|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
|
|
|
|
#2252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin odpoczywaj
![]() Ciekawe co tam u Uli i bliźniaków
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane,
porozmawiałam wczoraj z męzulem i udało mu się przetłumaczyć, bym po szpitalu wróciła do naszego domku jest jeden warunek: muszę dotrwać do min. 10 września, chyba, że wcześniej uda mu się skończyć remont ![]() mam się zatem maksymalnie oszczędzać, a on jak mu tylko ściągną gips bierze się za robotę. W piątek ma wizytę, więc zobaczymy co i jak ![]() no i sama muszę poinformować teściów o zmianie planów... i przycisnąć teścia, by częściej przyjeżdżał pomagać męzulowi w remoncie ![]() aż się wczoraj popłakałam, że szczęścia, że nie upierał się na swoim. Wyraził swoje za i przeciw ale moje argumenty powaliły jego na ziemię ![]() najbardziej pomógł tekst: to jak to Jagódka bez taty się będzie wychowywała przez pierwsze dni po urodzeniu? Będzie nam smutno bez Ciebie. Nie będzie Cie przy pierwszej kąpieli? itp. itd. także trzymajcie kochane kciuki, by udało nam się z Jagódką wytrwać jak najdłużej w dwupaku. Dobrze, że już nie wiele zostało do pomalowania. Drugi raz pociągnąć przedpokój, położyć wykładzinę. Pomalować i zabudować wc i pomalować jadalnie ![]() z kuchnią chyba się na razie wstrzymamy, bo nie jest najgorzej. Jak myślicie damy radę? kate nie mam pojęcia o co kaman z tym docukrzaniem ![]() almariel,agnus, muminek pomysł zamieszkania u teściów wziął się stąd, że u nas mieszkanko nadal nie wyremontowane i nie wiadomo czy męzul zdąży przed narodzinami Jagódki, bo wszystko opóźnione przez to jego l4 ![]() aga_ton dzięki za info ![]() iwoncia witam kochana Cię z powrotem colds ![]() filusia to super, ze wychodzicie do domku lidka dziękuję idę Was dalej nadrabiac
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Za mną kiepska noc, wstawałam jakieś 5-6 razy do kibelka. Ogólnie zaobserwowałam, że co raz gorzej znosze noce. Obudziłam się za to z dziwnym kłuciem w dole brzucha po lewej stronie. Nie wiem czy to pęcherz czy Mały coś uciska. Na razie wzięłam magnez i odpoczywam, jak nie przejdzie to spróbuję jeszcze nospę.Są jakieś wieści od naszych Mart? Czy ja dobrze kojarzę, że aloy też była w szpitalu? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Cytat:
Gratuluję! ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36038444]ja je kupiłam dla potomstwa a dla siebie o takie http://www.blizejciebie.pl/podklady_...,445_408,840,1[/QUOTE] Ja mam dokładnie te same. Cytat:
Antoś uwielbia pupcię sobie wypinać i robi to niemalże bez przerwy. Czasami nawet bawimy się tak, że łaskoczę brzuch w tym miejscu lub delikatnie pukam i szybko ją chowa. A czasami odwrotnie... jak położę rękę na brzuchu to czuję po chwili, że dupka się wybrzusza pod tą ręką.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-22 o 10:41 |
||
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyników i dziękuję---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- konczita śliczna ta Twoja księżniczka ciekawe jak moja malutka wygląda
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ale się wszystko pięknie wyjaśniło. Oby cały wasz plan się udał - na pewno będzie super
ściskam mocno
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() magiczna moc naszych kciuków już nie raz dała o sobie znać i teraz też na pewno tak będzie! :ehehm: także trzymamy wszystkie mocno ![]() w ogóle to świetnie że udało Ci się przekonać mężula ![]() będziesz o wiele spokojniejsza! |
|
|
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
dziewczynki dostalam smsa od Katarzinki: Jestem po wizycie u gina. W pon. mam się stawić w szpitalu, we wt lub środę będzie cesarka. Czyli za niedługo przywitamy kolejnego wątkowego bobaska Anesh kochana chyba też będę rodzić sama Mężowi wczoraj otworzyli ranę bo zaropiało w środku. Nie może nic dzwigać i oszczędzać się przez conajmniej dwa tygodnie ![]() Znaczy ani mnie nie zawiezie, jak dzidzia do 13 nie poczeka, ani nas nie odbierze ze szpitala jak co. smutno mi trochę. Teraz mam dużo na głowie więc się nie rozczulam. Muszę mieć wszystko przygotowane do szpitala bo jak co to mi nikt nie pomoże. Ech do bani to...... ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Nadrobiłam trochę. Adunia jest śliczna Mój mąż wczoraj wypróbował podkład z seni. Bo z tej rany to mu się leje teraz. I jest chłonny, ale jego zdaniem ciepło w dupsko strasznie. Ja materac chyba kupię pianka, gryka i wywietrzę. Zastanawiałam się nad lateksem, ale w tym miesiącu wydatki mnie dobiły i mnie na niego nie stać. A muszę zamówić łóżeczko. Brzuch też mnie dziś boli. Tamlin odpoczywaj dużo, zasuwasz ciągle, może jesteś przemęczona?? Ja muszę jeszcze dokupić koszulę jedną i ze dwie pieluszki flanelowe bo u nas w szpitalu po porodzie trzeba mieć jakiś malusi kocyk albo coś co pachnie domem, bo do tego dzidzię zawijają. Muszę też ciemne r.ęczniki wyprać. wogóle to nie ma szans spakować się do jednej torby. Masakra. Jak mi bratowa zrobiła wykaz to padłam
|
#2260 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postarał sie cieszy sie ze mu syna urodzilas ![]() Cytat:
a ja bym sie z sunia przeszla do weta. bo nic nigdy nie wiadomo...niech obejrzy psinke Cytat:
mnie kokos i gryka nie przekonuja zupelnie Cytat:
![]() Cytat:
ja wrocilam z wizyty, wymaz do porodu pobrany i zlecenie mam na wszystkie badania hiv, hcb itd. no i Giulii sie na swiat nie spieszy pozamykana jestem na trzy spusty
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-22 o 11:45 |
|||||
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta! Ale się za Wami stęskniłam! chociaż nie mogę zaprzeczyć że bardzo dobrze mi robi wyjazd
wpadłam tylko na chwilkę napisać że wszystko ok i pozdrawiam gorąco wszystkie !
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Rozeznanie
|
angel,jak milo,ze twoje zdanie sie jednak liczy
dacie rade!maz z tesciem niech sie spina z tym remontem a ty dogladaj sytuacje! Cytat:
,a do reki tzta 'wpycha sie' niesamowicie i zaczepia .w nocy cisza byla,ale jak tylko tz przemowil do brzucha i reke polozyl to odrazu mala dala o sobie znac mi sie zdarzyly dwa razy nocne bole brzucha-staram sie nie panikowac.. Cytat:
elena,nie panikuj,pakuj co potrzeba,miej wszystko gotowe jakby cos i najwyzej taxi wezmiesz/cie.a moze jednak dzidzia poczeka..?ze tez akurat teraz twojemu mezowi sie szpital trafil..no ale bedzie dobrze!
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
W nocy pisała do mnie Colds - że robili ktg. Małej uciekało tętno więc miała badanie - 3cm rozwarcia. Wody ok. Usg ok. Mała ok 3 kg. miała rozmowe z lekarzem czy w razie nieprawidlowosci zgodzi się na na wywolywanie porodu. Zgodzila sie. I mieli przez noc monitorować. Na razie sie nie odezwala. Poczekam jeszcze bo nie chce jej meczyc. Angel super, ze maż tak podszedl do sprawy ![]() Anusia tak jak juz moni pisała - schładzaj. Nie rozgrzewaj dlonia. A nie macie jakiejs pomocy doraźnej? Zreszta nie dosc ze w ciayz to jeszcze z bolem to mogliby przyjac na ten fundusz. Bez dentysty się nie obejdzie. A z leków to Augmentin w ciazy, ale recepte musi wypisac lekarz - poza tym to nie zalatwia problemu. |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam no to jeszcze sobie z Giulia pochodzisz
widać dobrze jej u mamusi w brzuszku ![]() No to super kolejna dzidzia przywita na świat a ciekawe co u Maggie z tego co pamiętam wczoraj miała wyjść ze szpitala ![]() Elena no to zaciskamy nóżki przez te dwa tygodnie.. będzie dobrze |
|
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jedyną niespodziankę na naszym wątku. A Katarzinka od początku wiedziała, że będzie cesarka, czy to teraz podczas tej wizyty podjęto decyzję? Cytat:
Super, że wszystko u Was dobrze. ![]() Cytat:
Zawsze się śmieję, że to dlatego, że ma większą i cieplejszą dłoń. Czasami nawet chłopaki bawią się ze sobą, gdy ja śpię. Dzisiaj TŻ nawet dostał rano opieprz, że mnie budzą tą zabawą Zołza ze mnie, ale naprawdę miałam kiepską noc i dopiero nas ranem zasnęłam takim normalnym snem, więc się wkurzyłam.
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colds kciuki za Ciebie i Melanie nic fajnego a duzo stresu... a powiedz mi Katiem w jakim ona teraz szpitalu leży? |
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biedna colds, przecież nie chciała tam rodzić. Mam nadzieję, że jednak nie jest tak najgorzej w tym szpitalu i dziewczyny mają dobrą opiekę.
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymamy za dziewczyny ![]()
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurcze biedna Colds |
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was kobitki
u mnie burza byla rano , bylo fajne chlodne powietrze a teraz znowu slonce i parowa sie robi .. ![]() Angel super ze maz przemyslal i twoje zdanie jest wazniejsze dla niego 3mam za Colds, i katarzinke - niedlugo pozna swoją niespodziankea ja dzis ciagle dalszy prasowania mam.. wyprasowalam posciel, pieluszki i reszte ubranek
|
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Katarzinka ja ciekawa jestem co u Ciebie będzie, czyli jeszcze parę dni i maluszek będzie z Tobą.
A Colds chciała rodzić w innym szpitalu. No ale dzidzia najważniejsza, więc jak tetno nie takie jak potrzeba to nie ma co kombinować. Jakoś tak czułam, że ona urodzi. Więc zaciskam kciuki, żeby było lajtowo
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, no nie wiem co mam robić, w ogóle nie czuje małej, zaraz zawału dostanę....
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba w Szamotułach. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Uspokoj sie, poloż, zjedz coś. Poruszaj troche brzuchem - moze spi. |
||
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby się udało wytrwać. |
|
|
|
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
anesh,albo cos bardzo zimnego wypij slodkiego/gazowanego (z porad poloznej)
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to sił życzę, ale na pewno ze wszystkim w razie potrzeby sama dasz radę. |
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Poleż na plecach tak ze 3 minuty - trochę powinna się ruszyć, bo jej nie wygodnie będzie, a później na lewy bok. U mnie zawsze działa.
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak mówią dziewczyny, zjedz coś słodkiego, najlepiej chyba czekoladę i się połóż. Poczekaj. Oczywiście powodzenia dla Colds i Katarzinki ![]() |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja już od wczoraj to robię.... Wczoraj sobie tłumaczyłam, ze to przez tę duchotę...., troszkę wczoraj się ruszyła.... a dziś już nic...
Muzykę jej puszczam nawet....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

dzidzi ma już coraz mniej miejsca

Na razie wzięłam magnez i odpoczywam, jak nie przejdzie to spróbuję jeszcze nospę.

Mężowi wczoraj otworzyli ranę bo zaropiało w środku. Nie może nic dzwigać i oszczędzać się przez conajmniej dwa tygodnie 

przykre ze tylko dobrze się zachowuje jak dostaje kasę. Ja tez chodziłam prywatnie ale jak cos sie działo brał mnie do siebie do szpitala jak miał dyżur i robione za darmo ktg czy badania. co do cisnienia nie wiem czy jest wskazanie do cc. 

Mam nadzieję, że jednak nie jest tak najgorzej w tym szpitalu i dziewczyny mają dobrą opiekę.