|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
magdaammm MarudexuS witajcie
dużo was tu, faktycznie nie nadązam czytać i odpisywać muszę się wprawić
|
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że lubisz swoją pracę. Do takiego masażysty warto trafić, bo wtedy praca jest jego pasją
Edytowane przez Szejda Czas edycji: 2012-08-22 o 11:56 |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak mi sie marzy masaz..... kiedys TZ dostal na urodziny bon podarunkowy dla 2 osob do spa. i zesmy pojechalis sobie we dwoje.... jeeeju...najpierw 2 godz saun, ł↨ażni, jaccuzzi, grot snieznych itp.... pozniej godzinna kapiel czekoladowa dla dwoojga ..w wannie z hydromasazami olejkami rozniastymi i kostkami czekolady w blasku swiec..... a pozniej masaz tez jakos godzinny w jednym pomieszczeniu.... jeeeeeeeeju... czulam sie tam doslowanie jak w raju
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o olejki do masażu to w Polsce korzystałam z ziaja. Nie wiem jak teraz bo trochę czasu minęło od kiedy masowałam w polsce ale były do wyboru zwykły bezzapachowy i oliwkowy Co do olejków eterycznych to już zależy od gustu zapachowego. Ale raczej olejki eteryczne rozrabiałam z oliwką zwykłą aby zapach nie był zbyt intensywny. To zależy też od skóry bo niektóre oliwki uczulają oj tak masaż to moja pasja chociaż niestety ostatnio wyszłam trochę z obiegu![]() SPA samej mi się też marzy ale puki co mogę tylko pomarzyć ![]() A co do pizzy to znalazłam w necie nowy przepis na ciasto i chce wypróbować. Chociaż mam taką swoją wadę że rzadko się trzymam do końca przepisu muszę coś od siebie zawsze zmienić
|
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a u nas strasznie ponury byl poranek. Jak się obudziałam, to myślalam, że max 5 jest, taka była szarówka. Spojrzałam na zegarek a tam 9:10
A za chwilę straszny wiatr i deszcz, a do tego straszna duchota. Ale teraz już się trochę uspokoiło, jednak slonka wcale nie widaćCytat:
Cytat:
), że nawet nie snułam żadnych planów A tu tak cud się zdarzyłCytat:
Już mi głupio gdy Ci znajomi od których go dostał pytają czy byliśmy Jakos nie mozemy się zebrać. A teraz podobno odeszła jedna masażystka, więc ten masaż dla dwojga to taki mało romantyczny chyba będzie - będzie masowane jesdno po drugim
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
a dla mnie posiadanie dziecka wydawalo się tak nierealne (tzn. od zawsze wydawała mi się, że będę mieć jakieś problemy i nie będe mogła mieć dzieci
), że nawet nie snułam żadnych planów A tu tak cud się zdarzyłDziękuję
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapraszamy do częstego udzielania się ![]() No ja też pamiętam jak raz wypiłam za dużo wina dosłownie kilka dni dochodziłam do siebie |
|
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Cytat:
31 tez piekny wiek na dzieckoCytat:
My Ciebie kochana tez witamy.... U mnie nadal brak@ natomiast boli mnie głowa jak ta lala wtedy co byłam w ciązy to tez był jeden z objawów ![]() Ja juz sie uspokoiłam bo wiem, ze w ciązy nie jestem, ale może to i lepiej ![]() Zamoiwłam testy ciązowe na allegro i nawet wziełam pierwszy raz owulacyjne...a co sprawdze czy wiem kiedy mam uwulke...
|
|||
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Mokka:powiedz mi w którym tygodniu widziałaś bijące serduszko?
Ja strasznie nie mogę się doczekać 3 września i zastanawiam się czy będzie już serducho To jest również pytanie do wszystkich zafasolkowanych,proszę o odpowiedzi ![]() ![]() |
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jest duża możliwość że zobaczę coś u mojego malucha jupiii
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda ok 6 tygodnia powinno byc widać serduszko
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Anteria ja poproszę przepis na pizze (tzn. ciasto) muszę w końcu znaleść alternatywe dla meża, jak miesiwa nie chce mi się robić. Pizze zawsze zamawiamy, ale wiadomo, że w pizzeriach drogo, wiec chętnie wykorzystam przepis
![]() Generalnie dziś na obiad u mnie zupa brokułowa, ależ mąż się wkurzy Dochodzę do siebie kiedyś człowiek mógł imprezować, rano wstawać do pracy i nic
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś gdzieś czytałam, że serduszko dziecka zaczyna swoje bicie z prędkością 90 uderzeń na minutę i potem codziennie przyspiesza aż osiągnie chyba ok 180 uderzeń/min. Potem prędkość spada do ok 140 i niby już w takich okolicach zostaje
Jak ja poszłam na usg na koniec 6 tyg to serduszko biło z prędkością 100uderzeń/min. Czyli można przypuszczać że ze 3-4 dni wcześniej serduszko zaczęło bić
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Aaa i dodam, że owu u mnie chyba
mokro jak cholera ![]() Oczywiscie zadziałaliśmy z Tż, ale jestem pesymistycznie nastawiona Kurczę, boję się, że w zwiazku ze stresem w jakim żyje ostatnio, nawet jakbym zaskoczyła , to nie poradzę sobie, tzn. boję się o fasolkę. Ale jak znam życie nic z tego, więc jak moja gin mówiła po pół roku mam się zjawić u niej, więc suma sumarum we wrześniu gnam na wizytę, z mężem. Niech powie co robić Mąż miał zrobić badania w lipcu, ale oczywiscie odłożyliśmy bo zaprzestaliśmy myślenia o szkrabie (oczywiscie w głębi duszy nie ) a teraz dupnia Chyba przejdę się do rosmana na zakupy, może mi przejdzie...
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Mokka za odpowiedź
Teraz byle do 3 nie zwariować |
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
No to czekamy razem
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem to nie to samo ale zawsze mniej roboty i pewność że się uda ![]() Kejthx więcej optymizmu i pozytywnego myślenia. Ja zawsze jak mam podły nastrój to pocieszam się że inni mają na prawde gorzej ode mnie i o wiele ciężej a fasolinka musi być i będzie zobaczysz jaka będziesz wtedy szczęśliwa Nie zwariujesz na pewno a z dzidzią będzie wszystko ok i usłyszysz to piekne bicie serduszka ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- My dziewczynki z wizażu będziemy trzymać kciuki i na pewno z dzidzią będzie wszystko ok |
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 26 lat, ale do 30tki chciałabym mieć co najmniej dwójkę. U mnie chyba powoli @ zacznie się rozkręcać bo brzuch zaczyna boleć i plecy... Ehhh.... I tak zacznę 5 cs ale mam nadzieję, że moja gin da radę zrobić mi teraz to badanie drożności jajowodów. Do tego od października mam w planach zacząć się leczyć w centrum leczenia niepłodności u bardzo polecanego ginekologa - endokrynologa. Mam nadzieję, że to coś pomoże...
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Łoooo matulu.. zostawić Was na chwile
![]() Mokka odganiaj złe myśli ale to już!! dzidzia będzie piękna,duża i zdrowa jak rybka ![]() Moniś Ty to samo. Wdech,wydech.. będzie git Kejthx trzymam kciuki,aby tym razem były II kreseczki. ALe co fakt to fakt: nic nie poprawia kobiecie humoru tak jak zakupki ![]() Kocurku jak @ nie ma to może zrób sikańca z rana?? tamten test był robiony chyba przed terminem @ i to po poludniu. Miało prawo nic nie wyjść![]() Anteria a może to jakiś wstrętny nerwoból? ja czasami też tak mam. Oddechu wtedy chwycić nie idzie ![]() Maru bo od tego my tu jesteśmy,aby się wspierać i dopingować Ja zrobiłam pranie i powiesiłam,ogarnęłam mieszkanko... A na obiad dziś machnęłam kopytka z sosem i surówka z kiszonej kapustki ![]() Powiedzcie mi laski co ze mną się dzieje.... Co mogą oznaczać bóle jakby okresowe w trakcie trwania cyklu??? Pierwszy taki ból męczył mnie cały dzień 9 dnia cyklu. brzuch pobolewał,jajniki rwały,aż po kolana ciągło...Potem cisza i spokój aż do dziś. Dzisiaj 17 dc i mam to znowu Dodam,że ostatni cykl trwał jakieś 21-22 dni
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowiłam dzis testy. Może do piatku przyjda to zrobie Czekam mimo wszystko na @Po pierwsze cykle 21 dni to strasznie krótkie cykle...trzeba by badania zrobic koniecznie Bol mogł oznaczać jajeczkowanie a teraz boli na @? |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też pierwszy raz miałam taki małpowy ból w połowie cyklu, i podejrzewam, ze to owu była ...
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku tzn u mnie normalne cykle zawsze trwały 28dni jak w zegarku. Czasami 27-29 dni.
Teraz posrało mi się po tabsach:/ 16 lipca dostałam krwawienia z odstawienia i to silnego... 6 sierpnia dostałam znowu @ Więc ten ostatni cykl miał 22 dni... Co do bóli to miałam własnie raz 9 dnia cyklu dosyć silne rwanie jajników, aż ciągło mi po kolana i kostki:/ Dzisiaj jest 17 dc i mam to znowu. Ni to brzuch jak na @ ale lżej, jajniki bardziej czuje i znowu ciągnie aż po kolana. Ale mniej niż tego 9dc. Zagadka ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po pracy,małe zakupi i lenistwo.Dziewczyny słyszałyście o tym że w ciaży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie? Jutro po pracy wizyta u gina.Mam nadzieje że dostane to skierowanie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wychodzą też dziewczynom zawsze pozytywne gdy mają PCOS, warto więc to wiedzieć zanim się człowiek nakręci.
|
#240 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Już Cię dopisuję do listy mamusiek
U Nas rano pogoda byla nie ciekawa, trochę pokropiło a teraz znów skwar... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obaliła. A już nie wspomnę o ,- mam po prostu słaby żołądek![]() Cytat:
Cytat:
colorblue- chodzi o tabletki anty,tak? Ja po anty nie miałam @ 43 dni... tak mi się cykl rozregulował ale krótko po tym wszystko się unormowało.Heej wszystkim Właśnie wróciłam z pracy- jechałam rowerem więc się zgrzałam... ![]() A propo testów owulacyjnych to zaraz idę jednego wykonać ![]() Dziś mam qizytę u ginki także 3mac kciuki żeby wszycho było ok!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-22 o 16:12 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

dużo was tu, faktycznie
muszę się wprawić

Jakos nie mozemy się zebrać. A teraz podobno odeszła jedna masażystka, więc ten masaż dla dwojga to taki mało romantyczny chyba będzie - będzie masowane jesdno po drugim

...wiecie, tak się zagadałyśmy, że 2 butelki wina poszły..... 

Kurczę, boję się, że w zwiazku ze stresem w jakim żyje ostatnio, nawet jakbym zaskoczyła 

i mam kaca
,- mam po prostu słaby żołądek