Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 07:20   #3451
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
http://multikino.pl/pl/filmy/spadaj-tato/

idziemy na to do kina na 22, zaprosilam TZ ... Mam nadzieje, ze nie bede zalowac, bo opinie sa rozne ... Ale kocham Adama Sandlera, wiec ryzykuje
Ja też lubie tego aktora

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o jaaaaa
uwielbiam Allena a Penelope to już wogóle
pisz do Lenovy na PW i na maila ja bym tam nie odmówiła
Achh gdybym była lesbijką, to chyba bym miała w pokoju same plakaty z Penelope

Cytat:
dziewczyny- w SuperPharm jest promocja z kartą lifestyle- pampersy z 54 zł na 29- siostra mówiła,że dziś w jej okolicy wszystkie wykupili
Moja kumpela byla rano, nie wiedziała o tej akcji, tak przypadkiem weszła a tam nie dość że tłumy to już wszystko znikło

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też wystarczą 3-4 godziny snu? I nie dość, że tak krótko, to jeszcze z okropnym bólem nóg :/ Tragedia... Chyba już ćwiczę bezsenne noce.
Co do spania to niee ja kocham spać, ale nogi... tragedia!!

Witam z rana, mój tż pojechał w delegacje do Wawy;( i smutno... do soboty sama siedzee abuuuuuu ...
znowu upalny dzień się zapowiada..
no ale mam książkę to będę czytać !

Aaaaa wczoraj byłam z moim ukochanym w sklepach z wózkami wpadłam do komisu a tam wózek - > http://www.ceneo.pl/13409950 a ja no i mojemu tżtowi tez sie spodobał, koleś mówił ze wcześniej kosztował 3300zł a teraz chce za niego 1000zł wózek był używany tylko 3 miesiące... no ale później wyczaiłam że ten wózek nowy można kupić za 1400zł no i później tak myślimy z tżtem czemu tylko był używany 3 msc.. może jakieś nieszczęscie czy coś, więc sobie odpuszczam, no i później pojechaliśmy do hurtowni zabawek dziecięcych tam też były wózki, no i spodobał mi się b. wózek zippy ale nie mogę go znaleźć w necie.... no i dwa firmy baby merc no ale u mnie w miescie mały wybór bardzooo nie ma żadnych xlanderów roan marit, dupkowato trochę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:26   #3452
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cześć
Zamówiłam sobie magnez w aptece internetowej, bo różnica w cenie kolosalna. W necie 12,99.u mnie w aptekach 25 zł Mam nadzieję, że za 2 dni będzie paczka, bo mi się kończy opakowanie.
Kupiliśmy wczoraj z mężem puzzle 3000 elementów. I to jest jakaś masakra. Nie wiem czy do końca ciąży zdążę to ułożyć

Ja też nie mogę spać. I ból nóg, i pleców. Wczoraj poszłam o 1 , a obudziłam się koło 5 I coraz bardziej mi nie wygodnie spać z brzuszkiem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:36   #3453
zoffka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja już po wizycie u gina, dziś bez usg - wszystko w porządku, wyniki badań mam dobre. Jednakże lekarz zalecił mi leżenie i odpoczywanie, ewentualnie jakiś spacer, zero dźwigania Tylko jak to zrobić jak moja mała ma 12 kg To tak żeby dmuchać na zimne, a jako że jestem już po stracie ciąży, mam się oszczędzać żeby ta skończyła się szczęśliwie. No i seks okazyjnie, żeby b. uważać Ogólnie to jestem zadowolona z tej wizyty, z podejścia lekarza do ciąży, jego zaangażowania, ale trochę się wystraszyłam, bo ostatnio zaczęłam sobie na więcej pozwalać, jako że dobrze się czułam, a teraz muszę znów zacząć żyć jak emerytka.
Dobrze, że wszystko wporządku. A z tym dźwiganiem doskonale rozumiem, moja Mała waży jeszcze więcej, cały dzień same w domu jesteśmy, bo mąż pracuje, więc też sie staram oszczędzać i jak najmniej jej nosić, ale czasami jest to nieuniknione, np. przy wkładaniu do łóżeczka, krzesełka itp. Ale dasz radę, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Co do becikowego...Hm...tak się zastanawiam, co w przypadku kiedy dochody rodziców wychodzą zerowe?? Bo w naszym przypadku tak niestety jest. To dość skomplikowana historia, w każdym razie my z mężem nie wykazujemy żadnych dochodów.
Chyba, że chodzi o zameldowanie. Bo jeśli tak, to wtedy w świetle prawa mieszkam z rodzicami, a mąż jest zameldowany zupełnie gdzieś indziej. I wtedy te dochody liczyłby się rodziców? Czy jak to jest? ehhh mega to skomplikowane.
Wydaje mi się, że nie liczy się dochodów Waszych rodziców, bo do becikowego liczone są dochody dziecka, a nie jego dziadków No nie wiem, tak na logikę A jak rozliczacie sie z Urzędem Skarbowym, to rozliczacie się z tym, który jest właściwy ze względu na Wasze miejsce zamieszkania, a nie zameldowania

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore braly kredyty - mam do Was pytanie
My z TZ jestesmy dopiero na poczatku tej drogi.
Nie mamy jeszcze upatrzonego mieszkania, chcemy wiedziec, jaka TZ ma zdolnosc kredytowa.
Gdzie najlepiej sie zglosic, zeby ktos nam to wyliczyl? Do banku bezposrednio (tylko jakiego?) czy do jakiegos doradcy kredytowego?
Jak masz poleconego doradcę, to idź do doradcy. My korzystaliśmy z jego usług, ale był na prawdę fajny, wszystko nam w terminie pozałatwiał. A z doświadczenia wiem, że niektórzy olewają sobie sprawę i zdarza się, że czegoś zapomną, a potem Ty musisz latać i donosić kolejne papierki, bo te wcześniejsze straciły ważność. No różnie bywa Możesz też osobiście uderzyć do banków, ale pewnie odwiedzisz ich kilka lub kilkanaście, aby porównać ofertę, więc trochę to potrwa. No i nie wiem czy będzie Ci się w tym stanie chciało tak po bankach biegać
A i póki co Wasze dochody liczone są na 2, gdyż dziecko jeszcze się nie urodziło i nie jest liczone do zdolności kredytowej. Takie prawo Wiem, bo braliśmy kredyt jak byłam w pierwszej ciąży i była już widoczna
Na decyzję czeka się różnie, w każdym banku inaczej. Załatwialiśmy w 2 bankach, w jednym czekaliśmy 1 dzień, w drugim 2 tygodnie
Ale w 15 minut mogą Ci zdolność policzyć, to robią od ręki
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:36   #3454
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Aaaaa wczoraj byłam z moim ukochanym w sklepach z wózkami wpadłam do komisu a tam wózek - > http://www.ceneo.pl/13409950 a ja no i mojemu tżtowi tez sie spodobał, koleś mówił ze wcześniej kosztował 3300zł a teraz chce za niego 1000zł wózek był używany tylko 3 miesiące... no ale później wyczaiłam że ten wózek nowy można kupić za 1400zł no i później tak myślimy z tżtem czemu tylko był używany 3 msc.. może jakieś nieszczęscie czy coś, więc sobie odpuszczam,
głuptasek z Ciebie
głęboki wózek zwykle się używa bardzo któtko, ja używałam chyba ze 3 miesiące bo mój kloc po prostu się nie mieścił

Aga84- kup sobie ten aspargin co pisałąm- to lek niereklamowany magnez z potasem dzięki temu jest lepiej przyswajalny i kosztuje 5 zł a nie 10 czy 15 jak inne magnezy
mi ból łydek przeszedł jak ręką odjął
tylko niektóre dziewczyny pisały,że było im po nim niedobrze
w sumie mi lekarz kazał na początek 6 na dobę i nie czułam mdłości
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:42   #3455
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
głuptasek z Ciebie
głęboki wózek zwykle się używa bardzo któtko, ja używałam chyba ze 3 miesiące bo mój kloc po prostu się nie mieścił
Ale oni nie tylko głęboki tylko wszystko chcą sprzedać, no nie wiem TŻ mi tak zaczął gadać i się zraziłam

Kurde ciężko z tymi wózkami będzie coś czuję

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:

Aga84- kup sobie ten aspargin co pisałąm- to lek niereklamowany magnez z potasem dzięki temu jest lepiej przyswajalny i kosztuje 5 zł a nie 10 czy 15 jak inne magnezy
Wow 6 na dobę to ja się przeraziłam jak gin mi kazala brać 3x1 magnez ja u siebie za magnez place ok 6 zł.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-22, 07:43   #3456
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

hmm sama nie wiem , ja się nastawiłam na ten co lekarka kazała mi brać. Ale spytam się jej an następnej wizycie. Dzięki
p.s. jak Ty możesz tego tyle łykać ??? ja rano i wieczorem magnez łącznie 3 tabletki, witaminy ciążowe w ciągu dnia i one wchodzą mi najgorzej

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-08-22 o 07:46
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:47   #3457
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kurde, jak ja chodzę do hm, to takich fajnych nie ma
a kiedy byłaś ostatnio? bo nową kolekcję wrzucili całkiem niedawno
http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...&Nr=4294943551

i co najlepsze- jeszcze wszystkiego nie ma- w sklepie mi powiedziano,że nigdy nie wrzucają wszystkiego od razu, a ja właśnie polowałam na pingwina, dresik i kombinezon granatowy,okazuje się,że może być nawet pod koniec października dostępny w sklepie

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

Wow 6 na dobę to ja się przeraziłam jak gin mi kazala brać 3x1 magnez ja u siebie za magnez place ok 6 zł.
bo mi jeszcze poza skurczami łydek brzuch twardnieje przez tego cholernego mięśniaka
teraz mam zmniejszoną dawkę do 3
Stary 2012-08-22, 07:56   #3458
ILLUSION
Wtajemniczenie

Coś spać dziś nie mogłam a zwykle śpioch ze mnie niesamowity. Już po śniadaniu nawet jestem. Dziś mam trochę jeżdżenia. Już bym chciała żeby szybciej ta sobota była bo niewyrabiam. Mamy wesele i jesteśmy z mężem świadkami. Para młoda mnie dobija powoli, nawet głupiej koszuli i spinek albo poduszeczki na obrączki nie mogą sami kupić tylko my musimy wszędzie jeździć w roli doradców. Dobrze że majtki sami sobie kupili Jadę dziś na przymiarkę sukni z panną młodą i później do krawcowej odebrać swoją sukienkę. Mam nadzieję że się dopnę z boku na wysokości cycków bo tydzień temu jak oddawałam sukienkę do przeróbek to tak na styk się zapinała no ale krawcowa nie ruszała tego na razie. Mam też nadzieję że żadne pryszcze mi na środku twarzy nie powyskakują w ostatniej chwili bo ostatnio miałam bardzo dużo (oj te hormony ) ale na szczęście teraz spokój...

Ciężki wybór z tym wózkiem faktycznie, mi co chwila coś innego się podoba i nie mogłabym się na dzień dzisiejszy zdecydować
Stary 2012-08-22, 07:58   #3459
Delicjanka
Zakorzenienie

kurde, znowu mnie cycki bolą :/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-22, 07:59   #3460
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry
Piękne te HMowe ciuszki Ja narazie stopuje to momentu poznania płci (no może zrobie wyjątek w przyszlym tyg na bodziaki z Biedronki)

Miłego dnia
Stary 2012-08-22, 08:15   #3461
badziabadzia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

a myślicie, że jeśli i ja i Tż wysocy to dziecko może być też troszkę dłuższe niż ustawa przewiduje? Bo super te ciuszki ale nie wiem czy kupować bardziej na 62 czy mniejsze..
Stary 2012-08-22, 08:28   #3462
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
oooo...a ja ostatnio mnóstwo piję i zazwyczaj pomarańczowe, grapefruitowe, dużo borówek jem... Hmmmmmm dziwne to chyba jeszcze za mało tej witaminy
jutro idę to się spytam..
hm, w takim razie może wynika to u Ciebie jeszcze z czegoś innego. Najlepiej będzie jak pogadasz z lekarzem Mi w każdym razie po herbatkach i cytrynie przeszło i znowu mam ph kwaśne a nie zasadowe

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie liczy się dochodów Waszych rodziców, bo do becikowego liczone są dochody dziecka, a nie jego dziadków No nie wiem, tak na logikę A jak rozliczacie sie z Urzędem Skarbowym, to rozliczacie się z tym, który jest właściwy ze względu na Wasze miejsce zamieszkania, a nie zameldowania
Tylko własnie tu gdzie mieszkamy z mężem zameldowana jestem ja i moi rodzice (mimo,że fizycznie ich tu nie ma). I jestem ciekawa czy nie patrzą właśnie na wspólne gospodarstwo domowe Nie wiem - zielona jestem totalnie. Ale coś mi się zdaje, że na becikowe to ja nie mam co liczyć.

Cytat:

Też łykam właśnie ten aspargin Biorę 3 na dobę i żadnych skurczy łydek ani brzucha już nie mam.

Cytat:
Ale oni nie tylko głęboki tylko wszystko chcą sprzedać, no nie wiem TŻ mi tak zaczął gadać i się zraziłam
Wiesz co, jeśli mogę Ci coś doradzić to nie decyduj się na bebetto - ani na fabio ani na żaden inny model z tej firmy.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Piękne te HMowe ciuszki Ja narazie stopuje to momentu poznania płci (no może zrobie wyjątek w przyszlym tyg na bodziaki z Biedronki)

Miłego dnia
dzień dobry Gotowa na dzisiejszy podbój fitnessu?

Ja coś dziś też nie mogłam spać dlatego wstałam na wizaż
Wczoraj szukaliśmy z mężem biura do wynajęcia...OMG zeszliśmy kawał miasta - prawie 4 godziny łażenia. Dzidzia miała dobry spacer

Black czy mogę prosić o zaproszenie do klubu?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:33   #3463
Hosenka*
Zakorzenienie

Gadałam z księgową, ona nic nie wie Powiedziałam jej, że chce wiedzieć do końca sierpnia, bo jak nie dostanę umowy po macierzyńskim to p*****e to i od września idę na L4 A akurat we wrześniu mamy 2 wielkie ważne imprezy, na których mamy być i to sobota i niedziela przez cały dzień więc to ja ich tym razem wyhuśtam
No ale jeszcze dziś uderzam do samej góry i to nie do obecnego prezesa, tylko poprzedniego, który nadal ma najwięcej do powiedzenia i kiero się go boi Trzęsie portkami jak dzwoni (albo zona ex-prezesa) i włazi mu do tyłka jak tylko przyjeżdża z Warszawy.

W tamtym roku pracował tu taki chłopak, który jak tylko coś mu się nie podobało co powiedział kierownik (np. żebyśmy przychodzili wcześniej do pracy za tą samą kasę) od razu mówił, że chce rozmawiać z prezesem. I co? Sama groźba wystarczyła, zeby temat się rozmywał :rolleye:

Kurde, żałuję, bo ex-prezes był tu w poniedziałek, ale nie byłam jeszcze po rozmowie z kierownikiem, a sam miał ustawione spotkanie po spotkaniu i nie byłoby szans się wbić.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-22 o 08:34
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:36   #3464
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

KOCHANE! NIE LICZYMY DO ZAROBKÓW NASZYCH BEJBIKÓW!!!! ponieważ dochody są brane za rok poprzedzający
czyli jeśli ja urodzę w 2013 to biorą moje dochody za 2012 i tym samym liczbę osób bo do tego czasu było nas 3 a nie 4
a ja się nie zgadzam bo owszem bierzesz dochód za rok poprzedzający złożenie wniosku, ale liczy się ile będzie w nowym okresie dochodu na każdego członka rodziny czyli bejbi też
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:44   #3465
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a ja się nie zgadzam bo owszem bierzesz dochód za rok poprzedzający złożenie wniosku, ale liczy się ile będzie w nowym okresie dochodu na każdego członka rodziny czyli bejbi też
Ja też mam taką nadzieję, bo jak wyliczyłam wczoraj na 2 osoby byśmy się załapali

Instagram

Stary 2012-08-22, 08:45   #3466
misia1505
Rozeznanie

Witam.Widzę że dzisiaj nie tylko ja wstałam wcześniej.
Wiecie co? ja jak widzę te wszystkie wózki nie mam pojęcia co mi się podoba, tego wszystkiego jest za dużo. Myślę że pójdziemy z TŻ do konkretnego sklepu, pracuje tam b. sympatyczny Pan i pewnie coś wybierzemy.
A co myślicie o biało-czarnym wózku? Pewnie mało praktyczny tym bardziej pod koniec zimy ale mi się bardzo podoba. już któraś z was go wcześniej wrzuciła ale nie pamiętam, nie mam linka bo tak jak mówię za dużo mi się podoba.
Stary 2012-08-22, 08:47   #3467
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Witam.Widzę że dzisiaj nie tylko ja wstałam wcześniej.
Wiecie co? ja jak widzę te wszystkie wózki nie mam pojęcia co mi się podoba, tego wszystkiego jest za dużo. Myślę że pójdziemy z TŻ do konkretnego sklepu, pracuje tam b. sympatyczny Pan i pewnie coś wybierzemy.
A co myślicie o biało-czarnym wózku? Pewnie mało praktyczny tym bardziej pod koniec zimy ale mi się bardzo podoba. już któraś z was go wcześniej wrzuciła ale nie pamiętam, nie mam linka bo tak jak mówię za dużo mi się podoba.
Ja się zdecydowałam na Bexę

Instagram

Stary 2012-08-22, 08:54   #3468
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
KOCHANE! NIE LICZYMY DO ZAROBKÓW NASZYCH BEJBIKÓW!!!! ponieważ dochody są brane za rok poprzedzający
czyli jeśli ja urodzę w 2013 to biorą moje dochody za 2012 i tym samym liczbę osób bo do tego czasu było nas 3 a nie 4
To już i tak nie ma znaczenia, Tż mnie wczoraj uświadomił że nawet z nowym dzieckiem przekraczamy ten próg . Nie iwedziałam ze tacy bogaci jesteśmy, jakoś miesięcznie tego nie czuję.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
nomen- słuchaj, ja się kompletnie nie znam na tym prawie tylko wydaje mi się to logiczne,że skoro biorą zarobki za poprzedni rok to i liczbę osób w gospodarstwie również
a jeśli chodzi o miesiące to na pewno średnią biorą za cały rok
A jak ja mam jeszcze teściową we wspólnym gospodarstwie to ją też mogę policzyć??

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
też mam husky - suczkę Nukkę siedmiomiesięczną
Śliczna
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:55   #3469
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, znowu mnie cycki bolą :/

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia
byłam ostatnio w H&M i widziałam tą żabcię Marsi i chyba tego łosia? kombinezonki polarkowe też cudne, no ale ceny również, dlatego, na razie, pochłaniałam wzrokiem

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:56   #3470
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

ilkas - pewnie, że gotowa

Hosenka - daj znać co powiedziała Góra

Ale czarno nad Wro.... będzie burza jak nic, w pracy zakłady już mamy o której zacznie grzmiać
Stary 2012-08-22, 08:59   #3471
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
A jak rozliczacie sie z Urzędem Skarbowym, to rozliczacie się z tym, który jest właściwy ze względu na Wasze miejsce zamieszkania, a nie zameldowania
a nie na odwrót???
chyba,że całe życie robię źle bo mieszkam gdzie indziej a z US rozliczam się tam gdzie jestem zameldowana

nawet ostatnio miałam taką sytuacje że zmieniałam meldunek i wymieniałam doksy- musiałam je zgłosić do US no i tam mnie odesłano do urządu z dzielnicy gdzie jestem właśnie zameldowana

e_vel-zapytam mojej księgowej- bo to troszkę mało logiczne dla mnie, skoro biorą członków rodziny z bierzącego roku to po co im zarobki średnie z zeszłego
Stary 2012-08-22, 09:00   #3472
e_vel
Wtajemniczenie

dziewczyny, ja jeszcze apropo becikowego- to jest też świadczenie rodzinne i tak samo się wylicza dochód jak przy rodzinnym, z tym, że jest większy próg dochodu pozwalający na uzyskanie becikowego. Ja składałam papiery o rodzinne i liczyło się też na dziecko i dlatego jestem przekonana, że dzieci też się liczy Napewno ważne jest też zaświadczenie od lekarza, że się było pod jego opieką jeszcze przed 10 tygodniem ciąży. W przyszłym roku ma się zmienić tylko to, ze takie zaświadczenie będzie mógł wystawić obojętnie jaki lekarz na podstawie wyników badań i książeczki przebiegu ciąży

Ja się już przestałam stresować tym, bo zawsze zrobią tak, że niby ma być lepiej a jest gorzej
Stary 2012-08-22, 09:00   #3473
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope, Elmii: odkryłam przedwczoraj fajny lumpek też z nowymi ubrankami tylko dla dzieci - na Lwowskiej w okolicach salonu sukien ślubnych Trendy Bride (miedzy rynkiem a mostem). Bardzo duży wybór, ceny umiarkowane - tzn jak na ciucholand wysokie, ale taniej niż w sklepach.
Widziałam m.in. tygryska z kapturkiem i uszkami - od razu pomyślałam o Marsi, ale był większy, na 6-9 miesięcy, za 14 zł.

Instagram

Stary 2012-08-22, 09:00   #3474
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ilkas - pewnie, że gotowa

Hosenka - daj znać co powiedziała Góra

Ale czarno nad Wro.... będzie burza jak nic, w pracy zakłady już mamy o której zacznie grzmiać
no właśnie patrze przez okno i nie wierzę, właśnie pranie wstawiłam bo zaczęłam się pakować na wakacje- wczoraj było tak pięknie a teściowa mówi- nie pierz dziś odpocznij sobie
Stary 2012-08-22, 09:01   #3475
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

e_vel-zapytam mojej księgowej- bo to troszkę mało logiczne dla mnie, skoro biorą członków rodziny z bierzącego roku to po co im zarobki średnie z zeszłego
bo jeśli składasz wniosek w styczniu czy lutym, to masz 2 miesiące tylko, a nie 12
Stary 2012-08-22, 09:02   #3476
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bo z aktualnego roku jeszcze nie masz zarobków, oprócz tego miesiąca czy 2 Poza tym becikowe bierzesz po urodzenia dziecka, teoretycznie "na dziecko", więc ono też się CHYBA musi wliczać

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-22 o 09:03
Stary 2012-08-22, 09:03   #3477
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hope, Elmii: odkryłam przedwczoraj fajny lumpek też z nowymi ubrankami tylko dla dzieci - na Lwowskiej w okolicach salonu sukien ślubnych Trendy Bride (miedzy rynkiem a mostem). Bardzo duży wybór, ceny umiarkowane - tzn jak na ciucholand wysokie, ale taniej niż w sklepach.
Widziałam m.in. tygryska z kapturkiem i uszkami - od razu pomyślałam o Marsi, ale był większy, na 6-9 miesięcy, za 14 zł.

a ja miałam właśnie pytać Was o ciucholandy w sączu z dużym wyborem ciuszków niemowlęcych byliśmy wczoraj z TŻtem pod Lachem, bo obniżka procentowa, ale z nowego towaru nic specjalnego nie było

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:04   #3478
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie na odwrót???
chyba,że całe życie robię źle bo mieszkam gdzie indziej a z US rozliczam się tam gdzie jestem zameldowana

nawet ostatnio miałam taką sytuacje że zmieniałam meldunek i wymieniałam doksy- musiałam je zgłosić do US no i tam mnie odesłano do urządu z dzielnicy gdzie jestem właśnie zameldowana

ja też rozliczam się z US, który jest ustalony pod wględem meldunku..
Stary 2012-08-22, 09:04   #3479
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
jakbyś jeszcze była kochana
to ja bym Ci przelew zrobiła
Stary 2012-08-22, 09:05   #3480
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
a nie na odwrót???

To ja w takim razie całe życie również robie źle, bo rozliczam się tam gdzie jestem zameldowana

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości