|
|
#1861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() ale masz fajną niespodziankę, gratuluje ![]() Cytat:
![]() Moja siostra robiła genetyczne przy 3d i mowi ze doplaciła do 3d 100 zł
|
|||
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jezuuu, od tych zażartych dyskusji całą noc śniły mi się jakieś pomiary kijanki
![]() to dopiero były sny. A tymczasem kolejny upalny dzień się szykuje ![]() nestelle świetne podejście do żywienia. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cześć End Of Topic / Thread → koniec tematu/dyskusji Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-22 o 08:09 |
||
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej skrobiecie jak szalone więc znów partiami musze nadrabiać
wczoraj nie miałam czasu zajrzeć bo miałam najpierw gości a później jeszcze robiłam soki z aronii ![]() witaj Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff... pędzicie jak szalone
To może ja tak w skrócie...
Dostałam 2 zdjęcia - takie ogólne i z rytmem serca... mój mąż spojrzał na to pierwsze i skomentował: "o... teraz to widać, że coś tam jest... ale mam wrażenie, że maleństwo ma dziwny wyraz twarzy". Moje maleństwo dla równowagi jest kilka dni w przód w stosunku do OM... i ma... całe 2,3cm! Kawał chłopa/baby! A na dokładkę euforii okazało się, że moja cysta się wchłonęła... Wczoraj byłam tak zmęczona radością, że padłam w łóżko w ułamku sekundy!
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
całą noc nie spałam, a od rana co chwilę tak chlustająco wymiotuję (sorry za opis), że już mi się żyć nie chce.....
mam już dosyć tej ciąży - gdybym wiedziała, że będzie tak źle to bym się nie zdecydowała |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powymiotujesz sobie pare dni albo tygodni....a potem szczęścia będziesz miała na całe życie!!!!!! więc z równania wychodzi, że się opłaca![]() Trzymaj się!!!! |
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie po wielu złych wiadmościach nadeszła lawina dobrych- błagam nie przerywajcie tej dobrej passy i chwalcie sie Waszymi bijącymi serduszkami i zdjęciami.
![]() Ja tez się nie moge doczekac swojego, a tu jeszcze 3 dni do wizyty. Mnie od rana brzuch pobolewa, wziełam 2 no-spy i czekam aż przestanie bo mam sporo spraw do zalatwienia dziś jeszcze....Ehhh Moze to stres, bo przed ostatnia wizytą tak samo mnie bolał.... |
|
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja bylam w pon u gin i nawet karty ciazy mi nie zalozyl kazal jak najszybciej zrobic USG bo jak to stwierdzil nie zawsze serce bije i nie zawsze jest tak jak bysmy chcieli... zapisalam sie na kase chorych na 14 wrzesnia ale to raczej jest za pozno i bede musiala isc do niego na prywatnie, lekarz do ktorego chcialam chodzic ma urlop i bedzie dopiero od 7 wrzesnia.ten lekarz jeszcze dal mi skierowanie na bad moczu i krwi. |
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
No krótka, ale tyle osób zdało ten egzamin. Mój lekarz jest na tym. Inni też to potrafią robić pewnie tylko Ci mają swoje diagnozy potwierdzone statystyką i oceną dokumentacji przez jakiś superwizorów z UK.
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
nie gadam głupot, mam dosyć, wymiotuję już 6ty tydzień, nie jestem nawet w stanie się napić, ledwo żyję, chcę wrócić do pracy i chcę moje dawne życie sprzed ciąży
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Może zresztą ten ból to taki nasz urok. |
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli naprawdę nic nie jesz i masz nawet problemy z przyjmowaniem płynów to ja bym się nie zastanawiała tylko pędziła do lekarza. Na pewno Ci pomoże i trochę Ci ulży, a odwodnienie w Twoim stanie to nic dobrego.
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kathe;36038881]hej
![]() ja bylam w pon u gin i nawet karty ciazy mi nie zalozyl kazal jak najszybciej zrobic USG bo jak to stwierdzil nie zawsze serce bije i nie zawsze jest tak jak bysmy chcieli... QUOTE]jakiś dziwny ten lekarz skoro tak powiedział chyba....tzn wiadomo, że to tak bywa ale żeby wprost tak mówił lekarz....mi np mój endokrynolog na pytanie czy mam wrócić do dawnego dawkowania letroxu w razie jak mi się nie uda, stwierdził, że uda że nie słyszał tego pytania bo nie wolno tak nawet myśleć...no i mi nie odpowiedział ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- dokładnie, mi powiedziała lekarka, że jak będzie organizm osłabiony przez wymioty to pędzić do szpitala oni pomogą...moja znajoma nawet kroplóweczkę dostała i jakoś pomogło... |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Moje drogie to i ja sie pochwale moim bąblem
3,7 cm
|
|
|
|
|
#1878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a piłaś ten Sprite w końcu?
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ze tak drastycznie, ale tu trzeba działać szybko! Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-22 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
trooslava piękna truskaweczka- taka książkowa
|
|
|
|
|
#1884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w ogóle interesuje się dietetyką..... Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Głowa do góry, współczuje Ci ,że się tak żle czujesz, ale to nie jest najgorsze......przed nami poród....a to dopiero jest jazda !---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Super ! Gratuluje !
|
||||||
|
|
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1886 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja tak pisałam, bo tak mam wpisane w karcie ciąży, między 11 a 14 tygodniem w obowiązkowych badaniach usg genetyczne. wiem, że to nie są te typowe badania genetyczne, może tylko tak się nazywają, nie mam pojęcia. nie wiem nawet czy będzie to zwykłe usg i zrobi je mój lekarz czy odeśle do kogoś.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
_______________ śniły mi się dzisiaj jakieś bóle/skurcze i szpital |
||||||
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie, w jakiej dawce powinnam przyjmować kwas foliowy? Bo mam tabletki 5 mg i biorę jedną dziennie.
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe, mnie tez gin na pierwszej wizycie trochę zgasiła... odesłała tylko na usg bo i powiedziała, że ona tu nic stwierdzić narazie nie może
karty ciąży też nie mam ![]() Umówiłam się na usg na przyszły tydzień, mam nadzieję że wszystko jest ok ![]() aha, i też nie byłam o swojej gin, bo moja jest na urlopie i trafiłam ma jakąś durną nieuczuciową babę a ja skądś znam Twój nick i avatar... ![]() Scarlett, tez uważam że głupoty piszesz Już dawno powinnaś być u lekarza, przecież są leki przeciwwymiotne, płyny nawadniające...
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam takie pytanko...czy oprócz kwasu foliowego brałyście jeszcze jakieś witaminki przygotowując się/planując ciążę? Myślę żeby sobie zakupić Femibion1 i trochę się wzmocnić, bo kurcze jakoś nic nie mogę jeść, nic mi nie smakuje, kiepsko z tym u mnie ![]() Scarlett26...nie pisz głupstw, tylko idź do lekarza. Moje dwie koleżanki bardzo ciężko znosiły ciążę (pierwsze miesiące) i wiem, że chodziły do lekarzy i ich jakoś ratowali. Jedna nawet wzięli do szpitala na kilka dni pod kroplówki, bo była wycieńczona, a to nic dobrego dla maluszka.
|
|
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nowe dziewczyny napiszcie do strippi żeby Was na listę wpisała. czasem któraś opisuje jakiś objaw albo badanie i chcę sprawdzić na jakim jest etapie ciąży i się nie da. A przeszukiwać wątek masakra przecież przy tej (nad)produkcji
nutella no my np w domu nie używamy cukru, białej mąki i innych przetworzonych rzeczy. Chyba że w ramach zachcianki raz na ruski rok. Ale ogólnie staramy się jeść żywność w miarę nie przetworzoną, bez żadnych eee i innych glutaminanów. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
A w ulotce takie inf W rodzinach z obciążonym wywiadem, takich, w których urodziły się już dzieci z wadami cewy nerwowej - zaleca się zwiększenie dawki folanu do 4 mg/dziennie. Większa dawka kwasu foliowego potrzebna jest także przyszłej mamie przyjmującej leki przeciwpadaczkowe lub chorej na cukrzycę. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

to dopiero były sny. A tymczasem kolejny upalny dzień się szykuje 

05.07.2008
powymiotujesz sobie pare dni albo tygodni....a potem szczęścia będziesz miała na całe życie!!!!!! więc z równania wychodzi, że się opłaca

kazal jak najszybciej zrobic USG bo jak to stwierdzil nie zawsze serce bije i nie zawsze jest tak jak bysmy chcieli... zapisalam sie na kase chorych na 14 wrzesnia ale to raczej jest za pozno i bede musiala isc do niego na prywatnie, lekarz do ktorego chcialam chodzic ma urlop i bedzie dopiero od 7 wrzesnia.