj poszlismy na plac zabaw bliziutko, Kasia wracala na piechote- troche ze reke, troche wozek pchala- pol godziny to trwalo

szyja po calym dniu podrapywania znow gorzej wygladaja wiec jedziemy dzis z tym sterydem. juz gdzieniegdzie do krwi porozdrapywala, boje sie, zeby sie jakies zakazenie w to nie wdalo.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 06:28   #1044
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

witamy i do złoba wybywamy, miłego ranka wszystkim

Stary 2012-08-22, 06:31   #1045
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziś OliVka skończyła 9 miesięcy

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 06:40   #1046
dygotka8
Zakorzenienie

zmysłkobiety-gratulacje za pierwsze kroczki!!
aniolina-u Ciebie też chodzi już sama!!! łaaał!!!gratulacje!!

Stary 2012-08-22, 06:44   #1047
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aagnieszka Pokaż wiadomość
kasia, a tę meliskę podawałaś czy to tylko na cyca taka dobra reakcja?

w dzien to 3x180 a przed zaśnięciem, na dwie tury to mała i 300 potrafi wciągnąć nie wiem gdzie jej się to mieści
nie nie małemu nie podawałam melisy, ale ja tez wtedy nie wzięłam bo jakos było ok, spał ladnie tak sam z siebie. wczoraj sobie zażyłam bo dziecko było jak małe tornado, jeszcze nie dało sie uspac. pozatym noc tez dzis była do d..py

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
gratulacje

no i czesc wszystkim
ehh oby mi sie humor poprawił z biegiem dnia;/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 06:58   #1048
glamourous
Zakorzenienie

bry
Stary 2012-08-22, 07:05   #1049
Aniolina
Rozeznanie

niom chodzi, od jakis 2 tygodni chyba tak juz calkiem chodzi, teraz to juz prawie nie raczkuje.
kurcze ten czas leci a nie zapisalam w notatniku kiedy pierwsze kroki byly chyba miesiac temu
ogolnie slyszalalam, ze jak dziecko zaczyna samo siadac to po 3 miesiacach chodzi i u nas sie sprawdzilo

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

a i teraz po pobudce na mleko o 6:30 dalej ladnie spi.
Tz mowi, ze obudzila sie o 6 i pol h sie jeszcze bawila w lozeczku, a ja pospalam, gdybysmy jej nie przeniesli to bym wczesniej spala. To byl dobry pomysl, zeby spala w u siebie w pokoju yhym

dobrze, ze jest forum, bo napisalam tutaj, ze Mloda chodzi i wiem juz od kiedy

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2012-08-22 o 07:08
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:14   #1050
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Z nowości: w Sobotę wyrżnęla się dolna lewa jedyna, dziś kończymy 10 męcy , przez ten upał Michał nie może zasnąć ...
Wow, chwilę Cię nie było, a jakie pozytywne wieści

DOBRY

Pobudka kurcze 6:20, coś powróciliśmy do wcześniejszych pobudek.. A było już tak pięknie, 7, 7:40

Dzisiaj dzwonić mam ok9 do dyrektorki przedszkola, trzymajta kciuki za dobre wieści

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Michał je mm 3x210. Ale rano i o 16 dodaje 3 miarki kaszki, a na noc 6-7
a to nie jest za gęste wtedy?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Jupiiii

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Kasik zdróweczka dla suteczka
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości