|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
jak kazdy chcialabym miec bielsze zeby choc wcale nie sa zle, ale moj dentysta odradzil mi wybielanie. Podobno zęby mogą sie zrobic wrazliwe po takim zabiegu. I chyba cos w tym jest bo kiedys kupilam colgate simply white i po tygodniu tak mnie bolały zeby ze nie moglam prawie ich umyc, nie mowiac juz o piciu czegos zimnego, goracego albo kwasnego. Zezygnowlam z kuracji bo stwierdzilam ze nie ma sensu sie meczyc.
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, pasty wybielające mają właściwości drażniące. Ja używam od kilku lat pasty wybielające Blend-a Med. Gdy zaczynają mnie boleć dziąsła (przeważnie przed okresem) stosuję Elmex pomarańczową, częstotliwość w zależności od potrzeb, przeważnie na noc. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Przyczajenie
|
witam serdecznie.jestem zainteresowana wybielaniem zebow systemem beyond, niestety nie mam zadnych informacji na ten temat, a poza tym nie wiem czy jest to bezpieczne i trwale.
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko =] Czy aparat stały można mieć podczas gdy ma sie uzębienie "mieszane" tzn. większość stałych i troche mleczaków ?? ![]() ![]() I czy można jakieś namiary na ortodontów którzy zakładają aparaty na raty ? |
|
|
|
|
#1175 |
|
Przyczajenie
|
a czy ktos probował etody pokazanej na filmie http://www.metacafe.com/watch/370806...th_suss_sassy/ ?? Soda oczyszczona wraz z woda utleniona...
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
Heh ciekawe ale musi być mało smaczne
|
|
#1177 |
|
Gość
|
ja próbowałam cytryne i ppwiem wiam ze są małe efekty tyle ze trzeba długo ją trzymac a po tym ....zęby są takie ..czyste :P hehe jak sie przejedzie językiem to wręcz szorstkie... (tak cytryna wyszczypie)
)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Cytat:
nosiłam aparat retencyjny przez pierwszy tydzień w miarę możliwości jak najdłużej (tylko nie do szkoły). Po około 2 tygodniach przeszłam do zakładania go na noc i z taką częstotliwością zakładać go będę aż do kwietnia (kontrola u orty).Co do jedzenia twardych rzeczy to było śmiesznie , aż miło się wspomina.
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów nową metodą - CARBAMIDE PEROXIDE. Co o tym myślicie?
Zdecydowanie nie polecam!
Po pierwsze skonsultuj się z dentystą, pomoże dobrać dla Ciebie metodę wybielania. Po drugie stężenie 36% może uszkodzić Twoje dziąsła przy nieumiejętnym stosowaniu. Po trzecie wkłady z allegro może i nie są najgorsze, ale skazują dziąsła między zębami na działanie żelu. Po czwarte nie można stosować w tym samym czasie różnych technik wybielania. Po piąte (ostatnie ) wybielaniem żelami ciężko jest uzyskać hollywoodzki uśmiech, który można mieć jak się założy licówki .
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Po szóste jak chcesz chodzic po suficie z bólu od nadwrażliwości zębów po takim stęzeniu to polecam.
Po siódme te preparaty musza byc przechowywane w specyficznych warunkach (lodówka) a czy alegrowicz to tam trzyma to bedzie wielka zagadka i może się okazac że nie działa jak powinien. Po ósme to kolejny chwyt marketingowy jakiegos producenta z Pekinu Po dziewiąte te lampy moim zdaniem nic nie dają tzn. ja osobiscie nie widzę przewagi nad wybielaniem nakładkowym met domową dużo mniejszym stężeniem. Po dziesiąte w pełni zgadzam się z przedmówcą.
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Silver, nie próbuj z tą cytryną bo narobisz sobie kłopotu. To jest kwas i on niestety ale uszkadza szkliwo. Zęby są szorstkie tak jak piszesz bo są powierzchownie nadtrawione a nie czyste. Mogą wydawac się jaśniejsze bo taka nadtrawiona powierzchnia szkliwa gorzej przepuszcza swiatło wgłąb zęba a lepiej rozprasza na powierzchni więc jesli masz naturalnie ciemniejszą zębinę to ona jest wtedy mniej widoczna. Zrobisz tak ze sto razy do tego wyszorujesz zebaki wysoce ścierną pastą wybielającą i masz po szkliwie a dentyści będą zacierac ręce.
Niestety jak chce się miec jaśniejsze zęby to tylko do dentysty. Inne sposoby są mało skuteczne jeśli w ogóle działają. |
|
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
. Czy to Twój kot na avatarku?. Prześliczny
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Tak, mój. Rozpieszczony do granic możliwości ale za to nie drapie gratów.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1184 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny!mam taki problem jak niejedna z Was!!!!!ZEBY - Krzywe i to w dodatku jedynki!Jedna z nich jest bardziej wysunieta niz druga!ta druga sie posunela do tylu bo wyrwalam pare lat temu szostke!Najgorsze jest to ze latka leca juz w maju koncze 25 i dopiero teraz jakos mam fundusze na wyprostowanie zabkow!!!!co najgorsze ze zalezy mi na czasie !!!!W lipcu wychodze za maz i najwazniejsze na swiecie jest dla mnie wyprostowanie tych zebow!!!!!!!moze jakas operacyjka albo cos......albo ekspresowe prostowanie zebow....blagam pomozcie!moze ktos cos wie na ten temat i sie orientuje finansowo????????????albo zna jakas dobra klinike???
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Przyczajenie
|
Wybielanie zębów
Witam wszystkich mam 15 lat i mam żółte zęby z natury prubóbowałam wszystkich past do zębów wybielających ale nic nie pomagają mam żote takie jak miałam .. mam z wiązku z tym jak się pozbyć mojego koloru zębów ? bardzo proszę o odpowiedz
dzięki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Do wizażanek,które stosowały Białą Perłę
Wczoraj zaczelam stosowac biala perle. Chcialam sie Was zapytac po ilu dniach zauwazylyscie roznice w odcieniu ??? Odnosze wrazenie, ze w ogole nie dziala mimo, ze nosze dluzej i wiecej niz to wskazane(im dluzej sie nosi tym szybsze wybielanie,a minimum to 20-30minut). Rowniez w ulotce pisze ze wilgoc i woda zmniejszaja dzialanie zelu, a podszas noszenia tej wkladki mam wrazenie, ze caly czas dostaje sie tam slina, do srodka. Slinotok jest podobno normalny przy stosowaniu tego zelu,ale jak zaradzic na to, zeby nie wkradala sie tam slinka???
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów
kolor a wlasciwie odcien zalezy od kosci..jezeli masz ciemna kosc to bedziesz miala ciemne zeby..mozna wybielic u dentysty..jest masa sposobow,jedne mniej drugie bardziej skuteczne..jedne niszcza zeby bardziej inne mniej
ogolnie droga zabawa od ok 300 zl wzwyz prywatnie oczywiscie bo na kase nie zrobia Ci nic takiego.wybielanie zebow nie jest trwale...biel utrzymuje sie kilka miesiacy(zalezy co jesz i co pijesz) i trzeba powtarzac
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
podciagam.
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Dziewczyny mam pytanko bo juz mnie ta dreczy strasznie na przodzie siekacze sa nieco dłuzsze od pozostalych zabków hehe czy jest taki zabieg u dentysty żeby te zabki zrownac bądz chociaz troszeczke zmniejszyć?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale co tu podbijać ?. Wszystko zostało w pełni wyjaśnione.
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie, nie napewno.czekam na opinie innych osob....ten preparat jest stosowany przez stomatologow do wybielania w domu..wiec napewno sa osoby ktore mialy stycznosc z ta substancja i sa zadowolone...2 opinie to dla mnie stanowczo za malo aby cos skreslic
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
a Ty besciara stosowalas?
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Stosowałam żele Opalescene (chyba tak się pisze) i największe stężenie miało 20%. Pierwsze słysze, żeby stomatolodzy polecali do wybielania w domu sężenia 36%. Powiem Tobie, że ja po stosotwaniu 20% przez 4h dziennie odczuwałam lekką nadwrażliwość, a co dopiero jakbym stosowała żele na noc.
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
ok, ale wybililo Ci zeby?pozniej nadwrazliwosc przeszla?
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Jednym nadwrażliwość zostaje na długo innym mija,choć w różnym czasie. Nadwrażliwość jest okropna. Mnie się zrobiła po paskach wybielajacych blend a med
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
no tak, dosyc nieprzyjemna sprawa, skutek uboczny.ale czy sa efekty wybielenia?
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
Efekty będą zależec od podatności samych zębów na wybielanie i tego co je przebarwiło. Bo jeśli masz naturalnie ciemną zębinę to efekty są raczej nie za duże a czasem zupełnie ich brak. Oczywiście po samym wybielaniu będą zawsze bielsze ale to na krótki czas gdyż bardziej działa tu efekty przesuszenia szkliwa niż wybielenia całego zęba. Szkliwo oczywiście w naturalny dla siebie sposób samoistnie się nawodni, biel z powierzchni zniknie (2-3 dni) a ząbki nadal pozostaną takie jak przed wybielaniem. Natomiast 80% osób boryka się później z nadwrażliwością. Przy przebarwieniach pokarmowych gdy przebarwione jest głównie szkliwo efekty sa lepsze.
Tu jest tak, że lepiej dłużej i łagodniej niż krócej i ostrzej. 20 % na noc to maks (zęby bolą na 100%), optymalnie 15%, 10 % to już tylko dla podtrzymania uzyskanego efektu. Natomiast ŻADEN szanujący się dentysta nie da Ci 36% do wybielania nakładkowego do domu. Po takiej upojnej nocy z wybielaczem zęby są na 100 % białe ale przy okazji przestają istniec brodawki międzyzębowe i pada cała różowa estetyka. Generalnie mamy rano zapalenie dziąseł w wyniku poparzenia stężonym utleniaczem. Jak bedziesz miała szczęście to dołączy się jeszcze do tego wtórne zakażenie bakteryjne dziąseł i jest niefajnie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Jest takie cos jak malowanie zebow??????gdzies cos obilo mi sie o uszy moze zle zrozumialam??a jak jest to ile kosztuje????
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
sa preparaty z pedzelkami ktore wybielaja zeby troche ..ok 80 zl to kosztuje ale nie jest jakies super trwale.colgate takie cos robil.
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

witam serdecznie.jestem zainteresowana wybielaniem zebow systemem beyond, niestety nie mam zadnych informacji na ten temat, a poza tym nie wiem czy jest to bezpieczne i trwale.
Mam pytanko =] Czy aparat stały można mieć podczas gdy ma sie uzębienie "mieszane" tzn. większość stałych i troche mleczaków ?? 

nosiłam aparat retencyjny przez pierwszy tydzień w miarę możliwości jak najdłużej (tylko nie do szkoły). Po około 2 tygodniach przeszłam do zakładania go na noc i z taką częstotliwością zakładać go będę aż do kwietnia (kontrola u orty).
. Czy to Twój kot na avatarku?. Prześliczny
czy jest taki zabieg u dentysty żeby te zabki zrownac bądz chociaz troszeczke zmniejszyć?