Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 12:12   #3571
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Witam Was dziewczyny, u mnie na termometrze 34 stopnie. Skwar okropny, więc pewnie znowu większość dnia spędzę w domu.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny poczytałam Was troche i jak zawsze nie wiem do czego się odnieść

Lady ja też myślę czy nie szukac mieszkania w Bytomiu bo tam serio tanio.... tylko ja zawsze taka katowiczanka

Robiłam wczoraj zdjęcia i powychodziły takie śliczne, super sie udała pogoda i w ogóle para taka fajna dziś tez odebrałam album ślubny który zamawiałam pierwszy raz i też jestem pod wrażenbiem

A obecnie czekam na tż który juz 2 h wraca z pracy, nie muszę wam chyba mówić jaki mam humor

Kupiłam jeszcze dziś w h&m komplecik dla maluszka
Świetne jest to ubranko, bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja tylko dzisiaj na chwileczkę ponieważ pakujemy z mężem nasze manatki i jedziemy jutro na urlop do Karpacza na 8 dni mam nadzieje że pogoda nam dopisze i zwiedzimy co nieco
Przez te kilka dni nie będę miała dostępu do neta dlatego, życzę wszystkim aby z waszymi dzidziami wszystko było dobrze i aby wasze samopoczucie też było w jak najlepszym porządku
Udanych wakacji

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też wystarczą 3-4 godziny snu? I nie dość, że tak krótko, to jeszcze z okropnym bólem nóg :/ Tragedia... Chyba już ćwiczę bezsenne noce.
3-4 godziny snu to dla mnie totalnie mało, za mało Co prawda zdarzają mi się ostatnio kiepskie noce, że nie mogę spać, kręcę się wtedy i wiercę albo idę do kuchni, ale potem rano przychodzi sen, albo po południu czasem mam taki odlot. Bólu nóg nie odczuwam.Bóle jedynie w dole brzucha czasem. Minionej nocy wstałam np. o 1 i poczułam ogromny głód i musiałam zjeść kanapkę, bo nie dałabym rady.

Cytat:
Na wątku mam Listopadowo- Grudniowych przeczytałam, że wycieka im z piersi siara... Jakoś dziwnie się czuję z tą myślą, że za chwilę z moich piersi coś pocieknie... Wtedy na pewno już w ogóle zablokuję się na seks. A Wy jak się na to zapatrujecie?
Ja się na to zapatruję tak, że taka jest kolej rzeczy i trzeba to przyjąć do wiadomości. Choć u każdej kobiety może to nastąpić w różnym czasie. Ja jestem w 5 miesiącu, ale mnie to jeszcze nie dotyczy, ale jak przyjdzie no cóż tak ma być A jak to wpłynie na seks?? na razie nie mam pojęcia, ale teraz o tym nie myślę, bo jeśli chodzi o seks to nie myślę teraz o żadnej blokadzie,gdyż długi okres miałam szlaban, na początku nie wolno było, potem infekcja za infekcją, a teraz w końcu nam wolno, więc nie myślę o blokadzie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja dziś z samego rana wybrałam się do przychodni żeby się zarejestrować do lekarza, byłam tam o 7 :05 a o 7 było otwarcie , i już stałam na dworze bo taka kolejka była.
Oczywiście każdy łeb zwrócony na mój brzuch ale nikt nie przepuści.
Stałam na końcu kolejki potem przyszła pewna kobieta i stanęła za mną, potem jak kolejka się ruszyła to stanęła przede mną więc ja się pcham na swoje miejsce a ona do mnie że gdzie ja idę i za kim jestem, ja mówię że za tą panią która przede mną stoi, a ona mówi ale nic pani nie mówiła że jest ostatnia, to ja jej mówię że może nie słyszałam jak pytała ale że chyba widzi że stałam tam wcześniej niż ona i poza tym jestem w ciąży i niech się ze mną nie kłóci, to ona wtedy wielki bulwers i mówi że " no to może niech pani jeszcze bez kolejki sobie wchodzi" , nic juz jej nie powiedziałam ale jestem w szoku po prostu . Ci wszyscy ludzie by się chętnie pozabijali żeby tylko być o jedno miejsce wcześniej.
Później wracałam autobusem i też nikt mi miejsca nie ustąpił. W sumie ze mnie też jest pierdoła że się nie wpycham nigdzie sama , no ale jeszcze chyba jestem zbyt naiwna i wierzę że jednak będą ludzie dobrej woli i sami będą szarmanccy....
Szkoda, że jej nie odpowiedziałaś: "Dzięki za podpowiedź, dobry pomysł, tak zrobię" i pójść bez kolejki no ale cóż, czasem jesteśmy zbyt grzeczne i nie chcemy się narażać innym, ale nie ma co się przejmować. Na drugi raz po prostu od razu wejdź bez kolejki i wcale nikomu nic nie mów.
Stary 2012-08-22, 12:12   #3572
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurde, moja siostra miala co wizyte takie 3d za darmo, ale nie poszlam do jej lekarza bo wole moją babeczkę ciekawe za ile moja babka robi to hmm... i czy w ogóle robi hmm nie pytałam jej. zapytam 6 września
ale w 22 tyg to chyba jeszcze za wczesno co nie? chyba to sie pozniej robi za tyle kasy to lepszy efekt bedzie jak pozniej
Też mam 6.09. wizytę, znowu będzie grupówka.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:13   #3573
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz to jest przerażające że młode dziewczyny myślą w ten sposób.... ona mi tak mówiła jakby mi zaraz miała to piwo wcisnąć do gęby.
Więc ledwo ja poznałam a już
taaa jakby się świat miał zawalić bo się piwa nie napijesz

wróciłam z zakupów- ja chyba będę TZ wysyłać bo co wchodzę do sklepu to na wszystko mam ochotę
dziś mam zamiar upiec
http://whiteplate.blogspot.com/2008/...eczarkami.html

aaaaaaa przeraża mnie ta sterta prania do prasowania, ale jak pomyślę o wyjeździe to zaraz sił nabieram
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:15   #3574
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Też mam 6.09. wizytę, znowu będzie grupówka.
a ja mam 28.08 która tez ma w ten dzien ??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:16   #3575
pstryczek84
Zakorzenienie

Przejrzałam Wasze zdjecie w klubie, bosze, jakie wy ladne dziołchy jestescie.
Ja to chyba ze 3 dni bede szukac zdjecia na kompie żeby cos wrzucic

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja zbyt zwykłej nie mogłam i ciemnej nie mogłam bo będę świadkiem właśnie, gdybym jako zwykły gość szła to bym pewnie nie kupiła wcale bo mam taką, którą lubię i w którą brzuszek wchodzi ale jest granatowa więc nie mogłam w niej iść. Kupiłam taką bladoróżową na jedno ramię odcinaną pod biustem. W oryginale była długa do ziemi ale czułam się dziwnie w takiej długiej no i na brzuchu jak się unosiła to skracała się z przodu i dziwnie to wyglądało. Postanowiłam więc zrobić z niej bombkę taką do kolana i jeszcze krawcowa musiała na górze trochę zwęzić bo ja w ramionach raczej szczupła jestem i mi pod pachami odstawała. Wstawię zdjęcie jak już odbiorę od krawcowej. Ty też wstaw
wrzucę wrzucę, tylko muszę zgrac na kompa najpierw. tez chcialam taka na jedno ramię, odcinana pod biustem ale w koncu nie chcialo mi sie lazic i szukac, wpadlam do pierwszego lepszego butiku i kupiłam co mi pani podsunela pod nos

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:23   #3576
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Hihi ja mam 28 wizyte, ale niestety to zwykla ginekologiczna, w celu przedluzenia zwolnienia i pokazania badan ... Na usg umowie sie dzis, kazala po 2 wrzesnia sie umawiac
Stary 2012-08-22, 12:24   #3577
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

ja na Twoim miejscu, skoro się zapytała, że może bez kolejki pójdziesz, bym jej odpowiedziała: "a żebyś wiedziała" i poszłabym pewnie by Cię przyjęli
hehe wiesz jakby to była kolejka już bezpośrednio do lekarza to bym tak zrobiła, ale to było tylko do rejestracji żeby dostać tak zwany " numerek" a ta pani się nie pytała tylko krzyczała

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
moja mama kiedyś wróciła bardzo zbulwersowana z laboratorium.. bo siedziały takie dewoty (akurat były jakoś blisko w kolejce) i przyszła jakaś ich koleżanka, to te ją na siłę, żeby weszła bo kiedyś tam w służbie zdrowia pracowała - i wpychają babę w kolejkę mimo iże widać, że ta ewidentnie nie chce - po jakimś czasie przyszła kobieta w bardzo zaawansowanej ciąży i się pyta czy mogła by wejść, to te bulwers.. co ona sobie myśli, niech czeka jak inni!! i oczywiście jej nie wpuściły lampucery jedne..
Takie dewoty to najgorsze, one tylko przychodzą chyba do tych lekarzy żeby z kimś pogadać i się wyżalić i nie daj boże jak ktoś im wejdzie z pilniejszą potrzebą to

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja, jeśli chodzi o przychodnię i robienie badań...to zawsze się pytam : która z Pań/Panów wchodzi teraz? odpowiadają mi..a ja na to, że to ja wchodzę z nimi...oczywiście brzuch widać..ale mówię..że w ciąży jestem
na resztę babć siedzących nie zwracam uwagi.

kiedyś mi Pani laborantka powiedziała, że nawet jak byłam we wczesnej, niewidocznej ciąży to miałam wchodzić poza kolejką..bo tu przecież nie chodzi tylko o samopoczucie ciężarnej tylko o ilość bakterii jaka znajduje się w tym miejscu....!!!
No ja jak ide już bezpośrednio do lekarza to tez tak robię. A z tymi bakteriami to prawda, każdy kicha kaszle i nie wiadomo co przyniósł a jeszcze od takiego siedzenia w kolejce i słuchania wszystkich co ich boli można się gorzej pochorować ...
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
No to dobrze że już dobrze bo Nas tu wszystkie wystraszyłaś!!!

No nic tylko takiego babsztyla. swoją drogą, jakby od czasu do czasu panie z recepcji wyjżały zza biurka i poprosiły kolejke o przepuszcze4nie ciężarnej to by im korona z głowy nie spadła. Ich może by barzdiej posłuchały bo o sapoupomnieniu sie nawet nie myslę strach sie bać co by z czlowiekiem zrobiły. Dopóki nie bedzie ustawy obowiazującej (kobiety w ciązy, matkiz dziecmi i osoby starsze) w tym temacie to dupa blada
No właśnie to jest wina organizacji przede wszystkim, powinna być wywieszona kartka o kobietach w ciąży lub z dziećmi, no w niektórych tak jest owszem ale nie wszędzie

Cytat:
Wiesz co w pzu, z tego co pamietam bo tam pracowalam karencja jest 9 miesiecy, moze sie zalapiesz?

ja dzis pobudka o 4 - siki of course.... i do 6 sppac nie moglam a o nogach nie wspomne tz mi krem kasztanowy musial dac zebym se posmarowala....

Co tam maluje! jak zupkę je

mój tz dzis pojechal do Wawy więc siedze sobie samiuśka....a w ogóle wczoraj u nas byli znajomi tż taki jego przyjaciel i jakaś dziewczyna co ja pierwszy rz na oczy widziałam (bo dziś rano jechali razem do wawy) no ale nieostotne. I oczywiście siedzieli w pokoju i sobie pili piwo i rozmowa o mojej ciąży, wchodze do pokoju a ona do mnie teks " a Ty nie piwkujesz?" a ja taka mina bo nie wiedzialam czy zartuje... i pytam sie jej " W CIĄŻY??!!" a ona no ale wiesz jedna szklaneczka to chyba Ci nie zaszkodzi..... tż jak zobaczy ł moja minę dodał tylko "nie nie kategorycznie nie można" ja już sie nie odezwałam potem mi powiedzia ł że miałam mine jakbym chciała jej walnąć i że przecież mogła się zapytać... no ale ej bez jaj.... mogła mi jeszcze drinka zaproponować i szluga
Mnie też wiele razy częstowano i wielkie zdziwienia " jak to nie możesz, przecież to tylko piwo , od jednego browara nic się nie stanie" , ale takich tępych ludzie to trzeba po prostu olewać... ja to się czasem obawiam przebywania w towarzystwie pijących że się oparów nawdycham ...

Cytat:
hehe ja już chce wizytę, połówkowe, mam nadzieje że z dzidzią wszystko ok, ale czuje ze jest ok, ale wtedy zacznę dopiero wszystko kupować tak na poważnie.
Djerba, pisałas że kupowałaś zestaw butelek plus laktator z Aventu.
coś takiego? http://allegro.pl/avent-zestaw-start...538286222.html
chyba że coś mi się pomyliło ;p
Moja znajoma miala coś takiego i mówiła że bardzo poleca, dobra jakość i dzieci dobrze te smoczki tolerowały, laktatora nie używała bo jej nie był potrzebny.

Cytat:
ja Was w sumie dlatego pytam, bo gin mi powiedziała między 20, a 22 tygodniem najlepiej. Nie powiedziała MASZ to zrobić, tylko że dobrze by było wtedy i wtedy zrobić takie dokładniejsze USG. No a później ją naciągnęłam i i tak mi normalne zrobiła u siebie. Nie wiem teraz czy ona będzie chciała te zdjęcia zobaczyć czy co kasa nie mała, a jeśli chodzi tylko o to żeby sobie popatrzeć to nie skłania mnie do tego czy chodzi też o podejrzenie serduszka itp?
Tutaj masz link o tym badaniu między 18 a 22 http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html
Ja właśnie idę do tej przychodni, z tego względu właśnie żeby mi wszystko dokładnie wymierzyli i pokazali, a cena też niestety 250 zł ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:26   #3578
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
ja Was w sumie dlatego pytam, bo gin mi powiedziała między 20, a 22 tygodniem najlepiej. Nie powiedziała MASZ to zrobić, tylko że dobrze by było wtedy i wtedy zrobić takie dokładniejsze USG. No a później ją naciągnęłam i i tak mi normalne zrobiła u siebie. Nie wiem teraz czy ona będzie chciała te zdjęcia zobaczyć czy co kasa nie mała, a jeśli chodzi tylko o to żeby sobie popatrzeć to nie skłania mnie do tego czy chodzi też o podejrzenie serduszka itp?
Słuchaj to bardziej chodzi o usg połówkowe, da się je zrobić bez 3d i 4d, nie tyle da, co robi się je normalnie, na dobrym sprzęcie, ocenia serduszko itp. 3d i 4d to bardziej bajer dla rodziców, coby sobie dziecko obejrzeli

Cytat:
Ja, ja mam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:26   #3579
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My narazie chcemy wiedziec, jaka mamy zdolnosc kredytowa, bo w sumie nie wiemy jakiego mieszkania szukac. W Gdansku ceny sa powalajace

Wiem, ze dluga. Znajomi juz 1,5 miesiaca czekaja na decyzje, a z kolei innym znajomym przyznali ją w 3 dni :/

Chyba wybierzemy sie do doradcy...

Nie pocieszasz mnie

Tego sie wlasnie boje najbardziej. Studiuje, nigdy nie pracowalam na stale (nie licze prac 2-3 miesiecznych), teraz dorabiam sobie na zlecenie jako redaktor w wydawnictwie. Przeraza mnie to, ze przez minimum kolejne 1,5 roku nie pojde nigdzie do pracy i w wieku 26 lat bede miec minimalne doswiadczenie :/
W tym moim Wejherowie są nowe, wykończone, tanie mieszkania. (Fakt- niewielkie 30 parę metrów ale za 150-170 tysiaków. Ale to znowu daleko TŻtowi do pracy, rozglądamy się też w Gdyni Chyloni, też są stosunkowo niedrogie, tylko to już starszego typu budownictwo, ale punkt dobry... Ehhh chciałabym już mieć z głowy te sprawy z kredytem i mieszkaniem...

Bokeh jakaś dziwna jesteś- nie piwkujesz? A no w ciąży to pewnie tylko spiryta się ciągnie
A mi całą noc się śniło bzykanie rozpustnica ze mnie wychodzi w snach. O 5.40 dzwonił TŻta budzik to mi przerwał senne igraszki, a bzykali się w tym śnie wszyscy z wszystkimi. To się na niego rzuciłam i zrobiłam mu miły poranek
A przedwczoraj to śniła mi się Black, nie mam pojęcia dlaczego:cojest : Miałaś w tym śnie knajpę w Jastrzębiej Górze, która nazywała się "Mama Katia i Ojciec Tata" I Waszą specjalnością było spaghetti z wieczkami od puszek... Wiecie, tymi metalowymi pierdólkami którymi się otwiera piwo czy pepsi... Może za dużo przy wizazu w ten dzień siedziałam...

A ja się bardziej boję połogu niż porodu takie obrzydliwe mi się to wydaje.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:27   #3580
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hihi ja mam 28 wizyte, ale niestety to zwykla ginekologiczna, w celu przedluzenia zwolnienia i pokazania badan ... Na usg umowie sie dzis, kazala po 2 wrzesnia sie umawiac
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Słuchaj to bardziej chodzi o usg połówkowe, da się je zrobić bez 3d i 4d, nie tyle da, co robi się je normalnie, na dobrym sprzęcie, ocenia serduszko itp. 3d i 4d to bardziej bajer dla rodziców, coby sobie dziecko obejrzeli

Ja, ja mam
o jak fajnie hihi to tez grupowka bedzie laurka a u Ciebie bedzie Usg ?

Stary 2012-08-22, 12:29   #3581
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
A przedwczoraj to śniła mi się Black, nie mam pojęcia dlaczego:cojest : Miałaś w tym śnie knajpę w Jastrzębiej Górze, która nazywała się "Mama Katia i Ojciec Tata" I Waszą specjalnością było spaghetti z wieczkami od puszek... Wiecie, tymi metalowymi pierdólkami którymi się otwiera piwo czy pepsi... Może za dużo przy wizazu w ten dzień siedziałam...
O raaany. "Ojciec Tata". Spaghetti z zawleczkami, pycha.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:32   #3582
pstryczek84
Zakorzenienie

olaboga, to jeszcze watki w klubie są
a ja glupia cieszylam sie ze jestem na bieząco
no nic, narazie zmykam bo kolezanka niedlugo wpada, musze ogarnac siebie, dom i zrobic obiad. jutro juz raczej nie spodziewam sie gosci wiec nadrobie klubowe zaleglości i objecuje ze wrzuce jakąś fotę
Miłego dzionka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:32   #3583
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
W tym moim Wejherowie są nowe, wykończone, tanie mieszkania. (Fakt- niewielkie 30 parę metrów ale za 150-170 tysiaków. Ale to znowu daleko TŻtowi do pracy, rozglądamy się też w Gdyni Chyloni, też są stosunkowo niedrogie, tylko to już starszego typu budownictwo, ale punkt dobry... Ehhh chciałabym już mieć z głowy te sprawy z kredytem i mieszkaniem...

Bokeh jakaś dziwna jesteś- nie piwkujesz? A no w ciąży to pewnie tylko spiryta się ciągnie
A mi całą noc się śniło bzykanie rozpustnica ze mnie wychodzi w snach. O 5.40 dzwonił TŻta budzik to mi przerwał senne igraszki, a bzykali się w tym śnie wszyscy z wszystkimi. To się na niego rzuciłam i zrobiłam mu miły poranek

Cudny sen

Cytat:
o jak fajnie hihi to tez grupowka bedzie laurka a u Ciebie bedzie Usg ?
Połówkowe wtedy mam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:35   #3584
eff8
Zakorzenienie

a ja się popłakałam w nocy przez sen... Sniło mi sie ze taki facet sie we mnie zakochal i tak mi zakrecil w glowie ze ja rzuciłam dla niego swojego chlopaka i bylam z tamtym, no i wyjechalismy razem na wczasy no poprostu bylo jak w bajce takie golabeczki zakochane, z tych wczasow On wymyslil zebysmy na 1 dzien i noc wyjechali do Warszawy tak jak stalismy wiec nie wzielam nic On powiedzial ze jakies ciuchy i co tam potrzebuje kupimy na miejscu a w tej Wawie nagle mu sie odwidziało i się oddalił ode mnie no i ja się Go w koncu pytam co sie stalo - a On powiedział, że kiedys tez tak mial i to sie nie udalo i teraz tez sie boi ze nie wyjdzie wiec lepiej zebysmy nie byli razem no i ja sie rozbeczalam bo ani torby ze soba nie mialam ani kasy za wiele - nie mialam co z soba zrobic no i oczywiscie tak mi serce zlamal ze az sie przebudzilam i plakalam - a faceta ze snu ani nie znam ani nic

a drugi sen to przebije chyb kazdy ale to az wstyd opowiadac

Stary 2012-08-22, 12:36   #3585
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36038433]

Ja w szoku jestem, jak moja córka koloruje ma 2l3mce, popatrzcie:

AGU KOLORUJE[/QUOTE]

Pięknie! No proszę jakie zdolne dziecko Ci się udało i zgadzam się z Marsi, masz bardzo ładny głos

Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też wystarczą 3-4 godziny snu? I nie dość, że tak krótko, to jeszcze z okropnym bólem nóg :/ Tragedia... Chyba już ćwiczę bezsenne noce.
Authentic u mnie było to samo, budziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć z bólu. Spróbuj sobie podłożyć pod nogi poduszkę, ja tak robię od dwóch dni i w końcu śpię normalnie (tzn. wstaję tylko do łazienki )

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36042575]Wiecie, tak sobie myślę - nawet jak lekarz drogi, a jest do niego zaufanie (a do tego pracuje w świetnym szpitalu) to chyba nie warto lecieć do innego Ja 7 września mam połówkowe, 21/22tc będzie, dam... 280zł :/ no ale trudno, nie będę kombinowała.

A z którą tu gadałam, że na Goduli w Rudzie będzie rodziła?[/QUOTE]

Jeśli u mnie będzie się coś działo to też jadę na Godulę. A jeśli uda się wszystko normalnie to wtedy Bogucice.

Nafiqua i Djerba kciuki za wizytę!

Black to ja tez poproszę do klubu zaproszenie

I witam się w końcu wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie u mojej pani doktor. Dziwnie mi tak w brzuchu było ostatnio, nie powiem, ale stracha miałam solidnego, że coś się dzieje. Ale na szczęście na razie jest ok, mam magnez zwiększyć do 6 dziennie i eentualnie nospę jak zwiększony magnez nie pomoże. No i oszczędzać się, odpoczywać, nie głaskać brzuszka... A Maluszek mi szaleje ostatnio i aż mi żal, nie moge głaskać, no ale jeszcze się nagłaskam dzidziusia I też już mam takie wybrzuszenia i widzę jak mi wierzga Maluch

Miłego dnia!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:39   #3586
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, w życiu nie brałabym kredytu na taką klitkę. To przecież kawalerka. A was 3 będzie, a może potem jeszcze będziecie chcieli mieć dziecko?

I teraz - dupka blada, musicie spłacać i gnieździć się na takim metrażu. Koszmar, to jest naprawdę minimalne mieszkanie.

To już wolałabym wynająć na stałe, ale większe.

Cytat:
a ja się popłakałam w nocy przez sen... Sniło mi sie ze taki facet sie we mnie zakochal i tak mi zakrecil w glowie ze ja rzuciłam dla niego swojego chlopaka i bylam z tamtym, no i wyjechalismy razem na wczasy no poprostu bylo jak w bajce takie golabeczki zakochane, z tych wczasow On wymyslil zebysmy na 1 dzien i noc wyjechali do Warszawy tak jak stalismy wiec nie wzielam nic On powiedzial ze jakies ciuchy i co tam potrzebuje kupimy na miejscu a w tej Wawie nagle mu sie odwidziało i się oddalił ode mnie no i ja się Go w koncu pytam co sie stalo - a On powiedział, że kiedys tez tak mial i to sie nie udalo i teraz tez sie boi ze nie wyjdzie wiec lepiej zebysmy nie byli razem no i ja sie rozbeczalam bo ani torby ze soba nie mialam ani kasy za wiele - nie mialam co z soba zrobic no i oczywiscie tak mi serce zlamal ze az sie przebudzilam i plakalam - a faceta ze snu ani nie znam ani nic

a drugi sen to przebije chyb kazdy ale to az wstyd opowiadac
Pewna jesteś? ja sobie kobietę poderwałam, kochałam się z nią i dokładnie pamiętam, jak zbudowana była
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:39   #3587
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja już chce wizytę, połówkowe, mam nadzieje że z dzidzią wszystko ok, ale czuje ze jest ok, ale wtedy zacznę dopiero wszystko kupować tak na poważnie.
Djerba, pisałas że kupowałaś zestaw butelek plus laktator z Aventu.
coś takiego? http://allegro.pl/avent-zestaw-start...538286222.html
chyba że coś mi się pomyliło ;p
taaak, dokładnie ten
tylko teraz widzę, że laktator ładniej wygląda, lepszy design
Stary 2012-08-22, 12:41   #3588
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Tutaj masz link o tym badaniu między 18 a 22 http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html
Ja właśnie idę do tej przychodni, z tego względu właśnie żeby mi wszystko dokładnie wymierzyli i pokazali, a cena też niestety 250 zł ;/
kurde to ja mam problem
bo teraz jak byłam u gina to był 19 tydzień on wiedział,że widzimy się dopiero po 22 tygodniu i zrobił mi dokładne usg chyba z 15 min ze wszystkimi pomiarami
tylko czy to nie było za wcześnie na połówkowe?
hm teraz wizytę mam dopiero 5 wrzesnia to znowu nie za późno czy myślicie,że on na ostatnim badaniu wszystko dokładnie zbadał?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:41   #3589
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36043384]Wiesz, w życiu nie brałabym kredytu na taką klitkę. To przecież kawalerka. A was 3 będzie, a może potem jeszcze będziecie chcieli mieć dziecko?

I teraz - dupka blada, musicie spłacać i gnieździć się na takim metrażu. Koszmar, to jest naprawdę minimalne mieszkanie.

Pewna jesteś? ja sobie kobietę poderwałam, kochałam się z nią i dokładnie pamiętam, jak zbudowana była [/QUOTE]

no wiec wlasnie ja tez uprawialam seks z kobieta co lepsze z ktoras z Was

Stary 2012-08-22, 12:42   #3590
aska27adopcje
Zadomowienie

Wiecie co dziewczyny, ja to wam zazdroszcze, ze wy tak te sny dokladnie pamietacie, bo ja niestety chwilke, a potem zaraz zapominam

obserwuje mocno allegro i zauwazylam ze pojawil sie nowy sprzedawca, wozkow x-lander na kt poluije ... cene ma nizsza o 700 zl, wiec ten model z 2012/2013 roku (ktoras pisala, ze te wczesniejsze mialy jakas wade i sie nie dalo spacerowki istawic pod katem 90 st , wiec patrze juz tylko na nowa kolekacje) mozna wyrwac za mniej niz 2 tys ... wczesniejsza cena jeszcze miesiac temy wahala sie miedzy 2500-2800

http://allegro.pl/x-lander-xa-3w1-fo...566553574.html

Aha juz widze, ze rozni sie ten zestaw tym, ze fotelik samochodowy jest innej firmy niz recaro, ale zy to ma az takie znaczenie ten fotelik ????
Stary 2012-08-22, 12:42   #3591
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36042575]Wiecie, tak sobie myślę - nawet jak lekarz drogi, a jest do niego zaufanie (a do tego pracuje w świetnym szpitalu) to chyba nie warto lecieć do innego Ja 7 września mam połówkowe, 21/22tc będzie, dam... 280zł :/ no ale trudno, nie będę kombinowała.

A z którą tu gadałam, że na Goduli w Rudzie będzie rodziła?[/QUOTE]

wow...czemu takie drogie?
ja dzisiaj zaczęłam 21 tydz, więc w sumie powinnam mieć połówkowe..ale nic mi lekarz o tym nie mówił i o innej kwocie też nie...
jak byłam z Sade w ciąży, to płaciłam za połówkowe normalnie..tak jak zwykła wizyta.
Stary 2012-08-22, 12:44   #3592
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36043384]Wiesz, w życiu nie brałabym kredytu na taką klitkę. To przecież kawalerka. A was 3 będzie, a może potem jeszcze będziecie chcieli mieć dziecko?

[/QUOTE]

o żesz za tyle pieniedzy to chałupa stoi ;p poza tym taki metraż ....chyba bym klaustrofobii dostała, a następnie, co pokłócisz się z tżtem i nawet do innego pokoju nie można wyjsc;p poza tym na 3 osoby faktycznie, maleństwo .

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:46   #3593
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym nigdy nie chciała mieszkać w Chyloni, nieciekawe miejsca..same bloki.. no chyba że coś tam nowego budują. Ja wolę miejsca może bardziej oddalone od centrum, ale spokojnie i świeże powietrze bynajmniej.. a nie ten smród spalin.
Mieszkamy na Sokółce, ale planujemy kupić mieszkanie na Wiczlinie.
Stary 2012-08-22, 12:48   #3594
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie wypytałam Panią w przychodni, która mi powiedziała że USG połówkowe to u nich jest właśnie 3D/4D i wykonuje je certyfikowany lekarz, który tu specjalnie do nas przyjeżdża, na bdb sprzęcie bla bla bla, wszystko o narządach mówi i 250 zł Amen

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:50   #3595
aska27adopcje
Zadomowienie

Djerba warto taki laktator kupic, bo w sumie ja tylko ciuszki biore, a przeciez jesczze tyle innych rzeczy mozna kupic, zanim sie plci dziecka nie pozna ...
Stary 2012-08-22, 12:51   #3596
eff8
Zakorzenienie

ja tymczasem lece robic obiadek

Stary 2012-08-22, 12:53   #3597
zoffka
Raczkowanie

Hej,

w sprawie tego US: link pierwszy z brzegu:

http://program.rozliczampit.pl/jak-w...lista-u-s.html

Według ustawy o podatku dochodowym, o tym, do którego Urzędu Skarbowego podatnik powinien skierować swoje rozliczenia pity roczne, decyduje adres zamieszkania podatnika.

Wybierając właściwy dla nas urząd skarbowy należy pamiętać, że adres zamieszkania nie zawsze jest taki sam, jak adres zameldowania. Podatnicy często mylą ze sobą te dwa pojęcia i rozliczają się z podatku dochodowego w urzędzie skarbowym właściwym ze względu na adres zameldowania. Mimo iż te adresy często pokrywają się ze sobą (mieszkamy tam, gdzie jesteśmy zameldowani), może się jednak zdarzyć, że będą one zupełnie różne. Pamiętajmy zatem, że adresem zamieszkania jest adres, pod którym przebywamy z zamiarem stałego pobytu.

Cytat:
Ja, ja mam
Zgadzam się U mnie 3d kosztuje ok. 250-300 zł. Kilka moich koleżanek robiło i stwierdziły, że w sumie nie warto, mają płytkę z nagrania i leży gdzieś w szafie, bo jak już widzisz dziecko na żywo, to w sumie jej nie oglądasz

szajajaba - Mała jest świetna. No i tech uchwyt kredki - pełen profesjonalizm
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:53   #3598
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kurde to ja mam problem
bo teraz jak byłam u gina to był 19 tydzień on wiedział,że widzimy się dopiero po 22 tygodniu i zrobił mi dokładne usg chyba z 15 min ze wszystkimi pomiarami
tylko czy to nie było za wcześnie na połówkowe?
hm teraz wizytę mam dopiero 5 wrzesnia to znowu nie za późno czy myślicie,że on na ostatnim badaniu wszystko dokładnie zbadał?
Cytat:
no wiec wlasnie ja tez uprawialam seks z kobieta co lepsze z ktoras z Was
Spokojnie, z córką miałam w 19 tygodniu robione, połówkowe robi się między 18-22 tygodniem

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
wow...czemu takie drogie?
ja dzisiaj zaczęłam 21 tydz, więc w sumie powinnam mieć połówkowe..ale nic mi lekarz o tym nie mówił i o innej kwocie też nie...
jak byłam z Sade w ciąży, to płaciłam za połówkowe normalnie..tak jak zwykła wizyta.
Lekarz z certyfikatem i tytułem dr, sprzęt rewelacyjny, chyba najlepsza przychodnia tego typu u nas

Dla porównania - normalna wizyta (zaznaczam: sprzęt rewelacja) z usg 150zł, i TYLE SAMO mój poprzedni gin bierze mając staaaaary sprzęt
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:55   #3599
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36043754]
Lekarz z certyfikatem i tytułem dr, sprzęt rewelacyjny, chyba najlepsza przychodnia tego typu u nas
[/QUOTE]

mi tak samo Pani powiedziała o tym USG 3d i TŻ nagle skacze że mam się zapisać

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:57   #3600
Konto usunięte

U nas spokojnie można przełączyć, ale... ja nie chcę co ma być widać to i tak na 2d widać. no chyba, że po prostu lekarz sam z siebie przełączy, dopominać się nie będę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości