Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 12:10   #871
aerien83
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
A co, pokażmy wszystkim, że dziecko nie jest ograniczeniem! Na pewno nie będzie to takie studiowanie, jak zaraz po liceum, ale warto chyba trochę się przemęczyć i otworzyć sobie kolejną furkę w życiu. Wydaje mi się, że teraz jest najlepszy czas, żeby zacząć, bo ciężko mi sobie wyobrazić początki na danym kierunku (wiadomo, 1 semestr najgorszy) przy 3-4 letnim maluchu, który wymaga zorganizowania mu czasu, najlepiej przez oboje rodziców.
Jasne, ze dziecko nie jest jakimś ograniczeniem, ja z Kubusiem byłam w ciąży na 3 roku studiów dziennych, w 9 miesiącu miałam jeszcze praktyki i uczyłam polskiego gimnazjalistów hehe, drugi semestr to już z dzieckiem na ręku zaliczałam egzaminy i pisałam licencjat (przeszłam po porodzie na indywidualny tok nauczania), i rewelacyjne wyniki miałam. Także wiem już, że chcieć to móc A im więcej zajeć na głowie, tym lepsza organizacja jak już ktoś wspomniał.

Jedynie teraz sie niepokoję, bo studia już nie na miejscu i będę takie maleństwo na cały weekend zostawiać z mężem i teściową, i trochę mnie to blokuje, bo to już dwójka dzieci i jeszcze czy finansowo nas to nie zabije. Ale mąż twierdzi ze warto, dwa lata i magisterka i większe szanse na rynku pracy. JEstem w kropce, ale chcę, oj jak bardzo chcę

judkama
hehe to też dobrze i masz rację ja też znajduję w lumpkach podobne rzeczy o wiele taniej i jaka satysfakcja przy tym

anett234 jak się czujesz i jak maluchy? brakowało Cię do porannej kawki
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:11   #872
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
sa tylko pewnie szybko znikaja jak jest nowy towar
ja lubie ,lumpek ze skandynawskimi rzeczami swietna jakosc, same firmowki
tez tam pojde dzis chociaz nowy towar byl w poniedzialek
jest u nas jeden skandynawski i tez w pon maja nowy towar, nie byłam tam jeszcze bo jak jest dostawa to ciezko do srodka wejsc.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:11   #873
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
najgorsi są Ci młodzi ,dopiero co po studiach ,bo wymagaja i wymyslaja takie rzeczy ,że szok !! za każdym razem jak miałam jakiś młodych to była MASAKRA !
masz racje chca pokazac ze oni tez potrafia za przeproszeniem udupić...

ciesze sie ze mam to za soba

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:13   #874
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
jej to moje marzenie:love :

u mnie trwala jakies 2,5 godziny druga faza...
Jej pierwsza faza trwała 6 godzin

Mówię Wam miała taki fajny poród..zresztą bardzo dobrze go wspomina i mnie nastawia pozytywnie

No, ale lekarz mówił, ze to wszystko dzięki bardzo dobremu ułożeniu dziecka.

Aerien- nawet się nie zastanawiaj ! Jeżeli wszystkie względy czasowe, finansowe itp. dobrze rokują to jak najbardziej idź !

Anett- własnie miałam pytać jak tam maluszki ? Wiercą się ?

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-22 o 12:15
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:18   #875
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Jasne, ze dziecko nie jest jakimś ograniczeniem, ja z Kubusiem byłam w ciąży na 3 roku studiów dziennych, w 9 miesiącu miałam jeszcze praktyki i uczyłam polskiego gimnazjalistów hehe, drugi semestr to już z dzieckiem na ręku zaliczałam egzaminy i pisałam licencjat (przeszłam po porodzie na indywidualny tok nauczania), i rewelacyjne wyniki miałam. Także wiem już, że chcieć to móc A im więcej zajeć na głowie, tym lepsza organizacja jak już ktoś wspomniał.

Jedynie teraz sie niepokoję, bo studia już nie na miejscu i będę takie maleństwo na cały weekend zostawiać z mężem i teściową, i trochę mnie to blokuje, bo to już dwójka dzieci i jeszcze czy finansowo nas to nie zabije. Ale mąż twierdzi ze warto, dwa lata i magisterka i większe szanse na rynku pracy. JEstem w kropce, ale chcę, oj jak bardzo chcę

rozumiem Twoje rozterki, tez bym chetnie poszla na podyplomowke, ale z dwojka dzieci sama to nie wiem, tylko TŻ by sie mogl nimi zajac tak naprawde a kiedy wspolnie bysmy byli w domu..............

co do studiow to na zajeciach ostatni raz pamietam bylam dzien przed porodem do 20, rano odeszly mi wody, z perspektywy czasu zaluje ze latalam jak glupia na nie, ale taryfy ulgowej nie mialam,
ale moze bym donosila Tomka....
za to pisanie pracy mgr to byla katorga, bardziej skupilam sie na zdrowiu malego i zrobilam ja na odwal zaluje ze tak to wszystko wyszlo...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 12:19   #876
aerien83
Zadomowienie

kaaamila1 z pewnością więcej argumentów jest za niż przeciw, jedynie kwestię finansową muszę z mężem ostro przedyskutować i podejmę ostateczną decyzję tym bardziej że czasu coraz mniej

Lonia89
uważam , że jesteś świetnie przygotowana, ja też mam malutko na 56 ale te większe można podwinąć, a z najmniejszego rozmiaru to jednak bardzo szybko wyrośnie
Stary 2012-08-22, 12:22   #877
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Mówię Wam miała taki fajny poród..zresztą bardzo dobrze go wspomina i mnie nastawia pozytywnie

na pewno dzieku ulozeniu
fajnie naprawde zazdroszcze, u mnie pierwsza faza w sumie trwala tyle co druga

teraz sie ludze ze bedzie jeszcze szybciej

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 12:24   #878
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś 30 tydzień ciąży zaczęłam 3 z przodu
brawo !

Cytat:
Hehehe rozśmieszyło mnie to

Piję sobie drugą kawkę i nadal przeglądam oferty studiów. Czy jest tu ktoś po pedagogice??
A co planujecie na obiad?
Ja mam dziś pyzy na parze w sosie śmietanowo-grzybowym z kawałkami kurczaka i wewnętrzna ulga, że wszystko w lodówce
Ja jestem na pedagogice

Peperonik
- gratulacje rozpoczecia nowego tygodnia
Dojotka - kochana zdrówka Ci zycze ..

Ja juz po dentyscie .. wymeczyla mnie troche .. zrobila kolejna plombe i do jednego dala lekarstwo .. nastepna wizyta za tydzien ..
Jak mnie znieczulala to troche jej sie pokapało tego swinstwa , ja o tym nie wiedzialam i polknelam to obrzydlistwo .. mam nadzieje ze maluszkowi nie zaszkodzilam .. boje sie teraz troche ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:24   #879
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem Twoje rozterki, tez bym chetnie poszla na podyplomowke, ale z dwojka dzieci sama to nie wiem, tylko TŻ by sie mogl nimi zajac tak naprawde a kiedy wspolnie bysmy byli w domu..............

co do studiow to na zajeciach ostatni raz pamietam bylam dzien przed porodem do 20, rano odeszly mi wody, z perspektywy czasu zaluje ze latalam jak glupia na nie, ale taryfy ulgowej nie mialam,
ale moze bym donosila Tomka....
za to pisanie pracy mgr to byla katorga, bardziej skupilam sie na zdrowiu malego i zrobilam ja na odwal zaluje ze tak to wszystko wyszlo...
praca licencjacka to dla mnie też była katorga, dwa razy przekładałam termin obrony i koniec końców dopiero w styczniu się broniłam (na 5 ), podczas gdy ludzie z mojego roku pół roku wcześniej. Ale pisałam po nocach, gdy Kuba spał. A książki czytałam w parku pchając wózek w sumie teraz jak o tym pomyślę to mogę być z siebie dumna, ale wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, wiedziałam, że muszę skończyć szkołę i zrobić licencjat i poszło

ja do pomocy poza mężem miałabym teściów, bo teść na emeryturce a teściowa nie pracuje i już się zadeklarowała. Ale mimo wszystko te opory, mało czasu dla rodziny itd. Jakie to trudne
Stary 2012-08-22, 12:28   #880
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Hej mamusie witam się w 28tc a z usg w 30

Powiem Wam że coraz bardziej boję się porodu. Pierwszy marzenie, pierwsza faza 3h50m druga 10 min, w szpitalu znalazłam się z 9 cm rozwarcia a po drodze modliłam się o trzy żeby mnie do domu nie odesłali. ale jestem przerażona boję się że drugi nie będzie taki cudowny.

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:29   #881
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja jestem na pedagogice
Grona pedagogicznego Ci u nas dostatek

Dziewczynki, to skoro mamy tyle chętnych na studia i studentek, już widzę tytuł pierwszego wątku po rozpakowaniu: "Z porodówki na sesję gnamy - takie z nas ambitne Mamy!"
Stary 2012-08-22, 12:29   #882
landi0909
Zakorzenienie

ja się cieszę, że zaszłam w ciążę pod koniec technikum i tak wiedziałam że maturę muszę sobie zostawić na przyszły rok, więc i na studia w tym roku bym nie poszła. Jak się uda pójdę w przyszłym roku

na egzamin zawodowy szłam już z brzuszkiem (18tc chyba) i mega upał, ale mam nadzieję że jakoś zdałam... Za tydzień wreszcie wyniki może Wam się tu przedstawie za tydzień jako Technik Informatyk
maturkę chcę napisać w przyszłym maju, potem jeśli ją zdam to studia albo jakieś studium, zobaczymy na ile Kubuś mamuśce pozwoli ale wierzę że dam sobie radę
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:32   #883
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczynki, to skoro mamy tyle chętnych na studia i studentek, już widzę tytuł pierwszego wątku po rozpakowaniu: "Z porodówki na sesję gnamy - takie z nas ambitne Mamy!"
dobre to ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-22, 12:32   #884
aerien83
Zadomowienie

Cytat:

Genialne

DeKajka o proszę, to co się nie chwalisz a specjalność jaką robisz i na którym roku?
Stary 2012-08-22, 12:35   #885
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

anett234 jak się czujesz i jak maluchy? brakowało Cię do porannej kawki
A czuję się nawet dobrze.Gdyby nie te upały to byłoby naprawdę ok.Nie wspomnę już o wielkim brzuchu,który przeszkadza we wszystkim.
Ale to przecież same wiecie .....
Wszyscy,którzy mnie spotykają na mieście myślą,że jestem już w 9 mcu - taki mam brzuchol.Aż się boję pomyśleć ile mi jeszcze do listopada urośnie .
Ostatnio przeżyłam troche grozy dlatego do Was nie miałam jak zajrzeć.Mój mąż tydzień temu wylądował w szpitalu i cały ten czas siedziałam przy nim.Dodatkowo pojawiły się u mnie wtedy skurcze chyba przez ten stres.Ale byliśmy u lekarza i wszystko na szczęście "pozamykane".

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Aerien- nawet się nie zastanawiaj ! Jeżeli wszystkie względy czasowe, finansowe itp. dobrze rokują to jak najbardziej idź !

Anett- własnie miałam pytać jak tam maluszki ? Wiercą się ?
Oj wiercą i to strasznie.Jak nie z jednej strony dostanę kopa to z drugiej.Cały brzuch mi podskakuje
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:37   #886
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Genialne

DeKajka o proszę, to co się nie chwalisz a specjalność jaką robisz i na którym roku?
U mnie to dosyc dziwna sytuacja .. bylam juz na pierwszym roku ale w polowie przerwalam bo musielismy z TŻetem wyjechac .. no i teraz znowu wracam od pierwszego roku .. Jestem na pedagogice ze specjalnoscia resocjalizacja .. zaocznie .. Place rocznie 1250 zl i powiem ci ze jak dla mnie to jest bardzo latwo .. duzo przedmiotow typowo psychologicznych i pedagogicznych .. sama teoria ktorej latwo sie uczy .. tymbardziej ze mnie to bardzo interesuje ..

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-08-22 o 13:20
Stary 2012-08-22, 12:39   #887
aerien83
Zadomowienie

Landi na pewno dasz sobie radę, a Kubuś dodatkowo Cię uskrzydli

anett234 a co sie stało? W szpitalu, i to na urlopie? Ale już wszystko dobrze mam nadzieję? Co do brzuszka to mogłabyś się pochwalić Cieszę się, że wszystko ok tak poza tym Wpadaj rano na kawę

DeKajka to bardzo malutko płacisz, super a gdzie tak mało sie płaci, na jakiej uczelni? mnie też to interesuje wiec myślę, że z nauką i przyswajaniem wiedzy nie miałabym większych trudności

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-08-22 o 12:40
Stary 2012-08-22, 12:39   #888
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

ja też pasuję do tytułu :P Musze wreszcie skonczyc te cholerne studia

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:40   #889
landi0909
Zakorzenienie

aerien tez myślę że dam sobie radę udowodnię wszystkim że nie jestem do niczego teraz najbardziej boję się tych wyników technika, chyba się załamię jeśli nie zdałam
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:40   #890
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja juz po dentyscie .. wymeczyla mnie troche .. zrobila kolejna plombe i do jednego dala lekarstwo .. nastepna wizyta za tydzien ..
Jak mnie znieczulala to troche jej sie pokapało tego swinstwa , ja o tym nie wiedzialam i polknelam to obrzydlistwo .. mam nadzieje ze maluszkowi nie zaszkodzilam .. boje sie teraz troche ..
Spokojnie Kochana..myślę, ze taka ilość maluchowi nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej mamusie witam się w 28tc a z usg w 30

Powiem Wam że coraz bardziej boję się porodu. Pierwszy marzenie, pierwsza faza 3h50m druga 10 min, w szpitalu znalazłam się z 9 cm rozwarcia a po drodze modliłam się o trzy żeby mnie do domu nie odesłali. ale jestem przerażona boję się że drugi nie będzie taki cudowny.
za kolejny tydzień !!!

Zazdroszczę takiego porodu Kochana!!!

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
ja się cieszę, że zaszłam w ciążę pod koniec technikum i tak wiedziałam że maturę muszę sobie zostawić na przyszły rok, więc i na studia w tym roku bym nie poszła. Jak się uda pójdę w przyszłym roku

na egzamin zawodowy szłam już z brzuszkiem (18tc chyba) i mega upał, ale mam nadzieję że jakoś zdałam... Za tydzień wreszcie wyniki może Wam się tu przedstawie za tydzień jako Technik Informatyk
maturkę chcę napisać w przyszłym maju, potem jeśli ją zdam to studia albo jakieś studium, zobaczymy na ile Kubuś mamuśce pozwoli ale wierzę że dam sobie radę
Na pewno pozwoli !
Jestem zdania, ze matura to podstawa tak więc Kochana koniecznie ją zrób !!!
Zdasz na 100 %

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-22 o 12:42
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:41   #891
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie rozpoczynania studiów to ja bym zaczekała do przyszłego roku, ale oczywiście każda niech robi jak uważa.
Pamiętam jak moja koleżanka pod koniec studiów ( kiedy z reguły już są większe luzy, mniej zajęć bo jest do pisania praca) przychodziła prawie zielona ze zmęczenia. Nie dość, że trzeba było wstawać w nocy do dziecka i chodziła niewyspana ( zresztą jej mąż też, a jednocześnie studiował i pracował) to jeszcze przypałętała jej się po porodzie dosyć poważna anemia. Skończyła studia to fakt, ale na pewno w tym okresie nie czerpała radości ze studiowania i nie poszerzyła za bardzo swojej wiedzy, bo było to raczej na zasadzie - byle zaliczyć co absolutnie mnie nie dziwiło - ona była po prostu wykończona.

Ostatnio jak rozmawiałam ze znajomymi to podobno najgorszy jest okres gdzieś od 2 tygodnia życia do 3 miesiąca - później już jest łatwiej. Choć pewnie to też zależy od dziecka
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:43   #892
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
DeKajka to bardzo malutko płacisz, super a gdzie tak mało sie płaci, na jakiej uczelni? mnie też to interesuje wiec myślę, że z nauką i przyswajaniem wiedzy nie miałabym większych trudności
Świetokrzyska Szkola Wyzsza . to uczelnia prywatna ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-22, 12:44   #893
aerien83
Zadomowienie

Sola1 ja studiowałam przy Kubusiu i dałam radę, więc jestem dobrej myśli. Ale wiadomo, to indywidualna sprawa, trzeba też mierzyć siły na zamiary.

Kurcze biorę się za jakąś robotę wreszcie bo plotkuję tu z Wami od bladego świtu a wszystko w domu w czarnej d.
Stary 2012-08-22, 12:45   #894
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć Matuszki

U mnie rano była niezła burza, obudziłam się przed 10 dopiero bo tak było ciemno jak w nocy Ale teraz znów duchota, nie ma czym oddychać
Wczoraj byliśmy na zakupach, nakupiłam Młodemu ciuchów do szkoły, powiem Wam że chłopak 11 letni to ma już wymagania że ho ho! Byle czego nie założy

Trzymam za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni

Dojotka zdrówka życzę Z tą klimą to masz 100% racji Mnie też gardło pobolewa po wczorajszej jeździe autem

Magdaef z tymi szablonami to chodzi o to że papierowych gorzej się używa - po prostu farba wchodzi pod papier i wychodzą brzydkie "zacieki". A folia jest przyklejona do ściany i nic nie wycieknie. Te ceny to rzeczywiście z kosmosu, 1 metr folii to ok 5-10 zł. Zrobiłabym Ci te szablony bez problemu bo mam taką maszynę do cięcia z folii ale zmieniłam oprogramowanie w kompie i nie mogę zainstalować teraz tego plotera
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:50   #895
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Landi na pewno dasz sobie radę, a Kubuś dodatkowo Cię uskrzydli

anett234 a co sie stało? W szpitalu, i to na urlopie? Ale już wszystko dobrze mam nadzieję? Co do brzuszka to mogłabyś się pochwalić Cieszę się, że wszystko ok tak poza tym Wpadaj rano na kawę

Dostał jakiegoś ataku bólu i karetka go zabrała.Prawdopodobnie kolka nerkowa (kamienie) ale nie wiemy napewno bo ze szpitala go wypuścili bez żadnych badań i w dodatku ze stanem podgorączkowym.Też mam nadzieję,że wszystko ok chociaż wczoraj miał gorączkę.Umówiliśmy sie do specjalisty niestety wizyta dopiero w grudniu takie terminy.Nie wiem po co my te składki odprowadzamy czasem wolałabym żeby mi nie odciągali bo i tak wszędzie trzeba chodzić prywatnie.
Będę na kawkę wpadać napewno.Dziś miałam przyjść ale mi się przysnęło obudziła mnie dopiero straszna burza,która się za oknem rozpętała.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Sola1 ja studiowałam przy Kubusiu i dałam radę, więc jestem dobrej myśli. Ale wiadomo, to indywidualna sprawa, trzeba też mierzyć siły na zamiary.

Kurcze biorę się za jakąś robotę wreszcie bo plotkuję tu z Wami od bladego świtu a wszystko w domu w czarnej d.
Ja ugotowałam dziś tylko zupę,pozamiatałam,podlała m kwiatki i byłam w sklepie i aptece.Więcej narazie nie robię bo przez tą pogodę i niewyspanie źle się czuję.Może wieczorem mi przejdzie to się za coś wezmę.Nie wiecie kiedy ma być chłodniej? Marzę o chociaż jednym dniu zimnicy
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:53   #896
madzius90
Zakorzenienie

Witam się

Jestem znowu u rodziców, czekam na spotkanie z moim pracodawcą
I koniec tego jeżdżenia w tą i z powrotem

Weszłam na stronę uczelni i 8 września zaczynamy zajęcia
Mamy porąbany plan zjazdów
Ciekawe jaki plan nam dadzą

W tamtym roku trzeci rok miał w sumie luzik, ciekawe jak będzie z nami.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:56   #897
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Odnośnie rozpoczynania studiów to ja bym zaczekała do przyszłego roku, ale oczywiście każda niech robi jak uważa.
Pamiętam jak moja koleżanka pod koniec studiów ( kiedy z reguły już są większe luzy, mniej zajęć bo jest do pisania praca) przychodziła prawie zielona ze zmęczenia. Nie dość, że trzeba było wstawać w nocy do dziecka i chodziła niewyspana ( zresztą jej mąż też, a jednocześnie studiował i pracował) to jeszcze przypałętała jej się po porodzie dosyć poważna anemia. Skończyła studia to fakt, ale na pewno w tym okresie nie czerpała radości ze studiowania i nie poszerzyła za bardzo swojej wiedzy, bo było to raczej na zasadzie - byle zaliczyć co absolutnie mnie nie dziwiło - ona była po prostu wykończona.

Ostatnio jak rozmawiałam ze znajomymi to podobno najgorszy jest okres gdzieś od 2 tygodnia życia do 3 miesiąca - później już jest łatwiej. Choć pewnie to też zależy od dziecka
a ja jestem zas taka,ze jak mam duzo obowiazkow i rzeczy do zrobienia to mam wieksza mobilizacje zeby to zrobic i robie wszystko,a jak np mialam tylko taka sesje do zdania,to na to lałam,bo "nigdy czasu nie mialam" bo przeciez sufit i sprzatanie takie ciekawe ;d
zreszta widze po moich kolezankach,te ktore urodzily badz maja dzieci,sa zawsze przygotowane do szkoly,i najlepsze oceny ;D bo jak masz tylko wolny czas to od razu sie zajmiesz szkola

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się

Jestem znowu u rodziców, czekam na spotkanie z moim pracodawcą
I koniec tego jeżdżenia w tą i z powrotem

Weszłam na stronę uczelni i 8 września zaczynamy zajęcia
Mamy porąbany plan zjazdów
Ciekawe jaki plan nam dadzą

W tamtym roku trzeci rok miał w sumie luzik, ciekawe jak będzie z nami.
juz 8 wrzesnia ?? to u mnie na uczelni dopiero 20 ktoregos poprawi sie zaczynaja .
Ale plan pewnie bede miec tydzien przez zjazdem;/

https://www.youtube.com/watch?v=dtgoDXEOxTM :tańczy:
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-08-22 o 13:00
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:00   #898
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja bede zmykać już trzeba trochę posprzątać. pa trzymajcie się
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:06   #899
madzius90
Zakorzenienie

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

Mój Bartuś też jest ułożony główką w dół co najmniej od 22 tygodnia. I mam nadzieję, że w takiej pozycji zostanie do porodu, że sie nie przekręci łobuziak jeden
Ale ja w przeciwieństwie do Was mam krótką szyjkę i napietą macicę, czasem odczuwam skurcze i z tego względu mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
juz 8 wrzesnia ?? to u mnie na uczelni dopiero 20 ktoregos poprawi sie zaczynaja .
Ale plan pewnie bede miec tydzien przez zjazdem;/
Ja studiuję na prywatnej uczelni i dlatego u nas zawsze od początku września zaczynają się zajęcia

Jak studiowałam na Uniwersytecie to zaczynaliśmy zajęcia normalnie na początku października
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:07   #900
dyltharra
Raczkowanie

Mam glupie pytanie... Do czego potrzebne sa pieluchy tetrowe i flanelowe...? Bo ja naprawde nie wiem Robie liste, juz na spokojnie i co pozycja, to glupieje coraz bardziej
I pokazujemy sie w 28tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 19.jpg (26,2 KB, 24 załadowań)
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości