![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIII
Cytat:
a pampersy na spanie w szafkach to były pojedyncze przypadki i lalki same mi wyliczały kto jeszcze musi się wstydzić, bo przed leżakiem ubiera
![]() |
#2732 |
grozi wypollizowaniem
|
acha ![]() ![]() chodziło mi czy do wbijania w materie czy do naszywania-w stradivariusie ostatnio widzialam takie naszyte jak guziki ![]()
#2733 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2735 | ||
Zakorzenienie
|
Moja poszła do przedszkola jak miała 3 lata i 3 miesiące i były tam też 2,5 latki, żadne dzieci nie chodziły w pieluchach
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz też ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
nosz to oczywiste ale co poza tym - ze niby ministerstwo zdrowia czy edukacji czy kto tam za przedszkola odpowiada i ustala regulaminy, rozporządzenia wymogi - jaki to ma sens cywilizacyjno edukacyjno wychowawczy? bo imo żadnego
komercyjny to jacha Cytat:
![]() ja bym obstawiałą ze napięcia w narządach pobudzają mięsnie a te im wczesniej wyćwiczone tym mniej z nimi problemu ale to laickie podejscie i nie robcie tego w domu ![]() misie wydaje ze nam kity cisną w tych poradnikach aż miło - za naszo kasę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
To ja :)
|
Melduję zakońćzenie planu dziennego na dziś -2 minuty przed czasem
![]() ![]()
#2738 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze gdzies jest taki wymóg- u nas na pewno nie było
![]() |
#2739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- A teraz jest? ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
grozi wypollizowaniem
|
ja se jaj nie robi i nie popieram tych teori, moje dziecko sikało jak miało 10 mies,
ale dawniej sie zalecało uczyc około 8,9 miesiąca zycia a teraz około drugiego roku takie czasy....np http://www.erodzina.com/index.php?id=25,260,0,0,1,0
#2741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie pytam dlaczemu nie ma wymogu odpieluchowania w wieku 2 lat i powyżej czyli w przedszkolnym, ale widzę że akurat są zdania podzielone i że i jets i nie ma ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
grozi wypollizowaniem
|
ło matko dopiero teraz przeczytałam całośc
Blisko drugich urodzin (lub krótko po nich) maluch zauważa, że zabrudził lub zmoczył pieluszkę. Są dzieci, które same ją zdejmują, oglądają, co się w niej znajduje, są też takie, które zupełnie lekceważą ten fakt. Niektóre maluchy potrafią też chwilę wcześniej usiąść w pieluszce na nocnik. Albo sadzają na niego lalkę lub misia. Trzylatek, o ile nie jest czymś mocno zajęty, czuje, że chce siusiu i informuje o tym rodzica lub sam biegnie do nocnika. Metodą prób i błędów uczy się, jak długo może powstrzymywać się od oddania moczu, Z uwagą ogląda też zawartość nocnika. Czterolatek potrafi samodzielnie zdjąć majteczki, usiąść na nocniczku i spokojnie poczekać na wypróżnienie, nawet jeśli trwa to nieco dłużej. Pięciolatek sam się rozbiera, zwykle obywa się bez pieluszki także nocą. ![]()
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedszkole jest w teorii dla dzieci od lat 3, więc te 3-latki muszą umieć robić na kajbel, młodsze dzieci są (w teorii) w żłobkach i tam mogę być dzieci w pampersach. Stwierdzam jednak, że chodzi o kasę, pampersy są drogie no przecież ![]() O, tera są inne dzieci i mądrzejsze teorie ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2012-08-21 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to stąd się biorą te ematki: http://www.ratunku-co-robic.ownlog.c...omentarze.html Cytat:
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2012-08-21 o 23:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale dalej sieciunia to napęd dla zysku - więc gada co chce, promuje to co zyskowne - pieluchi natomiast jeśli przedszkola już mają wymogi odpieluchowywania to chyba to pranie mózgu sieciuniowe siłą rzeczy jakoś zostaje zatamowane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Mamy tutaj teraz scentbarowe mamy z klasą
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Co do cytatu wklejonego przez Betty, to jakbym o synach znajomej czytała. Młodszy ma 3,5, starszy prawie 5 i chodzą w pampersach, przyborów plastycznych na oczy nie widzieli, piją z niekapków i są karmieni przez babcię żeby obrusu nie ubrudzili. Za to świetnie grają w gry komputerowe czym się rodzice chwalą. W tym roku starszy ma iść do przedszkola i zaczęli panikować, że trzeba będzie go odzwyczaić od pampersa i nauczyć samodzielnie jeść. Dobrze że nie obudzili się przed maturą
![]() Widział ktoś gdzieś jakąś fajną czarną torbę na długim pasku? Bo szukam i szukam i nic zacnego nie ma.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() OMG ja od kiedy sam ą siebie pamiętam (czyli od kiedy jakieś 3 lata miałam) to normalnie z kajbla korzystałam, nawet nie z nocnika jakiegoś ![]() a w przedszkolu (szłam jak miałam niecałe 4 lata) to już na 100% były kajble, takie małe ale jednak Cytat:
![]() Macham i spadam, bo mam opóźnienie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka, łoo, śmiga i ma się dobrze
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2012-08-22 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Te wkrecane kolce moim skromnym zdaniem wygladaja bardziej efektownie niz wonsowe. Lapalam dzis szczocha od 6:45 do okolo 10:30 ![]() Parabelko, bos Ty w temacie, a jesli dziecko juz nie goraczkuje ale nie ma wysypki, ktora wskazywalaby na trzydniowke (tak slyszalam) to czy nadal jest zagrozenie zapalenia nerek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | ||
Zakorzenienie
|
A co powiecie o karmieniu piersią dida w wieku zerówkowym i starszym
![]() ![]()
![]() |
#2753 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Nindżopesz
|
A ja sie zaraz zaplacze, teraz i TZ na mnie wkufiony i obrazony, ze nie potrafie zlapac, ja sie naprawde nie nadaje na matke
![]() Stwierdzil, ze wraca z pracy i sam bedzie lapac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Macham znad gorąca ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2012-08-22 o 10:24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
![]() Jak wszędzie ![]() W tym roku nad morzem była ich plaga a jak popadało to szczypawki wylazły ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
![]() ała, miętowy wizaż z rana ![]()
#2759 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2012-08-22 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.