Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 12:57   #3601
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Ale mi dałaś pomysł też to zastosuje, jak on mi to ja jemu też , a co niech zobaczy jak to jest choć raz mu próbowałam to już bulwers pt ale ja mam dłużej prawko, ja lepiej wiem, więcej przejechałem
Hehe wiesz ale ja tego nie robię specjalnie po prostu jakoś samo tak

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o żesz za tyle pieniedzy to chałupa stoi ;p poza tym taki metraż ....chyba bym klaustrofobii dostała, a następnie, co pokłócisz się z tżtem i nawet do innego pokoju nie można wyjsc;p poza tym na 3 osoby faktycznie, maleństwo .
Zgadzam się z Delicjanką. Myśmy wynajmowali mieszkanie i to był mniej więcej taki metraż. Tragedia po prostu. Nie chciałabym w takim mieszkać !!! Bez obrazy oczywiście
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:57   #3602
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
W tym moim Wejherowie są nowe, wykończone, tanie mieszkania. (Fakt- niewielkie 30 parę metrów ale za 150-170 tysiaków. Ale to znowu daleko TŻtowi do pracy, rozglądamy się też w Gdyni Chyloni, też są stosunkowo niedrogie, tylko to już starszego typu budownictwo, ale punkt dobry... Ehhh chciałabym już mieć z głowy te sprawy z kredytem i mieszkaniem...

Bokeh jakaś dziwna jesteś- nie piwkujesz? A no w ciąży to pewnie tylko spiryta się ciągnie
A mi całą noc się śniło bzykanie rozpustnica ze mnie wychodzi w snach. O 5.40 dzwonił TŻta budzik to mi przerwał senne igraszki, a bzykali się w tym śnie wszyscy z wszystkimi. To się na niego rzuciłam i zrobiłam mu miły poranek
A przedwczoraj to śniła mi się Black, nie mam pojęcia dlaczego:cojest : Miałaś w tym śnie knajpę w Jastrzębiej Górze, która nazywała się "Mama Katia i Ojciec Tata" I Waszą specjalnością było spaghetti z wieczkami od puszek... Wiecie, tymi metalowymi pierdólkami którymi się otwiera piwo czy pepsi... Może za dużo przy wizazu w ten dzień siedziałam...

A ja się bardziej boję połogu niż porodu takie obrzydliwe mi się to wydaje.

sikam

eff z którą którą ?

wydaje mi sie ze warto kupić raz że czasem sie gdzieś jedzie nie mozna nakarmic pyk wyciagasz mleczko odciągnięte z lodówki czy zamrażarki i masz albo do odciągania mleka jak sie ma za duzo??
Stary 2012-08-22, 12:59   #3603
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mnie sutki bolą cały czas, nawet jak zakładam sportowe staniki nie pomaga
Mnie tez bolą sutki cały zas, a reszta piersi prawie niewrażliwa na dotyk.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:59   #3604
aska27adopcje
Zadomowienie

Kurcze to doroga sprawa 160 zl + przesylka, zeby czasem mleczko odciagnac ... ehhh ... ja caly czas mysle jak to u mnie bedzie z pokarmem, .. moja mama miala miesiac, a potem koniec z karmieniem
Stary 2012-08-22, 13:02   #3605
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, tutaj masz stronke możesz sobie sprawdzać https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=634276
Dzięki

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Mnie to tak hmmm nagle zaczynają boleć i bolą parę godzin, właśnie sutki, raczej tak parzą, nie wiem pieką... ale mega nieprzyjemne uczucie aż chyba nie założe stanika.. zresztą i tak dzisiaj nigdzie się nie wybieram, może na chwile skoczę do przychodni babci po receptę
Ja po domu zakladam taką bluzkę co ma wszyty sportowy stanik i lepiej mi niż w takim zwykłym, no ale do pracy już się nie nadaje, trzeba zwykłe zakładać.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 13:02   #3606
bokeh
Zakorzenienie

też macie odruch wymiotny przy połykaniu nospy?? jejku ja nie umiem jej łykać jest taka gorzka fuuuj

Jak myslicie warto cos tkaiego kupić jak nie mam piekarnika?? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_29415.htm
Stary 2012-08-22, 13:03   #3607
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kurcze to doroga sprawa 160 zl + przesylka, zeby czasem mleczko odciagnac ... ehhh ... ja caly czas mysle jak to u mnie bedzie z pokarmem, .. moja mama miala miesiac, a potem koniec z karmieniem
Ja kupie, bo wracam na studia jak najszybciej, tak więc u mnie będzie taka potrzeba.
Ja też się zastanawiam nad tym pokarmem no ale cóż... jak będzie, będzie super, jak nie będzie, trzeba będzie to zaakceptować.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:04   #3608
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Spytaj P.

A poważnie - chyba malutki, to już lepiej taki ruski na targu kupić, przynajmniej ciasta można piec
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:05   #3609
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pięknie! No proszę jakie zdolne dziecko Ci się udało i zgadzam się z Marsi, masz bardzo ładny głos

Authentic u mnie było to samo, budziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć z bólu. Spróbuj sobie podłożyć pod nogi poduszkę, ja tak robię od dwóch dni i w końcu śpię normalnie (tzn. wstaję tylko do łazienki )

Jeśli u mnie będzie się coś działo to też jadę na Godulę. A jeśli uda się wszystko normalnie to wtedy Bogucice.

Nafiqua i Djerba kciuki za wizytę!

Black to ja tez poproszę do klubu zaproszenie

I witam się w końcu wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie u mojej pani doktor. Dziwnie mi tak w brzuchu było ostatnio, nie powiem, ale stracha miałam solidnego, że coś się dzieje. Ale na szczęście na razie jest ok, mam magnez zwiększyć do 6 dziennie i eentualnie nospę jak zwiększony magnez nie pomoże. No i oszczędzać się, odpoczywać, nie głaskać brzuszka... A Maluszek mi szaleje ostatnio i aż mi żal, nie moge głaskać, no ale jeszcze się nagłaskam dzidziusia I też już mam takie wybrzuszenia i widzę jak mi wierzga Maluch

Miłego dnia!
Ja też bym tam chciała

Cytat:
Wiecie co dziewczyny, ja to wam zazdroszcze, ze wy tak te sny dokladnie pamietacie, bo ja niestety chwilke, a potem zaraz zapominam

obserwuje mocno allegro i zauwazylam ze pojawil sie nowy sprzedawca, wozkow x-lander na kt poluije ... cene ma nizsza o 700 zl, wiec ten model z 2012/2013 roku (ktoras pisala, ze te wczesniejsze mialy jakas wade i sie nie dalo spacerowki istawic pod katem 90 st , wiec patrze juz tylko na nowa kolekacje) mozna wyrwac za mniej niz 2 tys ... wczesniejsza cena jeszcze miesiac temy wahala sie miedzy 2500-2800

http://allegro.pl/x-lander-xa-3w1-fo...566553574.html

Aha juz widze, ze rozni sie ten zestaw tym, ze fotelik samochodowy jest innej firmy niz recaro, ale zy to ma az takie znaczenie ten fotelik ????
To bardzo dobry fotelik, ma dobrą punktację w testach Ja taki właśnie zakupiłam do auta i żeby go w wózek wpiąć.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja właśnie wypytałam Panią w przychodni, która mi powiedziała że USG połówkowe to u nich jest właśnie 3D/4D i wykonuje je certyfikowany lekarz, który tu specjalnie do nas przyjeżdża, na bdb sprzęcie bla bla bla, wszystko o narządach mówi i 250 zł Amen
Zgadza się, tak robią, tylko chodzi mi o to, że i bez przełączania na 3d i 4d (za co się chyba często dodatkowo płaci) można zrobić usg połówkowe. 3d i 4d to takie coś dla rodziców bardziej, bo można swoje dziecko ładnie zobaczyć
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:05   #3610
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Jak masz poleconego doradcę, to idź do doradcy. My korzystaliśmy z jego usług, ale był na prawdę fajny, wszystko nam w terminie pozałatwiał. A z doświadczenia wiem, że niektórzy olewają sobie sprawę i zdarza się, że czegoś zapomną, a potem Ty musisz latać i donosić kolejne papierki, bo te wcześniejsze straciły ważność. No różnie bywa Możesz też osobiście uderzyć do banków, ale pewnie odwiedzisz ich kilka lub kilkanaście, aby porównać ofertę, więc trochę to potrwa. No i nie wiem czy będzie Ci się w tym stanie chciało tak po bankach biegać
A i póki co Wasze dochody liczone są na 2, gdyż dziecko jeszcze się nie urodziło i nie jest liczone do zdolności kredytowej. Takie prawo Wiem, bo braliśmy kredyt jak byłam w pierwszej ciąży i była już widoczna
Na decyzję czeka się różnie, w każdym banku inaczej. Załatwialiśmy w 2 bankach, w jednym czekaliśmy 1 dzień, w drugim 2 tygodnie
Ale w 15 minut mogą Ci zdolność policzyć, to robią od ręki
Wlasnie nie mam zadnego poleconego doradcy...
TZ chce wciaz sam kredyt (ja nie pracuje, wiec nie mam oficjalnych dochodow - tylko zlecenie, ale to sie nie liczy).

TZ dzis byl zapytac w dwoch bankach o zdolnosc. W jednym powiedzieli mu, ze to nie taka prosta sprawa, ze na miejscu nie da sie jej wyliczyc
A w drugim nie bylo pracownika odpowiedzialnego za to :/

Meczy mnie juz to wszystko, bo nie wiem od czego zaczac.
Co z tego, ze wybiore sobie super mieszkanie, skoro zdolnosc okaze sie nizsza od ceny mieszkania?
A z drugiej strony przeciez kredyt bierze sie pod konkretna nieruchomosc, wiec trzeba miec cos na oku...

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
mnie nic nie boli, a ni sutki a ni całe piersi
Mnie tak samo Miesiac temu gin powiedzial, ze to "dziwne". Bylam tak oszolomiona ciaza, ze nie zapytalam dlaczego.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
W tym moim Wejherowie są nowe, wykończone, tanie mieszkania. (Fakt- niewielkie 30 parę metrów ale za 150-170 tysiaków. Ale to znowu daleko TŻtowi do pracy, rozglądamy się też w Gdyni Chyloni, też są stosunkowo niedrogie, tylko to już starszego typu budownictwo, ale punkt dobry... Ehhh chciałabym już mieć z głowy te sprawy z kredytem i mieszkaniem...
Ja tez sie zastanawiam, czy oplaca Ci sie brac kredyt na kilkadziesiat lat tylko na tak male mieszkanie...
Nie macie mozliwosci, zeby od razu myslec o czyms wiekszym?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:06   #3611
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja dziś z samego rana wybrałam się do przychodni żeby się zarejestrować do lekarza, byłam tam o 7 :05 a o 7 było otwarcie , i już stałam na dworze bo taka kolejka była.
Oczywiście każdy łeb zwrócony na mój brzuch ale nikt nie przepuści.
Stałam na końcu kolejki potem przyszła pewna kobieta i stanęła za mną, potem jak kolejka się ruszyła to stanęła przede mną więc ja się pcham na swoje miejsce a ona do mnie że gdzie ja idę i za kim jestem, ja mówię że za tą panią która przede mną stoi, a ona mówi ale nic pani nie mówiła że jest ostatnia, to ja jej mówię że może nie słyszałam jak pytała ale że chyba widzi że stałam tam wcześniej niż ona i poza tym jestem w ciąży i niech się ze mną nie kłóci, to ona wtedy wielki bulwers i mówi że " no to może niech pani jeszcze bez kolejki sobie wchodzi" , nic juz jej nie powiedziałam ale jestem w szoku po prostu . Ci wszyscy ludzie by się chętnie pozabijali żeby tylko być o jedno miejsce wcześniej.
Później wracałam autobusem i też nikt mi miejsca nie ustąpił. W sumie ze mnie też jest pierdoła że się nie wpycham nigdzie sama , no ale jeszcze chyba jestem zbyt naiwna i wierzę że jednak będą ludzie dobrej woli i sami będą szarmanccy....
Też byłam dzisiaj krew oddawać ale się w miare wyrobiłam i 11 w kolejce byłam. Brzuszka mało widac to nawet się nie pchałam, tym bardziej że przyszła ciężarówka z większym brzuchem i tez cichutko na koniec kolejki. Chociaż szybko szło. Po poludniu chyba pojade od razu po wyniki żeby wiedziec co i jak.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 13:06   #3612
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
też macie odruch wymiotny przy połykaniu nospy?? jejku ja nie umiem jej łykać jest taka gorzka fuuuj

Jak myslicie warto cos tkaiego kupić jak nie mam piekarnika?? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_29415.htm
Ponoć się nie opłaca bo ciasta w tym nie upieczesz
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:06   #3613
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36044025]Spytaj P.

A poważnie - chyba malutki, to już lepiej taki ruski na targu kupić, przynajmniej ciasta można piec [/QUOTE]

no chyba bede musiała :P a tak serio to ja lubie sobie zrobic rybke z piekarnika albo wlasnie muffinki lub zapiekanke, ciast malo co pieke, no i na pewno jak bede sie przeprowadzac gdzies, to kupie sobie caly piekarnik zpłytą ..tutaj na wynajmowanym jest taka prlowska kuchenka gazowa z niedziałającym piekarnikiem i tylko tu bym tego uzywała.....z jednej strony tanie to a z drugiej niby juz sie długo obeszłam bez piekarnika....
Stary 2012-08-22, 13:08   #3614
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Zalezy do czego potrzebujesz
Ja mialam cos takiego (nie z Lidla) i fajnie sie spisywal. Choc wiadomo, ze ciasta na prostokatnej blaszce w nim nie upieczesz

Stary 2012-08-22, 13:09   #3615
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam coś takiego kiedyś, fajne było do zapiekanek, czy nawet mój tata robił w tym kurczaka. No ale ciast w tym nie upieczesz.
Stary 2012-08-22, 13:10   #3616
aska27adopcje
Zadomowienie

Ja ide jutro cholera, ale platnie, bo zgubilam skierowanie .... , chyba, ze dzis sprobuje w mojej rejonowej przychodni, moze zagadam z internista i podstawowe badania moczu i krwi mi zrobia ... zawsze kaska zaoszczedzona .... jak nie to mam nauczke, ze sie pilnuje skierowan, a nie rzuca gdzie popadnie
Stary 2012-08-22, 13:10   #3617
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje za kciuki
Jedna wizyta juz zalatwiona (u onkologa). Wszystko gra, pani doktor nie przerazila sie ciaza - wrecz przeciwnie - przekonywala, ze to dobry moment
Mam sie nie forsowac (mycie okien i dzwiganie odpada ).

Jeszcze za 2h wizyta u gina...

Stary 2012-08-22, 13:12   #3618
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Zgadza się, tak robią, tylko chodzi mi o to, że i bez przełączania na 3d i 4d (za co się chyba często dodatkowo płaci) można zrobić usg połówkowe. 3d i 4d to takie coś dla rodziców bardziej, bo można swoje dziecko ładnie zobaczyć
no rozumiem... To pytałam właśnie czy w 2D ona dalej swoje 3D i 3D, n ale TŻ ostatnio na mnie wrzeszczy że mało jem warzyw, owoców itp i mam to zrobić, żeby wiedzieć, że wszystko jest w porządku, to mnie zapisała na sobotę na 13:40

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:13   #3619
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba warto taki laktator kupic, bo w sumie ja tylko ciuszki biore, a przeciez jesczze tyle innych rzeczy mozna kupic, zanim sie plci dziecka nie pozna ...
no warto warto... ja, pomimo iż karmiłam z 3 tyg to przydał mi się...
nie wystawiałam cyca na zewn jak gdzieś byłam , tylko mleczko odciągnięte do butelki i do opakowania termicznego i był luz

a i jeszcze jakbyś chciała np. wypić coś %, no to masz odciągnięte i bezproblemowo można pić.
mleko chyba można trzymać w lodówce 1, max 2dni

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-08-22 o 13:15
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:14   #3620
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
JA się przyznaję, że rewelacyjnym kierowcą nie jestem, z tego względu, że przez 2 lata po zdaniu prawka nie jeździłam. Później się bałam bo Tż się darł, ale jak pojechał na miesięczne szkolenie to nie miałam wyjścia i trochę jeździłam. I bałam się bo to nasz pierwszy wspólny samochód był A teraz troszkę pojeździłam bez niego i czuję się lepiej i się nie boję. Najlepsze jest jak jadę z nim jako pasażer, to ja do niego no hamuj, zmień bieg itp . a on mówi że stworzył potwora
Ja tam lubię jeździć z Tż i nic mu nie dogaduję, ale on ze mną się boi bo niby za szybko. Do tego każde ma swój samochód więc jak stukne to jeszcze jeden zostanie, a jego samochodem jeżdżę dużo wolniej bo się boję że coś z nim zrobię
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 13:16   #3621
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no warto warto... ja, pomimo iż karmiłam z 3 tyg to przydał mi się...
nie wystawiałam cyca na zewn jak gdzieś byłam , tylko mleczko odciągnięte do butelki i do opakowania termicznego i był luz
a czy takie odciąganie boli?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-22, 13:18   #3622
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, coś mój TŻ zrobił i nie mogę filmików na YT oglądać;/ coś zablokował :[[[

a babcia moja piecze szarlotke mniam mniam mniam
Ja mam dzisiaj pierogi kapuściane na obiad, Tż mówił że wyszły pyszne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 13:19   #3623
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak to jest z tym usg polowkowym?
To jest takie standardowe badanie usg, tylko nazywa sie inaczej, bo jest w polowie ciazy?

A co z tym, ktore jest wykonywane w 22 tyg?

Stary 2012-08-22, 13:20   #3624
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Wybierając właściwy dla nas urząd skarbowy należy pamiętać, że adres zamieszkania nie zawsze jest taki sam, jak adres zameldowania. Podatnicy często mylą ze sobą te dwa pojęcia i rozliczają się z podatku dochodowego w urzędzie skarbowym właściwym ze względu na adres zameldowania. Mimo iż te adresy często pokrywają się ze sobą (mieszkamy tam, gdzie jesteśmy zameldowani), może się jednak zdarzyć, że będą one zupełnie różne. Pamiętajmy zatem, że adresem zamieszkania jest adres, pod którym przebywamy z zamiarem stałego pobytu.[/I]
no tak ale wynajmując mieszkanie od obcej osoby nie masz zamiaru stałego pobytu
ja chciałam zostać w swoim US bo mimo iż sprzedałam mieszkanie nadal mieszkam w rejonie- a meldunek w innej dzielnicy- US się na to nie zgodził
to było w marcu tego roku

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36043754]Spokojnie, z córką miałam w 19 tygodniu robione, połówkowe robi się między 18-22 tygodniem
Lekarz z certyfikatem i tytułem dr, sprzęt rewelacyjny, chyba najlepsza przychodnia tego typu u nas

Dla porównania - normalna wizyta (zaznaczam: sprzęt rewelacja) z usg 150zł, i TYLE SAMO mój poprzedni gin bierze mając staaaaary sprzęt [/QUOTE]

no to jestem chyba spokojna bo mój gin poza specjalistą gin- położnikiem ma także ultrasonografista
ma super sprzęt ale niestety 4d nie ma a szkoda bo ciekawa jestem maleństwa

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
no co Ty
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:21   #3625
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryczek84, Ifwka, sprawdźcie swoje skrzynki, tam czekają na Was zaproszenia do klubu.
Dzięki już się wpisałam
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 13:21   #3626
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no rozumiem... To pytałam właśnie czy w 2D ona dalej swoje 3D i 3D, n ale TŻ ostatnio na mnie wrzeszczy że mało jem warzyw, owoców itp i mam to zrobić, żeby wiedzieć, że wszystko jest w porządku, to mnie zapisała na sobotę na 13:40
Bo wiesz, jak panie w rejestracji często się "znają" na wszystkim Na pewno będzie dobrze Ja idę we wtorek

Ja się cieszę że mój lekarz ma dobry sprzęt, ma też te wszystkie certyfikaty i nie muszę nigdzie szukać.

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-08-22 o 13:23
Stary 2012-08-22, 13:22   #3627
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak to jest z tym usg polowkowym?
To jest takie standardowe badanie usg, tylko nazywa sie inaczej, bo jest w polowie ciazy?

A co z tym, ktore jest wykonywane w 22 tyg?
To jest usg gdzie gin sprawdza wszystkie narządy czy jest ok. Trwa dłużej, tak samo jak usg genetyczne w 12 tyg , też gin sprawdzał dokładnie. Jak dzidzia się rozwija.
a połówkowe dlatego że właśnie jest w połowie ciąży.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-22, 13:23   #3628
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmmm do przyjemnych to nie należy
pierwsze parę ruchów mnie bynajmniej bolało..później już nie.
ooo..ręka jedynie boli, więc zatrudnij Tżta
Stary 2012-08-22, 13:24   #3629
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bo wiesz, jak panie w rejestracji często się "znają" na wszystkim Na pewno będzie dobrze Ja idę we wtorek

Ja się cieszę że mój lekarz ma dobry sprzęt, ma też te wszystkie certyfikaty i nie muszę nigdzie szukać.
wiem, bo właśnie w drugiej przychodni jak mówię, że chciałabym USG połówkowe, a ona "ale o co Pani chodzi?"

o chu*u złoty!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:24   #3630
Hosenka*
Zakorzenienie

Mam to zaświadczanie o ciąży. Załapałam się przy okazji na słuchanie tętna dziecka, dostałam też skierowanie na badania - znowu mocz, morfologia i dodatkowo OWA.
Położna mnie zważyła i waga ta sama - 11.07 było 61 kg, 9.08 - 61 kg i dzisiaj też 61
Myślałam, że tylko zaświadczanie dostanę, a tu proszę
Normalnie wizytę mam za 2 tygodnie, 5.09.

Po wizycie poszłam na chwilę do domu, zjadłam właśnie musli i ide znowu do pracy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości