|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
AAAA to wogóle pierwszy raz zobaczyłam jak mi sie brzuś rusza
|
|
#932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najgorsze są koszule - reszta to jeszcze jako tako ![]() Anielko - Tymonek - bardzo ładne imię podoba mi się---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdzalismy co oznacza itd i ladfne poza tym imieniny miałby dzień przed mężem 28 wrzesnia tez nie licze, mały sie rusza jak szalony kiedy trzeba wiec bez sensu moj lekarz mowil ze wazne ze czuje regularnie to mam nei wpadac w obsesje... spytalam was bo pzreczytalam na suwaczku swoim ze niby liczenie ruchow powinno mi wejsc w krew
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Uff ogarnęłam całą kuchnię łącznie z myciem kuchenki, mikrofali, czajnika i chlebaka
Sosik do obiadu już też przygotowany jeszcze zostaje mięsko posmażyć. Gościłam w międzyczasie dwóch kurierów, jeden przyniósł telefon dla męża, a drugi pakę ciuchów dla Izuni po córce kuzynki męża, jeszcze nie otwierałam bo mąż też chce zobaczyć ![]() Zaraz Was jeszcze na spokojnie podczytam i zobaczę o czym rozmawiacie, ale potem uciekam, bo chłopaki do 15 na pewno wrócą. |
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam ogladac ciuszki dla maluszka, tż tez lubi ale on sie do tego tak nei garnie
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze ze tylko jedna zauwazyła moja rozpiske wyprawki dziekuje , a reszta pomineła a szkoda.Ja studiuje jestem teraz na amgisterce od pazdzienrika 2 czyli osttani rok troche sie martwie bo obrona pisanie pracy i nie wiem jak to wszystko pogodze co prawda dwa rozdziały juz napisąłam jeszcze dwa i koniec, ale tak mi sie nie chce zebrac ze ło. Pieluszki tetrowe i flanelowe sa do wycierania buzki albo do przykrycia jak jest goraco, mozna podłozyc do wózka albo jak dzidzia ulewa, flanelowe ładniejsze i grubsze, a tetry cienkie. Moja tesciowa oczywiscie swoje sredniowieczne rady dawąła zebym dziecku tylko takie zkałdała na pupe na siku i kupe, bo tamte za drogo wychodza chyba kpi sobie ta kobieta....ja ☠☠☠☠☠☠☠e sredniowiecze!!!!!;/
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ruchów to też nie liczę, grunt, że czuję malutką Te flanelowe pieluchy są suuuper, ja zamówiłam dwie, o wiele przyjemniejsze niż tetra będą do lekarza na ważenie i do wykładania rożka jak radziła kiedyś nasza Weronika. A tetrowe poprasuję, a co tam. Raz nie zawsze ![]() Pani_Jasiowa ja to namiętnie obserwuję swój brzuch zawsze, gdy mała się rusza, cudny widok Kamalika kurcze serio? A co było nie tak z tymi ciuszkami? Ja kupiłam ten kombinezon jedynie, nie całą paczkę, ale na szczęście wszystko było ok i jestem zadowolona. Pieluchy Dada też kupię Już chłopaki wracają to zaraz się zbieram... Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-08-22 o 14:27 |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory ale jakby policzyć, że tetrowe trzeba prać = prąd, woda, proszek/płyn + same pieluszki kupić to wyjdzie podobnie :brzydal :
|
|
|
#939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
matko znow mi tak cukier skacze ze szok,zle sie czuje juz poszlam spac a teraz znow az mni sie szarzy przed oczami i kreci w głowie a musze dzis 20 km jechac po meza i nie mam na kogo liczyc...masakra. Dobrze ze jutro kontrola...pewnie znow beda mi kombinowac z dawkami...ta insulina na noc wcale mi nie zbija cukru!!
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Lonia89 ta Twoja teściowa to faktycznie udana, masz rację: średniowiecze wychodzi heh
dobrze, ze chociaż taki kącik kuchenny sobie urządziliście, z mikrofalą i lodówką bo cały czas przy teściowej to uchh. A ze studiami na pewno dasz sobie radę Ja też uwielbiam oglądać ciuszki |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
muminek88 biedactwo współczuję
i uciekam dziewczynki, miłego popołudnia Wam życzę, lecę mięsko podsmażać |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo mi znów ta na czczo skoczyła, jest 90-95, po posiłkach ok. Nie lecę jeszcze do poradni, zaczekam na wizytę u gin i zobaczę co powie.
|
|
#945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm...ja tak nia liczylam i popadlam w panike az na oddziale wyladowalam :/ ale od kiedy wyszlam od razu lepiej, czuje codziennie. Gdybym do popoludnia nie czula ruchow to bym zaczela baczniej to boserwowac ale poki co codziennie rano są harce ![]() Ogolnie moj Kubuś ( hmm tak na 99% ) nie rusza sie jakos niewiadomo jak, poza tym ostatnio od ruchow czesciej czuje jak sie wypina w brzuchu, a to gdzies kulka a to z drugiej strony ![]() Swoja droga nie wiem jak to jest z ulozeniem dziecka, przeciez one nadal sie dosc intensywnie przekrecaja, wiec co pare dni moga byc w zupelnie innej pozycji - a na usg lekarz podaje polozenie , mysle ze jak juz to kwestia orientacyjne na " teraz" , chyba ze jest to jakas wyjatkowo dziwna pozycja ![]() Cytat:
wiem ze nie latwo to ustabilizowac ale lepiej byc bezpiecznym ! Nie ma nikogo?? rodziny, kolezanki?? jak tak sie zle czujesz to ja bym radzila po kogos zadzwonic
|
||
|
|
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem ile czego kupic ale na pewno kilka takich i takich kupie Cytat:
Ja nie liczę, czuje ze raz na jakiś czas fika więc chyba nie muszę jeszcze tak sie skupiać, wklejam link do artykułu, ale dla mnie to za skomplikowane jakieś http://www.babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home Cytat:
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki ja za chwilkę kończe pracę tak więc do później ! Dzisiaj mąż ma służbę tak więc będę na forum
Jadę zaraz na pocztę i do kosmetyczki. Mam nadzieje, ze będzie miała chwilkę na regulację brwi A w domu pofarbuje sobie włosy ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
No ta moja tesciowa to ma czasem takie poronione pomysły ze normalnie az mnie sciska jak cos walnie, po prostu jest zacofan i ma takie zacofane poglady trzeba jej wszystko tłumaczyc jak to teraz jest kobita nie stara bo lekko ponad 50 a poglay sie jej zatrzymały na etapie jaki był 25 lat temu. Bo ona od 20 lat siedzi w domu sama własciwie tesc cały czas za granica raz na jakis czas zjezdza, mój maz na studiach był , szwagier i szwagierka sie powyprowadzlai bo na studiach albo wpracy i zjezdzaja raz na jakis czas, wiec siedziałą sama w pustym domu wiec po prostu sie zacofała. Ale jak kiedys walneła miz tymi tetrami to jje odrazu powiedziałam ze takie cos to bło w srednowieczu i ze mnie rozwaliła tym tekstem, ale ja przytkałam, potem latałą i sie swoich uzynek pytaał czy tak to dzisiaj jest ze sie tylko zakłada takie pampersy, no ☠☠☠☠a obudziął sie wczas.
Njalepsza jest jej techniaka prania w pralce automatycznej, jak to zobaczyłam to padąłm.... ja ☠☠☠☠☠☠☠e szok : Grzeje wode w garczkach na gazie i wlewa do pralki ciepła wode bo jak twierdzi wtedy pralka sobie nie podgrzewa tej wody i nie traci tyle pradu na podgrzewanie a potem podstawia miski pod tego weza co pralka jak juz upierze to potem ta wode z prania wylewa do tych misek i ta znowu spowrotem ta wode wlewa tam i nastawia kolejne pranie. DOBRZE ZE JA PRANIE SWOJE I MEZA NASTAWIAM SAMA! ALE NORMALNIE WŁACZAM PRALKE I NASTAWIAM A NIE TAKIE CUDA! jak opowiedziąłma to mojje mamie to chciała z krzesła spasc
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() *28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ŚLUB;*28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin Edytowane przez Lonia89 Czas edycji: 2012-08-22 o 15:20 |
|
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Ja czasem mam tak, że maluszek kopie duzo dużo więcej niz 10 na godzinę, a czasami mam taką godzinę że w ogóle nie kopie. Może sobie śpi. Też tak macie??
Cytat:
też tak mam. Dziewczynki w ogole jestem po glukozie. No powiem Wam, że słodkie to było. Generalnie nie było źle z wypiciem, może ostatnie kilka łyków już nie smakowało, ale bałam się że gorzej będzie wypić. Ja lubię słodkie i może dlatego nie było to dla mnie straszne. Ale za to pobieranie krwi I TO DWA RAZY! Łooo matko, to już gorzej. Dwie różne kobiety mi pobierały i na jednej ręce mam małego siniaka. Dla mnie to jest jakaś masakra. Dobrze, że mąż ze mną był, bo musiałam trochę poleżeć na ławce. |
|
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Śliczny mini-brzusio ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#952 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym jak chodzę do lumpków na dostawy to widzę tych handlarzy wyrywających sobie z rąk ubranka i potem grzecznie proszących sprzedawcę o fakturę na działalność gospodarczą ![]() Cytat:
Matko jaki ciemnogród jeszcze w tym kraju funkcjonuje, a nie każe Ci płatków kosmetycznych przerywać na pół bo oszczędniej i nie tłumaczy jakie kawałki papieru toaletowego masz odrywać - bo też coś takiego ostatnio słyszałam.
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonia .. dla tesciowej .. padłam jak to przeczytalam Przespalam sie chwilke .. ale juz jestem spowrotem ..
|
|
#954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale takie upaly, ze zupelnie mi sie nic nie chce Jutro jestem zmuszona doprowadzic sie do stanu uzytecznosci publicznej, bo jade do biura zdac telefon sluzbowy, to bede mogla w lustro spojrzec
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam powtórkę porodówki i wiecie... coraz bardziej do mnie dochodzi, że będę tak samo rodzić
i jeszcze bardziej mnie ten program rozczula jeeeejku paczka chusteczek poszła
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dej spokój, masakra, nie no do moich płatków kosmetycznych i papieru sie nie wtraca bo łazienke mamy na szczescie osobna na górze,do której ona nie chodzi , bo ma na dole , nie wiem nawet czy ona wie co to płatki kosmetyczne bo takich nie posiada:P
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki znowu mam nieplanowany wyjazd
![]() Wracam w niedziele, trzymajcie się
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki !---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Wiecie co tyle się nażarłam tych antybiotyków, że chyba coś mi się przyplątało TAM... ![]() jakiś taki dziwny zapach.... bardzo delikatnie drożdżowo czy cos takiego.. tak dziwnie.. nie wiem..
|
|
|
#959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domku. Na szczęście kosmetyczka miała czas i wyregulowała mi brwi
Wieczorkiem się pofarbuje i będę cacy Wiecie co mi sie przytrafiło Jadąc do kosmetyczki zaparkowałam kilkanaście metrów dalej i wracając nagle rozerwał mi się sandał Najgorsze jest to, że to były moje ulubione płaskie sandałki.. Nic już się z nimi nie zrobi..Poszły do śmietnika..Cytat:
![]() hehe Cytat:
![]() Cytat:
Te maluszki mnie rozczulająCytat:
Micia- a nie brałaś jakiś probiotyków ? Ja zawsze jak biorę antybiotyk to kupuje probiotyk, bo właśnie stany zapalne lubią sie wtedy robic..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 16:46 |
||||
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Jutro może wybiorę się na miasto. Wypadałoby zacząć coś już kupować powoli.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

a Wy?lekarz wam cos mowil
a juz pozniej jak bedziemy mialy prasowac jak sie dzidzie urodzą to już widzę nasz entuzjazm

dziekuje , a reszta pomineła a szkoda.
*

:brzydal :
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
dobrze, ze chociaż taki kącik kuchenny sobie urządziliście, z mikrofalą i lodówką 

dla tesciowej .. padłam jak to przeczytalam
ale juz jestem spowrotem ..
Nic już się z nimi nie zrobi..Poszły do śmietnika..
(30/30)